Jump to content

Epevi

Members
 • Content count

  74
 • Joined

 • Last visited


Reputation Activity

 1. Like
  Epevi got a reaction from ippe in Liverpool FC - Kausi 2017/18   
  Poolin peli toimii aivan murhaavasti, kun vastassa on myös pelaava ja korkealla linjalla pelaava joukkue. Kuten Bayern Munchen harkkapelin jälkeen totesin, Liverpool on aivan kykenevä nostamaan UCL pyttyä kauden lopussa, juurikin edellä mainituista syistä. 
  Porto ei tosiaan ollut nyt varsinainen tasonmittari ja kuten Ippe totesi, heillä ei selvästi ole vain kokemusta tämän tason peleistä ja kieltämättä nyt skouttaus oli mennyt päin honkia. Eilen saatiin enemmän vastahyökkäyksiä kuin pariin kuukauteen valjussa ja hienointahan tässä on, että mikään pudotuspeleissä oleva joukkue ei lähde kotona sumputtamaan jatkossakaan. 
  Kyllä tässä alkaa olemaan aivan kiimassa sieniliigan suhteen ja melkein jo toivoisi Barcelonan asettuvan vastaan seuraavalla kierroksella. 
  Toki, kuten sanottu, takaportti on aina olemassa kun Liverpool on kyseessä.
 2. Like
  Epevi got a reaction from ippe in Liverpool FC - Kausi 2017/18   
  Cou oli pirteä ekalla puoliskolla ja kun vaihdettiin pois, niin peli levisi kuin ne kuuluisat Ollin eväät. Hendo otti pelinrakennuksen vastuun ja tämä johti nollaan organisoituun hyökkäykseen. Yhtälailla poolin prässipeli petti toisella puoliskolla, kun ei kunto enää pojilla riittänyt. Kyllä toi prässipeli tarvitsee sen pallonmenetyksen, mutta jos se pallo ei ole edes hallussa niin voiko sitä menettää?
   
  Flanagan pelasi viimeisen pelinsä Liverpoolissa, taso ei vain riitä ja hyökkäyksiin ei ollut mitään annettavaa edes ensimmäisellä puoliajalla. Eipä sinne palloa edes tahdottu pelata kuin väkisin, joka kertoo mielestäni enemmän kaverien luoton puutteesta, kuin taktisesta valinnasta.
   
  Tää turnaus olisi ollut loistava paikka antaa peliaikaa pelaajille kuten Ings, Solanke, Woodburn, Ojo ja Ejaria. Kloppin mainostama peliaikaa kaikille kuihtui yhteen peliin.
   
  Vielä sellainen huomio poolin erikoistilanteiden puolustamisesta, että todella usein nuo maalit syntyvät ns. kakkospallosta, jonka vastustaja pelaa boxiin purun jälkeen. Jälleen eilisessä pelissä koko keskikenttä oli karannut 5-10 metrin päähän puolustuksen suht tasaisesta neljän miehen linjasta. Kun pallo pelataan takaisin poolin boxiin, keskikenttä saattaa vaivautua ottamaan muutaman hölkän alaspäin ja maali tehdään puolustuksen nenän edestä.
   
  Eilen tehtiin kaksi maalia linjan edestä.
 3. Like
  Epevi got a reaction from ippe in Liverpoolin siirtospekulaatiot   
  Ja syyskuussaa VVD pelaa Chelseassa, jokin tässä ikkunassa pelottaa nyt ja paljon.
 4. Like
  Epevi got a reaction from ippe in Liverpool FC - Kausi 2017/18   
  Tää Liverpool tulee oikeasti olemaan mahdollinen CL voittaja. Tää esitys toki harkkapeli, mutta tukee ajatusta pelitavan kuolettavuudesta joukkuita vastaan, jotka pyrkivät hallitsemaan palloa ja etenkin jos pitävät linjan korkealla.
   
  Kent omaa muuten aika nätin tekniikan..
 5. Like
  Epevi got a reaction from ippe in Liverpool FC - Kausi 2016/17   
  Kieltämättä kummallinen veto lyödä parhaat mahdolliset edelliseen peliin ja sitten pyöräyttää pakka totaalisen sekaisin, jolloin tulos ei palvele ketään. Avainpelaajat eivät voi pelata totuttua peliään kun junnut eivät ole mukana ja täytyy korjata näiden (luonnollisesti) aiheuttamia aukkoja pelisysteemissä. Toisaalta junnut eivät ole sisäistäneet pelisysteemiä tarpeeksi eivätkä taidot ja etenkään itseluottamus riitä valioliigaan.
   
  Parempi tapa mielestäni olisi ajaa junioreita yksitellen peleihin mukaan ja tätä kautta suorittaa rotaatiota kuin kerralla puolet
 6. Like
  Epevi reacted to Epevi in Liverpool FC - Kausi 2016/17   
  Taitaa Sturrekin lähteä tammikuussa jos ei Kloppolta heltiä minuuttiakaan kotitasurissa.
   
  Ensi peliin Firmino vaihtoon ja kerran vakuuttavasti kahden kärjen taktiikassa Sturridgelle mahis.
   
  Ero kärkeen nyt 6 pistettä ja voittoja olis nyt pakko kaivaa
 7. Like
  Epevi got a reaction from Merseyside2 in Liverpool FC - Kausi 2016/17   
  Aivan mieletön peli koko poolin jengiltä ja omaan silmään Captain Henderson oli vihdoin seuran arvoinen kapteeni ja uskomaton maali tähän päälle. Ai ai. Tätä on toivottu!!
   
  Origia mielestäni turha kritisoida. Tuli tilanteeseen kun tiesi, että saa ottelussa vain muutaman vastahyökkäyksen ja prässäsi David Luizia aina tilanteen tullen. Paikasta toki sisään ja huippu esitys olisi ollut, mutta yritys oli erittäin hyvä ja Corttoolle propsit huipputorjunnasta.
   
  Lovren osui VIHDOIN erikoistilanteesta. Usein pallo viuhuu 20 senttiä riman yli tai ohi mutta nyt sitten sinne minne piti!
   
  Puolustuspeli toimi upeasti ja toki Chel$$ien maali olisi ollut estettävissä, mutta annettakoon siitäkin upeasta suorituksesta kunnioitus Maticille.
   
  Iloista nähdä joukkueen riemu ottelun jälkeen, tärkeä voitto kaikella tapaa.
   
  ps. Migno ei möhlinyt!
 8. Like
  Epevi reacted to Jahnny in Liverpoolin siirtospekulaatiot   
  Heitetään itsekin jonkinlaista näkemystä tästä Mamadou Sakhon tilanteesta, kun kuitenkin alusta asti miehen uraa on tullut seurattua.
   
  Hyvä artikkeli, jossa mukavasti sisältöä, mutta täytyy huomioida, että koostuu osittain spekulaatioista ja miten asiat saattoivat olla, jotta saadaan luotua niin sanottu ehkä keksitty dominoefekti. Varmasti jotain on taustalla ja artikkelissakin totuutta mukana on, se on selvä, mutta en itse uskalla väittää jokaisen managerin nähneen asiaa ainakaan täysin samanlailla kuin Klopp. Vaikeaa ainakin itseni on lukea kyseistä tekstiä kuin raamattua, joten pyrin hieman erottelemaan tiettyjä kohtia, jotka näen osittain erilailla.
   
  Se, että ongelmia olisi aina ollut, niin näkisin itse, että Antoiné Kombouarén aikana nähty Sakho oli kaikkea muuta. Mielestäni ei saa myöskään liikaa katsoa mihinkään teinivuosille, että kuinka Pariisin kaduilta jalkapalloilijaksi itsensä vääntänyt jo nuorena värikäs persoona ei välttämättä saanut heti aivan puhtaita papereita. Kombouarén aikana pelaajasta kehittyi kuitenkin seuraikoni ja nuoren ranskalaisen ammattimaisuutta kehuttiin niin Kombouarén kuin Laurent Blancin puolesta, joista jälkimmäistä saa kiittää myös maajoukkuedebyytistä. Muistutetaan tähän väliin, että Sakho jätti Pariisin samana kesänä kuin Blanc saapui joten seurajoukkueajalta ei Blancilla ole suhdetta pelaajaan. Artikkelissa mainitaan Blancin suosineen Alexia ja Thiago Silvaa, mutta itse olen aina nähnyt tilanteen, että Carlo Ancelotti oli ajallaan luonut jo tilanteen. Blanc olisi mielellään pitänytkin ranskalaisen joukkueessaan, mutta ongelmaksi tuli se, että edeltäjänsä ansiosta Sakho oli epävarma tulevaisuudensa osalta ja oli jo toinen jalka ovesta ulkona.
   
  Jotain kuitenkin kokenut kettu kuten Ancelotti näki pelaajassa, joka ei miellyttänyt. Epäammattimaisuuden en näe tässä tapauksessa olevan sitä, että pelaaja olisi käyttäytynyt välttämättä epäasiallisesti vuorokaudesta toiseen, vaan että Sakhon suhtautuminen vähäisempään vastuuseen ei ollut oikealla tavalla toimittu. Kapteeninnauha nuorena ei tuntunut paineita hartioilla antavan, mutta tämä tarjosi sivussa sen, että Sakho oli jo nuoresta asti tottunut saamaan suuresti vastuuta ja ei pystynyt enää käsittelemään, kun tämä huomio edelleen nuorena pelaajana oli häviämässä. Ehkä kyse saattoi olla myös epätietoisuudesta, jos esimerkiksi Ancelottin toimesta ei osattu kertoa tilanteesta. Muistelisin Sakhon kohdalla olleen hyvin paljon kysymysmerkkien tulvaa niin pelaajan itsensä kuin kannattajienkin puolesta. Se, että artikkelissa mainitaan liian suuren vastuun murskaavan nuoren tähden, ja syyksi kapteeninnauhan riistämiselle, ei ole välttämättä miten asiat lopulta eskaloitui eteenpäin, vaan tuo on edelleen vain spekulaatio. Ehkä myös hieman ristiriidassa kommenttien kanssa, kun Sakhosta odotettiin kasvavan Ranskan maajoukkueenkin tuleva kapteeni.
   
  Tästä olen toisaalta samaakin mieltä, että Sakhon suhtautuminen muuttuneeseen tilanteeseen oli osittain naiivia ja sopimatontakin. Ei pelaaja ole pahin esimerkki siitä miten nuori pelaaja on liian aikaisin saanut liian paljon, mutta Sakho ei tunnu osaavan vain käsittelevän näitä asioita. Pariisissa Sakho ihmetteli rooliaan ja tämä tuli selväksi sekä medialle että seuralle pelaajan haluavan vastuuta. Kuulostaa pieneltä asialta, mutta jokainen ei näin välttämättä reagoisi kuin Ancelotti teki. Lisäksi yhtenä sivusyynä oli varmasti se, että oli jo Al-Khelaïfin rakentama ajanjakso käynnissä eikä edes Sakho ollut pelaajana korvaamaton kiitos valtavien rahasummien. Nuori pelaaja ei tätä osannut käsitellä, kun vastuu väheni tasokkaampien tähtipelaajien suosion noustessa ja ainoa ratkaisu oli enää ottaa seuraava askel uralla. Ancelotti näytti saapuneen jäädäkseen, mutta Sakho ei enää pysyäkseen.
   
  Vaikka Sakhon kohdalla voidaan puhua tällaisista ongelmista ja myöntää niiden mahdollinen olemassaolo, niin ei tule myöskään työntää täysin sivuun pelaajan sitä ammattimaista puolta tai millainen johtohahmo on seurassa, kun tietää paikkansa. Liverpoolissa tuntuu siltä, että Kloppin alaisuudessa ongelmat alkoivat myös, kun vastuu väheni, koska saksalaismanageri tavoitteli kilpailullisempaa tilannetta keskuspuolustajien välillä, jonka jälkeen paluuta ei enää ollut. Sakho ehkä on tuntenut olevansa nuoresta asti yksi isommista kaloista seurajoukkueissaan – keskuspuolustajana sitä onkin aina ollut – ja ei ole pystynyt reagoimaan muutoksiin toivotulla tavalla.
   
  Näin jälkikäteen olisi mielenkiintoista nähdä, että miten Sakho olisi pelaajana kehittynyt esimerkiksi Kombouarén alaisuudessa tai Blancin. Ancelotti tuotiin Pariisiin tekemään samantien suurta tulosta suurilla hankinnoilla kuten myös Klopp on astetta isomman profiilin manageri. Varmasti toimintatavatkin eroavat erilailla. Artikkelissa pyritään vahvistamaan tätä käsitystä myös Blancilla, mutta Laurentia en välttämättä lähde täysin vastaavaan tilanteeseen asettamaan, sillä Kombouarén kanssa tiesivät täysin, että kuinka arvokasta pariisilaisille on pitää ranskalaisia joukkueessa ja varsinkin tällainen oman akatemian helmi. Blancin kohdalla kyse ei ollut siitä, että näki tilanteen täysin kuten Ancelotti, vaan ei voinut enää seuraan saapuessaan vaikuttaa jo tapahtuneeseen.
   
  Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että mitään ei taustalla olisi enkä näin tässä ole yrittänytkään sanoa, sillä näitä ongelmia ei voi täysin kieltääkään. Toimittaja tehnyt kuitenkin hyvää työtä tekstinsä kanssa ja eihän kaikesta tarvitse olla sataprosenttisesti samaa mieltä, vaikka suurimmaksi osin tämän tekstin osalta olenkin. Osa kohdista ollaan vain tunnuttu asetettavan kytköksiin toistensa kanssa, jotta pystytään yhtä asia rakentamaan vahvasti toisen avulla, jos olette yhtään mukana. Epäkohdat kohtaavat siinä, kun asioista ei voi tehdä näin yksinkertaista ja muut asiat tulevat vastaan, joita ei välttämättä olla edes suuremmin mainittu. Täytyy kuitenkin todeta, että en usko asioiden johtaneen tähän tilanteeseen, koska kaikki olisi kiinni Sakhosta, vaan kyllä siellä on täytynyt olla osasyynä myös se kuinka Ancelotti ja Klopp ovat aikoinaan tilanteet hoitanut. Lähtökohtaisestihan pelaaja todennäköisesti omalla suhtautumisellaan on sen ensimmäisen tulitikun heittänyt. Ikävä tilanne kaikkiaan, sillä kaikki näytti kuitenkin sen hetken verran jo valoisammalta, ja kun totuus on se, että tällaisen pystyisi helposti välttämään.
   
  Otetaan nyt loppuun vielä artikkelin positiivisimmat kohdat:
   
  There are so many memories from Sakho's time at the club; it is difficult to just pick one or two. But he has always worn his heart of his sleeve and been open with his love for the club, so his unbridled joy at last season's title triumph was symbolic for PSG fans and will perhaps be the defining memory that sticks with them. It is better than the recollection of him in his last Ligue 1 outing in Lorient at the end of last season, finishing the match in goal after Ronan Le Crom was red carded.   Sakho is, and will always be, loved by the fans. He is one of them. He will be welcomed back to the Parc des Princes with open arms should he return in the future, but would also receive rapturous reception as an opponent.   Whatever happens in the next chapter of his career, he won't be walking alone.   Jos itse saisin vaikuttaa Sakhon uran seuraavaan askeleeseen, niin se olisi melko selvä:  
 9. Like
  Epevi got a reaction from Mati in Liverpoolin siirtospekulaatiot   
  Tottahan toi on, pakko olla tapahtunut jotain henkilökohtaista Kloppon ja Sakhon välillä. Tuntuu niin käsittämättömältä mikäli juorut ja huhut pitävät paikkansa. Mutta mikäli sikäli mitään peruuttamatonta ei ole tapahtunut, ainoa oikea asenne on nimenomaan jäädä joukkueeseen vaikka kuudenneksi toppariksi ja taistella kynsin hampain paikasta avauksessa. Jos lainapesti tapahtuu niin Sakhon pelit poolissa olivat kyllä siinä ja toisaalta tuon asenteen uskoisi iskevän Kloppiin kuin nenä päähän. 
   
  Ja kaikella kunnioituksella Ragnaria kohtaan, mutta ei se tosiaan Sakholla pelitaidoista jää kiinni.
 10. Like
  Epevi reacted to Ron Manager in Liverpool FC Europa Leaguessa   
  Niin tästä päästään taas siihen, että kun Bentekelle ei saada paikkoja, niin se on hänen vikansa, koska liikkuu huonosti ja kun Sturridgelle ei saada paikkoja, niin se on muiden vika, kun eivät saa luotua niitä paikkoja. West Ham ja Villa pelien vertaaminen on täysin turhaa, sillä vastustaja oli aivan eri asenteella noissa peleissä.
   
  Tuosta track recordista olisi mielenkiintoista saada lisää tietoa. Tottakai, jos katsotaan tämän kauden tilastoja, niin Sturridge on viimeistellyt paljon tehokkaammin. Sinä kun kuitenkin korostat näiden pelaajien suurta eroa viimeistelijöinä, niin laitetaampa hieman faktaa tähän väliin.
   
  Sturridgen recordi Valioliigassa on 123 peliä, joissa 59 maalia ( 6 viimeisintä kautta). Näistä saadaan 0,48 maalia ottelua kohden ja 144,6 min maalia kohden. Ei yhtää huonot tilastot. Kaikki kilpailut huomioiden 0,45 maalia/ottelu ja 156,4 min/maali. Paras kausi Valioliigassa 29 peliä, joissa 22 maalia. Tästä tulee 0,76 maalia/peli ja 103, 5 min/maali. Koko kausi tuolloin 33/25 ja 0,76 ja 106,7.
   
  Benteken vastaavat (4 viimeisintä kautta) 111 ottelua, joissa 48 maalia. Näistä saadaan 0,43 maalia/ottelu ja 187,2 min/maali. Kaikki kilpailut huomioiden 141 ottelua, joissa 61 maalia. Näistä tulee 0,43 maalia/ottelu ja 202 min/maali. Paras kausi Valioliigassa 34 peliä, joissa 19 maalia. 0,56 ja 148,5. Koko kauden saldo 47 peliä, joissa 27 maalia, 0,57 ja 148,4.
   
  Tilasto, jossa olisi maalit/paikat olisi kyllä mielenkiintoinen, mutta tuollaisessa täytyisi ottaa huomioon maalipaikan hyvyys. Maalimääriä ja pelattuja otteluita tarkasteltaessa en kuitenkaan puhuisi maailman luokan viimeistelijästä ja keskinkertaisesta viimeistelijästä, kun katsotaan hieman laajempaa kokonaisuutta. Jos Benteken maalimäärä Villa aikana selittyy hyvällä määrälllä paikkoja, jotka hänelle pelattiin, niin eikö epäonnistuminen Poolissa johdu sitten siitä, että joukkuekaverit eivät kykene pelaamaan hänelle paikkoja? Näin perustelit ainakin Sturridgen vaisua esitystä Augsburg pelissä.
   
  West Ham pelissä Benteke oli liekeissä ja pääsi paikoille, koska pelasi juuri niin kuin hänen pitäisi pelata. Maaleja ei tullu, koska viimeistely oli huonoa. Mutta koko väännön pointti onkin siinä, että juuri sillon Benteke pelasi kuten hänen pitäisi Poolissa pelata. Hänelle tuli lukuisia paikkoja, joten hän teki läpi ottelun oikeita asioita. Jos hän pystyi Villassa tekemään paljon maaleja, kun pelasi joukkueen pelisysteemin mukaisesti, niin miksei se olisi mahdollista myös Poolissa. Olenko minä ja Tikka ainoita, jotka näkivät, että nyt se helvetti pelasi niin kuin sen pitäisi aina pelata Poolissa. Se pystyykö Benteke samanlaiseen peliin viikosta toiseen on toinen juttu. Tämä määrittää pitkälti hänen tulevaisuutensa Poolissa. Nyt se kuitenkin näytti edes yhdessä pelissä, että se pystyy pelaamaan miten sen odotetaan pelaavan.
 11. Like
  Epevi reacted to Epevi in Liverpool FC Europa Leaguessa   
  Eka erä tylsää tahkoamista,jossa ainoa maalipaikka siunautui Augsburgille lisä-ajalla (missasin ekan 11 minuuttisen). Migno hoiti hommansa kuitenkin hyvin.
  Can paskin ja Coutinho paras.
   
  Henderson on pelattu vastustajan toimesta hyvin pois ja veikkaisin Hendon tulevan hakemaan toisella puoli-ajalla alempaa palloa ja avaavan peliä. Nyt mennään Touren vision varassa.
   
  Erikoistilanteet jännittää kyllä joka kerta ja vähän on kutina, että saksalaiset käyvät yhen niistä nekkaamassa...
   
  e. Ja siis 0-0
 12. Like
  Epevi got a reaction from Neverton in Liverpool FC kausi 2015-16   
   
   
  Saatto olla noinkin, Origi pelas vaan mun mielestä niin paljon ylempänä kuin Ibe että näytti 4-3-3.. Voihan se olla että Ibelle ei vaan enää syötellä ja siksi ei ollut kovin useasti mukana vastahyökkäyksissä
 13. Like
  Epevi got a reaction from ZimbabweJoe in Liverpool FC kausi 2015-16   
  Toisaalta Benteke näytti loppua kohden, että sentään pääsee paikoille! Eihän tossa kaverissa tarvita enää kuin itseluottamus kuntoon niin voisi olla kahden tai kolmen hyökkääjän linjassa kova tekijä. Toivottavasti saa kauden loppuun asti kunnolla mahiksia näyttää ja toivottavasti pelata Sturridgen kanssa. Joukkue on ollut aivan hunningolla läpi kauden, joten sen takia Benteken myyminen kunnon persnetolla ei oikein innosta..
   
  Kuukauden pelaaja ja Liverpoolin tulevaisuus Firminon tehot tällä kaudella 30 peliä, 6+7. Liigassa 22 peliä 6+6.
  Kauden suurin floppi Benteke pelannut 30 ottelua, 7+5. Liigassa 21 peliä, 6+2.
   
  Onko mulla vikaa silmissä, vai näyttikö teidänkin silmiin 4-3-3 taktiikka varsin toimivalta ? Hyökkäyskolmikkohan pysyi koko ajan todella korkealla ja vasta-iskut tuntuivat pitkästä aikaa vaarallisilta?
×