Jump to content

Antiko

Members
 • Content count

  1,504
 • Joined

 • Last visited

About Antiko

 • Rank
  Junior Member
 • Birthday 05/11/1978

core_pfieldgroups_99

 • Location
  Jyväskylä
 • Interests
  Maraton ja ultra-juoksut, futis, Italia ja kirjallisuus
 • Occupation
  Kirjallisuus- ja kirjastoala

Contact Methods

 • Website URL
  http://maitolaiturilla.blogspot.com/
 1. Ciao tutti!

  Onko tällä palstalla vielä elämää? Saluti a tutti, Antiko
 2. Ottelut kaudella 2010/2011

  No en nyt tuota tarkoittanutkaan, vaan että tuo keskushyökkääjä, mieluiten Amauri, tarvittaisiin ja pian tuonne boksiin. Q ja DP ovat molemmat niin pehmoisia, että huonompikin joukkue tukkii nuo maalipaikat melko helposti. Oikeasti Juve olisi tarvinnut sen Dzekon tai Benzeman mutta Marotta sössi (Huntelaarkin olisi voinut olla tyhjää parempi). Trezen oli ehkä aika lähteä, mutteivät Amauri ja Iaquinta hänen paikkaansa pysty ottamaan. Kaudesta tulee vaikea, ellei Delneri saa Juve pelaamaan kuin Barca (ei pelkoa siitä). Kuitenkin FORZA JUVE!
 3. Ottelut kaudella 2010/2011

  Pitkästä aikaan oli vähän toivoa tuossa Juven touhussa: oltiin tappiolla ja noustiin johtoon, 3-1 olisi pitänyt pystyä niittaamaan mutta lopulta päädyttiin viihdyttävään 3-3 tasuriin. Ihan ok, kun vastassa kuitenkin Sampdoria. Parasta matsissa oli Krasic, joka nousi toisella puoliajalla sille tasolle, jota häneltä toivoinkin. Ensimmäisen kerran kai pariin vuoteen (sitten Nedvedin) Juvella oli laituri, joka pääsi ohi vartijastaan pallon kanssa. Ja heti alkoi jälki olla tuhoisaa. Pepe tekee myös puolittaisia ryntäilyjä, mutta Krasic on kyllä se tulevaisuuden pelaaja. Hänellä on todella nopea tekniikka ja kova vauhti jaloissaan: juuri se mitä Italiassa tarvitaan. Pian varmaan aletaan nähdä niitä vetojakin. Muuten pelistä näki, että Amauria ja Iaquintaa tarvitaan kipeästi tuonne boksiin. Kyllähän DP ja Quaglia ihan hyvän pelin pelasivat, mutta nyt tilanteet tuppaavat toistamaan vähän liikaa sitä samaa kaavaa. Tiettyä puuroutumista tapahtuu tuolla boksissa, kun monet hyökkäykset olisi voinut hoitaa suoraviivaisemminkin. Miinuksena oli tuo puolustuksen nukahtelu, josta en kuitenkaan huolehtisi liikaa. Kyllä se tuosta tiivistyy. Storari oli kyllä aivan mahtava (enpä olisi uskonut joutuvani myöntämään tuota) - ilman häntä olisivat numerot olla melko rumatkin. Tykkään myös tuosta Bonucci-Chiellini -parista - siinä voi olla Italian maajoukkueen tulevaisuuden topparipari. Pakit sen sijaan ovat melkoista kuraa, vaikka parhaansa tekivätkin. De Ceglie on saanut tiettyä ripeyttä, ehkä jopa miehekkyyttä otteisiinsa, mutta on vielä kaukana todellisesta vahvistuksesta. Mottalla ei taas tunnu riittävän kuin fysiikka tuohon nousevan pakin rooliin: pelisilmä ja tekniikka eivät toimi ja jälki oli melko hirveää! Katsotaan nyt lähtisikö tuo nyt tuosta ylöspäin vai oliko tuo vain väliaikaista. FORZA JUVE!
 4. Loukkaantumiset 2010/11

  Juvelle on vain Tiagon (ja sen toisen täsmähankinnan) myötä tullut tällainen perinne, että joka vuosi täytyy hassata joku 10 miljoonaa tai enemmän pelaajaan, jolle kukaan muu ei näe minkäänlaista tulevaisuutta. Martinez oli kyllä hyökkäyspäässä sen ensimmäisen surkean matsin paras mies hyökkäyksessä (ja siellä oli mukana mm. yksi Del Piero). Mutta pahasti pelkään minäkin, että tässä ne olivat Martinezin pelit Juvessa.
 5. Loukkaantumiset 2010/11

  Taisi olla jo avauksessa jotenkin puolikuntoinen, mutta oli pakko pelata kun Aquilani ei vain ehtinyt vielä rinkiin. Puolikuintoinen Marchisio oli kyllä melko hirveää katsottavaa, joten istuisi nyt vain penkille ja antaisi Aquilanille mahdollisuuden. Jos pelaa vielä puolikuintoisena, niin päätyy melko nopeasti katsomoon ja sieltä on jo sitten pitempi matka takaisin...
 6. Juventukseen liitetyt pelaajat

  Milanissa en laskisi kuin Zlatanin varaan, joka on todellinen voittajatyyppi, nuo muut lähinnä kansikuvapoikia tuolla hyökkäyksessä. Mutta jo Zlatanin voimin voi Milan keikkua kärkikamppailussa, vaikka muu joukkue onkin melkoista kuraa. Jos setä-Silvion esimerkki nyt saisi aikaan tuon ryhtiliikkeen ja Zlatan potkisi muut mukaan, niin ehkä tuosta jotain voisi tullakin. Epäilen kuitenkin. Inter on triplan jälkeen edelleen ylivertainen verrattuna muihin. Nyt joukkueessa on potkittu Balotellikin pois, niin homma voi toimia todella mallikkaasti. Ja ratkaisupelaajat kuten Militio, Sneider ja Eto'o ovat kaikki todella voitonnälkäisiä edelleenkin. Suurin ongelma voi olla Benitez, joka ei vain osaa voittaa pitkiä sarjoja. Muutenkaan miehen ego ei vain riitä Italiassa. Roma teki joukon virhehankintoja kuten Adriano ja Borriello, joten heidän kautensa on mennee noita ihmetellessä. Ranieri tulee myös jäätymään, kun alkaa tuntea ennakkosuosikin paineet harteillaan. Ranieri osaa motivoida lähinnä epätoivioisia pelaajia, joita Romassa on viime kauden menestyksen jälkeen kovin vähän. Sitten ovat vielä nuo Champions-rasitukset, joihin Roma viimeistään väsyy. Juve uudisti organisaationsa Marotta-Delneri parilla, teki loistavia hankintoja kuten Bonucci, Krasic ja Pepe, muttei onnistunut hankkimaan maailmanluokan tähteä. Kun Juve samalla myi pois viime vuosien vastuunkantajia kuten Trezeguet ja Camoranesi, sekä Diegon niin jonkinlainen aukko tuohon maalintekoon kyllä jäi. Veikkaan, että Juve tulee pelaamaan todella hyvin joukkueena ja napsimaan pisteet perusjengeiltä mutta Interiä, Romaa ja Milania vastaan se tulee kokemaan suuria ongelmia ainakin maalinteossa. Del Piero ei vain pysty loistamaan joka matsissa. Juventus on kuitenkin se tulevaisuuden joukkue noista neljästä. Ja eihän sitä tiedä mitä joululahjaksi saadaan. Maailmanluokan kärjen myötä voisi olla jopa pieniä mahkuja mestaruustaistoon, jos ei pudota kyydistä jo syksyllä (mihin en kuitenkaan usko). Pienemmistä ainakin Sampdoria, jolla on sarjan kovin kärkipari Cassano-Pazzini, tulee alkukaudesta sekoittamaan noita kärkikuvioita. Doria ei kuitenkaan pysty pitkässä sarjassa haastamaan suuria joukkueita, joten mestaruudesta se ei tule taistelemaan enää keväällä.
 7. Juventus 2010-11

  Come chiaccheriano! Eli kyllähän Italiaan aina jonnin joutavaa puhetta mahtuu. Lopulta tuossa ei sanottu mitään merkittävää, mutta pohdinta oli kyllä niin italialaista kuin vain voi (liekö viinillä ja pitkällä illallisella osuutta). Diegosta sanoi fiksusti se yksi gubbe tuossa lopuksi: pelaajan on turha kritisoida valmentajaa tai seuraa sen jälkeen, kun hän on itse ollut koko viime kauden trequartistan vapaassa roolissa ja ollut liki jokaisen ottelun jälkeen lehdistön hampaissa. Diegolla oli kenttä käytettävissään koko viime vuoden, mutta mies epäonnistui surkeasti. Delneriä Diego ei onnistunut vakuuttamaan sen enempää - ainakaan Italiassa Diego ei vain ollut mikään fenomeno. Quagliarellaan taas on turha Diegoa verrata, sillä Diegolle oli tarjolla vain kakkoskärjen rooli, joka ei tälle sopinut. Wolkkareista Diego sai paremman roolin ja tarjouksen (enemmän rahaa) ja lähti saman tien. Tilalle Marotta otti Quaglian, joka on puhdas kakkoskärki ja paikalla myös hyvin menestynyt. Lopulta siis Diego voitti, Juve voitti (Diego kaupoista tuli lopulta takkiin vain pari milliä) ja Delneri voitti. Hölmöin ajatus tuossa höpinässä oli se, että Del Piero muka blokkaisi nuorten pelaajien mahdollisuudet Juvessa. Ensinnäkin pitää muistaa, että Del Piero syrjäytti Roberto Baggion. Olen ihan varma, että riittävän taitava kaveri (kuten Ibrahimovic) syrjäyttäisi myös Del Pieron. On enemmänkin Miccolin, Palladinon, Giovincon, Diegon jne. jne. oma vika, ettei heistä ole ollut syrjäyttämään kapteenia. Asia on nimittäin juuri kuten tuo gubbe tuossa lopussa sanoo: jokaisella pelaajalla on käytössään kenttä joka ikisenä päivänä, ja siellä hän voi vakuuttaa valmentajan taidoillaan. Diegon tai Giovincon on siis turha itkeä, kun he eivät ole onnistuneet vakuuttamaan valmentajiaan (ja niitähän on Juvessa kyllä piisannut).
 8. Juventus 2010-11

  Joukkuetta rakentamassa Että tuommoinen tuosta Juvesta nyt tuli, kun pistettiin Sampdorian miehet hommiin. Ilman Del Pieroa joukkueenkin nimi voisi olla Sampdoria, joten Marotta ja Delneri lienevät tyytyväisiä. Kaksikko valittiin Juveen kai juuri sen vuoksi, että he osaavat erottaa todelliset pelimiehet eivätkä katsele vain koostevideoita youtubesta. Eli ovat onnistuneet nostamaan liki tuntemattomia pelaajia parrasvaloihin ja sitten sieltä pudonneita pelaajia takaisin (Cassano, Pazzini). Tuollaisessa keskisuuressa joukkueessa kuten Doria tämä on hieno ominaisuus, mutta Juventus on kyllä hieman eri asia. Tai siis eikö asioita voisi tehdä pikkuisen helpomman kautta? Jos ja kun tämä nykyinen Juve menestyy, niin on se melkoinen ihme ja suuri sulka sekä Delnerin että Marottan hattuun. Mutta jotenkin luulen, että päädymme tuonne Sampdorian saavutuksiin eli juuri ja juuri neljän joukkoon, jos kaikki menisi täysin putkeen. Europeleistä tuomisina lähinnä loukkaantumisia. Ainoa toivo on, että jätkät pukuhuoneessa katsovat tosiaan naamaan ja tajuavat, ettei sillä ole Ibraa, Messiä tai Ronaldoa, että jos meinaa pärjätä, niin on pistettävä etäisyydet kuntoon ja pelattava joukkueena. Mutta pitäisi siellä minun mielestäni olla edes yksi kaveri, joka ne maalit tekee, yksi, johon muut uskovat, että hän lopulta voi tuoda tämän pelin meille. Milanilla on noita kavereita neljä ja Interillä liki saman verran - meillä on Del Piero. FORZA JUVE!
 9. Ottelut kaudella 2010/2011

  Juve ei pistä, piikki puuttuu Olipa surkea avaus. Selitykset uusista pelaajista ja pelikuvioista eivät kelpaa selitykseksi. Tässä joukkueessa oli kuitenkin jo melko pitkään yhdessä treenanneita kaveraita kuten Martinez, Pepe ja Lanzafame - kyllä näiden kavereiden olisi pitänyt pistää pallo laidoilta boksiin. Del Piero ja erityisesti Qualgiarella olivat kyllä valmiita tekemään maaleja, muttei heilläkään ollut sellainen ilta kuin olisi odottanut. Jäykkää ja hidasta oli koko joukkueen peli. Se Donatin maali oli unelmaveto, mutta juuri tuollaisia vetoja varten Juvella on Gigì Buffon. Olen varma, että Gigì olisi torjunut tuon vedon, mutta normiveskalle se oli kyllä täysin mahdoton. Eli kuten kauden alussa ennustin: ilman Gigìä tulemme menettämään pisteitä. Nyt meni kolme, mutta syy oli kyllä koko joukkueen, ei Storarin, joka oli kentän parhaimmistoa muuten. Delnerin oivallukset olivat ihan kummalisia: laitureiden vaihtelu laidalta toiselle ja lopulta vaihtoonotto olivat ihan kummallista taktikointia, mikä tuntui vain sekoittavan jo entisestään sekaisin ollut joukkuetta. Krasic nyt oli aivan hukassa ja epäonnistui jokaisessa suorituksessaan, sen sijaan Pepe kyllä kadotti pelinsä tuohon laidalta toiselle skippailuun. Lanzafame oli surkea ja Martinez taas niin hyvä, että hänen olisi ehdottomasti pitänyt olla avauksessa. Herran loukkaantuminen oli todella paha takaisku. Muuten Bonucci oli vaikeuksissa mutta klaarasi jotenkin, kun Chiellini paikkasi virheet eleettömästi. Motta oli oikein hyvä, enkä lähtisi moittimaan De Ceglieäkään tämän matsin perusteella. Vahvistuksia kuitenkin tarvitaan - näillä pakeilla ei laidoilta nousta kuten olisi tarkoitus. Keskellä oli Felipe Melo, joka on saanut työrauhan. Se näkyi myös otteissa, ei hermoillut eikä hölmöillyt. Tästäkään huolimatta keskikenttä ei toiminut, kun kaikki muut olivat niin sekaisin. Marchisiolla näemmä mennyt pupu pöksyyn, kun Aquilani hankittiin joukkueeseen - pian kutsuu penkki ellei jopa siirtomarkkinat, paineita paineita. Pahin puute oli kuitenkin boksissa, josta puutui kokoa ja muskeleita (Amauri tai Iaquinta). Kauden onnistumisen kannalta on melkoisen selvää, että Marottan on pakko hankia joku todellinen piikki, kun Trezegol ei ole enää joukkueessa. Oma suosikkini on Benzema mutta Pazzinikin käy, jos hyvä diili saadaan aikaan. Pieleen meni mutta päät pystyyn ja eteenpäin. FORZA JUVE!
 10. Juventus 2010-11

  Nälkäisiä poikia Eri syistä olen seuraillut tätä uuden Juven rakentumista hieman kauempaa, mutta voi kyllä sanoa, että lopputulos näyttää todella hyvältä. Siellä on paljon nuoria pelaajia, joiden naamasta loistaa halu nousta maailman huipulle ja usko siitä, että Juven kaltainen organisaatio pystyy heidät sinne viemään. Fiilis on siis hyvä. Delnerin ja Marottan otteet ovat olleet myös sen kaltaisia, että he haluavat hallita italialaista ja eurooppalaista jalkapalloa ainakin seuraavat kymmenen vuotta. määrätietoisuutta ja osaamista on toistaiseksi löytynyt. Määrätietoisuudesta selvin esimerkki oli Diegon myyminen. Osaamista taas osoittaa Alberto Aquilanin kaappaus - hankinta, jota kukaan ei osannut odottaa. Pitää muistaa, että vielä pari vuotta sitten Secco yritti kaikin keinoin samaa, puhuttiin 25-35 miljoonan euron summista, eikä hommasta tullut lopulta mitään. Aquilani voi olla todella merkittävät pelaaja, jos vain pysyy kuosissa. Ainoa miinus Beppe Marottan touhuissa täytynee pistää epäonnistuneisiin Edvin Dzeko -kauppoihin. Kun Trezeguet on poissa, niin Dzeko olisi saattanut olla tärkeämpi pelaaja kuin Krasic. Nyt täytyy kääntää katseet Amauriin ja Iaquintaan. Sen sijaan Fabio Quagliarellan maalit ovat aina ilahduttaneet minua kuten vaikkapa Del Pieron neronleimaukset. Quagliarella on edustaa äärimmäistä taitoa maalinteossa, mutta taso valitettavasti heittelee aivan liian paljon. Toivotaan, että Juvessa mies saisi elämänsä parasta tarjoilua, mikä voisi siivittää jopa huikeisiin maalimääriin. Sitten on tietenkin vielä Pepe, Martinez ja Krasic, joista joku noussee parrasvaloihin, ehkä Pepellä on alkukaudesta kovin draivi. Motta on minun mielestäni ihan hyvä hankinta pakiksi - hyvin stile Juven oloinen pelaaja. Bonuccista en osaa sanoa mitään ja se vähän tässä huolestuttaakin, kun kaveri pelaa noinkin tärkeällä pelipaikalla. Lanzafame myös joukkueessa, mutta epäilen, että pelipaikka ei oikein sovi hänelle. Eikös kaveri ollut hyökkääjä? Niin ja se Storari sitten kai tukkii tuon veräjän - täytyyhän kaverin olla kova koppari, kun Manninger on automaattisesti pistetty penkille. Joka tapauksessa siellä on todella paljon nuoria kavereita elämänsä tärkeimmässä joukkueessa: tästä ura voi lähteä vain huipulle tai sitten alaspäin. Tämä on juuri oikea tapa aloittaa uusi kausi viime vuoden katastrofin jälkeen. FORZA JUVE!
 11. Juventus 2010-11

  Mitä jos Giovinco näyttää sitä takapuolta myös Delnerille ja Juvelle? Muistan viime vuosilta pari nuorta kaveria, jotka on laitettu vuokralle ja keväällä ne ovat jo julistaneet Torinon olevan täynnä gobboja ja muita roistoja, etteivät kyllä enää ikinä palaa sinne. Minusta tässä on toistumassa tuo sama kaava. Veikkaankin, ettei Giovinco enää palaa Juve-paitaan (eikä maajoukkuepaitaan). Eli tämäkin Juve-lupaus jää vain lupaukseksi. Hänestä tulee varmaankin hyvä Parma-pelaaja mutta ikuinen Del Piero tekee ensi kaudellakin enemmän maaleja kuin nämä Juven juniorimyllyn superlupaukset (huokaus). SEMPRE FORZA JUVE!
 12. Uefa Europa League

  Ei Juventus tarvitse kuin sen yhden.
 13. Juventukseen liitetyt pelaajat

  Huh huh, ja milloinkas Juve sitten alkaa myydä? Ja keitä? Barzaglin hankintaa en ymmärrä (luokkaa Grosso). Kolarov tulee vain jos Lotito tulee järkiinsä, ja tätä tuskin tapahtuu, sillä hinta on kuulemma 20 milliä. Onneksi Marotta ymmärtää näitä juttuja eikä ole reagoinut mitenkään. Forlan oli tosi hyvä kisoissa, mutta Juvessa homma voisi olla vähän toisenlaista. Marottalla hyvät kai hyvät suhteet Atleticoon, joten voihan tuossa jotain vaikka tapahtua. Eikös Tiago olet juuri Madridissa ja sinne nyt hyvin pelattujen kisojen jälkeen jäämässäkin? Tuostahan voisi virittää jonkun diilin... Lopulta se hyökkääjä on kuitenkin Antonio Cassano - Delnerin lempilapsi. Näette vielä. Ps. En muuten usko, että Delnerillä olisi noin selkeät sävelet hankintojen suhteen. Kovasti siellä vielä kokeillaan. FORZA JUVE!
 14. Loukkaantumiset 2010/11

  Enpä olisi uskonut näkeväni sitä päivää, että hippi-Storari saa olla Juven veräjän vartijana. En vain ymmärrä sitä, mihin tämän Storarin arvostus kassarina perustuu - mieshän näyttääkin enemmän suurelta vitsiltä kuin maalivahdilta. Se, että hän torjui Milanissa, kertoi minusta lähinnä Milanin totaalisesta alennustilasta, mutta nyt taisi pilkka osua omaan nilkkaan. Joka tapauksessa olen varma, että ilman Buffonia Juve tulee menettämään tärkeitä sarjapisteitä, emmekä pysy aivan scudetto-taistossa mukana. Jos joukkue kuitenkin pelaa muuten hyvin, niin keväällä on kyllä mahdollista kuroa Buffonin kanssa tuo ero umpeen. Manningeria kuitenkin tarvitaan, sillä Storarin kanssa emme mene minnekään.
 15. Juventukseen liitetyt pelaajat

  Joo kaikki kunnia kapteenille, mutta Diegossa on tulevaisuus. Juvella ei ole yhtään niin toista pelaajaa, jolla olisi yhtä suuret mahdollisuudet nousta supertähdeksi ja kultaisen pallon voittajaksi. Diego on vielä nuori pelaaja, jonka ensimmäinen kausi uudessa joukkueessa ja Serie A:ssa ei mennyt ihan putkeen, mutta ei se kausi mikään floppikaan ollut - Diegosta oli paljon hyötyä monissa otteluissa, jos näin ei olisi ollut, olisi kaveri varmastikin istunut penkillä tai katsomossa. Del Piero tekee yhä tiukoissa paikoissa maaleja, ja auttaa omalla kokemuksellaan nuoria pelaajia oikeaan suuntaan. Valitettavasti hänen fysiikkansa ei kuitenkaan riitä kokonaiseen sarjakauteen (tai ainakaan sen varaan ei voida joukkuetta rakentaa). Kun Juve viimeeksi voitti, istui Del Piero penkillä ja Ibrahimovic kantoi vastuun kentällä. Se oli silloin ehkä hieman hätiköityä Capellolta, mutta todiste siitä, että Juve voi kyllä voittaa ilman kapteeniakin. Del Pieron asema ei mielestäni saa olla mikään ongelma Juven menestymiselle (eli hänen on hyväksyttävä myös penkitys ja satsaaminen nuoriin). Toivon myös, ettei joukkuetta rakennettaisi liikaa Trezeguet'n maalien varaan, sillä hänkään ei jaksa paiskoa maaleja läpi koko sarjakauden. Trezen rinnalle olisi nostettava joku nälkäinen nuori maalipyssy kuten Dzeko tai joku muu. Alkukaudesta Trezen kaltainen maalivarma konkari voi kuitenkin olla erittäin hyödyllinen pelaaja joukkueelle. Enkä kyllä vieläkään ymmärrä tuota Amaurin dissaamista - mies on ollut yksi Serie A:n parhaita maalintekijöitä ja viime kauden jälkeen nälkä tehdä taas maaleja on valtava. Lisäksi 4-4-2 on juuri se taktiikka, joka sopii Amaurille kuin pallo päähän. Voidaanhan sitä toki ostaa joku uusikin hyökkääjä, mutta hyökkääjät ovat kalliita, eikä heidän onnistumisestaan ole mitään takeita. Ja lopulta Juve tarvitsee Sampdorian tapaan yläkertaan Cassanon tapaisen pelaajan, joka pystyy pitämään palloa, luomaan tilanteita ja tarvittaessa viimeistelemään itse. Parasta olisi tietenkin, jos näitä pelaajia olisi yksi kummallekin laidalle kuten asia oli vielä Camoranesin ja Nedvedin. Dorialla ei ollut varaa kuin yhteen tähteen, mutta kyllä Juvella on varaa pariinkin. Itse näkisin, että toinen näistä voisi olla Diego. Jos toinen taas on Pepe tai Martinez, niin olen kyllä kovin yllättynyt. Jotain tuosta Delnerin Juvesta siis vieläkin puuttuu, mutta luulen, ettei Delnerikään vielä ihan tarkasti tiedä että mitä: joukkue on vasta muotoutumassa. Interkin hankki Sneiderin aivan viime metreillä, ja lopulta juuri hän osoittautui joukkueen tärkeimmäksi pelaajaksi. Eli tuollainen taitopelaaja voidaan heittää hyvin toimivaan joukkueeseen ihan viime metreilläkin. FORZA JUVE!
×