Jump to content

Antiko

Members
 • Content count

  1,504
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Antiko

 1. Täällä on kauhisteltu 26-30-vuotiaiden pelaajien ikiä: katsokaapa Camoranesia (31), Del Piero (32) tai Trezegueta (30) - kaikki pelaavat lähes uransa parasta ja kypsintä kautta. Totuus kuitenkin on, että hyvin harva 19-21-vuotias pelaaja pystyy pelaamaan huipputasolla koko kauden: he saattavat olla hyviä muutamissa otteluissa, mutta kokemattomuus, fysiikan puute ja tason notkahdukset ovat melko tyypillisiä nuorille pelaajille (esim. Criscito). No Juventus on aloittelemassa tässä yhtä tärkeimmistä kausistaan: se pelaa varmuudella Serie A:n ja Italian cupin voitosta sekä suurella todennäköisyydellä Champions liigaa, ja sinnekin Vanha Rouva lähtee aina voittamaan. Kysymys: lähdetäänkö tähän kauteen kokemattomalla lahjakaista lupauksista koostuvalla joukkueella vai joukkueella, joka koostuu kokeneista huippupelaajista? EDIT: KIRJOITIN TÄMÄN VIESTIN 11.4.2008! Jossain mättää, kun katsoo tuota yllä olevaa päivämäärää, eihän Internettiä ollut tuolloin edes olemassa ENKÄ MINÄ OLLUT EDES SYNTYNYT! Minä otan mieluummin joukkueeseen 27-vuotiaan Amaurin kuin jonkun 19-vuotiaan lupaavan juniorin. Ja pitää muistaa, että Luca Toni breikkasi oikeastaan vasta 27-vuotiaana - kenen mielestä hän on liian vanha?
 2. Pelipaidat

  BurnBack oli löytänyt Parman tulevan kauden peliasut, jotka olivat lievästi sanottuna yllättävät. Tähän topiikkiin voisi alkaa keräämään muidenkin joukkueiden tulevan kauden pelipaitoja. (Tiedän, että niitä on jo ollut täällä, mutta ei kai liene vaikee kopioida niitä tähänkään ketjuun.) Tässä Lo Stile Juventus 2006-2007 1. paita 2. paita 3. paita (maalivahti)
 3. Ciao tutti!

  Onko tällä palstalla vielä elämää? Saluti a tutti, Antiko
 4. Hei interistit! Jälleen yksi pettymysten kausi on varmistunut, 17. yhteen putkeen, melkoinen saavutus eikä loppua näy. Viimeisin scudetto on kai kaudelta '88/'89 ja sen jälkeen Uefa kolmesti, muttei sitten oikeastaan mitään merkittävää - suosikkina lähdette mutta sitten käy aina näin. Siispä kysymys: kertokaa viisi (5!) syytä, miksi kannattaa edelleen fanittaa Interiä. (Tätä asiaa pohdittiin myös italiassa, gazzetta.it) Terveisin yksi ihmettelevä juventino
 5. Italian jalkapallokaaos

  Ehdotan, että keskustelu aiheesta siirretään tänne. Ihan vain siksi, että jo nyt on käynyt, että tutkimuksen kohteena on useampia joukkueita, ei vain Juventus. Moggin keskeinen rooli on myös kiistetty. Mies itse sanoi eilen tutkimuksissa: "Minulla on vastassa paljon voimakkaampia tahoja. Olen vain se heikoin lenkki tässä jutussa, ja aion puolustaa itseäni." Eli jos minun pääni putoaa, vien mukanani muitakin. Keitä sitten on tutkimuksissa mukana? Tällä skandaaliin on jo liitetty Juventus, Milan, Fiorentina, Lazio, sekä uusimpina Inter ja Roma. Tietenkin kuulustuleissa ovat myös Italian jalkapalloliitto, ammattijalkapallon liitto Lega ja tuomareiden liitto. Tuntuisi siltä, että mitä enemmän tutkitaan, niin sitä enemmän juttu paisuu. Itse en siis tee mitään johtopäätöksiä syyllisistä tai spekuloi juttua, kun en tiedä mistä on kysymys. Muutenkin kannattaa miettiä, että kurmottaako sitä vihaamaansa vastustajajoukkuetta nyt, kun voi huomenna olla itse tutkittujen penkillä. Katsellaan siis tutkimukset loppuun, että ketä syytetään mistä ja löytyykö todisteita syytteiden tueksi ennen kuin aletaan julistaa tuomioita.
 6. Ottelut kaudella 2010/2011

  No en nyt tuota tarkoittanutkaan, vaan että tuo keskushyökkääjä, mieluiten Amauri, tarvittaisiin ja pian tuonne boksiin. Q ja DP ovat molemmat niin pehmoisia, että huonompikin joukkue tukkii nuo maalipaikat melko helposti. Oikeasti Juve olisi tarvinnut sen Dzekon tai Benzeman mutta Marotta sössi (Huntelaarkin olisi voinut olla tyhjää parempi). Trezen oli ehkä aika lähteä, mutteivät Amauri ja Iaquinta hänen paikkaansa pysty ottamaan. Kaudesta tulee vaikea, ellei Delneri saa Juve pelaamaan kuin Barca (ei pelkoa siitä). Kuitenkin FORZA JUVE!
 7. Ottelut kaudella 2010/2011

  Pitkästä aikaan oli vähän toivoa tuossa Juven touhussa: oltiin tappiolla ja noustiin johtoon, 3-1 olisi pitänyt pystyä niittaamaan mutta lopulta päädyttiin viihdyttävään 3-3 tasuriin. Ihan ok, kun vastassa kuitenkin Sampdoria. Parasta matsissa oli Krasic, joka nousi toisella puoliajalla sille tasolle, jota häneltä toivoinkin. Ensimmäisen kerran kai pariin vuoteen (sitten Nedvedin) Juvella oli laituri, joka pääsi ohi vartijastaan pallon kanssa. Ja heti alkoi jälki olla tuhoisaa. Pepe tekee myös puolittaisia ryntäilyjä, mutta Krasic on kyllä se tulevaisuuden pelaaja. Hänellä on todella nopea tekniikka ja kova vauhti jaloissaan: juuri se mitä Italiassa tarvitaan. Pian varmaan aletaan nähdä niitä vetojakin. Muuten pelistä näki, että Amauria ja Iaquintaa tarvitaan kipeästi tuonne boksiin. Kyllähän DP ja Quaglia ihan hyvän pelin pelasivat, mutta nyt tilanteet tuppaavat toistamaan vähän liikaa sitä samaa kaavaa. Tiettyä puuroutumista tapahtuu tuolla boksissa, kun monet hyökkäykset olisi voinut hoitaa suoraviivaisemminkin. Miinuksena oli tuo puolustuksen nukahtelu, josta en kuitenkaan huolehtisi liikaa. Kyllä se tuosta tiivistyy. Storari oli kyllä aivan mahtava (enpä olisi uskonut joutuvani myöntämään tuota) - ilman häntä olisivat numerot olla melko rumatkin. Tykkään myös tuosta Bonucci-Chiellini -parista - siinä voi olla Italian maajoukkueen tulevaisuuden topparipari. Pakit sen sijaan ovat melkoista kuraa, vaikka parhaansa tekivätkin. De Ceglie on saanut tiettyä ripeyttä, ehkä jopa miehekkyyttä otteisiinsa, mutta on vielä kaukana todellisesta vahvistuksesta. Mottalla ei taas tunnu riittävän kuin fysiikka tuohon nousevan pakin rooliin: pelisilmä ja tekniikka eivät toimi ja jälki oli melko hirveää! Katsotaan nyt lähtisikö tuo nyt tuosta ylöspäin vai oliko tuo vain väliaikaista. FORZA JUVE!
 8. Loukkaantumiset 2010/11

  Juvelle on vain Tiagon (ja sen toisen täsmähankinnan) myötä tullut tällainen perinne, että joka vuosi täytyy hassata joku 10 miljoonaa tai enemmän pelaajaan, jolle kukaan muu ei näe minkäänlaista tulevaisuutta. Martinez oli kyllä hyökkäyspäässä sen ensimmäisen surkean matsin paras mies hyökkäyksessä (ja siellä oli mukana mm. yksi Del Piero). Mutta pahasti pelkään minäkin, että tässä ne olivat Martinezin pelit Juvessa.
 9. Loukkaantumiset 2010/11

  Taisi olla jo avauksessa jotenkin puolikuntoinen, mutta oli pakko pelata kun Aquilani ei vain ehtinyt vielä rinkiin. Puolikuintoinen Marchisio oli kyllä melko hirveää katsottavaa, joten istuisi nyt vain penkille ja antaisi Aquilanille mahdollisuuden. Jos pelaa vielä puolikuintoisena, niin päätyy melko nopeasti katsomoon ja sieltä on jo sitten pitempi matka takaisin...
 10. Juventukseen liitetyt pelaajat

  Milanissa en laskisi kuin Zlatanin varaan, joka on todellinen voittajatyyppi, nuo muut lähinnä kansikuvapoikia tuolla hyökkäyksessä. Mutta jo Zlatanin voimin voi Milan keikkua kärkikamppailussa, vaikka muu joukkue onkin melkoista kuraa. Jos setä-Silvion esimerkki nyt saisi aikaan tuon ryhtiliikkeen ja Zlatan potkisi muut mukaan, niin ehkä tuosta jotain voisi tullakin. Epäilen kuitenkin. Inter on triplan jälkeen edelleen ylivertainen verrattuna muihin. Nyt joukkueessa on potkittu Balotellikin pois, niin homma voi toimia todella mallikkaasti. Ja ratkaisupelaajat kuten Militio, Sneider ja Eto'o ovat kaikki todella voitonnälkäisiä edelleenkin. Suurin ongelma voi olla Benitez, joka ei vain osaa voittaa pitkiä sarjoja. Muutenkaan miehen ego ei vain riitä Italiassa. Roma teki joukon virhehankintoja kuten Adriano ja Borriello, joten heidän kautensa on mennee noita ihmetellessä. Ranieri tulee myös jäätymään, kun alkaa tuntea ennakkosuosikin paineet harteillaan. Ranieri osaa motivoida lähinnä epätoivioisia pelaajia, joita Romassa on viime kauden menestyksen jälkeen kovin vähän. Sitten ovat vielä nuo Champions-rasitukset, joihin Roma viimeistään väsyy. Juve uudisti organisaationsa Marotta-Delneri parilla, teki loistavia hankintoja kuten Bonucci, Krasic ja Pepe, muttei onnistunut hankkimaan maailmanluokan tähteä. Kun Juve samalla myi pois viime vuosien vastuunkantajia kuten Trezeguet ja Camoranesi, sekä Diegon niin jonkinlainen aukko tuohon maalintekoon kyllä jäi. Veikkaan, että Juve tulee pelaamaan todella hyvin joukkueena ja napsimaan pisteet perusjengeiltä mutta Interiä, Romaa ja Milania vastaan se tulee kokemaan suuria ongelmia ainakin maalinteossa. Del Piero ei vain pysty loistamaan joka matsissa. Juventus on kuitenkin se tulevaisuuden joukkue noista neljästä. Ja eihän sitä tiedä mitä joululahjaksi saadaan. Maailmanluokan kärjen myötä voisi olla jopa pieniä mahkuja mestaruustaistoon, jos ei pudota kyydistä jo syksyllä (mihin en kuitenkaan usko). Pienemmistä ainakin Sampdoria, jolla on sarjan kovin kärkipari Cassano-Pazzini, tulee alkukaudesta sekoittamaan noita kärkikuvioita. Doria ei kuitenkaan pysty pitkässä sarjassa haastamaan suuria joukkueita, joten mestaruudesta se ei tule taistelemaan enää keväällä.
 11. Juventus 2010-11

  Come chiaccheriano! Eli kyllähän Italiaan aina jonnin joutavaa puhetta mahtuu. Lopulta tuossa ei sanottu mitään merkittävää, mutta pohdinta oli kyllä niin italialaista kuin vain voi (liekö viinillä ja pitkällä illallisella osuutta). Diegosta sanoi fiksusti se yksi gubbe tuossa lopuksi: pelaajan on turha kritisoida valmentajaa tai seuraa sen jälkeen, kun hän on itse ollut koko viime kauden trequartistan vapaassa roolissa ja ollut liki jokaisen ottelun jälkeen lehdistön hampaissa. Diegolla oli kenttä käytettävissään koko viime vuoden, mutta mies epäonnistui surkeasti. Delneriä Diego ei onnistunut vakuuttamaan sen enempää - ainakaan Italiassa Diego ei vain ollut mikään fenomeno. Quagliarellaan taas on turha Diegoa verrata, sillä Diegolle oli tarjolla vain kakkoskärjen rooli, joka ei tälle sopinut. Wolkkareista Diego sai paremman roolin ja tarjouksen (enemmän rahaa) ja lähti saman tien. Tilalle Marotta otti Quaglian, joka on puhdas kakkoskärki ja paikalla myös hyvin menestynyt. Lopulta siis Diego voitti, Juve voitti (Diego kaupoista tuli lopulta takkiin vain pari milliä) ja Delneri voitti. Hölmöin ajatus tuossa höpinässä oli se, että Del Piero muka blokkaisi nuorten pelaajien mahdollisuudet Juvessa. Ensinnäkin pitää muistaa, että Del Piero syrjäytti Roberto Baggion. Olen ihan varma, että riittävän taitava kaveri (kuten Ibrahimovic) syrjäyttäisi myös Del Pieron. On enemmänkin Miccolin, Palladinon, Giovincon, Diegon jne. jne. oma vika, ettei heistä ole ollut syrjäyttämään kapteenia. Asia on nimittäin juuri kuten tuo gubbe tuossa lopussa sanoo: jokaisella pelaajalla on käytössään kenttä joka ikisenä päivänä, ja siellä hän voi vakuuttaa valmentajan taidoillaan. Diegon tai Giovincon on siis turha itkeä, kun he eivät ole onnistuneet vakuuttamaan valmentajiaan (ja niitähän on Juvessa kyllä piisannut).
 12. Juventus 2010-11

  Joukkuetta rakentamassa Että tuommoinen tuosta Juvesta nyt tuli, kun pistettiin Sampdorian miehet hommiin. Ilman Del Pieroa joukkueenkin nimi voisi olla Sampdoria, joten Marotta ja Delneri lienevät tyytyväisiä. Kaksikko valittiin Juveen kai juuri sen vuoksi, että he osaavat erottaa todelliset pelimiehet eivätkä katsele vain koostevideoita youtubesta. Eli ovat onnistuneet nostamaan liki tuntemattomia pelaajia parrasvaloihin ja sitten sieltä pudonneita pelaajia takaisin (Cassano, Pazzini). Tuollaisessa keskisuuressa joukkueessa kuten Doria tämä on hieno ominaisuus, mutta Juventus on kyllä hieman eri asia. Tai siis eikö asioita voisi tehdä pikkuisen helpomman kautta? Jos ja kun tämä nykyinen Juve menestyy, niin on se melkoinen ihme ja suuri sulka sekä Delnerin että Marottan hattuun. Mutta jotenkin luulen, että päädymme tuonne Sampdorian saavutuksiin eli juuri ja juuri neljän joukkoon, jos kaikki menisi täysin putkeen. Europeleistä tuomisina lähinnä loukkaantumisia. Ainoa toivo on, että jätkät pukuhuoneessa katsovat tosiaan naamaan ja tajuavat, ettei sillä ole Ibraa, Messiä tai Ronaldoa, että jos meinaa pärjätä, niin on pistettävä etäisyydet kuntoon ja pelattava joukkueena. Mutta pitäisi siellä minun mielestäni olla edes yksi kaveri, joka ne maalit tekee, yksi, johon muut uskovat, että hän lopulta voi tuoda tämän pelin meille. Milanilla on noita kavereita neljä ja Interillä liki saman verran - meillä on Del Piero. FORZA JUVE!
 13. Ottelut kaudella 2010/2011

  Juve ei pistä, piikki puuttuu Olipa surkea avaus. Selitykset uusista pelaajista ja pelikuvioista eivät kelpaa selitykseksi. Tässä joukkueessa oli kuitenkin jo melko pitkään yhdessä treenanneita kaveraita kuten Martinez, Pepe ja Lanzafame - kyllä näiden kavereiden olisi pitänyt pistää pallo laidoilta boksiin. Del Piero ja erityisesti Qualgiarella olivat kyllä valmiita tekemään maaleja, muttei heilläkään ollut sellainen ilta kuin olisi odottanut. Jäykkää ja hidasta oli koko joukkueen peli. Se Donatin maali oli unelmaveto, mutta juuri tuollaisia vetoja varten Juvella on Gigì Buffon. Olen varma, että Gigì olisi torjunut tuon vedon, mutta normiveskalle se oli kyllä täysin mahdoton. Eli kuten kauden alussa ennustin: ilman Gigìä tulemme menettämään pisteitä. Nyt meni kolme, mutta syy oli kyllä koko joukkueen, ei Storarin, joka oli kentän parhaimmistoa muuten. Delnerin oivallukset olivat ihan kummalisia: laitureiden vaihtelu laidalta toiselle ja lopulta vaihtoonotto olivat ihan kummallista taktikointia, mikä tuntui vain sekoittavan jo entisestään sekaisin ollut joukkuetta. Krasic nyt oli aivan hukassa ja epäonnistui jokaisessa suorituksessaan, sen sijaan Pepe kyllä kadotti pelinsä tuohon laidalta toiselle skippailuun. Lanzafame oli surkea ja Martinez taas niin hyvä, että hänen olisi ehdottomasti pitänyt olla avauksessa. Herran loukkaantuminen oli todella paha takaisku. Muuten Bonucci oli vaikeuksissa mutta klaarasi jotenkin, kun Chiellini paikkasi virheet eleettömästi. Motta oli oikein hyvä, enkä lähtisi moittimaan De Ceglieäkään tämän matsin perusteella. Vahvistuksia kuitenkin tarvitaan - näillä pakeilla ei laidoilta nousta kuten olisi tarkoitus. Keskellä oli Felipe Melo, joka on saanut työrauhan. Se näkyi myös otteissa, ei hermoillut eikä hölmöillyt. Tästäkään huolimatta keskikenttä ei toiminut, kun kaikki muut olivat niin sekaisin. Marchisiolla näemmä mennyt pupu pöksyyn, kun Aquilani hankittiin joukkueeseen - pian kutsuu penkki ellei jopa siirtomarkkinat, paineita paineita. Pahin puute oli kuitenkin boksissa, josta puutui kokoa ja muskeleita (Amauri tai Iaquinta). Kauden onnistumisen kannalta on melkoisen selvää, että Marottan on pakko hankia joku todellinen piikki, kun Trezegol ei ole enää joukkueessa. Oma suosikkini on Benzema mutta Pazzinikin käy, jos hyvä diili saadaan aikaan. Pieleen meni mutta päät pystyyn ja eteenpäin. FORZA JUVE!
 14. Juventus 2010-11

  Nälkäisiä poikia Eri syistä olen seuraillut tätä uuden Juven rakentumista hieman kauempaa, mutta voi kyllä sanoa, että lopputulos näyttää todella hyvältä. Siellä on paljon nuoria pelaajia, joiden naamasta loistaa halu nousta maailman huipulle ja usko siitä, että Juven kaltainen organisaatio pystyy heidät sinne viemään. Fiilis on siis hyvä. Delnerin ja Marottan otteet ovat olleet myös sen kaltaisia, että he haluavat hallita italialaista ja eurooppalaista jalkapalloa ainakin seuraavat kymmenen vuotta. määrätietoisuutta ja osaamista on toistaiseksi löytynyt. Määrätietoisuudesta selvin esimerkki oli Diegon myyminen. Osaamista taas osoittaa Alberto Aquilanin kaappaus - hankinta, jota kukaan ei osannut odottaa. Pitää muistaa, että vielä pari vuotta sitten Secco yritti kaikin keinoin samaa, puhuttiin 25-35 miljoonan euron summista, eikä hommasta tullut lopulta mitään. Aquilani voi olla todella merkittävät pelaaja, jos vain pysyy kuosissa. Ainoa miinus Beppe Marottan touhuissa täytynee pistää epäonnistuneisiin Edvin Dzeko -kauppoihin. Kun Trezeguet on poissa, niin Dzeko olisi saattanut olla tärkeämpi pelaaja kuin Krasic. Nyt täytyy kääntää katseet Amauriin ja Iaquintaan. Sen sijaan Fabio Quagliarellan maalit ovat aina ilahduttaneet minua kuten vaikkapa Del Pieron neronleimaukset. Quagliarella on edustaa äärimmäistä taitoa maalinteossa, mutta taso valitettavasti heittelee aivan liian paljon. Toivotaan, että Juvessa mies saisi elämänsä parasta tarjoilua, mikä voisi siivittää jopa huikeisiin maalimääriin. Sitten on tietenkin vielä Pepe, Martinez ja Krasic, joista joku noussee parrasvaloihin, ehkä Pepellä on alkukaudesta kovin draivi. Motta on minun mielestäni ihan hyvä hankinta pakiksi - hyvin stile Juven oloinen pelaaja. Bonuccista en osaa sanoa mitään ja se vähän tässä huolestuttaakin, kun kaveri pelaa noinkin tärkeällä pelipaikalla. Lanzafame myös joukkueessa, mutta epäilen, että pelipaikka ei oikein sovi hänelle. Eikös kaveri ollut hyökkääjä? Niin ja se Storari sitten kai tukkii tuon veräjän - täytyyhän kaverin olla kova koppari, kun Manninger on automaattisesti pistetty penkille. Joka tapauksessa siellä on todella paljon nuoria kavereita elämänsä tärkeimmässä joukkueessa: tästä ura voi lähteä vain huipulle tai sitten alaspäin. Tämä on juuri oikea tapa aloittaa uusi kausi viime vuoden katastrofin jälkeen. FORZA JUVE!
 15. Juventus 2010-11

  Mitä jos Giovinco näyttää sitä takapuolta myös Delnerille ja Juvelle? Muistan viime vuosilta pari nuorta kaveria, jotka on laitettu vuokralle ja keväällä ne ovat jo julistaneet Torinon olevan täynnä gobboja ja muita roistoja, etteivät kyllä enää ikinä palaa sinne. Minusta tässä on toistumassa tuo sama kaava. Veikkaankin, ettei Giovinco enää palaa Juve-paitaan (eikä maajoukkuepaitaan). Eli tämäkin Juve-lupaus jää vain lupaukseksi. Hänestä tulee varmaankin hyvä Parma-pelaaja mutta ikuinen Del Piero tekee ensi kaudellakin enemmän maaleja kuin nämä Juven juniorimyllyn superlupaukset (huokaus). SEMPRE FORZA JUVE!
 16. Fasismi jalkapallossa

  Auts kirjoitteli näin tuolla Inter-ketjussa: Quote: Originally Posted by Antiko View Post No Daniele De Rossi antoi tuossa viime syksynä haastattelun, jossa hän kertoi olevansa täysin avoimesti fasisti: toiset meistä (siis hän) ovat puhdasrotuisia ja toiset eivät (niistä kai voisi Mussolinin perinteen mukaan tehdä saippuaa. - Ajattelin vain, että Laziosta De Rossi voisi löytää enemmän hengenheimolaisia... Noh, noh, ei Fasismi ihan tuollaista kuitenkaan ole. Fasismiin ei välttämättä kuulu rotuoppi. Toki, Italiassa juutalaisia ja muita kansan ryhmiä suoranaisesti vainottiin, mutta vasta sen jälkeen kun Italiasta tuli Saksan liittolainen. - Antikon quote lopuu - Noh, noh, ei Fasismi ihan tuollaista kuitenkaan ole. Fasismiin ei välttämättä kuulu rotuoppi. Toki, Italiassa juutalaisia ja muita kansan ryhmiä suoranaisesti vainottiin, mutta vasta sen jälkeen kun Italiasta tuli Saksan liittolainen. *edit Fasismin perusidea on yksi vahva johtaja, vallankeskitys yms. Siihen en ota kantaa, millainen De Rossin arvomaailma on. Siirsin keskustelun fasismista tänne omaan osastoonsa, jonne se sopii paremmin. Siispä halusin nostaa tämän esille, koska minua ärsyttää koko tämä fasismin kaunistelu. Etunenässähän sitä on tehnyt Silvio Berlusconi, jonka perässä ovat sitten näemmä tulleen muut yksinkertaisemmat pallonpotkijat. Mielikuva siitä, että fasismi ja Mussolini olisi ollut jotenkin Hitlerin natsismia jalompi aate, on yksinkertaisesti iljettävä. Fasismi merkitsi Italiassa sensuuria, vähemmistöjen kuten homot, juutalaiset, mustat (tai liian tummat), heikot, vammaiset - oikeastaan fasismi hyväksyi vain vahvat terveet miehet ja naiset, joilla oli kyky synnyttää lukematon määrä terveitä lapsia. (Muista voitiin hankkiutua eroon ja Hitlerillä oli sitten lopulta ratkaisu tähänkin.) Fasismi vaati italialaisilta muutenkin yksioikoista maailmankuvaa: sotilaita piti ihannoida, sankarillisinta oli kuolla sodassa isänmaansa puolesta, valtiota piti ihannoida - aivan sitä samaan sontaa kuin Hitlerilläkin - kansakunnan piti kasvaa muista kansoja vahvemmaksi ja lopulta nitistää naapurit. Fasistisessa Italiassa mies oli perheen pää, se joka teki töitä kodin ulkopuolella. Mies oli se, joka rakensi valtiota. Naisen paikka oli kotona. Naisen tehtävä oli lisääntyä, laittaa ruokaa ja huolehti lapsista. Tämä oli ainoa ihanne, jonka ympärille koko yhteiskunta rakentui. Jokainen ihminen, joka ei halunnut tai kyennyt toteuttamaan näitä ihanteita, oli luopio ja valtion kannalta tarpeeton yksilö. Tietenkin fasistisessa Italiassa vallitsi sensuuri eikä Italiaa tai valtionjohtoa saanut arvostella (kuten sitä ei saa nytkään Berlusconin valtakauden aikana). Hyvänä esimerkkinä käy vaikka elokuva, jonka italian opettajani näytti minulle aikanaan. Elokuva oli aika harmiton: siinä aviomies petti vaimoaan, käytiin vähän ilotalossakin mutta sovinnaiseen katolilaiseen tapaan mies ja vaimo palasivat lopulta yhteen sopivat riitansa. Fasismin sensuurin aikaan elokuva oli kuitenkin pitänyt sijoittaa Ranskaan, koska fasistisessa Italiassa ei moisia paheita tapahtunut. Vaikka elokuva olikin täysin italialainen ja kuvattu Italiassa, se muka tapahtui Ranskassa ranskalaisille, ja oli näin ollen osoitus ranskalaisesta rappiosta ja turmelluksesta. Elokuvan tekijät olivat kiertäneet sensuurin ovelasti, mutta tapaus kertoo hyvin siitä millaisissa oloissa italialaiset elivät Mussolinin aikaan. Pienikin virheliike ja henki oli katkolla. Tämä on hyvin tyypillistä kaikissa totalitaristisissa maissa, joissa vallitsee vain yksi totuus. - Niinpä minusta on todella vastenmielistä, että vapaassa demokratiassa kasvaneet superrikkaat ja vaikutusvaltaiset jalkapallotähdet ihannoivat aatetta, josta mitä ilmeisimminkin ymmärtävät niin vähän. On nimittäin eri asia ihannoida jotain vahvaa johtajaa, kuin asua totalitaristisessa maassa, jossa vallitsee sensuuri. Jos esim. mainittu De Rossi joutuisi luopumaan vapaudestaan ajatella, puhua ja toimia julkisuudessa kuten haluaa. Jos De Rossilla olisi oikeus katsella vain tietystä näkökulmasta tehtyjä tv-ohjelmia, elokuvia ja mainoksia, jotka julistaisivat vain fasismin oikeellisuutta, luulen, että De Rossi ajattelisi kantojaan uudelleen. Sillä eikö juuri näillä monimiljönääri jalkapalloilijoilla ole se suurin vapaus valita, mitä he tekevät elämässään, mitä he haluavat elämältään. Jos tuo vapaus vietäisiin heiltä pois, kuten väistämättä fasistisessa valtiossa kävisi, niin en usko, että monikaan heistä haluaisi enää olla mukana fasismissa. - Lopuksi haluan sanoa, etten ole mikään fasismin superasiantuntija, mutta sen verran siitä tajuan, että haluan oikaista ainakin ne harhaisimmat ja virheellisimmät käsitykset, joita aiheen ympärillä nykypäivänä tuntuu vallitsevan. Fasismi ei todellakaan ollut mikään harmiton aate, vaan Italiassa vallinnut valtiodiktatuuri, jonka edessä yksilöillä ei ollut sen enempää oikeuksia kuin Hitlerin Saksassa tai Stalinin Neuvostoliitossa.
 17. Uefa Europa League

  Ei Juventus tarvitse kuin sen yhden.
 18. Juventukseen liitetyt pelaajat

  Huh huh, ja milloinkas Juve sitten alkaa myydä? Ja keitä? Barzaglin hankintaa en ymmärrä (luokkaa Grosso). Kolarov tulee vain jos Lotito tulee järkiinsä, ja tätä tuskin tapahtuu, sillä hinta on kuulemma 20 milliä. Onneksi Marotta ymmärtää näitä juttuja eikä ole reagoinut mitenkään. Forlan oli tosi hyvä kisoissa, mutta Juvessa homma voisi olla vähän toisenlaista. Marottalla hyvät kai hyvät suhteet Atleticoon, joten voihan tuossa jotain vaikka tapahtua. Eikös Tiago olet juuri Madridissa ja sinne nyt hyvin pelattujen kisojen jälkeen jäämässäkin? Tuostahan voisi virittää jonkun diilin... Lopulta se hyökkääjä on kuitenkin Antonio Cassano - Delnerin lempilapsi. Näette vielä. Ps. En muuten usko, että Delnerillä olisi noin selkeät sävelet hankintojen suhteen. Kovasti siellä vielä kokeillaan. FORZA JUVE!
 19. Loukkaantumiset 2010/11

  Enpä olisi uskonut näkeväni sitä päivää, että hippi-Storari saa olla Juven veräjän vartijana. En vain ymmärrä sitä, mihin tämän Storarin arvostus kassarina perustuu - mieshän näyttääkin enemmän suurelta vitsiltä kuin maalivahdilta. Se, että hän torjui Milanissa, kertoi minusta lähinnä Milanin totaalisesta alennustilasta, mutta nyt taisi pilkka osua omaan nilkkaan. Joka tapauksessa olen varma, että ilman Buffonia Juve tulee menettämään tärkeitä sarjapisteitä, emmekä pysy aivan scudetto-taistossa mukana. Jos joukkue kuitenkin pelaa muuten hyvin, niin keväällä on kyllä mahdollista kuroa Buffonin kanssa tuo ero umpeen. Manningeria kuitenkin tarvitaan, sillä Storarin kanssa emme mene minnekään.
 20. Juventukseen liitetyt pelaajat

  Joo kaikki kunnia kapteenille, mutta Diegossa on tulevaisuus. Juvella ei ole yhtään niin toista pelaajaa, jolla olisi yhtä suuret mahdollisuudet nousta supertähdeksi ja kultaisen pallon voittajaksi. Diego on vielä nuori pelaaja, jonka ensimmäinen kausi uudessa joukkueessa ja Serie A:ssa ei mennyt ihan putkeen, mutta ei se kausi mikään floppikaan ollut - Diegosta oli paljon hyötyä monissa otteluissa, jos näin ei olisi ollut, olisi kaveri varmastikin istunut penkillä tai katsomossa. Del Piero tekee yhä tiukoissa paikoissa maaleja, ja auttaa omalla kokemuksellaan nuoria pelaajia oikeaan suuntaan. Valitettavasti hänen fysiikkansa ei kuitenkaan riitä kokonaiseen sarjakauteen (tai ainakaan sen varaan ei voida joukkuetta rakentaa). Kun Juve viimeeksi voitti, istui Del Piero penkillä ja Ibrahimovic kantoi vastuun kentällä. Se oli silloin ehkä hieman hätiköityä Capellolta, mutta todiste siitä, että Juve voi kyllä voittaa ilman kapteeniakin. Del Pieron asema ei mielestäni saa olla mikään ongelma Juven menestymiselle (eli hänen on hyväksyttävä myös penkitys ja satsaaminen nuoriin). Toivon myös, ettei joukkuetta rakennettaisi liikaa Trezeguet'n maalien varaan, sillä hänkään ei jaksa paiskoa maaleja läpi koko sarjakauden. Trezen rinnalle olisi nostettava joku nälkäinen nuori maalipyssy kuten Dzeko tai joku muu. Alkukaudesta Trezen kaltainen maalivarma konkari voi kuitenkin olla erittäin hyödyllinen pelaaja joukkueelle. Enkä kyllä vieläkään ymmärrä tuota Amaurin dissaamista - mies on ollut yksi Serie A:n parhaita maalintekijöitä ja viime kauden jälkeen nälkä tehdä taas maaleja on valtava. Lisäksi 4-4-2 on juuri se taktiikka, joka sopii Amaurille kuin pallo päähän. Voidaanhan sitä toki ostaa joku uusikin hyökkääjä, mutta hyökkääjät ovat kalliita, eikä heidän onnistumisestaan ole mitään takeita. Ja lopulta Juve tarvitsee Sampdorian tapaan yläkertaan Cassanon tapaisen pelaajan, joka pystyy pitämään palloa, luomaan tilanteita ja tarvittaessa viimeistelemään itse. Parasta olisi tietenkin, jos näitä pelaajia olisi yksi kummallekin laidalle kuten asia oli vielä Camoranesin ja Nedvedin. Dorialla ei ollut varaa kuin yhteen tähteen, mutta kyllä Juvella on varaa pariinkin. Itse näkisin, että toinen näistä voisi olla Diego. Jos toinen taas on Pepe tai Martinez, niin olen kyllä kovin yllättynyt. Jotain tuosta Delnerin Juvesta siis vieläkin puuttuu, mutta luulen, ettei Delnerikään vielä ihan tarkasti tiedä että mitä: joukkue on vasta muotoutumassa. Interkin hankki Sneiderin aivan viime metreillä, ja lopulta juuri hän osoittautui joukkueen tärkeimmäksi pelaajaksi. Eli tuollainen taitopelaaja voidaan heittää hyvin toimivaan joukkueeseen ihan viime metreilläkin. FORZA JUVE!
 21. Juventukseen liitetyt pelaajat

  Tämä Beppe Marotta vaikuttaa pystyvältä kaverilta, jolla on hieman sitä samaa kusipäisyyttä kuin Luciano Moggillakin. Jo ensimmäisten lausuntojen jälkeen oli selvää, että Juven ns. tähtipelaajabudjetti on suljettu. Mitään Diego, Felipe Melo, Cannavaro, Grosso -tyyppisiä ostetaan isoja nimiä vailla vastinetta a la Secco ei tulla näkemään. Marotta pitää pussin nyörit tiukalla ja hyvä niin. Tämä viestittää nykyisille pelaajille, että vastuu menestymisestä on ensisijaisesti heillä, eikä mitään "jos meillä olisi se ja se vahvistus niin sitten" -tyyppistä paskaa ei tarvita. Joukkue on rakennettava psykologisesti ja teknisesti niin, että pelaajilla on pikkuisen paskat housussa, kun kausi alkaa. Jokaisen on tajuttava, ettei vastuuta todellakaan voi siirtää muille pelaajille, vaan jokaisen pelaajan on annettava parhaan. Yleensä kuin joukkueessa on liian monta tähteä (tai entistä tähteä), niin pelaajat rentoutuvat pikkuisen liikaa ja luottavat siihen, että kaverit vierellä kyllä hoitavat pallot pussiin. Puolustukseen Juve tarvitsisi työmyyriä: niiden puutteen huomasi heti, kun se ainoa eli Cristian Molinaro pistettiin ulos joukkueesta - Seria A:n parhaasta puolustuksesta tuli yksi huonoimmista. Juvella on johtajana Chiellini ja hän tarvitsee ympärilleen vain noita nöyriä työmyyriä johdettavakseen - tähdet kuten Cannavaro ja Grosso vain sotkevat koko paketin. Legrottaglie toimi Chiellinin parina juuri nöyrän asenteensa vuoksi, nuorempi ja nopeampi kaveri voisi kuitenkin olla jo nyt paikallaan. Felipe Meloon en juurikaan luota keskellä, ellei sitten koko keskikenttää rakenneta hänen varaansa. Tällaista riskiä en ehkä kuitenkaan ottaisi. Meloa voidaan kuitenkin vielä katsoa tämä syksy ja pistää sitten jouluna vuokralle, jos Delneri ei saa kaveria kuriin. Keskelle voitaisiin siis tarvita joku kunnon viikate, joka pystyy kunnollisiin avaussyöttöihin. Poulsen ei oikein riitä tällä osastolla ja Sissoko ei vain osaa syöttää. Laidoilla tilanne on minunkin mielestäni suht' hyvä eli Pepe, Lanzafame ja Martinez yrittäkööt parhaansa, mutta jotain sieltä ehkä vielä puuttuu vasemmalta. Ja mitä tapahtui Camoranesille? Jatkopahvia ei kirjoitettu, mutta onko kaveri jo pistetty Al Ahlyyn vai mitä? (Olen tässä ollut vähän lomilla.) Kärjessä ei ole suuria ongelmia Diegon myötä. Uskon myös Amaurin löytävän maalijyvän ja nousevan myös Italian maajoukkueeseen tulevalla kaudella. Iaquinta tullee palaamaan penkille, koska paikat tuskin kestävät koko kautta. Sama koskee Trezeguet'a, jota tuskin myydään, ranskalainen kuitenkin takaa ne varmat maalit alkukaudesta, kunnes joku paikka taas prakaa. Sitten on vielä Del Piero, jonka suoritukset ovat hyvin pitkälti kiinni fysiikan pelaamisesta. Tekee varmasti maaleja, mutta Diego pelannee kapteenin paikalla ison osan kauden matseista. Laidalle odotan tuota Lanzafamea, joka on pelannut myös kärjessä. Jos homma laidalla alkaisi sujua oikein superhyvin eli paukauttaisi pari maalia, niin siirto hyökkääjäksikin voisi olla mahdollinen. No, tämä alkaa mennä vähän offtopiciksi, joten summataan näin: Juve myy luopuu vanhoista tähdistä, varsinkin niistä joiden asenne ja kunto eivät riitä. Tämän paljastaa kesän harjoitusleiri ja -matsit, joilla kaikille annetaan näemmä vielä mahdollisuus. Tähtihankintoja tulee vähän: mahdollisesti yksi hyökkääjä ja yksi laituri. Nämäkin nuoria lupauksia tyyliin Dzeko tai Krasic. Puolustukseen odotan lähinnä Serie A:n viime vuosien parhaita nuorehkoja pelaajia, jotka ovat kuitenkin valmiita kantamaan heti vastuuta. Nämä tosin on kai jo hankittu eli Motta ja Bonucci. - Lopulta en odota enää yhtä maks. kahta hankintaa enempää. Juven varsinainen joukkue on jo aika lailla kasassa, joten parasta alkaa sopeutua Delnerin aikaan. FORZA JUVE!
 22. Fasismi jalkapallossa

  Kun italialainen puhuu fasismista, niin hän varmasti tietää mitä on sanomassa: jokaisella italialaiselle selitetään varmasti jo alaluokilla kuka oli Benito Mussolini ja mitä hänen toteuttamansa fasismi käytännössä tarkoitti. Lisäksi pitää muistaa, että Italiassa toimii nykypäivänäkin fasistinen puolue, jonka puheenjohtajana toimii Mussolini. Kun tämän ottaa huomioon, niin jokainen italialainen joka tunnustautuu fasistiksi, on aivan varmasti sitä pahinta laatua rasisti ja Italia italialaisille -aatteen kannattaja. Ääripatriottisuudesta tai nationalismista fasismin kuitenkin erottaa sovinismi tai miehen ja miehisyyden korostaminen: fasistisessa yhteiskunnassa naisen paikka on kotona hoitamassa kotia, lapsia ja laittamassa ruokaa miehelle. Fasismissa miehet tekevät työt kodin ulkopuolella ja hyvä vaimo punnitaan synnytettyjen lasten määrällä, vähintään 5 poikalasta pitäisi saada aikaiseksi, jotta italialainen rotu voisi kasvaa muita suuremmaksi ja vahvemmaksi. Laki ja järjestys ja minuutilleen saapuvat junat ovat vain kaunisteltu totuus fasistisesta yhteiskunnasta, joka perustuu oikeasti totalitarismiin, sotilashallintoon, sensuuriin ja vain yhdenlaisten elämänarvojen hyväksyntään (esim. homot ja vammaiset voidaan siivota sivuun, koska he eivät toteuta fasismin ihanteita.) En usko, että edes Daniele De Rossi viihtyisi oikeasti fasistisessa yhteiskunnassa, koska se yhteiskunta olisi suljettu diktatuuri. De Rossi kuitenkin unelmoi monen muun fasistin tapaan Italiasta, jossa kadut eivät olisi täynnä afrikkalaisia maahanmuuttajia, nuoriso ei hilluisi kaduilla huumepöllyssä ja kaikenlaiset homo-kulkueet eivät julistaisi maailmanlaajuista rauhaa ja tasa-arvoa. Yleensä fasistit unelmoivat yksinkertaisesta yhteiskunnasta, jossa kaduilla vallitsisi kuri ja järjestys ja Italia kuuluisi italialaisille (silläkin uhalla, ettei mitään italialaisia ole koskaan ollutkaan ennen kuin Mussolini päätti luoda italialaiset kasvot ja ihanteet). Lähinnä De Rossin kaltaiset fasistit siis tunnustavat lähinnä oman yksinkertaisuutensa todellisuuden edessä: he eivät halua kohdata oikeaa maailmaa, ja unelmoivat jostain menneestä maailmasta, jossa he itse eivät ole koskaan eläneet (jota he eivät siis todella tunne). Suomessa nämä ihmiset kutsuvat itseään yleensä kekkoslaisiksi.
 23. Juventus 2010-11

  Se vähä mitä minä olen kuullut Melosta, niin olisi ollut juuri hän, joka loi sitä eripuraa porukkaan. Kuulinko oikein Brassi-matsin yhteydessä, että Juventus olisi Felipe Melolle jo 8. joukkue? Jos pitää paikkansa, niin kertonee melkoisen paljon kaverin luonteesta. Joka tapauksessa Melolla on kaikki tekniset edellytykset olla tähtipelaaja, mutta jostain syystä hänen otteensa ovat usein kovin ailahtelevia. Johtuisiko juuri siitä, että kaverilta puuttuu nöyryyttä juosta palloja isommille tähdille. Tai sitten kaveri ei vain osaa sopeutua italialaiseen mentaliteettiin - ei olisi ensimmäinen brassi, jolla tässä suhteessa ongelmia. Toivotaan, että Melo kuitenkin löytäisi sen oikean hengen Delnerin alaisuudessa. Ottaisi vaikka Diegosta oppia, joka kyllä jaksoi yrittää, vaikkei pelit kulkeneetkaan. Joka tapauksessa se on nyt Delneri, joka määrää Juvessa tahdin, joten pelaajat pitäkööt turpansa tukossa tai sitten ulos Torinosta. Nyt tarvitaan sitoutumista eikä mitään urputusta. Ps. Sitoutumisesta tuli mieleen juttu, jonka kuulin Mauro Berrutosta: joku Suomen maajoukkueen pelaajista oli pyytänyt kahden päivän lomaa leiriltä vedoten häihin. Berruto oli vähän rutistellut kulmiaan, että kaksi päivää vapaata, ja kysynyt sitten, että mihinkäs aikaan nämä häät oikein alkavat. Sulhanen oli vastannut, että neljältä, johon Berruto - Ai, no kyllähän sä sitten jo kahdeksaksi ehdit iltatreeneihin. Tämä on sitä sitoutumista joukkueeseen. FORZA JUVE!
 24. Juventus 2010-11

  Tällaisen uutisen löysin: http://www.praguepost.com/sports/4010-nedv%EF%BF%BD%E2%80%BAd-runs-prague-half-marathon.html Olisin kyllä odottanut Nedvinatorilta hieman kovempaa avausta kuin 1:49 ja osia. Ainakin puolitoista tuntia olisi pitänyt puhkaista, vaikka tuosta uutisesta sai kyllä sen kuvan, että Nedved olisi "juuttunut ruuhkaan" ja juossut muutenkin porukan mukana. No jos Nedved todella uppoutuu juoksemiseen ja maratoneihin, niin eiköhän tuo 3 tuntia ole melko kevyttä kamaa ja puolikkaalla alle 1:20. Armstronginkaan maratulokset eivät ole ihan mahdottomia, kun tuntee Lancen taustat, ihan pitäisivät olla Pavelin haarukassa.
 25. Italian jalkapallokaaos

  Voihan sitä yrittää, mutta Italian joukkue on materiaaliltaan melko huono. Tuossa 2006 mestaruusjoukkueessa oli kuitenkin Italian ehkä kaikkien aikojen lahjakkain sukupolvi futaajia (Del Piero, Totti, Inzaghi jne.), joista on jäljelle muutama pikkuisen yli-ikäinen (Cannavaro) tai leipiintynyt (Zambrotta) tai raihnainen (Camoranesi). Tilalle on tullut ei niin kultainen sukupolvi - hyviä futaajia, muttei kuitenkaan maailmantähtiä kuten Totti tai Del Piero. Lippi saa siis kyllä yltää parhaimpaansa: vain joukkueena Italialla on edes jotain toivoa menestyä, tosin se joukkuepelikin on ollut melkoisen surkeaa (Cannavaro, Zambrotta ja Gattuso eivät vain jaksa enää juosta). Kuitenkin FORZA ITALIA!
×