Jump to content

pake

Members
 • Content count

  2,198
 • Joined

 • Last visited

About pake

 • Rank
  Junior Member
 • Birthday 05/25/1980

core_pfieldgroups_99

 • Minä kannatan:
  ACMilan
 1. Milan 2021-2022, Pizzaa herkkusienillä ja uusilla mausteilla

  Jep. Kyllähän Milan ansaitusti pelin voitti. 1.puolisko oli varsin hermostunutta ja etenkin kapteeni-Calabria näytti muille vääränlaista esimerkkiä jaellessaan todella huolimattomia syöttöjä ja tehden useita virhearviointeja, joita ei nykykipparilta juurikaan normaalisti nähdä. Onneksi Leao osui siitä ainoasta paikastaan ja Theo ratkaisi pelin lopullisesti Krunicin(!) mestarillisen pallonriiston päätteeksi. Ja muutenkin Krunic hoiti hommansa jälleen hyvin kun oletetaan, ettei kaverin tarkoituksena ollutkaan luoda maalipaikkoja #10-paikaltaan vaan varmistaa ettei Atalanta tee maaliakaan. Hyökkäyssuuntaanhan Milan oli tuttuun tapaan aika vaisu, mutta kaksi paikkaa ja kaksi maalia riitti. Katselin myös Interin pelin ja kyllähän Lautaro on pelottavassa vireessä ja onneksi kausi loppuu nyt. Kummankaan milanolaisen vastustajalla ei sunnuntaina ole juuri mitään panosta, joten Inter ainakin tulee ottamaan helpot 3 pinnaa. Milanilla taas on ollut vaikeuksia Sassuolon kanssa ja syyskierroksellahan tuli 1-3 tappiokin. Toki Milanin puolustus on ollut Euroopan kovin (tai vähintään 2.kovin) tänä vuonna, joten neljää ei edes Sassuolon vahva hyökkäystrio iske. Nollapeli olisi hieno kruunu liigan parhaalle maalivahdille, mutta katsotaan mitä sieltä tulee. Helpolla ei scudetto Milanille tule - se on varmaa. Jännä peli luvassa. PS. Tuosta Sassuolo-tappiosta tulikin mieleen, että Milan on hävinnyt koko kaudella vain 4 peliä. Kaksi niistä tuli räikeiden tuomarivirheiden vuoksi: Napoli & Spezia. Eli "ansaitut" tappiot Milan on kärsinyt vain Sassuoloa ja Fiorentinaa vastaan. Se on kova saavutus joukkueelta, jonka materiaali ei kuitenkaan juuri kenenkään mielestä ollut kauden alussa "mestariainesta". Lisäksi se tosiaan kertoo siitä, että Pioli on saanut joukkueen motivoitua näihin kovimpiin peleihin aivan eri iskukykyyn kuin viime vuosina on nähty. Onhan sekin aikamoinen temppu, ettei yksikään näistä kovista joukkueista kyennyt Milania kaatamaan: Inter, Juve, Atalanta, Roma, Lazio. Milloin viimeksi näin on käynyt? Varmaan scudettovuonna 2011 - jos silloinkaan!
 2. Milan 2021-2022, Pizzaa herkkusienillä ja uusilla mausteilla

  Jepjep. Katsotaan raapustelenko vielä Inter-matsin jälkeen jotain kivaa vai jääkö huomiselle...
 3. Milan 2021-2022, Pizzaa herkkusienillä ja uusilla mausteilla

  Kyllähän siinä krunicit, saelemaekersit ja messiaat pelaavat ensi kauden paikoistaan, joten jos nyt ei peli kulje ja motivaatio ole huipussaan, niin ensi kaudella pelaavatkin sitten jossain pienemmässä seurassa ei-niin-mestarienliigamaisia pelejä.
 4. Milan 2021-2022, Pizzaa herkkusienillä ja uusilla mausteilla

  Ah, tuosta Messiaksen läpiajosta tulikin mieleen, että Rebic on tässä 1-2 kk sisään antanut suorastaan maagiset passit niin Calabrialle, Saelemaekersille kuin Messiaksellekin, mutta jostain käsittämättömästä syystä yksikään kavereista ei onnistunut maalinteossa vaikkei olisi tarvinnut kuin sijoittaa pallo lähimain tyhjään maaliin. Eilinenkin läpisyöttö Rebiciltä oli suorastaan taidetta. Aivan täydellinen pallo, mutta niin vain Messias veti yli. Mutta väliäkös sillä kun tarvittavat osuvat tulivat silti. Ja ihmettelin hieman tuota Piolin Messias->Saelemaekers -vaihtoa, sillä Milan johti peliä ja belgi pelasi todella hyvin ja on 100x parempi puolustussuuntaan. Myös tuo Bennacer->Krunic -vaihto tuntui alkuun kääntäneen peliä Veronalle, sillä sen jälkeen kesti pitkään ennen kuin Milanin keskikenttä alkoi taas edes jollain tasolla toimimaan. Eli kyllä se Krunickin eilen hoiti 10-paikkansa hyvin vaikkei luonnollisestikaan ylöspäin mitään tarjonnut. Muut Piolin vaihdot menivätkin sitten "spot on".
 5. Milan 2021-2022, Pizzaa herkkusienillä ja uusilla mausteilla

  Kyllä eilen näki, että Milan halusi 3 pinnaa. Jos samalla asenteella olisi pelattu Speziaa yms. vastaan, niin scudetto olisi varmistettu jo huhtikuun alussa. Ja vaikka Tonalin ekan maali hylättiin ilmeisesti marginaalisen paitsion vuoksi ja Verona sai pitää maalinsa käsivirheistä huolimatta, niin Milan ei luovuttanut. Ja vaikka Leaota on tullut arvosteltua paljon, niin tällä kertaa mies teki sen mitä pitikin: jopa kaksi syöttöä boxissa löysi oman pelaajan ja heti tuloksena maali kummastakin. Voi kunpa nuo löytäisivät useamminkin omia... Vaikea sanoa kumpi oli MOTM, Leao vai synttärisankari Tonali. Leao syötti kaksi, mutta jälleen puolusti huonosti. Tai siis ei puolustanut lainkaan. Tonali taasen teki kaksi maalia (molemmat Leaon erinomaisista passeista tosin) ja taisteli leijonan lailla. Toki jopa Krunic olisi pannut pallon verkkoon noista paikoista... Myös Kalulu oli aivan huikea. Ei tainnut kotijoukkueen pelaajista kukaan päästä kertaakaan Kalulun ohi pallon kera. Oli siellä toki paljon muitakin onnistujia. Calabria, Tomori, Saelemaekerskin jopa. Rebic oli hyvä myös. Ja eipä Florenzikaan olisi voinut paremmin enää suoritua kun iski vain 1:59 minuutissa upean 1-3 sinetin. Su-illalla klo 19 onkin vastassa Atalanta ja tämän pelin jälkeen Inter kohtaa vieraissa Cagliarin, joka on viimeisellä putoajan paikalla ja TARVITSEE pisteitä. Ja sunnuntaina tarina jatkuu samalla kaavalla: vähintään piste on otettava, jotta kohtalo pysyy omissa käsissä. Samalla voi/pitää toivoa, että Inter menettäisi pisteitä ja helpottaisi sitten päätöskierroksen panoksia. Teoriassahan Milan voisi varmistaa mestaruudenkin jo silloin jos Inter häviäisi ja Milan ottaisi silloin vähintään pisteen. Eli ollaan jo niin lähellä maaliviivaa. Mutta tuskinpa sentään vielä tällä viikolla mestari on selvillä. Voi kunpa olisinkin väärässä...
 6. Milan 2021-2022, Pizzaa herkkusienillä ja uusilla mausteilla

  Niin. Voitto olis kiva, mutta piste on ehdoton minimi. Sillä pysyisi scudetton kohtalo vielä omissa käsissä.
 7. Milan 2021-2022, Pizzaa herkkusienillä ja uusilla mausteilla

  Empoli teki kovasti kiusaa Interille (johti 0-2 ja vielä hylättiin 1 maalikin), mutta tuomarien avulla Inter käänsi lopulta pelin voittoon asti. Esim. tämä tilanne sattui muutamia sekunteja ennen 2-2-tasoitusmaalia: Ja myös 2-3 maalissa oli kyseenalainen taklaus kovaa jaloille eikä pilli soinut. Taas muutama sekunti myöhemmin pallo maalissa.
 8. Milan 2021-2022, Pizzaa herkkusienillä ja uusilla mausteilla

  Kyllä. Paljon hyviä pointteja tuossa yllä.
 9. Milan 2021-2022, Pizzaa herkkusienillä ja uusilla mausteilla

  Ja siis tuota Milanin scudettotaistelun ihmeellisyyttä/arvoa nostaa myös monenmonet jossittelut. Jo mainittujen loukkaantumisten ja tuomarivirheiden lisäksi jos nostetaan vielä se, että JOS M&M olisi ostanut tammikuussa kunnollisen RW:n, jonka ei olisi tarvinnut tehdä kuin 1-2 maalia silloin kun niitä tarvittiin, niin scudetto olisi jo nyt takataskussa. Mutta nyt kun nuo jossittelut menivät kaikki pahasti metsään, niin saadaan jännittää ihan loppumetreille asti kumpi vie. Ja tulipa muuten sellainen mielenkiintoinen fakta eteen, että Inter-pelaajat eivät ole saanut tällä kaudella ainuttakaan punaista korttia. Kyllä sekin pistää miettimään.
 10. Milan 2021-2022, Pizzaa herkkusienillä ja uusilla mausteilla

  Toisaalta toisaalla laskeskeltiin vaihtopelaajien tuomat maalit ja syötöt ja Inter oli siinä varmaan 2x parempi. Milanin penkiltä ei juurikaan apuja ole maalien muodossa löytynyt.
 11. Milan 2021-2022, Pizzaa herkkusienillä ja uusilla mausteilla

  Siinäkin yksi asia, mikä on vahvasti helpottanut Interin tietä scudettoon: loukkaantumiset. Paljonko avainpelaajien loukkaantumisista Inter on kärsinyt? Marginaalisesti. Entäs Milan? Zlatan, Rebic & Kjaer puoli kautta sivussa, Maignan kuukauden, yhdessä vaiheessa oli tasan kaksi topparia käytössä jne jne. Onneksi Interin Handanovic sentään joutui huilaamaan huikeat 1 peliä ja juuri oikeaan aikaan --> Bologna hyödynsi kakkosveskarin katastrofaalisen hazardin ja otti 3p. Noh, mitäpä sitä loukkaantumisten taakse piiloutumaan. Joukkuepeli kuitenkin kyseessä ja joukkueessa se 25-30 äijää.
 12. Milan 2021-2022, Pizzaa herkkusienillä ja uusilla mausteilla

  Olipa taas yllätys, että Inter voitti tuomarien lahjoittamalla lahjarankkarilla Udinesen. Miten ihmeessä tuollainen sukellus/loikka voi tuottaa rankkarin? Noh, kaikki on mahdollista Interin peleissä. Ja tuomarit kyllä näköjään tekevät ihan kaikkensa, ettei Milan voittaisi scudettoa. Tuo oli rankkari, mutta Leaon läpiajo ei? Jepjep...
 13. Milan 2021-2022, Pizzaa herkkusienillä ja uusilla mausteilla

  Kylläpäs niitä maukkaita paikkoja taas haaskailtiin. Ja kylläpäs taas peli muuttui kun Rebic tuli kentälle. Jollei tuo Rebicin taistelutahto tartu muihin, niin täytyy kyllä olla harvinaisen huono joukkuepelaaja. Olihan Milan parempi joukkue, mutta silti tarvittiin aikamoinen virhe Violalta, jotta maaliverkko heilui. Mutta onneakin tarvitaan - ainakin kaudella, jolla tuomarit ryöstävät pisteitä harva se viikko. Nyt olisi enää kolme peliä jäljellä ja kaksi voittoa riittäisi scudettoon. Alkaa todennäköisyydet näyttää pelottavan hyvältä. Mutta arvatenkin Inter voittaa tänään Udinesen ja tekee tästä turhankin jännän. Mutta niin uskomatonta kuin se onkin, Milan EI siis ryssinyt tätä ensimmäistä peliään Interin tappion jälkeen vaan jätti sen "yhden pelin, joka on varaa olla voittamatta"-kortin vielä käyttämättä. Toivottavasti ei käytä myöskään ensi viikolla.
 14. Huhuja (AC Milan)

  Ei voi olla nauramatta uusimmalle "Cashie & Barcelona"-käänteelle. Seuralla ei ole varaa rekisteröidä tuota siirtoa. https://sempremilan.com/barcelona-problems-kessie-financial-situation/ Tämäkin summa hienosti tuon UEFA:n Financial Fair Playn, joka kohtelee kaikkia seuroja tasapuolisesti. Eiku...! Kohteliko sittenkään?
 15. Milan 2021-2022, Pizzaa herkkusienillä ja uusilla mausteilla

  Lazion avausmaalissa oli myös Hernandez & Kessie vahvasti mukana. Muuan Sergej nimittäin pääsi naurettavan helpolla kävelemään boxiin ja antamaan erinomaisen keskityksen liigan parhaalle maalintekijälle, joka ei noista paikoista erehdy. Eli ennen Tomori-Kalulu-parin virhettä Kessie & Hernandez mokasivat vähintään yhtä lahjakkaasti. Ja Leao... Kovin kaksijakoista taas. Muutamia huikeita ohituksia, mutta sitten... Sitten se viimeinen teko (oli sitten syöttö tai laukaus) petti yhtä kertaa lukuun ottamatta. Sentään sen yhden kerran onnistui pelaamaan pallon Giroudin ulottuville ja heti tuloksena maali. Ja montakohan hyvää paikkaa piti rakentaa ennen kuin tuokin maali syntyi? Kyllä siellä aika pirun montaa tilaisuutta haaskattiin ennen onnistumista. Eikä tosiaan voi olettaa, että lopuissa 4 pelissä saataisiin luotua tusinan verran huippupaikkoja (per peli siis), jotta saisi yhden tai jopa kaksi maali aikaiseksi. Hyökkäysten päättämisen pitää parantua ja pian! Rebic. Ai että mikä peli. Eipä tainnut tehdä ainuttakaan huonoa ratkaisua/suoritusta. Voittomaali olisi taatusti jäänyt tulematta jos Rebicin sijaan Leao olisi ollut laiskottelemassa laidallaan - toisin kuin Rebic, jonka huikeaakin huikeampi todella aggressiivinen (mutta sääntöjen mukainen!) karvaus tuotti tulosta ja pari sekuntia myöhemmin pallo olikin jo maalissa. Se siitä "asenneongelma"-ongelmasta. Median sontapuhetta. Toivo elää, mutta edelleen scudetto on Interin hävittävissä. Keskiviikkona lienee se Milanin viimeinen toivo, sillä Bologna jos jokin jäljelllä olevista joukkueista voisi tehdä hallaa Interin mestaruushaaveille. Mutta eiköhän sinimustat kairaa sieltä taas jonkun vakuuttavan 0-4 voiton, kuten tapana on ollut. Sen jälkeen mestaruuslippikset voikin laittaa painatukseen ja Calhanoglu voitaneen kruunata kaikkien aikojen parhaaksi jalkapalloijaksi maailmassa.
×