Jump to content

pake

Members
 • Content count

  2,205
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by pake


 1. Lisää omistajavaihdoksesta. Google translate -käännös italiasta englantiin:

  "The negotiation between Elliott and RedBird for the sale of AC Milan to the latter continues: according to reports from Il Sole 24 Ore, the law firms of the two funds are working in these hours to reach a definitive agreement between the parties. For RedBird the lawyers of Legance and the New York firm Gibson Dunn are active on the operation, while for Elliott the lawyers of 5Lex and Devis Polk and Wardwell are at work. The acceleration to reach the final agreement could come in a short time. Elliott should remain in the AC Milan club with a minority stake. "

  Eli ollaan jo hyvin lähellä maaliviivaa.


 2. Vielä muutama juttu...Kun Giroudin eka maali tuli, sen tiesi, että mestaruus tulee. Kaikkien niiden tuomarivirheiden yms. jälkeen kun Leaon syöttö menee kuin meneekin Giroudille asti ja tämän laukaus löyytää tiensä niin puolustajan kuin maalivahdinkin jalkojen välistä verkkoon, niin se kertoi siitä, että mikään ei estä scudetto-juhlia. Kohtalo puuttui peliin ja Milan voitti, sillä niin sen kuuluikin.

  Maignan valittiin kauden parhaaksi maalivahdiksi. Ansaitusti. Mielenkiintoista oli, että Magic Mike pelasi Lillessä viime kaudella eniten nollapelejä ja hoiti seuralle ensimmäisen mestaruuden sitten v 2011. Vuotta myöhemmin sama kaveri pitää eniten nollia Italiassa ja hoitaa ensimmäisen mestaruuden sitten 2011. Kermana kakun päällä vielä sellainen fakta, että Maignanilla oli kaikista Euroopan (TOP5?) sarjoista kovin torjuntaprosentti. Voidaan siis huoletta sanoa, että Milanilla on yksi maailman parhaista maalivahdeista. Joidenkin tilastojen mukaan siis jopa paras. Voi oikeasti ollakin.

  Pioli valittiin liigan parhaaksi valmentajaksi. No se nyt oli päivän suurin itsestäänselvyys eikä siitä sen enempää. Mutta... Kuka oli Serie A:n MVP? No Leao! Harmi sinänsä, sillä Mendez nostaa sitä myötä palkkatoiveen kaksinkertaiseksi ja kohta ollaan jossain kymmenessä miljoonassa. Ja toivottavasti Leao ei nyt luule, että voikin ensi kaudella ottaa rennommin ja puolustaa VIELÄ vähemmän kun on kerran liigan tärkein/arvokkain pelaaja. Mutta mitä jos jatkopahvi tulee kesän aikana ja nuorukainen jatkaa siitä, mihin toukokuussa jäi. Kun siihen lisätään vielä yksi tehokkaampi hyökkääjä (tai ehjä Zlatan) ja kunnollinen RW, niin jälki voisi olla aivan mieletöntä.

  EDIT: Pioli valittiin vasta toukokuun valmentajaksi. Eli kauden valmentaja -pysti tulee myöhemmin.


 3. Huhuja, huhuja, huhuja... Jenkkimedian mukaan RedBirdin perustaja Cardinale on tänään Milanossa viimeistelemässä ostoa. Saapa nähdä pitääkö paikkansa. Ei se välttämättä huono asia olisi. Mitä nopeammin omistajuustilanne on selvillä, sitä nopeammin johto saa alkaa hankkimaan vahvistuksia, jotta ensi kaudella juhlitaan toukokuun lopulla KAHTA isoa pokaalia. ;)


 4. Nyt uskaltaa sanoa senkin, että likimain parasta tässä scudettossa on se, ettei Kalanoglu päässyt nostelmaan pokaalia. :dielaughing:

  Täysin ansaittu mestaruus. Siitäkin huolimatta, että tuomarit ryöstivät peräti 11 pinnaa ja scudetto silti oikealle joukkueelle kertoo aika paljon suorituksen tasosta. Aivan huikea temppu. Ja oikeastaan sitä kautta myös entistä makoisampi. Ei mestaruus olisi antanut samanlaisia fiiliksiä jos se olisi varmistunut jo huhtikuussa, kuten ilman tuomarivirheitä olisi tapahtunut.

  Mutta joo, nyt sitten odotellaan, että omistajanvaihto tapahtuu PIAN ja Maldinin & Massaran sopparit uusitaan, jotta päästään neuvottelemaan uusista pelaajista. Siirtoikkuna lähestyy ja jo ennen sen aukeamista pitää olla selvillä kuka neuvottelee pelaajien kanssa ja kuka päättää kuinka paljon kenellekin voidaan maksaa.

  Berardi oikeaan laitaan ja Dybala Diazin kirittäjäksi (tai siis Diazin paikalle) ja ensi kauden scudettokin olisi jo takataskussa. ;)

  Mutta nautitaan tästä päivästä (itse fiilistelen juuri Milan-appilla tunnelmia stadionilta) ja murehditaan noita omistajajuttuja myöhemmin.


 5. Huhujen mukaan Maldini on päässyt sopuun Gazidisin ja Elliottin kanssa jatkosopimuksesta (nykyinen soppari loppuu ensi kuussa). Samainen huhu kertoo että myös urheilutoimenjohtaja Massara on myös saamassa/tekemässä jatkopahvin. Toivottavasti kumpikin huhu vahvistetaan mahdollisimman pian, jotta fanit voivat nukkua levollisin mielin jatkossakin. Ei parempia johtajia voisi olla.


 6. Jep. Kyllähän Milan ansaitusti pelin voitti. 1.puolisko oli varsin hermostunutta ja etenkin kapteeni-Calabria näytti muille vääränlaista esimerkkiä jaellessaan todella huolimattomia syöttöjä ja tehden useita virhearviointeja, joita ei nykykipparilta juurikaan normaalisti nähdä. Onneksi Leao osui siitä ainoasta paikastaan ja Theo ratkaisi pelin lopullisesti Krunicin(!) mestarillisen pallonriiston päätteeksi. Ja muutenkin Krunic hoiti hommansa jälleen hyvin kun oletetaan, ettei kaverin tarkoituksena ollutkaan luoda maalipaikkoja #10-paikaltaan vaan varmistaa ettei Atalanta tee maaliakaan. Hyökkäyssuuntaanhan Milan oli tuttuun tapaan aika vaisu, mutta kaksi paikkaa ja kaksi maalia riitti. :D

  Katselin myös Interin pelin ja kyllähän Lautaro on pelottavassa vireessä ja onneksi kausi loppuu nyt. Kummankaan milanolaisen vastustajalla ei sunnuntaina ole juuri mitään panosta, joten Inter ainakin tulee ottamaan helpot 3 pinnaa. Milanilla taas on ollut vaikeuksia Sassuolon kanssa ja syyskierroksellahan tuli 1-3 tappiokin. Toki Milanin puolustus on ollut Euroopan kovin (tai vähintään 2.kovin) tänä vuonna, joten neljää ei edes Sassuolon vahva hyökkäystrio iske. Nollapeli olisi hieno kruunu liigan parhaalle maalivahdille, mutta katsotaan mitä sieltä tulee. Helpolla ei scudetto Milanille tule - se on varmaa. Jännä peli luvassa.

  PS. Tuosta Sassuolo-tappiosta tulikin mieleen, että Milan on hävinnyt koko kaudella vain 4 peliä. Kaksi niistä tuli räikeiden tuomarivirheiden vuoksi: Napoli & Spezia. Eli "ansaitut" tappiot Milan on kärsinyt vain Sassuoloa ja Fiorentinaa vastaan. Se on kova saavutus joukkueelta, jonka materiaali ei kuitenkaan juuri kenenkään mielestä ollut kauden alussa "mestariainesta". Lisäksi se tosiaan kertoo siitä, että Pioli on saanut joukkueen motivoitua näihin kovimpiin peleihin aivan eri iskukykyyn kuin viime vuosina on nähty. Onhan sekin aikamoinen temppu, ettei yksikään näistä kovista joukkueista kyennyt Milania kaatamaan: Inter, Juve, Atalanta, Roma, Lazio. Milloin viimeksi näin on käynyt? Varmaan scudettovuonna 2011 -  jos silloinkaan!


 7. Ah, tuosta Messiaksen läpiajosta tulikin mieleen, että Rebic on tässä 1-2 kk sisään antanut suorastaan maagiset passit niin Calabrialle, Saelemaekersille kuin Messiaksellekin, mutta jostain käsittämättömästä syystä yksikään kavereista ei onnistunut maalinteossa vaikkei olisi tarvinnut kuin sijoittaa pallo lähimain tyhjään maaliin. Eilinenkin läpisyöttö Rebiciltä oli suorastaan taidetta. Aivan täydellinen pallo, mutta niin vain Messias veti yli. Mutta väliäkös sillä kun tarvittavat osuvat tulivat silti.

  Ja ihmettelin hieman tuota Piolin Messias->Saelemaekers -vaihtoa, sillä Milan johti peliä ja belgi pelasi todella hyvin ja on 100x parempi puolustussuuntaan. Myös tuo Bennacer->Krunic -vaihto tuntui alkuun kääntäneen peliä Veronalle, sillä sen jälkeen kesti pitkään ennen kuin Milanin keskikenttä alkoi taas edes jollain tasolla toimimaan. Eli kyllä se Krunickin eilen hoiti 10-paikkansa hyvin vaikkei luonnollisestikaan ylöspäin mitään tarjonnut. Muut Piolin vaihdot menivätkin sitten "spot on".


 8. Kyllä eilen näki, että Milan halusi 3 pinnaa. Jos samalla asenteella olisi pelattu Speziaa yms. vastaan, niin scudetto olisi varmistettu jo huhtikuun alussa. Ja vaikka Tonalin ekan maali hylättiin ilmeisesti marginaalisen paitsion vuoksi ja Verona sai pitää maalinsa käsivirheistä huolimatta, niin Milan ei luovuttanut. Ja vaikka Leaota on tullut arvosteltua paljon, niin tällä kertaa mies teki sen mitä pitikin: jopa kaksi syöttöä boxissa löysi oman pelaajan ja heti tuloksena maali kummastakin. Voi kunpa nuo löytäisivät useamminkin omia...

  Vaikea sanoa kumpi oli MOTM, Leao vai synttärisankari Tonali. Leao syötti kaksi, mutta jälleen puolusti huonosti. Tai siis ei puolustanut lainkaan. Tonali taasen teki kaksi maalia (molemmat Leaon erinomaisista passeista tosin) ja taisteli leijonan lailla. Toki jopa Krunic olisi pannut pallon verkkoon noista paikoista... Myös Kalulu oli aivan huikea. Ei tainnut kotijoukkueen pelaajista kukaan päästä kertaakaan Kalulun ohi pallon kera.

  Oli siellä toki paljon muitakin onnistujia. Calabria, Tomori, Saelemaekerskin jopa. Rebic oli hyvä myös. Ja eipä Florenzikaan olisi voinut paremmin enää suoritua kun iski vain 1:59 minuutissa upean 1-3 sinetin.

  Su-illalla klo 19 onkin vastassa Atalanta ja tämän pelin jälkeen Inter kohtaa vieraissa Cagliarin, joka on viimeisellä putoajan paikalla ja TARVITSEE pisteitä. Ja sunnuntaina tarina jatkuu samalla kaavalla: vähintään piste on otettava, jotta kohtalo pysyy omissa käsissä. Samalla voi/pitää toivoa, että Inter menettäisi pisteitä ja helpottaisi sitten päätöskierroksen panoksia. Teoriassahan Milan voisi varmistaa mestaruudenkin jo silloin jos Inter häviäisi ja Milan ottaisi silloin vähintään pisteen. Eli ollaan jo niin lähellä maaliviivaa. Mutta tuskinpa sentään vielä tällä viikolla mestari on selvillä. Voi kunpa olisinkin väärässä...


 9. Empoli teki kovasti kiusaa Interille (johti 0-2 ja vielä hylättiin 1 maalikin), mutta tuomarien avulla Inter käänsi lopulta pelin voittoon asti. Esim. tämä tilanne sattui muutamia sekunteja ennen 2-2-tasoitusmaalia:

  Ja myös 2-3 maalissa oli kyseenalainen taklaus kovaa jaloille eikä pilli soinut. Taas muutama sekunti myöhemmin pallo maalissa.


 10. Ja siis tuota Milanin scudettotaistelun ihmeellisyyttä/arvoa nostaa myös monenmonet jossittelut. Jo mainittujen loukkaantumisten ja tuomarivirheiden lisäksi jos nostetaan vielä se, että JOS M&M olisi ostanut tammikuussa kunnollisen RW:n, jonka ei olisi tarvinnut tehdä kuin 1-2 maalia silloin kun niitä tarvittiin, niin scudetto olisi jo nyt takataskussa. Mutta nyt kun nuo jossittelut menivät kaikki pahasti metsään, niin saadaan jännittää ihan loppumetreille asti kumpi vie.

  Ja tulipa muuten sellainen mielenkiintoinen fakta eteen, että Inter-pelaajat eivät ole saanut tällä kaudella ainuttakaan punaista korttia. Kyllä sekin pistää miettimään.


 11. 38 minutes ago, Heek said:

  Lisäys vielä Interin pelistä, että Barella joutui tulemaan vaihtoon ottelun loppupuolella. Polvi näytti aika pahalta – ei oikein voinut varata painoa jalalle ja siinä näkyi joku ihme möykky polvilumpion kohdalla/alapuolella. Voi olla, että pelit on pelattu Barellan osalta vähäksi aikaa ja se tietäisi ongelmia Interille.

  En kenenkään loukkaantumista toivo tai sellaisesta iloitse, mutta mestaruustaistelun kannalta Barellan mahdollinen pahempi loukki on todella iso takaisku Interille, jolla on enemmän pelejä jäljellä, kuin Milanilla.

  Siinäkin yksi asia, mikä on vahvasti helpottanut Interin tietä scudettoon: loukkaantumiset. Paljonko avainpelaajien loukkaantumisista Inter on kärsinyt? Marginaalisesti. Entäs Milan? Zlatan, Rebic & Kjaer puoli kautta sivussa, Maignan kuukauden, yhdessä vaiheessa oli tasan kaksi topparia käytössä jne jne. Onneksi Interin Handanovic sentään joutui huilaamaan huikeat 1 peliä ja juuri oikeaan aikaan --> Bologna hyödynsi kakkosveskarin katastrofaalisen hazardin ja otti 3p.

  Noh, mitäpä sitä loukkaantumisten taakse piiloutumaan. Joukkuepeli kuitenkin kyseessä ja joukkueessa se 25-30 äijää.


 12. Kylläpäs niitä maukkaita paikkoja taas haaskailtiin. Ja kylläpäs taas peli muuttui kun Rebic tuli kentälle. Jollei tuo Rebicin taistelutahto tartu muihin, niin täytyy kyllä olla harvinaisen huono joukkuepelaaja.

  Olihan Milan parempi joukkue, mutta silti tarvittiin aikamoinen virhe Violalta, jotta maaliverkko heilui. Mutta onneakin tarvitaan - ainakin kaudella, jolla tuomarit ryöstävät pisteitä harva se viikko.

  Nyt olisi enää kolme peliä jäljellä ja kaksi voittoa riittäisi scudettoon. Alkaa todennäköisyydet näyttää pelottavan hyvältä. Mutta arvatenkin Inter voittaa tänään Udinesen ja tekee tästä turhankin jännän. Mutta niin uskomatonta kuin se onkin, Milan EI siis ryssinyt tätä ensimmäistä peliään Interin tappion jälkeen vaan jätti sen "yhden pelin, joka on varaa olla voittamatta"-kortin vielä käyttämättä. Toivottavasti ei käytä myöskään ensi viikolla.


 13. Lazion avausmaalissa oli myös Hernandez & Kessie vahvasti mukana. Muuan Sergej nimittäin pääsi naurettavan helpolla kävelemään boxiin ja antamaan erinomaisen keskityksen liigan parhaalle maalintekijälle, joka ei noista paikoista erehdy. Eli ennen Tomori-Kalulu-parin virhettä Kessie & Hernandez mokasivat vähintään yhtä lahjakkaasti.

  Ja Leao... Kovin kaksijakoista taas. Muutamia huikeita ohituksia, mutta sitten... Sitten se viimeinen teko (oli sitten syöttö tai laukaus) petti yhtä kertaa lukuun ottamatta. Sentään sen yhden kerran onnistui pelaamaan pallon Giroudin ulottuville ja heti tuloksena maali. Ja montakohan hyvää paikkaa piti rakentaa ennen kuin tuokin maali syntyi? Kyllä siellä aika pirun montaa tilaisuutta haaskattiin ennen onnistumista. Eikä tosiaan voi olettaa, että lopuissa 4 pelissä saataisiin luotua tusinan verran huippupaikkoja (per peli siis), jotta saisi yhden tai jopa kaksi maali aikaiseksi. Hyökkäysten päättämisen pitää parantua ja pian!

  Rebic. Ai että mikä peli. Eipä tainnut tehdä ainuttakaan huonoa ratkaisua/suoritusta. Voittomaali olisi taatusti jäänyt tulematta jos Rebicin sijaan Leao olisi ollut laiskottelemassa laidallaan - toisin kuin Rebic, jonka huikeaakin huikeampi todella aggressiivinen (mutta sääntöjen mukainen!) karvaus tuotti tulosta ja pari sekuntia myöhemmin pallo olikin jo maalissa. Se siitä "asenneongelma"-ongelmasta. Median sontapuhetta.

  Toivo elää, mutta edelleen scudetto on Interin hävittävissä. Keskiviikkona lienee se Milanin viimeinen toivo, sillä Bologna jos jokin jäljelllä olevista joukkueista voisi tehdä hallaa Interin mestaruushaaveille. Mutta eiköhän sinimustat kairaa sieltä taas jonkun vakuuttavan 0-4 voiton, kuten tapana on ollut. Sen jälkeen mestaruuslippikset voikin laittaa painatukseen ja Calhanoglu voitaneen kruunata kaikkien aikojen parhaaksi jalkapalloijaksi maailmassa.

×