Jump to content

Franco

Members
 • Content count

  354
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Franco

 1. Ja nyt tarkoitan erityisesti elokuvien nimiä. Puuttumatta elokuvien dialogin suomentamiseen, on elokuvien nimiä suomennettu ihmeellisesti. Joidenkin elokuvien nimet ovat sellaisia, että väkisinkin alkaa miettimäään, että mitä suomentajien päässä liikkuu? Kuvittelevatko he oikeasti nimen olevan hyvä ja toimiva vai inhoavatko he kyseistä elokuvaa ja antavat sille toimimattoman suomennoksen. En ole sitä mieltä, että elokuvat täytyisi suomentaa kirjaimellisesti, enkä väitä, että suomentaminen olisi aina helppoa, mutta joskus suomennokset ovat käsittämättömiä. Sellaisiakin tapauksia on, että elokuvaa ei ole edes suomennettu, vaan sille on annettu toinen ulkomaankielinen nimi. Tässä muutama typerä suomennos: Hands of Steel/aka Atomic Cyborg - Ohjelmoidut Lihakset Amityville Horror - Luojan Tähden, Paetkaa! Rules of Attraction - Fuck the Rules Night of the Creeps - Lötköjen yö Fast Times at Ridgemont High - Kuumat kinkut Kertokaa jos tiedätte muita huonoja suomennoksia
 2. Mitä musiikki on teille? Onko se bändejä ja niitten söpöjä poikia/tyttöjä vai musiikkia, ja sen osa-alueita ja hienouksia. Onko se hauskaa ajanvietettä vai onko se jollekkin jopa ammatti? Minulle musiikki on hyvä tapa viettää aikaa ja rentoutua ja aina kun on tilaisuus olen sitä kuuntelemassa. Lisäksi se on minulle harrastus. Pidän paljon rumpujen ja kitaran soittamisesta. Siis, musiikki on minulle suurinta viihdettä jalkapallon ohella. En usko, että maailmasta löytyy sellaista ihmistä, joka ei pitäisi musiikista missään muodossa. Musiikkia kun on niin montaa erilaista muotoa, että kyllä varmasti jokaisella on se oma tyylinsä, josta musiikissa pitää. Niin, että kertokaapa mitä musiikki on teille tai mitä te siitä ajattelette.
 3. City uuteen omistukseen?

  http://www.kauppalehti.fi/4/i/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=2821 Epätodennäköiseltähän tuo vaikuttaa, mutta voihan se olla mahdollista.
 4. Siirtohuhut (ManUtd)

  Onhan niitä osumia, mutta huteja on enemmän. Enpä tiedä oliko Shevalla kovinkaan suurta vaikutusta Drogban maalimäärään. Kauden mittaanhan vastustajat alkoivat kiinnittää enemmän huomiota Drogbaan kuin Shevaan, mutta silti Sheva jatkoi unten mailla Drogban mättiessä maaleja edelleen hyvään tahtiin. Totta. Mutta Sheva on nyt pelannut jo kaksi kautta Valioliigassa rajusti alle odotusten. Luulisi, että aikanaan niin kovalle maalintekijälle riittäisi vähän pienempi aika sopeutumiseen ja maalijyvän löytämiseen. Ettei nyt vaan ole käynyt niin, että Sheva on Chelseassa vain rahastaakseen itselleen muhkean tilin eläkevuosia varten?
 5. Jääkiekko

  No kaipa Ducks edes jonkunlaisen vastuksen pystyy antamaan. Vaikka Ducks nyt menettikin kotietunsa, pidän heitä silti sarjan suosikkina edelleen. Dallas oli ensimmäisessä ottelussa suvereeni, mutta ei puolustava mestari vähästä hätkähdä. Tätä minäkin olen miettinyt. Ei voi kuin ihmetellä miksi Burke treidasi McDonaldin ja otti tilalle umpisurkean Doug Weightin. Selänne ja McDonald tekivät tuhoisaa jälkeä viime kaudella, kun taas Weightin rinnalla Selänteen avut eivät pääse oikeuksiinsa ja se näkyy tehoissa. Saattaahan tuo McDonaldin vaihto Weightiin olla palkkakaton takia pakkosiirto, mutta parempi ratkaisu olisi ollut treidata Bertuzzi pois. Burke on kuitenkin vanhan liiton miehiä, ja siksi nopea taitopelaaja sai lähteä ennemmin kuin järkälemäinen Bertuzzi. Siihenkin on silti todettava, että Bertuzzi on ollut tällä kaudella luvattoman pehmeä.
 6. West Ham - Man Utd 29.12 KLO 17:00

  Minulla epämiellyttävä tunne, että ottelusta tulee vaikea. Ehkä vähän samantapainen kuin Everton-ottelukin oli. Huolimatta siitä, että Ferguson lepuutti muutamaa tärkeää pelaajaa viime ottelussa, luulen että West ham tulee panemaan kampoihin aivan viimeisille minuuteille asti. Toivon olevani väärässä, mutta siltä tuntuu. Samalla avauksella minäkin lähtisin kuin Jokeri. Jos ensimmäisen puoliajan jälkeen ollaan vähintään kahden maalin johdossa tai kahden maalin jotho saavutetaan toisen puoliajan alussa, voidaan ottaa pari avainpelaajaa huilaamaan. Ronaldo on ollut ilmiliekeissä, joten on aika todennäköistä, että hän osuu tänäänkin. Tai jossei tänään osu, niin ainakin tarjoilu tulee varmasti pelaamaan. Rooney saattaa hyvinkni osua, kun viime ottelussakin sai taas tehtyä maalin. Myös Tevez olisi hienoa nähdä upottamassa vanhaa seuraansa.
 7. Opiskeluketju

  Tänään saatiin 2 jakson kokeet takaisin. Aika lailla omien arvioiden mukaan numreot menivät. ENA 5 - 6+ (6) MAA - 5 1/2 (6) KE 1 - 9 1/2 (10) YH 1 - 8+ (9) AI 4 - 8 BI 2 - 4- (4) Tuo suluissa oleva on siis todistuksen arvosana. Hyvää joululomaa vaan kaikille lukiolaisille ja muillekkin!
 8. Loukkaantumiset

  Minä en ihan noin suuri Parkin ihailija ole. Park on hyvä rotaatiomies ja sillä tavalla arvokas pelaaja joukkueelle, mutta en kuitenkaan pidä häntä ihan avauskokoonpanon pelaajana. Ainakaan silloin kun kaikki pelaajat ovat kunnossa. Toki Parkin kuntoutuminen on hieno asia ja on odotan todella hänen näkemistään tositoimissa. Siitä onkin jo pitkä aika kun viimeksi pelasi.
 9. Liverpool - ManU 16.12 klo 15:30

  Ai että kun maistuu voitto hyvältä. Ehdottomasti yksi kauden kohokohdista, kun päästään nujertamaan Liverpool. Näin upeaa fiilistä ei saa mistään muusta yksittäisen liigaottelun voitosta. *** Tevez. Maali ja loistavaa taistelua. ** Anderson. Keskikentän herra ja hidalgo. * Ferdinand. Varmaa puolustamista. Vielä on sen verran paljon meikäläisellä veressä adrenaliinia, etten kykene syvällisempään kirjoittamiseen. Se jääköön muille.
 10. Liverpool - ManU 16.12 klo 15:30

  No niin. Tänään on todellinen supersunnuntai. Kaksi huikeaa otelua tiedossa, joista ensimmäisenä se vieläkin huikeampi. Mielestäni tällaisessa ottelussa kuin Liverpool - ManU, on vähän turhaa lähteä spekuloimaan sitä, kumpi on suosikki. Ottelussa, jossa kaksi jättiläistä selvittävät välinsä, ei kumpikaan ole suosikki, vaan molemmat lähtevät samalta viivalta. - - - - - - Tevez - - Rooney - - - - Giggs - Anderson - Hargreavs - Ronaldo - - Evra - Vidic - Rio - Brown - - - - - - - - - - - - - VDS - - - - - - - - - Tuollaista kokoonpanoa toivon avaukseen. Ainoa epäselvyys on tuo keskikentän keskusta. Jos Hargreavs on kunnossa, niin ilman muuta avaukseen. Hän on vähän kärsinyt loukkaantumisista, mutta ei niin pienessä ajassa ole tuntuma voinut kadota niin kokeneelta pelaajalta. Anderson on pelannut ilmiömäisen alkukauden ja osoitti viimeistään Arsenal-ottelussa, etteivät suuretkaan ottelut huimaa. Kehiin vaan! Carrick olisi hyvä ottaa sitten vaihdosta sisään, mutta avauksessa näen Anderson-Hargreavs -kaksikon parempana vaihtoehtona.
 11. FC Schalke 04

  Ei olekaan, mutta vahingossa tuli käytettyä sellaista ilmaisua. Anteeksi vaan.
 12. Pitkävetoa

  No menipäs kertakaikkiaan loistavasti. Kaksi ensimmäistä jo väärin.
 13. FC Schalke 04

  Lukekaa sitten tuo "pienempi seura" tästedes näin: "eurocupeissa vähemmän menestynyt". Sitä minä tarkoitin.
 14. Pitkävetoa

  Nuo analyysit noista NHL-otteluista ovat kyllä totta, mutta ainakin mulla on todella huonoja kokemuksia niistä. Tuntuvat aina pelaavan päinvastoin kuin mitä ajattelee. Minä tein tällaisen lapun: Watford - Plymoth 1 1,60 Burnley - Preston 1 1,65 Lazio - Juventus 2 2,10 Kerroin: 5,54 Panos: 10€
 15. FC Schalke 04

  Niin tosiaan. Ehkä jopa pieni yllätys, ainakin ennakkoon ajatellen. Toki onhan se mukavaa nähdä, että joskus UCL:n pudotuspeleissä saksalaisia edustaa Schalken kaltainen pienempi seura. Eteneminen pudotuspeleissä onkin jo sitten vaikeampi juttu. Sen verran kova joukkue sieltä jokatapauksessa tulee vastaan. Eipä se silti mahdotontaakaan ole.
 16. Formula 1

  Niin en minäkään usko, että Kovalaiselle tarjotaan mitään hopelautasella, niin kuin Hamiltonille, mutta entäpä jos Heikki osoittaa olevansa Hamiltonia nopeampi? MM-pisteissä Hamilton tietysti järjestetään Kovalaisen edelle, mutta jos Kovalainen on rehellisissä olosuhteissa Hampparia nopeampi, niin onko Heikilläkin tallinvaihdos edessä ensikauden jälkeen? Todennäköisesti on. Kuten aikaisemmin sanoin, McLaren ei todennäköisesti tule ensikaudella mestaruudesta taistelemaan. McLarenhan on 2000-luvulla aina jokatoinen kausi flopannut näyttävästi. Nyt siihen on vielä todennäköisemmät edellytykset kuin viime kausina, koska he tosiaan joutuvat rakentamaan autonsa uusiksi. Nyt paljon lyhyemmällä aikavälillä ja se varmasti näkyy. He ovat myös FIA:n erityistarkkailussa tuon vakoilujupakan takia. Sitten on vielä ne tuntuvat sakot, jotka Macille lätkäistiin. Eli luutavasti ensikaudella mestaruudesta taistelevat tallit ovat Ferrari ja Renault. Tuosta dynastian rakentaisesta on sanottava se, että Hamilton tarvitsisi taitavammat miehet taustajoukoikseen. Schumillahan oli tukenaan Jean Todt ja Ross Brown, jotka ovat aivan eri tasoa kuin McLarenin Dennis, Haug ja Whitmarsh.
 17. Formula 1

  http://www.mtv3.fi/urheilu/f1/uutiset.shtml/arkistot/f1/2007/12/591722 Kovalainen McLarenille! Taita olla Dennis ajatellut Heikistä jonkinlaista apupoikaa Hamiltonille. Toivotavasti Heikki pystyy kuitenkin panemaan kampoihin ja taistelemaan kisojen voitoista. Tosin luulen, että McLaren ei tule kaudella 2008 taistelemaan mestaruudesta.
 18. Siirtohuhut (ManUtd)

  http://www.manchestereveningnews.co.uk/sport/football/manchester_united/s/1027693_fergie_wants_gift_of_gab Eli SAF saattaisi olla kiinnostunut Aston Villan Gabriel Agbonlahorista. Hinta olisi £15m. Minä en kaveria ole paljoa seurannut, mutta tältä istumalta en siirrolle lämpene. Vaikka meillä on tarvetta laadukkaalle hyökkääjälle, ainakin nyt kun Saha alisuorittaa, ei Agbonlahor ole sitä mitä tarvitsemme. Agbonlahor on kyllä lahjakas, mutta ainakaan tuohon hintaan siirto ei Unitedin kannalta ole järkevä. Sitten on sekin, että milloin siirto tapahtuisi? Kevättä ajatellen olisi tietenkin hyvä, jos tammikuussa hankittaisiin yksi maalintekijä lisää. Jos Sahan otteet eivät parane tai hän loukkaantuu, olisi kokoonpanossa hyvä olla enemmän leveyttä maalintekijöiden osalta. Tähän tarkoitukseen Agbonlahor ei mielestäni paras mahdollinen pelaaja ole, sillä epäilen, ettei hänestä tiukassa paikassa hyötyä olisi. Sitä paitsi, mielestäni ennemmin SAF:n tulisi vahvistaa puolustusta. Neville kun ei millään meinaa kuntoutua ja Brownkin saattaa olla lähdössä muualle, eikä Heinzelle hankittu korvaajaa, niin puolustuksemme on, ainakin laitojen osalta aika kapea. Meillä on toki lupaavia nuoria puolustajia, mutta taitavat olla kevään tärkeisiin matseihin vielä liian kokemattomia.
 19. ManU - Derby 8.12 KLO 17.00

  Ottelu oli juurikin sellainen kuin odottaa sopi. Voitto otettiin selvin luvuin, niin kuin pitikin. Aivan 100% teholla sen eteen ei tehty töitä, eikä tarvinnutkaan, rutiinilla hoidettiin. Harmittaa kyllä, kun Derby onnistui tekemään ensimmäisen vierasmaalinsa juuri ManUa vastaan. Aika noloa itse asiassa. Ensimmäinen puoliaika oli aika tylsä. Jossain kohtaa kävi mielessä, että mahtaako Derby selvitä tauolle ilman takaiskuja. Onneksi pelaajatkin huomasivat tämän ja lisäsivät höyryä sen verran, että saatiin pari maalia tehtyä ja ottelu olikin sitä myöten selvä. Toinen puoliaika oli siinä mielessä viihdyttävämpää, että vaikka ottelu olikin ratkennut jo ensimmäisellä puoliajalla, jaksoivat pelaajat kylmyydestä ja ikävästä vesisateesta huolimatta sentään hyökätä ja hakea lisämaaleja ja kyllähän niitä maalejakin sitten syntyi. Tosin, Derby teki sen todella helpoksi, kun eivät kovinkaan rajusti viitsineet taistella vastaan. Tuntui kuin olisivat koko toisen jakson vain odottaneet päätösvihellystä. Niin, se puolustuksemme ja Edwinin pieni nukahdus oli ikävä juttu. Jotenkin kyllä tuntuu siltä, ettei pallo ihan kokonaan maalissa ollut, mutta tuomari vähän kuin säälistä hyväksyi sen. Pelaajille erityisiä kiitoksia on vaikea antaa, kun voittoon ei keneltäkään mitään urotekoja vaadittu. *** Tevez. Käytti tänään saamansa paikat hienosti hyväkseen. Varsinkin 3-0 maali oli upea. ** Rooney. Pelasi hyvin. Teki töitä ja rakensi paikkoja. Ainakin minua harmittaa vietävästi miehen puolesta, kun häntä riivasi tänään käsittämättömän huono tuuri. Se zippaus tolppaan oli negatiivisesti lähes epätodellinen tilanne. * Ronaldo. Ei mitään taikatemppuja esittänyt, mutta rakensi muutaman hyvän paikan ja teki vielä maalinkin rankkarista. Saha oli minulle jälleen pettymys. Toivoin hänelle paljon peliaikaa, jottei maalin tekeminen ainakaan siitä olisi kiinni ja hän saikin pelata puolisen tuntia, mutta ei saanut mitään aikaiseksi. Todella hampaatonta pelaamista. Minäkin alan kallistua sille kannalle, että häntä ei enää ensikaudella tarvita. Giggsille lämpimät onnittelut 100 liigamaalista.
 20. Elokuvat

  Vihreä maili Eilen päätin viettää vapaapäivääni katsomalla yhden suurista suosikkileffoistani, nimittäin Vihreän mailin. Stephen Kingin novellikokoelmaan perustuva elokuva on yliluonnollisilla vivahteilla höystetty draama, joka sijoittuu 1940-luvun Yhdysvaltoihin. Tarina etenee vankilan kuolemaantuomittujen osaston(vihreä maili) johtajan, Paul Edgecomben, näkökulmasta ja sen pääosassa ovat vihreän mailin vangit, erityisesti kahden pikkutytön murhasta kuolemaantuomittu jättiläismäinen musta mies, John Coffey. Myöskin mailin vartijat ovat suuressa roolissa. Elokuvan alussa vaikuttaa siltä, että juoni tulisi olemaan vain vankien teloittamista ja mailissa käytäviä keskusteluja. Elokuva muuttuu kuitenkin mielenkiintoisemmaksi, kun Edgecombe huomaa Coffeyn olevan lempeä ja pelokas. Coffeylla huomataan myös olevan yliluonnollisia parantajan ja näkijän kykyjä. Ohjaaja Frank Darabont teki elokuvasta huimat kolme ja puoli tuntia pitkän, mutta missään vaiheessa tarina ei polje paikallaan. Darabont kuvaa hahmoja taitavasti ja hänellä on apunaan erittäin tasokas näyttelijäkaarti. Elokuvan parhaan roolisuorituksen tekee Micheal Clarke Duncan, joka onnistui lähes käsittämättömän hyvin tekemään jättiläismäisestä mustasta miehestä lempeän ja pelokkaan. Elokuvan nimekkäin näyttelijä, supertähti Tom Hanks, loistaa hyväntahtoisena ja oikeamielisenä Edgecombena. Loistaviin suorituksiin yltävät myös David Morse lojaalina vartiagollegana, Doug Hutchinson julmana teloitushulluna ja Sam Rockwell psykopaattina. Verkkaisesti etenevän tarinan lomassa ohjaaja Darabont ravistelee katsojaa verenseisauttavilla kohtauksilla, mutta onnistuu myös ujuttamaan elokuvaan koomisiakin piirteitä. Vankilan synkimmälle osastolle tuo mukavasti hilpeyttä yhden vangin kesyttämä ja kohtalaisen suuren roolin saanut hiiri, Mr. Jingles. Vihreä maili ottaa myös kantaa Yhdysvaltojen yhteiskunnallisiin asioihin, sillä se vastustaa kuolemantuomiota. Ainoana miinuksena on mainittava se, että elokuva on hieman liian pitkä. Kuitenkin kokonaisuudessaan Vihreä maili on värikkäine hahmoineen, yllättävine juonenkäänteineen ja rankkoine kohtauksineen mitä loistavinta viihdettä ja hakkaa monet kalliimmalla budjetilla tehdyt elokuvat helposti 6-0.
 21. Opiskeluketju

  Tietenkin suuresta ja mahtavasta Manchester Unitedista. Varmaankin esittelette mittavan kuvasarjan ManUn pelaajista ja otteluista kautta aikojen. Te myös varmaan ylistätte luokalle ManUn nykyisiä pelaajia ja ilmaisette vahvan uskonne siihen, että ManU voittaa Valioliigan ja Mestarien Liigan tällä kaudella. Vai?
 22. Opiskeluketju

  Meillä Porissa oli kaikilla peruskoululaisilla ja lukiolaisilla tänään vapaapäivä. Mikäs on käytäntö muilla paikkakunnilla? Saitteko nukkua puoleenpäivään vai pitikö vaivautua kouluun?
 23. ManU - Derby 8.12 KLO 17.00

  Se nyt on itsestäänselvyys, että tuosta ottelusta pitää kolme pistettä ottaa. Voiton lisäksi, voi lähes itsestäänselvyyksinä pitää sitä, että ottelu on voitettava selvin numeroin ja Derby on jätettävä nollille. Muuten ottelusta jää, ainakin minulle, paha maku. Tietenkään minkäänlaiseen löysäilyyn ja surffailuun ei ole varaa. Kyllä jokainen Valioliigan joukkue on sen verran kova, että pystyy Unitedinkin tasoiselta joukkueelta pisteen nipistämään, kun tarpeeksi löysästi vedetään. Fulham-otelussa oli pieniä ylimielisiä piirteitä, joita en todellakaan haluaisi nähdä lauantaina. Uskon, että Ferguson karsii sen ylimielisyyteen taipuvaisen olotilan pelaajista ennen ottelua, mikä tarkoittaa sitä, että Derby tullaan voittamaan ryhdikkäästi 3-4 maalilla. ---------Rooney--Saha---------- Nani---Anderson--Carrick---Ronaldo Evra---Ferdinand--Vidic---Simpson ---------------VDS-------------- Sahan haluaisin nähdä avauksessa sen takia, että vaikka hän onkin pelannut huonosti viimeaikoina, luulen että saadessaan paikan avauksesta, hän pystyisi kaivamaan esiin kadoksissa olleen intensiteetin ja itseluottamuksen ja näin ollen pelaamaan paljon paremmin. Carrickin haluaisin nähdä Hargon paikalla siksi, että hänen olisi pienistä loukkaantumisista kärsineenä hyvä saada kokonaisia pelejä alle. Nuorille pelaajille, kuten Simpsonille, olisi hyvä saada lisää kokemusta Valioliigan otteluista. Haluaisin todella nähdä Sahan tekevän maalin lauantaina. En usko, että hän toivomukseni mukaan avauksessa pelaa, mutta vaikka sitten vaihdosta kentälle tulleena, olisi upeaa, jos Louis maalinteossa onnistuisi. Nyt kun hän on vaeltanut varjojen mailla, niin onnistuminen maalinteossa olisi varmasti helpotus Sahalle. Myöskin Rooneylle toivon maalia näin loukkaantumisen jälkeen. Nani hyppimässä voltteja olisi sekin hienoa nähdä. Maalintekijöitä veikatessa, kaikkein todennäköisin vaihtoehto on kuitenkin Ronaldo. Hän on ollut niin hurjassa vireessä, että eipä olisi ihme vaikka hän tykittäisi hattutempun. Huomaa kyllä, että mulla on tylsä Itsenäisyyspäivä, kun näin pitkiä ennakoita tulee kirjoitettua.
 24. Avatarit

  Rooney uudessa muodossa.
 25. Man Utd vs Fulham

  Jep, rutiinilla irtosi voitto tänään. Ei todellakaan mitään huippuluokkaista peliä nähty kummankaan joukkueen osalta. Välillä ärsytti se kun pelaajamme eivät viitsineet pelata kunnolla ja pelissä oli sellaisia jaksoja, jolloin tyydyttiin vain roiskimaan palloa kärkimiehille. No, oli pelissä toki hyviäkin jaksoja ja niistä saatiin palkinnoiksi maalit, joilla ottelu lopulta hoidettiin. Se on tietysti tärkeintä. Ronaldo oli ehdottomasti kentän paras. Ihmettelen todella Tevezin maalipaikkojen tuhlailua. Hänellä oli tänäänkin monta loistavaa paikkaa, mutta ei vaan osunut. Töitä mies teki taas pirusti, mutta kyllä niistä paikoista pitäisi jo ainakin kerran osua.
×