Jump to content

Jussii

Members
 • Content count

  1,815
 • Joined

 • Last visited


Reputation Activity

 1. Like
  Jussii reacted to 20Legend in 26.2.2017 LC Final Southampton vs Manchester United@Wembley   
  https://www.youtube.com/watch?v=qbvanVpUCUs
 2. Like
  Jussii got a reaction from 20Legend in Siirtohuhut   
   
  Ihan hyvä hinta viimeaikaisiin näyttöihin nähden, mutta kyllähän koko Memphisistä jää odotuksiin nähden hyvin paska maku suuhun. Pitäisi melkein kaivella parin vuoden takaiset viestit missä oletin Schwein-Memphis-duon tekevän tuhojaan . Toivottavasti Lyonissa miehen pää kestää paremmin ja saa pelastettua lupaavan uransa.
 3. Like
  Jussii got a reaction from tractor girl in 2.1.2017 West Ham United - Manchester United @ Olympic Stadium   
  Mikä olisi sitten "oikea" tapa keskustella tuomarivirheistä? Tuskin ketään nyt yllättää se että omaa joukkuetta vastaan tulevat virheet nousevat esille joukkueen kannattajien piirissä, ja joukkueen vastustajat haluavat nostaa kaikki toisin päin menneet tilanteet. Viides tuomari istumaan tv-lähetyksen ääreen, jolta voisi kysellä konsultaatiota niissä tilanteissa kun päätuomarilla ei ole varmuutta asiasta. Ei mitään minuuttikaupalla kestäneitä hidastuskuvan pyörittelyjä edestaas, vaan tuolla menetelmällä tieto tulisi tuomarin korvaan yhtä nopeasti kuin tv-katsojallekin, eli 99% tapauksissa heti.
 4. Like
 5. Like
  Jussii reacted to 20Legend in 8.12.2016 EL FC Zorya Luhansk vs Manchester United@Chornomorets   
  Hyvä Acestream-virta: 
   
  4b9e5e70e414355e39da8ae61d68b10c62c1cab8
 6. Like
  Jussii reacted to 20Legend in Hyökkäämisen ja maalinteon vaikeus   
  Ei knee-jerk thredi, koska tämä ongelma on ollut tiedossa jo hyvän aikaa. Miksi United on nykyään niin huono tässä sinänsä ehkä jalkapallon vaikeimmassa osa-alueessa?
   
  Heitän tähän alkuun tehdyt ja päästetyt maalit viime kausilta. Aloitetaan Fergusonin viimeisestä kaudesta, jolloin joukkue mätti van Persien johdolla 86 osumaa.  
   
  2012/13
   
  Goals for 86 / Goals against 43 (2.26 tehtyä maalia per ottelu)
   
  2013/14
   
  64 / 43 (1.68)
   
  2014/15
   
  62/37 (1.63)
   
  2015/16
   
  49/35 (1.29)
   
  2016/17 
   
  13/12 (10 ottelussa keskiarvo 1.3 maalia per ottelu)
   
  Katselin myös eroja koti- ja vierasottelujen välillä. Fergien viimeisellä kaudella maalimäärissä ei ollut suurta vaihtelua. Moyesin kaudella United osui enemmän vieraissa kuin kotona. LVG:n ensimmäisellä kaudella maaleja tehtiin kotona tuplasti se mitä vieraissa, viimeisimmällä kaudella ei ollut suurta eroa. Päästetyt maalimäärät ovat kotona ja vieraissa ovat viimeisten kolmen vuoden aikana jopa tippuneet, joten ainakin pelkkiä maalimääriä tuijottamalla näkee, mistä homma kiikastaa eniten. Vähän päälle 60 tehtyä maalia 38 ottelussa ei tässä seurassa vain yksinkertaisesti riitä, piste. Saati sitten surkuhupaisat 49 maalia. 
   
  Ehkä oikeastaan tehtyjä maaleja enemmän huolestuttaa se, ettei joukkueella näytä usein olevan minkäänlaista järkevää ideaa tekopaikkojen luomiseen. Kaudella 2012/13 peli ei ehkä aina ollut kaunista, mutta se oli äärimmäisen tehokasta. ManU luotti paljon keskityksiin ja ne löysivätkin RVP:n varsin hyvällä prosentilla. Moyesin kaudella pelisuunnitelma vaihtui ottelusta toiseen samaan tahtiin kuin itse vaihdan sukkia. LVG:n aikainen "hyökkäyspeli" on varmaankin kaikilla vielä tuoreessa muistissa. Toisaalta vaikka hollantilaisen alaisuudessa ei paljoa maaleja tehty, United teki muutamista laukauksistaan todella kovalla prosentilla ne vähät maalit. Vaikea sanoa, millä tuollainen tehokkuus oikein selittyi.
   
  Osasyynä surkeisiin maalisaldoihin voidaan pitää Rooneyn taantumista. Myös jotkut erikoiset valinnat managereilta ovat lisänneet maalikatoa: ehkä päällimmäisenä RVP:n ja Chichariton myymiset, joku voisi tähän mainita myös Nanin. Nekään eivät silti selitä ongelmien perimmäistä syytä: miksei yksikään manageri Fergusonin jälkeen ole saanut joukkuetta pelaamaan sujuvaa hyökkäyspeliä muuten kuin hetkittäin? 
  On alkanut vähän tuntumaan, että Unitedissa ollaan tämän asian suhteen vielä selvästi ajasta jäljessä. Voisin tähän kohtaan kaivaa Youtube-videon vaikka Ronaldon viimeiseltä kaudelta, jolloin huomaisi, ettei seurassa ole kehitytty noista ajoista juuri lainkaan, vaan lähinnä päinvastoin. Mestareiden liigan finaali vuodelta 2011 oli erittäin symbolinen monin tavoin: vanhaan systeemiinsä luottanut United jäi täysin modernin Barcelonan jalkoihin, eikä sen jälkeen kirkkaalle huipulle ole ollut enää asiaa.
   
  Fergie oli mestari puristamaan joukkueesta viimeisetkin pisarat irti tehojen muodossa. Kun tämä kantava elementti ja pelaajia piiskaava voima hävisi, paketti romahti kentän puolella kuin korttitalo. Pahiten Fergusonin lähtö näkyy pelaajien asenteessa: yksikään manageri hänen jälkeen ei ole (vielä) onnistunut luomaan samanlaista siege mentaliteettia ja voittamisen tahtoa. Kun United nykyään joutuu pelien aikana tappiolle, voi olla aika varma, ettei pisteille tai jatkopaikkaan enää päästä kiinni. Yli 200k viikossa tienaavaa pelaajaa ei välttämättä enää kiinnosta, vaikka miten pro olisikin. Enkä tällä tarkoita vain Rooneya; sama pätee moneen muuhunkin pelaajaan.
   
  Unitedilla on selvästi vaikeuksia mukautua moderniin jalkapalloon: siinä, missä muut liigan kärkijoukkueet paahtavat menemään raivokkaalla prässipelillä ja liikkuvalla, dynaamisella hyökkäyspelillä, Manchesterin punaisissa luotetaan edelleen liikaa yksilötaitoon. Tämä ehkä toimisi, jos seurassa olisi yhä Ronaldon, Tevezin ja huippuvuosien Rooneyn kaltaisia pelaajia, mutta sellaista vahvuutta ei enää ole. Mourinhon alaisuudessa on nähty merkkejä paremmasta, mutta yhä joukkueen hyökkääminen on kokonaisuutena liian hidasta, ennalta-arvattavaa ja ideaköyhää.
   
  Koin tämän aiheen olevan ehdottomasti oman otsikon arvoinen (silläkin uhalla että yksinpuheluksi menee), koska uskon hyökkäyspelillä olevan tärkeimpiä yksittäisiä tekijöitä seuran nykyiseen alennustilaan. Tähän toivoisi mielipiteitä muilta, miten asiaa pitäisi lähteä parantamaan? Rahan viskaaminen ongelman hoitamiseksi ei voi olla ainoa ratkaisu, mutta mikä sitten olisi... Pitäisikö seuran jopa uhrata 1-2 kautta pelitavan kehittämiseen, ja nostaa kenties lisää nälkäisiä nuoria edustuksen kokoonpanoon? Nuoria, jotka haluavat tehdä töitä, ja tehdä likaista pyyteetöntä työtä joukkueensa eteen, kuten vaikkapa Rashford tekee. Mourinho ei ehkä ole sellainen manageri, joka pystyisi tekemään jotain perustavanlaatuista muutosta, mutta uskoisin hänen pystyvän tekemään ManUsta samantyyppisen tehokkaan joukkueen kuin se vielä viitisen vuotta sitten oli. Joukkueen ei välttämättä tarvitse ihan heti alkaa esittämään liigan kauneinta jalkapalloa, mutta sekin olisi jo selvä askel parempaan, ettei joukkue näyttäisi niin usein avuttomalta vastustajan kenttäpuoliskolla. 
 7. Like
  Jussii reacted to Maz in 23.10.2016 Chelsea vs Manchester United @ Stamford Bridge   
  Tunteeni tästä pelistä voisi tiivistää seuraavaan yhteen lauseeseen:
   
  Kaikkien United-pelaajien ja valmentajiston pitäisi ottaa anukseensa 25cm tekopenis, että ymmärtäisivät miltä United-faneista henkisesti tuntuu tällä hetkellä.
   
  Miten voi olla näin haluton joukkue ilman mitään taisteluasennetta näin isossa pelissä?
 8. Like
  Jussii reacted to 20Legend in Sir Alex Ferguson   
  Hieno video EM-finaalin ratkettua, kun Sööri käy onnittelemassa Nania ja Ronaldoa: 
   
  https://www.youtube.com/watch?v=Q8cUQgg9JsU
 9. Like
  Jussii reacted to 20Legend in Eric Bailly (Man Utd 2016-)   

   

 10. Like
  Jussii got a reaction from herpati in 2.10.2016 Manchester United vs Stoke City @ Old Trafford   
  Vittu mitä paskaa. Aina kun nykyisin onnistun katsomaan Unitedin pelejä, niin pettymys sieltä tulee. Näköjään parempi jättää katsomatta kun niistä peleistä tuntuu tulevan huomattavasti paremmalla prosentilla voittoja.
   
  Vanha viisaus kyllä toimii jälleen: kun et itse ratkaise tekopaikoista, vastustaja kyllä tekee. 
 11. Like
  Jussii reacted to Merseyside2 in Kausi 2016-17: Mourinhon opeilla uuteen kukoistukseen   
   
  Näin taulukon, jossa oli ensimmäisen 5 pelin rekordi joukkueiden juoksumääristä. Voitte varmaan arvata mikä joukkue oli viimeisenä? Manu. Se on vähän nykyfutiksessa niin, että paljon töitä tekevät joukkueet ja juoksuja suorittavat tiimit vievät hedelmät päältä. Enää sellainen alhaalla istuminen ja paikkojen kyttääminen tavalla millä Mourinho aikoinaan menestyi ei välttämättä enää toimi. Atletico Madridkin tekee järjettömästi hommia sen lisäksi että puolustavat tiukasti , kun täällä Simeonen nimi on tullut esille.
   
  Mutta, Manulla ei oikein ole pelaajia esim. Cityn tai Poolin tason juoksemiselle. Jalkoja ei ole tarpeeksi, joskin sitä fyysistä presenssiä Manulla on. 2000-luvun alussa sillä pelkästään jo pärjäsi, nyt tarvitaan nopeutta ja kuntoa. Pogba, Rooney, Ibrahimovic, Fellaini Unitedin avarista eivät todellakaan ole mitään juoksukoneita, joten ongelma on ilmeinen. 
   
  Toki pelkällä juoksemisella ei pelejä voiteta, mutta se auttaa. Watfordin toinen maali olisi ollut Pogban enemmällä juoksuinnolla estettävissä. Toki siinä oli muutenkin merkkausvirhe päällä. 
 12. Like
  Jussii reacted to 20Legend in Kausi 2016-17: Mourinhon opeilla uuteen kukoistukseen   
   
  Riippuu mitkä vuodet otetaan tarkasteluun kohteeksi. Oma muistini nyt ei välttämättä kovin pitkälle yllä, mutta ainakin vuodet 2006-2009 United oli parhaimmillaan erittäin viihdyttävä joukkue katsella, lukuun ottamatta kauden 2008-2009 1-0-voittojen sarjaa. Tähän vaikutti kaksi asiaa: erittäin laadukas pelaajamateriaali, ja taktisesti joukkue oli vielä tuolloin Euroopan huippua Queirozin vetäessä naruista taustalla. Ronaldon ja Queirozin lähdön jälkeen joukkue onkin taantunut melko tasaiseen tahtiin sekä taktisesti että materiaalin osalta, ja oikeastaan pelillinen ilme ja tulokset ovat kulkeneet samalla melkein käsi kädessä. 
   
  Se mistä ensimmäisenä muistan Fergusonin Unitedin, on juuri nuo loppuhetkien myllytykset kohti vastustajan maalia. Ottelujen loppuhetkillä jokainen kentällä ollut punanuttu oli valmis antamaan kaikkensa voiton eteen. Oltiin valmiita ottamaan riskejä, ja riskinotto yleensä myös tarkoitti hyökkäävää jalkapalloa. Silloinhan puhuttiin usein "diesel-Unitedista": pelien alkupuolella saatettiin vetää pienemmällä vaihteella, mutta lähes aina tarvittaessa intensiteettiä oltiin valmiita nostamaan pykälällä tai parilla. Tällä kaudella Hullia vastaan tätä mentaliteettia nähtiin ensimmäistä kertaa ehkä vuosikausiin pelaajilta; samankaltaista yritystä olisi suotavaa nähdä jatkossakin.
   
  Mourinhon on samalla ymmärrettävä, ettei Unitedin kaltainen joukkue voi lähteä Feyenoordia tai Watfordeja vastaan negatiivisesti liikkeelle. Heti alusta alkaen hyökkäyksen kautta liikkeelle, omiin kykyihin luottaen, niin hyvä siitä tulee. United ei Fergusonin aikakaudella lähes koskaan ollut hyvä joukkue puolustamaan syvällä omalla kenttäpuoliskollaan Vidicin ja Rion peakkia lukuun ottamatta, eikä tämä nykyinen poppoo näytä yhtään paremmalta sen suhteen. Tässä tullaan juuri siihen, mitä tossa aiemman viestini lopussa ajoin takaa. Mourinhoa voidaan pitää reaktiivisen pelin valmentajana: saman koulukunnan edustajia ovat nykyjalkapallosta mm. Simeone ja Conte. Fergusonia taas olisi aika vaikea liittää tämän termin alle. United ja Mourinho saattoivat kauden alla näyttää aika hyvältä kombinaatiolta Moun karisman ym. osalta, mutta noi taktiikat itseäni arvelutti hiukan jo viime talvena. Sanoisin, että Josén on luotava nahkaansa osittain uudelleen ja irtauduttava mukavuusalueeltaan, jos aikoo ManUssa pärjätä.
 13. Like
  Jussii reacted to Sippmuh in 18.9.2016 Watford - Manchester United   

  Sitä dösää joka Upton Parkilla meni rikki, ei vissiin vieläkään ole saatu korjattua.. vai meniköhän kuskin liksarahat Pogbaan?
 14. Like
  Jussii reacted to 20Legend in Unitedin pelaajat maajoukkueissa   
  Lyhyt katsaus.
   
  Fellaini Selkävamma piti belgialaisen poissa Espanja-pelistä, jonka joukkue hävisi kotonaan 0-2. Fellaini kuitenkin pelasi 84 minuuttia Kyproksella 0-3-voitossa, joten hyvältä näyttää derbyä ajatellen.
  Blind Pelasi 90 minuuttia kotitappiossa Kreikkaa vastaan sekä tiistain vieraspelissä Ruotsissa. Jälkimmäinen ottelu päättyi 1-1-tasapeliin. 
  Pogba Huippupeli Italiaa vastaan vieraissa Pogban antaessa maalisyötöt Martialille ja Kurzawalle. Karsinta-avauksessa Valko-Venäjää vastaan pelasi myös täydet 90 minuuttia; peli päättyi maalittomaan.
  Martial Teki ensimmäisen maajoukkuemaalinsa miesten peleissä Italiaa vastaan. Valko-Venäjää vastaan tilille kertyi 57 minuuttia. 
  Schneiderlin Ei ollut mukana Ranskan ryhmässä.
  Rashford Teki hatullisen Englannin U-21:n debyytissään joukkueen nuijiessa Norjan lukemin 6-1. Kolmas maali syntyi rangaistuspotkusta. 
  de Gea De Gealle nollapelit otteluista Belgiaa ja Liechtensteinia vastaan. Loistava torjunta de Bruynen laukaukseen Brysselissä. Jälkimmäisessä pelissä oli hiljaisempaa Espanjan avatessa karsinnat 8-0-voitolla.
  Mata Pysyi penkin puolella molemmissa edellämainituissa peleissä. 
  Schweinsteiger Maajoukkueura päättyi tyylikkäästi 2-0-voittoon Suomesta. 
  Mkhitaryan Joutui vaihtoon vierastappiossa tshekkejä vastaan jo ensimmäisellä jaksolla reiden lihasvenähdyksen vuoksi. Pelikunto derbyssä yhä kysymysmerkki.
  Shaw Palasi varotoimenpiteenä Manchesteriin ennen Slovakia-ottelua. 
  Rooney 116. esiintyminen Slovakiaa vastaan ja siten Wazza on Englannin kaikkien aikojen eniten maaotteluita tahkonnut pelaaja. Peli itsessään oli Wäinöltä melko hiljainen. Englanti otti Lallanan viime hetkien maalilla arvokkaan 0-1-vierasvoiton. 
  Valencia Ei ollut mukana karsintojen kotipelissä Brasiliaa vastaan, jonka Ecuador hävisi 0-3. Jälkimmäisessä pelissä täydet minuutit, mutta Ecuadorin taival jatkui edelleen mollivoittoisesti Perun ottaessa kotonaan täyden pistepotin. 
  Rojo Ei mukana Uruguay-kotivoitossa (1-0 Argentiinalle), mutta pelasi 83 minuuttia 2-2-vierastasapelissä Venezuelassa. Se voidaan myös mainita, että muuan Leo Messi teki pikaistakin pikaisemman paluun maajoukkueeseen iskettyään ensimmäisessä pelissä voittomaalin.
  Romero Täydet minuutit otteluissa Uruguayta ja Venezuelaa vastaan. 
 15. Like
  Jussii reacted to 20Legend in 10.9.2016 Manchester United - Manchester City @ Old Trafford   
  La 10/9/2016 klo 14:30
  Manchester United - Manchester City
  @ Old Trafford

   vs  
   
  Lähtökohdat derbyyn: vanhat vihamiehet vastakkain
   
  Taas on se aika vuodesta, kun United ja City pääsevät ratkomaan välejään keskinäisessä kamppailussa. Tällä kertaa derbyssä on normaalia suurempi jännite; tätä peliä on odotettu siitä hetkestä lähtien, kun José Mourinho nimitettiin United-manageriksi toukokuussa. Innokkaimmat tosin taisivat herkutella ajatuksella jo viime talvena, kun Mourinhon ja Pep Guardiolan nimitykset Manchesterin joukkueisiin alkoivat näyttää kohtalon sanelemilta. Kukapa voisi unohtaa näiden herrojen kohtaamisia Espanjan maaperällä El Clásicoissa - tai sitä kuuluisaa UCL-välierää, jossa Mourinho tuuletti kiihkeästi Nou Campin yleisön edessä Interin varmistettua jatkopaikan finaaliin?
   
  Mourinho ja Pep tuskin ovat kovin hyvissä väleissä keskenään näiden aiempien tapahtumien perusteella. Kyse on voimakkaiden persoonien lisäksi tietysti myös pelitavoista. Mourinhon joukkueet luottavat pragmaattiseen puolustamiseen ja nopeisiin vastahyökkäyksiin, kun taas Guardiolan joukkueet vannovat vahvasti pallonhallinnan nimeen. Valioliigan alkukauden perusteella tulevan viikonlopun derbystä voidaan pelillisesti odottaa jonkinasteista vanhojen El Clásicoiden toisintoa. United ja City ovat lyhyen ajan sisään ehtineet varsin hyvin sisäistää manageriensa opit.
   
  Ottelun sivujuonet eivät pääty Mourinho-Pep -akselille. Muuan Zlatan Ibrahimovic odottaa myös vesi kielellä tätä ottelua, sillä ruotsalaishyökkääjä ei ole taatusti unohtanut Barcelonan aikoja. Tuolloin Guardiolan ja Zlatanin välinen suhde muuttui pahimmillaan tulikivenkatkuiseksi, ja kaksikko ei puhunut pitkiin aikoihin toisilleen mitään. Lopulta Zlatan myytiin alehintaan AC Milaniin, josta päätyi lopulta PSG:n kautta Manchesteriin. Mahdollisuus pelata vielä Guardiolaa vastaan saattoi jopa painaa Ibran vaakakupissa hänen harkitessaan siirtymistä Manchesterin punaiselle puolelle. 
   
  Molemmat joukkueet lähtevät kamppailuun puhtaalla pelillä ja kolmella voitolla. United voitti ennen maaottelutaukoa Hullin Marcus Rashfordin viime hetkien maalilla, City puolestaan kaatoi kotonaan West Hamin lukemin 3-1.
   

   
   
  Derbyjen pitkä historia
   
  Vaikka näin pelin alla suunnilleen kaikkien huulilla ovat nuo edellä mainitut asiat, ja vaikka yhteen ottavat kaksi jalkapallomaailman taloudellista jättiläistä, ei sovi unohtaa myöskään mistä pohjimmiltaan on kysymys. Manchesterin derbyjen historia juontaa juurensa aina vuoteen 1881, jolloin Newton Heath voitti silloisen West Gortonin lukemin 3-0. Viimeisin kohtaaminen meni Punaisten paholaisten nimiin oman kaupungin pojan, eli Marcus Rashfordin tehtyä ottelun ainoan maalin viime maaliskuussa. Otetaan tähän väliin päivitetty pieni katsaus historiatilastoihin:
   
  Manchester derby: All-time record
  United wins 71
  Draws 51
  City wins 49

  Manchester derby top goalscorers
  Wayne Rooney 11
  Joe Heyes 10
  Francis Lee 10
  Sir Bobby Charlton 9
  Colin Bell, Eric Cantona, Brian Kidd, Joe Spence, Sergio Agüero 8

  Most appearances
  Ryan Giggs 36
  Sir Bobby Charlton 27
  Paul Scholes 26
  Wayne Rooney 25
   
  Muutama hieno kuva vuosien varrelta:
   

  United voitti vuonna 1960 käydyn ottelun lukemin 5-1. Keskellä palloa tavoittelee Alex Dawson, joka iski sinä päivänä hattutempun. Oikealla Denis Law, joka pelasi tovin Cityn riveissä, vaihtoi leiriä ja pelasi itsensä United-legendaksi, ja vuosia myöhemmin oli tiputtamassa ManUa sarjatasoa alemmaksi Cityn paidassa.
   

  Sammy McIlroy laukoo pallon verkkoon City-maalivahti Corriganin ohitse marraskuussa 1971. Ottelu päättyi värikkäiden vaiheiden jälkeen 3-3-tasapeliin. Muut Unitedin maalit merkittiin Brian Kiddin ja Alan Gowlingin nimiin.
   

  Syksyllä 1993 Maine Roadilla käydyssä kamppailussa United oli jo 0-2-tappiolla. Fergusonin miehistö kuitenkin onnistui kääntämään ottelun Eric Cantonan kahdella osumalla. Roy Keane juhlii kuvassa viime hetkien osumaansa, joka sinetöi 3-2-voiton.
   

  Ei derbyä ilman suuria tunteita. Vuonna 2004 Gary Neville ja Steve McManaman olivat varsin lempeissä tunnelmissa.
   
  Yhä tuoreessa muistissa ovat itselläni myös Keanon tappotaklaus Alf-Inge Haalandiin, sekä Rafaelin ja Tevézin nahistelu viitisen vuotta sitten. Kyllä niiden tunteiden pitää antaa näissä peleissä myös näkyä, kunhan ei mennä Keanen tapaan rajan ylitse. 
   
  Viime vuosina on nähty tosiaan jopa poikkeuksellisen paljon herkullisia derbyjä. 4-3-lukemiin päättynyt peli vuonna 2009 (Owen!!), RVP:n loppuhetkillä ratkaisema derby 2012, ja van Gaalin alaisuudessa napattu hieno 4-2-voitto. (Sekä se 1-6-lukemiin päättynyt matsi, josta ei täällä puhuta.)  Nähtäväksi jää, yltääkö tulevan lauantain pelillinen anti kaiken massiivisen hypen tasolle.
   

  Loukkaantumiset ja pelikiellot
   
  Luke Shaw palasi viime viikolla varotoimenpiteenä Englannin harjoituksista takaisin Manchesteriin. Henrikh Mkhitaryan sai Armenian ottelussa pienen reisivamman, ja hänet vaihdettiin kentältä hyvissä ajoin pois. Marouane Fellaini puolestaan on kärsinyt selkävammasta. Näiden kolmen kaverin pelikunto derbyssä on vielä arvoitus. 
   
  Cityllä loukkaantuneena on neljä pelaajaa: Vincent Kompany (reisi), Ilkay Gündogan (polvi), Leroy Sané (takareisi) ja Bacary Sagna (takareisi). Kaikkien odotetaan kuitenkin kuntoutuvan viikonlopuksi, ja osa varmasti penkiltä löytyykin. Tuskin avauksesta sentään, vaikka Kompanya ja Gündogania moni joukkueen kannattaja varmasti odottelee kentälle hetimmiten. 
   
  Sergio Agüero on kamppailusta sivussa pelikiellon vuoksi, kuten on toisaalla todettu. Tämä poissaolo tekee Unitedista ottelun voittajasuosikin ainakin omissa papereissani. 


  Kokoonpanot
   
  Unitedin peruskokoonpano pysyy melko muuttumattomana. Maaliin David De Gea, puolustus vasemmalta oikealle Luke Shaw, Daley Blind, Eric Bailly sekä Antonio Valencia. Smalling vaihtoehtona topparin tontille, Marcos Rojo vasemmalle. Keskikentän muodostavat Paul Pogba ja jos Marouane Fellaini on pelikuntoinen, belgialainen avaa vierellä. Vaihtoehtoina tänne ovat Morgan Schneiderlin sekä Ander Herrera. Hyökkäysnelikko on muotoa Anthony Martial, Wayne Rooney, Juan Mata sekä Zlatan Ibrahimovic. Jesse Lingard kirittää Mataa oikean laitapelaajan paikasta, samoin Mkhitaryan, mikäli ehtii pelikuntoon. 

  Ennakoitu avaus Manchester Unitedille (4-2-3-1):
   
  Ibrahimovic
  Martial - Rooney© - Mata
  Pogba - Fellaini
  Shaw - Blind - Bailly - Valencia
  De Gea
   
  Cityn avausta on hieman vaikea ennakoida, sillä laadukkaita vaihtoehtoja riittää jokaiselle pelipaikalle, ja Guardiola on Manchesterissa ollut tuttuun tapaan todella joustava eri formaattien osalta. Cityn maalissa derbyjen tulikasteensa saa joka tapauksessa Barcelonasta 15 miljoonalla punnalla hankittu Claudio Bravo. Puolustuksen keskustassa ovat alkukaudesta häärineet Nicolas Otamendi parinaan vielä kalliimpi brittihankinta John Stones. Otamendi on näistä se "perinteisempi" puolustaja, kun taas Stones kantaa isomman vastuun pallollisesta pelaamisesta. Guardiola voi haluta lisää pääpelivoimaa Unitedin kookkaita pelaajia vastaan, ja Aleksander Kolarov olisi tällöin luonteva valinta vasemmalle. Oikealla nähdään joko William Sagna tai Pablo Zabaleta, ja uskon valinnan kohdistuvan jälkimmäiseen. 
   
  Keskikentällä nähdään puolustavana pelaajana Fernandinho. Gündogan olisi täydessä pelikunnossa selviö keskustaan, mutta koska tuntumaa ei pahemmin ole, saksalainen hakee vauhtia penkin puolelta. David Silva ottanee toisen keskikenttäpelaajan paikan paperilla. Hyökkäyksen muodostavat Raheem Sterling, Kevin de Bruyne, Nolito ja neljänneksi pelaajaksi veikkailen Jesus Navásia, joka on alkukaudesta jäänyt pienelle peliajalle. Täysin selkeää kärkipelaajaa Cityllä tuskin tulee olemaan, vaan pelaajat vaihtavat aktiivisesti pelipaikkoja ottelun aikana. 
   
  Ennakoitu avaus vierailija Manchester Citylle (4-1-2-3):
   
      Sterling - Nolito - Navas-----
  Silva - De Bruyne
  Fernandinho
  --------Kolarov - Otamendi - Stones - Zabaleta©------
  Bravo
   
   
  Erotuomari
   
  Ottelun tuomitsee Mark Clattenburg.
   

  Seuraa näitä
   
  Mourinho vs. Pep ja Zlatan vs. Pep mainittiinkin jo edellä. Mitä muuta ottelusta kannattaisi huomioida?
   
  Taktiikkapöydän taistelu
   
  Barcan ja Realin väliset kamppailut olivat erittäin taktisia, ja pitkälti yhdestä syystä: Barcelona piti käytännössä aina enemmän palloa, joten Mourinhon piti vastata jollain muulla tavalla. Lauantain derbyssä voimasuhteet ovat astetta paria tasaisemmat. Siitä huolimatta pallonhallinta menee nytkin todennäköisesti Citylle, vaikka OT:lla pelataan. Nyt nähdään ensimmäistä kertaa, miten Mourinhon United pelaa isossa ottelussa. Historian valossa Mourinhon lähestymistapa tuskin tulee muuttumaan. United puolustanee syvältä nyt myös siksi, ettei Mou ole ehtinyt vielä hioa peliä kovin valmiiksi. Realin aikojen kaltaista korkeaa prässiä lienee turha odottaa, tai jos sellaista nähdään, niin hyvin lyhyitä pätkiä kerrallaan. Pallon saadessaan Unitedin pitäisi päästä liikkeelle nopeasti. Unitedin vikkelimmät pelaajat ovat laidoilla, joten sieltä myös vaarallisimmat tilanteet tulevat. 
   
  Omaan silmään Cityn peli on näyttänyt alkukaudesta hieman Unitedia valmiimmalta. Syöttöpeli rullaa parhaimmillaan todella hienosti: pelaajilla on usein käytössään lukuisia syöttösuuntia, joista valita. Sterling on ollut hyökkäyksessä aivan eri pelaaja kuin viime kaudella, lisäksi Nolito on osoittautunut varsin päteväksi hankinnaksi. Puolustuspäässä tasapaino on pysynyt jopa yllättävän hyvin kasassa. Guardiola on alkukaudesta halunnut ottaa heti keskikentän komentoonsa paimentamalla laitapuolustajat keskikenttäpelaajien tueksi. Unitedilla voi myös olla hankaluuksia vastata tähän. Periaatteessa José voisi ottaa käyttöönsä yhden ylimääräisen pelaajan, kuten Morgan Schneiderlinin, ja sijoittaa Rooneyn esimerkiksi oikeaan laitaan. Näin saataisiin riittävästi tukea Paul Pogballe sekä tämän puolustavammalle aisaparille. Unitedin on pidettävä myös huolta siitä, että hanakasti nousevat Shaw ja Valencia saavat riittävästi apuja laidoillaan. City yrittää varmasti näihin tiloihin iskeä. 
   
  Se miten United voi Cityn pallollista pelaamista horjuttaa, on antaa kovaa prässiä keskikentän pohjapelaajille sekä puolustajille. Pallollista taitoa siellä ei kuitenkaan ihan niin paljoa ole, ja ManUlla on pelaajia, jotka pystyvät nopeudellaan aiheuttamaan suuria ongelmia vastustajan alakerralle. Anthony Martialin lisäksi kentällä voidaan nähdä Marcus Rashford, varsinkin jos loppuhetkillä vaaditaan maalia kotijoukkueelta. 
   
  Unitedin fyysisyys vastaan Cityn vikkelät pelaajat
   
  Pep arvostaa joukkueissaan melko pienikokoisia, nopeita pelaajia ja taitavia pallonkäsittelijöitä. Cityssä sama trendi on jo hyvin nähtävissä: kankeammat pelaajat kuten Yaya Toure, ja heikommat pallonkäsittelijät kuten Joe Hart, ovat saaneet väistyä ja tilalle on tullut paremmin muottiin istuvia pelaajia. Unitedissa José on puolestaan muokannut joukkuettaan hyvin... noh.. "Josémaiseksi". Nyky-United on pullollaan erittäin fyysisiä pelaajia, jotka toisaalta osaavat myös pelata hyvää jalkapalloa. 
   
  Jopa van Gaalin aikakaudella ManU pystyi käyttämään juuri Cityä vastaan erikoistilanteita ja keskityksiä hyödykseen mukavalla prosentilla. Nyt kun Fellaini on saanut seuraa Pogbasta, Zlatanista ja Baillystä, Cityn on syytä olla vielä enemmän varuillaan. John Stones ja Nicolas Otamendi eivät toki mitään pallon heikoimpia pääpelaajia ole, mutta silti. Ei olisi allekirjoittaneelle suuri yllätys, jos pelin ratkaisuna nähdään puskumaali. 


  Lopputulos
   
  Kuten sanoin, niin United lähtee peliin hienoisena ennakkosuosikkina. Kumpikin manageri tuntee toisensa läpikotaisin, joten mitään suuria pelillisiä yllätyksiä ei pitäisi olla luvassa. Lähden optimistiselle linjalle ja veikkaan loppulukemiksi 3-1-tulosta. Vilkaisin tuossa Bluemoonin foorumia, ja siellä ainakin moni City-kannattaja olisi aika tyytyväinen tasapeliin. Pelkoa on siis ilmassa ja mielestäni Unitedin pitää tämä paikka käyttää hyödykseen. Pisteiden osalta ei välttämättä ole kovin paljoa vielä jaossa, mutta pelin voittaja ottaa henkisesti melkoisen tukevan niskalenkin loppukautta ajatellen. 
   
  Loppuun kaksi hienoa promovideota:
  (Ehkä olisi voinut pistää pelkän linkin alle, mutta eiköhän nämä videot ole yhdellä jos toisellakin foorumilla suoraan näkyvissä. En ole varma, vaikuttaako tuo loppujen lopuksi yhtään mihinkään.)
   

   

   
  Hieman pidempi avaus siitä tuli kuin olin alunperin ajatellut. Foorumilla tuntuu maajoukkuetaukojen aikana olevan hiljaista kuin huopatossutehtaalla, niin jospa tämä synnyttäisi jonkinlaista keskustelua myös. 
 16. Like
  Jussii reacted to 20Legend in Kausi 2016-17: Mourinhon opeilla uuteen kukoistukseen   
  Ajattelin tehdä pientä vertailua tämän hetken Unitedin, LVG:n Unitedin ja Mourinhon aiempien jengien välillä.
   
  Mourinho on ehtinyt lyhyessä ajassa tuomaan selvää muutosta Unitedin pelaamiseen. Näkyvimmät erot lienevät laidoilla ja keskikentän ytimessä. Otetaan esimerkkinä line-up, joka voisi olla vaikkapa ensi perjantain ottelusta:
   
             Manchester United kaudella 2016/17

   
  Laidoilla Shaw ja Valencia näyttäisivät nyt koko lailla naulituilta omille tonteilleen. Se on varmasti nannaa Mourinholle, jonka systeemissä laitapuolustajilla on lupa nousta tekemään overlappeja - elementti, joka käytännössä puuttui ManUlta viime kaudella. Vielä ei ole päästy näkemään kaikessa komeudessaan miten homma oikeasti toimii, mutta kummallakin puolella on jo nähtävissä selkeähkö idea, miten hyökkäyksiä rakennetaan.
   
  Vasen laita näyttäisi olevan hieman suoraviivaisempi. Tällä puolella pelaa kaksi vikkelää pelaajaa, jotka pystyvät tarvittaessa ohittamaan pakkeja pelkän nopeutensa turvin. Jos ja kun Shaw sekä Martial pääsevät parhaaseen vireeseensä, he tulevat olemaan todellinen pelote vastustajan alalinjoilla. Innolla odottelen, miten näiden pelaajien yhteispeli tulee toimimaan, viime kaudellahan sitä ei nähty käytännössä lainkaan. Martial imee usein maalia kohti suuntautuvilla nousuillaan useamman puolustajan itseensä, joten Shaw'lla pitäisi olla myös varsin mukavasti tilaa vierellä.
   
  Oikealla nähdään vähän erilainen parivaljakko. Valencia ei ole tunnettu kovinkaan yllätyksellisenä pelaajana. Miehen bravuuri on tunnetusti kiihdyttäminen kohti päätyrajaa ja keskityksen antaminen oikealla jalalla. Viime kausina Valencia ei ole päässyt käyttämään parasta vahvuuttaan haluttuun tapaan, mutta Mourinho näyttäisi ensimmäisten pelien perusteella rohkaisseen häntä tekemään juuri sitä, minkä parhaiten osaa. Oikealta käsin tullaan näkemään todennäköisesti valtaosa Unitedin keskityksistä tulevalla kaudella. Varsinaisena "laitapelaajana" pelaa joku kolmikosta Mkhitaryan, Lingard ja Mata. Mkhitaryan ja Mata tykkäävät ajelehtia pelin aikana keskemmälle, kun taas Lingard on astetta suoraviivaisempi vaihtoehto. Paperilla voisi sanoa, että Mkhitaryan yhdistäisi Matan pelintekokyvyn ja Lingardin nopeuden. Miten hyvin Unitedin viime kesän hankinta sitten todellisuudessa lopulta pärjää, jää nähtäväksi. Matan ja Valencian yhteispeli on toistaiseksi toiminut parhaiten - mikä ei yllätä, kun muistelee aiempia otteluita van Gaalin alaisuudessa.
   
  Oikealla laidalla tilanteiden rakentaminen saattaa olla enemmän kahden pelaajan harteilla, kun taas toisella puolella Shaw ja varsinkin Martial voivat löytää lyhyillä syötöillä kanssapelaajia keskemmältä. Usein syöttöä on vastaanottamassa 10-paikan pelaaja (Rooney), mutta Zlatan laskeutuu myös mielellään hakemaan palloa rangaistusalueen ulkopuolelta. 
   
  Keskuspuolustuksessa on tähän saakka nähty lähinnä Blindin ja Baillyn saavan minuutteja, ja hyvin on yhteispeli näiden välillä myös toiminut. Verrattuna viime kauteen ei samanlaisia palloralleja toppareiden kesken olla kuitenkaan enää nähty. Pallo pyritään jo alhaalta käsin vapauttamaan nopeammin liikenteeseen, ja jollei sopivaa syöttösuuntaa löydy, voidaan helpommin turvautua myös pitkiin palloihin. Keskikenttä vaikuttaisi olevan hieman lähempänä puolustusta, ja muutoinkin keskialue näyttää selvästi kompaktimmalta van Gaalin aikakauteen nähden. Tästä seuraa mm. se hyöty, ettei joukkue ole pallonmenetyksen jälkeen ihan niin haavoittuvainen useimpien pelaajien ollessa jo valmiina vastaanottamaan hyökkäystä. Systeemimuutoksen myötä pitäisi olla loogista, että maaleja United päästää edelleen vähän myös Mourinhon valmentamana. Kun lisäksi joukkueeseen on hankittu Paul Pogba, juoksuvoimaa, fyysisyyttä ja maalintekouhkaa on selvästi aiempaa enemmän. 
   
  Keskikentän roolit ovat vielä hieman epäselvät. Leicester- ja Bournemouth-otteluissa keskustassa pelasi kaksikko Fellaini-Herrera. Edeltävässä kamppailussa Herrera nähtiin hyökkäävämmässä roolissa, kun taas liigakauden avauksessa osat olivat melkeinpä toisinpäin. Mielenkiintoiseksi homma menee Paul Pogban astuessa mukaan kuvioihin. Unitedilla on siinä mielessä miellyttävä tilanne, että keskikentän pelaajat ovat melko hyvin muokattavissa erilaisiin roolituksiin; Herreran on nähty aiemmin pelaavan Unitedissa jopa 6-paikkaa, ja Fellainille ovat tulleet tutuksi oikeastaan kaikki keskikenttäpelaajan roolit. Carrick on ehkä ainoa, jonka yhteydessä voidaan puhua vain yhdestä mahdollisesta pelipaikasta. Jos ajatellaan 4-2-3-1:n olevan jatkossa way to go, Pogban pitäisi olla pelaajista se hyökkäävämpi.
   
  Ylipäätään Unitedin ei tarvitse fysiikan osalta enää nöyristellä kenenkään edessä, kun kentälle voidaan marssittaa samaan aikaan Pogban, Fellainin, Baillyn ja Ibrahimovicin kaltaisia tankkeja. Erikoistilanteet ovat aina saaneet Mourinholta erityishuomiota, ja tällä kaudella United tulee takuuvarmasti tekemään aiempaa enemmän maaleja vapaa- ja kulmapotkuista, ja todennäköisesti myös päästämään itse niitä vähemmän. 
   
  Tässä kohtaa otetaan katsaus Mourinhon kahteen aiempaan joukkueeseen:
   
                        Real Madrid kaudella 2011/12                                         Chelsea kaudella 2014/15
   
   
  Todettakoon, että nuo kaksi joukkuetta ovat monilta osin hyvin samankaltaisia Mourinhon rakentaman Unitedin kanssa: laitapakkien tärkeä rooli hyökkäyksissä, fyysiset pelaajat puolustuksessa, voimakkaasti sisään leikkaava laitahyökkääjä vasemmalla, enemmän peliä rakentava pelaaja oikealla, jne. Eroja kuitenkin löytyy.
   
  Tarkastellaan vaikkapa keskikentän työnjakoa: Realissa ja Chelseassa oli selkeä puolustava pelaaja + pelin virtausta kontrolloiva pelaaja; Unitedissa ainoa pelin tempoa kontrolloimaan pystyvä pelaaja on uskoakseni Michael Carrick, ja hänen työpisteensä on kuutospaikalla. Pogba taas on pelaajatyyppinä selkeästi erilainen Alonsoon ja Fabregasiin nähden, jotka taas ovat keskenään hivenen samantyylisiä pelaajia (Alonsosta tosin muovautui Bayernissa numero #6). Fabregas antoi Chelsean mestaruuskaudella 18 maaliin johtanutta syöttöä. Pogba tuskin pääsee samaan lukemaan, mutta Alonson lukemia (9 maalisyöttöä) on ihan realistista odottaa. Maaleja ranskalaiselta voidaan tietysti odottaa vähän enemmän. Pelin tempoa kontrolloivat pelaajat ovat elintärkeitä palasia nykypäivän jalkapallossa, mutta United voi tulla toimeen ilmankin tällaista pelaajaa valtaosassa otteluita. Myöhemmin on mahdollista hankkia keskustan alemmalle paikalle vahvistusta, jollei Pogbasta kehkeydy todellista syöttökonetta tai joku muu (Blind?) ota roolia omakseen. Muistetaan, että Juventuksessa muut pelaajat hoitivat usein pelin rakentelun alempaa. Unitedissa vastuuta tulee Pogballe entistä enemmän, ja kehittymisen varaa on yhä. Puolustavalle paikalle Unitedilla on ainakin määrällisesti porukkaa riittävästi. Joku näkisi tuolla tontilla mieluiten Schneiderlinin, joku toinen taas pallovarmemman Daley Blindin. Onko näistä kenestäkään ottamaan paikkaa pidemmällä aikajänteellä haltuunsa, vaikea sanoa. 
   
  Toinen selkeä ero löytyy kärjestä ja kärjen alta. Ibrahimovic tarjoaa Mourinholle enemmän erilaisia vaihtoehtoja, jos verrataan vaikkapa Benzemaan tai Costaan. Ibraa voidaan käyttää selkeänä target-pelaajana, mutta toisaalta hän voi tulla rakentamaan peliä alempaa ja pelata vaikka Rooneyn paikalla. Rooneysta puheenollen, hänellä ei ole Özilin syöttötaitoa, muttei myöskään Oscarin nopeutta. Suoraan sanottuna Rooney on melko kaukana siitä, mitä 10-paikan pelaajalta tänä päivänä odotetaan. Jos United-kapteeni saisi jostain maagisesti takaisin 10 vuoden takaisen räjähtävyytensä ja nopeutensa, tilanne voisi olla erilainen. Pelaaja ei kuitenkaan tuosta enää nuorene, ja tällaista ongelmaa ei tietysti omaan joukkueensa toivoisi. Mourinho tiesti varmasti pestiin astuessaan, että case Rooney tulee olemaan yksi hänen suurimmista haasteistaan seuraavan vuoden/vuosien aikana. Kausi on vasta aluillaan, mutta nyt jo ennusmerkit ovat selvät, ettei Rooney tule erityisen hyvin istumaan muuhun pakettiin. Zlatanin ja Rooneyn myötä keskiakselilta puuttuu myös nopeutta, joka oli Mourinhon aiemmissa seuroissa monesti tavaramerkkinä. Jos unohdetaan Rooneyn status seurassa, tässä olisi paikka kokeiluille: Mkhitaryan tai Zlatan 10-paikalle, ja Rashford kärkeen. Tai sitten Rashford tahi Lingard oikealle, Mata 10-paikalle ja Zlatan kärkeen. Vaihtoehtoja ainakin paperilla riittää hyökkäykseen laitettavaksi. 
 17. Like
  Jussii reacted to 20Legend in Kausi 2016-17: Mourinhon opeilla uuteen kukoistukseen   
  Zlatan 1 - 0 
   
  Wayne Rooney 2 - 2
   
  Rooney 3 - 2 (pen.)
   
  Marouane Fellaini 4 -2
   
  Juan Mata 5 - 2 
 18. Like
  Jussii reacted to 20Legend in Kausi 2016-17: Mourinhon opeilla uuteen kukoistukseen   
  Näyttäisi, että neljään hankintaan päädytään ja sen jälkeen ryhmää pitäisi enää hieman karsia. Odotan Rojon ja Schweinin lähtevän. Kauden alussa ryhmä näyttäisi varavaihtoehtoineen tältä, jos kaikki menee suunnitelmien mukaan:
   

   
  Blindin voisi heittää yhtä lailla Carrickin varamieheksi, pääsi tuosta unohtumaan. 
   
  En vain ole vakuuttunut tuon ylemmän muodostelman mukaisesta keskikentästä, vaikka Pogba tulisikin. Jos ajatellaan Carrickin olevan ykkösvaihtoehto Pogban vierelle, MC:n jalat eivät riitä kattamaan kaikkia puolustustehtäviä. Pogban täytyy siis Rooneyn kanssa auttaa häntä, joka taas syö tasapainoa hyökkäämiseltä. Mikäli taasen Carrickin tilalla pelaa Schneiderlin tai Herrera, pelin tempoa kontrolloiva pelaaja puuttuu käytännössä kokonaan. Pogbasta/Schneiderlainista/Herrerasta ei siihen tehtävään valitettavasti ole. Blind olisi yksi vaihtoehto, mutta hollantilaisen fysiikka herättää tunnetusti isoja kysymysmerkkejä. Kuten olen aiemmin sanonutkin niin nykyinen keskikenttäkalusto olisi huomattavasti parempi 4-3-3:een ilman Rooneya, tähän tapaan:
   

   
  Hyödyt ovat selkeät:
   
  - Selkeä roolitus kaikilla kolmella kk-pelaajalla. Carrick "Pirlona", Schneiderlin/Herrera työteliäänä kahden suunnan pelaajana ja Pogba "Lampardina". 
  - On tarpeeksi tukea alimmalle keskikentän pelaajalle. Carrick ei jää yksin ja toisaalta MC voi keskittyä siihen minkä parhaiten osaa, eli avaamaan peliä toppareiden edestä. 
  - Keskikenttä saadaan oletetusti linkitettyä paremmin hyökkäykseen ilman Rooneya, jonka luovuuden varaan joudutaan laskemaan liikaa 4-2-3-1:ssä. Se on nähty aiemmin monen monituista kertaa, että Rooneyn visio ei kymppipaikalla aivan tahdo riittää. 
  - Pogba pääsee tekemään paremmin nousuja boxiin. 
   
  Mitä noin muuten tulee noihin kokoonpanohahmotelmiin, niin kristallipallosta voidaan ottaa katsaus jo ensi kesän suunnitelmiin. Carrickin korvaava pelintekijä tullee olemaan hankintalistalla ensimmäisenä. Muuten ykkös-XI:n palikat alkavat olemaan ihan mukavalla mallilla. Joukkueessa on paperilla hyvä sekoitus nuoruutta, taitoa ja fyysisyyttä. Kokemusta kaivattaisiin itse asiassa enemmän ja ennen kaikkea alakertaan. Seuraava kausi on taas Smallingin kannalta merkittävä; pystyykö Chris ottamaan yhden askeleen eteenpäin ja nousemaan puolustuksen selkeäksi johtohahmoksi? Jos ei, ensi kesänä voisi kokeneen topparin hankinta olla enemmän kuin paikallaan. Muut hankinnat riippuvat paljolti siitä, miten Darmianin ja Schneiderlinin kaltaiset pelaajat pärjäävät Moun alaisuudessa ja kuinka hyvin Depay ja Lingard tyytyvät soittelemaan todennäköistä kakkosmiehen viulua laidoilla. Kärjessä Zlatan jatkaa luultavasti toisen vuoden, joten uutta kärkeä ei pitäisi ihan hetkeen tarvita. 
 19. Like
 20. Like
  Jussii reacted to 20Legend in Wayne Rooney   
  Seuraava artikkeli antaa ymmärtää, että viimeaikaisten tietovuotojen takana olisi muuan United-kapteeni. Näihin vuotoihin lukeutuvat mm. FA-cupin voiton jälkeiset paljastukset van Gaalin taktiikoista, treenimetodeista jne.
   
  http://www.theunitedpages.com/exclusive-uniteds-leaky-star/
   
  Jos näin on (ja miksei olisi), eipä taas kovin hyvää kuvaa tästä pelaajasta anna. Jo muutenkin alkaa tuntua yhä enemmän siltä, että Rooneysta on tulossa "Unitedin oma Gerrard", josta on mahdollisimman nopeasti eroon. Hauska juttu on, että vaikka Rooney olisi puukottanut van Gaalia selkään ja ollut avittamassa tämän lähtöä, hänelle ei silti välttämättä ole luvassa kovin ruusuista tulevaisuutta Mourinhon Unitedissa, ellei peli kuljekaan toivotulla tavalla. Ja nythän Mourinho on ehtinyt jo toteamaan, että käytännössä Rooney ei tule pelaamaan keskikentällä eikä kärjessä. Mourinholla tuskin on mitään järkeä lähteä potkimaan Rooneyn statuksen omaavaa pelaajaa pihalle ihan heti, mutta aika varma olen, että vuoden päästä voisi alkaa jo tapahtua. 
 21. Like
  Jussii got a reaction from Iqhmael in Siirtohuhut   
   
  Tyhmähän se ei ole joka pyytää, mutta toivon todellakin ettei United ole se joka tuollaisia summia maksaa. Tosin heti kun joku tuon 100 miljoonan rajan rikkoo, pomppaa pyyntihinnat taas pykälää verrana ylemmäs myös muiden nuorien huippujen kohdalla, eikä se ole kenenkään etu...
 22. Like
  Jussii got a reaction from Jahnny in Siirtohuhut   
   
  Edellisellä sivulla Nania huhuttiin takaisin myös Unitediin, joten eiköhän tuo ollut vastaus siihen.
 23. Like
  Jussii reacted to Lineker in David de Gea   
  Jos De Gea vaikka sillon just loukkaantu ja piti panna lasta.
 24. Like
  Jussii reacted to 20Legend in Kausi 2015-16: 2nd Season Under van Gaal and Beyond   
  Veikkaus ensi kauden joukkueesta.. eli asetutaan taas hetkeksi Mourinhon paikalle. 
   
  Maalivahdit
  1. De Gea 
  2. Romero 
  3. Johnstone (HG)
   
  Täällä ei mitään epäselvää, näillä mennään. 

  Puolustajat
  4. Smalling (HG)
  5. X (Varane, Stones?)
  6. Rojo 
  7. Valencia 
  8. Darmian
  9. Jones (HG)
   
  Toinen aika selkeä alue. Toppari todennäköisesti tulossa. Mou on puolustajien osalta tottunut operoimaan pienellä ydinporukalla, joten Unitedin loukkaantumisongelmat luonnollisesti hieman huolettavat. Olen miettinyt pitkään ja hartaasti pitäisikö Jones myydä, mutta annetaan vielä yksi vuosi aikaa. Luultavasti mieli muuttuu taas kuukauden kuluttua. Shaw tosiaan lasketaan edelleen U21-pelaajaksi, lisäksi junnuista on nostettavissa CBJ ja Fosu-Mensah avaukseen. Moun historian tuntien peliminuutit voivat heillä olla tiukassa, mutta eihän sitä tiedä vaikka Fosu-Mensah kehittyisi jo ensi kaudella avaavaksi puolustajaksi Zouman tavoin. 
   
  Keskikenttä
  10. Carrick (HG)
  11. Blind 
  12. Schneiderlin (HG)
  13. X (Gomes?)
  14. Rooney (HG)
  15. Herrera 
  16. Schweinsteiger 
  17. Mata
  18. X (Willian?)
  19. Lingard (HG)
   
  Tällä hetkellä keskikentän keskustassa on hiukan ylitarjontaa, varsinkin jos Gomes saapuu Valenciasta. Kuluneen kauden jälkeen tänne voidaan lisätä myös Rooney. Täysin varma ei voi olla oikeastaan kenenkään jatkosta, mutta sanoisin että siellä on Fellaini ensimmäisenä liipaisimella, sen jälkeen Mata, sitten varmaankin Bastian ja Herrera. Fellaini näistä lähinnä joutunee siirtolistalle. Carrickille vuoden jatkopahvi pitäisi olla selviö, Blind jatkaa rotaatiossa keskikenttäpelaajana tai puolustajana. Schneiderlin on kenties vahvimmin tyrkyllä avaukseen Wäinön ohella. Oikea laita menisi uudelle hankinnalle ja Lingard stunttaa. 

  Hyökkääjät
  20. X (Zlatan?)
  21. Martial
  22. Memphis
   
  Martial oletettavasti jatkaa vasemmalla, Memphis toimii hänen varamiehenään. Ykköskärki hakusessa, toivottavasti arpa osuu isoon ruotsalaiseen. Rashford keräilee minuutteja vaihdosta, ellei sitten pääse oikeaksi laitahyökkääjäksi. 
   
  Kasassa olisi näin ollen 22 pelaajaa, joista 14-15 non home-grown -pelaajia. Vaikka Young ja Jones myytäisiin, ei tekisi siltikään tiukkaa. Tässä mielessä Moulla on nyt hyvinkin vapaat kädet ostaa joukkueeseen laatua siirtomarkkinoilta. Viime vuosina seurasta on poistunut monta kallispalkkaista pelaajaa, joten useampikin tähtipelaaja menisi tuonne heittämällä. 
   
  U21-pelaajat (syntynyt 1.1.1995 tai myöhemmin)

  Puolustajat
  Shaw 
  Fosu-Mensah
  Cameron Borthwick-Jackson

  Keskikenttäpelaajat
  Januzaj 
  Pereira
   
  Hyökkääjät
  Rashford
  Wilson
 25. Like
  Jussii reacted to Needles in Siirtohuhut   

×