Jump to content

Melrose

Members
 • Content count

  810
 • Joined

 • Last visited


Reputation Activity

 1. Like
  Melrose reacted to Wipu in 21.2.2021 Manchester United vs Newcastle United@Old Trafford   
  Kuten ennen ottelua sanoin 3 pistettä on tärkein ja se saatiin. Newcastle jaksoi 55min juoksemista tai oikeastaan Unitedin toiseen maaliin Castlen usko ja kunto loppui. Sen jälkeen ei voittajasta ollut epäselvyyttä.
  Kokonaisuutena heikko peli, niin tasollisesti, kuin Unitedinkin osalta. Unitedin syöttö työskentely parani vasta Castlen hyydyttyä, mikä hieman huolettaa, koska jos pelkällä juoksulla Unitedin peli saadaan noin sekaisin, niin sen saa sekasin kuka tahansa. Jamesin työmoraali ihailtavaa ja varsinkin parin oman harhasyötön jälkeen, kun riisti itse pallon takaisin. Lisäksi Castlen vaarallisin osa-alue Saint-Maxim pysyi pitkälti pimennossa Jamesin ansioista. Jaksoi tukea AWB:aa laidalla myös puolustus suuntaan.
 2. Thanks
  Melrose reacted to Wipu in 14.2.2021 West Bromwich Albion vs Manchester United@The Hawthorns   
  Joten se niistä tasapisteistä rästipelien jälkeen 😁
  Mutta tosissaan. Itse ainakin otan Top4 sijoituksen mielummin Unitedin hyvien suoritusten kautta, kuin muiden heikkojen suoritusten. En jaksa hirveästi innostua muiden "rävellyksestä" ja sen tuomasta "menestyksestä". Tottakai kaikki otetaan ilolla vastaan mitä saadaan, mutta tällä hetkellä tilanne on Unitedin omissa käsissä ja toivottavasti on myös jatkossa.
 3. Like
  Melrose reacted to Wipu in 14.2.2021 West Bromwich Albion vs Manchester United@The Hawthorns   
  Hmmm, ihan kuin olisin nähnyt tämän ennenkin.... ja vielä muutamaankin kertaan.
  Diagne aiheutti kyllä melkoisia hankaluuksia United puolustukselle. Muuten WBA oli kyllä aika saamaton. Toisella United nosti kenttäryhmitystä, pelasi käytännössä yhdellä kk pohjalla ja siitäkautta WBA sai vastaisku paikkansa. United ei taas hallintaa saanut muutettua edes kunnollisiksi maalipaikoiksi, paria tilannetta lukuunottamatta. Unitedin esitys joukkueena oli heikko. Kentällä oli enemmän yksilöitä, kuin joukkue. Pääosin peli on liian hidasta ja loppuakohti yritykset menivät jo epätoivoisiksi, kun yritettiin mennä yksin ja lauottiin epätoivoisia kaukolaukauksia heikoista tilanteista. Muutama laadukas keskitys, joihin ei ollut menijöitä ja kohtuu paljon helppoja virheitä ja heikkoja syöttöjä.
  Tämä peli olisi pitänyt voittaa ja nyt jatkossa nämä pelit on voitettava. Takana on joukkueita, jotka odottavat vain Unitedin ja Leicesterin konttaamista, taistelussa top4 sijasta ja mestarienliigapaikasta.
 4. Like
  Melrose got a reaction from Tasanteen tietäjä in 14.2.2021 West Bromwich Albion vs Manchester United@The Hawthorns   
  Tasurihan sieltä tuli, tosin ykköset kentällä. Tuomari oli tosiaankin aika hassu. 
 5. Like
  Melrose reacted to Tasanteen tietäjä in 14.2.2021 West Bromwich Albion vs Manchester United@The Hawthorns   
  On todellakin melkoinen pillipiipari tänään tuomarina. 
 6. Like
  Melrose reacted to Tasanteen tietäjä in 14.2.2021 West Bromwich Albion vs Manchester United@The Hawthorns   
  Aika mielenkiintoista,  että vastustaja Diagne sai repiä ja raastaa mielensä mukaan hyökkäyspäässä. Mutta meikäläisiltä vihellettiin, mm Hartsa, pienestäkin rikkeestä hyökkäyksessä.
 7. Thanks
  Melrose reacted to tractor girl in FA-cup 9.2.2021 Manchester United vs West Ham United@Old Trafford   
  FA pyttykin kelpaa jos ei mestaruuteen mennä..
 8. Like
  Melrose reacted to 20Legend in FA-cup 9.2.2021 Manchester United vs West Ham United@Old Trafford   
  Muuten ei niin väliä, mutta Henderson maaliin. Tuanzebelle voisi mahdollisuuden antaa, vaikkei ole aikoihin vakuuttanut. Ehkä se siitä vielä nousee. Harmi, ettei Lingardia nähtä kentällä, olisi ollut hauska nähdä Jesse vastustajan riveissä. 
 9. Like
  Melrose reacted to pökkelö in Kausi 2020-21 käyntiin   
  Juuri näin. SAF kesti aikansa rakentaa perustukset ja oli kaiketi yhden hävityn matsin päässä potkuista, ja sitten loppu olikin kuin saduista.
  Tuskaista oli alku, ja hailakoita muistikuvia yhä vielä ajasta.
  Ole on Norjassa voittanut. Samoin SAF tuli Skottimestaruuksien kera ( ja oliko eurooppa cup myös?).
  Perustuksien kasaaminen on vaikein homma. Työtä on tehnyt määrätietoisesti oikeita paloja hommaten.
  Cavanin kokemus ja voitontahto (lisäksi oikea pala kärkeen) ja Brunon johtajuus; nyt pitäis saada nälkä tartutettua myös Rasseen ja Greenwoodin ja kumppaneihin.
  Pari laatuhankintaa kesällä ja taas ollaan askeleen lähempänä mestaruustaistelua.
 10. Thanks
  Melrose reacted to Wipu in Kausi 2020-21 käyntiin   
  Olen osin samaa mieltä, mutta ihan noin mustavalkoisena en asiaa näe. Carragherinkin on nyt hyvä huudella, kun Poolin lähes kolmenkymmenen vuoden korpivaellus on ohi. Mutta sama tilanne oli Poolilla ennen Kloppon aikaa. Kyllä Pool vaikutti silloin aika tyytyväiseltä Eurooppa sijoituksiin. Vasta Kloppo toi Poolin ajatuksen voittamisesta ja sai pelaajille sen esitettyä uskottavasti niin, että nämä myös uskoivat sen ja saivat siirrettyä kentälle. Edelleenkään en kuitenkaan näe Kloppon rakentaneen mitään kestävää, mutta siitä saadaan varmuus vasta parin kolmen seuraavan kauden aikana. Cityssä taas Pep on rakentanut perustukset, joiden varaan menestys voidaan jatkossakin rakentaa ja siellä menestys on paljon kestävämmällä pohjalla.
  Unitedin kohdalla en usko hetkeäkään, etteikö siellä olisi halua voittaa mestaruus. On kuitenkin eri asia haluta voittaa kuin voittaa. Vertaus SAF joukkueisiin on mielestäni heikko, SAF:n aikakauden alkua lukuunottamatta. SAF:n joukkueilla voittaminen oli verissä, se kulki pelaajien ja valmentajan verenperintönä joukkueesta toiseen. Ei SAF joukkueillakaan ollut ennen ensimmäistä voittoa juurikaan pokaaleja tai voittamisen perintöä, mutta halu voittaa oli varmasti. Ensimmäisten SAF:n voittamien pokaalien jälkeen voittamisen mentaliteetti rakennettiin perustuksille, jotka SAF oli luonnut ensimmäisten vuosien aikana. Tuohon päälle rakennettiin aina vain lisää kerroksia ja perustuksia vahvistetiin, jotta koko menestys ei romahtaisi yhdessä hetkessä. Ja se menestys kesti pahimmatkin myrskyt ja järistykset, kuten hyvin tiedämme.
  Nyt ollaan oltu ilman perustuksia, joita OGS on alkanut luomaan lähes tyhjästä. SAF jälkeisestä kolmesta managerista Ole on ensimmäinen, joka alkaa tekemään omaa työtään perustuksista lähtien ja luomaan uutta pohjaa voittamisen kulttuurille. Moyes yritti rakentaa SAF perinnön varaan, mutta SAF:n rakentamat kerrokset olivat liian isot Moyesin hallita ja talo romahti ainakin osin. LVG:lla oli yritystä tekohengittää menestyksen uudestaan ylös, mutta liian myöhään, vahinko oli jo tapahtunut. Mourinho kasasi vain parhaimmat osat takaisin ja sai talon taas hetkeksi näyttämään talolta, mutta korjaamattomat osat katuessaan romauttivat koko talon.
  OGS on tehnyt sen mitä Moyesin olisi pitänyt tehdä. Ottaa SAF:n perinnöstä perustusten kulmakivet ja alkaa rakentamaan omaa perintöään niiden varaan. OGS:n perustukset ovatkin hyvällä mallilla, vaikkakin niiden rakentaminen onkin vienyt enemmän aikaa kuin kuvittelin. Seuraava askel onkin se haastavin, rakentaa siihen päälle se ensimmäinen kerros voittamisen kulttuuria, eli voittaa jotain. Palikat siihen ovat olemassa, mutta kun joukkueessa ei ole menestyksen (voittamisen) kulttuuria yksittäisillä pelaajilla ja valmentajilla tarpeeksi, niin se vaatii itsensä ylittämistä. OGS on voittanut pelaajana, mutta ei valmentajana, samoin Carrick. Phelan hankittiin juuri siksi joukkueen penkille, voittanut valmentaja. Onko Phelan ja OGS tiimeineen riittävän kyvykäs rakentamaan tuon ensimmäisen kerroksen, jää nähtäväksi, mutta halua ja uskoa omaan tekemiseensä heillä varmasti on, sitä en epäile hetkeäkään. Muuten koko hommassa ei olisi mitään järkeä.
  Materiaalista kentällä, kukaan ei oikeastaan ole voittanut mitään. Esimerkkinä, rakennat talon talonrakennuslinjan aloitelevien opiskelijoiden kanssa ja vastuuopettajana on koulusta pari vuotta sitten valmistunut opiskelija. On yksittäisiä pokaaleja tai menestystä muista sarjoista, mutta ei useampia pokaaleja tai merkittävässä roolissa saavutettua menestystä. Kaikki pelaajat haluavat voittaa, mutta ensiksi pitää oppia voittamaan, sama pätee valmentajiin. Cavanin kaltaiset kokeneet voittajatyypit ja Brunon kaltaiset johtajat ovat tärkeitä joukkueelle, joka on voittamisessa ja menestyksessä kokematon. Tällaisten pelaajien avulla valmennuksella on mahdollista nostaa nämä kokemattomammat pelaajat seuraavalle tasolle ja saada se ensimmäinen kerros rakennettua. Tässä aika näyttää onko OGS:sta siihen, eli sen kerroksen ja seuraavien kerrosten rakentajaksi. Kuinka kauan aikaa on / sitä annetaan / sitä pitää antaa, riippuu monesta asiasta, mutta jos perustukset alkavat kasvaa sammalta, eikä ensimäistä kerrosta päällä näy, on jo myöhäistä vaihtaa rakennusmestaria näille perustuksille. Vielä ei kuitenkaan olla läheskään siinä tilanteessa.
 11. Like
 12. Like
  Melrose reacted to Wipu in 2.2.2021 Manchester United vs Southampton@Old Trafford   
  Näin tapetaan peli. Pallo liikkuu ja tekemisessä on päättäväisyyttä sekä ideaa. Vaikka Sotton on 10:llä, niin yksi parhaista United puoliajoista. Maalit kaikki hienoja omalla tavallaan, mutta AWB:n maali.... näitä ei Unitedilla liian usein näe. Arsenal pelissä oli kaksi vastaavaa yritystä, jossa Shaw keskitti ja AWB oli päättämässä.
  Tässä vaiheessa pakko nostaa esille Cavani, pelaa (jos ei ole jo pelannut) itsensä ykkösvaihtoehdoksi kärkeen ja kuuluu olla jatkossa joka pelissä avauksessa. Kosketukset, syötöt ja liikkeet, sijoittuminen, aktiivisuus aivan eri tasolla kuin muilla vaihtoehdoilla.
  Ei jarrua toisella jaksolla kiitos.
 13. Haha
  Melrose reacted to Mati in Kausi 2020-21 käyntiin   
  Tämän tilaston mukaan titteli menisi Robertsonille, mutta mistä näistä tietää miten näitä lasketaan. 
 14. Like
  Melrose reacted to Kynot in Kausi 2020-21 käyntiin   
  Luke Shaw luonut tällä kaudella eniten maalipaikkoja kaikista puolustajista Valioliigassa.
 15. Like
  Melrose reacted to tractor girl in 27.1.2021 Manchester United vs Sheffield United@Old Trafford   
  Myöhäistä nyt kun on jo housussa.
 16. Like
  Melrose reacted to herpati in 27.1.2021 Manchester United vs Sheffield United@Old Trafford   
  PLMOL, Premier Leaque tuomaristo tunnustaa virheelliset tuomaritulkinnat SU pelissä koskien SU ensimmäistä maalia ja manun maalia jossa tuomari vihelsi pelin poikki vaikka Harrya ei rikottu. (Premier Leaque news). M.E.N uutisoi myös.
 17. Like
  Melrose reacted to Mati in 30.1. 2021 Arsenal vs Manchester United@Emirates   
  Olihan tuo nyt hiivatin viihdyttävä peli Joo molemmilla oli paikkansa ja varmasti molemmissa leireissä jäi jossiteltavaa, mutta en edes muista milloin itse olen kannattajana saanut yhtä huikeita fiiliksiä. Mielestäni molemmat joukkueet kuuluvat edelleen euroopan suurin, vaikka sarjasijoitus saattaa välillä muuta näyttääkin. Tämä oli niitä otteluita jonka takia arvostaa vastustajaa joukkueena ja voi hyvällä mielellä kätellä vastustajien kannattajia ja kehua, että on teillä hieno joukkue. 
 18. Like
  Melrose reacted to Kynot in Kausi 2020-21 käyntiin   
  Diallo tehnyt 2 maalia. Peli 2-6 Unitedille, 80min pelattu
 19. Like
  Melrose reacted to 20Legend in Kausi 2020-21 käyntiin   
  Harmi laiturien suhteen, että ns. varmaa ratkaisua ei ryhmästä tällä hetkellä löydy, ja toisaalta Glazerit investoivat jo tälle alueelle 50 miljoonaa. Siltä kantilta on epätodennäköistä, että markkinoilta ensi kesänä laitahyökkääjää haetaan. Itsellä on kovat odotukset Diallon suhteen, mutta täysi arpa hän vielä on, sitä en kiistä. 
  Cavanin korvaajaa olisin valmis kyllä lykkäämään vuodella. Kaverilla näyttäisi loukkaantumishuolet olevan historiaa (kop, kop) ja fysiikka sitä tasoa, että pystyy pelaamaan huipulla vielä useamman kauden Zlatanin tapaan. 
 20. Thanks
  Melrose reacted to Wipu in Kausi 2020-21 käyntiin   
  Haaland hyvä pelaaja ja ehkä se kuumin nuori kärki tällä hetkellä maailmassa, mutta onko Haaland todellakin sitä mitä United pelillisesti kaipaa. Kaveri on ennenkaikkea viimesitelijä, mutta vaatii ympärilleen hieman erilaista pelaajatyyppiä, kuin Unitedilla on tällä hetkellä tarjota. Haalandiin sijoitettavat 75-90milj€ voi tässä siirtoikkunassa / vaiheessa käyttää järkevämminkin.
  Unitedin suurimmat puutteet ovat haastovoimaisessa laiturissa, mikä hieman ihmeellistä, koska Martial - Grenwood ja Rashford kolmikosta kaikkien luulisi olevan tällaisia. Näistä ainoastaan Rashford kykenee tällä hetkellä ohituksiin ja olemaan vaarallinen ottelusta toiseen ja Rassellakin taso ailahtelee, muut kaksi eivät kykene edes tähän. Martial dribalilee näyttävästi pienissä tiloissa, mutta tehottomasti ja vauhdilla ei pysty haastamaan juuri ketään. Greenwood on vielä raakile, joka kehityy, enkä ole varma onko kaverista juuri laitahyökkääjäksi. Kukaan näistä kolmesta ei myöskään ole ensisijaisesti peliä tekevä pelaaja, vaan  enneminkin "hybridipelaaja", joissa viimesitelyn ja pelinteon suhde on karkeasti 65-35. Haastovoimainen peliä tekevä laituri on sitä, mistä mm Haaland elää, kuin myös Cavani. Tällä hetkellä Unitedilta puuttuu tällainen pelaaja, jolloin saataisiin Cavanista myös parhaat tehot irti. Samalla Brunon taakka helpottuisi, kun pelinteko vastuu jakautuisi ja keskustaan avautuisi tilaa, kun laidoilla olisi oikea uhka vastustajille.
  Vaikka Diallo tuli, niin en kauheasti vielä ensi kaudella laskisi nuorukaisen varaan. Ensi kausi menee paikan vakiinnuttamisessa 1 joukkueessa ja vasta kaudella 22-23 kaverin voidaan olettaa olevan edes lähellä vakiokasvoa avauksessa.
  Kärjistetysti voisi sanoa, ettei Cavanin korvaaminen Haalandilla muuttaisi muuta kuin nimen paidan selässä ja hieman lisää nuoren miehen nopeutta ja räjähtävyyttä. Samalla voisi tuoda 5-8 maalia lisää nykyiseen saldoon, mutta peliä tekevän laiturin kanssa samat lukemat saavutettaisiin Cavanillakin. Tällöin oltaisiin mukana mestaruustaistelussa ensikaudellakin. Peliä tekevä ja haastovoimainen laituri + "Haaland" taas tarkoittaisi 15-20 maalia lisää kaudessa, jolloin voitaisiinkin jo realistisesti Unitedin kohdalla puhua mestarikandidaatista ja menestymisestä jopa Euroopan sarjoissa.
  Pelkkä laituri + "Haaland" ei luonnollisesti tarkoita menestystä ja siihen tarvitaan myös muiden osa-alueiden vahvistumista. Rinkiin pitää saada syvyyttä, mutta mitään katastrofi aukkoja ei oikeastaan ole (ehkä toppari). Nämä aukot voidaan paikata kuitenkin hieman pienemmälläkin budjetilla, jolloin rahaa jää yhteen isompaan hankintaan / siirtoikkuna. Laiturin hankinta kehittäisi peliä systemaattisemmin ja veisi Unitedin peliä eteenpäin ja samalla todennäköisesti lisäisi Unitedin kiinnostavuutta hyökkääjien silmissä, kun olisi aito mahdollisuus iskeä se 15-20+ maalia kaudessa. Nykyisellä miehityksellä sitä mahdollisuutta ei realistisesti ole nähtävillä.
 21. Like
  Melrose reacted to herpati in 27.1.2021 Manchester United vs Sheffield United@Old Trafford   
  Cavani heti toisen alkuun kentälle, martti pois.  Tuanzebe vaikeuksissa,  Telles ei tue hyökkäämistä. Manun maalin hylkääminen oli siinä ja siinä koska mv.tuli itse kontaktiin.
 22. Like
  Melrose reacted to ruuuuud in Siirtohuhut   
  Ilmeisesti Lingard menossa west hamiin. Ei voi kyllä Moyesin managerin kykyjä liikaa koskaan aliarvioida. Hyvä juttu tietenkin manun kannalta
 23. Like
  Melrose reacted to herpati in 24.1.2021 FA Cup 4th Round: Manchester United - Liverpool @ Old Trafford   
  Toivotaan että Hendersson ja VdB onnistuvat. Viime kohtaamisessa de Gea oli lähes työtön,toivotaan että puolustuspeli on yhä rautaa. Cavanille palloja boxiin. Ja Greenwood, nyt kaivataan uutta, liian monasti hänen laukauksensa on plokattu. Toivotaan että Pogban ja VdBn yhteistyö toimii, se on ehkäpä jatkopaikankin kannalta jopa ratkaisevaa maalinteon/pelin rakentamisen muodossa. Rasse,  nyt ei hautomista ja pysähdyksiä pallon kanssa. UNITED!
 24. Like
  Melrose reacted to 20Legend in 24.1.2021 FA Cup 4th Round: Manchester United - Liverpool @ Old Trafford   
  Manchester United tänään:
  Henderson; AWB, Lindelöf, Maguire, Shaw; McTominay, Pogba; Greenwood, VDB, Rashford; Cavani
  Subs: De Gea, Telles, Tuanzebe, B. Fernandes, Fred, James, Mata, Matic, Martial. 
  ---------------------------------------------
  Hyvä avaus. Shaw jatkaa vasemmalla ja McTominay tulee keskikentän pohjalle. Greenwood ja Rashford laitahyökkääjinä, VDB Brunon paikalle hyökkäyksiä rakentelamaan. Kovasti toivon että kaveri onnistuu. C'mon United   
 25. Like
  Melrose reacted to Wipu in 24.1.2021 FA Cup 4th Round: Manchester United - Liverpool @ Old Trafford   
  Hyviä pohdintoja ja tosiaan mielenkiintoista nähdä miten Ole lähtee otteluun. Kaikkia pelejä lähdetään voittamaan, mikä on oikein ja varsinkin kun vastassa on Pool. Valitsee Ole minkä tahansa kokoonpanon, niin ottelu on voitettavissa. Poolilla on omat ongelmansa ja saattaa olla, että sielläkin päässä mietitään tarkkaan, onko parempi huilauttaa vai peluuttaa ykkösmiehistöä tässä tilanteessa. Niin tai näin, Unitedin tulee keskittyä omaan peliinsä.
  Itse uskon puolustuksen olevan muotoa AWB - Lindelöf - Maguire - Telles. Toisaalta myös Tuanzebe saattaa olla vaihtoehto Harryn vierelle. Zebe on esiintynyt yllättävän hyvin vastaavissa tilanteissa, kun hyppää ns kylmiltään suoraan avaukseen.
  Uskon Unitedin lähtevän peliin lähempänä muodostelmaa 4-2-3-1, kuin 4-3-3, vaikkakin muodostelma elää aika paljon pelin aikana ja eri tilanteissa. Fred - Matic pari ei ole järin hyvin toiminut pohjana, joten en toivo sitä näkeväni vaan lähtisin Fred-Pogba tai McT-Pogba kaksikolla avaukseen. Kolmen linja näiden eteen James - VdB - Rashford ja Cavani piikkiin. Ja kyllä James kehiin. Martial ja Greenwood eivät nykyformissaan tarjoa mitään, mitä James ei pystyisi tekemään. Jamesin suoraviivainen pelaaminen ja molempien laitojen nopeus asettaisivat Pool puolustuksen varuilleen jolloin todennäköisesti sen eteen aukeaa enemmän tilaa.
  Käytännössä muodostelma voisi olla jopa 4-1-4-1, jolloin McT pivottina ja ylempi neljän linja muotoa James-VdB-Pogba-Rashford. Tai 4-3-3, jossa VdB-Fred(McT)- Pogba alempi kolmikko ja ylhäällä James - Cavani - Rashford.
  Toivon oikeasti, että Brunon ei avauksessa nähdä ja tähän on kaksi syytä. Mies tarvitsee lepoa, mutta Unitedin on myös varauduttava siihen, että ilman Brunoakin on selviydyttävä. Vaikka tämäkään peli ei moiseen kokeiluun paras mahdollinen ole, niin silti tässä pelissä, kuin viikonlopun sarjapeliin.
×