Jump to content
Sign in to follow this  
JamesPotkukelkka

Zidane turnauksen paras

Recommended Posts

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa ilmoitti maanantaina, että Ranskan maajoukkueen kapteeni Zinedine Zidane valittiin MM-lopputurnauksen parhaaksi pelaajaksi. Lehdistö valitsi Zidanen kultaisen pallon saajaksi 2012 äänellä.

 

Äänestyksessä toiseksi tuli Italian Fabio Cannavaro 1977 äänellä. Kolmas oli italialainen Andrea Pirlo (715 ääntä). MM-kisojen parhaaksi maalivahdiksi valittiin Italian Gianluigi Buffon.

 

__

 

Hieman ihmetyttää kyllä tämä valinta. Taidettiin vanhoilla meriiteillä tuo pysti saada? Olisin kyllä Cannavarolle tämän palkinnon antanut. Ehdottomasti turnauksen paras pelaaja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zidane pelasi huonot alkusarjan ottelut ja otti niissä pelikiellon.

Hän oli kuitenkin aivan omaa luokkaansa, suorastaan maaginen jatkosarjan otteluissa. Espanjaa vastaan maali, Brasiliaa vastaan millimetrin tarkka tarjoilu Henrylle ja Portugalia vastaan maali. Lisäksi hän onnistui vielä maalaamaan jälleen finaalissa.

Zidane toi ankeisiin kisoihin paljon seurattavaa, pyöritti peliä ja oli aivan mestari... vei valokeilan jopa itse Ronaldinholta. Viimeisen puskun olisi voinut jättää tekemättä mutta palkinto meni taatusti oikeaan osoitteeseen eikä todellakaan vanhojen meriittien perusteella.

Cannavaro, Grosso ja Zambrotta pelas kaikki myös loistavat kisat.

Etenkin Grosso joka pelasti Italian filmillään Australiaa vastaan, tiputti Saksan ja maalasi vielä rankkareissa finaalissa. Kuitenkin hän on kaveri joka makaa maassa ainakin 3 kertaa matsissa ja aina sen 5min ja sattuu sattuu, taikavettä nilkalle ja peli kulkee taas ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ihmetyttää minuakin.

 

Cannavaro ja Pirlo noin äkkiseltään oli mielestäni Zidanea parempia vaihtoehtoja. Lisäksi ala-arvoinen pääpusku Materrazzin rintaan ja sitä seurannut ulosajo näytettiin unohdettavan tyystin? No, okei, eihän se olekaan varsinainen *pelisuoritus* mutta mielestäni pelaajan täytyy olla myös esikuva tuleville polville, ja jos tuollaisen tempauksen tekijä katsotaan ikään kuin parhaaksi mannekiiniksi lajille, pistää se hieman mietityttämään.

 

No, ei kun takaisin off-jalkapalloelämään taas kotvaksi. :blink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eihän tämä ole ensimmäinen kerta kun Zidane saa jonkin palkinnon entisillä meriiteillään. Vuonna 2003, hänet valittiin täysin perusteetta maailman parhaaksi jalkapalloilijaksi. Itse olisin valinnut Cannavaron ehdottomasti parhaaksi!

Share this post


Link to post
Share on other sites

vääryys

 

Mielstäni suuri vääryys antaa palkinto Zizoulle vaikka hieno pelaaja onkin.. Cannavaro pelasi kaikki ottelut alusta loppuun (?) ja mainiosti pelasikin, ei tullut Nestaa ikävä kun Cannavaro paikkaili loistavilla katkoilla mm. Materazzin virheitä... Zidane oli jäässä alkulohkon otteluissa ja missas sen viimesen ja lopuks viel red card.. no mutta lehdistöhän ne palkinnot jako...

 

Jos Juve tippuu ottaisin fabion avosylin Manchesteriin :hug: :hug: :hug:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×