Jump to content
wayne

Valioliigan putoajat

Recommended Posts

Itse veikkaisin että tästä porukasta seuloutuu lähtijät:

 

Fulham, Charlton, Aston Villa, Reading, Wigan, Watford, Sheffield U, Bolton. Ja miksikö?

 

Ensinnä nousijajoukkueille on jo tilastollisesti ollut pysyminen Valioliigassa ollut hankalaa. Lisäksi mikään nousijajoukkueista ei ole kyennyt vahvistamaan joukkojaan millään todella nimekkäillä pelaajilla vaan tulijat ovat olleet joko divarin helmiä tai muiden ylijäämiä. Jos nousijoista parhaiten menestyvää veikkaan, sanoisin Reading, vaikka mitään sen järkevämpää perustelua en sille keksi. Reading olkoon tämän kauden wigan...

 

Josta pääsemme Wiganiin. Toinen kausi on varmasti viime kauden yllättäjälle hankalampi. Latics menetti pari hyvää nimeä ja mitä tuli vaihdossa? Heskey! Viidellä ja puolella miljoonalla punnalla paskaa.

 

Aston Villa puolestaan on ilman manageria ja ostohuhut riepovat joukkuetta. Runko ehkä on valioliigatasoa joten kuten, mutta ostoksilla ei seuraa ole nähty. Ja niin kauan kuin Deadly Doug on seuran vallankahvassa kiinni, ei suunta ole ylöspäin.

 

Bolton, Fulham ja Charlton. Sympattavia pikkuporukoita jokainen. Ei näy eikä kuulu kun isoja pelaajahankintoja huudellaan, mutta saavat yleensä kaudesta toiseen kasaan nipun, jolla ollaan selkeästi kuivilla, joskus jopa tappelemassa europaikoista. Missään nimessä tämä kolmikko ei kokonaan ole putoamistaisteluissa, mutta esim. Fulhamin sinne joutuminen ei yllätys olisi. Malbranquen tulevaisuus seurassa on auki ja jos mies lähtee, on se iso lovi. Muutenkin joukkueen kalusto on vuodella vanhempi, muttei välttämättä vuodella kokeneempi samassa suhteessa. Addicksin syyskunto pitää tälläkin kaudella olla hyvä, mikäli sarjapaikka aiotaan varmistaa ajoissa. Darren Bentin niskassa on isot odotukset hienon viime kauden jälkeen ja jos maaliruisku alkaa ehtyä, ei saman tasoista korvaajaa ole esittää.

Boltonkaan ei ole allekirjoittaneen silmissä hankkinut kummoisia vahvistuksia. Big-Samin tapa selvitä vanhoilla raadoilla on tähän asti toiminut kuitenkin hyvin, mutta jatkuuko se yhä? Tietenkin kovalla tsemppifutiksella (sata lasissa jaloille, joskus jopa palloon) on Valioliigassa kiintiöpaikkansa, Evertonin tietysti ottaessa niistä yhden!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Putoajat :

Watford, Fosterista huolimatta

Wigan, Ei auta Landzaatit ja Heskeyt

Reading, Alku hyvä - loppu ei, ei riitä Valioon

 

Kommentit muista lähellä olevista:

 

#Sheffield United säilyttää paikkansa viimeisellä kierroksella (Jagielka ja Tonge lyövät läpi ;) )

#Fulham, Niemi pitää jengin liigassa =)

#Portshmouth, raha ratkaisee

#Charlton, Benttien maaleilla Addicksit jatkaa Valiossa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ennustan, että nousijoiden lisäksi tiukille joutuvat Fulham, Middlesborough, ja Newcastle. Watford tekee WBA:t ja säilyy viimeisen kierroksen voitolla. Boro pelaa katastrofikauden ja lähtee alas. Newcastle tsemppaa huhtikuussa kuiville, surkean alkukauden jälkeen. Älkää suotta kysykö mihin tämä perustuu, on vain sellainen kutina :howler:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aston Villa ei tipu ainakaan. Randy Lerner on luvannut Martin o'Neillille 74 miljoonaa euroa uusien pelaajien ostoon. Portsmouth ei tipu myöskään, eikä Andy Johnsonilla vahvistunut Everton. Reading voi yllättää, kuten myös Newcastle! Pooli ja Chelsea taistelee mestaruudesta, Tottenham, ManU ja Arsenal sijoista 3-5. Bolton, ManCity, Blackburn ja Charlton siellä keskiastissa, eikä lähelläkään tippumista. Borolle ja West Hamille voi käydä huonommin.

 

Rahaa en pistäis Sheffieldille, enkä Watfordille.. Myös Fulham voi olla yks lähtijöistä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eiköhän Chämppäristä nouseet tee kaikki pikavisiitin ja matkaa samantien takaisin alaspäin. Eli Reading, SheffU ja Watford. Fulham ja Boro voi olla tiukoilla.

 

Newcastle ei kyllä todellakaan ole yllättämässä, jos kärkeen ei saada edes yhtä pelimiestä. Shearerin lopettaminen olla vielä odotettua kovempikin kolaus, kun Ameebasta ei ole tekemään tärkeitä maaleja, Owen saattaa olla koko kauden sivussa ja Luque on taitaa olla tälläkin kaudella yhtä turha kuin viimekaudellakin. Ei vaan tahdo sopeutua brittikentille. Maalintekijää siis huutaa ja kovasti tai floppikausi odottaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aston Villalla ei mene alusta hyvin, mutta loppuun päin paranee. Mutta on liian myöhäistä. Baros yms jättää uppoavan laivan.

 

Wigan ei pysty viimekautiseen suoritukseen. Alusta alkaen peräsimenä.

 

Middlesbrough

Liian vaihtelevaista peli. Välillä voitetaan hyviäkin joukkueita ja välillä hävitään huonoille. Nyt Middles taistelee Charltonin ja Fulhamin kanssa, mutta kaksi viimeistä vievät voiton.

 

Portsmouth ei ainakaan tipu. Puolustuksessa ja maalivahtiosuudessa aika kovaa kalustoa. Siis jos James tulee Pompeyhyn.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kyllähän noi nousijat taitaa kaikki lähteä takaisin eli Shefu, Reading ja Watford. Vaikeaa voi olla myös Fulhamilla ja ehkä Wiganillakin. Tosin Reading voi ollakin oikeasti se yllättäjä, joksi sitä on kovasti kaavailtu. Itselle se kyllä olisi oikeasti yllätys.

 

Villa ja Portsmouth tulevat olemaan uusien rahamiesten avustuksella turvassa jo ajoissa. Evertonkin varmaan vetää ihan kohtuullisen kauden. A. Johnson sopinee niiden kuvioihin aika hyvin. Borosta ei tiedä, ne voi lopulta olla todellisissa vaikeuksissakin, jos paineet alkaa kasvaa liikaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Omat veikkaukset ovat Fulham, Watford ja SU. Ennen kauden alkua pidin Aston Villaa varmana putoajana, mutta uusi omistaja ja etenkin uusi hyvä valmentaja muutti mielen. Boro on vielä aika kysymysmerkki. Aikamoista vuoristorataa varmaan tämäkin kausi, mutta uskon heidän pysyvän liigassa.

Reading vakuutti minut ensinmäisessä pelissä. Koko joukkue taisteli suurella sydämmellä. Jos samat otteet jatkuvat niin varmasti päätyvät reilusti putoamisviivan yläpuolelle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×