Jump to content
Sign in to follow this  
Makis

Uusi stadioni

Recommended Posts

Tämä stadionasia on sen verran iso asia, että ansainnee oman ketjunsa. Kovastihan tästä on puhuttu koko kesä, tässä viimeisin, Independentistä:

http://sport.independent.co.uk/football/premiership/article1214532.ece

 

 

Everton could move from Goodison Park into a bigger stadium on the outskirts of Liverpool in a deal overseen by the chief executive of Tesco, Terry Leahy.

 

Everton want to move from their historic 40,000-capacity home in the centre of the city to a larger stadium and are considering several sites. One of them is a move to the housing estates of Kirkby, outside the city boundary, under a deal between Knowsley Council and Tesco.

 

Leahy, who is a Toffees fan, yesterday spoke of his hopes that the supermarket group would do the deal.

 

"It's in the early stages. It's a development in conjunction with Knowsley Council as part of a regeneration of Kirkby and if it happens it will be a good thing for the town centre," he said.

 

"But it's in the early stages. The proposal has just been announced and it has to go through all the relevant planning stages." Tesco's plan - which a local newspaper estimates would cost £250m - would involve Knowsley council handing over land worth £50m.

 

The stadium would be part of a new complex, including a Tesco supermarket and possibly a hotel and retail park. However Liverpool City Council is keen to keep the club within its boundary.

 

A spokeswoman for Knowsley Council said that no planning application had yet been submitted for the scheme. She said: "It's one of a number of sites Everton are considering. Tesco has expressed an interest. It would be part of a wider retail and leisure redevelopment." However, she did confirm that the council had identified a suitable site.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tämä stadionasia on sen verran iso asia, että ansainnee oman ketjunsa. Kovastihan tästä on puhuttu koko kesä, tässä viimeisin, Independentistä:

http://sport.independent.co.uk/football/premiership/article1214532.ece

Ei ole varmaan mikään huono arvaus, jos veikkaan, että nimi tulee olemaan Tesco Stadium tai jotain vastaavaa. ]http://icliverpool.icnetwork.co.uk/0400evertonfc/[/url]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kauan sitten uutisoin....:mrgreen:

 

Vakavammin: vilpittömästi haluan Evertonin nousevan takaisin suurten joukkoon, ja jos edes yksi askel siihen on uusi stadion, olen puolesta.

 

Silti...

 

Goodison Park; kaikki se historia, elämykset, kokonaisuus. Goodison on GOODISON, ei mikään perkeleen muovinen Fly Emirates Stdm. tai Tesco -

 

Nostalgiointia?

 

Kaipa se sitten on mentävä tyyliin "money talks and bullshit walks". Tuossahan on vielä sekin pointti, ettei Tescowhateverareena olisi edes Liverpoolissa vaan Kirkbyssä. Uusi Milton Keynes Dons?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kauan sitten uutisoin....:mrgreen:

 

Vakavammin: vilpittömästi haluan Evertonin nousevan takaisin suurten joukkoon' date=' ja jos edes yksi askel siihen on uusi stadion, olen puolesta.

 

Silti...

 

Goodison Park']

 

Nojoo, ei tosiaan olisi Liverpoolissa, mutta etäisyys ei silti olis ihan yhtä suuri kuin Milton Keynes Dons-tapauksessa. En usko, että se olisi kuitenkaan ongelma. Pystyisikö Everton muuten täyttämään 55000-paikkaisen stadionin?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nojoo, ei tosiaan olisi Liverpoolissa, mutta etäisyys ei silti olis ihan yhtä suuri kuin Milton Keynes Dons-tapauksessa. En usko, että se olisi kuitenkaan ongelma. Pystyisikö Everton muuten täyttämään 55000-paikkaisen stadionin?

Aika tiukkaa voisi ainakin osaan peleistä tehdä. Goodison Park myydään varsin harvoin aivan loppuun. Tämä toki johtuu suurelta osin siitä, että osassa paikoista on rajoitettu näkyvyys kentälle. Toki derbyssä nämäkin paikat kelpaavat...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos(kun) joku törmäsi tähän Tesco-Everton-ketjuun melkein jokaiselle lädifoorumilla, niin siellähän se stadionin täytön suunnitelma oli valmiiksi ladottuna: halvat hinnat joillekin paikoille, kouluskidejä vähemmän kiinnostavimpiin matseihin, koko perheen halvemmat paketit jne..Merseysiden alueella kiinnostus futikseen on kuitenkin sitä luokkaa, ettei stadionin täyttäminen ongelma ole, se että tuottaako stadioni onkin sitten jo toinen tarina.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo,

onhan tuo BK:n kommentti totta, ellei joku upporikas pohatta hanki EFC:tä omaksi leikkikalukseen. Goodisonilla ei ole tarpeeksi näitä yksityisaitoita firmoille joilla sitä isoa rahaa tehdään. Tämän lisäksi käytävät ovat todella kapeat ja oluen ostaminen myyntipisteistä puoliajalla on sula mahdottomuus mikäli haluat katsoa eka jakson loppuun ja etkä halua missata toka jakson alkua. Matsipäivien tuotoissa Everton on todella paljon perässä muita joukkueita, vaikka katsomossa uskollisesti istuu +35000 ihmistä ja lippujen hinnat ovat Valion keskitasoa.

 

Ideaali tilanne tietenkin olisi pysyä Goodisonilla ja rakentaa sitä katsomo kerrallaan uusiksi. Tämä vain on sen verran kallis vaihtoehto ja pitkäkestoinen prosessi, että tällä johtokunnalla ja omistuspohjalla ei siihen yksinkertaisesti ole varaa. Ja kun Kings Dock ryssittiin ja paikallinen valtuusto on puoltanut puppeleiden stadikkaa Stanley Parkkiin, niin vaihtoehdot alkavat olla vähissä. Ja eihän tämä uusi stadikka olisi kuin neljä mailia Goodisonilta että sen puoleen mihinkään hornantuuttiin ei oltaisi muuttamassa vaikka Liverpoolin kaupungin rajojen ulkopuolelle mennäänkin. Toisaalta ymmärrän kyllä paikallisten sininenien suuttumuksen koska paikalliskilpailija on saamassa stadionin Stanley Parkiin ja itse Everton FC on muuttamassa pois Evertonista, mutta onko tässä nyt muita vaihtoehtoja jäljellä?

 

Goodison Park on mielettömän hieno vanhan ajan stadion, jonka nostalgia-arvo on mittaamattoman suuri. Se ei kuitenkaan tuota tarpeeksi käteistä joukkueelle ja mikäli joukkueen kannattajat haluavat menestystä kentällä, niin uusi stadion on välttämätön. Oma mielipiteeni on hieman ristiriitainen, sillä järki sanoo kyllä muutolle, mutta sydän sanoo ei. Pahoin pelkään, että uusi stadikka tulee olemaan kuitenkin yksi näistä muovisista komplekseista, joissa ei ole fiilistä eikä tunnelmaa, mutta mukavat kuppi-istuimet ja liikaa jalkatilaa sekä pukumiehiä ympärillä puhumassa bisneksistään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Muutto kaupungin rajan toiselle puolelle olisi erikoinen ratkaisu, jossa on sekä hyviä että huonoja puolia.

 

Huonot:

- ylipäätään muutto on mielestäni aina negatiivinen asia, ja lähtö kaupungista, vaikkakin vain juuri ja juuri rajan toiselle puolelle, ei varmasti ole mieluisa kaikkien mielestä.

- Kuittia tulee poolin pojilta jatkossa, heillä kun areena on edelleen kaupungin sisäpuolella (kokemusta on)

 

Hyvät:

- Rakentamisessa on rutkasti enemmän vaihtoehtoja, sekä tilaa luovuudelle. Tilaa on enemmän kuin ahtaassa kaupungissa

- Parkkitilaa lisää helposti

- Tontin saaminen on helpompaa, ja hinta halvempi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

"...Everton FC on muuttamassa pois Evertonista, mutta onko tässä nyt muita vaihtoehtoja jäljellä..."

 

Poika opettaa isää naimaan (eli oli taas pakko tarttua pieneen pilkkuun ja jättää itse asia pienemmälle!): Goodison Parkhan sijaitsee tarkkaan ottaen Waltonin kaupunginosassa ja *Evertonin* kaupunginosalla ei joukkueen kanssa ole juurikaan mitään tekemistä.

 

Muuten kyllä Garpilta asiallista tekstiä. Itseäkin kyllä ihmetyttää että Punaiset saavat keskeiselle paikalle uuden stadioninsa kun taas Everton puoliväkisin ollaan ajamassa pois kaupungista.

Unohtakaa historia, unohtakaa kannatuspohja, sillä loppujen lopuksi kaikessa on kyse vain yhdestä asiasta: rahasta!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niinhän se taitaa olla, että ainoa Liverpoolin seudun joukkue, jonka kotipelit ovat Evertonissa, on Liverpool FC.

 

Tuo uutinen muutosta Kirkbyhyn on mielenkiintoinen, koska Kirkby on melkein lähempänä Prestonia kuin Liverpoolia. Eikä siellä ole käsittääkseni mitään merkittävää asutuskeskittymää, joka toisi luontaisesti paljon väkeä stadionille. Jos siltä suunnalta halutaan uusia katsojia, pitäisi Evertonin viedä katsojia mm. Prestonilta, Burnleylta, Blackburnilta ja Blackpoolilta. Ja niillä eväillä ei taideta stadioneita täyttää... Mikähän on pointti?

 

Goodisonhan on Anfieldia paremmassa paikassa siinä mielessä, että se ei ole joka suunnasta asuintalojen ympäröimä. Siksi ihmetyttää vähän tuo ajatus muutosta. Stadionia voisi varmaan laajentaa nykypaikallakin. Tosin silloin joutuisi ehkä nappaamaan pikkuisen Stanley Parkin reunasta tilaa kadulle, jota joutuisi varmaan siirtämään vähän laajennusten tieltä, mutta se ei olisi mitenkään mahdotonta. Ehkä Everton on ajatellut, että stadion ei ole kaupallisesti tärkeä lähellä Liverpoolin keskustaa, koska siellä ei näyttänyt olevan hirveitä fanilaumoja. Ja kun Evertonilla on fanituotemyymälä Queen's Squarella JJB:n myymälän yhteydessä, on ehkä arvioitu sen riittävän niihin tarpeisiin. Jos Goodison myydään, seura saa varmaan mukavan tukun rahaa. Ja onhan se aina helpompi rakentaa uutta kuin yrittää parantaa vanhaa nykytarpeita ja -vaateita vastaavaksi.

 

Siirtyminen kauas keskustasta ei sinänsä ole mitään outoa. Münchenissähän vanha olympiastadion sekä TSV 1860:n kakkosbundesliigassa käyttämä pienempi stadion ovat kävelymatkan päässä ydinkeskustasta (olympiastadion toki myös U-bahnin varrella), mutta uusi Allianz Arena on entisiin verrattuna ns. hornan kuusessa. Omalla autolla tuleville uusi stadion on varmaan kivempi ja tietysti urheilullisesti se on parempi, mutta tällainen jalkapalloturisti kyllä harmittelee siirtoa. On se luojan lykky, että LFC ei ole muuttamassa kuin kadun toiselle puolelle (siis Anfield Roadin).

 

Tässä näyttää olevan siis virallistumassa se vanha totuus, että Liverpoolissa on vain kaksi hyvää jalkapallojoukkuetta, Liverpool FC ja Liverpool FC:n reservijoukkue.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No Prestoniin matkaa tulee useampi kymmenen mailia kevyesti. Tää Köörbin stadikka tulisi nelisen mailia Goodisonilta ja olisi mailin Liverpoolin kaupungin rajojen ulkopuolella eli tuskinpa sillä mitään vaikutusta kannatuspohjaan olisi.

Yksi mahdollinen kuvio tässä on se, että julkistamalla tämän alustavan suunnitelman Everton yrittää "kiristää" valtuustoa antamaan maata stadikkaa varten kuten se on antanut naapureillekin jotka pelaavat Evertonin alkuperäisellä paikalla.

 

Ja en nyt kauheasti viitsisi röyhistellä rintaa Poolin kannattajana, sillä tällä hetkellä bragging rightsit ovat kyllä sinisten puolella vahvasti. Kolme nolla on aina kolme nolla vaikka sitä kuinka selittelisi. :blink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niinhän se taitaa olla, että ainoa Liverpoolin seudun joukkue, jonka kotipelit ovat Evertonissa, on Liverpool FC.

 

Tuo uutinen muutosta Kirkbyhyn on mielenkiintoinen, koska Kirkby on melkein lähempänä Prestonia kuin Liverpoolia. Eikä siellä ole käsittääkseni mitään merkittävää asutuskeskittymää, joka toisi luontaisesti paljon väkeä stadionille. Jos siltä suunnalta halutaan uusia katsojia, pitäisi Evertonin viedä katsojia mm. Prestonilta, Burnleylta, Blackburnilta ja Blackpoolilta. Ja niillä eväillä ei taideta stadioneita täyttää... Mikähän on pointti?

 

Goodisonhan on Anfieldia paremmassa paikassa siinä mielessä, että se ei ole joka suunnasta asuintalojen ympäröimä. Siksi ihmetyttää vähän tuo ajatus muutosta. Stadionia voisi varmaan laajentaa nykypaikallakin. Tosin silloin joutuisi ehkä nappaamaan pikkuisen Stanley Parkin reunasta tilaa kadulle, jota joutuisi varmaan siirtämään vähän laajennusten tieltä, mutta se ei olisi mitenkään mahdotonta. Ehkä Everton on ajatellut, että stadion ei ole kaupallisesti tärkeä lähellä Liverpoolin keskustaa, koska siellä ei näyttänyt olevan hirveitä fanilaumoja. Ja kun Evertonilla on fanituotemyymälä Queen's Squarella JJB:n myymälän yhteydessä, on ehkä arvioitu sen riittävän niihin tarpeisiin. Jos Goodison myydään, seura saa varmaan mukavan tukun rahaa. Ja onhan se aina helpompi rakentaa uutta kuin yrittää parantaa vanhaa nykytarpeita ja -vaateita vastaavaksi.

 

Siirtyminen kauas keskustasta ei sinänsä ole mitään outoa. Münchenissähän vanha olympiastadion sekä TSV 1860:n kakkosbundesliigassa käyttämä pienempi stadion ovat kävelymatkan päässä ydinkeskustasta (olympiastadion toki myös U-bahnin varrella), mutta uusi Allianz Arena on entisiin verrattuna ns. hornan kuusessa. Omalla autolla tuleville uusi stadion on varmaan kivempi ja tietysti urheilullisesti se on parempi, mutta tällainen jalkapalloturisti kyllä harmittelee siirtoa. On se luojan lykky, että LFC ei ole muuttamassa kuin kadun toiselle puolelle (siis Anfield Roadin).

 

Tässä näyttää olevan siis virallistumassa se vanha totuus, että Liverpoolissa on vain kaksi hyvää jalkapallojoukkuetta, Liverpool FC ja Liverpool FC:n reservijoukkue.

Pointti muutossa ei ole varmastikaan uusien fanien kalastelu pienemmiltä naapuriseuroilta vaan se, että Kirkbyn puolella olis tarjolla sekä rahallista tukea kunnalta, että yhteistyökumppani (Tesco) osallistumaan rakennuskustannuksiin. Liverpoolin puolella näin ei valitettavasti ole, eikä uusia rikkaita sijoittajia ole näköpiirissä ainakaan Kenwrightin valtakaudella.

 

Pysyminen kaupungin sisällä on Evertonille sikäli tärkeää, että suurin osa (eilisessä Radio Merseysiden keskusteluohjelmassa joku heitti että jopa 95%) seuran kannattajista tulee nimenomaan Liverpoolin kaupungista. Liverpool FC:lle tällainen muutto voisi olla helpompaa jo siitäkin syystä, että seuralla on suuri kannatuspohja myös muualla Britanniassa ja maailmassa. Samasta syystä tuo vertaus FC Bayernin tilanteeseen ei myöskään toimi Evertonin tapauksessa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Seuran kannattajista tuskin 95% tulee, mutta peleissä käyvistä niin saattaa ehkä ollakin.

Jep. Prosenttiluku lienee *hieman* yliammuttu, mutta kylmä totuus kuviossa on kuitenkin se, että kyse on liverpoolilaisesta (sanan alkuperäisessä ja varsinaisessa merkityksessä) joukkueesta.

Se ei tee suomalaisen mattimeikäläisen dösälippuun suurta hinnankorotusta kun Queen´s Squarelta maksaa tiketin Waltonin sijaan Kirkbyyn, mutta jääkendosta lainatakseni: kuinka iso asia olisi esim. helsinkiläisille (ja muillekin) HIFK:n muuttaminen Vantaalle tai Kauniaisiin uuden hallin perässä kun vanha käy kapasiteetiltaan ja muiltakin osin lähinnä taakaksi? Vaikka tämä skenaario ei ottaisikaan toteen koskaan, uskallan vastata itse: iso!

Share this post


Link to post
Share on other sites

No ehkä meni ne Liverpoolin lähiöt keskenään sekaisin ja sotkin Kirkbyn etäisyyden Omskirkin etäisyyteen tms. Mutta on se aina kauempana faneista, jos perille ei pääse kävellen. Joskus tuntuu, että halutaan tarkoituksella mennä kauemmaksi, että voidaan sitten rahastaa keskiluokkaa. Sellaista kuin meikäläinen siis.

 

Kävin aika hyvän stadionkierroksen (kävin tutustumassa myös muihin stadioneihin kuin niihin, joilla katsomani pelit olivat) juuri Englannissa ja fakta on, että esim. ManU on selkeä lähiöjoukkue. ManU on voinut kasvattaa kapasiteettia sen vuoksi, että Old Trafford on tyhjällä tontilla keskellä ei juuri mitään. ManCity on nimensä mukaan Cityn joukkue Manchesterissa. Tosin Maine Road oli kauempanan keskustasta kuin uusi COM, joka on voitu rakentaa kai tekstiiliteollisuudelta tyhjäksi jääneiden teollisuus- ja varastohallien paikalle.

 

Ja kyllä sitä voisi täälläkin vähän ironiaa sietää. Se joukkueslogan nyt vain tuntui juuri tähän keskusteluun sopivalta lainaukselta vanhalta kunnon Shankly-veikolta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Ja kyllä sitä voisi täälläkin vähän ironiaa sietää. Se joukkueslogan nyt vain tuntui juuri tähän keskusteluun sopivalta lainaukselta vanhalta kunnon Shankly-veikolta.

Siis täh? Liverpoolin kannattajilta pitää siis kaiken kuittailun lisäksi sietää myös ironiaa! :eek: :depressed:

Onneksi olen nähnyt tuon lainauksen jo aiemmin; olisin varmasti menettänyt yöuneni miettiessäni kiivaasti parasta mahdollista vastakuittia.

 

Vielä hieman tästä stadion-jupakasta: minua kyllä nyppii suuresti vaihtoehto, jossa Everton muuttaa ulos Liverpoolin kaupungista, ja Liverpool FC vastaavasti saa hyvältä paikalta alueen uudelle kentälle. Toisaalta ongelmaa ei varmasti olisi mikäli Everton kykenisi keräämään samanlaisen rahasumman omalle stadionhankkeelleen ilman kunnan tukea kuin mitä Liverpool. Ja vaikka jaetun stadionin puolesta puhuisikin moni järkiseikka, saa se tunnetasolla niin vankan "ei":n molemmista leireistä, että ajatus on kuolleena syntynyt ja valmis saman tien hautaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo,

Wyness on hieman jo perääntymässä: "This option is a good one, in terms of transport links and the financial package, and it's something we thought we must explore further.

"But redeveloping Goodison Park may well be the way ahead in the end."

 

Eli ehkäpä fanien vahva jakautuminen on pistänyt miettimään muuton mahdollisia seurauksia. No, joka tapauksessa keskustelua käydään kiivaana eri foorumeilla ja hyvä niin.

 

Niin, ja kuittiin vastataan kuitilla lfcsmith. Ei siinä sen kummempaa tai dramaattisempaa...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jaahas, kohta alkaa läski tummua?

 

http://icliverpool.icnetwork.co.uk/0400evertonfc/0100news/tm_headline=fans-blame-me-for-relocation%26method=full%26objectid=18309844%26siteid=50061-name_page.html

 

Tämä pisti silmään erityisesti:

 

"Blues chief executive Keith Wyness today said the agreement banned him from discussing any stadium location except Kirkby"

 

Mitvit? Ensin känistään, ettei LCC haluaa puhua asiasta, ja nyt sitten ei voi puhua kun on tehty tällainen sopimus?

 

Kirkbyn juttu haisee aina vain pahemmalle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×