Jump to content
Sign in to follow this  
lfcsmith

Liverpoolin kausi 2006 - 2007

Recommended Posts

Siirsin tämän Baroccon viestin tänne Liverpoolin kauden siirroista. Eiköhän tämä kausi ansaitse ihan oman keskustelunsa:

 

Maccabin kaato-operaatio

 

--------------------------------------------------------------------------------

 

Ja tänäänhän tuo Israelin ylpeys kaatuu komeasti kotona!

Hiukan kyllä epävarma olotila on pojilla, kun nuo ystävyysottelut on mennyt "hiukan" mönkään tuloksia kun katotaan.

Pelillisestihän tuli varmasti arvokasta tietoa ketkä pelaajat ovat ns. vireessä.

 

Baroccon viestiin jatkoksi, että eiköhän tällä viikolla saada aika hyvät haisut Liverpoolin alkukauden vireestä. Tänään tämä Maccabi Haifa kotona ja ensi viikonvaihteessa Chelsea perinteisessä kauden avauspelissä Cardiffissa. Harjoituspeleistä täytyy muistaa, että niissä kokeillaan erilaisia asioita. Pepe Reina esimerkiksi pelasi kenttäpelaajana Kaiserslautenia vastaan ja miehiä on vaihdettu runsaasti nimenomaan ennen sitä kun omissa on alkanut soida.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kausi alkoi ehkä hieman nihkeästi, mutta tärkein eli voitto Israelin ylpeydestä on kotona. Ja tärkeää oli myös, että Bellamy sai maalihanat auki myös tosipelissä + että Gonzalez osoitti olevansa lupausten tasoinen tekemällä voittomaalin lopussa vain 3 minuuttia sen jälkeen kun tuli vaihdosta kentälle.

 

Joo se pyhän peli kiinnostaisi kyllä meikäläistäkin. Tietääkö kukaan Viasatin ohjelmista. En löytänyt sieltä ohjelmatietoja nopeasti ainakaan enkä enää jaksa etsiä tarkemmin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Netistä nyt ainakin näkee tuon community pelin. Liverpool on yllättävän tiukilla UCL:ssä :howler: 1-0 "koti"voitto riittää Maccabille :blink:

Niinhän se riittää. Kokonaan eri asia on sitten se, että Maccabin on pakko tuossa kyseisessä pelissä alkaa jo harjoittaa sellaistakin jalkapallon osa-aluetta kuin hyökkäyspeli. Ja sehän tarkoittaa lisää tilaa Poolin nopeille laitureille ja kärkimiehille. Ja siitä seuraa maaleja. Eli tämä Gonzon viimeisten hetkien debyyttibyyri oli painonsa arvosta kultaa toisen osaottelun lähtökohtia ajatellen. 1-1 -tilanteessa Maccabi olisi voinut lähteä parkeeraamaan oman maalinsa eteen ensimmäisen ottelun tavoin - nyt se ei käytännössä onnistu, kun heidänkin on pakko onnistua maalinteossa.

 

Ja sekin vielä, että Poolin miehet ovat pari viikkoa paremmassa kunnossa - millä on tässä tapauksessa todella suuri ero erityisen rankan peruskuntokauden aikaisiin esityksiin. Eipä silti, kovaa Maccabi varmasti tulee ja täysi on työ edessä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alkais nyt se Valioliiga jo.. Ei toi Community Shield jaksa oikeen sytyttää.

 

CL:ssa tosiaan meni yllättävän tiukille, mutta kuten ylempänä todettiin niin johtoaseman turvin Maccabin on kuitenkin se yksi maali ensin tehtävä. Sitten vasta ollaan pulassa ja toisaalta jos itse pystytään se maali tekemään niin Maccabi kyllä kaatuu. Pelipaikasta ei tosin vielä ole tietoa, kun Kyproksella ei matsia pystytä järjestämään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Liverpool Cardiffin valtias

 

Englannin liigakauden perinteisesti avaava Community Shield -ottelu edelliskauden liigamestarin ja cup-mestarin välillä päättyi tällä kertaa cup-mestarin ansaittuun voittoon. Cup-mestari Liverpoolin peli oli paremmin uomassaan kuin liigamestari Chelsean ja loppulukemat 2-1 vastasivat varmaan Chelsean kannattajienkin mielestä aika hyvin kenttätapahtumia.

 

Chelsea lähti otteluun kutakuinkin parhaalla miehistöllään. Puolustuksessa häärivät John Terry apuna portugalilaiset Carvalho ja Ferreira sekä Geremi. Keskikentälle Jose Mourinho heitti ryhmän Robben, Ballack, Lampard ja Essien. Kärjessä kirmasivat Schevchenko ja Drogba. Ainoastaan maalivahti Cudicinia voidaan pitää "kakkosketjun" miehenä.

 

Liverpoolin Rafa Benitez oli selvästi kokeellisemmalla tuulella. Maalissa Pepe Reina oli toki tuttua ykköskentällistä, mutta jo puolustuslinjassa oli yllätystä, kun Finnanin, Carragherin ja Riisen lisäksi kentälle juoksi tanskalainen Agger Sami Hyypiän sijaan. Varsinainen yllätys oli kuitenkin keskikenttä, jonne Benitez heitti ryhmän Pennant, Sissoko, Zenden ja Gonzalez. Kärjessä aloitti parivaljakko Peter Crouch - Luis Garcia.

 

Ottelu alkoi ehkä hieman hapuilevasti ja päästä päähän pelaten. Noin 8 minuutin kohdalla Chelsea hyökkäsi voimalla ja purkupallo tuli Poolin 16 metrin viivan paikkeilla John Arne Riiselle. Erikoista tässä oli, että Riise oli oman rankkarialueen oikeassa kulmassa eikä normaalipaikallaan vasemmalla. Riise otti pallon hyvin haltuun ja lähti voimakkaaseen nousuun, siirtyi puolikentän jälkeen keskemmäksi ja kun kukaan ei häirinnyt, tykitti lujan vedon 20 metrin päästä kohti Chelsean maalia. Cudicini heittäytyi, mutta pallo tipahti jyrkästi juuri ennen Cudicinia ja painui maalivahdin käsien alta verkon perille. Paras mahdollinen alku Liverpoolin kannalta. Karmeaa puolustamista Chelsealta ja ehkä pallon ominaisuuksista johtunut arviointivirhe Cudicinilta yhdistettynä Riisen hyvään vetoon, siinä maalin eväät.

 

Avausmaalin jälkeen peli eteni lievästi Liverpoolin merkeissä. Chelsean tilanne muuttui entistä vaikeammaksi, kun ensimmäistä puoliaikaa oli pelattu reilut 20 minuuttia. Michael Ballackilta pamahti ilmeisesti jokin lihas juoksutilanteessa ja hänen pelinsä päättyi siihen. Tilalle tuli Kalou, joka pelasi sinänsä hyvää peruspeliä, mutta ei sen enempää. Ensimmäisen puoliajan lähestyessä loppuaan Liverpool tavoitteli toista maalia, mutta Cudicini sai tyrkättyä Crouchista kimmahtaneen pallon juuri ja juuri maalin yli. Sitten 42 minuutin paikkeilla oli Liverpoolin puolustuksen vuoro mokailla. Steve Finnan oli aivan liian kaukana Jamie Carragherista ja Chelsean keskikenttä heitti namupallon Andrei Schevchenkolle, joka ei erehtynyt sijoittaessaan pallon tyylikkäästi ohi vastaan rynnänneen ja heittäytyneen Pepe Reinan. Kaunis ammattimiehen maali.

 

Toisen puoliajan alku oli Chelsealta vahvaa pelaamista. Hyökäyspeli saatiin rullaamaan ja vain Pepe Reinan hienot torjunnat pitivät pelin tasassa. Drogban noston Reina sai sipaistua sormenpäillään juuri ja juuri riman yli ja lisäksi Pepe teki pari tärkeää pelastusta ihan alanurkista. Scheva muun muassa näytti, että hänelle ei kannata jättää liiemmalti tilaa.

 

Benitez oli ilmeisesti päättänyt lähteä Cardiffista taas voittajana ja heitti kentälle ensin 56. minuutilla Aurelion Gonzalezin tilalle, sitten noin 60 minuutin paikkeilla Gerrardin ja Alonson Zendenin ja Pennantin korvaajiksi ja lopulta 66. minuutilla Bellamyn Luis Garcian paikalle. Chelsea vaihtoi Wayne Bridgen Geremin tilalle 54. minuutilla, Diarran Robbenin paikalle 63. minuutilla ja Wright-Phillipsin Drogban sijaan 72. minuutilla. Tässä pelissä Benitezilla näytti olevan paremmat kortit, sillä ote siirtyi taas Liverpoolille. Kruunu tuli 80. minuutilla, kun Bellamy heitti vasemmalta upean kaaripallon suoraan Crouchin päähän. Peter puski vastuttamattomasti ohi Cudicinin verkon perille ja peli oli Liverpoolille 2-1.

 

Mourinho yritti vielä saada omiensa otteisiin uutta potkua tuomalla heti maalin jälkeen kentälle nuoren Mikelin ja ottamalla Ferreiran pois. Chelsean pelirytmitys oli sen jälkeen lähinnä 3 - 6 - 1, mutta mitään hirveän vaarallista siniset eivät kuitenkaan enää saaneet aikaan. Pool sen sijaan rakensi vielä yhden huippupaikan, mutta Cudicini sai juuri ja juuri ohjatuksi Aurelion nopean ohjauksen maalin ohi.

 

Pool vaihtoi sitten vielä kerran, kun Sinama-Pongolle tuli 88. minuutilla Crouchin tilalle tappamaan aikaa hyvänä pallonkäsittelijänä. Näin Sami Hyypiästä tuli Dudekin ohella ainoa vaihtomies, jota ei otettu peliin. Ilmeisesti vaihto-oikeus loppui kesken, koska myös Chelsealla jäi yksi kenttäpelaaja varaveskari Hilarion ohella käyttämättä.

 

Loppuaika oli Chelsean yritystä ilman mitään erityisen näkyvää tulosta. Kun kello näytti hieman yli 93 minuuttia, tuomarin pilli lopetti pelin ja jo jonkin aikaa riemuisasti kaikunut YNWA sai muuttua virallisestikin voitonlauluksi.

 

Liverpoolin kausi on alkanut kahdella 2-1 voitolla. Maccabi Haifaa vastaan UCL-karsinnassa otettu voitto on tärkeä askel kohti kauden pelillisiä ja taloudellisia tavoitteita ja varmaan sekä seuran johdon että manageri Benitezin arvostuksessa edellä Community Shieldin voittamisen, mutta sekä kannattajille että pelaajille Chelsean kaatuminen parhaassa kokoonpanossaan Cardiffissa tuo toivon mukaan sellaisen alkusykäyksen, että kannuja tulee kaudella vielä lisää. Eniten tietysti lämmittäisi mieltä se, että saisimme vihdoin myös suomalaisnimen Englannin jalkapallomestarien arvostettuun joukkoon.

 

Tästä on hyvä jatkaa Liverpoolin näkökulmasta katsoen. Parasta voitossa on, että Jose Mourinho ei voi väittää paremman joukkueen hävinneen.

 

Art Smith

Share this post


Link to post
Share on other sites

Liverpool Cardiffin valtias

 

Chelsea lähti otteluun kutakuinkin parhaalla miehistöllään. Puolustuksessa häärivät John Terry apuna portugalilaiset Carvalho ja Ferreira sekä Geremi. Keskikentälle Jose Mourinho heitti ryhmän Robben, Ballack, Lampard ja Essien. Kärjessä kirmasivat Schevchenko ja Drogba. Ainoastaan maalivahti Cudicinia voidaan pitää "kakkosketjun" miehenä.

Chelsea pelasi todella laiskan pelin ja Pool ansaitsi voiton, muttei Chelsea sentään parhaalla miehistöllä mukaan lähtenyt.. Avainpelaajista puuttui Cech, Gallas, Makelele ja J.Cole.. Tämä näkyi heti puolustuspelissä.. Gallasia, Cechiä ja Makelelea olisi todellakin tarvittu maalin puhtaaksi pitämiseen. Geremi ja Ferreira eivät ole niitä varmimpia laitapakeiksi, ja mielummin näkisin Terryn parina keskuspakkina Gallasin, kuin Carvalhon.. Pakkaa oli taas sekoitettu aivan liikaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Chelsea pelasi tosiaan huonon pelin tänään Cardifissa. Mielestäni pelistä näkyi selvästi että Liverpool halusi voittoa paljon enemmän kuin Chelsea. Itseasiassa en usko että Chelsealla oli mitään suurta kiinnostusta voittaa ottelua. Toki pitää antaa kaikki kunnia Liverpoolille, kun he nyt voittiviat Community Shieldin tänä vuonna.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joe Cole loukkaantuneena ei voinut pelata, Gallasista on puhuttu kaikenlaista, minkä vuoksi hän ilmeisesti ei saanut pelata. Eli kyllä Chelsea pelasi mielestäni kutakuinkin parhaalla käytettävissä olevalla miehistöllään vaikka Makelele Cechin lisäksi laitetaan listaan "ei miehistössä tänään". Kyllä minusta Chelsean miehistö oli selvästi enemmän ykkösmiehistö kuin Poolin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joe Cole loukkaantuneena ei voinut pelata, Gallasista on puhuttu kaikenlaista, minkä vuoksi hän ilmeisesti ei saanut pelata. Eli kyllä Chelsea pelasi mielestäni kutakuinkin parhaalla käytettävissä olevalla miehistöllään vaikka Makelele Cechin lisäksi laitetaan listaan "ei miehistössä tänään". Kyllä minusta Chelsean miehistö oli selvästi enemmän ykkösmiehistö kuin Poolin.

Kyllä mun mielestä Cech, Makelele, Gallas ja J.Cole ovat avauksen miehiä. Cudicini tuurasi Cechiä, Geremi Gallasia, Essien Makelelea ja Robben J.Colea. Gallas on nähty jo muun joukkueen mukana harjoituksissa (yhteiskuvissa jne..), joten mies pistänee nimensä uuteen sopimukseen lähipäivinä.. Gallas on yksi tärkeimpiä pelaajia Cechin, Terryn, Makelelen ja Lampardin ohella Chelsealle. Puuttuko poolilta monta varmaa avauksen miestä?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dirk Kuyt on oleva Rafalutionin seuraava palanen: http://www.liverpoolfc.tv/news/drilldown/N153193060817-0947.htm

 

Loistavaa, Liverpoolin kärkimiesosasto sai todella kovan luokan vahvistuksen (toki, eihän tämä vielä Liverpoolin kärkimiesosastoa tee lähellekään yhtä vahvaksi, kuin ManU:n huikea viisikko Rooney, lasinilkka-Saha, mr. broken knee-OGS, nuori ja kokematon Rossi ja dmc-Smith) ja Rafan mahdollisuudet peluuttaa joukkuetta eri taktiikoilla lisääntyivät entisestään.

 

Kuyt'n tilastot neljältä viime kaudelta Eredivisiestä ovat kohtalaisen vakuuttavaa luettavaa: 137 ottelua joissa 93 maalia. Enemmän kuin pelkkä maalinteko, allekirjoittaneen on vakuuttanut Dirk Kuyt'n joukkuepelaaminen ja aktiivinen osallistuminen tarvittaessa myös puolustamiseen. Eli siis viimeisen päälle joukkuepelaaja.

 

Jos tässä nyt miettii kesän siirtoantia, niin eipä tuo Liverpoolin osalta paljon täydellisemmin voi mennä. Onglemakohtina pidettiin oikeaa laitaa, keskuspuolustuksen materiaalin kapeutta ja hyökkäyskalustoa -> mitä Rafa teki: pisti palikat kohdilleen. Ainoa heikko kohta Poolin paketissa on enää oikea laitapuolustaja Steve Finnanin loukkaantumisen varalle. Muuten joukkueessa on vähintään kaksi laatupelaajaa joka pelipaikalle, sillä Kuyt pystyy pelaamaan niin puhtaana sentterinä, kärkien alapuolella kuin oikealla laidallakin.

 

Tästä on TODELLA hyvä lähteä Sheffield Unitedin kaatoon lauantaina!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jan Kromkamp pystyy pelaamaan oikeana pakkina, mutta en kyllä sano häntä vahvaksi korvaajaksi. Täytyy toivoa, ettei loukkaantumisia tule, ja jos tulee niin joku nuorista toppareista on hyvä pelaamaan laitapakkia, toki FA Youth Cupin voittaneesta joukkueesta saattaa myös löytyä oikea laitapuolustaja (en tosin tiedä).

Share this post


Link to post
Share on other sites

No menköön täällä sitten siirrot yms. myös

 

Jan Kromkamp pystyy pelaamaan oikeana pakkina, mutta en kyllä sano häntä vahvaksi korvaajaksi. Täytyy toivoa, ettei loukkaantumisia tule, ja jos tulee niin joku nuorista toppareista on hyvä pelaamaan laitapakkia, toki FA Youth Cupin voittaneesta joukkueesta saattaa myös löytyä oikea laitapuolustaja (en tosin tiedä).

Finnan on Liverpoolin puolustuksen heikoin lenkki valitettavasti. Ja Kromkamp näyttöjen perusteella heikoin paikkaaja valitettavasti myös. Olin tosi iloisesti yllättynyt Aggerin pelistä Cardiffissa ja toisaalta vähän hämmästynyt, että Riiseä ei nostettu ylemmäksi kun Aurelio tuli kentälle. Kyllä minusta Riise on esittänyt parempia otteita keskikentällä kuin nähty esitys oli Aureliolta. Dirk Kuyt vaikutti MM-kisoissa asialliselta jätkältä, eikä häntä istutettu viltissä kuten erästä entistä ManU-miestä. Mutta kyllä nyt yhä enemmän tulee ISO kysymys siitä, mitä tehdään sellaisille miehille kuin Neil Mellor, Florent Sinama-Pongolle, Antony Le Tallec, Salif Diao ja MYÖS Harry Kewell. Nämä nyt tulivat pikaisesti mieleen.

 

Mutta kun tämä on Liverpooli kausi 2006-2007 keskustelusarja, niin ennustan, että kauden avauspelissä voitamme Sheffield Unitedin lukemin 3-1.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Luis hyvä. En sanonut, että Finnan olisi pelannut huonoja pelejä keskittyessään puolustukseen, sanoin vain, että pidän häntä nyt puolustuksen heikoimpana lenkkinä. Muutama paha juttu on tapahtunut Finnanin takia (esim. Rio Ferdinandin maaliin johtanut vapaapotku ManUa vastaan, minkä takia olemme nyt UCL-karsinnassa eikä ManU ja pari muuta samanlaista, joista toinen taisi olla Boltonin 2-1 maaliin johtanut virhe ennen El Hadji Dioufin maalia).

 

Toki toki myös muilla on ollut mokia. Jamie Carragher teki nuorempana hirveitä mokia, joista legendaarisimmat taitavat olla kaksi omaa maalia ManUa vastaan pelissä, jonka Pool muistaakseni hävisi kotoona 2-3. Itse kauhistelin muutaman vuoden Jamien toivotaan toivotaan syöttöjä laidalta toisella omalla puolustusalueella. Niistä vastustaja teki useamman maalin ja vielä useammin liki maalin. Ja onhan John Arne ja Samikin omat mokansa esitellyt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kuyt'n tilastot neljältä viime kaudelta Eredivisiestä ovat kohtalaisen vakuuttavaa luettavaa: 137 ottelua joissa 93 maalia. Enemmän kuin pelkkä maalinteko, allekirjoittaneen on vakuuttanut Dirk Kuyt'n joukkuepelaaminen ja aktiivinen osallistuminen tarvittaessa myös puolustamiseen. Eli siis viimeisen päälle joukkuepelaaja.

 

Aika vakuuttavalta kuulostava tilasto. Ja toi aktiivinen joukkuepelaaminen ja asenne kuulostaa juuri siltä, mitä Benitez pelaajiltaan hakee. Eli ei liene vaikea arvata miksi Cisse lähti vaikka ihan kunnon pelimies olikin...

 

Siinä mielessä vähän ihmetyttää jonkinlaisen ongelmapelaajan maineessa olevien Bellamyn ja Pennantin hankinnat. Ilmeisesti ovat kuitenkin vakuuttaneet asenteeltaan. Ei kiinnostaisi nähdä enää uutta "case Collymorea"...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Siinä mielessä vähän ihmetyttää jonkinlaisen ongelmapelaajan maineessa olevien Bellamyn ja Pennantin hankinnat. Ilmeisesti ovat kuitenkin vakuuttaneet asenteeltaan.

Vähän koulutusta niin eiköhän pojat pysy "ruodussa". :blink:

 

Luis hyvä. En sanonut, että Finnan olisi pelannut huonoja pelejä keskittyessään puolustukseen, sanoin vain, että pidän häntä nyt puolustuksen heikoimpana lenkkinä. Muutama paha juttu on tapahtunut Finnanin takia (esim. Rio Ferdinandin maaliin johtanut vapaapotku ManUa vastaan, minkä takia olemme nyt UCL-karsinnassa eikä ManU ja pari muuta samanlaista, joista toinen taisi olla Boltonin 2-1 maaliin johtanut virhe ennen El Hadji Dioufin maalia).

:rules:

 

Olen kyllä kanssasi siitä samaa mieltä, että hän on vahvan puolustuksemme "heikoin lenkki". Sillä vahvastakin sellainen aina löytyy, toki hän olisi usean kilpailijan "vahvin lenkki". Annetaan Steven tekojen tulevalla kaudella puhua puolestaan ja katsotaan asiaa uudestaa sitten tammikuussa (siirtoikkuna).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Liverpooliin puolustus ei taida ollakaan niin vahva mitä luulette, eikä näytä olevan hyökkäyskään. Sheffield näyttää vievän pelin. Fowler näemmä tasoitti, ei pool kuitenkaan enää toista maalia saa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×