Jump to content
Sign in to follow this  
tomine

Kausi 2006/2007

Recommended Posts

Kauden avaus ja Etelärannikolle matka kävi Pompeyn vieraaksi joka ei vielä ollut viime kaudesta hirmuiseti uudistunut, lähinnä puolustuksen osalta kun maalissa teki debyyttinsä James ja puolustuksessa Campbell ja Johnson. Muita uusia miehiä olivat mm. vaihtopenkillä aloittaneet Kanu ja ex-Rovers David Thompson.

 

Vierailijat taas painivat jonkin sortin loukkaantumissumassa heti kauden alkajaisiksi. Ainakin kapteeni Andy Todd oli pikku kolhuista selvinnyt kipparoimaan joukkuettaan, Steven Reid oli maajoukkue kolhustaan toipunut pelikuntoon ja Brett Emerton aloitti vaihtopenkiltä kolhujensa jäljiltä. Sen sijaan topparit Ryan Nelsen ja Zurab Khizanishvili olivat poissa. Tugay taasen oli pelikiellossa viime kauden päätteeksi saadun punaisen kortin takia.

 

Jotta puolustus menisi totaalisen sekaisin niin päättipä Neill ottaa pelissä vielä punaisen myötä pelikieltoa miehelle kauden avauksesta luvassa, toivottavasti kärsii pelikieltonsa jonkun muun joukkueen riveissä kuin Roversin jos ei kerta motivaatio enää riitä Roversille pelaamiseen. Ooh... myöskin v*tun nero toi Andy Toddikin sit päätti ottaa yliajalla itselleen punaisen kortin kun oma joukkue oli 3-0 tappiotilanteessa. Tilanteesta tuli vielä rankkarikin mutta Fridel oli sen hoidellut. Jos ei Nelsen ja Zurab ole kunnossa pikapuolin niin vitsit on pakkien kohdalla aika vähissä mitä vois kentälle heittää.

 

Portsmouth-Blackburn 3-0 (1-0)

 

Maalit : Todorov 26, Kanu 62, 84

Keltaiset kortit : Taylor, Stefanovic (Portsmouth) ; Neill (Rovers)

Punaiset kortit : Neill 65min, Todd 90min (Rovers)

 

Avaus taisi olla Roversin puolesta samaa UMPIPASKAA tasoa kuin viime kaudellakin, tuolloin nousseen West Hamin vieraana.

 

Joo'o taitaa tulla melkoisen tuskaisa kausi, putoamistaistoon mars näillä otteilla ! Helvetin Suuri Pettymys. Odotin voittoa, tai vähintäänkin edes tasuria mutta turpiinhan sieltä tuli kunnolla... ”paperilla” kuitenkin ei kovinkaan vakuuttavan oloista Pompeytä vastaan näköjään tuli sit tappio eikä tainnut olla paljoa otteissa kehumista. Taisi olla se harkkamatsi Olympiakosia vastaan sitä tasoa mitä Roversilta on tällä kaudella odoteltavissa ?

 

Kait tuotakin paskaa pitää sitten aikanaan nauhalta katsella. Keskiviikon kotimatsi Everton tulee näyttämään pitkälti suuntaan onko kasassa Roversilla totaalinen rupusakki ja putoamistaisto edessä. Kolmas matsi sitten Chelseaa vastaan josta kolmisen pistettä Lontoon suuntaan voitaisiin lisätä jo ennen peliä sarjataulukkoon. Jos kolme tappiota tuolloin plakkarissa niin taitaa olla melkoisen tyhjää Ewoodilla tällä kaudella. Neljäs peli pienen maaottelutauon jälkeen on vierailu Sheffield Unitedia vastaan, toivottavasti pahin hurmos heillä tuolloin hiipunut, tai saattaa olla jo lopullisesti näkemiin Roversille.

 

Mitä tuota minute-by-minute selostusta kahtelee niin Todd on siellä huhkinut kiitettävästi puolustuksessa (koko nelikon edestä) vastustajien jyrätessä koko ajan erityisesti Benjanin johdolla... (tosin suht alkupuolella peliä ilmeisesti saatettu rankkari viedä ja tuomarilta ilmeisesti melkoisen erikoinen tuomio nähty) Neill taitanee odotella vain siirtoa muualle, sen verran umpipaskaksi miehen esitystä topparin tontilla on luonnehdittu jonka kruunasi heti 2-0 maalin jälkeinen ulosajo, joten MYYNTIIN heti huomenna ? muista pakeista ei muuten vaan taida olla mihinkään tai asustelevat nykyisin sairastuvalla, jees ja siellähän se Mokoena haahuilee oikeana pakkina sit nykyisin, voi voi.

 

Keskikenttä tainnut olla suht jyrän alla ensimmäisen puoliajan, vaikkei tuokaan kovin nimivahva näyttäis olevan ehkäpä Mendesiä lukuun ottamatta kotijoukkueellakaan. Ilmeisesti toisen puoliajan alussa edes jonkisen syötön omilleenkin saanut mutta kahteen nollaan ja ulosajo vei loputkin minimaaliset rippeet yrittämisestä enää.

 

Roversin kärjet eivät ole tainneet näin tosipelissä saada aikaiseksi edes yhtä kunnon tilannetta ? tosin oma osansa saamattaomalla ? keskikentällä. Noh, onhan se hienoa että yhteispeli sentään kulki kuin unelma harjoituspelissä mutta tosipaikan tullen ei siitä tietoakaan. Kauden flopit kenties muhimassa ?

 

Ilmeisesti keskikenttä ei taas kerran saanut luotua yhtään mitään ilman Tugayta, on se perkele kun miehelle ei hankita minkäänlaista korvaajaa !?!?!?! Puolustuksen osalta niin näillä näkymin voidaan maksaa tuosta Ooijerista vaikka viis milliä pntina, jos vaan suostuu enää tulemaan uppoavaan laivaan tulemaan.

 

Elikkä tarkemmin sanoa puolustus, keskikentää ja hyökkäys kaikki totaalisia luusereita täynnä tänään.

 

Roversin avaus :

 

McCarthy---Roberts

Gamst---Savage---Bentley---Reid

Gray---Todd©---Neill---Mokoena

Friedel

 

vaihdossa :

Brown

Emerton -> Bentley 69min

Gallagher

Jeffers

Kuqi -> McCarthy 82min

 

 

Portsmouthin avaus :

 

Todorov---Benjani

Taylor---Davis---Mendes---O'Neil

Primus---Campbell---Stefanovic©---Johnson

James

 

vaihdossa :

Jordan

Hughes

Pamarot

Thompson

Kanu -> Todorov 60min

 

----

 

Ai niin jotain positiivistakin Jemal Johnson iski heti maalin Wolvesille Hienooooo !!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Veikkaus keskiviikolle...

 

Blackburn-Everton 0-6

 

Ilman toppareita (tai muitakaan puolustajia) ei taideta oikein pärjätä omassa päässä, keskikentällä kukaan ei saa pidettyä palloa eikä annettua hyviä avaavia syöttöjä kun Turkin lahja on pelikiellossa, kärkeen on heittää ainoastaan ilmeisesti Kuqi joka elää asenteensa varassa, ei noita uusia munattomia haahuilijoita.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sparkyn kommentteja...

 

...elikkäs noista voisi päätellä että keskikentän tarjoilu ei pelannut alkuunkaan kärkimiehille toivotulla tavalla. Joten heille voitaneen jonkin sortin synninpäästö katastrofaalisesta avauksesta antaa.

 

Eipä näytä mies kovin huolestuneelta vaikuttavan vaikka turpiin tuli ja pari puolustajaa lensi kaiken kukkuraksi pihalle... noiden seuraavien kommettien perusteella, taitaa pistellä lähinnä pienoiseen vastustajan aliarvioimisen piikkiin ja erityisesti omaan todella lepsuun asenteeseen tämän heikon esityksen.

 

Tuo puolustus kyllä meikäläistä tällä hetkellä aikamoisesti huolettaa, jo ennestään loukkaantuneet ja tulevat pelikiellot (terveille) taitavat entisestään tuota sekavaa nykyistä soppaa sekoittaa pahemmaksi lähiaikoina.

 

Mark Hughesin kommentteja kauden avauksesta...

 

MARK Hughes has promised fans that his side will do better next time when they take on Everton at Ewood Park on Wednesday night.

 

Rovers got their season off to the worst possible start with a 3-0 defeat away to Portsmouth, and the manager could take few positives from the Fratton Park match.

 

"We never really dominated possession or dictated the flow of the game which we needed to to enable us to release the good players we know we have up in the front positions," said Hughes.

 

"We went in at half-time very much in the game, only one down and we came out and had a better response in the second half, the first ten-fifteen minutes we were the better side but then we switched off again and conceded a second.

 

"From that point onwards we were chasing the game, very quickly Lucas got sent off and then it is just damage limitation to be perfectly honest."

 

Rovers didn't have their first choice defence on show, with the side missing Ryan Nelsen and Zurab Khizanishvili through injury.

 

"We had a number of defenders out, we had to reorganise somewhat, but in saying that we still need to be better collectively than we were today, and we will be.

 

"A number of players will be better for it, they'll understand that you can't ease yourselves into a Premier League games, you have to be ready and ready to go at three o'clock.

 

"Maybe some of them tried to ease themselves into the match and when you do that it becomes difficult. But we pick ourselves up, we can't dwell on this one, we've got 37 more games to come.

 

"It is a poor start from our point of view but I think you'll see a different performance on Wednesday."

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuli sitten peli nauhalta katseltua... pakko hieman muutella joissain asioissa tuota näkemystä minkä sai tuosta tekstiselostuksen perusteella...

 

...vaikkapa Lucas Neill, noh mies teki kyllä karmeita virheitä muutaman, jollaisia ei viime kaudella topprina nähty eikä tuollaisia voi hyväksyä ! mutta tietyissä tilanteissa taas tuntui että mies on ainoa jolla oli kuitenkin sydäntä ja asennetta mukana koko touhussa Roversin puolelta, välillä oli jälleen kerran tuttuun tapaansa joukkueen (paras) pelinrakentajakin siinä sivussa...

 

...myös McCarthy väläytteli pariin otteeseen todella upeasti ! peliälyään ja tekniikkaansa, jotenkin miehestä tuli hieman Yorke parhaimpina päivinään mieleen.

 

 

Itse pelistä :

 

Alussa mentiin melkoisen tasaisissa merkeissä ensimmäinen vartti. Roversilla oli todella vaikeaa saada oikein luotua yhtikäs mitään ja saada organisoidusti palloa ylitse keskiviivan... hyökkäykset kangertelivat pahemman kerran, oikeastaan koko ensimmäisen puoliajan.

 

Vajaan kymmenen minuutin kohdalla aika erikoista kun tuosta kyynärpäällä vauhdilla poskeen hyppäämis/ryntäämisestä ei alussa Pompeyn mies saanut keltaista laisinkaan, taisi lähteä tajukin vähäksi ajaksi Robbi Savagelta tuossa tilanteessa kun miestä siellä kentän pinnassa elvyteltiin. Kun mies sitten omin jaloin vähän ajan päästä sivurajalle käveli niin kotijoukkueen fanit palkitsivat miehen kästittämättömästi vihellyksillä.

 

Kahdenkympin kohdalla, McCarthy pääsi näppärästi kääntämään ihan päätyrajalta pallon maalin eteen (haki pitkän pystysyötön hyvin) jossa Pompeyn pakit hädissään potkivat toisiaan päin ja pallo meni melkein maaliviivalle pyörimään, tuolloin Pompey pakki hyppäsi puhtaalla mahaplätsyllä munimaan (sananmukaisesti) palloa ja paikalle tullut Roberts ei voinut kuin levitellä käsiään koska jostain käsittämättömästä syystä tilanteesta vihellettiin vapari kotijoukkueelle.

 

Kakskysviis... Roversin pakki (Neill) mokaa helpon pitkän syötön katkon vasemmalla puolella ja Benjani saa ilmaiseksi pallon, syöttää maalille josta Todorov saa ihan vapaasti pistellä tyhjään maaliin, Roversin pakien ollessa ties missä. Heti perän Neill ottaa turhautuneena turhan keltaisen kortin tulemalla takaviistosta koipeaan ojentaen miehen pysäyttämistarkoituksessa...

 

...tuosta vaparista hyvä keskitys maalille josta Campbell pääsee aivan vapaasti puskemaan mutta menee keskellä maalia ja Friedel saa upean torjunnan itselleen siitä.

 

Kolkytviis... Roversin pakeilta taas käsittämätöntä sekoilua. Onnekkaasti pallo ei kuitenkaan päädy taas takulmalle josta tyhjään maaliin olisi taas päässyt pistämään.

 

Kolkytäseittämän... Reid veti lijan vaparin kaukaa joka muutti suuntaa täysin muurista mutta James nappasi pallon.

 

Nelkytäviis+kaks... McCarthy pisti näppärän jatkon ja Roberts oli lähellä päästä yksin läpi mutta Jamesin vastaantulo pelasti tilanteen.

 

Ensimmäisellä puoliajalla Rovers hävisi käytännössä joka ikisen kaksinkamppailun ja aina oli punapaitainen pelaaja tilanteesta hieman myöhässä. Kun pallo omalla joukkueelle saatiin sitä ei edes pyritty ottamaan haltuun itse vaan nopeasti summassa tökkäämään kohti lähintä punapaitaa joka taas hävisi kaksinkamppailun kun vikkelämpi Pompeyn pelaaja vei helposti pallon itselleen, jos pallo nyt sattui edes omalle pelaajalle suuntautumaan. Ei tainnut Rovers saada kertaakaan kolmea peräkkäistä syöttöä omilelleen menemään. Erikoistilanteissa (kulmat ja vaparit) myöskään Sil Campbeliä ei saatu kuriin ei millään...

 

...kotijoukkueen Benjani oli mukavassa vauhdissa ja liikkui vauhdikkaasti laajalla säteellä ja aiheutti Roversin hitaille pakeille todellisia ongelmia vikkelyydellään, tosin hänenkin yritykset lähtivät monesti melkoisen pienistä kulmista ja olivat enempikin toivotaan toivotaan meiningillä kokeiltuja.

 

Toisen puoliajan alkajaisiksi Roversilla sai todella monista ! vapareista ja sivurajoista mukavasti vaarallisenoloista painetta ja hässäkkää Pompeyn maalinedustalle. Pallo ei kuitenkaan maaliin asti tietään löytänyt. Pitkälti sen takia kun Reid ja Bentley pääsivät edes hieman peliin mukaan.

 

Viiskytkuus... Roberts henkki itsellaan hyvän vetopaikan parilal hyvällä harhautuksella vasemmalle rangaistusalueen kulmalle ja veto lähti kohti alakulmaa mutta James nappasi hyppysiinsä vedon.

 

Viiskytkahdeksan.. taas puolustus ihan sekaisin mutta tällä kertaa Neill estää hienosti laukauksen.

 

Kuuskytkaks... kesken hyvän Roversin painostuksen laidasta pääsee Pompey pelaaja karkuun, sieltä keskitys maalille ja Todd häviää ihan satanolla puskutilanteen Kanulle lähellä maalia ja Friedel totaalisen voimaton.

 

Kuuskytneljä... toinen keltainen Lucasille. Mies keskikentällä laidassa blokkasi vastustajan vastustajan pois pallosta. Ei mikään sen kummempi sikailu vaan enemmänkin turhautuminen, tosin ei hieman heppoisen oloinen oli kyllä tässä tilanteessa ulosajo.

 

Kuuskytäseittämän... yksi monista Benjanin kaukolaukauksista, jonka Friedel kuitenkin suht helposti nappasi matalalta.

 

Seitkytäkask... McCarthy näppärästi pallo haltuun kovasta keskityksetä joka laidasta maalin eteen tuli, heti jakoi takatolpalle näppärästi mutta Emertonin veto hyvästä paikasta epäonnistui totaalisesti ja meni lähemmäksi sivurajaa kuin maalia.

 

Seitkytäseittämän... Roversin vasemmalta laidalta taas keskitys maalille Pompeyn toimesta josta suoraan jatko maalinedestä ja Friedeliltä huikea pelastus.

 

Kahdeksankytä... pienestä kulmasta rangaistualueen ulkopuolelta todella tulinen vapari Gamstilta mutta James sai nyrkkeilemällä torjuttua.

 

Kahdeksankytä kaks... oikealta lähtee taas korkea keskitys ja maalin edessä Mokoena on ihan hukassa (pyörii ihmeissään paikallaan) ja häviää satanolla puskutilanteen Kanulla joka pistää pallon takakulmaan.

 

Kasikuus, Roversin pakit taas hukassa ja Benjani pääsi hyvään paikkaan keskeltä kokeilemaan mutta laukoi ylitse.

 

Kasiysi... Glen Johnson hypäten jalkapohja edellä Gamst Pedersenin nilkoille mutta ei edes keltaista korttia tilanteesta.

 

Yhdeksänkytä+yks Kanu meni karkuun ja Todd tuli takaapäin, osui selvästi palloon jonka jälkeen Kanu syöksyi omia aikojaan, tilanteessa ei tainnut edes olla osumaa ?. Tilanteesta tuli suora punainen, joka toivottavasti perutaan. Kanun rankkarin torjui Friedel ja sen jälkeen Kanu pusku jatkon ohitse maalin.

 

 

Lyhyenä yhteenvetona : ensimmäisellä puoliajalla Pompeyn keskikenttä oli paria pykälää parempi kuin Roversin ja siihen päälle vielä Roversilta pari karmeaa mokaa puolustuspäässä...

 

...toisella puoliajalla (alussa) Rovers sai pelistä kiinni ja keskikentän haltuunsa mutta taas heikkoa puolustamista ja tilanne kaksinolla, viimeistään selkäranka napsahti kun heti perään Neill sai punaisen kortin (toinen keltainen). Loppu siitä eteenpäin oli enempikin pelkkää pelailua ja pallottelua. Pompey ansaitsi voittonsa mutta ei nyt mitään ihmeellistä esittänyt.

 

 

Jotain positiivista ja negatiivista poimintaa :

 

+Brad Friedel teki mitä pystyi, useita hyviä torjuntoja ja rankkarinkin hoiteli

 

---keskikenttä jäi jyrän alle kokonaisuudessaan (varsinkin Reid, Bentley olivat TODELLA huonoja)

--puolustus oli ajottain täysin tuuliajolla (varsinkin Neill teki todella pahoja mokia useamman, eikä Moenan ja Graynkään touhuissa paljoa kehumista ollut)

-hyökkääjät eivät saaneet paljoa luotua, silloin harvoin kun pallon saivat (McCarthy muutama upea väläytys, Roberts oli heikko... koetti pelata targettina mutta pallojen jakelu ei onnistunut lainkaan, karkaili jatkot minne sattuu ja pahasti... tosin melkoisen paljon miestä myös rikottiin, heti kun sai pallon niin käytännössä tuomari vihelti Roversin eduksi vapaapotkun)..

 

Ulosajot :

 

Lucas Neill taas napsi kaksi keltaista. Ensimmäinen ansaitusti... moka joka johti maaliin ja siitä heti perään Neill ottaa turhautuneena turhan keltaisen kortin tulemalla takaviistosta koipeaan ojentaen miehen pysäyttämistarkoituksessa. Toinen keltainen... mies keskikentällä laidassa blokkasi vastustajan vastustajan pois pallosta. Ei mikään sen kummempi sikailu vaan enemmänkin turhautuminen, tosin hieman heppoisen oloinen oli kyllä tässä tilanteessa ulosajo.

 

Andy Todd ajettiin pihalle aivan lopussa, tosin tuomari itse on ilmoittanut että katsoo vielä videolta tilanteen tarkemmin. Joten hänen tuleva pelikieltonsa saatetaan vielä kumota. Todd osui palloon ja Kanu syöksyi sen jälkeen enempi omia aikojaan, tainnut itse Kanukin sanoa että tuli hieman väärä tuomio tilanteessa. Asia on kuitenkin nyt tuomarin käsissä tästä eteenpäin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Plop plop, tulipahan tännekin rekisteröidyttyä. Täytyykin hieman lueskeilla muiden kuin BB:n tarinoita.

 

Pieni murunen asiaakin näin ensipostin kunniaksi: Blackburn on odotetusti valittanut Toddin punaisesta ja kurinpitolautakunta kokoontuu tiistaina käsittelemään tapauksen (linkki). Nelsen tähtää kentille ensi kuun Sheffield United -peliin, joten väliin jäävät ainakin Everton- ja Chelsea-pelit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt vasta vihdoin pystyy jotain kiroittamaan tänne sivulle

 

Sen verran pahaa oloa ollut havaittavissa ton kyseisen Pompey pelin jälkeen,

 

Mutta kyllä tuli kauhukuvat että divari kutsuu ja pian jos tuolla lailla pelataan jatkossa,noh onhan siellä tietty halvemmat liput ja fanaattisemmat fanit divarissa noh yks peli vasta pelattu mutta kun pessimisti oon :mrgreen:

 

Mutta jooh kait toi tosta lähtee pelit taas kulkemaan noh tänään sitten Everton toivottavasti niit vastaan saatais jotain aikaseks no ilta näyttäää.

 

Jooh ja tervetuloa mun puolesta ainakin Oiijer :hug:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olikin näköjään jo joku kirjottanut tuonne Paitsion puolelle uutisen tuosta Ooijerin siirrosta joten laittelenpä tämän oman versioni sitten vain tänne foorumin puolelle.

 

 

Andre Ooijer siirtyi Blackburniin

 

Kovasti Roversiin halunnut hollantilainen joka meni jo jonkinmoiseen lakkoon PSV:ssä jotta saisi siirron Valioliigaan toteutumaan tuotti lopulta tulosta ja mies on ainakin seuraavat kaksi kautta Blackburnin pelaaja.

 

 

Viime kesänä MM-kisoissa oranssipaidoissa luutinutta pakkia pidetään todella kovassa arvossa Hollannissa ja moni on pitänyt miestä viime kausina kyseisen sarjan parhaan puolustaja, erityisesti tietysti PSV fanit mutta myös muilta faneilta on miehelle kehuja tulvinut.

 

Ikää topparille (tarvittaessa oikealla puolustuksessa) on kertynyt jo 32-vuotta, siirtosumman suuruutta ei julkistettu ja sopimus tulee kattamaan seuraavat kaksi kautta ja optio on myös kolmannesta jos homma toimii toivotulla tavalla.

 

Kaudella 2006/2007 hänen numeronsa tulee olemaan 20

 

Andre Ooijer on kotoisin Amsterdamista ja aloitti uransa Ajaxin riveissä. Tie vei kuitenkin nopeasti FC Volendamiin lainelle sieltä Roda JC ja lopulta siirto PSV Einhoveniin vuonna 1997 jossa siis pelasi (yli 200 peliä) aina tähän päivään saakka. Maaotteluita hänelle on kertynyt yli 20 kappaletta.

 

Andre Ooijer : ”Olen erittäin iloinen että siirto toteutui vihdoin. Odotan malttamattomana pääseväni pelaamaan ja näkemään stadionin ja kaiken täällä. Halusin uuden haasteen urallani ja uskon että tämä on minulle sellainen. Olen kuullut monilta muilta pelaajilta että Rovers on hyvin lämminhenkinen seura aivan kuten PSV:kin oli, joten valinta tänne tuloon oli helppo. Puhuin mm. Ruud van Nistelrooyn kanssa ja hän suositteli olla tätä tilaisuutta käyttämättä.”

Share this post


Link to post
Share on other sites

23.8.2006 Blackburn-Everton 1-1 (0-0)

 

Todella nihkeää on tämän kauden alku, tiukassa tuntuvat pisteet olevan ja seuraavaksi Boron haavoittama ja nöyryyttämä Chelsea tulee kylään joka varmasti haluaa palata voittojen tielle esityksensä jälkeen. Sen jälkeen pieni maaottelutauko ja sitten pelataankin käytännössä jo ”pakkovoitosta” Sheffield U:n vieraana jos tästä kaudesta halutaan jotain muutakin kuin konttaamista saada irti.

 

Vaikea kommentoida hirveästi tätä Everton peliä kun ei sitä nähnyt... mitä kuitenkin parilta eri Roversin forumilta katselee niin... Emerton saanut todella paljon kehuja oikeana laitapakkina. Andy Todd ilmeisesti ollut lopussa hieman tuuliajolla pariinkin otteeseen. Puolustus (kuten koko joukkue) petrasi ilmeisesti melkoisesti otteitaan ja piteli ilmeisesti melkoisin hyvin Johnson ja Beattien kurissa....

 

...keskikentällä ilmeisesti Bentley pelannut aivan toisen luokan pelin kuin avauksessa, tosin pelasi nyt oikeassa laidassa ja Reid meni keskelle. Ensimmäisellä puoliajalla maalipaikkoja ilmeisesti ollut enempikin ja niistä olisi pitänyt pystyä tekemään. Lopussa (viimeiset vajaa puolituntia) ilmeisesti taas perinteinen paniikki iskenyt kun Everton heittänyt useamman miehen kärkeen eikä tilannetta varmasti ole auttanut laisinkaan sekään että keskikenttä ilman Tugayta ei pysty rauhassa pitämään omillaan palloa laisinkaan.

 

Toivottavasti Todd ei nyt jatka vain kapteeninnauhansa turvin aloituksessa vaan Zurab tulisi olemaan tämän Ooijerin partneri sunnuntaina... sitten kun Nelsen aikanaan palaa niin Todd voitaneen (toivottavasti) tipauttaa pahanpäivän varalle jos loukkaantumissuma vielä iskee. Nyt vaan peukut pystyssä että saadaan hiljalleen puolustus toimimaan (joko näillä tai vielä mies lisää) sillä tavalla että voittojakin saattaisi tulla... toivottavasti siirtomarkkinoila tulee vielä keskikentälle vahvistus tai pari.

Share this post


Link to post
Share on other sites

27.8.2006 Blackburn-Chelsea 0-2

 

Kauden kolmas peli ja vieraaksi saapui kahden edellisen kauden mestarit elikkä Chelsea. Pitihän se arvata että juuri tähän peliin tuo Ballack sitten toipuu ja tekee debyyttinsä. Samoin maalivahti Cech palasi loukkaantuneiden kirjoilta. Myös uusin vahvistus Boulahrouz teki Valioliigassa ensiesiintymisensä.

Kotijoukkueelta muutama vaihto edellisiin peliin verrattuna ja uusi mies Ooijer teki debyyttinsä Rovers paidassa, kapteeninnauhaa käsivarressaan kantoi Lucas Neill...

Blackburn-Chelsea 0-2 (0-0)

 

Ensimmäinen puoliaika...

 

Blackburn oli päättänyt tällä kertaa ottaa todellisen taisteluilmeen ja tekemisen meiningin mukaansa kentälle ja joka ikisestä pallosta taisteltiin todella loppuun asti. Se mikä varsinkin taidossa keskikentällä hävittiin niin yrittämisellä kurottiin kiinni ja paikoin mentiin ohitsekin...

 

...kokonaisuudessaan hyvin tasainen ja kumpikin sai muutaman puolittaisen paikan mutta laukaukset menivät niistä ohitse tai kotijoukkuee Fridel oli mies paikallaan. Roversin vaarallisin tilanne tuli Gamstin vapaapotkun muuttaessa muurista totaalisesti suuntaa mutta pallo päättyi lopulta vain maalinkatolle. Vierailijoiden parhaat paikat tulivat Roversin pallonmenetyksistä mm. Reidin astuessa pallon päälle, Bentleyn aloittaessa riplailemaan liian pitkään...

 

...hyökkääjien ja keskikentän ajatukset eivät menneet laisinkaan yksiin vaan juoksut ja syötöt menivät käytännössä järjestäen juuri toiseen suuntaan minne taas Roversin kärkimies juoksi, Robertsin ainoa taidonnäyte olikin kun mies kirmasi hyökkäyspäästä omaan päähän ja oman rangaistusalueen tuntumassa tökkäsi vastustajalta pallon sivurajasta ylitse kun oli tätä koko kentän lävitse ensin jahdannut.

 

Vierailta Sheva pääsi muutaman kerran laukaisupaikkaan mutta onneksi meni ohitse tai Friedel oli sopivasti hereillä. Myös Kaloun tilanne herätti huomiota jossa Neill tuli vauhdilla takaviistosta ja mies lähti siinä missä pallokin, rangaistuspotkunhan siitä olisi viheltää voinut.

 

Toinen puoliaika...

 

Heti kylmää vettä niskaan kun vaparitilanteessa Ooijer otti hölmösti kahdella kädellä Terryn syleilyynsä ja antoi rankkarin (tosin Terry pelaa kyllä usein samalla tavalla omassa päässä eikä vihellystä kuulu, ei toki tässä pelissä tarvinnut) josta Friedelin hyvin mukana ollessa pallo kuitenkin maaliin meni Lampardin tekemänä. Harmi että tilanne totaalisen turha kun pallo oli menossa aivan toiseen suuntaan kuin Tery ja Ooijer...

 

...tuon jälkeen peli olikin selvä ja olisi voinut ihan hyvin jo katsomisen siihen lopettaa...

 

...maalin jälkeen kumpikin toppari tuntui menevän hieman sekaisin ja pari räikeää virhettä tuli kumpaisellekin mutta niistä selvittiin. Sitten mentiin pitkät tovit melkoisen tasaisissa merkeissä.

 

Kymmenen minuuttia toista puoliakaa pelattu ja hieno keskitys Emertonilta takakulmalle josta McCarhy otti pallon haltuun ja koetti pistää takakulmaan mutta Cech torjui hienosti.

 

Reilu seitkytäminsaa Robertsin paidassa roikuttiin Carvalhon toimesta mutta ei rankkaria. Viimeinen niitti tuli kymmenen minuuttia ennen lopua kun Drogba karkasi väkisin Ooijerilta

 

Plussii ja miinuksii Roversille...

 

+++puolustus saatu jonkinmoiseen kuosiin ja erityisesti Emertonin hienot otteet :)

++taisteluilme non yleisesti j

+David Bentley näppärää pelaamista

-(+) Andre Ooijer pari virhettä jotka kostautui maaleilla mutta toki muuten ihan kelpo esitys. Toivottavasti saa karsittua virheet niin tulee olemaan hyvä vahvistus takalinjoille.

--Jason Roberts totaalisen surkea esitys, pallo karkasi tai vietiin mieheltä kerta toisensa jälkeen

 

Uusi mies Andre Ooijer vaikutti hyvältä ja rauhalliselta vahvistukselta takalinjoille, myös muutaman pääpallon vei todella tyylillä omalla kenttäpuoliskolla. Pientä hapuilua oli alussa syötöissä mutta ne jätetään pois niin taatusti hyvää tulee. Emerton näyttää myös mukavasti kotiutuneen oikean laitapakin tontille...

 

...jos Neill vielä joukkueessa jatkaa voisi hänet jatkossakin pitää vasemmalla laidalla jotta maanmies saisi jatkaa oikeana puolustajana, tosin toisella puoliajalla miehen keskitykset menivät ihan päin v*ttua...

 

...niin ja tolla Robertsilla näyttää olevan vielä karkeampi kosketus pallon kuin Kuqilla :( käytännössä joka ainoa haltuunottoyritys joko rinnalla tai jalalla karkasi miehen ulottumattomiin vastustajalle.

 

Rovers aloitti...

---------McCarthy---Roberts-----------

Gamst---Savage---Reid---Bentley----

Neill©---Zurab---Ooijer---Emerton

----------------Friedel-------------------

vaihdossa...

Brown

Todd

Gallagher -> Gamst 68min

Jeffers

Kuqi

 

Chelsea aloitti...

--------Kalou--Shevchenko-------

Lampard---Essien---Ballack----

------------Makelele---------------

Bridge---Terry©---Carvalho---Boulahrouz

------------------Cech-------------

vaihdossa...

Cudicini

Ferreira

Mikel -> Makelele 88min

Wright-Phillips -> Shevchenko 82min

Drogba -> Kalou 56min

 

Tulevaa...

 

Rovers tyylikkäästi sitten sarjajumbona. Seuraavaksi sitten jumbokamppailu kun mennään Sheffield Unitedin vieraaksi kahden viikon päästä. Harmi ettei niillä ole oikein ketään maajoukkuessa pelaavia sen enempiä joten saavat rauhassa valmistautua kun Roversilta melkeinpä kaikki avauksen ja vaihtopenkin äijät vipeltää jossain päin maailmaa. Se on sitten voitto siitä joka ainostaan kelpaa... tai muuten saattaa loppukausi mennä putoamistaistossa äheltäessä, kenties pudotessa ? historia toistaa taas kerran itseään ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kuokkaahan mestareilta tuli, mutta loistavaa taistelua Rovers esitti. Jos samanlainen taisteluhenki näkyy jatkossakin niin kyllä tästäkin kaudesta ihan hyvä tulee, vaikka vielä pistepotti on nyt laihan oloinen.

 

Ennakkoon aattelin että kolmen matsin jälkeen kolme pistettä olisi kohtalainen saavutus Roversilta. Nyt vaivainen yksi bojo, kun kotipeli Evertonia vastaan piti lopussa sössiä tasuriin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kuokkaahan mestareilta tuli, mutta loistavaa taistelua Rovers esitti. Jos samanlainen taisteluhenki näkyy jatkossakin niin kyllä tästäkin kaudesta ihan hyvä tulee, vaikka vielä pistepotti on nyt laihan oloinen.

 

Ennakkoon aattelin että kolmen matsin jälkeen kolme pistettä olisi kohtalainen saavutus Roversilta. Nyt vaivainen yksi bojo, kun kotipeli Evertonia vastaan piti lopussa sössiä tasuriin.

No tänään esitys oli kaikkinensa ihan ok kuitenkin ei siinä mitään. Ei varsinaisia paniikkitilanteita tullut kovin montaa ja keskikenttä pystyi ihan kohtalaisesti syöttelemäänkin palloa pelaajalta toiselle, tosin se Tugayn taika hyökkäyssuuntaan syötöistä toki puuttui.

 

Roversin ongelma on aivan järjetön ailahtelevaisuus (jota oli viime kaudellakin, nyt puuttuu sitten kärjestä Bellamyn nopeus ja yllätyksellisyys), ei ole mitään takeita että maaottelutauon jälkeen jätkät on laisinkaan samanlaisella tsempillä menossa kuin tänään kun vastustaja ei ole paperilla nimillä tuota luokkaa...

 

...pelottaa myös mahdolliset loukkaantumiset maaotteluissa ja pelaavat vielä melkoisen tiiviiseen tahtiin nuo kaksi maaottelupeliä (tosi taas kyseessä joten tuskin mitään huileja luvassa) ja jälkimmäisen pelin jälkeen ei jää hirveästi aikaa palautua kun taas Sheffieldin jätkät voi jo nyt alkaa parin viikon intesiivisen valmistautumisen tuota ottelua varten. Vaikkapa toi Roversin Ooijer lähtee jo huomenna Hollannin maajoukkueen mukaan, seuraavan kerran miehen sitten näkevät kun käytännössä jo taas on täysi höyry päällä Valiossa, vielä vieraspelit jotka olivat melkoisen tuskaisaa touhua Roversille viime kaudella.

 

Itseäni olisi kolmen pelin jälkeen tyydyttänyt neljä pistettä tai enemmän. Kohta alkaa kolmen eri cupin pelit vielä tuohon päälle niin varmasti alkaa olemaan sellaisia pelejä talven pimeillä kun Roversilla ei tuollaista energia määrää ja taistelua ole kentälle puristaa itsestään ja silloin sitä ollaan kusessa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt ei ole todellakaan mene hyvin, ei auta taistelu jos ei tehdä maaleja ja tällä tahdilla ei hyvä tule. Pilkusta voi keskustella mutta idioottimaisen teon teki Ooijer joka tapauksessa, miksi ihmeessä laittaa kädet kaverin ympärille kun ei edes pallo ole lähellä? Olisikohan ekan pelin paineet olleet liian kovat?

 

Rovers tarvii keskikentälle luovan pelaajan, Tugay kai vapautuu pannastaan ensi peliin mutta hänen iällään ei varmaan 35 peliä tällä kaudella pelata joten sille paikalle hankinta ei olisi pahitteeksi jollei esim. Bentleytä sille paikalle soviteta.

 

Kauden alku on todella tärkeätä aikaa ja jos me ei tästä paranneta voi tulla ikävä kausi, 1 pinna kolmesta ekasta pelistä joista 2 kotona ei todellakaan näytä siltä että 4 joukkoon yritettäisiin.

 

41 pinnaa lisää tavoitteena, sit voi hengittää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rovers tarvii keskikentälle luovan pelaajan, Tugay kai vapautuu pannastaan ensi peliin mutta hänen iällään ei varmaan 35 peliä tällä kaudella pelata joten sille paikalle hankinta ei olisi pahitteeksi jollei esim. Bentleytä sille paikalle soviteta.

 

Kauden alku on todella tärkeätä aikaa ja jos me ei tästä paranneta voi tulla ikävä kausi, 1 pinna kolmesta ekasta pelistä joista 2 kotona ei todellakaan näytä siltä että 4 joukkoon yritettäisiin.

 

41 pinnaa lisää tavoitteena, sit voi hengittää.

Harmi vaan että monesti alkukausi kyllä sanelee sen kuinka se kausi lopulta lähtee, työlästä nousta heikon alkukauden jälkeen. Tosin eipähän se viime kauden alkukaan kovin kummoisesti liikkeelle lähtenyt, homma rupesi oikeastaan vasta siellä joulukuun alussa rullaamaan. Tosin tuolloin saatiin huikeaa buustia kun pystyttiin voittamaan Manu kaksi kertaa, Chelsea ja Arsenal kerran jotka ovat todellisia plus pisteitä jotka saattavat totaalisesti tällä kaudella jäädä napsimatta. Noilla kahdellatoista pisteellä kuitenkin oli/olisi melkoinen (suorastaan huikean suuri) merkitys sarjataulukossa kun sijoituksia aletaan katsomaan.

 

Neljän joukkoon uneksiminen varsinkin Bellersin lähdön jälkeen on aikamoista utopiaa. Kuitenkin moni joukkue pelasi viime kaudella alle kykyjensä ja Rovers taas ylitti. Jos kympin sakissa ollaan Valioliigassa kun kausi päättyy niin meikä on oikein tyytyväinen, sekä mahdollista plussaa jos mukavasti onnistuvat reissut niin UEFAn kuin FA:n muodossa kyseisissä Cupeissa.

 

Bentley on pelannut joitain pelejä tuossa keskikentän keskellä mutta ollut niissä yleensä todella huono ja homma tuntuu hänen kohdallaan pelittävän huomattavasti paremmin kun pelaa oikeassa laidassa, en usko että miehestä on Tugayn nappisten täyttäjiksi vaikka sitä todella toivoisin !

 

Jos nyt jotain positiivista kaivetaan esille kolmesta ensimmäisestä pelistä, niin Emerton tuntuu olevan tuossa oikean laitapakin tontilla todella huikeassa iskussa :star: Jos sama tahti jatkuu niin paikka ehdottomasti hänelle luovutettakoon ja olen iloinen että mies neljän vuoden jatkosopparin teki vaikka todella epäilevästi siihen suhtuduin... tuntuu homma toimivan hänen kohdallaan aivan toisella tasolla kuin mitä keskikentällä ollessa, joten toivottavasti pidetään kuitenkin siellä pakkina.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nelsen leikkaukseen vammansa vuoksi, ilmeisesti kuukauden olisi poissa onneksi me ostettiin Ooijer niin puolustajia riittää.

Jostain oli lukevinani että tuo Nelsenin leikkaus suoritettaisiin täällä Suomessa, jos näin todella on niin toivottavasti tekevät hyvää työtä :mrgreen:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sparky päätti sitten tehdä vielä siirtomarkkinoilla siirron kun selvisi tuo Ryan Nelsenin leikkaukseen joutuminen ja useamman kuukauden ? Rivistöstä puuttuminen...

 

Niin tosiaan tämän kauden mittavalla sopimukselle rivihin liittyi aikoinaan Roversista ensin Liverpooliin ja sieltä Wiganin kautta takaisin tullut Sveitsiläistoppari (32-v) Stephane Henchoz.

 

Sveitsiläisen pelinumeroksi tulee 16 ja Kuqin numeron 9 sai hänen ”tilalleen” tullut Shabani Nonda.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt tuntuis olevan riitävästi pelureita ainaki toppareiden ja hyökkäjien osalta. Itse odottelen tuolta Oijerilta aikas paljo, kuitenki maajoukkue pelaaja. Henchoz ollu taantumaan päin mut vielä kelpo peluri. Nyt en ihan ensimmäisenä laittas Toddia kehiin. Mitä noihin hyökkäjien suhteen tulee niin semmonen käsitys itsellä on et Nonda on aika kovaa kaliiberia. Maaleja täs nyt tarvitaankin, kun vasta yks tehty mut kausi vasta alussa, onneks. Itse olisin toivonu sinne keskikentän keskustaan yhden kaverin vaik Tugay, Reid, Savage ja Bentley hyviä onkin. Esim toi Petrov olis kelvannu, joka sit meni Villaan.

 

Sen verran viel omista suunnitelmista et varmaan ohjelmaan kuuluu 25.11 Watford vierais ja fulham koton joulukuun alkupäivinä ja jopa viel Charlton siin samalla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

9.9.2006 Sheffield U - Blackburn R 0-0

 

Suhteellisen pirteästi aloittaneen sarjanousijan vieraaksi vei tänä syksyisenä lauantaina Roversin tie, vaikkei kumpaisellakaan joukkueella pahemmin ole vielä pisteitä kertynyt.

 

Vierailijoilta puuttuivat loukkaantumisten takia Ryan Nelsen (on pidempään poissa), Steven Reid joka kärsi jo pienistä kolhuista ennen maajoukkue komennuksia sekä kärkimies Jason Roberts.

 

Paluun sen sijaan teki Tugay joka on kärsinyt kolmen ottelun pelikiellon jonka viime kauden viimeisessä ottelussa sai. Kärjessä Robertsin paikan vei Jeffers joka pääsi ensimmäistä kertaa avaukseen Roversin riveissä, siirtoikkun viimeisenä päivänä saapunut Shabani Nonda aloitti penkillä. Mies ei ole liiemmälti kerinnyt harjoitella uuden seuransa kanssa eikä tilannetta parantanut miehen myöhtyminen lennolta kun maaotteluista oli viime viikolla palaamassa Englantiin.

 

Roversin aloitus :

 

McCarthy---Jeffers

 

Gamst---Savage---Tugay---Bentley

 

Neill©---Zurab---Ooijer---Emerton

 

Friedel

 

vaihdossa :

Brown

Mokoena

Peter

Gallagher

Nonda -> McCarthy 72min

 

 

Sheffiel United :

 

Webber---Hulse

 

Armstrong---Jagielka---Tonge---Ifill

 

Unsworth---Leigertwood---Morgan---Sommeil

 

Kenny

 

vaihdossa:

Kozlik

Akinbiyi

Quinn -> Tonge 82min

Nade -> Webber 17min

Kazim-Richards -> Ifill 64min

 

 

Ensimmäinen puoliaika :

 

Todella tasaista ja kumpikaan ei maalipaikoilla päässyt herkuttelmaan. Kotijoukkueelta Hulse onnistui kerran jujuttamaan Roversin paitsioansa ja pääsi puolittain läpi mutta kova veto meni selvästi maalin ohitse. Myös rangaistusalueen kulmasta tuli mainio vapari matalana kohti etukilmaa ja todella lujana mutta Friedel nappasi pallon mainiosti.

 

Vieraiden paras paikka tuli puolustaja Neillille joka pääsi aivan vapaasti tykittämään rangaistusalueen rajalta melkoisen keskeltä maalia mutta veti meni ohitse, ei hirveän paljoa mutta liikaa kuitenkin.

 

Ensimmäinen puoliaika ei paljoa hienouksia tarjonnut. Lähinnä melkoista taistelupalloa lähinnä keskialueella ja vierailijoillakin oli suuria vaikeuksia keskiviivan jälkeen saada mitään kunnollista aikaiseksi.

 

Seitkytäseittämän... kulmapotkutilanteessa Zurab väänsi maalinedustalla vastustajan kanssa ja ilmeisesti paidassa toikkumisesta lopulta rankkari vihellettiin. Friedel kuitenkin näppärällä sivuttain liikkeellä taisi harhauttaa vetäjän (Unsworth) ampumaan sinne minne mies sen tahtoikin tulevan.

 

 

Toinen puoliaika :

 

Heti alkajaisiksi Tugay pisti nätin pystysyötön nurmea pitkin ja Jeffers pääsi karkuun yksikseen mutta käsittämättömästi tilanne liputettiin paitsioksi ja hidastuksesta näki että ei ollut lähelläkään paitsiota. Tuon jälkeen kotijoukkue sai hieman otetta ja pääsi pari kertaan maalin edestä melkoisen vaarallisesti yrittämään toppareiden edestä/ välistä.

 

Jeffers kipitti ihan mukavasti ja liikkuu todella laajalla säteellä. Jotenkin pojasta tulee mieleen Sinama (ja lunastaa hänen paikkansa taatusti vähintäänkin kelvollisesti), mutta tehoja en kyllä jaksa häneltä odottaa kovin paljoa kuitenkaan maalien muodossa.

 

Seitkytä... kohdalla McCarthyn selkään tuli Unsworth mutta todella heppoinen vapari, näistä ei kyllä normaalisti vihelletä. Rankkarin ampui Lucas Neill mutta kotijoukkueen maalivahti torjui melkoisen keskell tulleen vedon. Tuosta kotijoukkue sai todellisen iskun päälle ja pari vaarallisen oloista laukausta tuli mutta Brad oli taas kerran mies paikallaan.

 

Kahdeksankytäviis.... käsittämätön lahjarankkari kotijoukkueelle kun avustava päätti rajalta vihellelellä omia aikojaan rankakrin kun Neill puhtaasti rinnnalla palautti pallon Friedelille. Tällä kertaa oikeus kuitenkin toteutui ja Friedel torjui Hulsen laukoman rankkarin loistavasti alakulmasta ja ehätti vielä takaisin keskelle nappaaman (voimattoman) jatkonkin kiinni hyppysiinsä.

 

Viimeisellä minuutilla (varsinaisen peliajan) Jeffers pääsi vielä puskemaan mutta ohitse ja olsii maaliahtikin kenties ylettynyt torjumaan jos olisi maalia kohti mennyt.

 

Yliajalla joutui vielä Friedel venymään kertaalleen huippupelastukseen. Hulse pääsi todella läheltä tuikkaamaan lijan vedon Rovers topparin ihmetellessä mutta Friedelin teki aivan huikean jalkatorjunnan maaliviivalta.

 

 

Plussii ja miinuksii :

 

+++++ Brad Friedel, mies on todellinen elävä Rovers-Legenda. Valioliigan ylivoimaisesti aliarvostetuin maalivahti. En vaihtaisi miestä keneenkään (edelleenkään).

++Brett Emerton, on todella kuin kotonaan tuolla oikea laitapakin tontilla. Vastustajat eivät saaneet sieltä käytännössä mitään aikaiseksi ja Brett nousi vielä muutaman kerran itse vauhdikkaasti nopeassa vastaiskussa kun Friedel pikaisesti avas lähinnä erikoistilanteen jälkeen.

+Tugay, ainoa keskikentällä jolla tuntuu olevan syöttötaitoa ja pelisilmää.

Mainitaan nyt David Bentley, muutama mainio keskitys (muutama todella heikko) oli kuitenkin suht aktiivinen. Halusi palloa, pelasi palloa ja taisteli, tosin melko laihoin tuloksin.

 

--- Benni McCarthy, täysin mitäänsanomatonta ja ylimielisen oloista surffailua ja neppailua.

-- Morten Gamst Pedersen, täysin luokattomia (erityisesti) kulmapotkuja sekä kaupan päälle vielä vapaapotkuja. Kenties olisi aika kokeilla Bentleyn taitoja välillä erikoistilanteiden antamisessa.

- Andre Ooijer, pari repimistä ja turhaa vaparinantamista, ei aina tiedä mitä mieheltä odottaa. Välillä hyviä suorituksia, välillä melkoisia mokia.

 

 

Tulevaa :

 

Näyttää kyllä todella heikolta tällä hetkellä, maaleja ei tulla kovin montaa tällä kaudella tekemään.

 

Tie ei näillä näytöille ole mihinkään muuhun suuntaan kuin alaspäin ja todella jyrkästi. Näyttää pahasti siltä että Craig Bellamy oli joukkueelle niin henkisesti tuki ja turva tilanteessa kuin tilanteessa ja piiskasi jätkiin voittajamentaliteettia, kuten myös pelikentällä kunnossaan ollessa kaikki kaikessa.

 

Puolustukselle tulee välillä todella valtavia mokia tasaisin väliajoin, keskikenttä on täysin mielikuvitukseton ja paikoillaan junnaava, kärjet ovat olleet toistaiseksi kaikki täysin surkeita... alkaa olemaan jo tässä vaiheessa jopa Shefkiä ikävä :(

 

Saas nähdä onko tällä rupusakilla yhtään voittoa tämän vuoden puolella saavutettavissa. Watfordista vois voitto irrotakin muita vastaan ei näillä näkymin.

 

Seuraavana vieraissa torstaina Salzburg. Joka taas kerran sekoittaa sopivasti koko viikon kuviot (viime viikolla maajoukkuekuviot) ja seuraavaan matsiin lähdetään taas joko väsyneinä henkisesti tai fyysisesti ja palaset levällään. Viikonloppuna liigassa (sunnuntaina) kotona vastassa olis Man City, jos siitä ei ala voittoa irtoamaan niin voi alkaa valmistautumaan kauden päätteeksi vaihtamaan sarjaporrasta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Helpottaa ainakin Sparkyn valintaa ketä pistelee kärkeen tulevissa peleissä jos Roberts on sairastuvalla ja Jeffers on pelikiellossa.

 

Nimittäin on sitten Jeffers näillä näkymin saamassa kolmen ottelun pelikiellon (saanut aiemmin tällä kaudella jossain reservien pelissä punaisen kortin, vaikuttaako nuo sitten myös Valioliigaan ? eikös noita voi kärsiä myös reservien puolella sitten laisinkaan mitään peliä ?), ilmeisesti pelikielto alkaisi tuosta tulevan viikonlopun Man City pelistä...

 

...joten poikaa kannattanee peluuttaa torstaina ja säästellä muita miehiä sitten sunnuntaita varten.

 

Toistaiseksi hyökkääjät ovat olleet todella surkeita :cry: Benni McCarthylta muutama yksittäinen hieno väläys mutta jääneet vain yksittäisiksi pilkahduksiksi. Jason Roberts oli melkoisessa rautakanki ja avolouhikkokosketus vireessä ekoissa peleissä vaikka palloa välillä suojasikin ja jonkin hyvän paikan itselleen loikin... Shabani Nonda ei ole vielä kerinnyt edes treeniä vetää uusien joukkuekavereidensa kanssa kunnolla. Francis Jeffers oli melkoisen terävä ja liikkui mainiosti todella laajalla säteellä tuossa Sheffield pelissä... haki paikkoja ja jakeli nopeasti palloa muille tarvittaessa. Toivottavasti tuo nelikkö nyt jotenkuten alkaisi saamaan yhteispeliä niin keskenään kuin keskikentän kanssa paremmin uomiinsa. Muuten tulee melkoisen tuskainen taival.

Share this post


Link to post
Share on other sites

17.9.2006 Blackburn R – Man City 4-2 (2-2)

 

Torstain Itävallassa vierailun jälkeen oli aika taas palata Valioliigan pariin kun vieraaksi saapui melkeinpä kulman takaa Manchester City.

 

Ennen peliä huomiota sai kovasti osakseen Paul Dickov joka teki paluunsa Ewoodille sitten kesän siirtonsa. Ennen matsia Dicky kehui vietettyä aikaansa Blackburnissa hienoksi kokemukseksi ja kehaisi joukkueessa olevan hyviä pelaajia. Sparky taas kertoili että olisi miehen vielä mielellään riveissä pitänyt ja oli iloinen eritysesti toissakaudesta, jolloin Dickov pelasi suuressa roolissa sarjapaikan puolesta pelattaessa ja hoiti sen kunnialla.

 

Joitakin poissaolijoita löytyi kummankin joukkueen riveissä... Roversilta puuttui edelleen Steven Reid, jota ei haluta tässä vaiheessa kautta riskeerata sen enempiä. Myös kesällä saapunut vahva kärkimies Jason Roberts poti edelleen reittänsä. Pitkäaikaispotilas Ryan Nelsen tulee puuttumaan vielä pidemmän tovin. Cityltä poissa oli Ousmane Dabo joka tuli ulosajetuksi edellisessä pelissä ilmeisesi myös joku muukin... debyyttinsä (avauksessa) pelissä tekivät vieraiden osalta Dietmar Hamann sekä Hatem Trabelsi liekö myös DaMarcus Beasley ?

 

Hupaisana yksityikohtana voitaneen mainita kun Beasley vaihdosta ensimmäisellä puoliajalla tuli kentällä oli miehellä punaiset nappikset jalassa ja Cityn fanit hoilottivat täyttä kurkkua hänelle "You need to wear blue boots". Kun mies sitten toiselle puoliajalle tuli takaisin kentällä, ei miehellä enää ollut punaisia nappiksia jalassa :D

 

 

Mitä taas tuosta Roversin minute-by-minute selostuksesta ”kahteli”...

 

Ensimmäisellä puoliajalla... Rovers oli ilmeisesti jota enempi vietiin ja keskikentän puolustamisen ja puolustuksen kanssa oli suuria ongelmia vieraiden kovan karvauksen alla. Tällä hetkellä Nelsenin (puolustus) ja Reidin (keskikenttä) ollessa poissa tosiaan tuota fyysisyyttä ja kovuutta puuttuu aivan liikaa, ilmeisesti myös pääpallot hävittiin järjestäen Corradille. Varsinkin Nelsen oli alakerran suvereeni hallitsija edelliset puolitoista kautta ja nyt tuntuu olevan tuo puolustus todellista reikäjuustoa ilman Uusi-Seelantilaista... varsinkin Ooijerin alku on ollut katastrofaalinen, tässäkin matsissa kun Rovers oli päässyt taas 2-1 johtoon niin eikös mies käynyt samantien omassa päässä kuittaamassa nimilleen oman maalin :(

 

Toisella puoliajalla... pari vaihto oltiin tehty toinen keskikentälle ja toinen hyökkäykseen. Ehkäpä tässä matsissa olisi taas ollut puolustuksessa Andy Toddin paikka ? Mies olisi fyysiseltä kovuudeltaan ollut aivan toista tasoa Bartonin ja Dickovin kanssa vääntäessä ja kolhuja heille jaellessa, kuin enempikin tekniseen taitoonsa luottavat Zurab ja Ooijer. Tosin Andyn lainaamisesta divariin ollut jotain huhuja. Liekö sitten Henchozista pelastajaksi ? Kunhan ensin saa itsensä tarpeeksi hyvään kuntoon treenattua sekä pelivirettä allensa...

 

...alku meni ilmeisesti huomattavasti tasaisemmissa merkeissä toisella jaksolla (kuin mitä ensimmäisellä) ja Rovers pääsi mukavati peliin mukaan kuin mitä ensimmäisellä oli tapahtunut, liekö sitten Mokoenan tuominen tuohon Tugayn paikalle hieman rauhoittanut tilannetta niin keskikentällä kuin omassa päässä, sekä Nondan tulo piristänyt kärkipäätä selkeästi. Nimittäin Jeffersin nimeä ei pahemmin mainittu toisin kuin tilalle tulleen Nondan joka näytti oli vahvasti 3-2 maalissa mukana, hankki vapareita joukkueellensa jne... Paljon myös keltaisia kortteja tuli toisella puoliajalla ensimmäisen kahdenkympin aikana, jonka ”päätteeksi” Roversille johtomaali jo kolmatta kertaa pelissä...

 

...Afrikkalaisten (McCarthy & Nonda) yhteispeli kärjessä tuntui tuottavan mukavasti ongelmia Cityn alakerralla kerta toisensa jälkeen mitä pidemmälle peli eteni. Myös kolmas Afrikkalainen Aaron Mokoena esiintyi edukseen toisella puoliajalla keskikentällä. Heikosti aloittanut Ooijerin kait paransi todella paljon toisella puoliajalla otteitaan. Lopulta vaihdosta tullut oma kasvatti Paul Gallagher päästi kannattajat viimeisillä minuuteilla todellisesta piinasta ja niittasi lukemiksi 4-2 :)

 

Koko joukkueelle ja taatusti myös jokaiselle Fanille erittäin tervetullut Voitto joka nostattaa fiiliksiä todella mainiosti :) todella nihkeän alkukauden jälkeen.

 

 

Maalit :

 

17 MINS GOAL!: It might be against the run of play but they all count, Morten Gamst Pedersen's curling free-kick appears to come off the head of Sinclair and it eludes Weaver down at his post and the ball goes in the net. Rovers 1 Man City 0

 

39 MINS: It had to happen, another run through from Joey Barton isn't tracked and this time he doesn't miss, having time to pick his spot past Brad Friedel. Rovers 1 Man City 1

 

44 MINS GOAL!! Morten Gamst Pedersen takes the free-kick again and there's no doubt this time it is his as it curls into the back of the net. The run across goal of Andre Ooijer did enough to put off Nicky Weaver. Rovers 2 Man City 1

 

45 MINS: Rovers' lead is short-lived. Corradi looked suspiciously offside as he collects the ball on the right, his centre deflects off the boot of Ooijer and the ball rolls into the back of the net. Rovers 2 Man City 2

 

66 MINS GOAL!!!: Quick thinking by Shabani Nonda he takes a quick throw through to Morten Gamst Pedersen he runs into the area, squares the to Benni McCarthy who makes no mistake from close range. Rovers 3 Man City 2

 

89 MINS GOAL!!!!: The game is won, Brett Emerton combines with Bentley down the right, the Austrlian gets past the challenge of Simon Jordan inside the area and he picks out Paul Gallagher who puts the ball high into the back of the net. Rovers 4 Man City 2

 

 

Blackburn Roversin avaus :

 

McCarthy---Jeffers

 

Gamst---Tugay---Savage---Bentley

 

Neill©---Zurab---Ooijer---Emerton

 

Friedel

 

vaihdossa:

Brown

Mokoena -> Tugay 46min

Peter

Gallagher -> McCarthy 85min

Nonda -> Jeffers 46min

 

 

Manchester City avaus :

 

Dickov---Corradi

 

Jordan---Barton---Hamann---Sinclair

 

Richards---Dunne©---Distin---Trabelsi

 

Weaver

 

vaihdossa :

Hart

Ireland -> Hamann 78min

Beasley ->Trabelsi 35min

Reyna

Samaras -> Dickov 63min

Share this post


Link to post
Share on other sites

Taas muutama päivä itse pelin jälkeen pystyy kirjoittamaan vaikka voitto

tulikin ja siitä on saatu nauttia...

 

 

Niin voi päivää mitä puolustus työskentelyä tossa pelissä oli kyllä ärräpäitä tuli mulla, ja usein sen verran järkyttävää oli peli sain jo ärsytys kohtauksen kun herra Jeffers oli avauksessa.

 

Minulle riitti sen pelaajan näytöt Manua vastaan ressu pelissä oli niin järkyttävän huono jne jne...

 

mutta onneks Sparky tajus ja pisti Nondan peliin ja johan alkoi tapahtua, kyllä luotan Nondaan paljon enempi kun Jeffersiin bye bye Jeffers ja toivonmukaan pian :mrgreen:

 

mutta puolustus kuntoon ja joskus joku uusi keskikenttä mies niin kyllä tää kausi sitten läpi päästään.

 

Myös ihmettelin Tugayn vaihtoon ottamista sen voisi pitää vaikka siihen asti kunnes konttaa vaihtoon..

 

no niin seuraavaa peliä kohti :alien:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×