Jump to content
Sign in to follow this  
Royfish

Ns. kakkossuosikit?

Recommended Posts

Tässä ku on joutoaikaa, ni keksinpä tähän yhen gallup-ketjun. Eli varmaan monillakin on semmosia ns. kakkossuosikkijengejä Enkun ym Euroopan sarjoista. Ite ainaki tulee seurattua joitain jengejä vähän muita tiiviimmin.

 

Ruotsin sarjasta AIK, Saksasta FC Hansa Rostock, nämä varmaan alkujaan siitä syystä et oon ollu kattomassa molempien pelejä paikan päällä. AIK:n ja Ruotsin peleis ylipäätään on hyvä meininki ja "melkein yhtä paljon" katsojia ku kotoisessa veikkausliigassa...:fero: Sitte Englannin sarjoista tulee seurattua Lutonin ja Milwallin otteita samoista syistä kun edelliset. Skotlannista on jostain syystä mieltyny Heartsiin. Mut Magpies ja FC Lahti aina kahta porrasta ylempänä!

 

Kuinkas on muilla?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmm, eipä yhtään hassumpi säie - heitänpä siis sekalaisen settini kehiin...

 

Lahden Reipas

- Se oikeasti OMA seura, nyttemmin tietty FC Lahti. Käyn katsomassa Reippaan A- ja B-junnuja muutaman kerran kesässä kun vierailevat pääkaupunkiseudulla. Veri vetää viirupaitaan! FCL on vaatinut totuttelua, mutta alkaa se jo sujua - livenä ohjelmassa joka kesä kuitenkin.

 

Doncaster Rovers

- UK:n ns. kakkosjengi, runsaan Leeds-linkityksen vuoksi (mm. Billy Bremner ja Snodinin veljekset). Pari kertaa käynyt livenä katsomassa ja tykännyt kovasti. Pian valmistuva uusi stadion kiinnostaa...

 

Lisäksi on muutama seura, joita voisi kai sanoa "3-seuroiksi": Harrogate Town ja Celtic. Jonkinsorttinen soft spot myös AS Romalle ja FC Barcelonalle - nämäkin linkittyvät Leedsiin eurokentiltä. Ruotsalaisista sen verran, että vaikkei varsinaista favoriittia olekaan, niin livenä Allsvenskania katselee oikeinkin mielellään - hieno meininki katsomossa ja kentällä, näin varsinkin Hammarbyn kentällä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Englannin liigakentillä selkeä varasuosikki on Manchester City. En tiedä miksi, ehkä siksi, että ManU on ykkösinhokki tietysti meille.

 

Muissa sarjoissa selkeitä suosikkeja ovat Italian Chievo ja Saksan TSV 1860 München. Ranskassa iloitsen aina vähän Auxerren voitosta kai siksi, että kotiseutuni oma poika Teemu Tainio pelasi siellä niin pitkään. Suomessa ykkössuosikki on TP-47 ja kakkonen nykyisen kotikaupunkini FC Honka. Jos Ruotsista pitää hakea väkisin jokin suosikki, niin sellainen on Uumajan joukkue, koska olen siellä viettänyt paljon aikaa. Toiset kummini sekä sisareni kummi asuvat siellä (äidin 2 siskoa on ns. poikkinaitu).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on Liverpool ollut aina ns. hyvä kakkonen. Tosin, pakko sanoa että Hyypiä on kyllä huomattavasti laskenut plussapisteitäni siihen suuntaan. Mutta joo, Keeganit ja McDermottit ja Dalglishit jnejne. Ja Kop ja varmaan maailman paras kannustuslaulu.

 

Suomessa se on Klubi. Kävin joskus 13-vuotiaana issessein kesäsunnuntaisin Vihdistä katsomassa matseja bussilla ja se oli pojalle aina suuri seikkailu. Samoin se fiilis aina kun stadikan aukosta tuli katsomoon ja näki tornin, vihreän nurmen, valkoiset tolpat ja - säkällä - sinisen taivaan. Siinä oli jotain ihan maagista, ja on vieläkin.

 

Muista maista mä en perusta sitten ollenkaan. Tökkivät miten tökkivät.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eikös tällanen ketju ollu joskus Paitsion yleisfoorumilla, vai iskikö desavuu muuten vaan.

 

Kivoimmat kakkossuosikit löytyy Ranskasta: Bordeaux, Marseille, Lyon, Monaco, Nice, PSG. Noiden seurojen kotikonnuilla tullut paljon reissuilla ryvettyä, useimpien stadikoilla tai ainakin fanikaupoissa käytyä vaikkei matseja ei kesäaikaan koskaan olekaan ollut.

 

Saksasta FC St Pauli. Vastustamaton pääkallologo ja muutenkin asennetta (mm. bannasivat ensimmäisenä saksalaisena seurana äärioikeistolaiset kannattajat). Ja monellako muulla futisseuralla on avoimesti homoseksuaali pressa, häh?

 

Enkuista Brighton & Hove Albion, kiitos Attila The Stockbrokerin aivopesun.

 

Suomesta ei löydy muita kivoja kuin Malmin Palloseuran mimmit. Männäkaudella en ehtinyt yhteenkään matsiin, mutta erinäisiä kertoja on viime vuosina tullut Puksun puupenkeillä istuttua.

 

Suunnittelen just pitkää reissua ensi kesäksi Tanskaan, tulee varmaan sen yhteydessä käytyä matseissakin mikäli kohdalle osuu ja kai sieltäkin joku "suosikki" lohkeaa.

 

Ainiin, ja Hollannista Heerenveen, koska kamun iskä pelasi joukkueessa aikoinaan hetken.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kakkosia löytyy ainakin muutama: Ruotsista Norrköping ( kun niitten reserveissäkin tuli yksi kesä tahkottua):sleepy: , Real M ( lähinnä 60-luvun meriiteillä), Santos Brasiliasta ( Pele on aina Pele):thumbsup1: ja TamU (tamperelaisena ja otteluiden järkkäreihin kuuluvana ):boogy: tiätty!!! WBA oli kovassa huudossa silloin kun tummat pojat tekivät tuloaan ja suosikkeihin kuului aina se sakki jossa Archie Gemmill:star: oli mukana.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuolla toisella alueella on tästä enemmänkin jaariteltu

 

http://foorumi.paitsio.com/showthread.php?t=303

 

Kakkossuosikikseni en kutsu mitään joukkuetta, koska sydän sykkii vain ja ainoastaan yhdelle. Jonkinasteisia sympatioita olen suonut alla listatuille joukkueille, joskin niistäkin osa voi joskus vaihtua.

 

Celtic

 

Itse en ole katolinen, mutta jonkinlaista kaveruutta tulee tunnettua Glasgowin "veljesseuraa" kohtaa. Lisäksi asiaan kai jossain määrin vaikuttaa toukokuussa vietetyt paripäiväiset (epäviralliset ;) ) ryyppyjalkapallofestivaalit Manchesterissa, seurana parisenkymmentä celticin kannattajaa ja tusina unitedlaista.

 

Stoke City

 

Stoken pelejä olen nähnyt (kameran välityksellä) parikolme. Symppaan pelkästään siitä syystä että pelityyli oli ainakin tuolloin kammottavin mitä olen ikinä nähnyt. :D'

 

Inter Turku

 

Oma kasvattajaseurani, jonka matseja tuli etenkin pikkupoikana seurattua kupittaalla. Seurajohdon kusipäisyydestä huolimatta siteet ovat vahvemmat kuin paikalliseen pulloseuraan. Nykyään pyrin käymään derbyissä, mutta hävettää myöntää että montaa peliä en ole silti käynyt katsomassa vaikka kupittaa on nurkilla.

 

Jyrkkälän Tykit

 

Kolmosdivarin kuninkaat :hug: Ensi vuonna jyrätään ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei mitään suurempia tunteita pelissä, mutta...

 

Suomesta MP ja vantaalaisjoukkueet. Ja ensi kesänä tulee varmaan käytyä JJK:n matseissa kun kaveri teki sinne sopparin.

 

Ruotsista Helsingborg kun kävin yhden niiden pelin kattomassa.

 

Muista sarjoista ei oikein erityisempää suosikkia löydy. Tai Hull oli joskus Englannissa jonkilaisen kiinnostuksen kohde, mutta...

 

Niin ja Hollannissa sen täytyy olla SV Hatertin kakkosjoukkue kun olen sunnuntaina menossa katsomaan niiden peliä. En kyllä tiedä mitä sarjaa se edes on :blink: Oli muuten mielessä, että olisin mennyt torstaina katsomaan Ajaxin UEFA-pelin, mutta siihen ei kuulemma pääse, jos ei omista Hollannin passia. Kummaa...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aye

Pele perkele!!Mäkin oon käynyt katsomass yhen hellsinborgin matchin...

...tosin vastustaja oli silloin CFC ,hahaha

 

Ja asiaan ,eip taida hyeenamieheltä löytyä symppis-seuraa , paitsi tietty

Hard Core Pantterit ,hahahah

noo joskus aikaisemmin kävin paikallisten joukkueiden edesottamuksia seuraamas ja eiköhän sinne "stadionille" tule taas mentyä kunhan toi nuoriso tosta kasvaa..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tässäpä Shearerin joitain suosikkeja ja symppisjoukkueita maittain:

 

RoPS-kotikaupungin joukkue, käynyt katsomassa matseja vuodesta 1979 nähnyt nousut ja tippumiset ja europelit (europs tulee vielä...)

Barcelona-ns.kaikista isoista (rikkaista) se ykkönen ja aina kiva katsella niiden hyökkäysvoittoista peliä

Napoli- Italian suosikki Diegon ajoista lähtien. Diego vain oli niin vitun hyvä...nosti köyhän etelä-Italian joukkueen huipulle...

Djurgården-hassu nimi joukkueella, ei oikein osaa kuvitella Suomessa joukkueen nimeksi ELÄINTARHA, mutta...nimi on jäänyt mieleen jo senkin takia,että isä edusti aikoinaan Djurgårdenia painissa, kun asuivat siellä jonkin aikaa.

HSV-Saksa on edelleen paska maa, mutta kaikista Saksalaisista jengeistä toivon jostain syystä Hampurille menestystä Saksassa...

 

Onhan noita symppisjoukkueita, yleensä olen aika vahvasti altavastaajan puolella, ellei ole kyseessä "oma" joukkue.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uskollinen sille yhdelle, mutta muista maista sympatiseeraan näitä.

 

Suomijoukkueeni on FC Haka.

Yksi sukulainen pelasi siinä jotain 50 vuotta sitten ja kaikenlaista mustavalkoista kamaa vuosien varrelta on tullut tuliaisiksi.

Lähin hämäläinen joukkue kuitenkin. Tehtiksellä pyrin käymään usean kerran kaudessa ja käynkin! Koskilainen yleisö on hillittyä ja taputtaa vain maaleissa ja kun kulmapotkua annetaan. Nyt viime vuosina on ilmestynyt jotain kovaäänisempääkin porukkaa. Ilmeisesti jotain ulkopaikkakuntalaisia? :D

 

Pahasta italiasta Juventus ja Torinokin. Ennemmin kuitenkin se ensimmäinen.

Puoli sukua asuu Torinossa ja kaikenlaista mustavalkoista kamaa vuosien varrelta on tullut tuliaisiksi.

 

...sitten kasvoin isommaksi 14 vuotiaaksi ja sain itse päättää... :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itsellä se on Landskrona BoIS. Kaupungin kasvatteja kun olen.

 

Ruotsista myös Elfsborg on lähellä sydäntäni. Keräsin 70-luvun lopulla jalkapalloilijoiden nimikirjoituksia ja lähetin silloisille Allsvenskanin seuroille anelukirjeen jossa pyysin niitä autograafeja.

Oli todella iloinen yllätys kun sain kirjeen jossa oli isohko kuva Elfsborgin joukkueesta ja jokaisen pelaajan henkilökohtaisesti riipustettu nimmari, siitä lähtien olen tuntenut syvää sympatiaa joukkuetta kohtaan.

Tämän vuotinen Allsvenskan oli ymmärrettävistä syistä juhlan aikaa meikälaisellä...;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Englanti:

Luton - lapsuudesta asti ollut kakkossuosikki ,haaveena olisi joskus nähdä kotipeli ja tutustua kauniiseen kaupunkiin.:boogy:

Saksa :

1860 Munchen - Kerrankin voi kannattaa kaupungin pienempää.

Italia :

Livorno - Ainoa italialainen joka kuulostaa hyvältä.

Suomi :

Vimpelin Veto:blink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Saksan maalta tulee tuo ns. kakkossuosikki. FC Schalke 04. Heti ekassa matsissa, jonka katsoin kolahti toi pelityyli jotenki. Siitä lähtien seurannu sivusilmällä sinnekkin suuntaan :smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meikäläisen hyviä kakkosia on, joita seuraan Poolin jälkeen:

 

Italia, Lazio (Paolo di Canion vuoksi) ja Inter

Espanja, Deportivo la Coruna

Saksa, Dortmund

Ruotsi, HBK Halmstad> käynny katsomassa pelejä paikan päällä.

 

Ajettiin laivan kanssa Travemunde-Halmstad linjaa. Joka toinen päivä Halmstad ja kun oli pelipäivä, eikun kattomaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

FC Haka ollut se ihan ensimmäinen kiinnostuksen kohde, sieltä suunnalta kun kotoisin olen. Ja mustavalkovärissä kun pysytään Juventus on myös seurannassa, viime vuosien älyttömyyksistä huolimatta. Englannissa Arsenal (Nick Hornbyn Hornankattila) ja Crystal Palace sekä West Ham myös.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Enpä ollutkaan huomannut tätä ketjua.

 

Kakkossuosikit:

 

Englanti: Blackburn ja Sunderland. Roversin voittoa toivon, mutta muuten en pahemmin seuraile - lukuunottamatta täällä foorumilla lukemaani. Sunderland on nyt uusimpana, osaksi Keanon vuoksi. Muitakin "kakkossuosikkeja" Briteistä löytyy, mutta nuo kaksi ovat ne tärkeimmät. Tottenham myös jossain määrin.

 

Espanja: Valencia. Lepakot ovat ykkösiä Espanjasta, muutama matsi tulee katsottua ja muutenkin hieman seurailtua. Espanjan ykkönen!

 

Italia: AC Milan ja Parma. AC Milan viehättää eniten Italian suurista, kunhan voittaa Interin, Juven ja Roman, muuten ei ole niin väliä miten pelaavat. Parma on uutena suosikkina, tuli pari matsia katsottua Giuseppe Rossin vuoksi, kun oli siellä lainalla. Sympatiat menevät Parmalle.

 

Saksa: Werder Bremen. Pääasiassa siksi ettei Bayern Munchen aina voittaisi. WB on saanut sympatiat Saksasta, muutama hyvä pelaaja, viihdyttävää peliä.

 

Suomi: TPS, tottakai! Turun lähistöllä, kun asun niin TPS on kolahtanut eniten Suomesta.

 

Hollannista on Ajax, mutta vain muodollisesti.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

×