Jump to content
Lasse Tikka

Maailman paras elokuva!

Recommended Posts

Koko Taru Sormusten Herrasta -sarja piiidennnnettyinä versiona! Vaikka Epäillyt on loistava ja, ja tykkäsin mä LA Confidentialistakin.

 

Ja sitten tietty jokin italialainen neorealismin klassikko missä pyöritellään silmiä ja huudetaan ja jossa ei ole juonta eikä siinä oikeen tapahdu mitään ja jossa ääni tulee eri tahdissa kun mitä leffassa tapahtuu. Eli tuttua huttua meille kaikille nykyteeveen urheilujuttujen seuraajille Oliskohan tästäkin pitänyt laittaa Aution saaren leffat?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tää on hyvä, tuli just päivänä eräänä mieleen ett pitäiskö avata leffaketju.

 

En osaa päättää kumpi on parempi, Monty Pythonin Brianin elämä vai Chaplinin Diktaattori, mut ne on ikisuosikkejani molemmat.

 

Almodovar on tehnyt loistavia elokuvia, esim. uusin Volver nosti kylmiä väreitä, upea. Todo sobre mi madre (Kaikki äidistäni) on hieno myös.

 

Amelie on ihku ja vielä ihkumpi ranskalaisleffa on Baise moi (Pane mua), kutsun sitä katarsisleffaksi. Ei tarvitse itse lähteä pumppuhaulikon kanssa ketään kutittelemaan, kun elokuvan misut tekevät sen mun puolestani. Killfuck!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lyhyt vastaus:

 

Choose Life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol, and dental insurance. Choose fixed interest mortgage repayments. Choose a starter home. Choose your friends. Choose leisurewear and matching luggage. Choose a three-piece suite on hire purchase in a range of fucking fabrics. Choose DIY and wondering who the fuck you are on Sunday night. Choose sitting on that couch watching mind-numbing, spirit-crushing game shows, stuffing fucking junk food into your mouth. Choose rotting away at the end of it all, pissing your last in a miserable home, nothing more than an embarrassment to the selfish, fucked up brats you spawned to replace yourselves. Choose your future. Choose life... But why would I want to do a thing like that? I chose not to choose life. I chose somethin' else. And the reasons? There are no reasons. Who needs reasons when you've got heroin?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vielä lyhyempi vastaus

-Kellopeli appelsiini ( Kubrickin muutkin helmiä )

-Pelkoa ja inhoa Las Vegasissa

-Hyvät pahat ja rumat ( Tulee katsottua parin vuoden välein )

-Brianin elämä ( Mistähän johtuu että aina ajankohtainen? )

-Pulp fiction ( Ajalta jolloin Tara teki vielä hyviä elokuvia )

Share this post


Link to post
Share on other sites

Haiskahtaa Trainspottingille, onkohan?

 

Brittileffan puolella löytyy paljonkin tukevaa tavaraa (mm. Alan Clarke ja Ken Loach) ja loistavia brittilähtöisiä ohjaajiakin iso nippu aina Chaplinista Kubrickiin.

 

Tämä aihe on itse asiassa aivan yhtä vaikea kuin se parhaiden biisien lista, varsinainen päänvaiva! Tuossa on jo heitetty mainioita leffoja tapetille, mm. Amelie on aivan hulvaton.

 

Oma valintani taitaa kuitenkin kiikkua Lassen mainitseman neorealismin ja Bunuelin "Meksikon jakson" välillä. Ei näitä voi miksikään taidepläjäyksiksi sanoa - (inho)realismi rehottaa! Siispä: Polkupyörävaras vai Los Olvidados? Ossessione vai Illuusio matkustaa raitiovaunulla? Hmm ... jos yksi on valittava niin olkoon se tuo Los Olvidados...

 

"Arty farty -osastolla" olisi ollut sitten näitä Kulta-aikoja ja Andalusialaisia koiria yms., mutta olkoon! Eikä ne toimintajännäritkään kai aina ole tarpeen :tongue:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kyllä se haiskahtaa Trainspottingille ja KYLLÄ se on paras tai ainakin yks parhaista mun kattomista leffoista kautta aikain! Samalla viivalla on myös ainakin "Yksi lensi yli käen pesän".

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hieman samoilla linjoilla Yleinen keskustelu foorumissa, "Loistavia elokuvia" osiossa. Siellä avauduin näin...

 

Joku on aikas paha Raymond Chandler-fani ( ja omistaa ensipainoksetkin koko tuotannosta ja juo Gimlettejä... )

Se ei voi olla näkymättä tuossa listassa, eli aasinsillan kautta

Pallisterin top 30 vaikuttavimmat ulkomaiset elokuvat tällä hetkellä, sekä muutama kuplija...

 

1. Chinatown

Posted Image

 

2. Rita Hayworth – Avain pakoon

 

Posted Image

 

3. Pulp Fiction

 

Posted Image

 

4. Seitsemän samuraita

5. Kummisetä II

6. Kummisetä

7. Pitkät jäähyväiset

8. Syvä uni ( 1946 )

9. Yksi lensi yli käenpesän

10. Kill Bill I ja II

11. Kadonneen aarteen metsästäjät

12. Matrix

13. Terminator

14. Uhrilampaat

15. Jackie Brown

16. The Commitments

17. Aliens

18. Die Hard

19. Hyvät pahat ja rumat

20. Blues Brothers

21. Takaikkuna

22. L.A.Confidential

23. Puhallus

24. Reservoir dogs

25. Imperiumin vastaisku

26. Alien

27. Terminator 2

28. Forrest Gump

29. Tähtien sota

30. Trainspotting

 

Kuplivat, ei järjestyksessä.

 

Psyko

The Departed

Epäillyt

Gladiator

Kultasormi

Yojimbo - onnensoturi

Hohto

Koodinimi Nina

Apinoiden planeetta ( 1968 )

Jaws

Taru sormusten herrasta I-III

Schindlerin lista

Citizen Kane

Maltan haukka

Snatch - Hävyttömät

Lock, Stock and Two Smoking Barrels (Puuta, heinää ja muutama vesiperä)

Fargo

Tohtori Outolempi

Tervetuloa Mr.Chance

Kaupungin valot

Kultakuume

Nykyaika

Diktaattori

Casablanca

Afrikan kuningatar

Saattokeikka

Keskiyön cowboy

Lion King

Moulin Rouge

Naisen tuoksu

Notting Hill

Vamppi ja Veteraani

Piukat paikat

Kuollut mies ei palttoota kaipaa

Vaihdetaan vapaalle Ferris

High Fidelity-Uskollinen äänentoisto

Punainen Sika

Miehet jotka vihaavat naisia

Share this post


Link to post
Share on other sites

Taxi Driver. Tuli myötäeläydyttyä niin vahvasti de Niron esittämään Travis Bickleen. Ei kuitenkaan niin että teki mieli mennä täräyttämään ihmisiä hengiltä.

 

De Niro + Scorsese on myös tehnyt yhdessä "Kuin raivo härkä" mikä menee urheiluaiheisten elokuvien ykköseksi listallani.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aye

Onhan toss jo melkein kaikki meikäläisenkin top 10 leffat lueteltuna , eli aikas samanmoista leffamakua tuntuis olevan....mutta teiltähän on unohtunut kokonaan SINCITY !!!!!

Diggaan muutenkin Frankie boyn tuotannosta kybällä

mutta muistutetaas kun täällä niitä nuorenpiakin Elkkiläisiä "seikkailee" että

LUKEKAA NIITÄ KIRJOJA !!!! Leffat on tehty krapulakansalle ,hahahaha

No ei nyt ihan noinkaan mut eipä tule mieleeni ensimmäistäkään teosta joka olisi ollut leffana parempi kuin kirjana.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

jamekset ?

 

Aye

 

No ei nyt ihan noinkaan mut eipä tule mieleeni ensimmäistäkään teosta joka olisi ollut leffana parempi kuin kirjana.....

 

Näin yleensä, mutta James Bondit täyttänee kriteerit valkokankaalla, kirjoina surkeita. Tosin olen lukenut vain 3.

 

jone

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aye

Älä Fööni yritä ,kyll ainakin Flemingin aikaset tekeleet ne leffaversiot voittaa!!!!

Oon lukenut kaikki ja kirjastostani löytyy ainakin 5 teosta...

tietty videostostani(lue videokirjastostani) löytyy enemmän bondeja....eli on niitä elokuviakin nähty.

Sitäpaitsi tunnen yhen tytön jonka lempinimi on 007 lupa häipyä( 007 lisence to piss off) ja yksi hörhö kaverini on suunnitellut ottavansa 3.nännin (scaramanga rules)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sormusten Herra-trilogia ( puutteistaan huolimatta- kirjaan verrattuna muutamia tarinan kannalta tärkeitä kohtia jätetty pois), Jack N:n Käenpesä ja Hohto ja kökkömäisestä trikkikuvauksistaan huolimatta alkuperäiset japanilaiset Godzillat pääsevät meitsin listan kärkeen Monty Pythonien kera.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No voi sun vietävä, Hilu - tuosta saikin varsinaisen päänvaivan! Täytynee koittaa oikein kotioloissa testata, näyttää kinkkiseltä...

 

Muuten näistä leffajutuista - ei kylläkään teemalla maailman paras, mutta Viasatilla on pyörinyt jo vähän aikaa leffat Football Factory ja Hooligan. Tuli vaan mieleen Italian tapahtumista ja Sir Vincentin sigistä:

 

Congratulations

You have just met the I.C.F.

 

Tuo Hooligan oli konsanaan parempi kuin uskalsin odottaa. Football Factorystähän me olemme käyneet keskustelua jo meililistan aikaan. Hyvä pätkä se kyllä on ja musiikille ehdottomasti :thumbsup1: -pisteet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on taas se ongelma, että en ymmärrä muita kuin naisia. Hilun siellä alkupäässä mainitsemat leffat on hyviä, mutta nämä jätkien suosikit ovat mielestäni pääosin puhdasta ruskeaa massaa. Esimerkiksi Kellopeliappelsiini on mielestäni yksi kuvottavimmista leffoista, joita olen ikinä katsonut, 007:ää en suostu katsomaan ikinä ja lännenleffoista mielipiteeni on, että olen nähnyt sen jo.

 

Jos nyt jotain pitää sanoa, niin esim. Woody Allenin Keksiä ja konnia sekä sellaiset masterpiecet kuin Fantasia ja Fantasia 2000. Ja tietysti Tommy.

 

Yleisesti ottaen Amerikasta ei tunnut tulevan kauheasti hyvää enää Suomen markkinoille. Erin Brockowits,vai miten sen Julia Roberts -leffan nimi nyt menikään,on esimerkki poikkeuksista. Monet brittileffat esimerkiksi sen sijaan ovat hyviä.

 

Taisi mennä off topicin puolelle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

And the Oscar goes to...

 

Hieman ajankohtaista sälää leffarintamalta - tämähän on nyt tätä Amerikan shouvikrumeluuria, mutta kai meitä kuitenkin edes pikkuisen kiinnostaa Oscar-ehdokkaat?

 

Oscar nominees

 

Ehkä kiinnostavin kategoria on Vuoden Paras Filmi? Itse en ole nähnyt ehdokkaista kuin Babelin, joka olikin helvetillisen hyvä. Scorsesen The Departed pitäisi käydä kurkkaamassa, kaikesta päätellen todella hyvä kuten yleensäkin miehen teokset. Yksi omia suosikkeja viime vuodelta oli Almodovarin Volver, mutta eipä sitä juuri ole huomioitu Oscar-jutussa, hmm. Pan's Labyrinth täytyisi niinikään käydä pällistelemässä, onhan näitä kun vaan aika riittäisi...

 

Sen verran kommenttina Arton Bond-antipatiaan, että vaikken mikään fani olekaan niin kyllä tuo viimeisin on aika tykki. Maistui ainakin meikäläiselle, omassa lajissaan aivan ässä. Näissä on mukana kuitenkin aina sitä kuivakasta brittihumööriä ja sekös maittaa.

 

Enkä nyt oikeastaan malta olla puuttumatta Kellopeliappelsiiniin - Kubrickin käsittelyssä aivan loistelias, epäilemättä yksi parhaista, ever. Ei kai filmien tarkoitus aina olekaan pelkästään viihdyttää? Anthony Burgessin alkukimmoke tuon kirjan kirjoittamiseen oli se kun brittisotilaat raiskasivat hänen vaimonsa. Ei kai tuosta oikein saa revittyä viihdettä?

 

Miten teillä muilla - onko tuoreille leffoille ja oscareille kiinnostusta?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ehkäpä se Bond on tällaiselle sivarille sellaista maailmankuvaa, joka ei vain puraise. Kun ei jaksa tuijottaa enää älytöntä väkivaltaa missään muodossa. Viimeinen maku meni joulun alla, kun tyttären hyvä ystävä kuoli kallonmurtuman seurauksena poikien painileikissä pudottuaan päälleen lattialle. Esikuvana olivat nämä bond- ja american wrestling-tyylin temput. Ja kyse oli siis oikeasti leikistä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tää on kauan sitten päätetty juttu mulle

 

Jo kauan sitten teininä näin jostain - ilmeisesti telkusta siis - Ingmar Bergmanin Seitsemännen Sinetin. En löytänyt sitä tuolta 50 synkän elokuvan

kuva-arvoituksesta omasta mielestäni,joten pakko muistuttaa taas itseäänkin.

Ingmar Bergman Det sjunde inseglet

 

Sitten samoin jo kauan olen pitänyt Tarkovskin Solariksesta.

Siinon atmosfääriäwww.sensesofcinema.com/contents/directors/02/tarkovsky.html+tarkovski+solaris&hl=fi&ct=clnk&cd=19&gl=fi]Andrei Tarkovsky[/url]Yllättävän hyvin tekivät Leminsä Hollywoodissakin hyvin muutama vuosi sitten.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vastaavanlaiseen ketjuun on tullut vastattua varmasti kymmenessä eri yhteydessä, mutta listataan nyt omia suosikkirainojani vielä kerran:

 

Kellopeliappelsiini, Pulp Fiction, Jackie Brown, Kill Bill 1&2, Reservoir Dogs, Trainspotting, Platoon, Snatch, Epäillyt, Rita Hayworth - avain pakoon, Seitsemän, Forrest Gump, Puuta, heinää ja muutama vesiperä, Star Wars IV-VI, Kummisetä trilogia...

 

Varmasti jäi moni hyvä mainitsematta, mutta nuo nyt äkkiseltään tuli mieleen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maailman parhaista en tiedä, mutta mielenkiintoisia urheiluleffoja löytyy moneen lähtöön. Monet on kyllä jonkin sortin jenkkihapatusta. Football Factoryn ja Any Given Sundayn jaksaa kattoa silloin tällöin. Tosin Factorysta jää kyllä aika tyhjä olo... tahi tyhjä stadion

Share this post


Link to post
Share on other sites

Enpä nyt parempaakaan säiettä aiheelle löytänyt ... muutamia erittäinkin kiinnostavia Enkku-aiheisia leffoja tarjolla pian alkavalla Rakkautta & Anarkiaa -festarilla:

 

This is England

 

Joe Strummer: The Future is Unwritten

 

Ja meille kaikille Joy Division -friikeille kermana kakussa kiitelty tuore Ian Curtis -leffa:

 

Control

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aye

Tosta this is england oli tuo CFC:n puolel jo pientä keskustelua.uskoisin et katsomisen arvoinen.Juonesta tuli mieleen vähän mainio sarjakuva SKIN(wsoy1993)....

 

jeps , tuli viime viikendinä käväistyä pitissä , ei ole vanhan miehen paikka , tulos:rillit ja kylki paskana...mut kivaa oli. Joten sunnuntai menikin kapulaisena soffalla makoillessa.Parit leffatkin tuli katottua.

 

The Simpson movie= ihan mainio pläjäytys , uppos todella helposti sipsien ja salmiakin kera.Jos siinä jotain syvällisempää(taas muka) oli ni minulta ainakin meni ohi:mrgreen:

 

sit katoin NUMERO 23= ihan ok tämäkin tekele ,( ehkä hieman häiritsi se että ohjaajan oli pakko tummentaa sävyjä aina kun meni hieman "jännittäväksi" )

 

nämä 2 siis ilman rillejä ,hahahaha

Share this post


Link to post
Share on other sites

.

 

The Simpson movie= ihan mainio pläjäytys , uppos todella helposti sipsien ja salmiakin kera.Jos siinä jotain syvällisempää(taas muka) oli ni minulta ainakin meni ohi

Jaaha,taas on waretettu oikein urakalla :nono: Meikäläiselle uppoaa ainakin hilpeän hauska Trainspotting.Ja tietty Platoon on ihan kunkku(nähty joku 40 krt).The Game,Heat,Spun,Unelmien Sielunmessu,Seitsemännen Portaan Enkeli ja kaikki muutkin Irkku ja Brittidraamat....Jenkeissä on muutama hyvä ohjaaja jonka tuotantoa jaksaa silmäillä,muu on tusinapaskaa.Ja Wallanderit uppoaa kans.Nyt ei tuu muita mieleen näin äkkiseltään :rolleyes_ani:

Share this post


Link to post
Share on other sites

×