Hyppää sisältöön


Kuva
- - - - -

Jalkapalloilullisia matkakertomuksia


 • Kirjaudu vastataksesi
68 vastausta aiheeseen

#61 Lasse Tikka

Lasse Tikka

  Master of Reality

 • Members
 • 4 565 Viestit

Lähetetty 30.07.2013 - 22:40

Kävin toukokuussa pelaamassa Boleynillä. Kyseessä on Frank McAvennien isännöimä vuotuinen 11vs11 -turnaus West Hamin fanijoukkueille, jossa nyt ensimmäistä kertaa oli mukana ulkomainen jengi, eli Finnish Irons. Sen kunniaksi Frank itse pelasi meidän jengissä ja mun kärkiparina. Pelattiin neljä matsia, joista yksi vedettiin tasan, kaksi hävittiin niukasti ja vika matsi sitten selvästi mutta sevväliä, kivaa oli. Pistän tohon liitteeksi pari kuvaa, joista ekassa ollaan Frank ja mä, ja tokassa osa ryhmäkuvasta, jossa vasemmalla alimpana Frank ja sen takana kaljupäänä mä. Toiv näkyvät.

 

Hienoa oli, yövyttiin 2 yötä siinä West Hamin omassa hotellissa Boleynillä, eli aitioissa jotka toimii hotellihuoneina matsien välillä, ja siinähän on sikäli kiva puoli, että yksi seinä on yhtä kuin ikkuna kentälle päin. Kenttä oli vielä valaistuna myöhään yöhön ja sitä oli kiva katsella.

 

Hyvin olivat Hammersin isännät homman järjestäneet: meille annettiin käyttöön West Hamin oma pukuhuone, ja kentälle tultiin ekaan matsiin tietenkin siitä badgen alta käytävää pitkin, kumpikin joukkue omana jononaan. Kentälle marssittiin Bubblesin soidessa ja ennen ekaa matsia meille soitettiin kansallislaulut, seistiin siinä pääkatsomon edessä rivissä niinkun asiaan kuuluu. Niin, ja vielä sellainen pieni hienous ihan lopuksi, että kun kävelimme vikan matsin jälkeen kentältä pois, meille soitettiin suht pitkä pätkä Finlandiaa.

 

Iso kiitos Kauppisen Makelle (se on FF:n puolella nick Super Iron, oltiin viime vuonna molemmat siinä Wembleyn nousukarsintamatsissa muttei pelaamassa heh), joka oli meidän puuhamiehemme, ja joka ansiokkaasti päivysti turnauksen ajan Boleynin pubissa mm. Frankin ja muiden turnauksen järjestäjien kanssa sellaisella tuloksella, että nyt 12.10. Soneralla stadissa pelataan kaikkien aikojen ensimmäinen Englannin ulkopuolinen ns. Football for Fans -turnaus. Make on jo järjestänyt jengitkin: siellä pelaa 8 seuraa joista 2 englantilaisia ja 6 suomalaista (joista yksi tietenkin järjestäjäjengi eli Finnish Irons). Turnauksen nimi on Hannu Tihinen Tournament, ja Rautavuori vähintään jakaa palkinnot siellä. Mahdollisuuksien rajoissa on myös, että Frank ilmaantuu paikalle. Hiukan valistimme häntä suomalaisten naisten kauneudesta ja olisitte nähneet reaktion, ei pelkästään Frankilta vaan myös muilta järjestäjiltä. Sieltä tulee järjestäjäporukkaa, ja ainakin osa niistä vannoi jättävänsä vaimot kotiin.

 

Saas nähdä, kun kerta stadissa pelataan, niin toiveissa on saada Finnish Ironsin riveihin myös ihan oikeita Hammersia joko fanittavia tai sitten jollain tavalla seuran kanssa tekemisissä olleita suomalaisia huippupelaajiakin. Aika lähellä oli jo, että oltaisiin saatu pari sellaista jo Lontooseenkin.

 

Niin, ja ilmoittautuminen ensi kevään Lontoon turnausta varten on jo FF:n puolella käynnissä, ja kun kiinnostusta on ollut tosi paljon, sinne mennään kahdella jengillä. Toinen on vähän tavoitteellisempi, ja toinen ns. pubijengi. Ite olen tottakai menossa mukaan, mutten vielä ole päättänyt kummassa jengissä pelaan.

Liitetyt tiedostot


Ei kande viiltää ranteita auki sikäli että se on turhaa


#62 lfcsmith

lfcsmith

  Liverpool FC, OLSC Finland

 • Members
 • 4 518 Viestit

Lähetetty 31.07.2013 - 16:03

Meillä oli myös toukokuussa huima matka Liverpooliin. Päähäppening oli 28.5., jolloin ensin osallistuimme koko porukka ensin Melwood- ja Anfield-kierrokselle ja sitten pelasimme iltasessiossa Anfieldin nurmella. Se Melwood-keikka oli lisämaksullinen ohjelmanumero, jonne tietysti kaikki lähtivät, kun sellaisia ei ole ennen tätä kesää järjestetty. Kovasti himoitti nappasta Pepe Reinan kengät siellä hyllyltä kainaloon, mutta jätinpä nyt tekemättä. Taitaisivat olla liian pienetkin.

 

Olihan se komeaa solmia nappuloita kiinni kotijoukkueen pukukopissa ja tepastella sitten This is Anfield kyltin ali YNWAn soidessa pelikamat päällä Anfieldin nurmikolle.Sen verran täytyy antaa miinusta, että se kentälle meno ei ollut mitenkään organisoitua. Olisi ollut nastaa, kun olisi kuulutettu joukkue kerrallaan ja sitten olisi menty kuten oikeat joukkueet ryhmänä. Nyt olin vielä ottamassa viimeisiä valokuvia, kun pääosa porukastamme meni muiden joukkueiden kanssa epämääräisessä ryhmässä kentälle ja ainakin yksi pelaajamme tuli vielä minunkin jälkeeni eli se sellainen OLSC Finlandin sisäänmarssi ei ihan toteutunut, kuten olin itse kuvitellut. Syy siihen, että porukka alkoi valua kentälle, oli se, että seuran  vastuuhenkilöt alkoivat hoputtaa heitä. Mutta muuten oli ihan kiva häppening. Ainoastaan säännöt olivat vähän erikoisia, sillä maalivahtina en saanut poistua missään tapauksessa kentälle maalivahdin alueelta, kun peli oli käynnissä. Ja kukaan kenttäpelaaja ei saanut tulla maalivahdin alueelle, kun peli oli käynnissä. Siitä oli minulle haittaa siinä, että ei voinut tulla vastaan, ja hyötyä siinä, että ei tarvinnut vangita palloa torjunnassa, kun oli aikaa poimia pallo tyhjästä tilasta. Toki pystyin vastaantulemalla estämään maaleja, mutta myöhemmin mainitut läpiajot olivat sellaisia, joissa selkeästi kärsi säännöstä, kun hyökkääjä sai edun rauhassa ottaa pallon haltuun ja hakea optimaalisen vetoalueen.

uomalaiset yllättivät varmaan vastustajat täysin, sillä voitimme alkusarjan puhtaalla pelillä. Pidin kahdessa pelissä nollat ja yhdessä vastustaja sai vain rankkarimaalin, kun kapteeni unohti säännöt ja vaikka sillä rikkomuksella ei ollut mitään vaikutusta mihinkään, tuomari vihelsi pilkun. Ainoa alkusarjassa päästämäni pelitilannemaali oli vähän nolo, samanlainen kuin Toolan Hannulla Viikinsaaressa. Eli vastustaja veti suoraan aloituksesta ja sateen kastelemalla kentällä pallo lähti sitten ihan eri tavalla kuin kuvittelin pompusta ja meni lopulta tolpan kautta sisään, kun en ehtinyt enää kunnolla mukaan. Semifinaalissa sitten Puolan kannattajaklubissa pelasi Robert Lewandowski senior, joka vapautettiin kaksi kertaa yksin läpi ja osasi pistää pallon molemmilla kerroilla ohitseni. Ja kun omamme eivät pääsee tolppaa lähemmäksi, jouduimme taipumaan. Näissä läpiajoissa on nyt jälkikäteen hyvä spekuloida sillä, olisiko ollut parempi pysyä viivalla. No koin ne tilanteet sellaisena, että on parempi tulla vastaan kohti viivaa ja yrittää pienentää hyökkääjän vetotiaa, mutta kaveri osasi pistää molemmat hyvin maata pitkin ihan tolpan juureen. Ja ehkä odottaa myös sitä, mitä teen. Finaalissa puolalaiset hävisivät sitten New Yorkille, joka sai siis sessiomme mestaruuspokaalin.

 

Meidän vastustajistamme alkusarjassa kaksi tuli Irlannista, yksi Bostonista ja yksi Hollannista. Bostonin kanssa oli tiukka vääntö, mutta ei heillä ollut käytännössä oikein mitään eväitä tehdä maalia meitä vastaan. Voitimme avauspelin 1-0. Irkkujoukkueista South Dublin oli treenannut yhdessä ja pelasi vauhdikkaasti, mutta hyvä kenttä- ja maalivahtipeli puolustuspäässä piti irkut nollilla lukuun ottamatta sitä rankkarimaalia, joka tuli siitä, että kapteenimme vain seisoi maalivahdin alueen sisällä koskematta palloon tms. mitenkään. Dublinilaiset kaatuivat 2-1. Toiset irkut saivat sen yhden räkämaalin, jossa pallo putosi muutama metri ennen maalivahdin aluetta lähti siitä yllättäen kuin moottoripyörä öljyläiskästä. Pomppu ei lähtenyt ylöspäin vaan nopeana eteenpäin ja lisäksi pallon suuntaa muuttaen. Se näytti tulevan maalin ohi ja hyvin käsillä otettavaksi ja meni jalkatorjunnan ohittaen tolpan kautta sisään. Onneksi pojat olivat tehokkaina ja voitimme selvästi 3-1. Hollantilaiset kyykytimme sitten tylysti 3-0 ennen kuin semifinaalissa tuli se 0-2 tappio. Aloitimme hyvin ja saimme pallon tolppaankin ja ehkä sitten innostuttiin vähän liikaa hyökkäämään ja niinpä vastustaja sai sitten kahdella nopealla vastaiskulla ne kaksi maalia.

 

Tein reissusta pitkän jutun Liverpool-kannattajien omaan lehteen. Saa näkee, jaksaisiko siitä toimittaa version Supporteriinkin. Joukahainen oli mukana samalla reissulla ja on oman juttunsa kai Hannulle lähettänyt. Saa näkee, mitä meikäläinen tekee. Kuvia olisi ainakin ihan kivasti tarjolla. Minulla ja yhdellä kenttäpelaajalla oli vaimo mukana ja otti järjestelmäkameralla kuvia koko päivän katsomosta. Kuvia lienee yhteensä noin 1200 kpl. Olisin laittanut tänne jotakin, mutta katsotaan osaanko. Tallennan ensin ja kokeilen kuvien liittämistä sitten.

 

Erinäisen säätämisen jälkeen laitoin nyt kuvakavalkadin, joka on aikajärjestyksessä ja näyttää, että ihan oikeastikin olen pelannut ja torjunut Anfieldilla ;-)

 

Liitetty tiedosto  pipaitsioIMG_2411.jpg   54,39K   0 latauksiaLiitetty tiedosto  pipaitsioIMG_6405.jpg   65,23K   0 latauksiaLiitetty tiedosto  pipaitsioIMG_9837498.jpg   44,91K   1 latauksiaLiitetty tiedosto  pipaitsioIMG_9837499.jpg   44,11K   0 latauksiaLiitetty tiedosto  pipaitsioIMG_6470.jpg   66,23K   0 latauksiaLiitetty tiedosto  pipaitsioIMG_2433.jpg   48K   0 latauksia


LFC fan since 1967

"Some people believe football is a matter of life and death, I am very disappointed with that attitude. I can assure you it is much, much more important than that." - Bill Shankly


#63 lfcsmith

lfcsmith

  Liverpool FC, OLSC Finland

 • Members
 • 4 518 Viestit

Lähetetty 31.07.2013 - 16:19

En nyt löytänyt poista-toimintoa, jolla tämän jatkoviestin olisi saanut pois, kun selvisi, että kuvia piti pienentää, että ne sai mukaan, eli että ohjelman herjaama tilaraja ei ollut viesti- vaan käyttäjäkohtainen.


LFC fan since 1967

"Some people believe football is a matter of life and death, I am very disappointed with that attitude. I can assure you it is much, much more important than that." - Bill Shankly


#64 Lasse Tikka

Lasse Tikka

  Master of Reality

 • Members
 • 4 565 Viestit

Lähetetty 01.08.2013 - 15:43

Aika hienot kuvat, kyllä niistä selvän sai. Aivan loistoa tuo paikan päällä itse pelaaminen, vai mitä?


Ei kande viiltää ranteita auki sikäli että se on turhaa


#65 lfcsmith

lfcsmith

  Liverpool FC, OLSC Finland

 • Members
 • 4 518 Viestit

Lähetetty 01.08.2013 - 15:56

Joo. Mua ennen siellä on suomalaisista vartioinut maalia joku Jussi Jääskeläinen. Onhan se komeaa olla samassa sarjassa Jari Litmasen, Sami Hyypiän, Antti Niemen, Jussi Jääskeläisen ym. kanssa. Ja moniko suomalainen on pitänyt Anfieldilla nollan kahdessa pelissä samana päivänä!!! Kaikkiaan joukkueessa oli 8 pelaajaa. Lisäksi mukana oli 3 hengen staff, joka ei kuitenkaan päässyt nurmelle. Jos ei nyt joku ymmärtänyt, niin me taidetaan Lassen kanssa leijua edelleen puoli metriä ilmassa tuon toukokuun takia.


LFC fan since 1967

"Some people believe football is a matter of life and death, I am very disappointed with that attitude. I can assure you it is much, much more important than that." - Bill Shankly


#66 Lasse Tikka

Lasse Tikka

  Master of Reality

 • Members
 • 4 565 Viestit

Lähetetty 01.08.2013 - 23:24

No hei jep! Ja kuka muu suomalainen voi kertoa pelanneensa Boleynillä Frank McAvennien kärkiparina?


Ei kande viiltää ranteita auki sikäli että se on turhaa


#67 redi

redi

  Junior Member

 • Members
 • 539 Viestit

Lähetetty 03.10.2013 - 20:30

Moit!

Kun en vielä sattuneista syistä ole voinut ko. asiaa nähdä siitä mahdollisesti

kertova "matkakertomuskin" on futuuria eli sit joskus tulevaisuudessa - ehkäpä!

Iltasanomista osui silmää mukava juttu, joten kuka sit tulevilla retkillään sinne 

kerkeekin kierrellä niin ainakin voi fotota muistokuviksi tuleville palloilupolville!

*

http://www.iltasanomat.fi/valioliiga/art-1288605441918.html

*

Näkymiin ja kuulumiin paidan väriin katsomatta


Redi "Not a Car-accident!"

#68 hyeenamies

hyeenamies

  Junior Member

 • Members
 • 1 885 Viestit
 • LocationKoe-eläin-puisto

Lähetetty 02.04.2014 - 13:17

HEP

 

Taas tuli käytyä , 5 uutta joukkuetta ja 2 uutta stadionia bongattuna.

Ja mitä ytimessä tapahtui niin selviää seuraavasta supporterista.


When I hear the lunch time whistle blow.I don't go out to eat.I rather stick around and polish a couple of cruise missiles.

#69 hyeenamies

hyeenamies

  Junior Member

 • Members
 • 1 885 Viestit
 • LocationKoe-eläin-puisto

Lähetetty 16.03.2015 - 11:49

Tässä pientä maistiaista CFC-PSG reissusta..

 

Mä ja Justin mentiin junalla tikkurilaan ja siit shit dösäl kentälle. Securiksen jälkeen ”pakollinen” oak-barrel facepäivitys ja siin samal odoteltiin mukin ääressä Celeryä. Oli taas mennytkin omia menojaan, joten törmättiin turkulaiseen nykyintiiaanifriikkiin vasta viimoisilla savukepaikoilla ennen porttia. Eipä tälläisten keski-ikäisten ikinuortenmiesten elossa juurikaan mitään ihmeitä tapahdu, joten kuulumisetkin oli nopeasti vaihdettu. Ja eikun sisään. Rivistöl ikkunapaikalla istui jo joku perusbritti, ainakin punertavasta hiuskuontalosta näin päättelin. Tervehdin sumuisten saarten prototyyppiä iloisesti, mutta hän taisikin olla hieman allerginen hyeenoille tai shiiit mun död`ö petti pahasti. Niin tai näin, monarkisti viittoi (erittäin runsaan) lento-emon luokseen ja neuvotteli itselleen uuden paikan. Tämähän kävi mainiosti, nyt oli tilaa! Jesh! Tarina kertoo eräästä luksustasoon tottuneesta asfaltti-maakarista, että hänellä olisi ollut käytössä 6 penkkiä ja matkaopas kuunteluetäisyydellä. Matkaopas olikin hyvä, koska hän osasi jakaa pitkän linjan lontoon kävijän tietopankista Celeryn korviin seuraavaa; ”Englannissa jalkapallo on tosi suosittua, suositumpaa jopa kuin jääkiekko”. En ole aivan varma,, koska olin keskittynyt Bunkerin kovan onnen poikaan, että kuuluiko Celeryn röhötys korviini asti. Matka meni mukavasti edellä mainittua opusta ahmien ja samalla salminakkeja kitusiin. Matkajuomasta sen verran että heinäkenkää pyysin ja tiikeriä tuli, jotain kinkkusämpylääkin tarjoilivat.

 

 

..ja mitä sitten tapahtui? Sen saatte lukea Supporter fanzinesta. Kannattaa siis olla ELKn jäsen !!!


When I hear the lunch time whistle blow.I don't go out to eat.I rather stick around and polish a couple of cruise missiles.
0 käyttäjää lukee aihetta

0 jäsentä, 0 vierasta, 0 anonyymiä käyttäjää