Jump to content
Sign in to follow this  
Vice

Em 2012

Recommended Posts

UEFA:n Johansson: EM-turnauksessa 24 maata 2012

10.12.2006 18:13

 

Euroopan jalkapalloliitto Uefan puheenjohtaja Lennart Johansson on varma, että vuoden 2012 EM-lopputurnauksessa pelaa nykyisen 16 joukkueen sijasta 24 joukkuetta.

 

Lennart Johanssonilla on hyviä uutisia Suomen jalkapallomaajoukkueelle. (ANDRIY LUKATSKY - POOL / EPA)

 

Skotlannin jalkapalloliiton tekemä ehdotus EM-lopputurnauksen laajentamisesta tullaan ruotsalaispuheenjohtaja Lennart Johanssonin mukaan hyväksymään Uefan kokouksessa Saksan Düsseldorfissa 25.-26. tammikuuta.

 

- Olen vakuuttunut, että enemmistö äänestää muutoksen puolesta, Johansson kertoi lauantaina saksalaiselle Frankfurter Allgemeinen Zeitung -lehdelle.

 

Lopputurnauksiin pääsy on ollut Euroopan pienille jalkapallomaille, kuten Suomelle, tuskallista.

 

- Toisaalta pienten jalkapallomaiden parhaat pelaajat pelaavat säännöllisesti maanosan huippuliigoissa. Maajoukkueiden tasoerot ovat pienempiä kuin aiemmin, Johansson perusteli muutoksen tarvetta.

 

 

http://www.iltalehti.fi/jalkapallo/200612105473928_jp.shtml

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sama tunne tuli täälläkin kun kuulin uutisen. Puolet kaikista Europan maista siis pääsisi aina kisoihin...

Ei karsintapeleissäkään olisi oikein mitään järkeä kun ne olisivat niin helppoja kauroja ainakin suuremmille maille. Varmasti kävisi niin että huippupelaajilla olisi entistä vähemmän intoa pelata maansa väreissä kun merkityksettömiä otteluja tulisi niin paljon.

Erittäin p*ska idea taas UEFA:n taholta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samoilla linjoilla. Jos 24 pääsee kisoihin niin karsintojen mielekkyys katoaa. Ei ole kovin hohdokasta päästä kisoihin kun siihen riittää se että kaataa Azerbaizhanin, Andorran, ja Valko-Venäjän kotona ja vieraissa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Säälipaikkojen ansaitseminen tuntuu surulliselta, jos niitä nyt siten edes jaetaan. Toivon, että kisat pidetään nykyisellään. Jos säälipaikkoja nyt sitten ruvetaan jakamaan, niin toivotaan entistä enemmän, että Suomi selviytyy 2008-kisoihin, niin edes hurrit eivät voi sanoa, että Suomi pääsi sitten säälipaikalla säälikisoihin.

 

Ei ole kovin hohdokasta päästä kisoihin kun siihen riittää se että kaataa Azerbaizhanin, Andorran, ja Valko-Venäjän kotona ja vieraissa.

Suomella tekee kyllä Valko-Venäjän kanssa tiukkaa, onhan niillä mm. Arsenal-taituri Aliaksander Hleb ja hänen veljensä Vyacheslav. :mrgreen:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos ensimmäisiin 24 joukkueen EM-kisoihin valittaisiin joukkueet tämän hetkisen FIFA:n rankingin mukaan niin kisoihin selviäisivät:

 

1. Italia

2. Ranska

3. Englanti

4. Saksa

5. Hollanti

6. Portugali

7. Tsekki

8. Espanja

9. Ukraina

10. Ruotsi

11. Kroatia

12. Kreikka

13. Sveitsi

14. Romania

15. Tanska

16. Puola

17. Venäjä

18. Skotlanti

19. Turkki

20. Serbia

21. Slovakia

22. Bulgaria

23. Pohjois-Irlanti

24. Irlanti

-----------------

26. Suomi

 

Joten kyllä Suomi 24 joukkueen osallistujamäärälläkin joutuisi tekemään täyden päivätyön päästäkseen kisoihin. Toki se olisi paljon helpompaa kuin nyt ja melkeinpä todennäköistä, mutta ei saavutus lainkaan. Vaikka erittäin mielelläni näkisin Suomen joskus arvokisoissa niin silti minäkin sanon tälle uudistukselle jyrkän ein.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen ehdottomasti tätä uudistusta vastaan. Ei Euroopan taso kuitenkaan niin kova ole, että 24 joukkueella saataisiin aikaan hyvät kisat ilman tällaisia saksaliettuaseitsemännolla-pelejä. EI EI EI!!!! 16 on täysin riittävä määrä.

Eihän karsintaotteluihinkaan riittäisi samalla lailla yleisöä, kun monen joukkueen ei tarvitsisi juurikaan ponnistella kisapaikan eteen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ehkä joskus

 

Musta tuo olisi hyvä idea heti sen jälkeen, kun Suomi on päässyt 16 joukkueen kisoihin. Eli jos suomi pääsee meneillään olevista karsinnoista läpi, niin mun puolesta tuo uudistus saa tapahtua.

 

Jo ihan siksikin, että on vähän hassua, että MM-kisoihin on suunnilleen yhtä helppoa (ja joskus jopa helpompaa) päästä kuin EM-kisoihin. MM-kisoihin Euroopasta tuo 16 maata, EM-kisoihin sitten vähän enemmän, niin olisi kisojen arvon mukaisesti mahdollisuuksia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ukrainalle kotikisat tulee todennäkösesti turhan huonoon aikaan. Shevchenkoa, Voroninia ja Rebrovia ei nähä kisoissa? Rebrov lienee jo nyt ulkona.

 

2000-luvun alussa ois ollu kova sana.

Kyllähän juu nuo ovat ne tunnetuimmat pelaajat, mutta sieltä on nousemassa kovia nuoria pelaajia:

 

Dmytro Chygrynskiy (puolustaja) väläytteli osaamistaan nuorten em-kisoissa viime vuonna. Pelaa Shakhtar Donetskissa, joten kokemusta kovista kansainvälisistä peleistä on mestarien liigasta.

 

Andriy Milevskiy (hyökkääjä) pelaa Kiovan Dynamossa ja on esittänyt hyviä otteita sarjassa ja muutaman vuoden päästä saattaa olla varsin kelpo peluri.

 

Olexandr Rybka (maalivahti), Bogdan Shust (maalivahti) ja Andriy Pyatov (maalivahti) ovat kaikki hyviä maalivahteja ja jokainen voi nousta vielä korkealle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ylös. En näkisi tätä joukkueuudistusta minään maailmanloppuna, Euroopan taso on kuitenkin sen verran kova. Kahden vuoden takaisista EM-kisoista jäivät rannalle kuitenkin nyt MM-kisoissa esiintyneet Serbia, Slovenia, Slovakia ja Tanska. Sen lisäksi kummistakin kisoista on jäänyt rannalle neljän vuoden takainen MM-puolivälieräjengi Ukraina, nouseva Bosnia-Hertsegovina, nuori Belgia, ja suhtkohtkovat Bulgaria, Israel, Norja, Skotlanti, P-Irlanti, Montenegro ja Unkari, joten ei se nyt niin kamalaa ole, tasokkaita futismaita kyllä riitää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Korit joissa siis isäntämaita lukuunottamatta vaan kovia maita:

Euro 2012 seedings

Pot 1: Poland, Ukraine, Spain, Netherlands

Pot 2: Germany, Italy, England, Russia

Pot 3: Croatia, Greece, Portugal, Sweden

Pot 4: Denmark, France, Czech Republic, Republic of Ireland

* Poland already allocated to Group A, Ukraine already allocated to Group D.

 

Aika odotettua, sen jälkeen kun muistin että noinhan isännille aina tehdään: pistetään ykköskoriin ja sitä kautta vähän helpommille paikoille kun ansaitsisivat. MM-finalistit siis kaksi muuta ykkösessä.

 

Kolmoskorista olisin nostanut portugeesit kakkoseen Venäjän tilalle ja laskenut Ruotsin neloseen Ranskan tilalle. mutta muuten kaikki ok.

 

Silti, helpoimmillaankin joku lohko voi olla sentään näinkin kova: Puola, Venäjä, Ruotsi, Irlanti. Ei ihan heikko sekään. Vahvimmillaan taas vaikkapa Espanja, Saksa, Portugali, Ranska.

 

Sas nähä (2.12.) miten käy.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lohkot arvottiin tänään ja tulos on alla. Näin etukäteen nimellisesti kovin lohko vaikuttaa olevan B. Itse en silti usko Portugalin jatkoonmenoon, vaan kyllä tämä on kahden vakaamman talouden hommia. Englanti lähtee United-pelaajien johdolla Euroopan valloitukseen lohkosta D.

 

Draw

Group A (Warsaw/Wroclaw)

Poland (co-hosts)

Greece

Russia

Czech Republic

 

Group B (Kharkiv/Lviv)

Netherlands

Denmark

Germany

Portugal

 

Group C (Gdansk/Poznan)

Spain

Italy

Republic of Ireland

Croatia

 

Group D (Kyiv/Donetsk)

Ukraine (co-hosts)

Sweden

France

England

http://www.uefa.com/uefaeuro/news/newsid=1725325.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lohkot arvottiin tänään ja tulos on alla. Näin etukäteen nimellisesti kovin lohko vaikuttaa olevan B. Itse en silti usko Portugalin jatkoonmenoon, vaan kyllä tämä on kahden vakaamman talouden hommia. Englanti lähtee United-pelaajien johdolla Euroopan valloitukseen lohkosta D.http://www.uefa.com/uefaeuro/news/newsid=1725325.html

A-lohkosta voi muodostua yllättävän tasainen, vaikka se näyttääkin heikoimmalta. Puola saa kotiedun kautta koko maan taakseen, Kreikka teki hyvää jälkeä karsinnoissa, Venäjää ei voida pitää ikinä heittopussina ja nuori Tsekkikin pystyy yllätyksiin. Kreikan joukkuetta ei kannata missään nimessä aliarvioida, sillä Fernando Santosin pyörittämä taktiikka on kaukana siitä Kreikasta, millaista se oli Rehhagelin aikoina. Joukkue pelasi ystävyysottelussa Venäjää vastaan tasurin, ja Kreikalta hylättiin kolme maalia ottelussa. Mä veikkaan Venäjää ja Kreikkaa tästä jatkoon.

 

B-lohko onkin sitten se kuolemanlohko. Vakuuttavaa jälkeä tehnyt Saksa ja Hollanti ratkaisevat varmaankin jatkopaikan. Itsekkään en usko Portugalin näitä haastavan. Jos Tanskalla sattuisi hyvä päivä, se saattaisi pisteen puristaa vaikkapa Hollannilta.

 

C-lohkossa Espanja näyttää melko selvältä jatkoonmenijältä. Italia ja Kroatia pelaavat seuraavasta paikasta. Trapattonin opein Irlanti saattaa pisteen napata.

 

D-lohko myös kova. Jos Ranska sukeltaa, niin Ruotsi nappaa luultavasti toisen jatkopaikan, mutta isäntämaa Ukrainaakaan ei ikinä pidä unohtaa. Eikä Englannin kisamenestys ikinä ole taattua. Mielestäni kimurantein näistä lohkoista, ainakin alkuun veikata.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Huhhuh! Hieno kuolemanlohko jälleen. Hollanti ja Saksa tuosta tosiaan varmasti jatkoon painelevat, vaikkakin toivon Portugalin vievän sakujen jatkopaikan. Tanska voi kiusata tiukalla puolustuksellaan, mutta jäänee lohkon viimeiseksi.

 

Ompa muuten vastenmielinen tuo C-lohko. Italia ja Espanja, hyi hitto :P Valitettavasti molemmat jatkoon...

 

A-lohkosta näköjään kaksi hieman heikompaa jatkoon. Venäjään kun en usko ja muut joukkueet ovatkin Kreikka, Tsekki ja Puola. Noh, veikataan Venäjää ja Tsekkiä.

 

 

D-lohko onkin sitten toiseksi mielenkiintoisin. Englanti tuosta menee varmasti jatkoon, Ranska ja Ruotsi puolestaan voivat taistella hyvinkin tiukasti toisesta jatkopaikasta. Ranska lähtee varmasti melko nuorella ryhmällä liikkeellä viime kisojen katastrofin jälkeen ja makselee vielä oppirahoja tässä turnauksessa. Englanti ja Zlatan siis jatkoon.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vaikea sanoa juuta tai jaata näiden lohkoarvontojen onnistumisista...

 

A-lohko noista ehkä mielenkiintoisin siinä mielessä, että siellä pelaa kisaisäntä Puola sekä '08 kisoissa symppaamani Tshekki ja Venäjä. Neljäs palanen onkin sitten Kreikka, jonka pelaajien palkat on taidettu maksaa itse suomalaisten veronmaksajien rahapussista. Kreikan ehkä voisin nostaa lieväksi ennakkosuosikiksi ylitse muiden Venäjän rinnalla. Puolan pääsy jatkoon kisaisäntänä olisi iso piristeruiske. Kuitenkin erittäin jännittävä lohko, josta on vaikea niitä jatkoonmenijöitä ennustaa.

 

B-lohko on sitten se Länsi-Euroopan kuolemanlohko, kun A-lohko koostui Itä-Euroopan joukkueista. Saksa ja Hollanti ovat tuosta ne kaksi ennakkosuosikkia ja astetta alempana kärkkyvät Portugali ja Tanska, joilla on toki mahdollisuutensa molemmilla tiputtaa jompi kumpi (tai molemmat) pois jatkopeleistä. Valitettavasti taitanee kuitenkin maanosan kirkkaimmalla tähdellä, Cristiano Ronaldolla, olla edessään jääminen pois jatkopeleistä. Itse symppaan Saksaa ja Hollantia, enkä välitä kauheasti Portugalista, joten eipä tuo minua kauheammin haittaa. Alkulohkovaiheen kirkkain ottelu taitanee olla Saksan ja Hollannin kohtaaminen.

 

C-lohkossa Espanja selvä ennakkosuosikki. Italia sitten tuosta kyllä pyristelee jatkoon vaikka väkisin, jossei hullusti käy. Viimeksi kävi Etelä-Afrikassa, joten suodaan toki mahdollisuutensa Irlannille ja Kroatialle tässä. Vähiten mielenkiintoinen lohko.

 

D-lohkokin sitten voidaan jossain määrin mieltää kuolemanlohkoksi. Englannin lohkovoitto ei ole niin kirkossa kuulutettu asia, kun muistaa viime MM-kisat. Oikeastaan, jos Capello ja Blanc saavat suojattinsa pelaamaan tasonsa mukaisesti, ei Ruotsille ja Ukrainalle jää paljoa sanan sijaa. Jos taas kaksikosta jommalla kummalla lusmuilua esiintyy, tullaan alempaa rokottamaan ja kovaa. Varsinkin, kun muistetaan Ukrainan kotietu ja se, ettei Englanti ole voittanut Ruotsia pitkään aikaan arvokisoissa.

 

Tällaista analyysia tässä vaiheessa ja tarkempaa sitten lähempänä kisoja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mielenkiintosia pelejä mut mitäs muuta sitä voi odottaakaan kun kaikki kovat maat mukana?

 

Arvauksia, ei tietoja:

 

A: jatkoon Kreikka ja Puola tässä järjestyksessä - Puola ei ole mitenkään huono. Venäjän paineensietokykyyn en luota enkä Tshekin tasoon

 

B: Saksa ja Hollanti tässä järjestyksessä. Danskit miettii maailman kovuutta ja Ruotsin säkää ja lähtee vikana himaan eikä portugeesien taso vaan kovemmille riitä

 

C: Espanja ja Italia luulisi, tosin Kroatia voi jälkimmäisen pullauttaa hyvinkin? Tai eei nyt sentään

 

D: Ukraina ei mahkuja joten jatkoon Englanti ja öhh... Ruotsi? Ranska? Ei kun Ruotsi sittenkin. Ei! Sanon sittenkin että Ranska voittaa! Ne on hyviä eikä huonoja ollenkaan!!! Ja Englanti tokana jatkoon. Petterit lällällää kotiin alkulohkojen jälkeen.

 

Pudotuspelit:

Hollanti tiputtaa Kreikan ja Saksa Puolan. Espanja peittoaa britit ja Ranska Italian.

 

Välierissä Espanja hoitelee MM-finaalin uusinnassa Hollannin ja Saksa Ranskan.

 

Finaalissa Saksa voittaa Espanjan.

 

Tai sitten Irlanti voittaa finaalissa Tanskan. Mistä näitä tietää, Kreikkakin sentään Euroopan mestari. Sitäpaitsi silläkään mikään huono jengi nytkään.

 

Eli olihan tää nyt selvä?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×