Jump to content
Sign in to follow this  
G.Rossi

UCL: Lille vs Manchester United 20.2.07

Recommended Posts

Tänään illalla pistetään taas Mestareiden liiga käyntiin tauon jälkeen. Vuorossa 1.neljännesvälierä Lilleä vastaan. Lille on aika heikko paperilla, mutta varmasti tulee taistelemaan viimeiseen asti. On pakko sanoa, että yksinkertaisesti ei voida hävitä Lilleä vastaan, on pakko voittaa, eihän Lillellä voi olla mitään saumoja. Vaikka tämä onkin Mestareiden liigaa ja joka pelin pitäisi olla paha niin mielestäni Lille ei sitä ainakaan pitäisi olla. Illalla sen sitten näkee.

 

Kokoonpano manutd.comin mukaan:

 

Goalkeepers: Van der Sar, Kuszczak, Heaton.

Defenders: Neville, Brown, Ferdinand, Vidic, Silvestre, Evra, Heinze.

Midfielders: Giggs, Scholes, Carrick, Park, Ronaldo, Fletcher, Richardson, O'Shea.

Forwards: Rooney, Saha, Larsson, Solskjaer, Smith.

 

Paras mahdollinen tuo on. Varmaa ei ole pystyykö VDS pelaamaan, mutta ei se kauhesti haittaisi jos ei pysty, koska Kuszczak on pelannut hyvin. Avaus tulee mitä luultavimmin olemaan se ykkösvaihtoehto, jossa näkisin Evran, enkä Heinzea.

 

Lillen puolustus ei kovinkaan rautainen ole, joten ainakin 1 tai 2 vierasmaalia on täysin mahdollista saada, tietenkin itse pitää nollapeli. Kuka tahansa hyökkäjistä on hyvä vaihtoehto, saattaa olla, että Larsson ja Rooney aloittavat, koska Larsson ei ole vähään aikaan ollut avauksessa.

 

Veikkaan tulokseksi 0-2, vaikka Mestareiden liigassa se tuntuukin oudolta, mutta vastassa on Lille, jota en toivottavasti aliarvioi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Avaus otteluun on suurin piirtein varmasti kaikilla tiedossa, mutta esimerkiksi kärkeen Rooneyn aisapariksi on tunkua. Rivien välistä lukemalla saattaisi olla, että Larsson aloittaisi, koska oli penkillä Readingia vastaan ja Saha taas oli avauksessa. Itse ehkä toivoisin Sahan aloittavan, sillä mies on ollut hienossa lennossa UCL-otteluissa.

 

Toiseksi saattaisin laittaa Parkin vasemmalle Giggsin tilalle, mutta silti uskon Giggsyn aloittavan koska Park pelasi Readingia vastaan. Park on kuitenkin ollut pirteä ja minä olen aina pitänyt kaverista kovasti, kun taas Giggs on ollut hyvän alkukautensa jälkeen hieman alavireisenä monissa otteluissa. Toisaalta Giggs teki viime UCL-ottelussa tärkeän johtomaalin joten...

 

Tärkeästä vierasvoitosta taistelemaan vain, sen on tultava!!! :blink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itse en englantilaisesta futisesta juurikaan perusta, mutta tänään kyllä fakta on ilman muuta se, että vaakakuppi kallistuu selkeästi Manun voiton puoleen. Vaikka olisi kuinka romanttinen ajatus tahansa toivoa Lillen kannalta hyvää tulosta, niin joukkueiden tasoero on hirmuinen ja Lille on näistä jatkoonpäässeistä porukoista Mestarien liigassa selvästi heikoin. Tuntuu jotenkin vain siltä, että Ranskaan ei mahdu kerrallaan kahta hyvää joukkuetta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lille on ollut Ranskassa alavireinen eikä ole tässä kuussa ottanut vielä yhtään voittoa. Hävinnyt Lyonille, Toulousille ja pelannaut Nantesin kanssa tasan.

 

Täytyy muistaa, että vaikka nimi Lille ei herätä mitään pelonsekaisia tunteita, on se onnistunut kaatamaan Champions liigassa tällä kaudella jo AC Milanin vieraissa. Kotona 0-0 tasuri. Mikä tahansa Champions liigassa karsinta kierrokselle edennyt joukkue on kivenkova. Aivan eri sarjassa kun vaikkapa Reading.

 

Lillellä ei ole mitään hävittävää joten enpä usko että mitään sumppupuolustusta nähdään.

Tulosveikkaus 1-2 mikä säästää vielä pienoisen jännityksen toiseen osaotteluun.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ManU on varmasti kaikkien papereissa ennakkosuosikki, mutta ei pidä unohtaa miten kävi viime vuonna. ManU ei oli tänä(kään) vuonna ollut CL:ssa missään unelmavireessä. Tästä kertovat tappiot niin Celticille ja Köpikselle vieraissa. Ja näiden myös piti olla varmoja voittoja.

 

Toinen mikä pelottaa on mahdollinen taktiikka. On aivan varma että SAF lähtee tähän otteluun hakemaan vierastasuria ja siihen lähdetään 4-3-3 miehityksellä, joka on kuitenkin 4-5-1. Tässä taktiikassa Rooneylle lankeaa tuo laidalla pelaaminen, joka on hänelle täyttä myrkkyä. Tämä tapahtui niin Celtic-, Köpis-, kuin myös tappiollisessa kotiottelussa Arsenalia vastaan. ManU on vahvimmillaan pelatessaan puhdasta 4-2-2, jossa Rooney ja Saha ovat puhtaina kärkinä.

 

Täytyy kuitenkin muistaa että tuloksen ratkaisee kahden ottelun yhteistulos ja 1-1 tasuri olisi jo hyvä tulos kotipeliin lähdettäessä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Toinen mikä pelottaa on mahdollinen taktiikka. On aivan varma että SAF lähtee tähän otteluun hakemaan vierastasuria ja siihen lähdetään 4-3-3 miehityksellä, joka on kuitenkin 4-5-1. Tässä taktiikassa Rooneylle lankeaa tuo laidalla pelaaminen, joka on hänelle täyttä myrkkyä. Tämä tapahtui niin Celtic-, Köpis-, kuin myös tappiollisessa kotiottelussa Arsenalia vastaan. ManU on vahvimmillaan pelatessaan puhdasta 4-2-2, jossa Rooney ja Saha ovat puhtaina kärkinä.

 

Tässä on kyllä erittäin loistava pointti. Vaikka kuinka yritän itselleni perustella tuota 4-3-3 / 4-5-1 peluutusta niin en ymmärrä sitä, sen vielä ymmärtäisin jos sen avulla otettaisiin nihkeitä (mutta niin tärkeitä) 1-0 voittoja varman puolustamisen seurauksena, mutta kun näin ei ikinä tuolla asetelmalla pelattaessa käy! Toki 4-3-3 jne on vain "asetelma", eikä taktiikka, on peli lähes aina tuolla tavalla pelattaessa todella huonoa!

 

Rooney ei todellakaan ole laitapelaaja, eikä ikinä tule olemaan, silloin kun rooney joutuu laidalle menee hän yleensä täysin hukaan! Fergusonhan on itsekkin kommentoinu että joukkue kykenee pelamaan vain "vetsi kurkulla - kaikki tai ei mitään" menttaliteetillä, ja kyllä meidän peli on aina perustunut aiktiiviseen pelaamiseen, eikä perutteluun.

 

4-2-2 ja sen myötä aktiivinen peli, ml. vastahyökkäykset on se mikä toimii.

 

Kommentteja?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo oli kyl järkyttävän näköstä ku united kannattajat yrittivät aidan yli päästä ja poliisit hutkivat pampulla...

 

Anyway.. maali oli kyl loistava temppu giggsiltä ja amatöörimäistä Lilleltä. Rooney alkoi asettelemaan palloa, mutta Giggs huomasi maalivahdin olleen toisella puolen maalia asettelemassa muuria ja laukoi suorana yläkulmaan. Tämän jälkeen Lillen pelaajat protestoivat ja maalivahti saikin keltaisen. Vaihtopenkki otti pallon itselleen eikä antanut pelin jatkua. Omapahan oli moka kun aikaa vielä kuluttivat.

 

Sahalla oli tilaisuus pistää ekalla kosketuksella pallo maalin mutta epäonnistui. Myös Rooneylla ja Larssonilla oli paikkoja. Lillellä ehkä 3-4 hyvää maalipaikkaa ja yksi maali hylättiinki. Tosin selvästi hyökkääjä tönäisi Vidiciä.

 

Manun vahvan alun jälkeen toisella puoliajalla ote oli vahvasti Lillellä. Tosin myös paikoittain Unitedilla. Hyvä ja erittäin vauhdikas peli. Maaleja oisi voinut tulla enemmänkin paikkoihin verrattuna.

 

Saas nähä mitä Unitedille tulee kannattajien huligoinnista. Mutta maalin jälkeen myös Lille kannattajat myös heittelivät esineillä ja ainakin yks tais Garya osuakin.

 

Seuraavaa kohtaamista odotellessa!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuo ManU-kannattajien tilanne näytti hetken jo todella pahalta ekan puoliajan alussa, kun he olivat lähellä runnoutua parimetristä metalliaitaa vasten. Tähän todella vakavaan turvallisuusriskiin ranskalaiset melakkapoliisit reagoivat kuten ilmeisesti patonkien maassa koulutetaan; eli ampumalla kyynelkaasua katsomoon. Tämän johdosta VDS näki hetken kaiken kahtena. Lisäksi Neville sai kasvoihinsa jonkin esineen katsomosta ottelun loppupuoliskolla.

 

Lillen pelaajilta ja managerilta häpeällistä toimintaa Giggsin maalin jälkeen. Aloituksesta pallo suoraan sivurajasta yli ja uhkaus jättää peli kesken jos maali pysyy. Myöhemmin manageri sanoo, että tämä on tapa miten Ranskassa toimitaan ja yritetään vaikuttaa tuomariin. Todella ammattimaista...

 

Mutta itse otteluun.; ManU lähti otteluun 4-2-2 miehityksellä, mutta selvästi pelaajien mielissä oli että tappio piti välttää kaikin keinoin. Pelinrakentelu tökki pahasti ja hyökkääjät olivat suurimman osan pelistä täysin joutilaina, Varsinkin Larsson. Usein ManU pallon saatuaan kierrätti hetken palloa, se ajautui Nevillelle joka heitti 40-metrin pitkän pääpallon hyökkäykseen ja pallo menetettiin. Nämä pitkät pallon pitäisi kieltää kaikilta muilta paitsi Carrickilta ja Scholesilta jotka näitä osaavat jakaa.

 

Puolustuksessa oli muutamia vaaran hetkiä; Lillen maali hylättiin maalintekijän työnnettyä Vidiciä selästä ennen puskua. Vidic kyllä kaatui ehkä hieman heppoisesti, mutta tuossa tilanteessa tuomarilta ehkä oikea ratkaisu. Myös ManU:lla oli maalipaikkansa. Ronaldo ampui lähietäisyydeltä päin veskaria, Larsson ei onnistunut upottamaan zippiään, Giggs ei osunut tyhjään maaliin Rooneyn keskityksestä ja Saha oli heti kentälle päästyään laukoa vieraat johtoon irtopallosta boksissa.

 

Peli parhaita olivat Evra, joka pelasi hyvän ja virheettömän ottelun, Fredinand joka oli puolustuksessa mies paikallaan, varsinkin kun Vidic on ollut hieman heikompi viime aikoina. Giggs teki maalin, mutta muuten oli hyvin vaisu ja moneen kertaan kirosinkin miksi Park ei ollut hänen tilallaan avauksessa, sen verran hyvin hän pelasi Readingia vastaan.

 

Heikoin esitys oli ehkä Ronaldolta, ei näytä Euroopan kentät sopia Cristianolle,. Eilen paljon yksinyrittämistä ja häivähdys vanhasta Show-Pony-Ronaldosta jolta nähtiin paljon temppuja, mutta ne eivät johtaneet eilen mihinkään. Pallo saatiin nopeasti ja usein Ronaldolle, mutta silloin peli aina pysähtyi ja alkoi kikka-arsenaalin esittely. Ei monasti päässyt miehestä ohi laidallaan. Yksi maalipaikka ja päin veskaria. Onko mielessä jo kesä ja Santiago Bernabeu...

 

Tärkein kuitenkin tuli, vaikka peli ei paikoitellen silmiä hivellytkään. Voitto ja todella tärkeä vierasmaali antavat hyvät lähtökohdat tulevaan kotiotteluun.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sky Sports - The Best Sport Coverage From Around The World

 

Lille ei pääse yli Giggsyn neronleimauksesta..englantilaiset selostajat spekuloivat ainakin sillä, että Giggs näytti kysyvän lupaa tuomarilta. Toisaalta myös mainitsivat, että jos lupaa ei olisi annettu, olisi jokainen tuomari hylännyt maalin, joku saattanut jopa vilauttaa keltaista Giggsille. Näin ei tapahtunut, joten onko muuta vaihtoehtoa kuin se, että lupa oli annettu..

 

Olisi Lillen kannattanut ehkä hieman huomioida sitä mitä pallon luona tapahtuu.

 

No, katsotaan miten käy..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lille ei pääse yli Giggsyn neronleimauksesta..englantilaiset selostajat spekuloivat ainakin sillä, että Giggs näytti kysyvän lupaa tuomarilta. Toisaalta myös mainitsivat, että jos lupaa ei olisi annettu, olisi jokainen tuomari hylännyt maalin, joku saattanut jopa vilauttaa keltaista Giggsille.

Kukkupuhetta. Vaparille ei tarvitse antaa lupaa ellei peliä ole pantu poikki, mikä tarkoittaa toista vihellystä varsinaisen vaparivihellyksen jälkeen. Tossa pätkässä Giggs vaan kysyy, että onko peli poikki. No eipä ollut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kukkupuhetta. Vaparille ei tarvitse antaa lupaa ellei peliä ole pantu poikki, mikä tarkoittaa toista vihellystä varsinaisen vaparivihellyksen jälkeen. Tossa pätkässä Giggs vaan kysyy, että onko peli poikki. No eipä ollut.

No lopputulos sama..protestille ei liene perusteita.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kukkupuhetta. Vaparille ei tarvitse antaa lupaa ellei peliä ole pantu poikki, mikä tarkoittaa toista vihellystä varsinaisen vaparivihellyksen jälkeen. Tossa pätkässä Giggs vaan kysyy, että onko peli poikki. No eipä ollut.

Säännöissä sanotaan ettei vaparin antamiseen tarvita pillin vihellystä tuomarilta. UEFA on kuitenkin antanut viime vuonna ohjeistuksen tuomareille, että kun vaparista on mahdollisuus tehdä maali, tulee puolustavalle joukkueelle antaa aikaa valmistautua vapariin. Tämä siis fair play -hengessä. Tässä tilanteessa tulisi puolustukselle näyttää muurin paikka ja antaa lupa vapariin puhaltamalla pilliin.

 

Suomen palloliitto taas on antanut ohjeistuksen että puolustuksen valmistautumista ei tarvitse odottaa, vaan vapari voidaan antaa nopeasti.

 

Uskon että tämä asia ei tule olemaan mikään ongelma ManU:lle, tuomari sen sijaan tuskin tuomitsee vähään aikaan CL-ooteluita vaan "pääse" UEFA-cup tai InterToto tehtäviin. Vakavampi asia on tuo katsomohässäkkä, jossa oli ainekset suureenkin katastrofiin. UEFA on ottanut sen tutkintaan ja jonkinlaisia sanktioita on todennäk. tulossa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lille on nyt sitten vaatinut maalin hylkäämistä ja uusinta ottelua - jos sääntöjen hyväksyminen ei luonnistu, niin ehkä voidaan väsätä joku pieni petankikenttä vaikka sinne tunnelin kulmaan.

Tässä ollaan vaarallisella tiellä. Mistä lähtien jalkapallossa on jälkikäteen peruttu tuloksia ja maaleja? Jos Uefa jossain ihmeellisessä mielenhäiriössä suostuisi uusintaotteluun niin siitä olisi seurauksena se, että jatkossa hävinneet joukkueet tekisivät vastaavia protestejaan paljon herkemmin. Jos tuomari hyväksyy maalin on se maali vaikka kuinka vakava virhe olisi sattunut. Virheitä sattuu, mutta tuloksia ei muuteta jälkikäteen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tässä ollaan vaarallisella tiellä. Mistä lähtien jalkapallossa on jälkikäteen peruttu tuloksia ja maaleja? Jos Uefa jossain ihmeellisessä mielenhäiriössä suostuisi uusintaotteluun niin siitä olisi seurauksena se, että jatkossa hävinneet joukkueet tekisivät vastaavia protestejaan paljon herkemmin. Jos tuomari hyväksyy maalin on se maali vaikka kuinka vakava virhe olisi sattunut. Virheitä sattuu, mutta tuloksia ei muuteta jälkikäteen.

Samaa mieltä. Tulokset ovat mitä ovat, niitä ei kai millään järkeä voi muuttaa tai pelata uusintaottelua. Näistä tapauksista tulee oppia vastaisuuden varalle ja jos tuomari teki selvän virheen, niin häenelle sitten jotain muistutusta.

 

Pahasti vaan pelottaa tuon protestin tulos, tietäen etä UEFA:n johtoon nousi Platin, joka on avoimesti olut pienten seurojen puolella suuria seuroja vastaan. Jotenkin tuntuu että ihan mitä vain voi vielä sattua. Kai se Lillen hylätty maalikin hyväksytään jälkikäteen ja peli onkin yhtäkkiä 1-0 Lillelle....:blink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eikös tuollainen nopeasti annettu vapari ole Henryn vakiotemppu? En tosin muista että niistä olisi tällaista haloota syntynyt, lähinnä vaan ihailtu miehen pelisilmää... Taisi kerran kuitata ottelun jälkeen tällaisen tilanteen sanomalla vaan että kysyi tuomarilta luvan ja se oli sitten siinä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

En olisi uskonut, että ottelu Lilleä vastaan johtaa tähän... Mielestäni on Lillenkin kannalta aika naurettavaa protestoida ja yrittää saada uusintaottelua ja maalin hylkäystä. Ei pelin jälkeen enää maaleja voi hylätä, tuomari päättää onko maali vai ei, that´s it. Aivan turhaa tälläinen kauhea haloo. Toivottavasti antavat Lillelle kunnon kyytiä Old Traffordilla, sen he ansaitsevat:grumpy:

Huomenna iltapäivällä UEFA tekee päätöksensä, saa nähdä mitä seurauksia tulee.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toivottavasti antavat Lillelle kunnon kyytiä Old Traffordilla, sen he ansaitsevat:grumpy:

Päätöshän on nyt ihan selvä jo etukäteen, onneksi FA ei tee päätöstä, koska muuten tässä joutuisi hieman jo meittimään, että mikä se päätös on.

 

Tulee ainakin pieni extra-lataus Lillen puolelta seuraavaan matsiin OT:lle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Päätöshän on nyt ihan selvä jo etukäteen, onneksi FA ei tee päätöstä, koska muuten tässä joutuisi hieman jo meittimään, että mikä se päätös on.

Sellainen riski tietysti on, että Uefa on palkannut Mark Paliosin "puolueettomaksi päättäjäksi". Rangaistukset:

 

- ManU suljetaan Mestarien liigasta

- Rio Ferdinand saa kahdeksan kuukauden pelikiellon, koska ei käynyt pissalla hotellissa vaan vasta kentällä

- Ryan Giggsille kahden vuoden pelikielto epäurheilijamaisuudesta

- Wayne Rooneylle kolmen kuukauden pelikielto + 20 puntaa sakkoa pallon asettamisesta Giggsille liian nopeasti

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sellainen riski tietysti on, että Uefa on palkannut Mark Paliosin "puolueettomaksi päättäjäksi". Rangaistukset:

 

- ManU suljetaan Mestarien liigasta

- Rio Ferdinand saa kahdeksan kuukauden pelikiellon, koska ei käynyt pissalla hotellissa vaan vasta kentällä

- Ryan Giggsille kahden vuoden pelikielto epäurheilijamaisuudesta

- Wayne Rooneylle kolmen kuukauden pelikielto + 20 puntaa sakkoa pallon asettamisesta Giggsille liian nopeasti

Kaikki kyllä kävisivät minulle.

 

Ei vaan, kyllä on naurettavaa tämä Lillen purnaaminen. Jollei peli ole poikki, niin miksei pelaaja tätä saa hyödyntää? Ainakin minulle on opetettu pienestä asti, että tuomaria pitää pyytää ehdottomasti tällaisissa tilanteissa katkaisemaan peli tai ainakin seisoa pallon edessä, kunnes tuomari tilanteeseen puuttuu (joko katkaisemalla pelin tai antamalla kortin - mitä on myös joskus käynyt). Turha kai sitä enää on rykiä, kun se on jo housuissa.

 

Mitäs mieltä täällä ollaan Vidicin "vakaasta" tasapainosta siinä tilanteessa, missä Lilleltä hylättiin maali? Rikettä vai sukellusta?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kaikki kyllä kävisivät minulle.

 

Mitäs mieltä täällä ollaan Vidicin "vakaasta" tasapainosta siinä tilanteessa, missä Lilleltä hylättiin maali? Rikettä vai sukellusta?

Vähän molempia. Tuollainen fifty-sixty tilanne jossa puhalletaan yleensä puolustavan joukkueen eduksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mitäs mieltä täällä ollaan Vidicin "vakaasta" tasapainosta siinä tilanteessa, missä Lilleltä hylättiin maali? Rikettä vai sukellusta?

Tuollaisia tilanteita tulee varmaan joka pelissä. Ei välttämättä maalia ja hylkäystä, mutta helposti ne puolustavan joukkueen eduksi vihelletään jos rankkarialueella törmäillään ja kompuroidaan. Kaipa siinä oli siis molempia, kuten näissä tilanteissa lähes aina.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×