Jump to content
Sign in to follow this  
tomine

Viihde-elektroniikkaa

Recommended Posts

Nämäkin värkit ovat hiljalleen tippuneet jo suht inhimillisiin hintoihin sekä muutenkin alkavat olemaan ominaisuuksiltaan jo kelpo luokkaa, joten vinkkejä ostoksille meneville ja kokemuksia eri soittimista ?

 

Millainen soitin olisi hyvä ja miksi ? entäpä onko ongelmia tai huonojakin kokemuksia kertynyt jostain soittimesta/mallista ? Löytyykö jotain hyviä tarjouksia ja löytöjä jostain päin ? jne...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itselläni on ollut Ipod ja Creativen Zen Touch. Ipod oli minullla ensin ja oli todella mukava käyttää, mutta muuten ihan susi. Ääni pätki eikä meinannut millään toimia yhteen oman kannettavani kanssa. Noh, sain takuuseen palautettua ja otin just silloin markkinoille tulleen Zen Touchin itselleni. Creative toimi minun käytössäni paljon paremmin ja olen tykännyt tosi paljon. Ehkä hieman isohko nykyään, mutta ei ainakaan minua ole vaivannut. Lenkillä ja reisussa ollut paljon mukana eikä mitään ongelmia ole ollut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itselläni on 59 eurolla ostettu Creative MuVo 512Mt ja pidän sitä erittäin hyvänä hinta-laatu -suhteeltaan. Musiikkia siihen mahtuu minulle tarpeeksi, eikä ollut hinnalla pilattu. Lisäksi ajattelin ostaa tulppakuulokkeet, jotka maksavat hitusen alle 30 euroa jolloin kuuntelunautinto paranee ympäriltä tulevien häiriöäänten eliminoituessa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tyytyväisenä omistan Packard Bellin soittimen, gigantista 69e, ja tavaraa mahtuu 512mt :D Toki ipodit ja Creativen parhaat ovat omassa sarjassaan, mutta tällä pärjää aivan loistavasti! Halvalla laadukas soitin, mikäli ei innosta maksaa 300e ipodista ja jostain värikuorista. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ton Creativen Zen Touchin saa nykyään "jo" alle 200 euron. Siinä on 20gt muistia, joka varmasti riittää kaikille. Onhan siinä paljon vielä eroa noihin Muvon hintatasoon, mutta jos kuutenlee paljon musiikkia, nämä kiintolevylliset ovat varmasti parempi ratkaisu.

 

Onko kenellekään kokemusta, näistä muistikortillisista mp3-soittimista. Eli tarkoitan näitä, muutamia malleja joihin voi laitaa digikameroissakin käytettäviä kortteja ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itselläni on tuollainen ’Packard Bell – Audio Key’ joka on flash-muisti soitin. Aion tulevaisuudessakin ostaa mieluummin flash-muisti soittimen kuin kiintolevyllisen.

 

http://www.packardbell.co.uk/products/node1650.asp

 

Ollutkin jo hieman pidemmän aikaa ja eipä ole ollut mitään valittamista, hyvin on pelittänyt vaikka kovassa käytössä ja menossa onkin mukana ollut ulkosalla (pari kertaa tipahtanut jne...). Tuossa on ihan jänskällä tavalla tuo kaulajuttu (jos pitää kaulassa) ja korvanapit yhdistetty, itse olen pitänyt tuosta ”systeemistä” todella paljon (toki välillä meinaa hieman niskaa hangata se naru siinä).

 

Tietysti tuo 256 on hieman pienehkö ja siinä rajoilla, kieltämättä saisi olla vähintään 512 mielellään. Tuostahan on tullut uudempi versio (jossa on myös enempi tuota muistia) jota taidetaan tällä hetkellä myydä. Näyttäis ainakin radio siinä olevan ja hieman ”sporttisemman” näköinen kapula tuo uudempi versio tuosta, kait jotain muutakin.

 

http://www.packardbell.co.uk/products/node1792.asp

 

 

Tosiaan meikäläisen käyttö on lähinnä pyöräillessä, rannoilla, illalla nukkumaan mennessä (ei kotona), jossain asemalla odotellassa, junassa, bussissa jne... Erittäin hyvin tuo on kestänyt ! pari kertaa tipahtanut lattialle / hiekan sekaan ja muutenkaan käyttö ei ole ollut ns. kuin kukkaa kämmenellä pidellen.

 

Tosiaan pattereitahan tuohon menee jokunen, (jos tosi paljon kuuntelee) mutta niitä kun on aina pari varalla (tai voi lähikipparilta käydä ostamassa jos ei ole siihen hätään mukana).

 

Hinta / kestävyys laatusuhteeseen olen ollut erittäin tyytyväinen tuohon. Tosin meikäläisellä ei pahemmin ole kovin useista muista soittimista sen enempiä kokemuksia.

 

Niin paljonhan tätä on myös tullut käytettyä noin muutenkin muistitikkuna. Eli tiedostoja (lähinnä valokuvia) tullut paljon tällä siirreltyä näppärästi.

 

Mitenköhän nuo radiot näissä MP3 soittimissa yleisesti, ilmeisesti eivät vielä ole kovin kummoisesti toimiva ominaisuus ? ja niiden toimivuudessa ja parantamisessa lienee vielä parantamisen varaa rutkasti. Tosin tuokin on ainakin minulle tälläisessä laitteessa melkoisen toisarvoinen seikka.

 

Onkohan äänenlaaduissa kuinkakin suuria eroja ? Taitaa enempi vaikuttaa ne kuulokkeet niissä tuohon osa-alueeseen ?

 

Meikäläisen korvalla riittää ihan ”tavallinen” äänenlaatutasokin (kunhan ei mitään hirveitä ylimääräisiä rahinoita taustalta kuulu), en tarvitse mitään hifistelynäänentasoa jotta pystyisin nauttimaan musiikista (varsinkaan kun on tälläisestä MP3-jutskasta kyse). Tätä MP3-soitinta välillä noin muutenkin kuunneltua jossain suuremman hälinän keskellä lähinnä, niin se äänenlaatu ei meikäläiselle ole näissä soittimissa se kaikki kaikessa.

 

Tuosta tämän hetkisestä vempeleestäni (tuossa aiemmassa viestissä siitä juttua ja hieman muustakin...) tietysti siitäkin aika tulee jättämään aikanaan, tiedä kuinka kauan siihen menee... niin varmaankin tuollainen iPod Shuffle voisi olla harkinan arvoinen juttu. Käsittääkesni tuossa pitäisi sitten olla jonkinmoiset ladattavat akut/paristot, joten siltä osin hieman tulisi pidemmän päälle säästöä tähän nykyiseen vähän väliä uudet paristot ostettava menoon (tulee melko kalliiksi kieltämättä pidemmän päälle ainainen kertakäyttö pattereiden uusiminen).

 

http://www.apple.com/fi/ipodshuffle/

 

Näyttäis olevan ihan mukavasti tuollaista erittäin käytännöllistä pikkusälää kaiken hyvän lisäksi siihen vielä tarjolla

 

http://www.apple.com/fi/ipodshuffle/accessories.html

 

Vaikuttaa ihan mukavalta kapistukselta (jo hintasakin puolesta), vaikkei siinä sitä näyttöä olekaan niin samapa tuo meikäläiselle kun ei kuitenkaan mikään monigigainen ole että ne kappaleet oppii nopeeta muistaan ulkoa mitä tuollaisen gigaan tai alle kerralla mahtuu.

 

Tosiaan en halua tuollaista kiintolevyllistä kun tulee oltua yleensä hieman vahdikkaammassa menossa mukana tuo soitin niin tuollainen flash-soitin (pitäisi kestää huomattavasti paremmin, eikä kappaleet vaihdu kesken soitannan röykkyisessä menossa) joten on kuin meikän käyttöön suunniteltu kapistus siltä osin. Tosin ilmeisesti tässäkin suunnassa ollaan menty kiintolevyissä eteenpäin ettei enää pikkutöysyistä häiriinny ?

 

Harmi kun noita ei saa eri värivaihtoehtoina. No ainahan sitä Microsoftia pitää sen verran kiusata jos sitä tässä asiassa seuraavan kerran tuon Applen puoleen kääntyis.

 

…seuraavaksi estradille asteleepi…

 

Philips, kovasti näyttäisivät tuollaisia kaupittelevan suhteellisen edulliseen hintaan. Onkohan noista sitten minkämoisiksi vempaimiksi, kellään kokemusta ?

 

http://tinyurl.com/bbe6p

 

…sekä seuraavaan kehänurkkauseen…

 

Asettuu sitten Sony. Tuo tummansinisenä versiona niin johan kävis makoisasti yksiin tämän kauden Roversin paita päällä kuljeskellessa :cool:

 

http://tinyurl.com/bwfkf

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eniten äänenltaatuun mp3-soittimissa vaikuttaa nimenomaan kuulokkeet. Itsellä tossa Creativen soittimessa mukana tulleet kuulokkeet lensi komealla kaarella roskikseen. Melkein sydän pysähtyi ku aluksi kuvittelin äänenlaadun olleen soittimesta kiinni. Ostin sitten Sonyn 20 euron nappikuulokkeet ja olen niihin todella tyytyväiset. Soittavat hyvin korkeat ja matalan äänet ja ovat vielä mukavat korvissa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Multa löytyy Creativen muvo micro n200 512mt ja kun sen ostin vähän vajaa vuos sitten nii hintaa oli noin 135€. Ei mitään hajua paljonko nytten saa poimittua kaupan hyllyiltä mutta varmaan parhaimmillaan alle satasella. Kesällä se ''läppäosa'' takaa, joka pitää patterin kiinni laitteessa meni rikki, joten patteri ei meinannut pysyä laitteessa kiinni. Kyllä sitä siinä sitten teippailtiin, mutta joku jousi oli ilmeisesti vääntynyt niinpä kävin sanomassa asiasta myyjälle, ja se lähetettiin maahantuojalle. Pian sen jälkeen sain postissa uuden, ja ei ole ollut sen jälkeen mitään vikoja. Musiikin laatu ei mitenkään huonone, jos kuuntelee laitetta liikkeessä (esim. lenkillä). Sillon sitä ei tullut ajateltua, mutta mielestäni 512 on aika pieni. Jos nyt oisi mahdollisuus vaihtaa 1gt niin vaihtaisin heti. Varsinkin joillakin 9h pelimatkoilla alkaa olla jo pitkäveteistä kun samat biisit pyörii. Kokonaisuudessaan kuitenkin ihan ok paketti, vaikkakin hieman turhan kallis.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Multa löytyy tommonen Creativen Muvo V200 512MB radiolla. Hyvin riittää tarpeisiini, mutta ymmärrän hyvin, että varsinkin pidemmillä reissuilla suurempi soitin olisi hyvä. Tuommoinen uudenmallinen iPod olisi tietysti helvetin hieno.

 

Kertokaas nörtit, jotka tiedätte, että mitä käytännön eroa on Flash-muistilla ja kiintölevyllä?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kertokaas nörtit, jotka tiedätte, että mitä käytännön eroa on Flash-muistilla ja kiintölevyllä?

puolijohdemuisti, jossa tieto pysyy, vaikka virta kytkettäisiin pois. Siinä ei ole liikkuvia mekaanisia osia, joten se on käytettäessä äänetön.

 

Flash-muisteja käytetään yleensä laitteissa, joilta vaaditaan pientä kokoa, keveyttä ja vähäistä virrankulutusta, kuten kannettavissa mp3-soittimissa ja digitaalikameroissa.

 

Yksi bitin tilan tallentava muistialkio koostuu kahdesta portista, joiden välillä on ohut oksidikerros. Kun tähän kerrokseen laitetaan negatiivinen varaus, porttien kytkentä häiriintyy ja muistialkio saa arvon 0. Vastaavasti silloin, kun portit ovat kytkettynä, arvoksi tulee 1. Flash-muistit sopivat parhaiten sovelluksiin, joissa luetaan paljon mutta kirjoitetaan vähän. Siksi ne soveltuvat ohjelmamuisteiksi sellaisiin laitteisiin, joissa piirille tallenettu ohjelma saatetaan myöhemmin päivittää myöhemmin.

(wikipedia)

Share this post


Link to post
Share on other sites

puolijohdemuisti, jossa tieto pysyy, vaikka virta kytkettäisiin pois. Siinä ei ole liikkuvia mekaanisia osia, joten se on käytettäessä äänetön.

 

Flash-muisteja käytetään yleensä laitteissa, joilta vaaditaan pientä kokoa, keveyttä ja vähäistä virrankulutusta, kuten kannettavissa mp3-soittimissa ja digitaalikameroissa.

 

Yksi bitin tilan tallentava muistialkio koostuu kahdesta portista, joiden välillä on ohut oksidikerros. Kun tähän kerrokseen laitetaan negatiivinen varaus, porttien kytkentä häiriintyy ja muistialkio saa arvon 0. Vastaavasti silloin, kun portit ovat kytkettynä, arvoksi tulee 1. Flash-muistit sopivat parhaiten sovelluksiin, joissa luetaan paljon mutta kirjoitetaan vähän. Siksi ne soveltuvat ohjelmamuisteiksi sellaisiin laitteisiin, joissa piirille tallenettu ohjelma saatetaan myöhemmin päivittää myöhemmin.

(wikipedia)

...myös nuo flash-muistit kestävät hieman paremmin iskuja&kolhuja kuten vaikkapa vahingossa tipauttamista, tosin kyllähän nekin niistä hieman osumaa ottavat huonolla tuurilla.

 

Jos liikkuu siinä samalla kuunnellessa paljon niin kiintolevyllinen voi käsittääkseni alkaa pätkimään/pomppimaan jota ei flash-muistilla esiinny.

 

Tietysti kovalelyvylle mahtuu aivan toisella tavalla sitä tavaraa biisien muodossa. Alkavat nuo suurimmat flash-muistitkin toki olemaan kohta jo useampi gigaisia (ne vielä kuitenkin maksavat melkoisesti tässä vaiheessa) ja tulevat kasvamaan entisestään vielä tulevaisuudessa ja samalla halpenevat sitä myöden.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos liikkuu siinä samalla kuunnellessa paljon niin kiintolevyllinen voi käsittääkseni alkaa pätkimään/pomppimaan jota ei flash-muistilla esiinny.

Tätä olen itse ihmetellyt paljon, että ihmiset kertovat että kiintolevyllinen soitin pätkii. En sitte teidä johtuuko se merkista tai mallista, mutta itsellä ei ole ikinä pätkässy soitin missään. Joskus oon manannu lenkillä, että pitääkö tän pätkiä ja kun katon soitinta ni kuulokeet ovat todella huonosti kiinni.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tätä olen itse ihmetellyt paljon, että ihmiset kertovat että kiintolevyllinen soitin pätkii. En sitte teidä johtuuko se merkista tai mallista, mutta itsellä ei ole ikinä pätkässy soitin missään. Joskus oon manannu lenkillä, että pitääkö tän pätkiä ja kun katon soitinta ni kuulokeet ovat todella huonosti kiinni.

Itselläni ei koskaan tuollaista kiintolevyllistä ole ollut joten vaikea sen tarkemmin asiaa kommentoida.

 

Niin tuo liikkuminenkin (silloin mahdollinen pätkiminen) kait tarkoittaa sitten enempi(kin) juoksemista tai vastaavaa missä tulee suurempia tärähdyksiä sille kovalevylle paljon jne... että tuskinpa se kävellessä nyt sen enempiä pätkii, eihän se tietokoneen kovalevyllekään varmaan kovin hyvää tykkäis jos sitä alettais käynnissä ollessa hieman "tärisyttelemään".

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niin tuo liikkuminenkin (silloin mahdollinen pätkiminen) kait tarkoittaa sitten enempi(kin) juoksemista tai vastaavaa missä tulee suurempia tärähdyksiä sille kovalevylle paljon jne... että tuskinpa se kävellessä nyt sen enempiä pätkii, eihän se tietokoneen kovalevyllekään varmaan kovin hyvää tykkäis jos sitä alettais käynnissä ollessa hieman "tärisyttelemään".

Toki toki, mutta ei minulla ole juostessakaan pätkiny. Vaikka kuinka olisi maastossa ravannut kuin pieni villi hevonen niin ei ole pätkinyt kertaakaan. En sitte tiedä ajan myötä mitä laite sanoo, jos se on kiintolevy on paljonkin pomppinut. Voihan se ruveta sanomaan sopimustaan irti, mutta ainakaan vielä ei ole sitä tehnyt :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

iPod mini on käytössä. Todella hyvä kaikinpuolin.

5Gb on mulle ehkä hieman alakanttiin..

Lisäksi kun ostaa noin 50 eurolla iTripin niin saa kaikki iPodin musat langattomasti esim auton radioon... tai oikeastaan kaikkiin FM radioihin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

iPod shuffle

 

Tulipa sitten tuo iPod shuffle hankittua. Eipähän tarvitse paristoja ihan heti olla ostelemassa (vaikka saisihan lisäjutskana tuollaisenkin liitettyä), toivottavasti toi akku nyt sitten kestäis sitä uudelleen latauksia mukavasti. Tuossa latailin tuon akun tietsikan USB:n kautta täyteen niin ihan mukavasti tuntui lämpenevän tuo kapula samalla.

 

Tuosta vempeleen ulkonäöstä ei oikein vielä tiedä että onko se tyylikäs vai ihan karmaiseva. Melkoisen muovisen ja steriilin alkuvaikutelmanhan tuosta sai. Hiljalleen oppinut tuo silmäkin siitä enempi pitämään kuin mitä ihan aluksi, no samapa tuo... eipähän tuo ulkonäkö tässä se pääkriteeri olekaan.

 

Tuo säätöympyrä (mikä lie virallinen nimi onkaan) tuntuu todella käyttäjä-/peukaloystävälliseltä ja näppärältä.

 

Toi shuffle toiminto on ihan mukava lisä (näin jälkikäteen testailtuna), vaikkei se ostopäätökseeni vaikuttanutkaan kun kaupassa olin. Onhan se mukava että sieltä aina tulee summassa joku biisi eikä tule aina siinä samassa järjestyksessä, johon kenties jo kerinnyt tottumaan jos ei ole biisejä vaihdellut ihan lähiaikoina.

 

Äänenlaatu kelpaa ainakin meikän korville todella mainiosti jo noilla ihan peruskuullokkeilla jotka mukana tulevat.

 

Eipä valittamista näin alkutunnelmien jälkeen vielä ole tullut vastaan, tuli myös samalla kotiutettua se Sport Case siihen jotta mm. hiekkarannoilla sitten suojaa hieman.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Viihde-elektroniikkaa

 

Elikkä mitä eroa on HD-Ready tai sitten Full-HD telkkareilla ? noita ensinmainittujahan on jo tovin ollut myynnissä (järkevään hintaan) mutta nämä jälkimmäiset on vielä melkoista hintatasoa yleisesti jos niitä pahemmin edes vielä markkinoilla on.

 

 

Mitenköhän (lähi?)tulevaisuudessa kun tulee leffatkin myyntiin jo HD-DVD:nä ja Blu-Ray:nä hiljaksiin... niin tuleekohan noita ”perus” DVD lättyjä vielä pitkäänkin myyntihyllyille elokuvien jne... muodossa ? ja laskeekohan niiden hinta kuten toimasti romahti VHS videokasettien.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Full HD on merkintä tai markkinointitermi, jolla teräväpiirtotelevisiot määritellään kuuluvaksi niihin kuvaruutuihin, jotka pystyvät esittämään 1920 x 1080 resoluution näytöllä (1080i ja 1080p). HDTV:n tarkin nykyinen kuvatarkkuus sisältää 2.07 miljoonaa pikseliä. Kuvaformaatti 1080p antaa parhaimman käsityksen HDTV:n tarkkuudesta. Kuva on käytännössä yhtä tarkkaa kuin 1080i, joka on saman kuvaresoluution lomitettu kuva. Kuitenkin johtuen filmille kuvaamisesta 1080p:tä pidetään standardina elokuvien ja dokumentaarisen kuvamateriaalin levityksessä HDTV:ssä. Näin säilytetään mahdollisimman alkuperäinen muoto filmille kuvatusta materiaalista.

(wikipedia)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Elikkä mitä eroa on HD-Ready tai sitten Full-HD telkkareilla ?

Hyvä kysymys. En osaa kyllä sanoa tähän mitään. Meillä on 42 tuuman philips ja se on HD-Ready, mutta en osaa sanoa mitä erilaista siinä on verrattuna Full-HD telkkariin.

 

Veikkaan, että ei niissä paljoakaan eroa ole. Täytyy vaan keksiä jokin pieni uudistus ja uusi nimi ja sitten vaan hinta taivaisiin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hyvä kysymys. En osaa kyllä sanoa tähän mitään. Meillä on 42 tuuman philips ja se on HD-Ready, mutta en osaa sanoa mitä erilaista siinä on verrattuna Full-HD telkkariin.

 

Veikkaan, että ei niissä paljoakaan eroa ole. Täytyy vaan keksiä jokin pieni uudistus ja uusi nimi ja sitten vaan hinta taivaisiin.

Parempi resoluutio. Se on oikeastaan ainut. Jos olen oikein tajunnut, niin hd ready tukee 720p ja 1080i p. Full hd 1080p tai jotain sinne päin.

 

* 720p - 1280 * 720 pikseliä, progressiivinen, 60, 50 tai 30, 25 tai 24 lomittamatonta kuvaa sekunnissa.

* 1080i - 1440 * 1080 (HDV) tai 1920 * 1080 pikseliä, lomitettu kuva, 60 tai 50 puolikuvaa sekunnissa.

* 1080p - 1920 * 1080 pikseliä, progressiivinen, 30, 25 tai 24 lomittamatonta kuvaa sekunnissa.

 

Että kyllä siinä laadussa on aika iso ero. Ainoa ongelma on se, että mikään tv/digi lähetus ei tue noita summia, ja x-box saa vasta nyt ensimmäiset pelit jotka tukevat 1080p:tä. Elokuvia saa jo muutamia noille, mutta soittimet maksavat sitten lähes yhtä paljon kuin tv.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Että kyllä siinä laadussa on aika iso ero. Ainoa ongelma on se, että mikään tv/digi lähetus ei tue noita summia, ja x-box saa vasta nyt ensimmäiset pelit jotka tukevat 1080p:tä. Elokuvia saa jo muutamia noille, mutta soittimet maksavat sitten lähes yhtä paljon kuin tv.

Canal+ pistelee leffoja HD kanavallansa joitain ja nyt on tullut myös sinne SportHD josta mm. Valioliigan futispelejä tuleepi. Millähän lie noista tarkkuuksista sot ? vai onko se siitä telkusta sitten kiinni toi tarkkuus mitä myöden antaa.

 

Melkoiseksi rahastukseksi se taitaa tämäkin bisnes väkisinkin mennä. Muutaman vuoden päästä HD-DVD ja BlueRay taitavat jo olla naurettavan vanhaa tekniikkaa ja niitä saa taas puoli-ilmaiseksi :thumbsdown1:

 

Eikös noi tulevat leffatkin ole hieman jakaantuneet eri formaateille että toiset yhtiöt tuovat leffojansa vain toiselle levyformaatille ja toinen firma vaan toiselle formaatille.

 

Ennen kaikki oli niin helppoa ja selkeää, tulevaisuudessa kahlataan miljoonan erillisen formatin viidakossa varmaan :thumbsdown1:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Näinhän se tulee olemaan. Tuntuu vaan aika pahasti siltä, että ei nykyistä dvdtä tulla kyllä ihan heti syrjäyttämään. Blueray ja HD-dvd:t tulee ilmeisesti olemaan suht kalliita (esim: HD- Mission Impossible3 = 34,90€ ; BlueRay Casino Royale = 28 €) joten uskon, että kyllä asikkaat ovat viisaita, eikä lähde tähän ihan hevillä mukaan. Itse ainakin meinaan pysyä visusti dvd:n ystävänä. Korkeintaan ostan HD telkkarin x-box 360 varten.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Parempi resoluutio. Se on oikeastaan ainut. Jos olen oikein tajunnut, niin hd ready tukee 720p ja 1080i p. Full hd 1080p tai jotain sinne päin.

 

* 720p - 1280 * 720 pikseliä, progressiivinen, 60, 50 tai 30, 25 tai 24 lomittamatonta kuvaa sekunnissa.

* 1080i - 1440 * 1080 (HDV) tai 1920 * 1080 pikseliä, lomitettu kuva, 60 tai 50 puolikuvaa sekunnissa.

* 1080p - 1920 * 1080 pikseliä, progressiivinen, 30, 25 tai 24 lomittamatonta kuvaa sekunnissa.

 

Että kyllä siinä laadussa on aika iso ero. Ainoa ongelma on se, että mikään tv/digi lähetus ei tue noita summia, ja x-box saa vasta nyt ensimmäiset pelit jotka tukevat 1080p:tä. Elokuvia saa jo muutamia noille, mutta soittimet maksavat sitten lähes yhtä paljon kuin tv.

Tuon seuraava Pelaajalehden jutun mukaan tuolla 720 ja 1080 ei pitäisi hirveästi olla ainakaan konsolilla pelatessa eroa, jota silmin todistaisi. Liekö sitten leffoissa suurempaa eroa syntyy?

 

Kokeilemme uutta Xbox Eliteä - Pelaajalehti.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×