Jump to content
Sign in to follow this  
Lasse Tikka

Nhl

Recommended Posts

Old time hockey. Tsekkasin just Canalplussalta viime yön matsin Toronto-Montreal ja olihan se. Jengit tahkonneet melkein 700 matsia keskenään ja koskaan ennen ei tätä tilannetta: keskinäinen matsi vikalla kiekalla ja häviäjä putoaa varmasti.

 

Kyllä NHL on nykyisin loistavaa kiekkoa: vauhtia, tilanteita, maaleja, loistosuorituksia, draamaa ja vaikkamitä. Ja kun Torontossa oltiin ja vielä perinteisenä lauantai-iltana niin jengihän oli aivan villinä.

 

Mutta perhana tämä ikuinen Suomi-Ruotsi -asetelma. Kapuina Koivu ja Mats Sundin (!!!): molemmat syötti kolme MUTTA Sundin voitti, Koivu hävisi. Ai kuinka hävisi? No ihan suomalaistyyliin hävisi: Montreal johti tokan erän lopulla 5-3 kunnes rupesi jäähyilemään: ensin Toronto tasoitti ylivoimalla kolmannen erän alussa jonka jälkeen edelleen Montreal pelasi vajaalla. Nnoh, Koivu meni ottamaan täysin tyhmän ja tarpeettoman jäähyn ja sitten se olikin kahden miehen alivoima. Eka jäähy vielä tapettiin mutta Koivun jäähyn lopulla Torontolle 6-5 (syöttäjänä Sundin) joka kesti loppuun asti...

 

Hauskaa tässä on että jos Koivu vaan pettymyksestään selviää, niin sehän on MM-kisoissa, ja jos Islanders ensi yönä voittaa Devilsit niin Toronto tipahtaa myös ja arvatkaas kuka Toronton kapteeni voisi tulla kisoihin myös.

 

Buffalo ja Anaheim näyttäisivät pääsevän ainakin tokalle kiekalle melekosen heleposti. Tosi hyvä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samaa mieltä, on se loistavaa kiekkoa! Erittäin hyvä juttu että Toronto voitti, anto vielä viimisen oljenkorren Islandersille. Se on toinen suosikki ollu aina Chicagon ohella. Nyt vaan toivotaan että Devilsien motivaatio on jo runkosarjan suhteen nolla ja Islandersillahan se on pakostakin 100...

 

Ainut miinus on vedonlyöntipoliittisesti, tässä sarjassa kaikki on mahdollista, eli varmoja voittajia vetokupongille ei ole! Lisäksi kotiedut on olemattomia ja tiiviin otteluohjelman takia joukkueet välillä ns. lepää jonkun pelin. Siks välillä tulee näitä Detroit-Phoenix 1-8, jota ei varmaan kukaan osais ennakkoon veikata...?

 

Jokohan Anaheim tänä vuonna onnistuu? Sais Selännekin jo sormuksen, kauan se on sitä tahkonnukin...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eilinen Habs-Leafs - kamppailu taisi olla jokaiselle näiden joukkueiden faneille suurin ottelu koko kaudella. Tappio varmistaa putoamisen pleijjareista ja voittaja jatkaa jännittämistä ensiyöhön. Sääli että Canal+ nukkuu tämänkin ja näyttää Philly-Buffalo -ottelun tuon Islandersin matsin sijaan.

 

Eilinen ottelu oli yksi parhaista runkosarjaotteluista jonka olen nähnyt ja siinä riitti draamaa monen ottelun tarpeiksi. Faneille ottelu oli varmasti hermoja raastava. Ensin Leafs nousee johtoon, hukkaa otteen täysin Ryderin hattutemppuun, mutta nousee kolmannessa erässä vielä voittoon.

 

Torontolla siis vielä mahdollisuus jatkoon, jos Islanders häviää Devilsille. Huhut kuitenkin kertovat Lamoriellon lepuuttavan Brodeuria runkosarjan viimeisessä ottelussa. Tämä seikka saattaa sinetöidä Leafsin kauden ja samalla eilinen ottelu saattaa jäädä Sundinin uran viimeiseksi Torontossa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Perhana olisi ollut kiva nähdä: Devils tulee vikalla viidellä minsalla 0-2:sta tasoihin ja tasoitus ajassa 59.59 - ja sitten Islanders rankkareilla jatkoon. Ja molemmat äärimmäiset lätkäjengit ulkona.

 

Siis Sundin lopettaa? Vai meinaako se jatkaa Ruotsissa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo, tiukaks veti mutta Islanders jatkaa!! Olin jo ihan varma ku Park teki 0-2, mut tosiaan HIFK:n "kasvatti" Madden tuli ja teki Masken Karlssonit! Mistähän löytyi Devilsille moinen into ku ei ollu mitään pelissä...?? No, hyvä lopputulos mulle, olen tosiaan digannu Islandersia melkein siitä asti ku ite aloittelin kiekon pelaamisen, about 7-vuotiaana. En ole niitä ihmisiä jotka kannattaa Coloradoa sillon ku Selänne pelaa siellä, sitte Anaheimia jne. Samoin Montrealia ku Koivu pelaa siellä... Chicagoa diggaan toisena jenginä siks ku olen ite pelannu siellä. Totta, aloitin kiekkourani siellä, seuraavan kauden pelasin St.Lousissa. Kunnes päästiin edustukseen. Sami Helenius pelas samassa porukassa, meni Jokereihin ja NHL:lään. Mä en jaksanu enää, vaan jatkoin uraa kotoisissa aladivareissa...:icon_lol: Go on you Islanders!!!

 

ps. jos vanhat merkit paikkaansa pitävät, kohta joku älähtää ku on väärä laji:eek: No, sana on vapaa tässä osiossa!

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Siis Sundin lopettaa? Vai meinaako se jatkaa Ruotsissa?

Ei kai se vielä malta lopettaa. Täytyyhän sen vielä kerran pudottaa Suomi välieristä, nousemalla vähintään 1-6 tappiosta...:moan: Sitte se menee johonkin Färjestadiin vuodeks, kunnes rupee Ruotsin maajoukkueen nokkamieheks ja taas se on Suomen tappaja!!

 

Enpä tiedä muuten minkä jengin kasvatti Sundin on? Foppa on MoDon, mut Sundinista ei ole tietoa. Joka tapauksessa maailman luokan hokimies!! Eiks Sundin ole yks niistä jolla on MM, olynpiakulta ja Stanley-cup? Foppa myös, niitä tais olla maailmassa yhteensä 5....

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

×