Jump to content
Sign in to follow this  
eevertton

Evertonin mediaoikeudet

Recommended Posts

Mitenkähän nuo Valioliigan ulkomaan mediaoikeudet on väännetty? Evertonin kohuttu "media deal" kaatui aikanaan odotetun heikkoon esitykseen seuran johtoryhmältä ja arviolta £20 miljoonaa huuhtoutui ensimmäisen aallon mukana. Mutta samalla taisivat mediaoikeudet jäädä omiin taskuihin.

 

Vai jäivätkö? Omaako Everton minkäänlaisia oikeuksia esimerkiksi lähettämään ottelunsa livenä internetissä? Highlightsejahan tulee jo, selostus tulee..miksei elävä kuva?

 

En omaa mitään tietoa Everton-tv:n tilaajamääristä, tuskinpa niitä julkaistakaan ennen kuin on pakko, mutta olisiko liikaa arvioida tilaajien määräksi max. 50 000? Ehkä lähempänä 30 000 tilaajaa? Jos näista puolet, näin aluksi, tilaisi matsin livenä hintaan 10 puntaa niin eikö tässä olisi hyvä vähän paikkailla menneisyyden johtamiskupruja ja kohentaa seuran taloudellista tilaa?

 

Olettaen otteluiden netissä näyttämisen olevan tällä hetkellä, tai ainakin lähitulevaisuudessa, teknisesti mahdollista ja myös sopimusteknisesti mahdollista, edes ulkomaille, niin pitänee toivoa jonkun Evertonissa omaavan sen verran näkemystä että tällä kertaa oltaisiin aallonharjalla. Vai pitääkö toivoa, ettei tämä ole yksittäiselle seuralle mahdollista, jotteivät manut ja muut pääse rahastamaan ulkomaille sijoittuvilla mielettömän suurilla massoilla etäkannattajia?

 

(Tästä voi tulla hyvin lyhyt topiikki, kunhan vaan ensimmäinen vastaaja lähettää linkin jossa internetoikeudet kuuluvat joillekin kammottavalle mediayhtiölle)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mitään de factoa ei minulla asiasta ole, mutta jotenkin maalaisjärjellä äkkiä ajateltuna tuntuisi luontevalta että taho, jolla Valioliigan lähetysoikeudet on televisiossa, omistaa ne myös netissä. Tuumasin tuota asiaa tuon (sinänsä loistohomma!) YLE:n netissä näyttämän UEFA-cupin johdosta: he kun ovat hankkineet jonkinasteiset oikeudet UEFA:n kansainvälisen seurajoukkuejalkapallon (mikä sanahirviö!) näyttämiseen, ovat oikeudet myös otteluiden välittämiseen suorana netin kautta tulleet ikään kuin kylkiäisenä.

 

Mene ja tiedä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×