Jump to content
Sign in to follow this  
Cesc

Arsenal 07-09

Recommended Posts

No niin, siis uudet otteluohjelmat on nyt julkaistu. Tulevalla kaudella pelejä on seuraavasti:

 

August

Sat 11 Fulham (h)

14/15 UEFA Champions League Qualifier 1st Leg

Sat 18 Blackburn Rovers (a)

Sat 25 Manchester City (h)

28/29 UEFA Champions League Qualifier 2nd Leg

 

September

Sat 1 Portsmouth (h)

Sat 15 Tottenham Hotspur (a)

18/19 UEFA Champions League Matchday 1

Sat 22 Derby County (h)

Sat 29 West Ham United (a)

 

October

2/3 UEFA Champions League Matchday 2

Sat 6 Sunderland (h)

Sat 20 Bolton Wanderers (h)

23/24 UEFA Champions League Matchday 3

Sat 27 Liverpool (a)

Wed 31 Carling Cup 4th Round

 

November

Sat 3 Manchester United (h)

6/7 UEFA Champions League Matchday 4

Sat 10 Reading (a)

Sat 24 Wigan Athletic (h)

27/28 UEFA Champions League Matchday 5

 

December

Sat 1 Aston Villa (a)

Sat 8 Middlesbrough (a)

11/12 UEFA Champions League Matchday 6

Sat 15 Chelsea (h)

Wed 19 Carling Cup Quarter-final

Sat 22 Tottenham Hotspur (h)

Wed 26 Portsmouth (a)

Sat 29 Everton (a)

 

January

Tue 1 West Ham United (h)

Sat 5 FA Cup 3rd Round

Wed 9 Carling Cup Semi-final 1st Leg

Sat 12 Birmingham City (h)

Sat 19 Fulham (a)

Wed 23 Carling Cup Semi-final 2nd Leg

Sat 26 FA Cup 4th Round

Tue 29 Newcastle United (h)

 

February

Sat 2 Manchester City (a)

Sat 9 Blackburn Rovers (h)

Sat 16 FA Cup 5th Round

19/20 UEFA Champions League K/O Round 1st Leg

Sat 23 Birmingham City (a)

Sun 24 Carling Cup Final

 

March

Sat 1 Aston Villa (h)

4/5 UEFA Champions League K/O Round 2nd Leg

Sat 8 Wigan Athletic (a) or FA Cup Quarter-final

Sat 15 Middlesbrough (h)

Sat 22 Chelsea (a)

Sat 29 Bolton Wanderers (a)

 

April

1/2 UEFA Champions League Quarter-final 1st Leg

Sat 5 Liverpool (h) or FA Cup Semi-final

8/9 UEFA Champions League Quarter-final 2nd Leg

Sat 12 Manchester United (a)

Sat 19 Reading (h)

22/23 UEFA Champions League Semi-final 1st Leg

Sat 26 Derby County (a)

29/30 UEFA Champions League Semi-final 2nd Leg

 

May

Sat 3 Everton (h)

Sun 11 Sunderland (a)

Sat 17 FA Cup Final

Wed 21 UEFA Champions League Final (Moscow)

 

Eiköhän me siihen uskota, että nämä kaksi viimeistäkin pysyy listassa loppuun asti :blink:

 

Huhtikuu on varsin mielenkiintonen. Alkukuussa viikon välein vastassa Liverpool ja Manu. Tämän lisäksi mahdollisia UCL-matseja, parhaassa tapauksessa jopa neljä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos nyt en ihan väärin muista, niin eikös Fulham kohdannut tulevan mestarin vieraissa ekassa pelissään? Niin taitaa käydä nytkin :D Onpahan ainakin kohtuullisen helppo alku. Ei kiitos pistemenetyksille elokuussa tai syyskuussa.

 

Tusina-Spurs pitää ainakin voittaa Vait Haart Lainilla :thumbsup1: Spurs tarjoaa meille myös joululahjapisteet tänä vuonna.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sagna siis todella lähellä siirtoa Auxerre-->Arsenal ja aloin pohtimaan mahdollisia vaikutuksia. Kaveri siis mitä suuremmalla todennäköisyydellä on laitapuolustaja ja pystyy hoitamaan hommat niin vasemmalla kuin oikeallakin puolella, joten laitapakkien tilanne olisi siis tyyliin tämä;

 

Vasemmalle; Clichy/Sagna/Traore

Oikealle; Eboue/Sagna/Hoyte

 

eli kaveria riittää mutta mutta, Ebouen puolustustaidoista ollaan oltu vähän sitä sun tätä mieltä ja kun laitureita ei juuri nimeksikkään ole, niin voitaisiin nakata Eboue oikeaksi linkiksi ja Sagna oikeaksi pakiksi. Tämä tietenki edellyttää sitä että Hleb ei pelaisi oikealla linkkinä, joten taas edessä on yksi isohko dilemma.

 

Enivei, odotellaas ensin että kaveri ylipäätään tulee Emiratesille ja mietitään sitten. Kyllähän tuo Eboue ainakin sinne Afrikan mestaruuskisoihin talvella ilmeisesti lähtee, jolloin Sagna olisi ykkösvaihtoehto oikeaksi pakiksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Spekuloidaanpas hieman Arsenalin pelaajatilanteella:

 

Maalivahdit:

 

- Jens Lehmann

- Lukasz Fabianski

- Manuel Almunia

 

Jens Lehmann oli vielä edelliskaudella loistoveskari, mutta viime kaudella otteet heittelivät melkoisesti laidasta laitaan. Välillä loisto-otteita, välillä katastrofeja. Almunia pelasi viime kaudella parhaan kautensa, eikä juurikaan tehnyt vähäisissä näytönpaikoissaan virheitä. Lukasz Fabianski taas on Wengerin uusin hankinta, josta odotetaan tulevaisuuden ykköstä, sekä maajoukkueessaan, että Arsenalissa. Lupaava veskari, jolta en ole nähnyt vielä otteluakaan.

 

Laitapakit:

 

- Gael Clichy

- Emmanuel Eboue

- Justin Hoyte

- Armand Traore

 

Clichy pelasi itsensä Valioliigan eliittiin viime kaudella. Hyvä tekniikka, erittäin nopea ja hyvä nousuissaan. Piti monet Valioliigan oikeat laiturit varmaotteisesti. Clichyn ainoa heikkous on keskitykset ja laukaukset, ne eivät oikein ota osuakseen. Manu Ebouen tilanne taas on hieman erilainen. Loistava nousemaan, viljelee erinomaisia keskityksiä, mutta puolustuspäässä haparoi liian usein. Eboue piti tosin hyvin mm. Cristiano Ronaldon kotiottelussa ManUa vastaan. Arsun oma kasvatti Hoyte on ihan hyvä korvaaja Ebouelle. On parempi puolustussuuntaan, mutta ei lähellekään yhtä terävä hyökkäyksiinlähdöissä. Sympaattinen kaveri. Traore on täysmittaiseksi Clichyn korvaajaksi liian kokematon. Erittäin lupaava, kohtuu isokokoinen ja jopa vielä Clichyäkin nopeampi. Arsene Wenger on kaavaillut uudeksi laitapakiksi ranskalaista Bakari Sagnaa, joka valittiin liigansa tähdistöön viime kaudella. Koulutukseltaan oikea pakki, mutta voi pelata myös vasemmalla. En ole nähnyt koskaan pelaavan, joten vaikea sanoa mitään. Myös topparit Kolo Toure ja William Gallas pystyvät pelaamaan laidalla. Yhteenvetona sanon, että meidän laitapakkitilanne on erittäin hyvä, kenties liigan paras.

 

Topparit:

 

- Kolo Toure

- William Gallas

- Johan Djourou

- Philippe Senderos

 

Toure on varma valinta puolustukseen. Pelasi ihan ok kauden, jolle sattui myös hänelle epätyypillisiä huonoja matseja. Omistaa armandonemaisen (=hirmuisen) laukauksen, jota mielestäni käytetään liian vähän erikoistilanteissa, hyvä myös hyökkäyspään erikoistilanteissa, ja sopimus ulottuu aina vuoteen 2012 saakka. William Gallaskin pelasi kohtuullisen kauden, joskin odotin ehkä hieman enemmän. Touren ja Gallasin ominaisuudet ovat ehkä liian samanlaiset muodostaakseen toppariparin. Kumpikin maailman eliittiä pelaajana, mutta eivät yhdessä muodosta hirveätä pelotetta Valioliigan hyökkääjille. Djourou nosti viime kaudella huimasti osakkeitaan. Djourou on yksi liigan lupaavimmista puolustajista, joskin on jo nyt erinomainen hätävara. Häntä voidaan käyttää myös keskikentän pohjalla. Ohitti viime kaudella Senderosin kolmostopparin paikan taistelussa. Senderos pelasi epävarman kauden, joka johtui osakseen loukkaantumisista ja osakseen vähäisestä peliajasta. Mielestäni Wenger voisi harkita uuden topparin hankkimista, joka olisi ominaisuuksiltaan erilainen kuin Toure tai Gallas. Tuskin AW kuitenkaan uutta topparia ostaa.

 

Keskikentän keskusta:

 

- Cesc Fabregas

- Gilberto

- Tomas Rosicky

- Alexander Hleb

- Abou Diaby

- Denilson

- Alexandre Song

 

Kuten näkyy, leveyttä riittää taistelemaan pelipaikoista tällä rintamalla. Cesc pelasi tähän mennessä parhaan ja tasaisimman kautensa Arsenalissa. Syötteli useita maaleja syyspuoliskolla ja kevään alkuunkin, ja olisi todennäköisesti voittanut syöttöpörssin ilman Robin van Persien ja Thierry Henryn loukkaantumisia. Cescin tulevaisuus ei ole todellakaan taattu Arsenalissa, huolimatta vuoteen 2014 asti kestävästä sopimuksesta. Gilberto pelasi myös parhaan kautensa Arsussa. Teki muistaakseni peräti 10 liigamaalia, joista muutamat tulivat pilkuista, jotka mies ampui yhtä lukuunottamatta varmasti verkon perukoille. Hyvä kausi. Rosickystä ja Hlebistä lisää laituriosastossa, mutta laitoin tänne, koska ovat luonnollisilta pelipaikoiltaan keskustan pelaajia. Diaby pelasi tammikuusta lähtien aivan erinomaisesti. Taklasi kovaa, hyökkäsi ja puolusti. Muistuttaa paljolti Patrick Vieiraa samanikäisenä, tosin järjettömiä nilkoille tulevia taklauksia ei Diabyltä nähdä. Denilson oli monen Arsu-pelaajan mielestä nopeiten Valioliigaan sopeutuva brassi ikinä. Pelasi hyvin ja syötöt ovat lähes yhtä hyviä kuin Cescillä. Songia ei paljoa Arsussa kentällä nähty, mutta kevätpuolella lainalla Charltonissa esiintyi edukseen ja oli lähes aina avauksessa siellä.

 

Keskikentän laiturit:

 

- Tomas Rosicky

- Alexander Hleb

- Freddie Ljungberg

 

Kuten näkyy, leveyttä ei tällä rintamalla ole, etenkään jos jatketaan tutulla 4-4-2 ryhmityksellä. Toki Walcott ja Eboue voivat pelata laidalla, mutteivat ole parhaimmillaan siellä. Rosicky pelasi ihan ok kauden odotuksiin nähden, mutta ensi kaudelta voidaan odottaa paljon parempaa tsekkiä, koska debyyttikausi ei ole koskaan helppo. Pelasi hyvin kevään lopulla, jolloin alkoi jo näyttää siltä, että sopeutuminen on ohi. Hleb pela erittäin vahvan syksyn, mutta loukkaantumisen jälkeen ei päässyt enää omalle tasolleen. Ensi kaudella näytön paikka Valko-Venäjän maajoukkuekapteenilla. Ljungberg oli myös paljon poissa, muttei kyllä vakuuttanut oikein kentällä ollessaankaan. Alkaa pikkuhiljaa olla myynnin paikka, koska jalat eivät liiku enää lähellekään entisellä tasolla. Uusi laturi tai vaikkapa pari ei tekisi ollenkaan pahaa.

 

Hyökkääjät:

 

- Robin van Persie

- Emmanuel Adebayor

- Nicklas Bendtner

- Theo Walcott

 

Ei ole riittävää leveyttä kuningas Thierryn lähdön jälkeen. Yksi kärki kuitenkin riittää. Asiaan, van Persie on tällä hetkellä ainoa aivan maailman eliitin hyökkääjä. Häneltä voidaan odottaa jopa 20 liigamaalia ensi kaudelta. Viime kaudelta jäi mieleen erinomainen syksy ja komeaakin komeammat vaparimaalit. Loukkaantuminen ManU-pelissä pilasi loppukauden, ei pitäisi tuulettaa niin villisti. Adebayor pelasi myös hyvän kauden, ja oli joulun aikoihin hurjassa iskussa ja silloin tuli paljon maaleja. Loppukaudesta maalihanat kuitenkin tukkenivat, vaikka peli muuten kulkikin. Jos saa maalinteon kulkemaan, en näe yhtään syytä, miksei olisi maailmanluokan hyökkääjä. Potentiaalia siihen on. Bendtner pelasi viime kauden lainalla takaisin Valioliigaan nousseen Birmingham Cityn riveissä, ja hyvin pelasikin. Pitkää tanskalaista on vaikea pitää kiinni, koska on pituutensa lisäksi tarvittaessa myös erinomainen syöttelijä, maalintekijän lisäksi. Theo ei pelannut montaa kertaa viime kaudella kärjessä, ja hänellähän oli vaikea olkapäävamma, joka haittasi suuresti pelaamista. Kaikesta kuitenkin näkee huikean potentiaalin, jospa jo ensi kaudella saadaan enemmässä määrin näytteitä siitä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://www.arsenal.com/article.asp?thisNav=News&article=477444&lid=NewsHeadline&Title=Wenger+-+Why+I+signed+Eduardo+and+Sagna

 

Wenger kertoo, tässä artikkelissa, että suunnitelmat muuttuivat Thierryn lähdön jälkeen siirtojen osalta. Hän ei ole kuulemma (vielä) hankkinut lupaamiaan superpelaajia. Tosin Wengerin käsitys superpelaajista saattaa olla melko lailla eri kuin meillä muilla.

Rivien välistä on kuitenkin luettavissa, että Wenger edelleen suunnittelee lisää hankintoja tehtäviksi tämän kesän aikana, tai viimeistään tammikuun, ellei hommat ota osuakseen kunnolla. Uutta hyökkääjää ei AW havitellut ennen Henryn lähtöä, mutta Thierryn lähdettyä siirto oli pakollinen. Ja Sagnasta sen verran, että hänet oli hankittava taistelemaan Ebouen kanssa avauksen paikasta ja mahdolliseksi Clichyn lepuuttajaksi tarpeen niin vaatiessa. Toki Eboue (Toure ja Adebayor myös) lähtee Afrikan mestaruusmittelöihin kesällä, joten siinäkin mielessä tarpeellinen hankinta.

 

Ja mitä näihin superhankintoihin tulee, niin todennäköisesti (jos sellainen tulee Arsuun) se tapahtuu taas otsikkojen takana, josta me saamme vihiä aikaisintaan pari päivää ennen siirron ajankohtaa. Toivotaan, että niitä tulisi edes yksi, jonka kuitenkin kuvittelen olevan maksimi, koska ei Wenger kuluta kesässä niin kauhean paljoa. Mahdollisia hankintoja olisivat kenties laituri (Quaresma ym.) tai toppari (Mexes ym.). Tosin näiden sanominen varmistaa sen, ettei näitä hankita. Nämä olivat vain omia suosikkeja ja arvailuja, mutta kuitenkin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aah, kun luin että Quaresma on yksi mahdollinen hankinta, niin olin jo onneni kukkuloilla, mutta sitten luin viestisi loppuun :crybaby:

Kuka vaan (no, lukuunottamatta ehkä Valioliigan pelaajia) on mahdollinen hankinta. Wenger ei koskaan kerro siirtoasioistaan suoraan kenellekään. Jopa pelaajat eivät kuulemma tiedä niistä. Ennen Reyesin hankintaa tammikuussa 2004, hän oli sanonut, ettei hanki ketään sinä tammikuussa. Quaresma saattaa olla mahdollinen hankinta, lostava pelaaja, mutta haluaako tulla Englantiin ja onko Wengerille sopivan hintainen? Toivottavasti on.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Quaresman hinta on varmastikin aika suolainen, joka taitaa olla kyllä este. Portugalilaisia on tullut valjuun lisää, joten en näe sitä ongelmana. Tosin en usko AW:n kiikaroivan Quaresmaa. Paljon riippuu myös siitä, että pelaako Eduardo laidassa vai piikissä. Jos mies on piikissä, niin sitten vasen laita on edelleen varsin heikko. Toki jos Rosicky jatkaa laidassa niin Sagna saatetaan tosiaan sijoittaa vasemmaksi pakiksi, Bacaryn ylöspäin peliä on kehuttu ja näin ollen voitaisiin saada hieman tasapainoisempi kokonaisuus.

 

Itse epäilen, että näitä isoja hankintoja ei ennen kauden alkua tule, jos nykymiehistö pysyy terveenä. Syksyn mittaan asiaa punnitaan, jos kausi on sujunut hyvin, niin tuskin sekoitetaan pakkaa ihan hirveesti, eli max. muutama hankinta. Jos taasen kausi menee alusta penkin alle niin liikendihtä lienee suurempaa, voi hyvinkin olla, että tällöin joku Gallas poraa niin kauan, että saa siirron. Tietenkin myös loukkaantumiset vaikuttavat, jos sillä saralla on yhtä huono kausi kuin edellinen, niin uutta verta pitää Lontooseen tuoda.

 

Tämän kuun lopussa tiedämme varmasti paljon enemmän mitä systeemiä Wenger aikoo tulevalla kaudella käyttää. 433/451 tuntuu olevan monien fanien mielestä toivottu ratkaisu. Jos jatketaan edelleen 442 niin nopeutta pitää saada, enemmän syöttölinjoja ja paljon laatu lämyjä parinkympin kieppeiltä, eritoten Rosicky, Cesc ja RvP!!

 

Puolustuksen tarvitsee kyetä katkaisemaan hyökkäyksiä niin, että vapareita ja kulmia tulee mahdollisimman vähän, koska ne ovat olleet myrkkyä viime kausina Arsulle. Samalla toivotaan, että Jens vertyy toissa kauden vireeseen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Quaresman hinta on varmastikin aika suolainen, joka taitaa olla kyllä este.

Jos, Quaresma on hankittavissa, niin ei hän kyllä hän halvalla lähde. Eli hinnasta saattaa tulla liian suuri Arsun budjetille. Olisi kyllä huikeata nähdä Quaresma Arsussa. Quaresma on yksi lempi pelaajista ja itse ottaisin hänet ihan milloin vain seuraan:icon_lol: Toivotaan parasta, pelätään pahinta! Mutta jotenki tuntuu, että ei kuiteskaan...!:smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Genclerbirligi - Arsenal FC 0-3

 

Analysoin nyt hieman joka pelaajan kohdalta (Oli hyvä streami, katsoin koko pelin):

 

Almunia torjui pari kertaa loistavasti, muttei kuitenkaan ollut koko ajan pommituksessa. Pääsi aika helpolla, mutta vähäiset tilanteet hoiti vähintäänkin tyylillä.

Sagna pelasi hyvän puoliajan, hyvin tuntui sujuvan yhteispeli Walcottin kanssa. Nopea ja yllättävänkin hyvä pääpelaaja suhteutettuna pituuteensa. Plussaa siitäkin, että uskaltaa vetää.

Toure pelasi taas kerran varmasti, ei tehnyt virheitä. hieno peli myöskin kapteenilta, vaikkei töihin joutunutkaan.

Song pelasi nyt paljon paremmin mitä Barnetia vastaan kuulemma. Oli varma, pelasi hyvin päällään, hieno peli.

Clichyltä nähtiin taas hirmujuoksuja vasemmalta laidaltaan ja hyvälaatuisiakin vielä, ihan ok keskityksiä ja varmaa puolustamista.

Walcottilta maali ja syöttö, erinomainen peli. Haastoi hyvin oikealta laidaltaan ja aiheutti koko ajan vaikeuksia puolustukselle, vaikka välillä pallo karkasikin liian helposti. Meikäläisen MoM.

Flamini pelasi ok pelin, jossa ei nähty erikoisemmin hienouksia, pari kertaa menetti pallon vaarallisesti, josta ei sitten oikein mitään syntynyt.

Denilson pelasi hyvin pelintekijän roolissa. Hienoja laukauksia (vaikkei maaliin mennytkään) ja oivaltavia läpisyöttöjä.

Randall oli aika näkymätön, ja kärsi siitä, että pelasi laiturina. Itse olisin vaihtanut Flaminin ja Randallin paikkoja, koska Flamini ei saa koskaan keskelläkään mitään aikaan, Randall saattaa saadakin.

Van Persie pelasi hyvän pelin, vaikka vaikuttikin välilä puolikuntoiselta pelatessaan. Ei ollut tuttua RvP loistoa, mutta kaksi maalia korvaavat paljon. Hyvin pelasi.

Adebayor oli loistava, vaikkei maalia tehnytkään. Tosin vaikea sitä on maalata, jos ei ole paikkojakaan. Syötti erinomaisesti RvP:n toisen osuman, vaikka olisi voinut itsekin vetää. Huippupeli, näitä lisää Valiossa. Tuleva kausi näyttää valoisalta Adebayorillakin.

 

Fabianski pelasi erittäin varmasti, kuten pelasi Barnetiakin vastaan. Hyvä torjuja ja ulottuva veskari. Kerrassaan hieno hankinta.

Eboue oli loistava. Upeasti nousi ylöspäin ja pelasi myös puolustussuuntaan. Jos Sagnan hankinta saa Ebouen pelaamaan noinkin hyvin, niin on se sen seitsemän millin arvoista. Tosin onhan Sagna itsekin erinomainen pelaaja.

Djourou tuli 70 minuutilla sisään, ei tehnyt virheitä, eikä tullut puolustustehtäviäkään.

Senderos, sama kuin edellisessä.

Traore tuli puoliajalla kehiin ja näytti taas, miksi on todellinen huippulupaus. Erinomainen puolustuspäässä ja erinomainen hyökkäyspäässä. Vähän hirvittää Clichyn puolesta, kuinka paljon hän pääsee tulevaisuudessa pelaamaan, koska tämä jannu on hirvittävän lupaava. Parempi kuin Spursin Bale.

Hleb tuli 70. minuutilla sisään ja näytti pari hyvää kikkaa ja pari hyvää syöttöä, ei oikein muuta. Ei tainnut kuitenkaan menettää kertaakaan.

Diaby pelasi erittäin hyvin. Puolusti ja hyökkäsi, syötteli hyvin ja kikkaili. Uudelta Vieiralta tosin voidaan odottaakin tämänkaltaista pelaamista.

Cesc ei jäänyt oikein mieleen, pari hyvää passia esim. Bendtnerille, mutta ei erinomaista peliä Cesciltä. Tämä saattaa tosin johtua siitä, että meikäläisen odotukset tätä kaveria kohtaan ovat hirvittävän suuret aina kun hän on kentällä.

Rosicky oli mukana Theon maalissa, ei jäänyt oikein muuten mieleen. Vähn nauroin, kun tuli puoliajalla sisään ja lähti pois kentältä 70. minuutilla.

Ljungberg pelasi aika hyvin. Juoksenteli laidalla sen parisenkymmentä minuuttia, mitä pelasi. Yksi hyvä puskupaikkakin Freddielle siunaantui, mutta pääpeli ei taida olla yksi Ljunkan suurista vahvuuksista.

Eduardo pelasi uskomattoman hyvin, ei ole sittenkään mikään suuri maalintekijä, vaan pystyy pelaamaan alempana kärjen takana RvP:n roolissa. Erittäin hyviä keskityksiä esim. Ljunkalle ja Bendtnerille, joista ei sitten kummempaa syntynyt. Erittäin hyvä peli kumminkin.

Bendtner ei säväyttänyt missään vaiheessa, pari paikkaakin oli. Selvästikin juuttia jännitti, kun ei pallo oikein pysynyt koukussa, enempää on lupa odottaa tulevaisuudessa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Emirates Cup avattiin sitten 2-1 voitolla PSG:stä Flaminin ja Bendtnerin maaleilla. Ensimmäisellä puoliajalla peli oli aika surkeaa, mutta pelin edetessä meno parani jonkin verran.

 

Montakohan maalipaikkaa Bendtner tuhlasi sen pilkun lisäksi? No onnistuihan hän tekemään yhden maalin metrin päästä tyhjiin, mutta muuten ei todellakaan vakuuttanut minua. En tiedä pitäisikö vielä tuomita, mutta tällä hetkellä tuntuu ettei Bendteristä ole todellakaan muuksi kuin neloskärjeksi. Toivotaan kuitenkin että otteet paranee jatkossa ja kyse oli vaan liiasta jännityksestä. Muista pelaajista on sanottava, että Eboue esiintyi edukseen keskikentän oikealla laidalla ja oli parempi kuin aiemmissa otteluissa, mikä lupaa hyvää tulevaa kautta ajatellen. Hlebiltä hyvä ottelu hankki pilkun ja kaikkea. Myös puolustuspelaaminen oli kaikenkaikkiaan ihan hyvää. Huomenna onkin sitten astetta kovempi ottelu Internazionalea vastaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Emirates Cupin toinen ottelu Internazionalea vastaan päättyi Arsenalin 2-1 voittoon. Tuolla voitolla Arsenal vei koko Emirates Cupin nimiinsä. ;)

 

Ensimmäisellä puoliajalla peli oli hyvää, vaikka maaleja ei saatukaan aikaan. Kaunista pallonhallintaa ja näyttäviä syöttöjä, mutta kunnollisia loppuratkaisuja ei saatu aikaan. Koko ensimmäinen puoliaika mentiin täysin Arsenalin hallinnassa. Emmanuel Eboue oli aivan uskomattoman hyvä oikealla laidallaan ja vei käytännössä kaikki kaksinkamppailut nimiinsä. Jotain Ebouen vaarallisuudesta kertoo se, että hänet jouduttiin kaatamaan kolme kertaa keltaisen kortin arvoisesti ensimmäisen 45 minuutin aikana.

 

Toisella puoliajalla sama meno jatkui. Peliä hallittiin aivan täysin kunnes sitten 62 minuutin kohdalla Suazo vei Gallasin pääpallossa ja tilanne oli 1-0 Interin hyväksi. Kieltämättä tuli vähän sellainen fiilis, että tämä on koettu joskus aiemminkin. En kuitenkaan menettänyt uskoa missään vaiheessa! :) About viis minuuttia tuosta Suazon maalista Hleb teki sen mitä pitikin ja tilanne oli 1-1. Hleb oli taas aivan kuin eri pelaaja ja toivottavasti hänet nähdään jatkossakin keskellä. Koko ottelun kruunasi Robin van Persien upea taitomaali toisen puoliajan lopussa. Mainittakoon sekin että RVP kaadettiin kertaalleen pilkun arvoisesti, mutta en muista missä välissä tuo tapahtui eikä sitä edes vihelletty. :( Anyway pelillisesti tämän preseasonin paras ottelu. Varsinkin oikealla laidalla tuo Ebouen ja Sagnan yhteispeli tuntuu toimivan aivan helvetin hyvin.

 

Arsenalin maalit:

http://www.liveleak.com/view?i=e6e_1185728429 Hleb 1-1

http://www.liveleak.com/view?i=233_1185729096 RVP 2-1

Share this post


Link to post
Share on other sites

ARSENAL FC - Inter 2-1

 

Olipas huikee matsi meiltä, samaa ei voi varmaan sanoa vastapuolesta. Itse odotin kovaa vastusta tästä Italian mestarista, mutta täytyy kyllä myöntää, että PSG oli paljon parempi. Inter sai yhden laukauksen kohti maalia, joka sitten upposi maaliin. Tästä kyllä kaikki creditti Suazolle, olipahan komea pusku. Muuten Suazo oli ainakin mulle pettymys, luulin todelliseksi huippupelaajaksi. Inter ei pystynyt mitenkään vastaamaan meidän komeaan pallonhallintaan, mikä nyt oli toki odotettavissakin. Onhan Arsenal parhaimmillaan yksi Euroopan näyttävimmistä joukkueista, ellei näyttävinkin.

 

Ja sitten omaan suoritukseemme:

 

Hyökkäyksessä aloitti yksin Robin van Persie, tosin Alex Hleb pelasi juuri hänen takanaan. Ja oikein mainoisti tämä parivaljakko pelasikin yhteen. Van Persien maali oli fantastinen, pakit olivat aikas kahvilla. Erittäin hyvä matsi RvP:ltä. Taas kerran oli lähellä ampua vaparinkin maaliin, oli vain hivenen epäonninen. Sopii kyllä erinomaisesti tähän taktiikkaan. Täytyy antaa tunnustusta siitä, että oli pitkään poissa ja on pikkuhiljaa löytämässä pelivireen, joka tietää pahaa Valioliigan pakeille.

 

Jopa Flamini näytti uskomattoman tekniseltä vastustajaan nähden. Hleb oli varmaankin (taas) ottelun hahmo. Upeita otteita, ja kruunuksi vielä tasoitusmaali. Saattaa olla, että tulevalla kaudella näemme Hlebin suurimmaksi osaksi 10-paikalla, juuri kärjen takana. Erinomaisia väläytyksiä muutenkin Valkovenäjän maajoukkuekapteenilta,on tainnut päästä takaisin huippuvireeseensä. Ja silloinhan hän on yksi liigan parhaimmista pelaajista. Samoin Eboue oli oikeana linkkinä loistava. Haastoi hyvin, antoi hyviä syöttöjä, josta tuli myös useita vaarallisia tilanteita. Miinuksia parista filmauksesta, tosin jossain oli tosiaan vaparien paikkojakin ja välillä Interin pelaajat sukittivat aika armotta. Toisena linkkinä, vasemmalla, pelasi debyyttiään tehnyt vain 17-vuotias Kieran Gibbs. Ja olikin oikein mainio poika. Hyvin pyöritteli Interin pakkeja ja pelasi suurimmaksi osaksi varmoja syöttöjä ja vältti virheitä. Keskustan Fabregas ja Flamini olivat myös hyviä, mutteivat nyt välttämättä parhaimmillaan, etenkään Cesc.

 

Pakkikalustossa aloittivat siis vasempana pakkina pelannut (parhaimmillaan oikea pakki) Justin Hoyte, joka pelasikin oikeinkin hyvin. Varmaankin Justinin paras Arsu-peli, mitä on pelannut vasemmalla. Toisella laidalla oli uusi hankinta Bacary Sagna, joka pelasi tähän asti parhaan pelinsä Arsenal-paidassa. Ei ollut minkäänlaisissa vaikeuksissa, ei Solarin eikä Figon kanssa. Topparipari Gallas-Toure alkaa päästä jyvälle toisistaan pikkuhiljaa, joskin tämä ei ollut vielä lähelläkään sitä, mihin tämä pari parhaimmillaan pystyy. Gallas pelasi kapteenina, ja erinomaisella asenteella. Tourelta nähtiin pari näyttävää nousua, muttei kuitenkaan niin paljon kuin tavallisesti.

Jens pelasi ihan hyvin maalillaan, ei voinut maalille yhtään mitään. Jalalla pelaamisessa paljon parantamisen varaa, mutteihan tämä vanha kettu uusia temppuja opi. Hyvä maalivahti kumminkin, niin kuin on myös kakkosvahti Manuel Almunia ja uusi polakkiveskari Lukasz Fabianski.

 

Vaihtomiehistä etenkin Traore esiintyi taas kerran upeasti. Erittäin kypsä ja valmis pelaaja ikäisekseen. Pelasi upeasti yhteen Hlebin ja van Persien kanssa. Olisi voinut olla kentän paras, jos olisi ollut alusta asti. On myös hyvä puolustuspäähän, mutta parempi hyökkäyspäässä. Denilsonista ei oikein tänään voi sanoa mitään, kun tuli niin myöhään kehiin. Bendtneristä voi sanoa sen verran, ettei vieläkään näyttänyt miltään huippupelaajalta. Potentiaali paistaa selvästi läpi, muttei oikein kuitenkaan natsaa.

 

Elikkä aloitimme tälläisellä kokoonpanolla:

 

---------van Persie-----------

Gibbs--------Hleb-------Eboue

------Flamini----Fabregas-----

Hoyte--Gallas---Toure--Sagna

-----------Lehmann----------

 

Vaihtomiehistä Traore otti suoraan Hoyten paikan Bendtner otti Gibbsin paikan, jolloin Hleb siirtyi vasemmalle laidalle ja siirryimme 442-ryhmitykseen ja juutti siirtyi Robinin kanssa kärkeen. Denilson tuli lopussa Fabregasin paikalle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olipas huikee matsi meiltä, samaa ei voi varmaan sanoa vastapuolesta. Itse odotin kovaa vastusta tästä Italian mestarista, mutta täytyy kyllä myöntää, että PSG oli paljon parempi. Inter sai yhden laukauksen kohti maalia, joka sitten upposi maaliin. Tästä kyllä kaikki creditti Suazolle, olipahan komea pusku. Muuten Suazo oli ainakin mulle pettymys, luulin todelliseksi huippupelaajaksi. Inter ei pystynyt mitenkään vastaamaan meidän komeaan pallonhallintaan, mikä nyt oli toki odotettavissakin. Onhan Arsenal parhaimmillaan yksi Euroopan näyttävimmistä joukkueista, ellei näyttävinkin.

 

Ja sitten omaan suoritukseemme:

 

Hyökkäyksessä aloitti yksin Robin van Persie, tosin Alex Hleb pelasi juuri hänen takanaan. Ja oikein mainoisti tämä parivaljakko pelasikin yhteen. Van Persien maali oli fantastinen, pakit olivat aikas kahvilla. Erittäin hyvä matsi RvP:ltä. Taas kerran oli lähellä ampua vaparinkin maaliin, oli vain hivenen epäonninen. Sopii kyllä erinomaisesti tähän taktiikkaan. Täytyy antaa tunnustusta siitä, että oli pitkään poissa ja on pikkuhiljaa löytämässä pelivireen, joka tietää pahaa Valioliigan pakeille.

 

Jopa Flamini näytti uskomattoman tekniseltä vastustajaan nähden. Hleb oli varmaankin (taas) ottelun hahmo. Upeita otteita, ja kruunuksi vielä tasoitusmaali. Saattaa olla, että tulevalla kaudella näemme Hlebin suurimmaksi osaksi 10-paikalla, juuri kärjen takana. Erinomaisia väläytyksiä muutenkin Valkovenäjän maajoukkuekapteenilta,on tainnut päästä takaisin huippuvireeseensä. Ja silloinhan hän on yksi liigan parhaimmista pelaajista. Samoin Eboue oli oikeana linkkinä loistava. Haastoi hyvin, antoi hyviä syöttöjä, josta tuli myös useita vaarallisia tilanteita. Miinuksia parista filmauksesta, tosin jossain oli tosiaan vaparien paikkojakin ja välillä Interin pelaajat sukittivat aika armotta. Toisena linkkinä, vasemmalla, pelasi debyyttiään tehnyt vain 17-vuotias Kieran Gibbs. Ja olikin oikein mainio poika. Hyvin pyöritteli Interin pakkeja ja pelasi suurimmaksi osaksi varmoja syöttöjä ja vältti virheitä. Keskustan Fabregas ja Flamini olivat myös hyviä, mutteivat nyt välttämättä parhaimmillaan, etenkään Cesc.

 

Pakkikalustossa aloittivat siis vasempana pakkina pelannut (parhaimmillaan oikea pakki) Justin Hoyte, joka pelasikin oikeinkin hyvin. Varmaankin Justinin paras Arsu-peli, mitä on pelannut vasemmalla. Toisella laidalla oli uusi hankinta Bacary Sagna, joka pelasi tähän asti parhaan pelinsä Arsenal-paidassa. Ei ollut minkäänlaisissa vaikeuksissa, ei Solarin eikä Figon kanssa. Topparipari Gallas-Toure alkaa päästä jyvälle toisistaan pikkuhiljaa, joskin tämä ei ollut vielä lähelläkään sitä, mihin tämä pari parhaimmillaan pystyy. Gallas pelasi kapteenina, ja erinomaisella asenteella. Tourelta nähtiin pari näyttävää nousua, muttei kuitenkaan niin paljon kuin tavallisesti.

Jens pelasi ihan hyvin maalillaan, ei voinut maalille yhtään mitään. Jalalla pelaamisessa paljon parantamisen varaa, mutteihan tämä vanha kettu uusia temppuja opi. Hyvä maalivahti kumminkin, niin kuin on myös kakkosvahti Manuel Almunia ja uusi polakkiveskari Lukasz Fabianski.

 

Vaihtomiehistä etenkin Traore esiintyi taas kerran upeasti. Erittäin kypsä ja valmis pelaaja ikäisekseen. Pelasi upeasti yhteen Hlebin ja van Persien kanssa. Olisi voinut olla kentän paras, jos olisi ollut alusta asti. On myös hyvä puolustuspäähän, mutta parempi hyökkäyspäässä. Denilsonista ei oikein tänään voi sanoa mitään, kun tuli niin myöhään kehiin. Bendtneristä voi sanoa sen verran, ettei vieläkään näyttänyt miltään huippupelaajalta. Potentiaali paistaa selvästi läpi, muttei oikein kuitenkaan natsaa.

 

Elikkä aloitimme tälläisellä kokoonpanolla:

 

---------van Persie-----------

Gibbs--------Hleb-------Eboue

------Flamini----Fabregas-----

Hoyte--Gallas---Toure--Sagna

-----------Lehmann----------

 

Vaihtomiehistä Traore otti suoraan Hoyten paikan Bendtner otti Gibbsin paikan, jolloin Hleb siirtyi vasemmalle laidalle ja siirryimme 442-ryhmitykseen ja juutti siirtyi Robinin kanssa kärkeen. Denilson tuli lopussa Fabregasin paikalle.

Hyvää analysointia taas kerran. Gibbs pelasi kyllä todella vakuuttavasti ensikertalaiseksi, eikä kyllä muissakaan mitään valittamista ollut. :thumbsup1: Tosiaankin vaikka Denilson tuli vasta aivan lopussa kentälle, sai hän aikaan yhden näyttävän pallonriiston, joka ei jäänyt yleisöltäkään huomaamatta.

 

Tuohon keskikentän keskelle on alkaa olemaan jo vähän ylitarjontaakin. Näissä harjoitusotteluissa Diaby, Denilson, Flamini, Hleb ja Fabregas ovat kaikki olleet hyviä. Saas nähdä miten Wenger tulee jatkossa peluuttamaan, kun tuo 4-5-1 näytti toimivan oikein hyvin. Oikeastaan laitapakit ja keskikenttä alkaa olemaan aika hyvässä kunnossa, mitä nyt sen yhden laiturin voisi ehkä hankkia loukkaantumisten varalle. Topparikaksikkokin on parantanut peliään, joten ainoa heikkous saattaa olla tuo hyökkäys, mutta sinnekkin löytyy hyvin vaihtoehtoja. Innolla odotan tulevaa kautta, koska ainakin minä uskon Arsenalin taistelevan täysin mestaruudesta.

 

Itsekkin pidin etukäteen ajateltuna tätä Interin kohtaamista kovimpana näistä harjoitusotteluista, mutta aika aseetontahan tuo heidän peli näytti olevan. Jos jotain positiivista pitää sanoa, niin ainakin he käyttivät maalipaikkansa hyväkseen.

 

Seuraava harjoitusottelu onkin sitten torstaina Amsterdam turnauksessa Laziota vastaan. Ainakin ennalta ajateltuna tämän pitäisi olla helpompi ottelu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itsekkin pidin etukäteen ajateltuna tätä Interin kohtaamista kovimpana näistä harjoitusotteluista, mutta aika aseetontahan tuo heidän peli näytti olevan. Jos jotain positiivista pitää sanoa, niin ainakin he käyttivät maalipaikkansa hyväkseen.

 

 

No joo, kahden viikon harjoittelu ja keskikentän avausmiehien (cambiasso,vieira,stankovic,zanetti) puuttuminen näkyi selvästi otteissa. Reserveiltä olisi silti toivonut edes vähän parempaa peliä, kuin mitä tänään nähtiin. CL:ssä tavataan?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sparta praha vastaan cl karsinnassa ei pitäs tuottaa ongelmia :)

Mulla taas on vähän toisenlaiset fiilikset, mutta toivotaan että olet oikeassa. Olisihan sieltä voitu helpompikin vastus saada, mutta kyllä tuo Spartakin kaatuu. Oman käsitykseni mukaan kyseessä on melko fyysinen joukkue, joka voi olla vaikea vastus.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla taas on vähän toisenlaiset fiilikset, mutta toivotaan että olet oikeassa. Olisihan sieltä voitu helpompikin vastus saada, mutta kyllä tuo Spartakin kaatuu. Oman käsitykseni mukaan kyseessä on melko fyysinen joukkue, joka voi olla vaikea vastus.

Voi juma.....! Nyt se leuka pystyyn! Sparta kaatuu helposti. Gunners on jo Pre-Season peleissä pelannut mainiota futista koviajengejä vastaan ja vaikka pelit ovat harjoituspelejä, niin voitot varmasti nostaneet nuoren joukkueen itseluottamusta. Vieraissa isketään vierasmaali ja kotona 2-3maalin voitto.

 

Peace of cake!

 

Niin ja viikko enää Valioliigan alkuun! Tuskin maltan odottaa!

 

COMOON GUNNERS!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sparta kaatuu helposti.

Tähän täysin sama. Omasta mielestäni tämä Sparta on yksi helpoimmista, mitä voi tulla. Olihan siellä Fenerbachea, Dinamo Zagrebia ym. itäeurooppalaista, mutta me saatiin kohtuu helppo Sparta Praha Tsekeistä. Jos Sparta ei kaadu, niin voin rehellisesti sanoa, että ei ole paikkaa UCL:ssä sitten ansaittu. Mutta jos on kaikenmaailman Intereitä ja Lazioita preseasonilla vastassa ollut, ja selkään ovat saaneet, niin Spartan pitäisi olla todellinen läpihuutojuttu. Sparta Prahan porukasta tunnistin vain Tomas Repkan nimeltä. Kuulemma fyysinen porukka.

 

Ja tänään sitten kello 22.15 kohdataan Ajax, jonka kanssa taistellaan Amsterdamin turnauksen kannusta. Voitto riittää, tasuri ei taida riittää. Ennakkosuosikkina lähdetään, mutta Sneijderin, Huntelaarin ja muiden kanssa saa olla tarkkana.

 

Oma veikkaus avauksesta:

 

--------v.Persie----------

----------Hleb-----------

Rosicky-Diaby-Cesc-Eboue

Clichy-Gallas-Toure-Sagna

---------Lehmann--------

 

Sanoisin, että melko varmoja aloittajia ovat van Persie, Hleb, Diaby, Eboue, Lehmann, Sagna ja Gallas. Eniten epäilen Rosickyn starttia, oli sen verran jäässä Laziota vastaan. Eduardo ja Denilson tulevat jossain vaiheessa sisään, jos peli ei muuten toimi. Saattaa olla, että pelataan tavallisella nelinelikakkosella ja siirretään Hleb vasemmalle, ja Eduardo menee RvP:n pariksi kärkeen. Striimejä onneksi löytyy tähän matsiin enemmän kuin kiitettävästi, niin saadaan erittäin onnistunut ja lupauksia herättänyt preseason hyvillä mielin päätökseen.

 

EDIT:

Oikea avaus

 

---------Lehmann---------

Sagna--Toure--Gallas-Clichy

Eboue-Denilson-Flamini-Rosicky

-------------Hleb----------

-------------RvP----------

 

Cesc vaihdettu viime hetkellä Denilsoniin. Missäköhän Diaby luuraa? Onkohan loukkaantunut?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voi juma.....! Nyt se leuka pystyyn! Sparta kaatuu helposti. Gunners on jo Pre-Season peleissä pelannut mainiota futista koviajengejä vastaan ja vaikka pelit ovat harjoituspelejä, niin voitot varmasti nostaneet nuoren joukkueen itseluottamusta. Vieraissa isketään vierasmaali ja kotona 2-3maalin voitto.

 

Peace of cake!

 

Niin ja viikko enää Valioliigan alkuun! Tuskin maltan odottaa!

 

COMOON GUNNERS!

Totta tuo että nuo "kovat" jengit on kaatuneet, mutta yhdelle heikommalle ollaan myös hävitty. Kaikenkaikkiaan nämä preseason matsit ovat kuitenkin menneet todella hyvin. :thumbsup1: Tottakai uskon voittoon, mutta silti pidän Spartaa jollain tapaa arvaamattomana vastuksena.

 

Ensimmäinen puoliaika pelattua Ajaxia vastaan ja tilanne on 0-0. Toivottavasti Eduardoakin nähtäisiin toisella puoliajalla. Flamini näyttää saavan hyvin peliaikaa, mutta eihän nuo otteetkaan huonoja ole olleet. Eipä tuota Diabya näy tuolla kokoonpanossakaan, joten taitaa olla loukkaantunut.

 

EDIT: 1-0 RVP! Hienon Clichyn nousun päätteeksi. Tällä tuloksella ollaan kiinni Amsterdam turnauksen voitossa.

 

EDIT2: Pakko todeta, että tämän kauden preseason oli todella onnistunut. Emirates ja Amsterdam Cupeista voitot, vaikka molemmissa oli melko kovia jengejä mukana.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×