Jump to content
Sign in to follow this  
Ukkometso

Taktiikkapalaveri

Recommended Posts

Itseäni on alkukauden ajan hämmentänyt tuo Newcastlen kokoonpano järjestelmällä 4-3-3.

 

Alakerran toiminta ja pelaajavalinnat nyt on olleet ihan selitettävissä. Toisaalta miksei Jose Enrique ole esiintynyt vielä kentällä mieshän aika isolla rahalla ostettiin kuitenkin joukkueeseen? Zoggy on kuitenkin pelannut paikalla erittäin hyvin. Cacapa on ilmeisesti ollut kesken kuntoinen ja Rozehnalin ja Taylorin otteissa ei ole ollut valitettavaa isommin. Eilen kuitenkin Cacapa näytti todella vakuuttavia otteita. Ja toivottavasti tulee saamaan peliaikaa. Ja aikavarmasti saakin kun Carr ja Ramage loukkaantuivat.

 

Keskikentän ryhmitys on papereiden mukaan ollut Smith-Butt-Geremi. Milner on pelannut ns. laitahyökkääjänä vasemmalla. Smith-Butt-Geremi kolmikosta jokainen on mielestäni enemmän puolustava kk-pelaaja, kenelläkään ei ole mielestäni hirveitä apuja ylöspäin pelaamiseen. Geremi pelaa paljon palloa mutta tytyy yleensä syöttämään helppoa sivuille. Ja oikealta ei ole oikeastaan kukaan nousemassa ja haastamassa, Milnerin ja Zoggyn pelatessa samalla laidalla. Tosin Boroa vastaan Milner ajauti hetkittäin jo oikealle. Jos on noin puolustavat keskikenttä miehet niin kyllä laitapakkien tulisi olla sitten jo vahavasti nousevat. Vasemmalla tämä jo Zoggyn osalta toimii, mutta oikealla Carrin osaaminen ylöspäin on vähän niin ja näin.

 

Hyökkäys kolmikkona on häärinyt Milner-Viduka-Martins, joista Oba ja Milner ovat pelanneet hivenen alempana, Vidukan viihtyessä targettina. Hyökkäyksiin lähdöt on tapahtuneet joko Milnerin kuljetuksista tai Martinsille heitetyistä pitkistä palloista. Vidukalle palloa on pelattu mielestäni liian vähän päähän, kun taas Oballe palloa pelataan aika paljonkin päähän. Allardyce on antanut joissain jutuissa ymmärtää ettei Owen ja Oba tule esiintymään kovinkaan paljoa yhtäaikaa kentällä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo hiukan myös tuo Newcastlen taktiikka ihmettänyt. Puolustus tosin toiminu yllättävän hyvin. Enriquen pelaamista olen tässä odotellu mut ei ole kaveria vielä kentällä nähty. N´Zogbia yllättänyt hyvillä otteilla laitapakkina. Välillä vois hiukan hillitä hyökkäämistä ja luopua pallosta pikkasen aikasemmin. Tosin Zogbian kautta ne kaikki vaarallisimmat tilanteet on tainnu tulla ja kaks maaliakin kaveri tehny ni ei nyt parane liikaa valittaa. Pidemmän päälle en tie kumpi paikka parempi keskikentällä vai puolustuksessa. Itse näkisin ehkä kuitenkin Zogbian mielummin keskikentän vasemmalla laidalla. Ainakin tällä hetkellä kun Duff on loukkaantuneena.

 

Keskikentältä puuttuu jotenkin vallan hyökkääminen. Kuitenkin tuo kolmikko(Smith-Butt-Geremi) on enemmän tai vähemmän ns.taistelevia/puolustavia keksikenttäpelaajia. Eli niiku hiukan kaipaisin sellasta selkeetä "pelinrakentajaa" ja selkeitä laitureita. Tietty Emren, Duffin ja Bartonin paluu varmaan vaikuttaa tohon keskikentän miehitykseen. Emre ja Duff tosin ei ole Newcastlen paidassa vielä parastaan esittäny et toivotaan et tällä kudella pelit paranisi. En tie sitte hyödyttääkö tuon Fayen mahdollinen tulo tota hyökkämistä.

 

Sitte taas tuo kärjen kolmikko(Milner-Viduka-Martins). Jotenkaan en ole kyllä niittenkään peliin kovin tyytyväinen. Milner kyllä yrittää joka pelissä varsin kiitettävästi mutta tuntuu välillä liikaa sotkeutuvan omaan näppäryyteensä. Ja tosiaan viime pelissä tuntu et Milner meni millon milläkin paikalla. Itse näkisin kyllä Milnerin keskikentän oikealla laidalla. Martins oli Bolton pelissä hyvä mutta kaks viime peliä kyllä suht piilossa pysytelly. Viduka ei viime peliin hienosta maalista huolimatta ole vakuuttanu. Tosin eipä noille kärjille ole mitään "laatupalloa" pystytty pelaamaan...maalipaikat ollu kahessa viime pelissä tosi vähissä.Täytyy kyllä ihmetellä jos Big Sam ei Owenia ja Martinsia peluuta samaan aikaan. Muistan kuulleni jostain kans että eivät yhdessä pelais. Uskosin että jos Owen saa ittes tosta 100% kuntoon ni on vielä paljon iloa kaverista. Eikä kyllä mitenkään tunnu itestä huonolta kärkiparilta tuo Martins-Owen.

Vaikka ilman tappioita vielä ollaankin ni ei tohon peliin liian tyytyväinen voi olla. Nää kaks viimisintä peliä ei omasta mielestä mitään ihmeempiä ole ollu ja voi olla tyytyväinen että ei ole tappiota niissä tullu. No eipä täs silti hirveesti kannata valittaa ku muistelee noita menneiden kausien alkuja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voisihan tuo kenttämuodostelma olla myös 3-4-3. Taylor ja Cacapa ovat pelanneet aikaisemminkin laitapakin paikkaa, Rozenhal keskelle.N'Zogbia voisi yhtähyvin pelata keskikentän toista laitaa, Milner toista. Myös Carrin ja Ramagen loukkaantumiset, sekä Jose Enriquen keskenkuntoisuus valioliigaan (?) sopisi tuohon kuvioon. Enriqueta voisi käyttää vaihtomiehenä, saisi kokemusta, eikä tarvisisi Geremiä laittaa pakiksi. Keskikentän keskustaan Geremi ja Smith, hyökäykseen Owen, Martins ja Viduka.

 

Tuo tämän hetken miehistöllä, mm Emren ja Bartonin paluu pelikentille varmaankin muuttaa kuvioita, taisivat Pre-seasonin aikana pelata 4-4-2.

Share this post


Link to post
Share on other sites

3-4-3 on kyllä todella harvoin brittikentillä nähty järjestelmä, joskin tällä hetkellä terveenä olevista miehistä voisi helpoimmin saada juuri tuon muodostelman.

 

Owen-Viduka-Martins

Zoggy-Butt-Geremi-Milner

Cacapa-Rozehnal-Taylor

 

Viime kaudella Solanoa peluutettiin monella muullakin paikalla kun laitalinkkinä. Ja ainakin minun mielestäni onnistui ihan hyvin laitapakkina ja myös keskikentällä keskempänä, Nobbylla on kuitenkin loistava työmoraali myös alaspäin pelaamiseen, ja huomattavasti enemmän älyä ylöspäin pelaamiseen kuin Buttilla ja Smithillä.

 

Näkisin mieluusti Newcastlen pelaavan seuraavassa pelissä ihan perinteisellä 4-4-2 systeemillä. Jolloin Vidukan korvaisi Nobby, oikeana pakkina. Owenin ja Oban nopeuden luulisi hankaloittavan vastustajan peliä. Kokoahan silloin ei ole kärjessä, mutta Vidukan flegmaattisuus ärsyttää hetkittäin. Palloa voisi pyrkiä pelaamaan maasa vastustajan linjan taakse. Jolloin Oba ja Owen ovat parhaimmillaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Näkisin mieluusti Newcastlen pelaavan seuraavassa pelissä ihan perinteisellä 4-4-2 systeemillä.

Joo samaa mieltä et vois puolestani pelata ihan 4-4-2 taktiikalla. Varsinkin sitte ku saadaan lasaretista noita miehiä kentälle. Mut jos nyt jalkeilla olevista täytys muodostaa 4-4-2 ni kokeilisin tällästä.

 

Owen - Martins

N´Zogbia - Smith - Geremi - Milner

Enrique - Rosenhal - Cacapa - Taylor

 

Jos nyt leikitään ajatuksella et loukkaatumisia ei olis ni henk.koht voisin kokeilla seuraavanlaista kokoonpanoa...

 

0wen - Martins

Duff/N´Zogbia - Barton - Emre/Smith - Milner

Enrique - Rozehnal - Taylor/Cacapa - Geremi

 

Peliäkään en ole Enriquen nähny pelaavan mut nyt tässä mun kokoonpanossa luotetaan et se on hyvä vasen pakki. Mut sitte jos peli ei kulje ni N´Zogbia ottaa vasemman pakin hommat. Keskuspuolustukseen en tie kumpaa käyttäs Rozehnalin rinnalla. Taylor ollut kyllä hyvä mutta ei sitte tie kui hyväks tai huonoks tuo Cacapa osottautuu. Oikean pakin paikalle siis kokeilisin Geremiä. Carr ei siellä oikeen tunnu pärjäävän ja luulisin Geremin hoitavan tota tonttia ihan hyvin. Tosin Geremiä vois myös käyttää keskikentällä jolloin Taylor,Carr tai Solano ottas oikean pakin paikan. Ramagea vois käyttää puolustuksessa sitte missä on milloinkin tarvetta.

 

En tie kumpaa oikeen tuolla keskikentän vasemmalla laidalla käyttäs Duffia vai N´Zogbiaa. Duff ollut mulle pieni pettymys mut potentiaalia löytyy. Toisaalta N´Zogbia pelannut nyt alkukauden pirteästi tosin pakin paikalla mut eiköhän se peli sujus tossa keskikentän vasemmallakin laidalla. Muita keskikentälle tyrkyllä olis Solano,Butt ja Geremi. Tässä mun kaaviossa Geremi tosin on pakkina et se voidaan unohtaa...samoin kun Butt. Mielestäni siitä ei ole Newcastlelle mitään suurta hyötyä ainakaan ylöspäin pelaamisessa et sitte lähinnä kentälle rikkomaan ja puolustamaan. Solano sitte lähinnä Milnerin tilalle mut ei mulla kyl ole mikään pakko nähdä Solanoakaan kentällä. Mielummin Solanoa peluuttasin sitte oikeana pakkina. Emre on kyllä taitava pelaaja mut välillä on kyl melko laiskan tuntunen et en sitte tiedä olisko Smith siihen keskikentälle parempi. Ehkä kuitenkin Emre ni sais hyökkäysvoimaa keskikentälle enempi. Smith sitte jos ei Emreä kiinnosta...toisaalta Smithiä vois kyllä peluuttaa ihan puhtaana kärkenäkin. Itse tohon keskikentälle kaipaisin sellasta Gerrard/Lampard tyylistä peluria mut helpommin sanottu ku tehty.

 

Kärjessä peluuttasin selkeästi Owenia ja Martinsia. Vaihdosta sisään sitte Viduka/Smith tai molemmat.Owen kuitenkin kohta loukkaantuu ni on sitte kärjessä vapaa paikka. Ameobia ei mielestäni tarvita ellei nyt äärimmäinen pula ole kärkimiehistä.

Meni vähän sekavaks mut tää nyt onkin tällänen "sohvaperuunan" väsäämä ehdotus :smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Barnsley (Carling cup) pelin kokoonpano;

 

NUFC: Shay Given, Nobby Solano, Jose Enrique, Steven Taylor, Cacapa, Charles N'Zogbia, Geremi, Alan Smith, Emre, Michael Owen, Shola Ameobi

 

Subs: Steve Harper, Oba Martins, Nicky Butt, David Edgar, Paul Huntington

 

Äkkiä haiskahtaisi 4-4-2:lta ?

 

 

Owen - Ameobi

N'Zogbia - Emre - Smith - Geremi

J E - Taylor - Cacapa - Solano

Given

 

Saa tuosta myös 4 3 3 :n, Jose Enrique ja Cacapa siis avauksessa, Emre ja Given palanneet kokoonpanoon loukkaantumisten jälkeen.

 

Hyvä peli varmaankin Big-Samille testata kyseisiä pelaajia.

 

http://www.nufc.co.uk/page/NewsDetail/0,,10278~1101924,00.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

ei kauan mee nii saadaan puolustuslinjaki kuntoon sillä marseillen kapteeni Habib Beye on lähellä sopimusta!

http://www.skysports.com/story/0,19528,11678_2694093,00.html

eikä Carria tule ikävä...

 

jos olisin Samin saappaissa nii näin lähtisin(jos ny Beye tulee)liikenteeseen:

 

 

--------------Given

 

Beye - Rozenhal - Taylor - Jose Enrique

 

Milner - Emre - Geremi - N'zogbia

 

--------Martins - Owen

 

 

 

Bartonin kuntoutuessa Geremin tilalle keskikentälle. Cacapa tuurais toppareita.

Smith ja Viduka vaihtomiehet kärkeen. Ameeban myisin johonki johonki kauas!

 

tiukkaa näyttää olevan peli St. Jamer parkilla! 83 min pelattu ja Owen ainoan maalin tekijä tällä hetkellä!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ameobi vain kannattaa pitää, koska eiköhän se Owen taas kerran jotenki loukkaannu..

Newcastlella ei kyllä ole mitään tekoa Ameobilla. Sen verran surkea hän on ollut. Ja vaikka Owen loukkaantuisi, niin Newcastella löytyy hyviä kärkiä. Martins, Viduka, Smith. Eiköhän noilla pärjää.

 

Sanotaanko että Juvessa Ameobi voisi olla ykköskärki, mutta ei todellakaan Newcastlessa ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rozehnal - Cacapa kaksikko loisti Wigan ottelussa, vastustajan sentterit (Heskey - Sibierski) ei ehkä tarjonnut kaikkein kovinta vastusta. Ja ulosajokin toisen puoliajan alussa helpotti peliä. Mutta mikä eniten osui silmään oli topparikaksikon vahva pelinrakentaminen ja teknisyys pallon kanssa. Steven Taylorilla voi olla kova työ raivata keskustan paikka takaisin jos kaksikko jatkaa samalla tasolla. Stevenkin pelasi ihan mukavan ottelun laidalla mutta keskittäminen ja pelinrakentaminen tuottaa hetkittäin vähän ongelmia. Saas nähdä ottaako Habib Beye paikan sitten oikealta laidalta, minulle mies on ainakin täysin tuntematon.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Launtain avauskokoonpano: Harper, Given, N’Zogbia, Rozehnal, Taylor, Enrique, Faye, Edgar, Beye, Milner, Geremi, Butt, Smith, Pattison, Viduka, Martins, Ameobi. Noilla mennään eli Shola on käytettävissä valitettavasti, ainakin newcastle-online.comin mukaan.

 

Owenilla ja Cacapalla on nivusongelmia. Barton,Duff,Carr,Babayaro,Ramage ovat sivussa.

 

Toivotaan toivotaan avauskokoonpano noista miehistä:

 

Given

Beye-Taylor-Rozehnal-Enrique

Milner-Geremi-Faye-Zogbia

Viduka-Martins

 

penkille:Harper,Edgar,Butt,Smith,Ameobi,Pattison

 

 

 

Näyttää todellakin siltä että Owen ja Oba eivät tule saamaan peliaikaa yhtä aikaa, ilmeisesti Sam ajattelee pitää aina yhden ison hyökkääjän (Viduka/Ameobi) targettina ja rinnalla sitten pienempi vipeltäjä (Owen/Oba) pitää toivoa että Viduka pysyy kunnossa niin Ameeba ei saa minuutteja, enemmin näkisin vaikka Alan Smithin Ameeban roolissa.

 

Missähän Emre luuraa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

kyllä Emren pitäisi olla tänään kokoonpanossa mukana! pelasihan hän osan tuosta Arsenal pelistäkin.

 

Nufc:in kotisivuilta: Emre is in the squad for the trip to Man City on Saturday with competition for places in United's midfield really hotting up.

 

ja toivottavasti on avauksessa!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei näkynyt Emreä eilen kentällä. Itse en katsonut ottelua aivan alusta asti ja jäi hämärän peittoon kuka oli merkitty Newcastlen vasemmaksi keskikenttäpelaajaksi, tällä kertaa Milner näytti enimmäkseen pelaavan oikealla. Pisti itsellä sama asia silmään kuin Canal + studion porukallakin, Zoggy ei saanut apuja keskikentältä. Peli ei muuten ollut edes kovin pahannäköistä, mutta tietty pelipaikkojen selkeys puuttuu ja sitä kautta on roolit tuntuvat olevan aika sekaisin. Milner ja Beye pelasivat ihan mukiin menevästi omalla laidallaan. Jose Enrique tuli kentälle jossain vaiheessa mutta enpä itse ainakaan miestä oikein noteerannut, no se on monesti parempi puolustajalle niin.

 

Kyllä täytyy ihmetellä mitä Nicky Butt ja Alan Smith tekevät kentällä, etenkin Alan Smithin haahuilu on aika päämäärätiedottoman näköistä hommaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Emrehän taisi tulla viimeiseksi 10min kentälle joten voimmeko odottaa jotta olisi jo ensi pelissä mukana alusta asti ja saataisiin keskikentälle voimaa jota sinne kaivataan. On muuten todella koomista että viimevuonna keskikenttä oli parasta mitä Newcastalesta löytyi(ainakin minun mielestä). Mutta nyt sitten ovat taas nämä loukkaantumiset kiusana ja vielä kun minun oma suosikke Parker päätti(?) lähteä niin voi voi.

 

Mutta positiivista ajattelua pitää todella harrastaa ja usko ei lopu koskaan, nippu on kuitenkin suht vahva ja joskus se loksahtaa kohdalleen pitemmäksiaikaa kuin 1 peliksi(ainakin näin uskon ja toivon).

 

Nythän saatiin Given maaliin ja pari hyvää torjuntaakin oli pelissä joita ilman numerot olisivat voineet olla jopa rumemmat ? Emrekin nähtiin siis lopussa mukana ja kunhan vaikka nyt tuo Barton sieltä pääsee vielä mukaan ja Owenkin pysyy terveenä niin eiköhän se siitä lähde rullaamaan.

 

Täytyy vielä lopuksi mainita että kun nippu oli kesän jälkeen kasassa niin ainakin oma usko oli että 6 sakkiin pitäisi tuolla päästä, varsinkin kun Chelski on kompuroinut kummasti niin omissa laskelmissa ManU, Liverpool ja Arsenal ovat ainoat jotka selvästi lasken paremmiksi(?), mutta onneksi jalkapallo on jalkapalloa ja sitä ei voi olla rakastamatta vaikka oma suosikki ei olekkaan menestyksellä juhlinut :depressed:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mielestäni paras kokoonpano olisi ehkä

 

Given

Beye Taylor Cacapa Enrique

 

Milner Emre Butt Duff/n'Zogbia

Owen Martins

 

mutta minusta Vidukaa ja Smithiä voitaisiin kokeillla samaan aikaan kentällä puhtaina kärkinä koska tekivät hyvää työtä Leedsissä. Keskikenttä tarvii selkeästi playmeikkeriä, koska ei paljon vakuuta jos Butt ja Faye on MC:nä. Vaikka kummatkin kelpo miehiä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Keeganin palattua ruotuun, uskoisin Newcastlen palaavan 4-4-2 järjestelmään.

 

Neljä miestä on Afrikan kisoissa ja Alan Smith, Nicky Butt ja Emre on pelikiellossa. Kokoonpanoa pitäisi kasata näistä miehistä; Given, Harper, Carr, N’Zogbia, Enrique, Rozehnal, Cacapa, Taylor, Edgar, Milner, Duff, LuaLua, Viduka, Owen, Carroll. Siinä on vasta 15 nimeä eli reserveistä tulee joku, tai sitten uusista hankinnoista jompi kumpi pääsee rosteriin Kadar tai Tozer.

 

Given

 

Carr - Taylor - Rozehnal - Enrique

 

Milner - Cacapa - Duff - N'Zogbia

 

Viduka - Owen

 

penkki: Harper, Edgar, LuaLua, Carroll, Tozer

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×