Jump to content
Sign in to follow this  
Sir Edwin Gray

Kotimaan sarjat

Recommended Posts

Kai me tälläinenkin säie tarvitaan?

 

Ja hetimiten rynnitään Kolmosdivariin, heh!

 

p.s. Mites stadin ainoa oikea derby (Hifk-Kiffen, niille jotka ei tiedä).

Juu, HIFK:lla oli lauantaina 100-vuotismatsi, III-divaria Kiffeniä vastaan. Hulppeinta koko jutussa oli HIFK:n "ultrat", Stadin Kingit, jotka jaksoivat laulaa läpi matsin. Mukana näytti olevan myös mannermaista meininkiä, soihdut ja bannerit yms. Aika hyvin tälle sarjatasolle, eh?

 

HIFK koittaa kovasti rynniä nousuun, panostus pelureihin on ollut aikamoista. Ja aika suvereenia on meno ollutkin, varmistivat lohkovoiton tässä matsissa (4-0). Saas nähdä mitä nousukarsinnat tuovat tullessaan...

 

Käyköhän porukat katsastamassa kotimaista futista livenä? Tietty Veikkausliiga on se joka houkuttelee (jos houkuttelee)?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aye

Tottakai käy jengi katsomas myös kotimaista...(hyvää ja ravitsevaa)..

 

minäkin olin vanhemman poikani kanssa väijymäs rilveksen tän hetkisen tason viime lauantaina. Juotiin pillimehut ja syötiin slerpukat sekä tietty osalistuttiin

tulosveikkaus arvontaa.Minulla meni oikein mut toisaalta poikani veikkaus onnistuessaan olisi ollut ehkä katsojaystävällisempää.( 10- 8 vieraille ,hahah)

ottelua kun oli kulunut abouts 2/3 niin 4,5 vuotiaan vesselin mielenkiinto loppui ja lähdimme kotiin.Harmi sikäli kun peli päättyi 2-1 ja kaikki maalit tehtiin 60 minuutin jälkeen..

 

tosta jonen linkittämästä kuvasta tuli mieleen riihimäen katsojat....eiku!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toihan on asiaa, Teke, nuorna vitsa jne... Posted ImagePosted Image

 

Itsekin on koittanut kuljettaa jälkikasvua matseissa, mutta nyt teini-iässä ne ryökäleet eivät enää niin helposti lähde mukaan.

 

Taitaa olla jo ensi lauantaina Riksussa ohjelmassa RIlves vs HIFK, soihdut varmaan tapetilla silloinkin - ja laulu myös, veikkaisin. Matsi lienee merkitään Riksun ELK-jaoston kalenteriin, heh?

 

Veikkausliigankin matseja on silloin tällöin ohjelmassa, lähinnä FC Lahden vieraillessa pääkaupunkiseudulla. Ja Hongalle on annettava :thumbsup1: viihdyttävästä futiksesta, muutamaan otteeseen sitä on pyörähtänyt ihmettelemässä Espoossa. Mökillä loma-aikaan puolestaan pällistellään Lappeenrannan futistarjontaa...

 

PS. Unohdin mainita ... Jone, siisti kuva! Just noin!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itse asiassa en ole aploodien arvoisesti peleissä käynyt .Olen pahoillani jos ja kun kirjoituksestani sellaisen kuvan sai.

Ennenvanhaan riihimäen ELKki osasto istui hyvinkin usein katsomassa pelejä mut se on kyll jäänyt noiden poikien syntymien jälkeen.On joskus ollut silloisen RIPSin kausarit ja pelipaidat , ja herra Viljasen kanssa oltiin aina valmiita hyppäämään kentälle jos vain kutsu olisi käynyt ,hahahahah.

Joo , vanhempaa poikaa oon aina silloin tällöin käynyt "käännyttämässä" stadiumin katveessa , tosin hänkin ilmoitti "ettei ikinä ala pelaamaan futista" kun näki mun jalan oulun keikan jälkeen(toivottavasti ei tullut traumoja!!!)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hyvä säie!

Ai kotimaista vai? No tietty! Pelkästään tältä kaudelta kotimatseja: Suomi, Honka, Klubi, EsPa, ja tietysti oma jengi Tikka! Ja ylihuomiseksi on jo liput Puola-matsiin.

 

Ja sitten vielä kaikki pojan junnumatsit, leirit ja turnaukset. Parissa matsissa dumarina ja yhdessä turnauksessä mr. Boing (siis temppuradan hoitaja - olisiko annettu luonnerooli?)!

 

Mä olin joskus aikoinaan että se oon mä kun omistan tän lajin ja vaan lainaan sitä muille hyvään ja kunnioittavaan käyttöön aina kun en nöyryytä muita - (lue: Jone) - mutta menisikös se sittenkin toisiappäin? Niin että nykyään laji omistaa mut ja toi nöyryyttäminenkin menee toisinpäin?

 

IHANAA!

Share this post


Link to post
Share on other sites

aina kun en nöyryytä muita - (lue: Jone)

SÄ ET ole nöyyyyryyyyttäny KOSKAA MUA missää !

 

Muistin virkistämiseksi kolme edellistä kohtaamista:

- frisbeegolf, minä 56 ja Lasse 97 !

- sulkapallo 15-0, 15-0

- kesämieskisa, mulle POKAALI ja kolme lajivoittoa, sulle

yksi lajivoitto (neppiskisa) ja 4. sija !

 

Taas MÄ nöyryytän SUA !

 

Ja sitäpaitsi SÄ tykkäät leffoista, joissa EI tapahdu MITÄÄN !

 

Ja miten niin tämä ei liity kotimaiseen futikseen ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillähän on sellanen kreikkalaisroomalainen työnjako että Jone omistaa net lajit joissa on mailat tanassa kuten: bing, sulkis, bong, frisbee, kaukis, tikanheitto, sähly, biljardi ja KESÄMIES (älkää kysykö).

 

Mä taas nöyryytän Jonea kaikissa niissä pallopeleissä joissa EI ole mailaa niinkun kotimaan käytännön jalis (liittyy liittyy kotimaiseen futikseen siis), neppis ja koripallon vapaaheittotaituruus alakautta kyykystä heittäen.

 

Oltiinhan me samaa mieltä siitä että toi jälkimmäinen ratkaisee yhteistuloksen?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tervakosken Pato, perustettu 1902

 

SÄ ET ole nöyyyyryyyyttäny KOSKAA MUA missää !

 

Muistin virkistämiseksi kolme edellistä kohtaamista:

- frisbeegolf, minä 56 ja Lasse 97 !

 

 

Oho, hetken aikaa luulin että Lassehan ton frisbeegolfin voitti - murskaluvuin!!!!!! :mrgreen:

 

---

Mutta itse asiaan. Kotimaisessa futiksessa mulla on ykkönen tietenkin Tervakosken Pato, jonka matseja käyn Tervassa kuuluttamassa. Kauden kliimaksi koettiin tänä vuonna jo kesäkuussa, kun FC Inter oli vieraana Cupin 5. kierroksella. Interillä oli tuolloin todella tukkoinen jakso menossa Veikkausliigassa, ja kovin aneemisia olivat Padon punamustiakin vastaan, vaikka pelasivat kuta kuinkin parhaalla miehistöllään. Jo lähes 60 minuuttia oli pelattu, Bantamoi tuli 30 metriin vastaan... purku epäonnistui ja meni suoraan patolaiselle, joka nosti ykkösellä lähes puolesta kentästä.... tyhjään maaliin 1-0 meidän kolmosdivarijoukkueellemme. Ekstaasi!!!! Yleisö rajähti... ennenkokemattomalla raivolla!!! :boxing: Meikäläinen meni lähes shokkiin, mutta tärisevin käsin sain kuin sainkin sen tehtyä: Hurriganesin Get On soimaan... KOVAA! :boxing:

 

Viisi minuuttia myöhemmin Inter johti jo 1-2 ja ottelu päättyi lopulta 1-5. :redface:

 

Sarjassakin (Kolmonen, Tampereen piiri) Pato oli hetken nosteessa ja jopa kärjessä noihin aikoihin: tarkkaan ottaen kahdeksan ottelun jälkeen, kun Pato haki 3 pistettä Forssasta FJK:lta Jarno (Jannen veli) Hyökyvaaran upealla vaparimaalilla. Seuraavista kuudesta matsista heruikin sitten vain kaksi pistettä ja nyt syyskierroksella joukkueen otteet tuntuvat menneen aika hontsäksi.

 

Tampereen piirin Kolmonen on muuten tällä kaudella killerisarja: 14 joukkuetta eli 26 matsia, mikä tarkoitti sitä että heinäkuun perinteistä 3-4 viikon pelitaukoa ei ollut ollenkaan. Sarjasta putoaa neljä suoraan ja vielä viidenneksi viimeinenkin karsii - tylyä kerrassaan. Ks. http://www.tampere.palloliitto.fi/kilp/A3D.htm

 

Harmittavan monta kuulutusta (Pato) mulla on vain tänä vuonna jäänyt väliin muiden menojen takia (mm. siksi että pelejä on tällä kaudella ollut niin paljon viikolla). Mutta kesäisen futisnälän nuo kotipaikkakunnan häppeningit ovat joka tapauksessa täyttäneet aika lailla. Veikkausliiga-matseja olen nähnyt tällä kaudella vain kaksi ja suomalaisten seurojen Euro Cup -ottelut ovat jääneet kokonaan väliin. Stadionilla olin kannustamassa Suomea Belgiaa vastaan, ja keskiviikon Puola-matsiin olen menossa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pakko pyytämättä kertoa mutta Tervalammen Pallo-Hiisi oli aikanaan 60-luvulla kova jengi. Pelasi sillosta maakuntasarjaa eli nykystä kakkosta ja oman kylän pojilla oman kylän kentällä. Kylän asukasmäärä ehkä 300 sillon ja joka ikisellä mökin mummollakin oranssi verkkari. Rautiaisen Pena valmensi ja sillä oli mukana aina sen pikkupoika joka touhusi pallon kanssa jotain. Se oli varmaan pienempi kun se pallo mitä yritti potkia. Siitä tuli sitten myöhemmin ihan hyväkin pelaaja.

 

Me pojat pelattiin junnareissa. Alta kymmenvuotisina isolla kentällä ja isolla pallolla. Sattu niin perhanasti kun yritti pukata, etenkin sateella kun pallo paino enemmän kun miesten kuula.

 

Sitten oma huippu-ura: Tervalammen kyläjengi kunnansarjassa, NuPS, osuuskauppa Auran puulaakijoukkue (kärkenä nuori tuulennopea maalinsylkijä Jone!), Tapiolan Otso tai sitten Kilo IF en muista kumpi sekä Espoon Tikka. Huippujengejä jokanen parasta mahdollista A-ryhmää. Seuraavaksi ehkä joku viiskymppisten jengi jossa voi rähjätä tuomareille.

 

Se Terviksen kyläjengi hei: Vihdissä pelattiin joka kesä kunnansarjaa joka oli hiukan jalostettu muoto kylätappeluista. Kerran noin 15-kesäsenä jouduin juoksemaan vastustajan isoa pakkia metsään karkuun kun olin innostunut aina pysähtyyn ja sitten harhautteleen sen uudestaan ja nauranut päälle.

 

Ja kerran tuomari tuli taksilla ja pisti kosanderin toisen tolpan juureen ja sitten kaikki vihellykset meni siihen maaliin päin. Lopussa oli niin päissään että pillistä kuului tarmokas vihellys aina kun se hengitti ulospäin. Sitä kukaan sitte kuunnellukkaan, pelattiin vaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tämmönen eilisen oikeen hyvän Puola-matsin ja lentisjengin vieläkin hienomman esitysten jäljiltä että mallia muista huippulajeista ja KOVAA REENIÄ!!!

 

Se reeni kuitenkin ratkaisee kaiken. Katoin äsken aamuteeveestä kun siellä oli Kuuselan Mara ja lentisliiton mies haastateltavina ja ihan liian vähälle pointille jäi Kuuselan kommentti suomalaisten kantista että kun ollaan riittävän hyviä niin kyllä pääkin kestää.

 

Lentiskaverit ovat reenanneet omien sanojensa mukaan niin paljon että heillä itsellään on varmuus siitä ettei kukaan ole voinut enempää reenata. Eli ne on reenannu hyvin ja myös tietävät reenanneensa hyvin, siinä se. Ja varmasti kaverit eivät ole perustekniikaltaan aivan yhtä hyviä kun perinteisten lentismaiden huiput. Niiden jotka luontojaan ovat ketterämpiä ja liikunnallisempia (vrt. futiksessa kaikki etelämaalaiset).

 

Toinen esimerkki: jo Bluesin A-junnut reenaavat 12 kertaa viikossa plus pelit päälle eikä ole ainoa junnujengi, miesten reenaamisesta jo puhumattakaan.

 

Kuinka moni suomalainen mies-, poika- tai tyttöjengi pääsee edes lähellekään kun lätkän A-junnut.

 

Olkoonkin että kysymys on marginaalilajissa mutta jotain siellä tehdään oikein, jotain josta voitaisiin kyräilemättä ottaa oppia. Eikä pelkästään määrä vaan ehkä siellä on myös laatu mietitty hyvin.

 

Kolmas esimerkki: EsPan junnarit reenasi pari päivää sitten ja kentän ympärillä olevalla juoksuradalla taitoluistelijatytöt pitivät omia reenejään. Katselin sivusilmällä ja sillä kokemuksella mikä mulla on junnujengeistä niin väitän että tytöt harjoitteli melkoisen kovalla tempolla ja kovaa...

 

Aina sanotaan ettei ole junnuvalmentajia ja sehän on aivan totta. Mutta kuitenkin: kyllä niitä hyviä, osaavia ja asenteeltaan riittävän ammattimaisia valkkuja olisi löydettävissä edes vaikkapa Veikkausliigan jengien junnareihin jos tahtotila olisi riittävän vahva?

 

Vain reenaamalla se taso nousee. Ja Suomen eilinen peli OLI Suomelta realistisesti odotettavissa olevaan tasoon nähden erittäin hyvä!

Share this post


Link to post
Share on other sites

harjoittelusta

 

Nyt pitää muistaa, että A-junnut on juuri siinä vaiheessa, missä

pitääkin treenata eniten/kovimmalla mahdollisella intensiteetillä.

Kaverin muksu pelaa bluesin C junnuissa ja aamutreenithän on

esim. lenkki tms.

 

Taitoluistelijat tähtää 3-4min suoritukseen, joten harjoittelu

on täysin erilaista, kuin esim. futiksessa, joka tähtää aivan

erikestoiseen suoritukseen.

 

Atte Penttinenhän oli juuri tv:ssä kertomassa myös yu:n

harjoittelussa ja esim. Kreikan ja GB:n 200m/400m

juoksijat harjoittelivat leirillä siten, että juoksivat 250m-300m

täydellä teholla 5x päivässä 30min palautuksella, siis

leirillä oli tehokasta harjoitteluaikaa n. pari minuuttia/päivä.

 

Näissä harjoittelussa pitää aina muistaa laji ja sitä kautta se,

mihin harjoittelulla tähdätään. Taitoluistelussahan "häntä"

ryhmän sisällä on paljon pienempi, kuin massalajeissa (futis).

Hännäksi siis kutsutaan sitä ryhmän parhaan/huonoimman

välistä eroa. Tämä helpottaa harjoittelua aivan älyttömästi.

Myös futiksessa pyritään/suositellaan tasoryhmien tekoa,

siis joukkueen sisällä. Kaikki siis harjoittelee samaanaikaan,

mutta omantasoisten kavereiden kanssa. Tämä on kaunis

ajatus, mutta jos ajattelette 35 pientä poikaa ja 2-3

valmentajaa, niin voitte kuvitella, että käytäntö ei aina

kohtaa näitä kauniita ajatuksia.

 

Pingiksessä kävin valmentajan tutkinnot B lajiosaan asti ja

nyt futiksessa olen käynyt vasta muutamia kursseja.

 

Pingiksestä mukava esim. Ruotsi, joka on maailman 3

parhaan pingismaan joukossa vs. Suomi, joka on

huono :-)

 

Suomessa 13-15v tehoryhmä harjoitteli määrällisesti

enemmän, kuin Ruotsin vastaava ! Ruotsissa siinä

iässä suositeltiin ainoastaan 4x/vko lajiharjoittelua.

Miksikö ? Sen takia, että määrää voidaan tasaisesti

nostaa kokoajan aina 18-19v asti.

 

Suomessa tuon ikäiset harjoitteli (ainakin vielä 7-8v sitten)

jo 6-7x/vko ja määriä ei voitu enään nostaa

luonnollisen kehityksen mukana.

 

No joo, tämä tästä.....

 

Lisäystä, kun selvittelin:

 

HJK:n (futis) B junnut treenaa matsikaudella 5x/vko + peli.

 

Bluesin (lätkä) C junnut treenaa matsikaudella 5x/vko + peli.

 

Eli nämä ainakin meni tasan. Lassen mainitsema määrä on varmasti

pelikauden ulkopuolella ja sisältää henkilökohtaisen harjoituksen.

 

Myös harjoittelukulttuuri on erilainen, jotenkin kiekossa on

junnujen (siis pienempien junnujen) treenauttaminen kovaa

on jotenkin hyväksyttävämpää, kuin futiksessa.

 

Eikä myöskään kulukorvauksien jakaantuminen helpota

futispuolen toimintaa eli kiekossa pojat alkavat saada jo

C tai B junnuissa korvauksia (riippuen pojasta + seurasta),

kun taas futiksessa ainakin jotkut A junnut vielä

treenasivat täysin ilman korvauksia.

 

Valmentajissa myös suuria eroja: Kiekossa oli yhdessä

menestyvässä joukkueessa jopa 5 ammattivalmentajaa !

Päävälmentaja (kokopäiväinen), 2 apuvalmentajaa (osa-aikaisia,

tienasivat n. 500,-/kk, mv valmentaja osa-aikainen en tiedä

paljon sai + seuran fysio käytössä !

 

Vastaavassa futisjengissä löytyi päävalmentaja (osa-aikainen

460,- /kk), 1 apuvalmentaja ja mv valmentaja n. kerran viikossa!

 

Ainakin jotkun saivat kilsat + päivärahat päälle.

 

Nämä faktoja (summat eivät esim. jengeiltä) !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joos nää lajien erot on tosi isot. Muistan esim. kun meidän Laurakin reenasi tosissaan pikajuoksua ja pituushyppäystä 14-vuotiaaksi niin se suurin piirtein asui Otaniemessä. Se oli saattanut olla siellä neljä tuntia ja kun mä kysyin että mitäs teitte niin ehkä 10 vetoa olivat vetäneet ja lopun aikaa oli mennyt siihen että lihakset palautuu täydellisesti.

 

Mutta olisikos hei tää varsinainen pointti tässä: fudis on just kun lätkä taidon, voiman, nopeuden ja kestävyyden yhdistelyä. Voitaisiinko sitä oppia ottaa esim. sieltä siinä kuinka sitä temporeeniä voidaan tosissaan vetää jotta junnarit eivät olisi jo 18-kesäisinä niin älyttömän paljon jäljessä. Ja mitä muita kun lajiharjoitteita voitaisiin vetää koordinoidusti. Ja kuinka monta viikkoreeniä voidaan vetää ilman että ne menee tukkoon. Näitä poikia kun paapotaan ja pelätään että ne menee rikki jos vähän prässätään.

 

Meinaan, tekniikan kanssa kyllä neppaillaan ja ollaan aivan älyttömän taitavia elbaileen halleissa kun tempo on alle sadan. Sitten kun tempoa nostetaan niin johan ollaan louhikossa niinkun Lassen frisbee. Tänä kesänäkin näitä suomalaisseurojen huippujunnujengejä on pyörinyt nöyryytettävinä erilaisissa junnariturnauksissa Euroopassa ja juttu on just ollut tossa: ei tempoa - eikä taitoa sitten kun tempo nousee.

 

Just niinkun säkin tossa heitit: mun mielestä nää seurat jotka liputtavat olevansa fudiksen huippu-urheiluseuroja pitäisi olla niin tosissaan asialla että muuttaisivat sen harjottelukulttuurin: virittäisivät tehoryhmänsä per ikäluokka reenaamaan just niin ammattimaisen kunnolla kun esim. lätkässä junnareita reenautetaan ja riittävän usein ja riittävän kovalla tempolla. Ne siitä rikki mee. EIkä niin paljon maksa, tahdon asia sanon mä eikä mitään muuta.

 

Wanhat valkut muuten kertoo että samoja harjoitteita ei enää junnareille voi tehdä kun joskus 80-luvulla, näiden nykyjunnareiden perusfysiikka ei vaan enää kestä sitä. Eli aika pitkä tie edessä, reenata että jaksaa sitte jatkossa reenata...

 

Tää on niin pieni maa että oppia pitäis avoimesti hankkia sieltä missä asioita tehdään oikein ja intohimolla prkl. Niin se teki Raaka-Rolle aikanaan sillon kun oli dinosauruksia ja se Vireniä valmensi. Ja niin teki Nitti Nuuttila ja muut jotka vei lajejansa eteenpäin oikeen kunnolla.

 

Tyhmää että joutuu ottamaan lätkän esimerkiksi mutta NET ON NIIN TOSISSAAN!!! PER-KE-LE VERTA JA SUOLENPÄTKIÄ IGGYN VIITOTTAMALLA TIELLÄ!!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

virittäisivät tehoryhmänsä per ikäluokka reenaamaan just niin ammattimaisen kunnolla kun esim. lätkässä junnareita reenautetaan ja riittävän usein ja riittävän kovalla tempolla. Ne siitä rikki mee. EIkä niin paljon maksa, tahdon asia sanon mä eikä mitään muuta.

 

 

Klubihan on käynnistänyt tälläisen systeemin eli Erkka Lehtola vetää

kaikki -96 - -98 junnarit. Esim -97 ikäluokan 12 poikaa on valittu n. 200

pojan joukosta. Oltiin tutustumassa heidän toimintaansa pariviikkoa

takaperin ja ihan ok touhua. Lapset (vanhemmat) itse maksaa

melkein koko touhun. Muutamia ongelmia on, ensinnäkin tämä

on vastoin palloliiton (kaikki pelaa) sääntöjä ja toiseksi toi maksaa

aika paljon ja parhaimmat jätkät on melko mustia ja aika repaleisista/

köyhistä perheistä eli maahanmuuttajia. Tämän lisäksi Helsingissä

ainoastaan PK vetää -97 edustusjengiä.

 

Mun mielestä systeemi on hyvä ja kokeilemisen arvoinen. Toisilla

tavoilla on jo yritetty iät ja ajat ja tulokset on kaikkien nähtävillä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ai niin joo, olinkin tosta erkkaveen jutusta kuullut jotain. Sulta varmaan? Hyvä että tehdään toisinkin! ASENNETTA!!!

 

Mun mielestä varainhankinnan pitää esim. Veikkausliigan seuroilla olla jo sillä tasolla että seurat voisi maksaa näitä, ei tarvitsisi köyhien kärvistellä. Perhana, aattele nyt Vihdin Pallon naispesisjengiäkin: ei senkään myyminen sponsoreille ja erilaisten jippojen suunnitteleminen niin vaikeeta ollu. Ja hei mimmipesistä: kuinka moni sponssi lähti mukaan huippu-urheilun tukemissabluunalla?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ajatteles nyt Lasse loppuun asti. JOS Klubi maksaa jonkun

-97 muhammedin treenit. Sen jälkeen tietenkin kaikki kaverit

kysyy samaa, maksakaa mutkin. Tämän jälkeen tietenkin

kaikki -96...-95...-94 jne

 

Se on aika vaikea juttu loppujen lopuksi eli kuka tai mikä

taho toteaa jonkun tarpeeksi köyhäksi ?

 

Mun mielestä järkevin tapa tää olisi hoitaa perinteinen

stipendi, joka osuisi aina sinne, mikä eniten tarvitsee.

Sen jälkeen stipendin aihe olisi helppo keksiä (tsemppari, paras

kehittyjä).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Suomi-futis

 

Moij!

 

Tapiolan Otso tai sitten Kilo IF en muista kumpi sekä Espoon Tikka.

Kilo IF:hän on "Suur"-Helsingin jengejä, miten se "teillä" asti on pelejä pelannut!

Itse meinaan olen pelannut siellä käsistä ja tehnyt maalinkin - muistaakseni

sitä en kyllä muista kumpaan päätyyn, muttei se olekaan tämän topikin asia,

vaan Suomifudiksen omat seuranta-kannatusjengit. Itselläni tietty Klubi,

kun asunut "sen" vieressä koko junnuiän ja henkisesti vieläkin; Finnpa +

Jokerit, PK eli Pasi Rautiaisen valmentamat seurat, Mypaa sympatiseeraan

miellyttävän stadikan + eritoten klubirakennuksen takia, eikä asiaa vähennä

pienen paikkakunnan kiinteä tunne tai se et pari vuotta kusetin koiriani siellä

ja lapioin hevon-peetä tallilla.

Honka jotenkin lähellä 1-divarista asti ja muutaman matsikin ollaan oltu

KartanoKaiman kanssa kantsomassa, alempaa sarjaa PoHu (III) eli nykyalueen

paikallisjengi, jossa on kanssa tullut olluksi olemassa.

 

Nuorna poikana lähes mikä tahansa matsi, joita pelattiin wanhalla kunnon

betoniistuin Bolliskalla eli nykyisen Finnairstadikan eteläpuoleisella kentällä.

 

Itselläni on vähän samaa vikaa kuin Pekka Laiholla, seurailee kuulemma

matsin kuin matsin mestikasta -> alaspäin ja jos kohdalleni osuus niin itsekin

jään "ihaileen" aika montaa matsia ja ainakin jos joku "tuttu" on pelaamassa;

 

Huom! naisii :icon_lol: kyll ihalillaan ihan muilla estraadeilla!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Juu ei mitään erikseen jollekin maksettavia vaan kunnon selkee systeemi jossa vanhempien ei tarvitse maksaa. Veikkausliiga voisi pitää muuten tämmösestä taustojen kuntoon laittamisesta samanlaista kuria kun kenttäolosuhteista.

 

Tämä ei nimittäin ole niin paljon maksava juttu - yksi edari per ikäluokka riittää - ettei huippu-urheiluun satsaaviksi seuroiksi itseänsä tituleeraavilla olisi siihen varaa. Se on ihan melkeen pelkästään asennejuttu sanoo vanha ilmoitusmyyjä ja suoramarkkinoija.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Muurinen Klubiin. Jatkaa Lahdessa. On Klubin tiedotustilaisuudessa Klubin viirin takana poseeraamassa naama Naantalilla ja myöhemmin illalla Lahden penkin päässä.

 

Mitä tää tällanen on? Jos olisin Lahden fani niin tuntisin itseni aika nöyryytetyksi. Olisivat nyt ymmärtäneet jättää tollaset suuren maailman tiedotustilaisuudet pitämättä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mitä tää tällanen on? Jos olisin Lahden fani niin tuntisin itseni aika nöyryytetyksi. Olisivat nyt ymmärtäneet jättää tollaset suuren maailman tiedotustilaisuudet pitämättä.

 

Mä olin tänään Vuosaaressa Heteniityn kentällä katsomassa Viikingit-Lahti -matsia, ensimmäistä kertaa muuten sitten about 90-luvun lopun, jolloin Pato vieraili Viikinkien vieraana Kolmosessa. :eek:

 

Lahden 'boysit' tosiaankin antoivat Muurisen kuulla kunniansa, alatyylin lauluvariaatioita oli aika setti harjoiteltuna, niin kuin toki saattoi odottaakin. Siitä muodostui sitten aika hulvaton kontrasti ja soundtracki otteluun; Muuris-laulut yhdistettunä lahtelaisten juhlintaan, sillä FC Lahtihan vei ottelua aivan mielin määrin (0-4).

 

Mutta Lasse, oon ihan samaa mieltä sun kanssa, että Muurinen ja HJK hoitivat tuon kuvion kaikkea muuta kuin tyylikkäällä tavalla. :thumbsdown1: Vaikka sitä oltaisiin kuinka tahansa hyvää pataa HJK-johdon kanssa, ja nyt siis jo julkisesti ilmoitettuna seuran tuleva valmentaja, niin siellä tämän päiväisessä HJK-tiedotustilaisuudessa Muurisen ei olisi pitänyt itse paikalla olla, ei vaikka FC Lahti olisi moiseen antanut päävalmentajalleen luvan.

 

Toivotaan, että Lahti ja HJK kohtaavat tällä kaudella vielä Suomen Cupissa, kaikkein mielellään tietysti finaalissa. Joka tapauksessahan joukkueet kohtaavat vielä Veikkasliigassa (su 7.10. HJK-Lahti). Nyt glooryhuntataan Lahtea!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

There is only ONE Gloori

 

Moi!

 

(su 7.10. HJK-Lahti). Nyt glooryhuntataan Lahtea!!!

Täytyypä tarttua tohon "Gloorin" lauseeseen!

Akihan vaihtaa jengiä :rolleyes_ani: enemmän kuin Kimi yhden kisan aikana.

No silti MKartanon Jingit ovat kyllä silloin katsomossa ja ties kuka :fero: kellekin!

Veikkaan et aika seventy-sixty menee poikain :thumbsup1: ...

**

Kliffaa v-loppua kaikille tasapuolisesti mutta punaisille vähän extraaaaaaa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kliffaa v-loppua kaikille tasapuolisesti mutta punaisille vähän extraaaaaaa

Kaikille punaisille ?

 

Muurisen nimityshän oli näpäytys maakunnan jengeille "ei

me kentällä pärjätä, mutta muuten me tehdään mitä

halutaan". Tälläisten tempausten takia klubista ei koskaan

tule mitään suurta. Tamu ajanut jo ohi, Tepsi on ohi viimestään

parin vuoden sisällä.......

 

Klubi resursseihin nähden veikkausliigan pohjasakkaa !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tässä näkyy mun mielestä tää Svedu-ilmiö. Meinaan, ihan sama asenne stadilaisilla ja sveduilla. Molemmat pitää itseänsä muita parempina ja liidereinä niin itsestään selvästi että ne ei itse sitä edes huomaa.

 

Mä olen viimeiset 5 vuotta ollut ihan liikaa petterien kanssa tekemisissä ja aina kun mä huomautan niiden ylimielisestä asenteesta niin ne hämmästyy ja oikeen loukkaantuu kun ei ne ite sitä näe. Ne kun kuvittelee olevansa tasavertaisia. Ja niinhän ne onkin niin kauan kun asiat tehdään niiden pillin mukaan.

 

Ja sitten ne, samoin kun stadilaiset maalaisista, tykkää että onpas niillä huono itsetunto...

 

Jos en ihan jaksa petterifudiksesta innostua niin ehkä tossa vähän syitä siihenkin, oli se niin heijaata kun vain ikinä haluaa. Mutta Klubia kannatan, silti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täytyypä tarttua tohon "Gloorin" lauseeseen!

Akihan vaihtaa jengiä :rolleyes_ani: enemmän kuin Kimi yhden kisan aikana.

 

Ei vaihdeta suosikkijoukkuetta, vaan ilman omaa suosikkiseuraa Veikkausliigasta diggaillaan eri joukkueita ja ilmiöitä ihan vain tilanteen mukaan. Jotkut sympatiat voivat sitten olla pysyvämpiäkin, niin kuin jotkut antipatiatkin.

 

Hyvää futista pelaaville suomalaisjoukkueille on aina mukavaa suoda menestystä!

 

----

 

Väsynyt ja väljähtynyt maku kyllä tulee mulle tästä HJK:n "vanha jengi on koolla taas" -meiningistä. Klubi on totta kai, ainakin perinteisesti, Suomen ykkösseura, joten siinä mielessä voi sanoa, että Muurisen valmentajauran etenemistä ohjaa edelleen kunnianhimo. Mutta onko tahtoa, tulisieluisuutta ja temperamenttia riittävästi hommassa mukana?

 

Deja vu? Ennen Kekeä Klubin peräsimessä oli Heliskoski, "vanhempi valtiomies" ja toista kertaa Klubin valmentajana, ensimmäisellä kerralla mestaruusvalmentaja eli sama tilanne kuin nyt Muurisella. Heliskosken Klubi pelasi tuolloin kyllä hyvää ja yleisöystävällistä futista, mutta eipä vain mestaruuskannuja voitettu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Muurinen Klubiin. Jatkaa Lahdessa. On Klubin tiedotustilaisuudessa Klubin viirin takana poseeraamassa naama Naantalilla ja myöhemmin illalla Lahden penkin päässä.

 

Mitä tää tällanen on? Jos olisin Lahden fani niin tuntisin itseni aika nöyryytetyksi. Olisivat nyt ymmärtäneet jättää tollaset suuren maailman tiedotustilaisuudet pitämättä.

Juu, kyllä vitutti! Koko juttu pänni muutenkin ja sitten vielä pressitilaisuudet kääntämään puukkoa haavassa. Eipä silti, odotettavissahan tuo Muuris-uutinen oli, mutta asioita voi hoitaa kyllä tyylilläkin...

 

Klubi-Lahti sitten 7.10. voi tuntua erityisen v*ttumaiselta.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

×