Jump to content
Sign in to follow this  
tomine

Kirjallisuus

Recommended Posts

Lukeekos porukat paljon kirjoja ? (siis muutakin kuin koulukirjoja :D)

 

Itsellä tupannut melkoisen vähiin jäävän tämä osasto, pakko myöntää. Toki jos sitä jonkin mielenkiintoisen kirjan sattuu käteen saamaan niin sen sitten monesti ahmii siltä istumalta ja yks sivu viel tahdilla nopsaan mutta jos onnistuu jotain tylsempää käsiin osumaan niin sitten se tappaa innostuksen lukemiseen aina todella pitkäksi ajaksi.

 

Jotain elämänkertoja niin futispelaajien kuin muultakin alalta (lähinnä muusikoita) tullut lukastua, jotain sellaisia mistä on väsätty myös elokuva, niin on aina mukava vertailla keskenään niitä kuten vaikka The Beach (Alex Garland), Vieras Tulevaisuudesta (Michael Chrichton) tai Poika (Nick Hornby) leffat. Myös nuorempana joku yksittäinen fantasiakirja (Forgotten Realms) tuli mutta niitä ei ole nyt todella pidempään aikaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aika vähille jäänyt lukeminen. Muut asiat vievät aikana, lähinnä kesällä työ ja urheilu sekä näin talvella koulu ja siihen liittyvät asiat.

 

Sen verran kun sitten lukee, on tullut viime aikoina lueskeltua jalkapalloaiheisia kirjoja, esimerkiksi Roy Keanen ja David Beckhamin elämäkerrat, joista jälkimmäistä olen yhä lukemassa. Kaveri toi juuri Lontoosta Keanon teoksen "Red Man Walking" joka menee sitten seuraavaksi lukuun.

 

Mitään "normaalia kaunokirjallisuutta" en ole jaksanut harrastella. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aika vähille jäänyt lukeminen. Muut asiat vievät aikana, lähinnä kesällä työ ja urheilu sekä näin talvella koulu ja siihen liittyvät asiat.

 

Sen verran kun sitten lukee, on tullut viime aikoina lueskeltua jalkapalloaiheisia kirjoja, esimerkiksi Roy Keanen ja David Beckhamin elämäkerrat, joista jälkimmäistä olen yhä lukemassa. Kaveri toi juuri Lontoosta Keanon teoksen "Red Man Walking" joka menee sitten seuraavaksi lukuun.

 

Mitään "normaalia kaunokirjallisuutta" en ole jaksanut harrastella. :D

Aika samaan kategoriaan menee mun lukemiset. Ne vähät mistä sitten innostuu enemmän on lähes poikkeuksetta futikseen liittyviä. Mainittakoon tässä Becksin ja Litin elämänkerrat ja erityisesti Jalkapallon maailmanselitys (Franklin Foer), jota voi suositella myös futiksesta kiinnostumattomille.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Porukka on näköjään aika paljon elämäkertaihmisiä. Niin minäkin. Ei oikein muuta tule nykyään luettukaan, mitä nyt koulussa joskus jotain kaunokirjallisuutta.

 

Elämäkerroista olen lukenut Hyypiän, Litmasen, Pelen, Maradonan, Gerrardin, Becksin, Wayne Rooneyn (ei ollut se Väinön itsensä kirjoittama, vaan jonkun muun) ja Rio Ferdinandin tekele on kesken. Gerrardin kirjasta tykkäsin tosi paljon, sitä on kehuttu todella aiheesta. Maradonan kirja oli myös värikästä ja kivaa luettavaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itse luen kyllä suht paljon. Kaikki Harry Potterit on tullut viimeksi luettua. Myös David Baldaccin viimeiset trillerit on tullut luettua. Noita Baldaccin kirjoja suosittelen kaikille. Loistavaa viihdettä, johon ei murha/trilleri elokuvat pääse lähellekkään.

 

Elämänkerroista on tullut luettua monia. Jari Litmasen, David Beckhamin, Veikka Gustafsson (:D) jne jne.

 

Robert Lundlum on kirjoittanut myös monia loistavia kirjoja!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täytyy sanoa, että meikäläisen lukeminen on todella yksipuolista. Olen viimeisen kahden vuoden aikana lukenut vain Pottereita, Ilkka Remeksen tuotantoa sekä Henning Mankellin Wallander-kirjoja.

 

Nuo kaikki yhdeksän Wallenderia olen jo lukenut ja lukemattomia Remeksiäkin alkaa olla jo vähän joten pian pitäisi keksiä jotain muuta luettavaa.

 

Itse en ole liiemmin elämänkertoja lukenut. Itseasiassa en ole lukenut muiden kuin Pelén elämänkerran. Kenties saatuani nämä pari Remestä vielä luettua, alan tutustua paremmin futaajien elämänkertoihin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Juuri nyt luen Tim Parksin kirjaa: A Season with Verona. Parks on Hellas Veronan kannattaja ja hän kirjoitti kirjan seuran otteista kaudella 2000/2001. Erittäin mielenkiintoista luettavaa. Parks katsoi tuolla kaudella kaikki Veronan Serie A matsit niin kotona kuin vieraissa. Matkusti niin joukkueen kuin fanienkin kanssa otteluihin. Suosittelen kaikille Serie A faneille ja miksei myös muillekin futiksen ystäville.

 

Muutenkin tulee luettua aina kun löytyy sopivasti aikaa. Ludlumin tuotantoa olen lukenut paljon. Myös Dan Brownin kirjat on tullut lukaistua.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kun tässä mietiskelin, mitä kaikkea sitä on tullutkaan luettua huomasin yllätyksekseni (positiiviseksi sellaiseksi), että listanihan on kohtuu pitkä 17 v. nuorelle miehelle. Kaikki Potterit on kahlattu läpi, samoin Artemis Fowlit ja Taru Sormusten Herrasta kirjasarja. Möyskin Dan Brownin romaanit olen saanut luettua, ja niitä voin suositella. Suomalaisesta kirjallisuudesta olen lähinnä Remeksen romaaneja lukenut. Tämän lisäksi olen koulutehtävinä jokusen kirjan, ja tässä jaksossa (viikon aikana) pitäisi lukea vielä kaksi kirjaa. :neutral:

 

Elämänkerroista tai muistakaan jalkapallo aiheisista kirjoista en ole saanut luettua, kuin Hyypiä kirjan. Tätä aluetta pitäisi ruveta parantamaan, kunhan saan koeviikon ja ylioppilas-kirjoitukset poist alta...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen varsinainen himolukija. Luen edelleenkin keskimäärin romaanin viikossa ja takavuosina meni viikossa kaksi. Tosin viimeisen vuoden mittaan on jäänyt jonkin verran vähemmälle oman harrastukseni vuoksi :blink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tullunna lueskeltua viimeisimpänä nyt sitten toistaiseksi reilut 100-sivua ja toinen mokoma vielä edessä... Ainutlaatuinen Robbie -kirjaa, joka siis Robbie Williamsin elämää valoittaa. Hyvin pintapuolista tarinaa ja varsinaisesti mitään kovin syvällistä pohdiskelua ei kyllä tarjoa. Hyvin pitkälti tuntuu että miehen omat lausahdukset ovat nyysittyjä eri lehtien haastatteluista ja siihen väliin aina pientä johdantoa kirjoitettu. Joten mitään kovin mullistavia ja yllättäviä paljastuksia itsensä herran suusta ei tässä paljastella.

 

Kirja tuntuu jotenkin enempikin kasaukselta jäbän tekemistä ”lehtien otsikoista”. Varsin helppoa, nopeaa sisäistää ja selkeää selkeää luettavaa toki sellaiselle joka ei jätkän elämästä juuri mitään tiedä mutta halajaa siitä tietoa saada nyt saada, jos jätkä ei ole millään tavalla tuttu ennestään niin kirja antaa mielestäni todella pintaraapaisun miehen elämästä... vaikka itsekkään niin hirmuisesti ole koskaan tarkemmin hänen edesottamuksiaan seurannut kuin silloin tällöin sivusilmää... niin aika jyvällä tuntuu koko ajan olevan mitä sieltä luettavaksi ilmaantuu, niin sieltä parrasvaloista kuin syvemmissä vesissä kahlauksesta.

 

Jos jäbän elämää on yhtään enempi seurannut millään tavalla niin tietänee jo etukäteen kaikki jutut ja osaa ennalta hieman arvioida mitä kirja seuraavassa luvussa sisältää.

 

Posted Image

Share this post


Link to post
Share on other sites

Paljon kaikenlaista on tullut luettua, tässä nyt pientä listausta näistä jalkapalloaiheisista.

 

Eduardo Galeano: Jalkapallo valossa ja varjossa

Tätä olen tainnut jo toisaallakin täällä hehkuttaa, pidin varsin paljon. Galeano kertoo jalkapallosta ja sen historiasta omasta näkökulmastaan, novellimaisilla lyhyillä tarinoilla. Tuo melko epäperinteinen kirjoitustapa on olettaakseni juuri se, mikä tämän kohdalla jakaa mielipiteitä - jos haluaa tyypillistä kerrontaa kylmillä faktoilla, niin tämä ei välttämättä ole oikea kirja. :shades: Toisaalta tietokirjaksihan tämä ei käsittääkseni ole tarkoitettukaan, vaikka toki tosiasioita sisältääkin.

 

Andy Dougan: Kiovan Dynamon kunnia http://www.hs.fi/kirjat/artikkeli/Se+oli+oikea+kuolemanpeli/HS20020501SI1KU02b0z

Galeanon kirjan ohella tämä on yksi omista jalkapallokirjasuosikeista. Kertoo siis tuon Dynamon Kiovan kuolemanpelin tarinan, ja käsittääkseni tämä on juuri se oikea versio tapahtumista. Mainio kokonaisuus, itselle ainakin tuli semmoinen "luettava loppuun heti"-tunne, mikä aina on hyvän kirjan merkki.

 

Simon Kuper: Matka Pallon Ympäri, Franklin Foer: Jalkapallon maailmanselitys ja Gunnar Persson: Hakoah -Tähdet paossa on tullut myös luettua, ja pitäisi vissiin lukea uudelleen kun en nyt tähän hätään juuri mitään muista. :lol: Kuperin ja Foerin kirjat käsittelevät jalkapalloa globaalina ja yhteiskunnallisena jne. ilmiönä, Kuperin teos näistä on laajempi ja kattavampi (myös jälkeenpäin lisätty Suomi-osuus) ja mielestäni parempi.

 

Google-setä kertoi lyhyen ja ytimekkään selityksen tuosta Hakoah-kirjasta:

"Teos kertoo 1900-luvun alkupuolen yhdestä menestyneimmistä eurooppalaisista jalkapallopalloseuroista, Hakoah Wienistä. Joukkue koostui juutalaisista pelaajista ja esimerkiksi vuonna 1925 se voitti Itävallan mestaruuden.

 

Koska joukkue oli jopa tarkoituksellinen juutalaisuuden voimannäytös (Hakoh = Voima), ottivat natsit sen erityisen julmuuden kohteeksi vallattuaan Itävallan vuonna 1938. Joukkue hajotettiin ja pelaajien kohtalon voi arvata.

Osa heistä kuitenkin selvisi hengissä keskitysleirien kauhuista.

 

Gunnar Persson (s. 1960) on jalkapalloon erikoistunut ruotsalainen toimittaja ja kirjailija. Hän tunnistaa jalkapallon merkityksen paitsi kuningaspelinä, myös osana maailmanlaajuista kulttuuri- ja sosiaalihistoriaa."

 

Kaksi ensimmäistä on omat suosikit, Foerin kirja ja Hakoah ihan ok, ja Kuperin kirja jossain noiden välimaastossa.

 

Alex Bellos: Futebol -brasilialainen elämäntapa ja Harri Heinonen - Jalkapallon lumo on myös pariinkiin otteeseen jo ollut kirjastosta lainassa, mutta en ole saanut jostain syystä niitä luetuksi, vaikka etenkin jälkimmäinen kiinnostaa kovasti. Bellosin kirja kertoo nimensä mukaisesti brasilialaisesta jalkapallosta ja siihen liittyvistä ilmiöistä.

 

Heinosen kirja taas taitaa olla itse asiassa sosiologian tutkimus, jossa Heinonen käsittelee ja pohdiskelee ja tutkii faniutta ja faneja, erityisesti Evertonin faneja, kun sellainen on itsekin. Everton-keskeisyys onkin yksi syy, mikä itsellä tökkii sen lukemisessa, kun ei mitään Evertonia vastaan ole, mutta kun se nyt vain ei ole niin kovasti sydäntä lähellä. Kuitenkin fanius ilmiönä kiinnostaa itseäkin niin paljon, että tämän aion kyllä lukea, kunhan saan sen verran potkittua persuksille itseäni.

 

Muuten luen etupäässä dekkareita ja muita sen tyyppisiä kirjoja. Robin Cook ja Mary Higgins Clark on kestosuosikit, jotka löysin yläasteella, nyt myöhemmin on myös Cornwellit tullut luettua läpi. Joitain elämäkertoja ja noita semi-tietokirjoja, niinkun nyt nuo jalkapallokirjatkin, on myös tullut luettua, kuten pari vuotta sitten ah niin muodikkaat Pikaruokakansa ja Brändätyt (No Logoa aloitin myös, mutta en sitten saanut loppuun). Pikaruokakansa oli kyllä ihan syystäkin kehuttu - ei se juurikaan muuttanut omaa suhtautumista pikaruokaan tai lihateollisuuteen, mutta mielenkiintoista tietoa kuitenkin.

 

Fantasiakirjoihin en jostain syystä ole hurahtanut kuin satujen ja Walter Moersin muodossa. :D Moersin Kapteeni Sinikarhun 13½ elämää on kuitenkin yksi aivan ehdottomia suosikkeja, suosittelen kaikille, jotka eivät karsasta sitä, että se on lastenkirjaksi luokiteltu (mitä en kyllä ihan täysin käsitä). Itse pidän noista kirjoista, jotka periaatteessa käyvät niin lapselle kuin aikuiselle. Siitäkin syystä onkin aika käsittämätöntä, etten ole lukenut ainoatakaan Harry Potteria ja lukematta on myös TSH. En yhtään epäile etteikö ne iskisi ja lujaa, jos alkaisi lukemaan, olettaakseni juuri sen tyyppisi kirjoja, mistä pidän, mutta jotenkin vaan kumpaakin on hypetetty niin joka tuutissa, että ei innosta juuri nyt ainakaan. :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please Kill Me: The Uncensored Oral History of Punk

Posted Image

 

kantta koristaa kaikkien aikojen paras bändi.

kansien välistä löytyy katsaus Punk musiikkiin, alkuajoista, nousun ja huippuhetkien kautta tuhoon. Kaikki tämä keskeisimpien henkilöiden sanoin. Tai no keskeisimpien jotka kirjan teon aikana tehtyjen haastattelujen aikana oliva vielä elossa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Viimeisin kirja jonka sain luettua on Johd Grishamin "Syytön".

 

Kirja kertoo amerikkalaisesta Ron Williamsonista, joka oli erittäin lupaava baseball pelaaja, jonka ura kariutui monestakin eri syystä. Hän ratkesi ryyppäämään ja käyttämään huumeita/lääkkeitä sekaisin ja hänestä tuli hiljalleen mielisairas, joka kärsi. Hänen palatessaan kotikaupunkiinsa vuosien reissulta kaupungissa raiskataan ja murhataan nuori tyttö ja poliisit eivät lyödä heivillä syyllistä. Poliisien ahdingon noustessa he väkisin ehtivät syylliset.

 

Kirja on erittäin mukaansa tempaava ja vaikka on kirjoitettu kertojan näkökulmasta se on erittäin sujuvaa. Vaikka tuntisi tapauksen entuudesta kirja avaa erittäin hyvin myös mielisairauden eri muotoja ja amerikan lakijärjestelmää.

 

5/5 tähteä!

 

Lainaus netistä:

Syytön on tositapahtumiin pohjautuva, selkäpiitä karmiva tarina kahden puolustuskyvyttömän miehen joutumisesta oikeussysteemin kouriin. Poliisien epäpätevyys riistää heiltä vapauden, ja asianajajien ja tuomarien virheet silaavat tien kuolemanselleihin.

 

Posted Image

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Viimeksi luettu: Erich Maria Remarque: Länsirintamalta ei mitään uutta (tiedän, olisi pitänyt lukea jo ajat sitten).

 

Ehkä se maailman tunnetuin sotaromaani. Päähenkilönä nuori poika (18v.) Paul Bäumer, jonka silmin eletään läpi teoksen. Hallitsevina teemoina sodankäynnin raakuus (40-luvulla, nykyaikana hyvin erilaista), sotamiehen henkinen kärsimys, ja tämän jälkeinen arkeen sopeutumisen mahdottomuus.

 

Aika helppolukuinen romaani, suosittelen vaikkapa nuorille psykologiasta kiinnostuneille.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lukeekos porukat paljon kirjoja ? (siis muutakin kuin koulukirjoja :D)

 

 

Aye

perustin tonne ELKin puolelle samanlaisen topikin jonnin aikaa sit , mut postataan ny tännekkin:

Eli , luen paljon ja kerään myös kirjoja. Kotikirjastossa on abouts 400 artikkeliä…..

Normaalisti ostan 1-3 kirjaa kuussa mutta nyt lähti vähän käsistä ,hahaha.

Tässä tammikuun hankintani;

 

Walsh , Helen :Lutka pokkarina kirjakaupasta

Vachss , Andrew: Flood pokkarina Diwarista

Vachss , Andrew: Shella...Huutonetistä voitettu

Miller , Frank:300 kovakantinen sarjakuva albumi kovalla rahalla kirjakaupasta

Pratchett ,Terry: Viikatemies pokkari huutonetistä , vanha tuttu

Denby, Joonz: Billie Morgan prisman alesta

Tursten , Helene: Tatuoitu torsopokkari prisman alesta

Jordan ,Robert: Conan puolustaja pokkari huutonet

Jordan ,Robert: Conan lannistumaton pokkari huutonet

Duff ,Alan : Soturin varjo pokkari divarista

Thompson ,jim:pakotie pokkari huutonet

Edwardson , Åke: Maanpäällinen taivas divarista

Perec , Georges : W eli lapsuudenmuisto pokkari divarista

Lindsay , Jeff ; Dexterin pimeät unet kirjakaupan alesta

 

Ai niin , koulukirjoja luin joskus reilut 20 vuotta sitten .(ja sen kyllä huomaa:mrgreen: )

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen lukenut Pelen omaelämänkerran ja minusta se oli hyvä, mutta en ole lukenut muita elämänkertoja(paitsi vähän Elviksestä) joten en ole varmaan paras henkilö tätä juttua kritisoimaan. Eli kertoisiko joku joitakin hyviä elämänkertoja jalkapalloilijoista ja mieluiten jostakin lopettaneesta henkilöstä? Esimerkiksi George Best, Bobby Charlton ja Diego Maradonakin voi kelvata.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen lukenut Pelen omaelämänkerran ja minusta se oli hyvä, mutta en ole lukenut muita elämänkertoja(paitsi vähän Elviksestä) joten en ole varmaan paras henkilö tätä juttua kritisoimaan. Eli kertoisiko joku joitakin hyviä elämänkertoja jalkapalloilijoista ja mieluiten jostakin lopettaneesta henkilöstä? Esimerkiksi George Best, Bobby Charlton ja Diego Maradonakin voi kelvata.

Itse olen lukenut Maradonan oma elämäkerran Él Diego:n. Ihan hyvä kirja, suosittelen lukemaan. :blink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onhan noita kirjoja tullut jonkin verran luettua. Harry Potterit nyt ovat aivan ehdotonta kamaa ja painivat aivan omassa sarjassaan, sanat eivät tätä kirjasarjaa kuvailemaan yksinkertaisesti riitä. Sen verran mainittakoon, että kuudes (puoliverinen prinssi) lähti nyt parin kuukauden tauon jälkeen iltalukemiseksi, noin kymmenisen kertaa on kyseinen teos luettu.. Ei tule eikä ole parempaa kirjaa.:thumbsup1:

 

Elämänkertoja varmaan seuraavaksi..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pariin kuukauteen ei ole itse asiassa tullut kirjoja luettua mutta ainakun jotain mielenkiintoista löytyy niin sen kyllä lukee vähän liiankin äkkiä.

 

Futiskirjoja olen muutaman lukenut, Hyypiän "Voikkaalta Valioliigaan" jo vuosia vuosia sitten. Ei niitä paljon enempää ole, futikseen liittyvät romaanit on yleensä täyttä kuraa.

 

Kirjailijoista Stephen King on ehdottomasti paras, en viitsi listata kaikkia kirjoja mutta Musta Torni-sarja on parhaimmistoa.. Hohto ja Unensieppaaja kannattaa myös lukea. Ja kaikki muutkin :dielaughing:

 

Douglas Adamsin Linnunradan käsikirja liftareille on teos, jota ilman ei voisi elää.

 

Tässäpä tätä, hyvistä kirjoista voisi jorista sivukaupalla mutta se tuskin on tässä tarpeen..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ah... Aiemmin jo piti tänne kirjoittamani näin ahkerana lukumiehenä, mutta sitten se vain jäi. :rolleyes_ani:

 

ELKin puolellakin näyttää vastaava aihe olevan, mutta enhän nyt sinne uskaltanut mennä kirjoittelemaan. :lol: Mutta enpä kai kenenkään mieltä pahoita vaikka ketjun nostankin, olisihan se kiva saada tietää muidenkin foorumistien lukutottumuksista.

 

Itsehän luen vähän kaikenlaisia kirjoja. Historiaan sijoittuvat kirjat (faktaa tai fiktiota) uppoavat lähes poikkeuksetta. Erityisesti vähän kauemmas historiaan, kuten Antiikin aikaan sijoittuvat teokset.

 

Fantasiaa tykkään toisinaan lukea, mutta siinä olen valikoivampi. Suosikkejani ovat luonnollisesti klassikot: Tolkienit sekä Potterit, muista mainittakoon Christopher Paolinin Perillinen -sarja. Ei sillä, luen toki jos jonkinmoista kaunokirjallisuutta. Tietokirjat menevät aihepiirin mukaan.

 

Tällaista tällä kertaa, kirjoittanen myöhemmin lisää yksittäisistä kirjoista. :smile: Muutaman viimeisen vuoden aikana olen tajunnut seuraavan asian:

 

Maailmassa on liian paljon kirjoja ja liian vähän aikaa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×