Jump to content
Sign in to follow this  
lfcsmith

Rafalle kenkää

Recommended Posts

Vakuuttava aloitus. Olin jo myytyä miestä. :thumbsup1:

 

Moni on samalla kannalla. Tässä vaiheessa se olisi mielestäni idioottimainen teko. Tähän sanon tässä vaiheessa vain sen verran, että katsotaan kesällä uudestaan.

 

Mourinho :dazed: Hyvä manageri, mutta mutta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rafa on koonnut mieluista roosteriaan jo monta vuotta, eikä liigassa ole tapahtunut muutosta sijoituksen suhteen. Ei mestaruustaisto vielä oo ratkennu, ja aina tulee seuraava kausi millon kaikki lähtee 0:sta pisteestä..

 

Ei Rafalle monoa... Jenkkiomistajista kun ei vaan tiedä...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annetaan vaan yhtä paljon aikaa, kuin Manu antoi Fergusonille aikoinaan. Tosin silloin se oli mahdollista, mutta nykyisin tuntuu nuo omistajat haluavan tulosta nopeammin :neutral: Onhan siinä myös jonkun verran koottavaa Houllierin floppi-ostosten jälkeen :icon_lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Houllieria on ihan turha haukkua koko ajan. Rafa on tehnyt yhtä lailla floppiostoksia kuin Gerard. Ja kyllähän me pokaaleja voitettiin monet kerran Houllierinkin aikaan triplasta lähtien. Yhtä lailla voisi sanoa, että Gerard kärsi Evansin jne. ostoksista. Houllierin ajan miehiä ovat muuten sellaiset sekundajätkät kuin Carragher, Gerard, Hyypiä ja Kewell. Rafan onnistuneista hankinnoista taas muistetaan mm. Josemi, Morientes ja Nunez.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eräältä toiselta foorumilta lainattua (pitää aika hyvin paikkansa)

 

''Josemi £2m Floppi.

Antonio Nunez £2m Eikö tää kaveri ollu ilmainen. No, floppi kuitenkin.

Xabi Alonso £10.7m Laatuhankinta.

Luis Garcia £6m Myös hyvä hankinta.

Mauricio Pellegrino Free Floppi myös.

Fernando Morientes £6.5m Floppasi.

Scott Carson £750,000 Aika hyvää liiketoimintaa, jos myydään Villaan kympillä.

Antonio Baragan Compensation fee --

Jose Reina £6m Laatuhankinta

Mohammed Sissoko £5.6m Hyvä hankinta, vaikka nyt ei ehkä enään niin tarvetta olekaan.

Boudewijn Zenden Free Täytti paikkansa, vaikka lopulta taso ei riittänytkään.

Peter Crouch £7m Hyvä hankinta, vaikka nyt ei ehkä enään niin tarvetta olekaan.

Jack Hobbs £750,000

Godwin Anti Free

Miquel Roque Free

Jan Kromkamp Swop for Josemi Melkoinen keskinkertaisuus, mutta täytti paikkansa.

Paul Anderson Swop for John Welsh

Daniel Agger £5.8m Laatuhankinta.

Craig Bellamy £6m Ihan kelpo hankinta.

Gabriel Paletta £2m Floppi mikä floppi.

Mark Gonzalez £4.5m Floppi.

Fabio Aurelio Free Hyvä hankinta mutta loukkaantumiset vaivaa.

Jermaine Pennant £6.7m Onnistunut paremmin kuin odotin. Ihan hyvä kauppa.

Dirk Kuyt £9m Jos otteet ei parane flopin puolelle kääntyy.

Alvaro Arbeloa £2.64m Erinomainen hankinta.

Andriy Voronin Free Näyttää hyvältä hankinnalta tähän mennessä.

Lucas Leiva £6m Paha vielä sanoa.

Sebastien Leto £1.5m Paha vielä sanoa.

Fernando Torres £20m Tähän asti ollut joka pennin arvoinen.

Yossi Benayoun £5m Hyvä hankinta.

Ryan Babel £11m Pienoinen pettymys tähän asti, mutta uskon että parantaa.

Charles Itandje Free Täyttää paikkansa.

Robbie Fowler Free Täytti paikkansa jopa odotettua paremmin.

 

 

Rafalla on siis mennyt yhteensä £15M floppeihin. Ja näistäkin kavereista £8M takaisin. Eli aika hyvin on Rafa onnistunut siirtomarkkinoilla.''

 

Molemmat ovat toki ostaneet floppeja eikä tarkotus ollu Houllieria lytätä, vaan sitä hain takaa, että Rafalla ei ollut mikään helppo työ edessään kun tuli Liverpoolin (ei tosin Houllierillakaan) ja sen takia antaisin Rafalle tilaisuuden näyttää. Tosin harvempi Poolin kannattaja vielä toivoo Rafalle potkuja samalla tavalla kuin muiden joukkueiden kannattajat :redface:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt minä todella toivon, että Rafa saa kenkää ja äkkiä. Rafa on saanut ainoan kunnon tuloksensa miehistöllä, jossa oli pääosin Houllierin hankintoja ja osoitti nyt joulukuussa taas Reading- ja ManU-peleissä olevansa huono manageri. Molemmissa kentälle pantiin täysin väärä miehitys. Miehitys oli nimenomaan valittu väärin vastustajaa ajatellen. Jos ei vieläkään osaa lukea Valioliigaa, on vaikea uskoa, että koskaan oppisikaan. Aikaa oppia olisi jo ollut.

 

Sen virheen olisin vielä voinut kuitenkin antaa anteeksi, mutta eilen Chelseaa vastaan juoksutettiin jengi, jonka valinta osoittaa ainoastaan joukkueen kannattajien syvää halveksuntaa. Eikä tämä ollut ollenkaan ensimmäinen vastaava kokemus Rafan ajoilta. Manageri, joka halveksii joukkueensa uskollisia faneja, joutaa mennä ja nopeasti. Manageri, joka ei edes yritä voittaa pelejä ja pokaaleja, ei ole minkään arvoinen.

 

Loppukaneetti Rafan flopeista: Jermaine Pennant, Yossi Benayon, Craig Bellamy, Peter Crouch, Fabio Aurelio, Mark Gonzalez, Antonio Nunez, Gabriel Palletta, Bolo Zende3n, Momo Sissoko, Jan Krompkamp, Josemi, Fernando Morientes, Mauricio Pellegrino. Benitezin floppeihin lasken myös Jamie Carragherin pitämisen joukkueessa, mies on kävelevä miina ja ainainen katastrofin siemen ja eilen yhdessä Hobbsin kanssa oikea miinakenttä, sekä sen, ettei Harry Kewelliä ole myyty. Kewellistä on ollut niin vähän iloa pelattuihin minuutteihin nähden, vaikka onkin viime aikoina pelannut ihan kohtuullisesti. Varsinaisestihan Kewell on kuitenkin Houllierin floppi, koska Gerard hänet hankki. Carragherin rooli oli Houllierin aikana toinen, vaikka aiheuttihan Jamie jo silloin paljon pahaa mm. lukuisilla idioottimaisilla poikkikentän syötöillään omalla kenttäpuoliskolla sekä mm. kahdella omalla maalilla yhdessä ManU-pelissä Anfieldilla.

 

Tule joulu kultainen ja tuo uusi kunnon manageri meille.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mikä pulllo? Pollo on kana italiaksi, mutta ei silläkään ole mitään tekemistä Rafan työn laadun kanssa. Kanakin sentään tekee kunnon tulosta kunnon eväistä. Siis hyviä munia ja lihaa.

 

Maksoin juuri reippaat 300 euroa, että sain itseni ja 3 lastani (heille eka kertaa ja siis ilman matka- ja majoituskuluja Lontooseen) katsomaan Liverpool FC:n "loistavan managerin älyllistä pelisilmää" Readingiin + käytin kallisarvoista aikaani 4 h + matkakulut + ravintolassa pakolliset minimiostokset nähdäkseni sen paskan, jota Rafa tarjoili Chelseaa vastaan. Jos olen tästä kaudesta ja tästä managerista jotakin mieltä 40 vuoden kannattajakokemuksella, niin kerropas "shanks" 26 v elämänkokemuksella jokin perusteltu kommentti, jolla "oikeutat" kommenttisi "pullo pois Smith".

 

Olen nähnyt oikeasti hyvää Liverpoolin peliä elämäni 50 vuoden aikana. Muistan muitakin huonoja mangereita, mutta tämä nykyinen on ainoa perusasenteeltaan luuseri.

 

Lopetan nämä keskustelut tähän listaamalla sen jengin, jota itse haluaisin nähdä nykymiehistöstä. Se on mv Reina, puolustus Finnan (Carragher) - Agger - Hyypiä - Arbeloa/Riise, keskikenttä Babel (Benayon,Pennant) - Macherano/Alonso - Gerrard - Voronin (Aurelio/Riise), hyökkäys Kuyt -Torres, vaihtomiehet Itanje - Carragher - Kewell - Lucas Leiva - Crouch. Rotaatio saisi puolestani mennä Espanjaan. Sulkumerkki tarkoittaa, että pelaaja voisi päästä kentälle liigacupissa alasarjan joukkuetta vastaan tms. matseissa, kauttaviiva sitä, että pelaajia voisi vaihdella keskenään vastustajan mukaan. Vaihtomiehet olisivat ensisijaisesti vaihtomiehiä ja saisivat 2-30 minuuttia peliaikaa per matsi. Jos joku ykkösvitjasta ei pelaa sulkumerkkipelaajat voivat päästä myös vaihtopenkille.

 

Päätän keskustelun tähän. Parempaa vuotta 2008 LFC:lle ja toivon mukaan parempi manageri. Rafa on käyttänyt rahaa niin paljon, että ongelma ei ole ostetuissa miehissä. Sitä voivat juniorit sitten miettiä, miksi esim. Graeme Souness ei ostoistaan huolimatta saanut kasaan voittajajoukkuetta. Tai miksi joku Wenger pärjää ilman isoja tähtiä ja satsauksia...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wow! On lfcsmithillä mennyt herne syvälle...:eek:

Olen, kieltämättä, monesta asiasta samaa mieltä kansasi, mutta...:depressed:

Carragher ei ole ihan noin paha miina. Enemmän olisin odottanut, että Sami olisi haukkuja saanut. Mutta Sami onkin kokenut uuden herätyksen tänä vuonna. Ja uusi Jack Hobbs on kyllä sijoitus tulevaisuuteen. Vasemalla puolella ehkä tarvittais joku uusi naama. Riise on parhaat päivät nähnyt. Valitettavasti! Ja Aurelio, niinkuin mainitsit, loukkaantumis herkkä. Kewell taas, voisi olla huippu, jos saisi olla terveenä vähän pidempään.

Sissokko taas on kaveri jonka voisi myydä vaikkka heti! Kuka haluaa? Viime kausi Momo ok, mutta tänä vuonna aika "amatööri". Ja kehtas vielä kiukutella kun ei päässyt mukaan Marseillen koneeseen!

Ryan Babel taas on sijoitus tulevaissuuten. Ja se voi olla jo täällä. Ehdottomasti väärtti joka punta, mitä kaverista maksettiin. Pennant taas on loistava parhaimpina päivinä, mutta putoa kauas taakse huonoina.

Hyökkääjä puolella meillä näyttäisi olevan enemmän huolia. El Nino on ainoa joka löytää maalin tällä hetkellä. Kuyt tekee valtavasti duunia, mutta saa vähän aikaiseksi. Crouch taas on korkeintaan keskinkertaine hyvänäkin päivänä. Peter toki on tehnyt muutaman siistin maalin ja paljon duuniakin, mutta...:sob: Voronin taas ei ole alku kauden jälkeen päässyt paljon näyttämään taitojaan. Mikä lie syy siihen...

Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen Rafan toimintaan so far. Chelsea ja Reading pelit olivat floppeja, myönnetään. Mutta Chelsea peli olikin "vaan" liigacuppi, eikä mun mielestä muuta tarkoita, kun että: antaa reservien pelata!:thumbsup1:

Share this post


Link to post
Share on other sites

No ymmärrän kyllä, että ärtymys kasvaa kovaksi jos kerran olet kunnolla rahaa kuluttanut päästäksesi katsomaan todellista pupeltamista.

 

Ehkä tuo oma oneliner ei ihan toiminut tuon purkautumisesi jälkeen ja varmaan ei tämän forumin (muualla kenties menee ns. vitsinä) sanastoon sinällään kuulukaan.

 

Eli summa summarum, ärsytyskynnykseni nousi kiivaan kommenttisi jäljiltä sen verran, että päätin pistään muka-hauskan kommentin ja perustella ehkä myöhemmin. Eri mieltä toki olen edelleen monista noista asioista, mutta ehkä 26vee näkee asiat vähän positiivisemmin kuin elämää nähnyt ja 40 vuoden aikana kasoittain glooriaa kohdannut konkari. Mene ja tiedä.

 

Reading-pelin valinnat selittyivät mielestäni sen jälkeisellä Marseille-pelillä, jonka Rafa näki oman työpaikkansa takia tärkeimmäksi ja päättii lepuuttaa ykkösnimiään. Minusta sillä jengillä joka kentälle juoksutettiin olisi kyllä Reading pitänyt pystyä kaatamaan. ManU-pelin kokoonpanosta en osaa sanoa mikä siinä olisi pitänyt tehdä toisin? Se oli mielestäni paras kokoonpano siihen paikkaan ja toisekseen minusta Pool oli jopa epäonnekas hävitessään pelin, koska ManUlla ei sen maalin lisäksi juuri paikkoja ollut. Ja maalikin oli mitä oli. Toki omakaan esitys ei loistelias ollu.

 

Nykyfutiksessa rotaatio (fiksu sellainen) on pakollista. Ei tätä kiivasta joulunaikaa kukaan pelaaja selviä joka pelin alusta loppuun pelaamalla. Jossain vaiheessa se näkyy. On näkynyt myös muiden jengien kohdalla.

 

Noista floppiostoksista nyt voi vääntää vaikka kuinka. Miten hitossa se määritellään? Joku Pellegrino (huono hankinta toki) oli silloin kevätkaudella 2005 tärkeässä roolissa kun Sami Hyypiää lepuutettiin muutamassa pelissä esim. juuri CL:an voittoa ajatellen. Ja useat muut hankinnat ovat kaiketi olleet enemmän tai vähemmän pakon sanelemia kakkos- tai kolmosvaihtoehtoja kun ei ole ollut rahaa käytettävissä parempiin. Vasta viime kesänä Rafa sai esim. hyökkäykseen hommattua todellisen tekijän sekä luonnollisesti toisen tavoitellut pelaajan Ryan Babelin muodossa. Molemmista varmasti iloa pitkään.

 

Niin ja en tiedä miten Wenger on onnistunut luomaan "pikkurahalla" toimivan jengin kerta toisensa jälkeen? Onhan se toki ollut puikoissa jo yli 10 vuotta ja saanut rakentaa rauhassa. Osaako Rafa tehdä saman on tietysti eri juttu, mutta ei musta merkit vielä mitenkään katastrofaaliset ole, vaikka jälleen ollaankin kymmenen pojoa kärkeä jäljessä ja itsekin jonkin verran arvostelen Rafaa siitä, että esim. CL:n takia Valioliigassa on lepuutettu ehkä liikaakin tärkeitä pelaajia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuota Jontrikin listaa hankinnoista haluaisin sen verran kommentoida, että siinä on aika monta pelaajaa, jotka ovat olleet tyyliin "ihan ok". Eikös se juuri ole se ongelma, että hankinnat ovat "ihan ok" - useamman perässä pitäisi lukea, että ihan sairaan hyvä. Silloin siirtopolitiikka toimisi.

 

Nyt jos ajattelen, esim. ManUn hankintoja - enkä aio hetkeäkään väittää, ettei siellä olisi floppeja jo ihan viime vuosiltakin - niin siellä on enemmän noita "täysin nappiin" tehtyjä hankintoja.

 

Wayne Rooney, Cristiano Ronaldo, Carlos Tevez, Michael Carrick, Nemanja Vidic, Patrice Evra, van der Sar... Rahaa on kyllä palannut paljon ja näihinkin pelaajiin sellaisia summia, ettei Liverpoolilla niitä ole ennen tätä kautta ollut käytössä. Pointti on kuitenkin siinä, että noista jokainen on oikeasti täyttänyt paikkansa joukkueessa, alkanut tuottamaan ja tuossa listassa ei ole yhtään "ihan ok" hankintaa (vaikka jotkut esim. Carrickia arvostelevat).

 

Ilman näitä tähtihankintoja (-Tevez) mestaruutta ei olisi viime vuonna tullut. Jos lista olisi enemmänkin tyyliin Louis Saha, Park Ji-Sung, etc. jotka ovat ihan ok - niin ne nyt ovat sitten enemmän tai vähemmän täyte pelaajia.

 

Eli Liverpoolilla pitäisi olla enemmän näitä "Daniel Agger £5.8m Laatuhankinta." ja vähemmän näitä " Peter Crouch £7m Hyvä hankinta, vaikka nyt ei ehkä enään niin tarvetta olekaan."

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuota Jontrikin listaa hankinnoista haluaisin sen verran kommentoida, että siinä on aika monta pelaajaa, jotka ovat olleet tyyliin "ihan ok". Eikös se juuri ole se ongelma, että hankinnat ovat "ihan ok" - useamman perässä pitäisi lukea, että ihan sairaan hyvä. Silloin siirtopolitiikka toimisi.

 

Nyt jos ajattelen, esim. ManUn hankintoja - enkä aio hetkeäkään väittää, ettei siellä olisi floppeja jo ihan viime vuosiltakin - niin siellä on enemmän noita "täysin nappiin" tehtyjä hankintoja.

 

Wayne Rooney, Cristiano Ronaldo, Carlos Tevez, Michael Carrick, Nemanja Vidic, Patrice Evra, van der Sar... Rahaa on kyllä palannut paljon ja näihinkin pelaajiin sellaisia summia, ettei Liverpoolilla niitä ole ennen tätä kautta ollut käytössä. Pointti on kuitenkin siinä, että noista jokainen on oikeasti täyttänyt paikkansa joukkueessa, alkanut tuottamaan ja tuossa listassa ei ole yhtään "ihan ok" hankintaa (vaikka jotkut esim. Carrickia arvostelevat).

 

Ilman näitä tähtihankintoja (-Tevez) mestaruutta ei olisi viime vuonna tullut. Jos lista olisi enemmänkin tyyliin Louis Saha, Park Ji-Sung, etc. jotka ovat ihan ok - niin ne nyt ovat sitten enemmän tai vähemmän täyte pelaajia.

 

Eli Liverpoolilla pitäisi olla enemmän näitä "Daniel Agger £5.8m Laatuhankinta." ja vähemmän näitä " Peter Crouch £7m Hyvä hankinta, vaikka nyt ei ehkä enään niin tarvetta olekaan."

Menee nyt otsikon ulkopuolelle hieman, mutta manun mestaruuteen vaikutti myös viime kaudella paljon se että Giggs ja Scholes pelasivat molemmat aika unelma kauden, jota ei näiltä "vaareilta" ehkä enää odotettu.

 

Rafalle on vielä lähtisi potkuja antamaan (vaikka eilisen Wigan pelin takia kyllä lähellä on). Mies on hyvä valmentaja ja taktikko, mutta taitaa muuttaa pelitaktiikkaa vähän liikaa jokaiseen matsiin. Ja sitten tämä rotaatio...mitä siitä nyt voi sanoa, pitäisi peluuttaa niitä avain pelaajia melkein joka matsissa ja omalla paikalla!!! Tottakai nykypäivän jalkapallossa pitää huippujenkin levätä valtavien ottelumäärien takia, mutta pelaamisestahan niille maksetaan. Hankinnoissa Rafa on mielestäni onnistunut ihan hyvin, tottakai niitä floppejakin mukaan mahtuu, mutta esim. Torres, Babel, Alonso, Reina, Agger ja Mascherano ovat mielestäni sellaisia pelaajia jotka mahtuisivat mihin tahansa joukkueeseen avauskokoonpanoon

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rahaa on kyllä palannut paljon ja näihinkin pelaajiin sellaisia summia, ettei Liverpoolilla niitä ole ennen tätä kautta ollut käytössä.

On totta, että rahaa on käytetty enempi (n. £45M) kuin aikaisempina kesinä, mutta tuo on osittain silmänlumetta, sillä myös ostoista on saatu paljon rahukkia (n. £25M), joten itseasiassa kesällä kului rahaa 'vain' £20M, joka on ehkäpä jopa alle normaalin kesän.

Esim. ManU käytti kolmeen pelaajaan (Nani,Anderson,Hargreaves) £50M, saamatta vastineeksi ex-pelaajistaan juuri mitään, niin eipä tuota rahaa ainakaan jenkkiomistajien mukana ole Rafan käyttöön enemmän tullut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

On totta, että rahaa on käytetty enempi (n. £45M) kuin aikaisempina kesinä, mutta tuo on osittain silmänlumetta, sillä myös ostoista on saatu paljon rahukkia (n. £25M), joten itseasiassa kesällä kului rahaa 'vain' £20M, joka on ehkäpä jopa alle normaalin kesän.

Esim. ManU käytti kolmeen pelaajaan (Nani,Anderson,Hargreaves) £50M, saamatta vastineeksi ex-pelaajistaan juuri mitään, niin eipä tuota rahaa ainakaan jenkkiomistajien mukana ole Rafan käyttöön enemmän tullut.

Oletkos ajatellut sitä, että onko siitä haittaa vai hyötyä kierrättää pelaajia Poolin kautta toiseen seuraan? Onko 50 milj. parempi laittaa täsmähankintoihin, vai pyörittää pelaajaruletissa 25 miljoonan liikevaihtoa hukkahankinnoilla = rahaa kului vaan 20 milj.? Todellisuudessa voit lisätä siihen pelilliset menetykset + allekirjoituspalkkiot. Kyllähän joukkueen rungon pitäisi pysyä suhteellisen samana vuodesta toiseen, periaatteessa Liverpool ei ole muuttunut vuosikausiin mihinkään. Kiinnostaisi tietää, kuinka monta pelaajaa on kulkenut vaikka viimeisen viiden vuoden aikana seuran läpi - siis pelkästään edustusjoukkueen kautta, omia junnuja ei lasketa!

 

United ei tosiaankaan saanut ex-pelaajistaan juuri mitään:

Kieran Richardson (Sunderland) 8.200.000 €

Giuseppe Rossi (Villarreal) 9.950.000 €

Alan Smith (Newcastle) 9.000.000 €

Gabriel Heinze (Real Madrid) 12.000.000 €

Yhteensä: 39.150.000 €

Share this post


Link to post
Share on other sites

Noh, olin näköjään väärässä ManUn myynneistä, mutta ei hirviästi tule seurattu tuon vihatun seuran toimia. Sen tiesin, että ko. pelaajat lähtivät, mutta että joku suostui vielä noista maksamaankin :joker:

 

Ja tuo 50 milliä; on nyt liki käytetty täsmähankintoihin eli valtaosa käytettiin Torres-Babel -kaksikkoon. Mutta ilman myyntejä tuotakaan 50 milliä ei olisi ollut Rafan käytössä, vaan vain se normaali 20-25 milliä, joilla olisivat molemmat jääneet haaveeksi, sillä Rafalla on ollut liian monta korvattavaa pelaajaa.

Ja siitähän tuossa Webmasterin kirjoituksista oli kyse, että ei jenkkiomistajat ole tuoneet käytettäväksi juurikaan ekstraa, mutta nyt on varaa maksaa Torresin palkka&allekirjoitussopparit sekä tehtiin useita pitkiä jatkopahveja Stevielle, Reinalle, Alonsolle, Momolle jne.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onhan Rafa tehnyt tosiaan muutamia loistohankintoja, juurikin mainitut Torres ja Babel. Kaverit ovat satsauksia tulevaan, ihan niinkuin Anderson ja Nani. Torres on valtavista paineista huolimatta onnistunut hyvin. Näitä floppeja tulee kaikille, sitä ei voi välttää. Rafalla on ollut paperilla hyvä miehistö useamman vuoden ja se on vahvistunut entisestään. Jos asiaa katsotaan euro-näkökulmasta, niin hommahan on toiminut ihan hyvin. Muista näkökulmista katsottuna Rafa ei ole tuonut juuri mitään. En ainakaan itse näe miksi Rafa olisi paljon parempi kuin vaikkapa Houllier. Edellinen mestaruus on Neuvostoliiton ajalta, jos Rafa ei tälläkään kaudella saavuta mestaruutta niin en kyllä näe hirveän valoisaa tulevaisuutta seurassa. Ehkä vihollista kannattavan takia Rafan säilymistä ohjaksissa pitäisi toivoa, koska hänen alaisuudessaan Pool ei vain näytä Valioliigaa voittavan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä oon varmaan niitä harvoja, jotka näkivät Houllierin tuoneen paljon hyvää Pooliin, sillä sitä ennen se oli sitä sun tätä, mutta Houllier pisti aivan ensin taustat, tukijoukot ja Academiat kuntoon. Houllieria ennen Souness oli käytännössä tuhonnut mestarijoukkueen ja Dalglishin aikana joukkueen uudistamista ei aloitettu. Roy Evans oli taas mukava mies ja kaikkien kaveri, mutta ei manageri. Kuitenkin vuosikymmeniä Poolia palvelleena oli ihan mukava lisä Sounessin jälkeen!

 

Ikävä kyllä Houllierin Pool-uran päätti sydän, sydänleikkaus ja liian aikaisin tullut paluu...

 

Edellinen mestaruus on Neuvostoliiton ajalta, jos Rafa ei tälläkään kaudella saavuta mestaruutta niin en kyllä näe hirveän valoisaa tulevaisuutta seurassa.

No, eihän tällä kaudella Premierin mestaruutta enää voida saada, vaikka miten optimistisesti yritetään asiaa katsella.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No pakko kommentoida eilistä peliä hiukan. Poolilla laukauksia maalia kohti 11, Wiganilla 1. Pallon hallinta 63-37. Kyllähän se oli ns. hanskassa. Futiksen hienoja/huonoja puolia on kuitenkin aina se et jos et maalia saa aikaan niin kaveri innostuu ja rokottaa ainoasta paikastaan(KreikkaEM)

Liverpoolin koko kauden ja eilisenkin paras pelaaja oli F.Torres. Eilen vaan ei StevieG saanut mitään sisään ja kruunasi vielä oman ilta puhteensa syötöllä Bramblen 'tuuri' maaliin. Silti Liverpoodlesin peli on valovuosia parempaa Rafan alaisuudessa kuin moniin vuosiin aiemmin. Vai vieläkö pitkä purkupallo läski-Heskeylle ja Owen perään minne sattuu peli innostais?

Kyllä Rafan ostokset on tuoneet syvyyttä liverpoolin hyökkäys peliin. Eilen:Kuyt penkiltä oikeaan laitaan, Yosef Shai Benayoun vasempaan, Crouch piikkiin ja hyökkäyspeli oli muuttunut 4:5:1stä 4:3:3een ja vieläpä hyvillä pelaajilla.

Suurimmalla osalla nykyfutiksen isoista seuroista on penkillä 3-5 ns. loistavaa pelaajaa(SuperSub) ei ainoastaan rotaation vuoksi vaan myös siksi että se antaa valmentajalle mahdollisuuden tehdä pelillisiä muutoksia ja lisätä/laskea tempoa peliin. Kaikki kunnia Houllierin pohjatyölle mutta tämän ominaisuuden Benitez on Liverpooliin lisännyt.

Kaiken kaikkiaan Poolin jalkapalloa on nykyisin todella mukavaa seurata johtuen juuri hyökkäyspelin monipuolisuudesta. Enpä olisi pari vuotta sitten uskonut tätä sanovani.

Ja jos Rafa pitäisi vaihtaa niin kuka muka tilalle? Big Sam, Steve McLaren vai Mourinho?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tietenkin olisi mukava tietää mitä Rafalla olisi mielessä hankintojen suhteen eli ketä se olisi hankkinut jos rahaa olisi enemmän käytössä. Ymmärrän sen, että oman seuran pelaajia pitää aina parempina kuin vastustajan - siksi en esim. itse kovinkaan paljon nähnyt muutosta parempaan Wigan pelissä, kun penkiltä tulivat Kuyt ja Crouch - hyviä pelaajia? Kyllä. Riittävän hyviä tuomaan mestaruuden? Epäilen.

 

Torres on ollut loistava hankinta ilman muuta ja Babel on kaveri, joka tulee varmasti loistamaan ensi kaudella tai ehkä jo tällä kaudella.

 

Mitä mestaruuteen tulee, niin Rafan penkki heiluu kyllä varmasti jos seura on 3-4 ja 12 pistettä perässä kärjestä. Eri asia on, jos se on 3-4 ja neljä pistettä perässä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tietenkin olisi mukava tietää mitä Rafalla olisi mielessä hankintojen suhteen eli ketä se olisi hankkinut jos rahaa olisi enemmän käytössä. Ymmärrän sen, että oman seuran pelaajia pitää aina parempina kuin vastustajan - siksi en esim. itse kovinkaan paljon nähnyt muutosta parempaan Wigan pelissä, kun penkiltä tulivat Kuyt ja Crouch - hyviä pelaajia? Kyllä. Riittävän hyviä tuomaan mestaruuden? Epäilen.

 

Torres on ollut loistava hankinta ilman muuta ja Babel on kaveri, joka tulee varmasti loistamaan ensi kaudella tai ehkä jo tällä kaudella.

 

Mitä mestaruuteen tulee, niin Rafan penkki heiluu kyllä varmasti jos seura on 3-4 ja 12 pistettä perässä kärjestä. Eri asia on, jos se on 3-4 ja neljä pistettä perässä.

No omaksi seurakseni Liverpoolia en kyllä luonnehtimaan lähtisi.

Tarkoitin siis että, Crouch on ilmassa vahva ja Kuyt laidassa/keskityksissä. Tätä Benitez varmaan vaihdoilla hakikin.

 

Mitä taas tulee Rafan pestin jatkuvuuteen, niin luulen että UCL on mittarina tässä. Turpaan huolella Interiltä ja penkki heiluu kunnolla.

 

Otti muuten aika miehekkäät pultit kentän laidalla. Kumma kun ei joutunut tunneliin jäähyttelemään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hankinnoistahan on jauhettu monessa paikassa monta kertaa aikaisemminkin, mutta sanotaan nyt vielä kerran, että esim. Ferguson on ManUssa pitkään ollessaan päässyt aina tekemään juuri näitä täsmähankintoja jenginsä parantamiseksi. Rafa käsittääkseni on aikaisempina kesinä joutunut tyytymään enemmän tai vähemmän juuri näihin kakkos- tai kolmosvaihtoehtoihin kun esim. Alvesin ja Simaon siirrot ovat kariutuneet viime hetkillä ylimääräisen rahan puutteeseen eikä huippuhyökkääjään ole ennen Torresia ollut massia. Nythän Rafalla on käytössään melkoisen laadukas rinki joka kestää periaatteessa pitkän kauden rasituksia. Noustakseen ykköseksi on vain pelattava koko kausi riittävän laadukkalla tasolla ja siihen nykyinen rinki ei riitä. Tarvitaan siis pari-kolme täsmähankintaa tietyille paikoille ennen kuin tämän hetkisen tilanteen mukaan voidaan odottaa mestaruustaistoon nousemista.

 

Houllier teki toki myös paljon hyvää, mutta jätti oikeasti ringin täyteen melkoisesti myös sellaisia pelaajia joille ei oikeasti ollut mitään käyttöä. Toki Rafankin hankintoihin lukeutuu monta heikkoa pelaajaa, mutta kuten yllä kirjoitin niin olosuhteiden pakosta ainakin näitä voidaan myös ikäänkuin selitellä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×