Jump to content
Spillo

Serie A kierrosseuranta

Recommended Posts

Olisiko paikallaan hiukan herätellä keskustelua aktiivisemmaksi ja laajemmin koko sarjaa koskevaksi? Joka tapauksessa ei kai tästa mitään haittaakaan luulisi olevan.

 

Tänään tarjolla selvää pässinlihaa kärkikaksikon toimesta. Lazio saattaa pahimmillaan ollaan toistamassa Chievon viime kautta, paikka Cl:ään ja kausi todella penkin alle sekä kruununa sarjatason vaihto alaspäin. Cagliari tuomittiin ennen kautta Suazon lähdettyä, tänään kaiken lisäksi matkassa varaveskarilla sekä Totti palaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toivottavasti ei nyt aivan selvää pässinlihaa, Roman matsin aion katsoa joka tapauksessa ja odotan jännää matsia kaikesta huolimatta. Lisäksi salaa sydämessäni toivon rakkaan vihulaisen Lazion yllättävän tänä iltana, vaikka edes tasurilla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sen verran olematon ottelu tuo eilinen Inter-Lazio matsi oli alusta alkaen, että kanavasurffailu vei useammin Newcastleen jossa pelattiin harvinaisen mainio ottelu englantilaiseksi. Asenteessa oli valtava ero, ottaen huomioon että molemmissa pelasivat sarjojen kärkijoukkueet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jatketaan tätä lähestulkoon yksinpuhelua toteamalla että 15 kierros pelataan tulevana viikonloppuna. Tiukkoja putoamiskamppailuvääntöjä on tarjolla useampiakin, jättiläisistä Roma ja Milan saattavat jopa joutua pelaamaan vieraspeleissään.

 

Napoli päättää kierroksen kotonaan Parmaa vastaan, Domizzin pelikielto on saanut aikaan kaiken maailman paniikkimuutostaktiikkahuhuja mutta onneksi mennään normaalisti 5-3-2:lla. Cupi ja Contini ( en tykkää kummastakaan) aristelevat pikku-Cannan vierellä, ilmeisesti Grava avaa Garicsin sijaan mikä ei myöskään ole toivottavaa ja keskikentän keskustassa joku perusnelikosta joutuu penkille. Kärjet on tutut ja turvalliset, mielenkiinnolla odotetaan Napoliin kovasti halunneen Corradin saapumista. Corradi suorittaa Zalayetaa paljon tasaisemmin ja pallotappeluissa Corradia vastaan Domizzi olisi ollut paikallaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lazio onnistui peittoamaan Catanian maalein 2-0. Jospa vanha kunnon "Laatsiokin" saisi tästä tuulta purjeisiinsa!

 

Huomisen matseja odotan innolla, ihan mielenkiintoisia kohtaamisia esim Juventus

vastaan Atalanta ja tietysti Roman peli.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Juve - Atalanta puoliajalla 0-0, samoin Livorno - Roma tasan, 1-1. Violahan jo hävisin eilen. Alkaa näyttämään tutulta, kun Inter johtaa Toroa vastaan 1-0 :)

 

Ja takaisin Pasilaan..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Inter niittasi sitten kauden, tämähän oli vain ajan kysymys kun Milan sähläsi Scudetto-taiston. Interillä pitäisi olla erinomainen mahdollisuus valmistautua nyt cl:ään, sarjasta ei vastusta löydy ja rotaatiota voi käyttää siellä miten huvittaa. Livorno-Roma oli kaikkea muuta kuin hyvää mainosta Serie A:lle, puitteet onnettomat ja kuvaus amatöörimäistä.

 

Sarjan peräpäässä Empoli herää valmentajanvaihdoksen myötä, ei Empolin kuulu muutenkaan olla putoamistaistelussa.

 

Napolille veikkaan tappiota iltapeliin, Domizzin poissaolo turhan iso aukko ja Atalantaa vastaan oltiin surkeita.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Empoli - Gagliari 4-1

Genoa - Siena 1-3

Inter - Torino 4-0

Juventus - Atalanta 1-0

Lazio - Catania 2-0

Livorno - Roma 1-1

Napoli - Parma 1-0

Palermo - Fiorentina 2-0

Udinese - Sampdoria 3-2

 

Siinä edelliskierroksen tulokset, suurimpina yllätyksinä Sienan vierasvoitto Genoasta sekä Roman tasapeli Livornon kanssa ja ehkä Palermon kotivoitto Violasta. Muutoin lopputulokset olivat melko ennustettavissa.

 

Ja kuten Roma-fanit jo totesivat, taistelu Scudetosta ei ole vielä ohi!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alunperinkin vain Milan oli se jolla oli kyvyt haastaa Inter. Roma tappelee kakkossijasta Juventuksen kanssa ja Milan vie neljännen cl-paikan. Mitään uutta kerrottavaa ei siis tämäkään sarjakausi tuo, parastahan tässä on että vaihteeksi kausi pelataan normaalisti. Interistä on kasvanut voittava joukkue ja dominointi on yllättävänkin selvää. Muille seuroille tämä on karua katsottavaa, Uefa-cupin paikka on pelkkä rasite eikä Uefa näytä muuttavan kiintiöitään. Putoamistaistelu sen sijaan käy tiukkana vuodesta toiseen, noin puolet sarjan joukkueista keskittyy sarjapaikan säilyttämiseen mikä kertoo tasaisuudesta loppupuolikkaan kohdalla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minä ainakin katson kauden loppuun vaikka mikä tulisi. Jos pitää purra hammasta niin sitten purraan.

 

Charlton Hestonia kömpelösti mukaillen: "Kaukosäätimeni saatte vain kylmistä ja kuolleista käsistäni".

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alunperinkin vain Milan oli se jolla oli kyvyt haastaa Inter. Roma tappelee kakkossijasta Juventuksen kanssa ja Milan vie neljännen cl-paikan. Mitään uutta kerrottavaa ei siis tämäkään sarjakausi tuo, parastahan tässä on että vaihteeksi kausi pelataan normaalisti. Interistä on kasvanut voittava joukkue ja dominointi on yllättävänkin selvää. Muille seuroille tämä on karua katsottavaa, Uefa-cupin paikka on pelkkä rasite eikä Uefa näytä muuttavan kiintiöitään.

No, Inter oli se ainoa, joka falciopolista hyötyi. Eri asia on olivatko he ainoita jotka olivat syyttömiä mihinkään!!!!!!!!!!!

 

Kyllä Inter hallitsee, mutta uskon jo ensikaudella, että siitä ei tule paraatimarssia uralille. Juve, Milan, ja Roma, varmasti panevat kampoihin!

Ensivuonna voi tulla pitkästä aikaa kausi, jolloin useampi joukkue taistelee mestaruudesta vielä loppukierroksilla...

 

 

Putoamistaistelu sen sijaan käy tiukkana vuodesta toiseen, noin puolet sarjan joukkueista keskittyy sarjapaikan säilyttämiseen mikä kertoo tasaisuudesta loppupuolikkaan kohdalla.

Kyllä näitä hissiryhmiä on jo paljon, ja jos trendi jatkuu samana, niitä tulee kokoajan lisää... :thumbsdown1:

Share this post


Link to post
Share on other sites

No ei nyt vielä ehkä kannata antaa interille tämänkään kauden scudettoa. Joukkue on ollut toki vakuuttava ja voittanut huonollakin pelillä mutta 23 kierrosta taitaa vielä olla pelaamatta...

 

Niin, ja 2000-luvun alkupuolella neroazzurrilla taisi olla 9 pisteen kaula Juveen vielä 4-5 kierrosta ennen päätöstä mutta kuinkas kävikään? (ja joo, juvellahan tietty oli silloin tuomarit, sarjajohto, lehdistö ja varmasti luonnonvoimatkin puolellaan...)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alunperinkin vain Milan oli se jolla oli kyvyt haastaa Inter.

Kovia väitteitä. Olisi kiva tietää mihin tämä lausunto perustuu. Jos katsotaan historiankirjoja niin voi hyvin olla että Milan olisi Interin kovin haastaja. Mutta itse näkisin kyllä että Roman materiaali on tällä hetkellä vähintään yhtä hyvä ellei jopa parempi kuin Milanin. Milanin ikääntyvä puolustus ja epävarma Dida eivät ole omiaan herättämään luottamusta. Milanilla toki on kokenut ja kova joukkue, mutta kyllä minun papereissa Roma oli yhdessä Milanin kanssa Interin pahin haastaja. Askeleen perässä Interiä, mutta lipsahduksien sattuessa selän takana kurkistamassa.

 

Yksi syy miksi en laske Romaa vielä ulos taistelusta on se että Roma on pelannut kaikkia kärkijoukkueita vastaan jo kertaalleen. Interillä on mm. jäljellä vielä kaksi Milanon derbyä. Niissä voi käydä miten vain, vaikka Inter niihin suosikkina lähtisikin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Milan on hallitseva Euroopan mestari, taloudellisesti eri tasossa Roman kanssa. Milan kykenee taloudellisesti ainoana haastamaan Interin, Juventus hyvin todennäköisesti lähivuosina ehkä jo ensi kaudella. Raha ja menestys kulkevat käsi kädessä, Roma ei kuulu eikä ole merkkejä siitä että kuuluisi tähän suurimpien ryhmään. Tottin ympärille kokonaan rakennettu rakennelma alkaa myös olla tiensä päätöksessä ja montaa kautta ei todellakaan Romalla ole jäljellä saavuttaa vielä jotain.

 

Tuohon isoon putoamisryhmään ainoa lääke olisi vähentää joukkueiden määrää, tasoero kärkipäähän tulee kasvamaan jatkossakin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Napoli matkaa sunnuntaina Sienaan ilman superpelaajaansa Lavezzia, samalla onneksi myös Sienalta puuttuu Maccarone kärjestä. Taktisesti tässä ainoa järkevä vaihtoehto on asettaa koko keskikentän nelikko yhtäaikaa kentälle, kukaan nelikosta ei ansaitse istuttamista eikä kukaan muu ansaitse avauspaikkaa. Varsinkin vaihtoehto jossa Calaio pelaisi Lavezzin paikalla on huonoin mahdollinen ja äijästä on päästävä eroon tammikuussa. Ihmettelen huhuja joissa Calaiosta ollaan kiinnostuneita A:ssa, Bucchista päästiin eroon ja kaverihan ei enää mahdu edes Sienan penkille minkä siis taas kerran tiesin vaikka asiasta mitään tietämättömiä vastaväittäjiä jälleen kerran oli. Paskakaksikko on molemmat alasarjapelaajia ja sinne hankinta voi olla onnistunutkin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tottin ympärille kokonaan rakennettu rakennelma alkaa myös olla tiensä päätöksessä ja montaa kautta ei todellakaan Romalla ole jäljellä saavuttaa vielä jotain.

 

Tämähän väite juuri "kumottiin" Tottin ollessa pois yli 40 päivää luikku-Liedsonin jalkapohja edellä suoritetun taklauksen takia, jolloin Vucinic otti paikan ja käytti sen erinomaisesti! Ilman Tottia haettiin siis mm. vierasvoitot Milanista ja Kievistä (jolla varmistettiin Cl jatkopaikka) ja myös voitto derbystä Laziota vastaan. Ja nyt takaisin tullessaan Er Pupone on pupeltanut kolme peliä(Cagliari, Livorno, ja Manu) ilman maaleja (ja oikeastaan kunnon paikkoja), Mirkon istuessa penkillä tai pelatessaan laidassa tämän takia.

 

Ainahan sitä jauhetaan rooman olevan "totti-riippuvainen", mutta jos sinä älähdät eriävistä mielipiteistä Napoli-palaajien suhteen, niin minä älähdän sitten edellisestä Tottirippuvaisuus -kommentistasi...

Share this post


Link to post
Share on other sites

En tarkoita pelkästään pelillisiä asioita Tottin kohdalla, vaan miehen avulla Roma on saanut myös hankittua parempia pelaajia. Huipputähdet tunnetusti pystyvät vaikuttamaan pelaajien seurapäätöksiinkin, vaikka jostain seurasta paremman palkan saisivatkin.

 

Napolin pelaajistosta väitökset ovat olleet liian dorkia, jotta ne olisi voinut jättää rauhaan älähtämättä. Roman kohdalla ei tälläisiä väitöksiä edes ilmaannu, kun porukka tietää pelaajistosta oikeastikin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Milan on hallitseva Euroopan mestari, taloudellisesti eri tasossa Roman kanssa. Milan kykenee taloudellisesti ainoana haastamaan Interin, Juventus hyvin todennäköisesti lähivuosina ehkä jo ensi kaudella. Raha ja menestys kulkevat käsi kädessä, Roma ei kuulu eikä ole merkkejä siitä että kuuluisi tähän suurimpien ryhmään. Tottin ympärille kokonaan rakennettu rakennelma alkaa myös olla tiensä päätöksessä ja montaa kautta ei todellakaan Romalla ole jäljellä saavuttaa vielä jotain.

 

No itse en puhu kuin tämän kauden mestaruustaistelusta. Siinä ei Milanin Eurot enää paljon auta. Roma on pystynyt rakentamaan tälle kaudelle erittäin kilpailukykyisen joukkueen ilman ex-pääministerin tai ölyjyparonin rahoja. Roma on edelleen mielestäni mukana tämän kauden Scudettotaistelussa.

 

Sitten tuo toinen väite. Roman koko joukkue ei ole rakennettu pelkästään Tottin varaan. Toki Il Capitanon merkitys joukkueelle on erittäin suuri, mutta mitään joukkuetta ei voi kasata vain yhtä pelaajaa ajatellen. Monen kauden päähän on turha alkaa tässä vaiheessa suuntaamaan katseita. Sekään ei toki minua huoleta. Tulevaisuudessa kapteeninnauhaa tulevat Romassa kantamaan sellaiset nimet kuin De Rossi ja Aquilani. Molemmat Roman omia kasvatteja ja erittäin laadukkaita ja ison potentiaalin omaavia pelaajia. Roman paidassa tulee jatkossakin olemaan huippupelaajia jotka saavat houkuteltua lisää huippupelaajia joukkueeseen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Viikonlopun kierros ei kauheita yllätyksiä tuonut, kärjessä Inter repii illalla eron 7 pisteeseen. Loppupäässä Reggina ja Cagliari karkaavat tällä menolla kuten Inter kärjessä toisinpäin, pitkään on Regginakin sinnitellyt mutta nyt taitaa tämä aikakausi kokea päätöksen. Catania jatkoi positiivista kulkuaan, mitään hätäähän ei viime kaudellakaan olisi mitenkään voinut syntyä ilman fanien vahingontekoa. Milanilla on nyt jo 3 peliä rästissä, ne voittamalla nousevat jo hengittelemään kakkossijan tuntumaan ja päivän puheenaihehan on tietenkin ollut Milanin maailmanmestaruus.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Siirtoikkunan isoin kala vaikuttaisi olevan Palermon Amauri, joko Milan tai Juventus Italiassa suuntana. Ulkomaita ei kannata myöskään unohtaa ja varsinkin rahakas Englanti voi pistää tarjouksen kehiin jolle italialaiset eivät pysty vastaamaan.

 

Napolissa poistolistaa riittää ja toivottavasti koko ryhmä ( Gianello, Rullo, Gatti, Capparella, Calaio, De Zerbi, Dalla Bona) saadaan kokonaisuudessaan ulostettua. Mitään hyötyä nyt eikä tulevaisuudessa tästä porukasta ole eikä tule olemaankaan Napolille. Tilalle tulevaa pelaajistoa löytyy nuorista ulkomaalaispelaajista, Hamsykin kontaktien kautta tsekkejä ja slovakkeja haetaan tiukasti. Nimiä on listalla vilissyt niin monta, ettei nimien mainitsemiseen löydy turhaan syytä ennen siirtojen todellista tapahtumista. Bulgaarialaista keskushyökkääjää on ollut listoilla ja tietenkin iso kasa etelä-amerikkalaisia. Ostosuuntaus on selkeä, vain nuoret pelaajat kelpuutetaan joten muut huhut heitetään auttamatta roskikseen. Ajatus ryhmästä joka koostuu pelkästään nuorista noin kaksikymppisistä ulkomaalaispelaajista on kerrassaan unelmallinen, Napolin linjaus on alkanut toimia myös muille suunnan näyttäjänä koska muitakin italialaisjoukkeita on alkanut tulla tappelemaan tälle pelaajamarkkinalle suuremmissa määrin. Seura joka on ollut takapajula toiminnassaan vuosikymmenet, on muuttunut trendinnäyttäjäksi kohti tulevaisuutta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ostosuuntaus on selkeä, vain nuoret pelaajat kelpuutetaan joten muut huhut heitetään auttamatta roskikseen. Ajatus ryhmästä joka koostuu pelkästään nuorista noin kaksikymppisistä ulkomaalaispelaajista on kerrassaan unelmallinen, Napolin linjaus on alkanut toimia myös muille suunnan näyttäjänä koska muitakin italialaisjoukkeita on alkanut tulla tappelemaan tälle pelaajamarkkinalle suuremmissa määrin. Seura joka on ollut takapajula toiminnassaan vuosikymmenet, on muuttunut trendinnäyttäjäksi kohti tulevaisuutta.

Toivon sydämeni pohjasta että tuo yllä kuvailemasi tapa kasata joukkue ei ole tulevaisuutta Serie A:ssa. Varsinkin tuo tummennettu lause on ihan kamala. Siis toivot että kannattamasi Italialainen joukkue haalii pelkkiä ulkomaalaisia ja unohtaa omat juniorit ja muut italialaiset helmet?? Tuollaisella toiminnalla Napoli tappaa oman junioritoiminnan. Uskoisin myös fanienkin sanovan muutaman pahan sanan jos ei omia kasvatteja ja muita italialaisia näy kentällä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Junioritoimintaa ei ole kaikkien seurojen järkevää järjestää, Napolilla omat kasvatit muutenkin olemattomissa eli turhaa rahaa vievää toimintaa. Fanipohja ei kasva Italiassa, markkina muualla ja hankkimalla ulkomaalaispelaajia saadaan uusia kannattajia maailmalta sekä koko seuran kansainvälinen arvostus ja markkina-arvo nousee. Näen tässä pelkästään positiivisia puolia, italialaispelaajille jää kuitenkin pelipaikkoja seuroihin joilla ei ole mahdollisuutta hankkia laadukkaita ulkomaalaispelaajia. Tämä myös vaikuttaa italialaispelaajien markkina-arvoon tervehdyttävästi ja hinta alkaa lähestymään todellista osaamista. Sarjan taso myös nousee ja seurat tervehtyvät pelaajakulujen kaventuessa. Tästä hyötyvät siis kaikki muut kuin sarjassa vapaamatkustajina roikkuvat italialaispelaajat.

 

Tulevaisuutta on myös kotiotteluiden järjestäminen muussa maassa kuin Italiassa, Napoli on tässäkin asiassa etunenässä luomassa uudenlaista sarjakulttuuria ja hienoahan se on lopultakin nähdä Napolin tekevän valoisaa tulevaisuutta. Tulevaisuutta myös muille italialaisseuroille, jotka toimintamallia tulevat kopioimaan varsinkin kun tämäkin kausi käy mainiosti esimerkkinä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×