Jump to content
Sign in to follow this  
Alix

Ulkomaalaisten kohtelu Englannissa

Recommended Posts

Jos keskustelua syntyy, niin voidaan topiikki pistää pystyyn.

Ja sehän tehdään ;)

 

Nyt heitän tämä kissan pöydälle, jota olen jo paljon tätäkin peliä ennen ajatellut: Ulkomaalaispelajat eivät saa tasavertaista kohtelua lädien kanssa valioliigan tuomareilta. Esimerkkejä: Cristiano Ronaldon jo useamman kauden kestänyt sorsiminen. Vapareita jää todella viheltämättä, voin sen näin Poolin miehenäkin todeta. John Obi Mikel saa punaisen siitä, mistä peruslädi ei saa edes varoitusta. Nyt Torresin jaloille saa potkia niin paljon kuin sielu sietää, eikä vapareita, puhumattakaan varoituksista tule kuin harvoin. Ulkomaalaisia taitopelaajia "koulutetaan" valioliigan tavoille, kun taas kovempi otteiset ulkomaalaiset saavat tuomareilta välillä ihan kummallisia varoituksia ja ulosajojakin. Arsenal kärsii näistä asioista myös. Nämä ovat toistaiseksi olleet ihan konkreettisia asioita, mitä sitten kuuluukaan suunsoitto-osastolle? Jotkut stevengerrardit ja waynerooneyt saavat aukoa päätään lukemattomia kertoja pelissä, varoituksetta. Odotappas, kun joku ulkomaalainen erehtyy avaamaan suunsa.

 

Pahoittelen sitä, että esimerkit tulivat vain näistä suurimmista (eikä tarvitse kommentoida Liverpoolin sarjasijoitusta "suurena" :icon_lol:). Näitä tapauksia löytyy varmasti paljon myös muista seuroista. Kaikkia tuomareita en syytä, vaikka se siltä tuntuukin. Mike Riley on mielestäni tässä suhteessa varsin hyvä tuomari. Sama koskee - jo tuomariuransa päättänyttä - Graham Pollia. Näiltä kavereilta pelisilmää löytyy ja mielestäni tuomari voi ihan hyvin keskustella pelaajien kanssa. Ärsyttää todella paljon ne tuomarit, joilla on "suojamuuri" ympärillään, eikä peliä tai tilanteita saa kommentoida/selittää.

 

Ylläolevat lainaukset siis lainattu ketjusta Liverpool 07/08.

 

Tästä on todellakin nähty jo liikaa esimerkkejä viime aikoina. Viimeisimmältä kierrokselta mm. nuo Liverpool-ketjussa mainitut tapahtumat, United-Pompey pelistä Ronaldolle "nappulat nilkkaan"-tälli, jota ei vihelletty, ja varmasti lukuisia muitakin. Aikanaan Patrick Vieira otti kortteja aivan hirveitä määriä. Vaikka en miehestä pidäkään, ja sanon että oikeutettuja kortteja tuli usein, niin voihan se olla että hänenkin kohdallaan yksi osasyy korttitilaston kärjessä keikkumiseen oli ulkomaalaisuus.

 

Suunsoitto, ja kommunikaatio tuomarin kanssa, on edellämainitun lisäksi menossa kohti katastrofia. Oliko nyt Veron joka joskus totesi että pelaaminen englannissa on hankalaa huonolla kielitaidolla. Tämä on varmasti vielä ymmärrettävissä, ja näin on tasan tarkkaan jokaisessa maassa. Kuitenkin, on se joskus kurjaa katsottavaa kun kaksi sanaa enkkua osaava pelaaja yrittää sanoa jotain oikeasti asiallista tuomarille, eikä hän ymmärrä sanaakaan. Pahimmassa tapauksessa lätkäisee korttia perään. Käänteisenä esimerkkinä vaikkapa nyt Wayne Rooney, joka huutaa ties mitä paskaa tuomareille viikosta toiseen, ja saa siitä ainakin omasta mielestäni aika harvoin lappuja. Tiedä sitten ymmärtävätkö tuomarit scouse-murrettakaan...

 

Todetaan nyt vielä että Ronaldo on huono esimerkki, koska hänen kohdallaan on helppo todeta että pelaaja on maineensa vanki. Eikä kyllä hirveästi ole yrittänyt tuota mainetta itsestään karistaa. Riittäköön tuo kritiikistä tällä erää, ei voi valittaa jos maailman paras pelaaja on Unitedin riveissä.

 

Mistä tämä kaikki sitten johtuu? Tuomareiden tietoisesta ratkaisusta tuskin on kyse. Ammattitaidosta ehkä jo vähän. Kielitaidon puutteista? Erilaisista kulttuureista/pelityyleistä? Etelän gigoloiden filmauskulttuurista? Rasismista?

Share this post


Link to post
Share on other sites

En nyt oikein tajua tätä "kohua". Menkää tavalliseen markettiin tai tehtaaseen ja katsokaa miten ulkomaalaisia kohdellaan siellä???

 

TAI Seria Ahan tai La Ligaan, kyllä siellä saa ulkomaalasiet ihan samankaltaista kyytiä kun muuallakin. Onko oikeudenmukaista?? EI!

 

Mitä tulee suunsoittoon niin siihen on yksinkertainenlääke. 5 dumari ylös joka katsoo samantien nopeasti videolta missä mennään, info alas ja sitten siiitä korttia tai vaparia tai pilkkua jos tarvii. NHLssä tämä juttu hoidetaan hienosti, samoin joissain muissa lajeissa...

 

Blatter ja Platini on aivan seniilejä kun eivät halua ottaa ratkaisevaa askelta minkä ansioista jäisi mussutukset ja spekulaatiot pois.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×