Jump to content
Sign in to follow this  
Jaqo

Italian joukkue EM-kisoissa 2008

Recommended Posts

Tästä aiheesta ei tuntunut löytyvän omaa ketjua, joten tässä olisi. Elikkä ketkä lähtevät kohti itävaltaa/sveitsiä ja ketkä jäävät kotiin. Tänne voi siis esittää omia mielipiteitään, faktoja, muiden mielipiteitä ja laittaa linkkejä asiaa koskevista keskusteluista.

 

Tämmöstä ajattelin..

 

Hyökkäykseen näyttää tällä hetkellä olevan ainakin tungosta. Mahdollisia ehdokkaita olisivat ainakin Toni, Del Piero, Iaquinta, Borriello, Quagliarella, Di Natale ja Palladino. Eikä nyt myöskään unohdeta Milanin tähtiä Inzaghia ja Gilardinoa. Itse pitäisin varmimpina ehdokkaina Tonia, DP:tä ja Di Natalea jotka ovat esittäneet hyviä otteita tällä kaudella. Borrielloa en tunne hyvin, mutta jos maalimäärää on uskominen niin myös hänet voidaan nähdä kesän kisoissa.

 

Keskikentältä löytyy myös paljon spekuloitavaa. Mitä luultavimmin ainakin Pirlo, Perrotta, Camoranesi ja De Rossi ovat mukana. Muita ehdokkaita ovat esimerkiksi viime ottelussa portugalia vastaan pelanneet Semioli, Ambrosini ja Aquilani. Näidän lisäksi on tietysti Gattuso vaikkei hän olekkaan päässyt omalle tasolleen viime aikoina.

 

Puolustus tuntuu tällä hetkellä ehkäpä selvimmältä (jos maalivahtia ei lasketa ;))

Varmimpia heittoja voisivat olla Cannavaro, Grosso, Zambrotta, Materazzi ja Oddo. Lisäksi tulee mieleen ainakin Panucci, Zaccardo Cassetti ja Barzagli.

 

Maalivahdeiksi Buffonin lisäksi voisivat tulla penkinlämmitystehtäviin Amelia ja De Sanctis.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei Oddoa:( no sinne se menee ei voi mitään. Del Piero ei ole todellakaan varma eikä varmaan Palladinollakaan ole kovin hyviä mahiksia päästä em kisoihin.. unohdit Amaurin! ja Cassanon.. toivottavasti molemmat pääsevät mukaan.

Semioli myös pois ja mukaan vielä Taddei,Chiellini, Gamberini.

4-3-3 taktiikkana ja hyökkäyksessä Del Piero/Di Natale vasemmalla, oikealla Cassano ja kärjessä Toni ja juhlat voi alkaa sillä EM-mestaruus on varma niin on myös Cassanon maalikuninkuus.:lick:

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Keskikentältä löytyy myös paljon spekuloitavaa. Mitä luultavimmin ainakin Pirlo, Perrotta, Camoranesi ja De Rossi ovat mukana. Muita ehdokkaita ovat ainakin viime ottelussa portugalia vastaan pelanneet Semioli, Ambrosini ja Aquilani. Näidän lisäksi on tietysti Gattuso vaikkei hän olekkaan päässyt omalle tasolleen viime aikoina.

 

Samaa mieltä, mutta mielestäni C.Zanetti ansaitsee paikan ainakin kisa-kandidaatien ryhmään. Ollut mielestäni Juven eliittiä tällä kaudella. Pitänyt ajoittain keskikentän pohjaa yksin hallussaan. Tai sanotaan näin, että on De Rossia huonompi, mutta väsyneen Gattuson päihittää. Kun tämän kauden otteisiin suoraan katsotaan. Ollut Juven keskikentän sydän Tiagon flopatessa. Totta kai Nocerinosta on ollut apua, ja hänkin on ylittänyt varmasti kaikkien odotukset, mutta ei vielä kisoihin, ensiksi kokemusta, kokemusta ja sen päälle kokemusta. Odotukset tästä kaverista ovat kyllä korkealla.

 

Oma keskikentän miehitykseni näyttäisi tältä juuri nyt: Pirlo, Camo, De Rossi, Aquilani, C.Zanetti, sekä Semioli. Mutta katsellaan kausi loppuun, niin ollaan tämänkin suhteen viisampia.. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ohhoh. Nöyränä näköjään unohdin omat pois laskuista. Eli C.Zanetti ja Chiellini tietysti myös mukana (ainakin spekuloinneissa) vaikken kuitenkaan jaksa ihan uskoa että suoraan avaukseen ryntäisivät. Joukkueeseen on kuitenkin molemmilla loistavat mahdollisuudet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Omasta mielestä tälläinen miehitys ois hyvä:

 

Maalivahdit: Buffon, Amelia Toldo.

 

Puolustus: Zaccardo, Grosso, Cannavaro, Barzagli, Zambrotta, Materazzi ja Chiellini.

 

Keskikenttä: Pirlo, Camo, Aquilani, C. Zanetti, De Rossi, Perrotta ja Ambrosini

 

Hyökkäys: Toni, Ale, Quagliarella, Di Natale ja Borriello

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://www.goal.com/en/Articolo.aspx?ContenutoId=631535

Vähän jännittää tämä Del Pieron tilanne. Viimeinen harjoitusottelu ennen kisajoukkueen nimeämistä eikä häntä vieläkään valittu mukaan. Alkaa pikkasen ihmetyttämään nämä Donadonin aivoitukset. Del Pierollahan on loistava vire päällä! Hänet valittiin myös serie a:n viikon kokoonpanoon.

 

Tietysti pitää muistaa että tuossa Espanja ottelun kokoonpanossa on vain 21 miestä, kun taas itävaltaan lähtee 23 pelaajaa.

 

Tässä siis seuraavan harkkamatsin kokoonpano:

Goalkeepers: Marco Amelia, Gianluigi Buffon

Defenders: Andrea Barzagli, Fabio Cannavaro, Fabio Grosso, Marco Materazzi, Massimo Oddo, Christian Panucci, Gianluca Zambrotta

Midfielders: Massimo Ambrosini, Alberto Aquilani, Mauro Camoranesi, Daniele De Rossi, Gennaro Gattuso, Simone Perrotta, Andrea Pirlo

Forwards: Marco Borriello, Antonio Di Natale, Vincenzo Iaquinta, Fabio Quagliarella, Luca Toni.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ranierihan oli jo ihmeissään, ja sanoi, että muutkin valmentajat ovat, jos Del Pieroa ei valita maajoukkueeseen. Ranieri arveli, että Donadoni varmasti tuntee Del Pieron jo niin hyvin, että nimeää hänet sitten vasta kisoihin.

 

Tässä Donadonin kommenteja, eli toivoa vielä olisi (myös Chiellinillä)

http://www.goal.com/en/Articolo.aspx?ContenutoId=634321

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mitä nyt parisenkymmentä Milanin matsia tällä kaudella katsoneena voin sanoa, että Ambro eikä Gattuso ole kisapaikkaa ansainnut. Del Piero pitäisi kyllä kärkeen ottaa. Ellei Inzaghi vie sitä paikkaa :mrgreen:

 

Enkä kyllä rehellisyyden nimissä Oddoakaan kisoihin päästäisi. Parempiakin löytyy. Ja Cassano ei voi mitenkään olla JOUKKUEELLE hyödyksi, sen verran lapsellinen kakara on. Pelitaidot ehkä riittäisikin, mutta pilaisi vaan joukkuehengen joten "no thanks".

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tässä ensimmäinen "hyvä" peruste sille, miksi Italian joukkue näyttää siltä kuin näyttää.

http://www.goal.com/en/Articolo.aspx?ContenutoId=634479#Comm

 

Idea on siis se, että Italian hyökkäystaktiikka on 4-3-3 ja puolustustaktiikka 4-5-1

 

Hyökkäyksen osalta se tarkoittaa sitä, että hormoonihirviö Luca Toni pelaa kärkeä ja Di Natale ja Camoranesi laitahyökkääjinä. Kun puolustetaan, edellämainitut tipahtavat keskikentällä. Iaquinta on Camoranesin varamies ja Quagrialella taas Di Natalen.

 

Sääliksi kyllä käy Del Pieroa. Tottin takia hän ei ole koskaan 2000-l. saanut kunnonnäyttöpaikkaa. Nyt kun Totti on "goodbye ja näkemiin", niin sitten valmentaja vaihtaa täysin uuteen systeemin.:undecided:

 

Toivottavasti tämä artikkeli on väärässä, sillä haluaisin kovasti Italian pelaavaan 4-4-2 järjestelmää, ja Del Pieron olevan kymppipaikalla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ITALY: THE CALLED UP PLAYERS

3/22/2008 9:05:00 PM

MILAN - Here are all the called up players by Italy for the friendly against Spain:

 

GOALKEEPERS: Amelia (Livorno), Buffon (Juventus)

 

DEFENDERS: Barzagli (Palermo), Cannavaro (Real Madrid), Grosso (Lione), Materazzi (Inter), Oddo (Milan), Panucci (Roma), Zambrotta (Barcellona)

 

MIDFIELDERS: Ambrosini (Milan), Aquilani (Roma), Camoranesi (Juventus), De Rossi (Roma), Gattuso (Milan), Perrotta (Roma), Pirlo (Milan)

 

STRIKERS: Borriello (Genoa), Di Natale (Udinese), Iaquinta (Juventus), Quagliarella (Udinese), Toni (Bayern)

 

E: Oho, Jaqo ehti ennen minua postaa tämä lista. Tämä on sitten milan-ystävällisempi lista :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täytyy toivoa että Italia olisi Espanjaa vastaan hyvin tehoton. Ehkäpä Donadoni silloi tajuaa että tarvitsee Alexia pärjätäkseen(ellei ole tajunnut jo).

 

Mielenkiintoista nähdä Gattuso pelaamassa. Vaikka pelit eivät olekkaan kulkeneet punamustissa, niin toivotaan että hän nousee taas yhdeksi Italian johtohahmoista. Keskikenttä tarvitsee toimivan Gattuson.

 

Ja ehkäpä Donadoni huomaa tulevassa Espanja ottelussa myös kuinka Materazzia pyöritetään. Tästä voisi aueta Chiellinille paikka. Ellei hän ole jo juuri se nimeämätön puolustaja

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kyllähän on täysin selvää että Del Piero kuuluu em-kisajoukkueeseen, kahdestakin syystä. Ensinnäkin mies on huipputikissä, kykenee aivan varmasti hienoihin suorituksiin myös kesällä Italian paidassa. Toiseksi miehellä on paljon kokemusta ja kokemusta on nimenomaan myös voittamisesta. Toivotaan että Donadoni tulee järkiinsä ja ottaa DP:n mukaan kisajengiin. Eikä se Chiellinikään olis huono vaihtoehto sinne puolustukseen, varsinkin kun miettii miten esim. just Materazzi on viimeaikoina esiintyny. Jos puhutaan vanhoilla meriiteillä joukkueeseen pääsemisestä niin Materazzilla ja Del Pierolla on kummallakin niitä riittävästi, mutta Del Piero on myös tällä hetkellä yks Italian parhaista pelipaikallaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ainakaan nykykunnon mukaan Materazzi, Grosso, Oddo, Ambrosini, Gattuso eivät ansaitse maajoukkuepaikkaa. DP vähän siinä ja siinä, ailahtelevainen ja harvoin loistanut maajoukkueessa. Vaihtopenkille tosin miehen valitsisin jos kunto vähäänkään säilyy, Chiellini ilman muuta myös kesän kisoihin mikäli hieman kuntoutuu...siinä meillä loistava manttelinperijä ikääntyvälle ja nykykunnollaan erittäin hitaalle Materazzille.

 

Itse nostaisin kesän kisoihin myös Villarealin Rossin (toivon myös että Inter satsaisi tähän mieheen ensi kesänä).

 

Tämän illan avaus voisi olla esim seuraavanlainen: Buffon, Panucci, Cannavaro, Barzagli, Zambrotta, Aquilani, De Rossi, Camoranesi, Pirlo, Di Natale, Toni.

 

Luulen vaan että Oddo, Materazzi, Gattuso vievät Panuccin, Barzaglin ja Aquilanin paikat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ongelmana tässä on se, että jos pelot toteutuvat, on Donadoni siis lähdössä pelaamaan tiukasti yhdenlaista systeemiä.

 

Tämähän on ihna selvä itsemurha, sillä 4-3-3 ei todellakaan ole yhtä tehokas, kuin 4-4-2. Ja jos Donadonilla on vain kolme kärkeä ja heille selvät varamiehet, ollaan menossa vessasta alas.

 

Ensinnäkin, Del Pierolla on se kokemus ja tietty esimerkki/johtajuus jota arvokisoissa kaipaa. Toisekseen DP on palannut takaisin huipputasollen ja pelaa ja treenaa paremmin nyt kuin moniin vuosiin. Kolmanneksi, Totti on poissa eli se AINOA este joka on tiettyjen italialaisten valmentajien mielisairaassa mielessä (Trapattoni, Zoff etc) estänyt Del Pieron peluuttamisen, on poissa.

 

Nytko Donadoni väittää, että hänellä ei ole tarvetta Italian, eittämättä parhaalle playmakerille tai 10-paikan pelaajalle? Huhhheijaa.

 

Miksi tämä formaatio ei voisi toimia?

 

-------Buffon--------

Oddo--Cannavaro--Barzagli---Zambrotta

Camoranesi--Perotta--Pirlo---Di Natale--

----Toni----Del Piero

 

 

Ainakin paperilla.

 

Ilman Del Pieroa Donadoni ei voi edes haaveilla 4-4-2 formaatioista tai mistään muusta erilaisesta. Tai siis ei sen tarvitse juuri DEL PIERO olla, mutta kun hän sattuu olemaan Italian paras pelinrakentaja (kun Tottikaan ei ole kisoissa)....no mikäs siinä "jätetään kotiin vaan" sanoo Donadoni.

 

Toinen juttu mikä kävi mielessä oli se, että ehkäpä Donadoni on jo päättänyt (kuten Ranieri sanoi), että DP on kisoissa, kävi miten kävi.

Syy sille, miksi hän ei ole tätä matseihin kutsunut voisi liittyä viime syksyn kommenttiin "pelaan vain, jos Donadoni laittaa minut hykkäykseen". Mahdollisesti Donadoni on tällä taktiikalla (ei kutsu DP:tä jengiin) halunnut puristaa hänestä enemmän ulos. Nythän Del Piero on treenannut itsekseen enemmän kuin koskaan ja tsempannut kuin eläin (pelaa pitkästä aikaa koko ajan täydet 90min). Ehkä tämän Donadonin on halunnut nähdä ja näyttää muille, että se paikka on ansaittava.

 

Ja täytyy kyllä sanoa, että tuntuisi ainakin erittäin epäreilulta DP:tä kohtaan jos palkinnoksi ei kolahtaisi kutsua tiimiin. Kaiken tämän tsempin jälkeen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Donadoni on yks m*lkku joka tapauksessa

 

Minun mielestäni Donadoni on kohdellut Del Pieroa koko ajan ala-arvoisesti eikä meno ole paremmaksi muuttunut. Jos DP haluaa joukkueeseen, pitäisi hänen sinne päästää, varsinkin tuossa kunnossa.

 

Nyt jos hänet sitten valittaisiin kaiken tämän nöyryytyksen jälkeen, niin en kyllä antaisi pisteitä Donadonille siitä. Miten DP:n pitäisi johtaa joukkuetta, kun hän ei ole pelannut sen kanssa yhtään kunnon matsia. Mitä järkeä olisi edes ottaa häntä tässä tilanteessa joukkueeseen. Vaikka Italia kyllä tarvitsee DP:n jo ihan vapareiden, kulmien ja rangaistuspotkujen vuoksi. Noilla kaikilla voitetaan arvoturnauksia, capisci Donadoni?

 

Veikkaus: EM-kisojen jälkeen Donadoni ei kuulu enää Italian maajoukkueeseen, mutta Del Piero kuuluu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Näitä varten Pirlo on luotu maanpäälle, eikä mikään DP

Ja siinä vaiheessa kun Pirlo ottaa toisen keltasen ja loukkaantuu?...

 

Ja kyllä Del Piero ihan yhtä pätevästi nuo osa-alueet hoitaa kuin Pirlokin. Molemmat hyviä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Siellä se Italia pelailee Espanjaa vastaan.

 

Hyökkäys on toiminut Pirlon ja Camoranesin kautta ihan viksusti.

 

Edelleen en vain ymmärrä minkä takia Di Natalen pitäisi pelata aloituskokoonpanossa, eikä Del Pieron?...tämä peli ei ainakaan ole antanut sille mitään selitystä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Edelleen en vain ymmärrä minkä takia Di Natalen pitäisi pelata aloituskokoonpanossa, eikä Del Pieron?...tämä peli ei ainakaan ole antanut sille mitään selitystä.

Ei Del Monte tolle paikalle sovi, omasta mielestäni liian hidas tuolle pelipaikalle ja tähän pelityyliin/ryhmittymään. Di Natalelle tuo pelipaikka sopii paremmin kuin hyvin.

 

DP:stä vielä sen verran etten usko että miestä valitaan EM kisoihin mukaan ja ihan oikeutetusti jos/kun tällä pelityylillä mennään.

 

Pelistä sen verran että ihan ok peli vaikka tappio tulikin. Cannavaron ja Barzaglin mietteet eivät osuneet yhteen ja Cannan purkupallo suoraan Villalle joka tykitti hienosti yläkulmaan. Italialla omat paikkansa, muunmuassa ylärima ja aika kyseenalaisesti Tonin maali hylättiin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minun mielestäni Donadoni on kohdellut Del Pieroa koko ajan ala-arvoisesti eikä meno ole paremmaksi muuttunut. Jos DP haluaa joukkueeseen, pitäisi hänen sinne päästää, varsinkin tuossa kunnossa.

 

Joo, nykykuntoinen Del Piero pitäisi olla heittämällä miehistössä. Donadonilla vain on selvästi jotakin henkilökohtaista DP:tä vastaan. Sieltä jos puuttuu sekä Totti, että Del Piero, pilkkukisassa tulee varmasti takkiin...

 

Siinä vaiheessa pistetään Luca Cigarini kentälle, mutta kun molemmat (DP) eivät ole käytössä niin ei auta jossittelu.

Cigarini on vielä liian nuori, vasta Azzurrini kamaa. Miten Pirlon vaparit ovat olleet tälläkaudella? Todella heikkoja, katso DP vastaavia! :rules:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Melko tehottomalta näytti lukuunottamatta Camoranesia ja Pirlon keskityksiä. Muuten ihan ok peli. Olisi tarvinnut enemmän ajatusta sinne hyökkäykseen (erityisesti vasemmalle). Varsinkin Pirlon lähtiessä vaihtoon sinne ei jääny ketään kuka olisi pystynyt rakentelemaan hyökkäyksiä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×