Jump to content
Sign in to follow this  
G.Rossi

Man Utd - Liverpool 23.3

Recommended Posts

Tätä ottelua ollaan jo odoteltukin. Nyt se on jo lähellä, alle kaksi vuorokautta. United on pelannut tehottomasti viime ottelut, kun taas Liverpool on ollut hurjassa iskussa. Torres on ilmeisesti tehnyt viimeisessä kahdeksassa ottelussaan kymmenen maalia. Nämä ottelut ovat kuitenkin hyvin usein niitä, joissa tilastot ja heitetään romukoppaan ja päivän kunto voitontahdon ohella ratkaisee.

 

Rion peluu epävarmaa, van der Sarin todennäköisempää. Sanottakoon myös, että Saha on hyvin hyvin luultavasti sivussa kokoonpanosta Bolton-ottelussa tulleen 'kolhun' vuoksi. Kuszczak pelasi loistavasti Boltonia vastaan, joten sikäli VDS:n poissaolo ei olisi katastrofi. Tosin avaukset ovat paljon parempia van der Sarilla ja jalkapeli muutenkin. Ferdinandin saaminen puolustukseen on sen sijaan ensisijaisen tärkeää mielestäni. Nyt on vielä vaikea sanoa pelaako hän, mutta sitä toivon sydämestäni. Kaikki varmasti muistavat tämän kauden matsin Anfieldillä, jossa Rio oli ehdoton kentän kuningas. Loistavia kapteenin elkeitä esitti siinä ottelussa. Rio syttyy aina parhaiten Poolia vastaan.

 

Kokoonpanon arpominen seuraavaksi. Puolustuslinja on selkiö Riosta toki riippuen. Jos Rio ei pelaa uskon Brownin ottavan topparin paikan ja O'Shean oikean pakin paikan. Hargreaves tässä tapauksessa tuskin oikeaksi pakiksi menisi, mutta ei sitäkään voi kokonaan laskea pois laskuista. Mietittävää sitten riittää puolustuksen jälkeen. Onko kentällä yksi kärki, Rooney, vai myös Tevez. Anfieldillä taisi ainakin olla Tevez - Rooney kärjessä. Toisaalta jos tässä halutaan keskikentän valtikka ottaa hyvin haltuun, niin silloin sinne voitaisiin heittää enemmän jätkiä ja pelata Lyon-otteluiden tapaan. Vaihtoehdot olisivat silloin seuraavat.

 

---------Rooney - Tevez

--Nani - Scholes - Carrick - Ronaldo

-----Evra - Vidic - Rio - Brown

 

------------Rooney

Nani-------------------Ronaldo

------Scholes - Carrick

---------Hargreaves

--Evra - Vidic - Rio - Brown

 

EDIT: Pakko lisätä vielä yksi vaihtoehto.

 

--------Rooney - Tevez - Ronaldo

------Anderson - Carrick - Hargreaves

 

Hyökkäyksen osalta siis, mutta tiedä tuostakaan. Kunhan kartoitan mahdollisuuksia.

 

Kuszczak maalissa jos VDS ei ole kunnossa. Sen näkee sitten. Giggsiä en siis mielelläni näe avauksessa. Nani kehiin vaikka viimeistely olikin heikkoa Boltonia vastaan, puolustaa kuitenkin paremmin nykyisin, juoksee paremmin, keskittää paremmin yms. kuin Giggs. Tosin ei kai Giggsiä lepuutettu tätä varten keskiviikkona? Keskikentän keskusta on taas ärsyttävän vaikea. Carrickin sinne kuitenkin haluan jokatapauksessa. Mutta mitäs jos lähdetään 4-4-2, onko hänen parinaan Scholes, Anderson vai Hargreaves? Scholesin kanssa toimii parhaiten, mutta sitten Hargreaves taasen puolustaa. Tosin tämä on kotiottelu ja siksi Scholes - Carrick saisi hyökkäyksiä luotua, ei nyt mennä vastahyökkäyspelillä. Anfieldillähän oli Anderson - Hargo parina ja kummatkin olivat liekeissä, Anderson todella liekeissä.

 

Kyllä se on sitten vaikeaa. Vähän uskoisin, että tuolla 4-4-2 lähdetään, sitä kyllä toivonkin. Mutta vaikea se on keskikenttä muodostaa. Anderson voisi syttyä huimaan iskuun, on ainakin antanut sellaisia lausuntoja medialle, että hän on tästä ottelusta innoissaan. SAF:lla on vaikea ratkaisu. Ketkä muodostavat keskikentän keskustan? Hargreaves ja Anderson ovat sinänsä samantyylisiä pelaajia, että kumpikin yleensä ennemmin rynniin vastustajan puolustuksen läpi kuin syöttävät. Carrick ja Scholes ovat täysin vastakohtia. Energisyyttä olisi kaikkein eniten juuri Anderson - Hargreavesilla, mutta millä taktiikalla peliä pelataan ratkoo ketkä ovat kentällä. Ja jos Scholes - Carrick on parina, se kyllä avaa Poolin vastahyökkäyksille oven enemmän raolleen kuin joku muu ratkaisu. En osaa kyllä lainkaan sanoa. Nuo nyt tuolla ylhäällä vain muodollisuuksia. Periaatteessa kaikki kelpaa, kunhan voitto tulee hienon ottelun jälkeen.

 

If you all hate scousers

If you all hate scousers clap your hands,

If you all hate scousers clap your hands,

If you all hate scousers, all hate scousers,

All hate scousers clap your hands!

 

UNITED! Luodaan nyt pientä tunnelmaa ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Noniin, onhan tätä jo odotettukin. Sunnuntaista voi tulla upea päivä tai sitten se voi pilata koko alkavan viikon. Toivottavasti Arsenal ja Chelsea jakavat pisteet. :D

 

Suurin huolenaihe ottelun alla on Ferdinandin kunto. Mitä olen kuvia joukkueen harjoituksista nähnyt, niin kaveri ainakin siellä sen näköinen, ettei mitään ongelmia olisi. No, kuviahan ne vain, ja vaikea niistä suurempia johtopäätöksia tehdä, mutta toivottavasti mies olisi kunnossa. Ehkä Ferguson vähän kiusoittelee vastustajan kanssa ja Riolla ei sen kummempia ongelmia oikeasti olekaan. Mutta kuitenkin, jos joku pystyy Torresin pysäyttämään, niin se on Rio. Ilman häntä uskon, että ongelmia tulee olemaan paljon puolustuksessa.

 

Jos Ferdinand on kunnossa, niin puolustuslinjahan on selvä:

 

Brown - Ferdinand - Vidic - Evra

 

Jos hän taas ei ole niin mielestäni paras vaihtoehto tällöin olisi:

 

O'Shea - Brown - Vidic - Evra -

 

Toki oikealle voisi laittaa vaikka Hargreavesin tai Fletcherin, mutta turvallisin olisi O'Shea.

 

Muun osaston arvioiminen onkin sitten jo arpomista. Itse näkisin mielelläni Tevezin ja etenkin CARRICKIN kentällä. On erittäin vaikeata ennustaa kuka pelaisi Carrickin rinnalla. Scholes & Carrick on parivaljakkona kaikista toimivin, mutta Scholesin puolustuskyvyt pistävät vähän huolestuttamaan. Tosin, hyvinhän ottelut sujuivat viime kaudellakin tällä combolla.

Sitten on vielä Anderson ja Hargreaves, joista kumpi vaan voi hyvin olla avauskokoonpanossa. Kaikki kolme tuovat jotakin Unitedin peliin, mutta kenet kannattaa valita tämänkaltaiseen otteluun ?

 

Jos lähdemme otteluun 4-4-2- systeemillä, niin mielestäni toisella laidalla pitäisi pelata Nani, vaikkakin Giggs olisi kunnossa. Giggs saattaa olla puolustuksen kannalta Nania parempi vaihtoehto, mutta mies on ollut sen verran jäässä, että mielummin näkisin Nanin kirmaavaan pitkin vasenta laitaa.

 

Toivottavasti nähdään sekä Tevez että Rooney kentällä. Rooney ei ole osunut siihen 'ladon seinäänkään' viime aikoina, mutta varmasti syttyy tähän otteluun. Tevez onkin jo moneen otteeseen todistanut, että viihtyy kovissa peleissä.

 

Itse en aivan sanoisi, että Liverpool on hurjassa iskussa. Toki joukkoon mahtuu hieno Interin nollaaminen, mutta muuten ottelut ovatkin olleet otteluita, jonka tuon tasoisen joukkueen pitäisikin hoitaa, etenkin kun suuri osa niistä on ollut kotona. Hyvässä vireessä joukkue kuitenkin on ja etenkin Torres on ollut kovassa tikissä viime aikoina.

 

Aika hiljentää ne vähäisetkin Liverpool-fanit, jotka jaksavat vielä uneksia mestaruudesta. Kyllä, niitäkin on. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kauden yksi herkkuhetkistä on kohta tosiaan käsillä. Liverpoolia vastaan tuskin koskaan täytyy pelaajia erityisemmin motivoida. Se sytyttää aina, sillä pelissä on paljon enemmän kuin pelkät pisteet. Poolilla ei niin suuria paineita loppukaudeksi ole kuin Unitedilla, ja heille tällainen lievä altavastaajan asema varmasti sopii hyvin.

 

Heitämpä oman lusikkani soppaan kokoonpanoveikkailuissa:

 

Maalivahti

Pelaa maalissa sitten VdS tai Kuszczak, maalivahtipeliin United tuskin kompastuu. Kuszczak on aikas hyvin pärjännyt muutamassa kovemmassakin koitoksessa. VdS toisi toki rauhallisuutta ja kokemusta takalinjoille.

 

Puolustus

Luulen että Rio saadaan kehiin, muuten voi Vidicille tulla ongelmia liukkaan Torresin kanssa. Brown on toppariksi päästessään aina katastrofialtis, O'Shea kyllä pystyisi tällöin hoitamaan oikean laidan (tai Hargo). Toivon mukaan tuttu permanentti saadaan käyttöön. Evran nousut ovat nytkin avainasemassa hyökkäyspäässä.

 

Keskikenttä

Neljän miehen kk on toivottavasti se jota SAF käyttää. Hyvin se on toiminut sekä Arsua, Poolia että Chelskia vastaan. Keskelle heittäisin kaksikon Hargreaves-Anderson. He ovat mielestäni pärjänneet parhaiten isoja joukkueita vastaan, samoin edellisessä Pool -kohtaamisessa. Tässä parissa on hyvää se, että molemmilla on selkeät roolit, tosin Anderson pystyy myös riistämään palloja. Carrick/Scholesy kentälle kun alkaa väsymys painaa. Vasemmalle voi yhtä hyvin istuttaa joko Nanin tai Giggsyn. Nanillakaan ei viime peleissä ole kulkenut kovin kummoisesti. Melkeinpä laittaisin Giggsyn avaukseen ja Nani sitten vaihdosta tuomaan ratkaisuja jos tarvii. Ronaldo on tehnyt maaleja liukuhihnalta pikkujoukkueita vastaan, nyt toivotaan erityisesti onnistumisia kun vastassa on kovemman tason joukkue.

 

Hyökkäys

Ei pitäisi olla mitään ihmeellistä tällä osastolla. Rooney ja Tevez mielellään molemmat kärkeen, jos maalejakin halutaan tehdä. Saha siis ilmeisesti poissa?! Noh tuskimpa suuremmin vaikuttaa.

 

SAF lopullisen avauksen aina loihtii, mutta hauskahan näitä on veikkailla. Vähämaalinen ottelu kaiken järjen mukaan tiedossa, ensimmäisen maalin tekevä joukkue on vahvoilla. Voitto tästä niin ollaan askeleen lähempänä mestaruutta. Riippuen tietysti Chelsea-Arsenal -pelin lopputuloksesta. Viime aikoina ollaan Poolia vastaan pärjätty todella hyvin, välillä pienellä onnellakin. Päivän vire ja mentaalipuoli silti yleensä ratkaisee tällaiset ottelut, niin kuin G.Rossi jo ylempänä mainitsi. Kunhan jokainen pelaaja puristaa itsestään sen 100% ja vähän ylikin, voitto on Unitedin.

 

Sunnuntaita odotellessa... :drunk1:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oon aika pessimistinen, eikä vähiten Torresin takia. Se jäbä kyl pelottaa, on se vaan niin huikee. Torresin jos United puolustus saa jätettyä nollille, nii ei me ainakaa tätä matsii hävitä :tongue: Vidalle lankeaa suuri rooli Torresin pitämisessä.

 

Oman lusikkansa soppaan heittää Sir Alex Ferguson. Nyt on niin laaja rinki, että on paha haistella managerin tuntoja. SAF saattaa taikoa kentälle mitä vain, nyt on mistä valita. Päivän kunto ratkaisee. SAF näkee kuitenki pelaajat joka päivä, joten luotan siihen, että parhaat juoksevat kentälle sunnuntaina. Mä oon aika samoilla linjoilla Ole Gunnarin kans, et 4-4-2 ja Anderson - Hargreaves keskikentälle. Ronaldo toivon mukaan laidalla, jotta saadaan Rooney ja Tevez kärkeen.

 

Voitto olisi erittäin hieno juttu, ja sysäisi Arsenalille paineita heidän myöhäisempään otteluun Chelsea vastaan. Veikkausta en laita (ainakaan vielä), luulempa kuitenkin, että Ronaldo ratkaisee (kukas muukaan :lol:).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itse lähtisin tälläisella muodostelmalla.

 

------------Rooney

-------Tevez

Nani -------Anderson ----- Ronaldo

-----------Hargreaves

Evra-----Vidic----Rio?-----Brown

------------Vds/Kuza

 

Hieman puolutavampaa ja kunnon keskikentän pohjalla liikenteeseen. Hargreavesin tehtävänä olisi hiljentää Torres, joka on ollut kovassa vedossa viimeaikoina, vaikka isompia seuroja vastaan ollut suhteellisen jäässä. Nani ja Ronaldo hoittaa laidat ja Anderson vipeltää keskustassa. Tevez pelaa tällä kertaa alempana, mutta vaihtelevat tiuhasti paikkoja Rooneyn kanssa.

 

Tiukkaa tulee olemaan, mutta peli on kotona joten voitto tulee!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tylsään pääsiäiseen huikea huipennus. Maksa-allas on paha vastus eikä tosiaan vähiten Torresin ansiosta. Paljon on pelissä; mestaruus ja, mikä tärkeintä, maine kaveripiirissä. Mutta nyt on hyvät fiilikset sunnuntain suhteen, voitto tulee. ONE UNITED!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Merseysidelaisia vastaan tuskin tarvitsee epäillä joukkueen syttymistä - onhan kyseessä harras ja ajoittain väkivaltainenkin tapahtuma (lähinnä kentällä siis).

 

Rion mahdollinen poissaolo on huolestuttavaa, mutta täytyy muistaa, että toppariksi voi SAF tällä hetkellä heittää niin Wesin, Johnnyn, Piquen kuin ehkä (jyrkkä sellainen) Garynkin (no ei ehkä Garya, mutta kiva olis nähdä kapu kehissä). :)

 

Uskotaan Sir Alexin ihmeelliseen maailmaan. "Livin' in a Fergie wonderland!"

 

Itse yritän päästä pelipaikoille katsomaan Helsingin keskustaan, mutta nyt näyttää pahalta, kun Rovaniemellä olen kuumeen kourissa. Aivan sama. Iltajunaan! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rion mahdollinen poissaolo on huolestuttavaa, mutta täytyy muistaa, että toppariksi voi SAF tällä hetkellä heittää niin Wesin, Johnnyn, Piquen kuin ehkä (jyrkkä sellainen) Garynkin (no ei ehkä Garya, mutta kiva olis nähdä kapu kehissä). :)

No niin justiinsa. Ei se määrä vaan laatu. Eikö lainkaan huoleta, ettei tuossa ole yhtään huipputopparia? Valitettavaa, mutta totta on, ettei löydy kuin kaksi huipputopparia. Wes on mun mielestä se kolmas vaihtoehto, mutta ei topparin tontilla lähelläkään Rion ja Vidicin tasoa. Pique on edelleen kuin aikapommi, ihan kuin Wes nuorempana.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No niin justiinsa. Ei se määrä vaan laatu. Eikö lainkaan huoleta, ettei tuossa ole yhtään huipputopparia? Valitettavaa, mutta totta on, ettei löydy kuin kaksi huipputopparia. Wes on mun mielestä se kolmas vaihtoehto, mutta ei topparin tontilla lähelläkään Rion ja Vidicin tasoa. Pique on edelleen kuin aikapommi, ihan kuin Wes nuorempana.

Brown menee minusta ihan hyvin Rion parina, mutta ovat mielestäni Vidicin kanssa liian samantyyppisiä pelatakseen yhdessä. Pique ei tällä hetkellä ole tarpeeksi hyvä/varma tällaiseen matsiin, mutta potentiaalia ja taitoa kyllä löytyy kehittyä Rion tyyppiseksi. Enemmän peliaikaa ns. huonommissa matseissa Piquelle niin hyvä tulee. Minusta emme edes tarvitse hankkia välttämättä kolmatta "huippu" topparia, jos vastuuta voisi jakaa ja sitä kautta saada muillekin jätkille varmuutta.

 

Noh, pitää muistaa, että on niitä ongelmia muillakin...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sir Alexin hauskat kommentit huomisesta matsista:

 

"The three of us in the title race have all got hard games and none of us are certainties to win. Sunday's results won't be decisive but if we win and Arsenal and Chelsea both lose, it will be a big day for us! But seriously, the team that shows real consistency now will win the league. Hopefully we can do that.”

 

Huomatkaa, että SAFin "mielestä" L'fool ei ole enää mukana mestaruustaistossa. Mies osaa Mind Gamesit loistavasti :) Huomista odotellessa...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sir Alexin hauskat kommentit huomisesta matsista:

 

"The three of us in the title race have all got hard games and none of us are certainties to win. Sunday's results won't be decisive but if we win and Arsenal and Chelsea both lose, it will be a big day for us! But seriously, the team that shows real consistency now will win the league. Hopefully we can do that.”

 

Huomatkaa, että SAFin "mielestä" L'fool ei ole enää mukana mestaruustaistossa. Mies osaa Mind Gamesit loistavasti :) Huomista odotellessa...

Kyllähän se niin on ettei Liverpool enää ole mestaruustaistossa mukana. Ovat tainneet sen itsekin myöntää. 11 pistettä kärkeen,8 peliä jäljellä. Mutta hyvähän se on poolilaisia siitä muistuttaa:icon_lol: .

 

Vielä noista SAFin sanomisista,tuskin Arsenal ja Chelsea molemmat häviää,mutta tasuri ois hyvä.

 

Itse pelistä, epäilen että lähdetään yhdellä kärjellä(tai voihan sen ajatella että kolmella kärjelläkin).

 

VDS/Kuzza

 

Evra

Vidic

Rio/O´Shea(oikealle Brownin paikalle jos Rio ei pelaa)

Brown

 

Giggs

Scholes

Hargreaves

 

Nani

Ronaldo

 

Rooney

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toivottavasti Chelsea ja Arsenal tasaavat pisteet.

Ja kotona voitto, niin sarjataulukko näyttää hyvältä!

 

Liverpool saapuu varmasti huippukuntoisena, revanssihenkisenä ja voitto mielessään OT:lle. Heillä ei ole mitään hävittävää ja kun muistellaan joukkueiden aiempia kohtaamisia viime vuosina, on Poolilla hampaankolossa aika paljon! Kuuma peli, jota EI saa hävitä.

 

Phin mahdollinen skenaario tulee mieleen Poolin tekiessä aikaisen avausmaalin. Uskon heidän tulevan alkuun rytinällä, mutta kun se kestetään, ManU jauhaa kyllä Ronaldon johdolla tarvittavat maalit ja kullanarvoiset pisteet jäävät Manchesteriin. Näin uskon.

 

tavallaan on ihan hyvä, että Poolillaon kova voittoputki alla. Voittoputkilla kun on taipumus katketa ennemmin tai myöhemmin. Torres on sylkenyt maaleja portugalilaisen kollegansa tahtiin, mutta uskon Vidicin ja Hargreavesin kylmäävän pojan tänään.

 

Eurosport povaa Piqueta avaukseen. Keskikentälle arvioivat Ronaldon seuraksi Hargon, Andersonin ja Nanin. Kärjessä Tevez ja Rooney

 

Omasta mielestäni keskelle olisi omiaan juuri Hargreaves/Anderson kaksikko. owen vahva puolustussuuntaan ja Andersonin sisu ja vauhti kaksinkamppailuissa kääntävät keskikentän hallinnan kotijoukkueelle.

 

Jännittää ihan v******!

 

Hyvää pelisunnuntaita vaan kaikille United-faneille! Pool-miehille toivon värikästä, mutta katkeraa iltapäivää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kyllähän se niin on ettei Liverpool enää ole mestaruustaistossa mukana. Ovat tainneet sen itsekin myöntää. 11 pistettä kärkeen,8 peliä jäljellä. Mutta hyvähän se on poolilaisia siitä muistuttaa:icon_lol:

Gerrard ainakin on näin myöntänyt, mutta itse Rafalla on vielä toivoa. Todella epätodennököistähän Poolin mestaruus olisi ja vaatisi kyllä pahaa sössimistä muilta vaikka Pool pelaisi miten hyvin tahansa.

 

Omasta mielestäni keskelle olisi omiaan juuri Hargreaves/Anderson kaksikko. owen vahva puolustussuuntaan ja Andersonin sisu ja vauhti kaksinkamppailuissa kääntävät keskikentän hallinnan kotijoukkueelle.

Ei tämä hullumpi kaksikko olisikaan, Anfieldillä toimi. Näin muuten viime yönä unta tähän liittyen. :rolleyes_ani: Unessa odottelin kokoonpanoa jännittyneenä ja kun se vihdoin tuli julki, niin Anderson - Hargreaves olivat keskikentän keskustassa. Tämän lisäksi en siitä muista muuta kuin, että Rooney ja Giggs olivat avauksessa. Muuten tuo kokoonpano on herättyäni jäänyt varjon peittoon. :mrgreen:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Phin mahdollinen skenaario tulee mieleen Poolin tekiessä aikaisen avausmaalin. Uskon heidän tulevan alkuun rytinällä, mutta kun se kestetään, ManU jauhaa kyllä Ronaldon johdolla tarvittavat maalit ja kullanarvoiset pisteet jäävät Manchesteriin. Näin uskon.

"Believe will win you things, when all hope is gone"

 

Toi eka lause virkkeestä passaa tälle päivälle...

 

No niin justiinsa. Ei se määrä vaan laatu. Eikö lainkaan huoleta, ettei tuossa ole yhtään huipputopparia? Valitettavaa, mutta totta on, ettei löydy kuin kaksi huipputopparia. Wes on mun mielestä se kolmas vaihtoehto, mutta ei topparin tontilla lähelläkään Rion ja Vidicin tasoa. Pique on edelleen kuin aikapommi, ihan kuin Wes nuorempana.

 

...ja koko virke tuohon kysymykseesi, "eikö huoleta--?" :D

 

Uskon siis Unitedin voittavan, vaikka Rio Ferdinand ei pelaisikaan.

 

Nyt bussiin, että ehtii pelipaikoille.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kokoonpanoja onkin jo odoteltu.

 

UNITED:

 

VDS

 

Brown

Rio

Vidic

Evra

 

Scholes

Anderson

Carrick

 

Ronaldo

Rooney

Giggs

 

Penkki ilmeisesti: Kuzza, Nan, O'shea, Tevez, Hargreaves.

 

Tiedä sitten miten tuo muotoutuu. 4-5-1 vaiko sitten tuo 4-3-3.

 

Liverpool: Reina, Aurelio, Carragher, Skrtel, Arbeloa, Mascherano, Alonso, Gerrard, Babel, Kuyt, Torres. Subs: Itandje, Hyypia, Riise, Benayoun, Crouch

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ahhhh, Ferdinand. :D Uskoin kyllä, että mies pelaa, mutta ehtihän tässä vähän jo huolestua. Erittäin hyvä kokoonpano kaiken kaikkiaan, hieman pettynyt, ettei Tevez ole kentällä, mutta eiköhän noilla pärjätä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

SAF lähtee otteluun hieman varmistellen, taktiikalla 4-5-1, jonka jokainen täällä varmaan tuomitsee allekirjoittaneen tavoin. Jostain varjojen mailta on jälleen kaivettu kaksikko Scholes-Giggs, joka ei totuuuden nimessä voi enää kovin paljon huonommin pelata kuin viimeisimmät näytöt heiltä ovat.

 

Toivotaan että Anderson ja Ronaldo ntavat Rooneylle tukea hyökkäyksessä, jottei hän jää yksin Poolin topparikaksikon kanssa. Puolustuksessa toivotaan että Rio on täydessä pelikunnossa, eikä kentällä siksi, ettei Piquelle tai O'Shealle löydy riittävästi luottoa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yksipuolinen näytös! Tuntuu niin hyvältä, ettei sanotuksi saa:hug:

 

Mitä tapahtui 65-70min?...United oli aivan hukassa ja paniikissa. En ole pitkään aikaa kiroillu niin paljon kuin tuolla aika välillä. Pelin tappaminen meinasi käydä vaikeaksi.

 

Lisää kommentteja myöhemmin illalla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moro vaan!

 

Tulihan aika uskomaton tulos =)

 

Äsken näin ykköseltä ManUn maalit, joista etenkin Nanin maali on todella mukavaa katseltavaa. Miten on, mahtoiko Brownin maali kimmota selästä maaliin? Pyörähti niin nopeaan taas tuo kooste, että jäi vähän sellainen kuva mulle. Jotenkin aika sivuttain se näytti siinä liitelevän...

 

Puulin puolelta ei sitten näytetty mitään, varmaan niillä jotain tilanteita kuitenkin oli?

 

Jokohan jonnekin olisi keritty uppia jotain highlights pätkää?

 

Nyt vaan Chelsealle voitto / tasuri, niin liigajohto on viis pojoa!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei tässä tosiaan osaa mitään järkevää sanoa. Huh heijaa. Sen sanon, että jos United saisi edes 50% maalipaikoistaan hyödynnettyä se olisi kivenkova joukkue. Tässä ottelussa onneksi maaleja saatiin, ja 3-0 kyllä kelpaa. :smile:

 

Ottelunkulusta en juuri mitään muista. Alussa Rooneylle tuli paikka, mutta Carra horjuutti miehen tasapainon, ehkä hieman sääntöjenvasataisestikin? Rooney halusi kuitenkin pysyä pystyssä ("joku" muu olisi varmasti kaatunut). Viimeistelystä ei kuitenkaan enää tullut mitään - jos olisi muutenkaan tullut. En kuitenkaan valita ettei tullut pilkkua, koska en tiedä olisiko siitä voinut sellaista missään tapauksessa antaa ja jos olisi voinut, niin tämä oli tuomarin linja.

 

Rooney taisi toisenkin paikan aika perään missata, mikä on kyllä jo aika tuttua. Mutta se ei mitään varsinkaan tänään haitannut. Rooney oli ilman maalejakin kentän parhaimmistoa ja syötti ensimmäisen ja kolmannen maalin. Rooneysta vielä sen verran, että ei häntä voi millään hyökkääjäksi sanoa. Tänäänkin jatkuvasti oli keskikentällä häärimässä. Laidalla useimmiten, mikään kärki hän ei ole. Ensimmäinen maali tulikin hieman puskista pienen tasaisemman vaiheen jälkeen. Sen tekijänä oli Wes Brown! Brown oli jo lähteä hyökkäyksestä takaisin alas sinne noustuaan, mutta päätti kuitenkin jäädä ylös. Kun Scholes sai syötettyä pallon Rooneylle laitaan, lähti Brown kohti maalia, jonne pallo sitten tulikin Brownin päähän ja siitä maaliin. Taisi Ronaldo ennen tätä vielä Giggsin hyvän vapaapotkun jälkeen olla lähellä tehdä maalia, mutta viimeistely takatolpalta epäonnistui.

 

Pian seurasi Mascheranon ulosajo. Tilanne oli epäselvä ja en ala sitä spekuloimaan. Mascheranon punainen oli ainakin selkeä. Mieheltä paloi käämit täysin, eikä häntä saanut rauhoittumaan kukaan pelaajista tai huoltajistakaan. Lopulta minuutin kahden "riehumisen" jälkeen Benitez sai hänet aisoihin ja pois kentältä. Vaikka Massen punainen olikin ansaittu, niin hieman sääliksi käy. Mies on ainoa symppikseni Poolissa ja tuomari kyllä vihelsi muutaman tuomion väärin Massea vastaan. No, silti ansaittu kortti ja ei se minua haittaa. :mrgreen:

 

Puoliajalle mentiin 1-0 tilanteessa ja toisen puoliajan alussa Pool pääsi pariin vaaralliseen paikkaan. Kuten guido sanoi yhdessä vaiheessa seurasi todella sekainen vaihe, jossa alkoi jo pelottamaan. Tähän asti ottelu oli ollut Unitedin helpossa hallussa pallonhallinnalla 70-30 (2. puoliaika) ja sitten löysäili alkoi hetkeksi. Vaihdot osaltaan pelastivat tämän. Ronaldo ratkaisi ottelun kulmapotkusta seuranneella maalilla ja hetkeä myöhemmin Nanin loistava laukaus löysi tiensä verkkoon.

 

Ei oikein mitään järkevää sanottavaa löydy päästä. Oli se hieno ottelu, Poolin häviäminen - varsinkin tässä tapauksessa - tuntuu aina hyvältä. Lukematkin olivat mukavat. Plussia voisi joillekin vielä jakaa. Brown teki tärkeän maalin ja oli muutenkin varmaotteinen, tosin kerran pari miestä hassutettiin, mutta muuten oli todella varma. Kyllä miehelle pitää saada se jatkosopimus tehtyä, nyt on Brown pelannut monta peliä aikas vahvasti peräkkäin. Ei ainakaan puolustuslinja voi mennä sekaisin uuden miehen myötä, mikä pitäisi ostaa hänen tilalleen ja rahaa siihenkin menee. Koko puolustus oli tänään hyvä, tottakai, siitä kertovat jo lukematkin.

 

Keskikenttä oli vahva. Anderson pelasi hyvin 1. puoliajan, mutta totutusti oli toisella heikompi. Anderson täytti oman paikkansa kuten pitikin. Scholes ja Carrick, ei tarvitse mitään sanoa. Loistavaa työskentelyä ja se helpottui paljon Mascheranon lennettyä pihalle. Kyllä tuntuu elämä taas hyvältä. :fero:

 

Plussia en oikeastaan viitsikään antaa, koska mielestäni joukkuepeli oli jälleen avainasemassa. Kukaan ei suuresti noussut muiden yli. Rooneylle, Riolle, Brownille, Ronaldolle, Nanille.... voisi antaa plussia, muillekin siis tietysti. Enkä oikein osannut seurata pelaajia tämän tunteikkaan ottelun tuoksinnassa. Kaikki täyttivät paikkansa.

 

Nyt on sitten kuusi pistettä johtoa Arsuun! :hug: Katsotaan tämä toinen Arsun ja Chelsean välinen kamppailu nyt ja toivotaan tasuria.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Liverpool oli alusta asti ihan vastaan tulija. Manulla oli paikkoja vaikka kuinka moneen maaliin. Laski, että neljä kertaa oltiin 1vs1 tilanteessa maalivahdin kanssa ja yhdestäkään tilanteesta ei maalia. Maaleja tuli kumminkin kolme, joten hyvä matsi oli lukuunottamatta tuota Quidonkin mainitsemaan viittä minuuttia. Siinä vaiheessa olin ihan saletti, että Liverpool nousee tasuriin.

 

Macherano teki itsestään pellen, joka sinänsä ei haittaa yhtään. Täysin ansaittu toinen keltainen samoin, kun ensimmäinen. Olisi pistänyt luutavasti jonkun levyiksi jos punaista ei olisi tullut. Liverpoolin on aivan turha kitistä, että oli hepponen "ulosajo". Aluksi huutaa tuomarille useamman kerran "Fuck Off" ja sen jälkeen pari tilannetta myöhemmin juoksee toiselta puolelta kenttää aukomaan tuomarille päätä.

 

Torres oli vaaralinen läpi ottelun. Ilman Macheranon kahta keltaista olisi saattanut lentää pihalle, mutta Bennetillä ei ollut pokkaa. Eka keltainen hieman kyseenalainen. Myös Ferdinandin keltainen oli aivan sukka. Tilanteessa ei ollut mitään mistä olisi pitänyt kortti antaa.

 

Hieno voitto!

 

*** Carrick

** Rooney

* Ronaldo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Puulin puolelta ei sitten näytetty mitään, varmaan niillä jotain tilanteita kuitenkin oli?

Olihan siellä muutama, Gerrardin vetoa ym. mutta ei mitään hypervaarallisia.

 

Jokohan jonnekin olisi keritty uppia jotain highlights pätkää?

 

Kyllä löytyy. :smile:

 

1-0, Brown.

2-0, Ronaldo.

3-0, Nani.

 

Rooneyn paikka 6. minuutilla.

Ronaldon tolppa 24. minuutilla.

Gerrardin veto 26. minuutilla.

Giggsin veto 32. minuutilla.

Mascheranon ulosajo 44. minuutilla.

Ronaldon vapari 54. minuutilla.

Rooneyn paikka 56. minuutilla.

Tevezin missaus 74. minuutilla.

 

Taisi se Brownin maali sieltä niskan/selän kautta mennä, mutta ei sillä väliä. :sleep:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olipahan yllättävän helppo peli. Ei ollut Poolilla mitään jakoa tänään. Jos kärjessä viimeistely olisi ollut tehokkaampaa niin lukemat olisivat helposti olleet luokkaa 6-0. Mutta mikäs tässä ollessa, 3-0 kelpaa sekin enemmän kuin hyvin. Nollataikakin pitää edelleen, aika monta vuotta taitaa mennä että Pool pystyy edes sen yhden maalin tekemään. :howler:

 

Avaus ei erityisen lupaavalta vaikuttanut, mutta ihan turhaan taas tuli huolestuttua. Hargoa ei edes kentällä nähty, mikä osaltaan kertoo jotain joukkueen tasosta. Keskikenttä saatiin kunnolla haltuun ja sieltä tuli riittävästi apuja Rooneylle. Carrickille iso hatunnosto jälleen kerran näkymättömästä työstä. Vanha kaartikin nosti mukavasti tasoaan kuten tällaisessa pelissä kuuluu.

 

Punainen nyt oli tyypillistä Bennettiä. Ei se tyyppi vain pysty pitämään isompia otteluja hallinnassa. Kaippa se ulosajo sinänsä kuitenkin oikeutettu oli, ääliömäinen temppu joka tapauksessa Mascheranolta. Hyvä että kerrankin näin päin, kun yleensähän Bennett on ollut ManUlle se viheliäisin tuomari.

 

Ulosajon jälkeen oli sitten vain se yksi kriittinen Poolin painostusvaihe, jolloin alkoi pelko hiipiä perseeseen tasoituksesta. Onneksi kestettiin se ja saatiin peli jälleen hallintaan. Brownin osuma näytti jo jäävän voittomaaliksi, mutta lusitaanit tekivät vielä maalin mieheen ja täydensivät upean päivän. Nanin maali oli jälleen todella tyylikäs. :shades:

 

Kolme kohtaamista keväällä isoja vastaan on ja niistä nyt yksi hoidettu. Odotin huomattavasti tiukempaa vääntöä, toki ulosajo helpotti Unitedin työtä ratkaisevasti. Fiilikset on tottakait loistavat, kun rakkaat vihulaiset jyrättiin maanrakoon. Toivon mukaan tämä vire jatkuu myös tulevissa koitoksissa!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voitto tuli kohtuu hyvällä pelillä. Parasta ei tarvinut esittää johtuen Liverpoolin miesvajauksesta ja muutenkin vaisusta esityksestä. Reilu viisi minuuttia pelattua ja Unitedilla oli jo paikka tehdä johtomaali. Carra rikkoo Rooneya mutta tämä pysyy pystyssä ja ampuminen vaikeasta asennosta ei onnistu kovinkaan hyvin. Tuossa tilanteessa olisi pitänyt kaatua ja pilkku olisi ollut selviö...Tosin Bennethistä ei koskaan voi olla varma.

 

Ottelun ratkaisuksi muodostui Mascheranon ensimmäinen keltainen. Tästä mies hermostui käsittämättömän paljon. Suu kävi jokaisen vihellyksen jälkeen tuomarille. Tämän jälkeen Mascherano keskittyi kaikkee muuhun paitsi pelaamiseen. Torresin suunsoitosta saama kortti saikin Mascherano räjähtämään. Oli typerää juosta 40metriä tuomarin luokse kertomaan oma mielipide. Benneth varoitti ainakin kerran...Ei mennyt jakeluun niin mitä muuta olisi pitänyt tehdä. Keltainen suunsoitosta täysin oikeutettu tuomio. Ja kun kaverilla alla yksi keltainen niin seurauksena ulosajo!

 

Taisi Rafan mediapeli napsahtaa omaan nilkkaan ja pahasti! SAF osaa tämän Rafaa hivenen paremmin:mrgreen: Joukkue alitajuisesti kuvitteli varmaan Bennethin olevan Unitedin puolella.

 

Unitedin voittomaalista suurin kiitos Brownille! Hieno katkaisu Liverpoolin hyökkäykseen lähtöön. Jonka jälkeen Wes päätti lähteä hyökkäämään... Ajoitus osui loistavasti kohdalleen. Scholes antoi huonon syötön laitaan Rooneylle mutta Onneksi laidasta tuli vielä tarkka keskitys ja Wes hoiteli pallon maaliin.

 

Toinen jakso olikin täysin läpihuutoa, paitsi noin viittä minuuttia lukuunottamatta. United meni ihan sekaisin. Palloa ei saatu omille helpoissakaan paikoissa. Mutta onneksi tästä selvittiin.

 

Pelin tappaminen olisi pitänyt hoitaa heti toisen jakson alkuun. Jälleen oli Rooney yksin maalivahtia vastaan...Eikä maalia PRKL! VDS antoi aivan huikean avauksen ja Rooney otti mahtavasti haltuun, vain viimeistely jäi uupumaan. Tevez tuli kehiin ja heti eka kosketus olisi pitänyt tappaa pelin. Mutta Reina torjui hienosti. Ronaldo missasi kaksi loistavaa paikkaa mutta onneksi kulmasta mies ratkaisi!

 

Kolmas maali oli loistava hyökkäys Rooney-Nani kaksikolta. Nanin räjähtävä laukaus upposi maaliin. Nani pelasi hienosti itselleen tilaa ja sai ampua vapaasti.

 

Arvosanat:

 

VDS 7 Virkaveljeään huomattavasti helpompaa. Yksi loistova avaus!

Brown 8 Maali! Enempää ei voi pyytää. Pari kertaa vaikeuksissa.

Rio 7 Kelpo peli.

Vidic 8 Kovuus liikaa heiveröisille vieraille.

Evra 7 Pari hasarsia...Mutta muutama huikea nousu mahtui peliin.

Ronaldo 7 Parempaakin on nähty. Loistava pusku kulmasta.

Scholes 7 Vanha jaksoi taistella!

Carrick 7 Oli hyvä. Toivottavasti peliaikaa tulee jatkossakin.

Anderson 6 Alussa pirteä. Mutta laukaukset aivan kaameita!

Giggs 6 Aika ajanut ohitse.

Rooney 7 Kaksi maalisyöttöä. Mutta voisi jo osua läpiajoista!

Nani 7 Hieno maali!

Tevez 6 Maali lähellä.

 

+++ Brown

++ Vidic

+ Rooney

 

Brown teki suuren maalin! Näissä peleissä kannattaa onnistua. Vidic oli vuori kun miestä tarvittiin alhaalla. Tosin johtuen miesvajauksesta ei Liverpool saanu enempää painetta. Rooney taistelee ja luo paikkoja muille. Saa myös itse paikkoja muttei käytä niitä...Tähän muutos niin vastustajat murskataan.

 

--- Giggs

-- Anderson

- Rio

 

Giggs ei vaan ehdi enää...Liian monesti heikko syöttö. Onneksi alaspäin jaksaa taistella. Yksi hyvä vapari. Andersonilla on veto hivenen hukassa. Syötöt sen sijaan toimii. Rio otti keltaisen siitä miinus. Vihellyksen jälkeen ei kannata potkia palloa, koska tuomarin oli pakko rankaista myös Unitedin pelaajaa. Heti kun pieni paikka siihen syntyi niin myös kävi.

 

Benneth oli mikä oli mutta siihen ei Liverpool hävinnyt. Mediapeli epäonnistui ja hermot kireällä pelaajilla. Myös taistelu puuttui Liverpoolin palaajilta. Olisiko ollut uskon puute.

 

EDIT: Benneth=Bennett

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ansaittu voitto

 

Joitakin kommentteja:

 

1. Käsittämättömän paljon maalitilanteita tuli taas tuhlailtua, mikä on negatiivista. Positiivista on se, että joukkue luo maalitilanteita 3-0:n edestä plus tuhlailtavaksi kärkijoukkuetta vastaan. Tilanteita oli jo ennen Machen ulosajoa useita.

 

2. Meiltä puuttuu hyökkääjä. Pahasti. Brownin maali oli erikoinen, katsokaa hidastus. Rooney (ainoa hyökkääjä) hakee pallon tyhjästä tilasta kulmasta. Maalin edustalla on Mr.Anderson, Scholes ja oikealla Ronaldo, mutta kukaan heistä ei ole aikeissa liikkua mihinkään, ainakaan kuten hyökkääjä joka hakee paikkaa ja keskitystä. Brown huomaa tämän ja iskee keskelle, johon Rooneyn harkittu nappikeskitys tulee ja pallo osittain tuurilla maalissa. Mutta miksi kaikki keskikenttäpelaajat Brownin ympärillä seisoivat, missä oli liike?

 

3. Vidic, Rio, Brown, Carrick, Scholes - hyvän matsin pelanneita pelaajia oli taas todella paljon. Giggs ja Anderson olivat ehkä ainoat epäonnistujat, kenties Rooney ja Ronaldo myös missattuaan paljon maalipaikkoja. Mutta yleisesti ottaen oma pää pysyy puhtaana ja hyökkäyspeli kulkee, mikä tässä vaiheessa kautta on loistava asia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×