Jump to content
Sign in to follow this  
Nieminen

AC Milan 2008/2009

Recommended Posts

Nyt kun ainakin Interistä ja Barcelonasta on aloitettu vastaavanlainen topic, niin ajattelin itse tehdä samanlaisen, jos floppaa niin joku voikin tehdä uuden halutessaan.

Nyt olisi jo ihan mukava spekuloida ensi kaudesta ja monella varmasti erilaisia mietteitä ja spekulaatioita mielessä, joita voisi laittaa, ja ehkä sitten jos niin asiat päätyvät, myös pre-seasonista jutut ja sitten myös asioita kun ensi kausi on käynnissä.

 

Kuten tiedämme, AC Milanilla tämä kausi on ollut varsin heikohko, muutoksia tarvitsisi tulla ja paljon, ainakin itse olen tätä mieltä. Valmentaja on tietenkin tärkeä, mutta itse kyllä haluaisin Carlo Ancelotin vielä jatkavan, on hän kuitenkin saanut myös hyvää tulosta aikaa Milanin kanssa, ja on kyllä ihan hyvä valmentaja, vaikkei aina niin sujuisikaan. En usko, että Carloa mihinkään ollaan viskaamassa tai mies itse olisi lähdössä.

 

Maalivahtitilanne on ollut tällä kaudella kaikkea muuta kuin mukava, voisi sanoa, että se on hirveä. Kalac ei missään nimessä voi olla huippuseuran ykkösmaalivahtina, niin emämunaksia tullut. Dida on päästänyt helppoja maaleja, mutta hän on joskus, kun pelaa hyvin omaan tasoonsa nähden, niin kyllä aivan kelvollinen maalivahti, ja sivuilmaisuna sanoisin, että Milanin kannattaisi tämän kauden vikoissa peleissä häntä Kalacin sijaan peluuttaa. Uudeksi veskariksi toivoisin Guillermo Ochoaa, kuuleman mukaan todella hyvä maalivahti, ja nuori vielä. Yksi vaihtoehto voisi myös olla PSV:n brassiveskari Gomes. Mutta jos EU:n sisältä pitäisi maalivahti ottaa, niin sanoisin, että toivoisin Borucia tai Freytä. Borucia ehkä toivoisin hieman enemmän, koska kokemusta isommistakin peleistä on vähän.

 

Puolustus tarvitsee muutoksia. Maldini lopettanee kauden jälkeen, mutta itse olisin sitä mieltä, että joukkueen sisälä Daniele Bonera voisi hänen paikkansa ottaa, ja Nesta jatkaisi vierellä. Escudea, Sevillan ranskalaista 29-vuotiasta on myös hieman huhuttu. Laitapakit tarvitsevat uudistusta, Oddo voisi varamiehenä jatkaa, ja vaikka ihan kelpo onkin, itse ottaisin hänenkin tilalle uuden laitapakin, ja Cafu on jo vanha. Jankulovksi joukkueen sisästä ehkä voisi olla, mutten luottaisi häneen. Jossen aivan väärin muista, niin ettei vaan Marceloa olisi huhuttu, hän kelpaisi minulle. Zambrotta on tulossa todennäköisesti. Kenties ehkä voisi myös olla näin, jos Escude tulee, ja Escude pelaisi topparina, niin Bonera mahdollisesti pelaisi laitapakkina, koska hän osaa pelata sielläkin.

 

Keskikenttä on ihan toimiva, Pirlo, Gattuso, Seedorf, Ambrosini, Emerson, Gourcuff, Serginho, mahdollisesti myös Jankulovski, Kaká ja nyt näyttää, että Ronaldinhokin. Paljon nimimiehiä, ja Ronaldinhon tulo näyttää nyt todennäköiseltä. Dinho ja Kaká nyt ovat ehkä hieman hyökkääviä, mutta Milanissa he voisivat pelata hyökkäävinä kk-miehinä, ja taktiikka olisi 4-2-2-2. Seedorfin voisi ehkä muuten myydä, siis silloin, jos Gáucho tulee.

 

Hyökkäyskalusto on varmaan ihan siedettävä, Pato on ensi kaudella jo kauden kokeenempi ja ''iäkkäämpi'', ja hän on loistava kärki. Ronaldo toipuessaan ja jos hän siis aikoo jatkaa, hänelle löytyisi tilaa. Sheva on palaamassa, hän on kysymysmerkki, uskallan sanoa, että märän ruudin mahdollisuus on suuri, mutta mahtuu ainakin vaihtomieheksi. Pippo toimii varamiehenä edelleen hyvin, itse haluaisin hänen jatkavan. Marco Borriello olisi myös hyvä vaihtokärki. Ronaldinho ja Kakákin varmasti pystyvät pelaamaan hyökkäyksessä. Ja Alberto Paloschi on hyvä täydennys. Gilardinon voisi myydä, sillä hänestä varmaan saa ihan hyvät rahat.

 

Joukkue näyttää kyllä kovalta, ainakin jos spekulaationi pitävät paikkaansa. :mrgreen:

 

Itse toivoisin tällaista kokoonpanoa ensi kaudelle, ja taktiikkana 4-2-2-2, ainakin sitten kun Ronaldo palaa, sitä ennen voisi kenties olla 4-3-2-1. Tosin 4-2-2-2:ssa voisi ennen mahdollista Ronaldon paluuta kokeilla Paton rinnalla Shevaa.

 

Avauskokoonpanotoive sitten, kun Ronaldo palaa.

 

 

-----Uusi maalivahti (päätoiveet Ochoa tai Boruc)-------

------Uusi laitapakki (päätoive Zambrotta)------Nesta-----Bonera----Uusi laitapakki, tai sitten joko Oddo tai Jankulovski joukkueen sisältä------------

-----------Gattuso-------------Pirlo------------------

-----------Kaká------------Ronaldinho---------------

-----------Pato------------Ronaldo (Sheva, Pippo tai Borriello ehkäpä ennen Ronaldon paluuta)------------------

 

 

Laittakaa vain halutessanne kokoonpanoveikkauksiakin, ja kaikkea muuta juttua ensi kaudesta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sitäpäs oltiin hätäisiä :D

 

Itse uskon ensi kauden kokoonpanon olevan sama kuin, mitä me nyt käytämme, eli joulukuusi-muodostelma. Itse en usko, että Carletto alkaisi käyttämään tuota Ka-Pa-Ro-Ro -hyökkäystä muulloin kuin hätätilanteissa, kun maali pitäisi saada. Näin ollen luulen meidän hyökkäyksen olevan Ka-Pa-Ro. Ronaldo varmaankin palaa vasta tammikuussa, kun taitanee mennä ensiksi lainalle Flamengoon, jossa parantaa tuntumaansa/kuntoaan ja tulee vasta sitten tammikuussa auttamaan Milaniin Scudetton ja UEFA/UCL -cupin voittoihin ;)

 

Gallianihan on todennut, että ensi kaudella päätavoite on Seria A:ssa eli sen mukaan voimme odottaa parempia otteita ensi kaudella Italian liigassa. Galliania uskotaan :D Mutta jos me TODELLA haluamme kamppailla Scudettosta, pitää vielä hankintoja tehdä. Mutta lisähankintoja odotellessa!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Omasta mielestäni joukkuetta saisi uudistaa paljon rankemmalla kädellä, kuin mitä tähän asti on ehdotettu. Ancelotin aika Milanissa tulisi olla ohi. En lukeudu hänen faneihinsa, mutta ei hän silti huono valmentaja ole. Hän on vain tullut tiensä päähän ja joku täytyy saada joukkueeseen uudistamaan Milanin pelitapa. Ancelotti itse on todistanut, että hän ei siihen pysty. En silti usko, että hän lähtee. Sen verran lojaaleja Milanissa ollaan.

 

Dida on parhaimmillaan hyvä, harmi vain, että hän ei ikinä ole parhaimmillaan. Huippujoukkueen maalivahti ei saa pelata yhtä epätasaisesti. Kalac saa jäädä penkille ja uusi hankinta sinne tolppien väliin. Akinfeev Venäjän maalta on tulevaisuudessa kova nimi, ja vaikka häntä ei olekaan milan-spekulaatioissa nähty, olisi hän hyvä vahvistus.

 

Puolustus on auttamatta vanhentunut. Simic, Kaladze ym. eivät täyty mielestäni täyty vaatimuksia, jos puhutaan yhdestä maailman parhaista seuroista. Oddokaan ei mielestäni kuulu Milanin kaltaiseen seuraan, joskin hän voisi varalla olla. Zambrotta olisi hyvä vahvistus, mutta mistä johtuu Milanin kyvyttömyys hankkia alle 30-vuotiaita? Uusi toppari ja uusi laitapakki minun toivomuslistallani siis.

 

Keskikentälle kuulin Ac Milanin fanikannulta Qnetin puolella, että olisimme lähellä Nasria ja Hamsikia. Molemmat ottaisin avosylin vastaan. Nasrilla on kaikki maailman potentiaali ja Hamsik on parempi puolustussuuntaan, kuin Pirlo. Hän pystyisi puolustuslinjaamme suojelemaan.

 

Juuri Hamsikin kaltaisen pelaajan osto olisi loistoliike. Tällöin pystyisimme pelaamaan niin, että Hamsik toimii samankaltaisessa roolissa, kuin Flamini Gunnersissa. Toki Ambrosini tai Emerson voisi olla vaihtoehto tähän rooliin. He eivät kumminkaan ole samanlaisia terriereitä, kuin Flamini. Pirlo taas nostettaisiin hieman ylemmäs ja hän yläpuolellaan pelaisi Kaka. Laidoilla Dinho ja vaikka Gattuso tai Seedorf. Gourcuff saisi minun puolestani lähteä, mitään en ole nähnyt hänen saavan aikaiseksi. Nasrin vaihtaisin Gourcuffiin minä päivänä tahansa. Pato tietysti olisi kärjessä. Kelpaisi ainakin minulle. Tällöin hyökkäyksessä olisi paljon lisää luovuutta, joka tällä kaudella on puuttunut. Jos pelaisimme kahdella kärjellä toivoisin Paton rinnalle Drogbaa, joka on Milanosta asunnon ostanut. Kuten toisessa puussa sanoin, hän pystyy pelaamaan targettina, osaa dribblata ja osaa myös iskeä pallon verkon perukoille.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Milanin olisi todellakin pitänyt uusia joukkuettaan jo pari vuotta aiemmin. Tai siis aloittaa sen uusiminen silloin. Nyt joukkuetta pitää uusia isolla kädellä ja kerralla jos menestystä halutaan. Tällainen uusiminen ei kovinkaan mukavaa varmasti kenellekään ole. Ja pohdittavaa lienee jo siinä onko mitään kunnon uudistusta edes tulossa.

 

Tätä keskustelua, kun olen seurannut, niin ihmettelen aika lailla tätä Gallianin ja Berlusconin toimintaa. Tiedä sitten mikä Ancelotin rooli on näissä pelaajahankinnoissa. Ei uusi valmentajakaan kyllä varmasti pahaa tekisi Milanille. Kuten Probot tuossa ylempänä sanoi, niin Milanin pelatapa olisi kyllä uusimisen tarpeessa. Tuo joulukuusi ei ole toiminut ja eikä se kovin kaunistakaan katseltavaa ole. Vaikka onkohan tuolla rosterilla edellytyksiäkään erilaiseen taktiikkaan. Kapea materiaali, tai onhan niitä pelaajia mutta tasosta ei voida puhua, ja pelaajat ovat vanhoja eivätkä jaksa koko kautta. Ihmettelen suuresti miten joukkueen johto on ummistanut silmänsä tälle surulliselle rapautumiselle. Pari vuotta sitten Milan hallitsi Serie A:ta ja UCL:ää. Viime kaudella UCL:n voitto oli mielestäni yllätys, Milan pelasi UCL:ssä todella hyvin. Kokemus auttoi, mutta tällä kaudella ei enää pelkästään se riittänyt. Vanhat pelaajat eivät saaneet viime kauden virettään ylle. Vähän sama tilanne kuin ManU:ssa Giggsillä. Giggs oli viime kaudella hyvässä tikissä, mutta tällä kaudella heikko. Milanissa näitä vanhija pelaajia on paljon enemmän ja korvaajia ei juuri ole, joten tilanne on heikko.

 

Mielestäni on surullista, että Milanille on nyt käynyt näin. Toivottavasti seura nousee nopesti takaisin huipulle, perinteikäs seura jne. Eiköhän se nousu tule jossain vaiheessa väkisinin tapahtumaan. Nyt kesällä pitäisi hankkia monta pelaajaa, niitä ei kuitenkaan helposti saada. Varsinkaan jos Milan ei selviydy UCL:ään tai edes UEFA Cupiin. Ronaldinho on tärkeä vahvistus, mutta puolustus ja keskikenttä kaipaa vielä nuorta ja energistä verta. Milanin pitää saada muutettua joukkueen ilmettä ja imagoa. Pikku hiljaa kentällä pitäisi näkyä uudistettu Milan, eikä ainoastaan pelaajien osalta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja tosiaan juuri Serie A:n kannalta pelitapaa on pakko muuttaa. Serie A on varmasti maailman taktisin liiga ja yhdellä ennalta-arvattavimmista taktiikoista ei pitkälle pötkitä. Pistemenetyksiä tulee liikaa heikoille joukkueille, kun kyseiset joukkueet tietävät tasan tarkkaan miten pelata Milanin Kakan ja Pirlon varaan rakentuvaa peliä vastaan. Yksittäisten isojen otteluiden voitto (kun nyt tulisi edes niitä) ei riitä, kun sarjassa pelataan 38 ottelua.

 

Edit: Ja tosiaan Wengerkin osoitti varsinkin toisessa osaottelussa, miten Milanin peli tapetaan. Ennen tuli menestystä Euroopassa, nyt ei sielläkään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pre-seasonin otteluita

 

July 26 - TBC

July 29 - Trofeo TIM - Inter and Juventus (Turin)

July 31- August 3 - Moscow Tournament - Lokomotiv Moscow, Chelsea and Sevilla

August 9 - Manchester City (A)

August 17 - Trofeo Berlusconi - Juventus (H)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niin meinasin juuri kysellä Milanisteiltä milta tämä siirto maistuu? Ja yleensäkin kesän siirtoikkuna Milanin osalta? Oliko Ronaldinhon saaminen tarpeellista? Missä pelaa Seedorf, kun mennään joulukuusella (väheksymättä yhtään Kaka, Ronaldinho, Pato -yhdistelmää)? Missä pelaa Oddo/Jankulovski Zambrottan tulon jälkeen? Flamini "ainoa huippuhankinta" (ilmaiseksi), jonka näen tarpeellisena. Miten keskuspuolustus, jos Nesta jatkaa sairastupatiellään? Kuka se todellinen ykköveskari, kun siihen ollaan enemmän tai vähemmän kaaduttu viime aikoina? Onko Patosta vielä maalikuninkaaksi? Onnistuuko yhden kauden ihme Borriello enää toista kautta isossa seurassa?

 

Monta kysymystä. En ole seurannut niin tarkkaan Milania, kun oman joukkuuen siirtojen kanssa on tarpeeksi vääntämistä, mutta osaako joku tietoinen avata hieman asiaa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onkohan sittenkään? :rolleyes_ani: Tottakai toivon, että on, mutta aika näyttää...

Niin...senhän näkee sitten, kun kausi alkaa, mutta kyllä Ronaldinho KUNNOSSA OLLESSAAN on vahvistus mihin joukkueeseen tahansa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niin meinasin juuri kysellä Milanisteiltä milta tämä siirto maistuu? Ja yleensäkin kesän siirtoikkuna Milanin osalta? Oliko Ronaldinhon saaminen tarpeellista? Missä pelaa Seedorf, kun mennään joulukuusella (väheksymättä yhtään Kaka, Ronaldinho, Pato -yhdistelmää)? Missä pelaa Oddo/Jankulovski Zambrottan tulon jälkeen? Flamini "ainoa huippuhankinta" (ilmaiseksi), jonka näen tarpeellisena. Miten keskuspuolustus, jos Nesta jatkaa sairastupatiellään? Kuka se todellinen ykköveskari, kun siihen ollaan enemmän tai vähemmän kaaduttu viime aikoina? Onko Patosta vielä maalikuninkaaksi? Onnistuuko yhden kauden ihme Borriello enää toista kautta isossa seurassa?

 

Monta kysymystä. En ole seurannut niin tarkkaan Milania, kun oman joukkuuen siirtojen kanssa on tarpeeksi vääntämistä, mutta osaako joku tietoinen avata hieman asiaa?

Ronaldinhon hankkiminen mielestäni ei ollut välttämätöntä, koska kk:lla tarpeeksi osaavia miehiä muutenkin, vaikka myös vilttiketjua löytyy. Seedorf jossain vaiheessa vaikutti unhappylta, joka on ymmärrettävää. Seedorf on kelpo pelimies ja en itse usko että Ronnien siirto syrjäyttäisi hänet vaa pikemminkin Brocchin/Emersonin. Siirrosta löytyy siis hyviä puolia; kaksi kertaa maailman parhaaksi valittu pelaaja osaa varmasti vieläkin pelata ja tukee Milanin joukkuetta, Emerson&Brocchi osasto jää entistä vähemmällä peliajalle, jolle nostan peukkua ja keskikentälle syntyy kilpailua peliajasta ja myös pystytään luomaan eri variaatioita ja lepuuttamaan pelaajia. Kaká, Pirlo, Ronnie, Ambrosini, Seedorf, Gattuso, Flamini ovat keskikentän ykkösnyrkkejä, joita pystyy käyttämään monella eri tapaa. Kakaa ja Ronaldinhoa myös hieman ylempänä.

 

Hyökkäyksessä Pato ja Borriello kaksikkoon löytyy luottoa varsinkin kun katsoo mitä kk:lta löytyy, eli tarjoilu tulee varmasti olemaan hyvää, ja tietenkin onhan vaihdosta heittää sellainen nimi kuin Inzaghi, joka pystyy tiukassa paikassa sen tarvittavan maalin tekemään. Olin ennen Diinhon siirtoa Milaniin sitä mieltä, että mielummin maailmanluokan kärkipelaaja, kuin Ronnie keskikentälle, mutta asiaa on turha enää pohtia. Nyt on näillä mentävä eteenpäin ja toivottavasti punamustien peli alkaa kulkea. Pato ja Borriello pystyvät iskemään paaljon maaleja ja maalikuninkaaksi ei ole mitään esteitä kummallakaan. Kunhan löytäisivät hyvän sävelen harkkapeleissä ennen kautta. Mainittakonn vielä, että myös keskikentältä saattaa löytyä tuleva maalikuningas.

 

Puolustukseen Zambrottan hankinta on IMO hyvä asia. Cafun lopettamisen jälkeen puolustukseen jää kovia nimiä; Kaladze, Nesta, Bonera, Oddo, Zambrotta, Jankulovski, (Favalli/Simic(?)) ja tietenkin MALDINI. Eli vaihtoehtoja löytyy myös puolustuksesta, ja loukkaantumisilta tuskin vältytään. Maldinin jatko oli erittöin tärkeää, sillä Maldinia voi pitää vielä puolustuksen johtajana Nestan kanssa.

 

Jankulovski/Favalli--Maldini/Bonera--Nesta/Kaladze--Zambrotta/Oddo

 

Maldini pystyy myös pelaamaan laidalla, kuten Bonera ja Zambrotta molemmilla laidoilla.

 

Veskari asiaan; Abbiatti on tullut takaisin, joten Storari saa etsiä itselleen uuden seuran ellei tyydy 4. paikkaan. Kalac, Dida, Abbiatti, kuka heistä ykkösmolariksi? Didalla vire kadonnut ties minne, mutta parhaimmillaan on yksi maailman parhaista veskareista, mutta sitä ei ole näkynyt vähäänaikaan. Kalac ja Abbiatti ovat myös kelpo torjujia. Kalac osoitti, että pystyy pelaamaan ykköstorjujana jkuten myös Abbiatti viime kaudella Madridissa. Paha lähteä sanomaan ketä heistä ottanee ykkösmaalivahdinpaikan, itse toivoisin Didan löytävän hyvän vireen ja katastrofi munaukset jäisivät pois, hope so.

 

Ehkä et saanut kovin hyviä vastauksia kysymykseesi, sillä nämä olivat lähinnä omia mielipiteitä

Forza Milan!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niin meinasin juuri kysellä Milanisteiltä milta tämä siirto maistuu? Ja yleensäkin kesän siirtoikkuna Milanin osalta? Oliko Ronaldinhon saaminen tarpeellista? Missä pelaa Seedorf, kun mennään joulukuusella (väheksymättä yhtään Kaka, Ronaldinho, Pato -yhdistelmää)? Missä pelaa Oddo/Jankulovski Zambrottan tulon jälkeen? Flamini "ainoa huippuhankinta" (ilmaiseksi), jonka näen tarpeellisena. Miten keskuspuolustus, jos Nesta jatkaa sairastupatiellään? Kuka se todellinen ykköveskari, kun siihen ollaan enemmän tai vähemmän kaaduttu viime aikoina? Onko Patosta vielä maalikuninkaaksi? Onnistuuko yhden kauden ihme Borriello enää toista kautta isossa seurassa?

 

Monta kysymystä. En ole seurannut niin tarkkaan Milania, kun oman joukkuuen siirtojen kanssa on tarpeeksi vääntämistä, mutta osaako joku tietoinen avata hieman asiaa?

Ykkösveskarina pelannee Abbiati, joka on aiemminkin edustanut Milania erinomaisesti. Häneen ei pelit tule kaatumaan, toisin kuin näihin kahteen muuhun sankariin...

 

Keskikenttä on nyt kunnossa, samoin hyökkäys. Viime kausi kaatui hyvin pitkälti siihen, ettei ollut kunnon varamiehiä. Nyt niitä on. Paitsi puolustuksessa. Onhan sinnekin nyt sentään tullut 2 vahvistusta (Antonini & Zambrotta). Ihan luottavaisin mielin lähden kauteen (mestaruus + UEFA Cup voitto ;)).

 

Jollei Ronnie nyt kovasti floppaa, niin Seedorf todnäk tulee kiukuttelemaan alkukauden kun ei saa peliaikaa haluamalleen paikalle ja varmaan vaihtanee maisemia tammikuussa. Eipä sinänsä haittaisi kun samalle paikalle tarjolla myös Pato ja Ronaldinho...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mielenkiintoista on minkä numeron Ronnie ottaa. Mitä numeroita käyttänyt entisissä seuroissa enne Barcaa, vai onko ollut aina #10? Seedorf tuskin luopuu kybäpaidastaan. Seedorffin lähtöä en toivo ja toivottavasti tyytyy pienenevään rooliin ensi kaudella, vaikka pelivuosia on muutama jäljellä. Ronaldinhon Milanin reissulla, ehkä opin arvostamaan enemmän kyseistä pelaajaa, sillä arvostus häntä kohtaan ei ole ollut ikinä mitään suurta.

 

Antonini vahva peruspakki, joka toivottavasti täyttää varamiehen roolin hyvin ja antaa hyvät näytöt kun pääsee kentälle. Luotto joukkueeseen on tällä hetkellä kova ja jännitys tulevaan kauteen tiivistyy.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Henk. koht. näen kaksi suurta puutetta Milanin ensi kauden joukkueessa, jos tosiaan tämän kesän siirtomarkkinat meidän osalta ovat ohi, niin kuin on sanottu. Ensinnäkin joukkueesta puuttuu mielestäni toinen maailmanluokan toppari Nestan rinnalle. Bonera ja Kaladze ovat ok, mutta maailmanluokan pelaajia? Tuskinpa.

 

Toinen selkeä puute on hyvin päällään pelaava hyökkääjä. Pirlo toki avaa hyökkäykset loisteliaasti useimmiten maissa eli pelinavauksen kohdalla hyvän pääpelaajan merkitys ei niin suuresti korostuisi. Tilanne nyt on vain se, että ilmeisesti Ancelotti ei ole suuria muutoksia taktiikkaansa tekemässä. Viime kauden otteluissa suurin osa keskityspalloista meni täysin harakoille jo pelkästään kohteen puuttumisen vuoksi. Tietysti mm. Oddon "loisteliaat" keskitykset auttoivat asiaa. Inzaghi iski maaleja myös päällä, mutta pitkän topparin vartioinnissa ei 181cm pituudella ihmeitä tehdä. Vastustajien sumputtaessa maalinedustan ajaudutaan tilanpuutteen vuoksi juuri laidoille, josta keskitykset sitten lähtevät. Keskityksessä maalin syntyä kuitenkin edesauttaa suuresti, jos joku on siellä kärjessä sitä hyökkäystä viimeistelemässä. Hyökkäyksestä puuttuu mielestäni vaihtoehtoja, jos Milanin ennalta-arvattava taktiikka pysyy samana.

 

Useat tahot ovat kritisoineet Ronaldinhon hankintaa turhana, mutta itse näkisin asian suurena pelastuksena. Ancelottin jatkaessa tarvitsemme juuri Dinhon kaltaisia arvaamattomia pelaajia, jotka pystyvät luovuudellaan aiheuttamaan yllättäviä tilanteita vastustajan maalille. Kun laidalla on Ronnien kaltainen pelaaja, keskityspallo ei jää ainoaksi vaihtoehdoksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ronnie on pelannut Gremiossa numeroilla 9 ja 10. PSG:ssä alkuun numerolla 21 ja sitten 10 ja Barcassa 10. Maajoukkueessa on ollut 11, 7, 10 ja jossain harjoituspeleissä 20.

 

Uskon että Ronnie on todella vahvistus Milanille. Ronnie-Kaka-Pato...huhhuh, uskoisin että tulee kovaa jälkeä. Toki epäonnistumisen mahdollisuuskin on, mutta uskoisin että tulosta tulee. Keskikenttä tuntuisi olevan kunnossa Flamini-Pirlo erittäin kova kaksikko. Flamini vähän puolustavampi joten Pirlo pääsee käyttämään mielikuvitustaan vastahyökkäyksissä. Uskoisin että Milan tulee pelaamaan erittäin hienoa futista ensi kaudella.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niin meinasin juuri kysellä Milanisteiltä milta tämä siirto maistuu? Ja yleensäkin kesän siirtoikkuna Milanin osalta? Oliko Ronaldinhon saaminen tarpeellista? Missä pelaa Seedorf, kun mennään joulukuusella (väheksymättä yhtään Kaka, Ronaldinho, Pato -yhdistelmää)? Missä pelaa Oddo/Jankulovski Zambrottan tulon jälkeen? Flamini "ainoa huippuhankinta" (ilmaiseksi), jonka näen tarpeellisena. Miten keskuspuolustus, jos Nesta jatkaa sairastupatiellään? Kuka se todellinen ykköveskari, kun siihen ollaan enemmän tai vähemmän kaaduttu viime aikoina? Onko Patosta vielä maalikuninkaaksi? Onnistuuko yhden kauden ihme Borriello enää toista kautta isossa seurassa?

 

Monta kysymystä. En ole seurannut niin tarkkaan Milania, kun oman joukkuuen siirtojen kanssa on tarpeeksi vääntämistä, mutta osaako joku tietoinen avata hieman asiaa?

Kysymyksiä on luonnollisesti aina ennen kauden alkua. Kaikki on jokaisen joukkueen kohdalla spekulaatiota, ennen kuin pelit alkavat.

Samankaltaisia kysymyksiä voisi esittää mille tahansa joukkueelle, myös Romalle. Miten loukkaantumisherkkä Totti pystyy jälleen kerran kannattelemaan Roman hyökkäystä? Onko Riise todella tarpeeksi hyvä laitapakin tontille? Missä Tonetto sitten pelaa? Entäpä veteraani Panucci? Riittääkö ensi kaudelle enää puhtia?

 

Tarkoitukseni ei ole provosoida, vaan osoittaa, että urheilussa mikään ei koskaan ole varmaa. Ennakointia ja arviointeja voidaan toki tehdä.

 

Mielestäni Ronaldinho oli Milanilta huippuhankinta monessakin suhteessa. Ensiksikin löysäilyn merkkejäkin osoittanut Seedorf joutuu tekemään kaikkensa, jotta häntä ei syrjäytetä: oletettavasti peliesitykset paranevat. Kannattaa myös muistaa, että kausi on pitkä ja rotaatiota tapahtuu vuoren varmasti. Juuri penkin kapeus aiheutti Milanille massiivisia ongelmia viime kaudella, kun loppuun väsyneille huipuille ei löytynyt korvaajia.

 

Flamini tuo keskikentälle samoja asioita, mitä Dinho hyökkäykseen ja ylempään keskikenttään. Laidoille tulivat Antonini ja Zambrotta, jotka ovat varmasti tervetulleita, sillä Oddo, Jankulovski ja Maldini ovat jo sen ikäisiä pelaajia, että joka pelissä eivät jalat kanna niin nopeasti kuin pitäisi.

 

Maalivahtiosastolle puolestaan kutsuttiin lainalta Abbiati, joka ei todellakaan ole huono veräjän vartija. Ei ehkä maailman parhaimmistoa, mutta sen verran hyvä, että piiskaa Didaa vireeseen.

 

Huh, tulipas romaani. Toivottavasti joku jaksaa lukea.

 

Forza Milan, Forza R10!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Do dii. Pitkästä aikaa taas ehtii kirjoittelemaan tänne...

 

Kieltämättä viikon kohhokohta oli Dinhon saapuminen Milaniin. En voi sanoin kuvailla tunnetta. Varsinkin Dinhon esiintyminen 40 000-päiselle yleisölle San Sirolla oli hienoa katseltavaa! Tätä oltiin odotettu jo muutama vuosi :D Nyt kun Dinho on vihdoin ja viimein täällä, on tullut paljon uusia kysymyksiä: Onko Dinho floppi? Miten vaikuttaa joukkuehenkeen?? Yhteistyö Kakan kanssa???

 

Itse uskon, että Dinho tulee olemaan loistava hankinta. Itse olen saanut sellaisen kuvan, että Dinholla on motivaatio parantunut ja haluaa palata takaisin kirkkaimpaan kärkeen, minne kuuluu. Varsinkin, kun Dinho madalsi palkkavaatimuksiaan oli hieno ele siitä, että kaveri todella haluaa Milaniin. No enpä pahemmin itsekään haluaisi pelaamaan ManCityyn :D

 

Galliani totesi Dinhon hankinnan jälkeen, että uusia hankintoja ei tulla enää näkemään. Itseäni kyllä jäisi hieman harmittamaan, jos ei ostettaisi Non-EU - pelaajaa, mutta pakko olla tyytyväinen siihen, mitä Galliani on saanut tähän mennessä valmiiksi. Jos vielä kaveri saisi hankittua vasemman laitapakin ja maaivahdin, olisi mahtavaa!

 

Eli jos ei uusia pelaajia Milaniin tule, tulee ensi kauden kokoonpano näyttämään kutakuinkin tältä:

 

---------Abbiati----------

Zambro-Nesta--Kala-Janku

---Rino--Pirlo--Flamster---

-----Kaka----Dinho-------

---------Pato------------

 

Vaihtopenkille jäisivät siten: Dida, Bonera (Monipuolinen pakki), Antonini (Toivon mukaan pelaisi sen verran hyvin, että pääsisi Jankun paikalle. Olisi hienoa nähdä uusi Milanin kasvatti avauksessa), Ambro (Erinomainen raataja), Emerson (Ok-pelimies mielestäni), Seedorf (Halajaako olla vaihtopenkillä? 10-paita??) ja Borriello (Yhden kauden ihme).

 

Pitkästä aikaa vaihtopenkkikin näyttäisi hyvältä, puhumattakaan avauksesta. Vielä kun Scudetto on ensi kauden päätavoite, niin innolla odotan kauden alkua! Ja positiivisin mielin!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aikookohan Milan luopua Kakasta?

Vai haluaako luopua siitä edes tuosta hinnasta?

 

http://www.iltasanomat.fi/urheilu/uutinen.asp?id=1559452

Tämä uutinen kuuluisi kyllä tonne siirtohuhu-topicciin...

 

Eiköhän se ole jo käynyt selväksi, ettei Kaka ole minnekään lähdössä. Milan ei halua myydä häntä eikä kaverilla ei ole haluja lähteä pois (tällä hetkellä parhaiten palkattu futaaja, Dinhon siirtyminen ja lisäksi toitottanut moneen kertaan, että haluaa tulla Milanin kapteeniksi...), joten ei tule tapahtumaan. Lisäksi tuntuu siltä, että koko aikaa tupsahtelee huhuja, varsinkin Chelskin osalta, että joukkueet olisivat maksamaan yhdestä pelaajasta 100 miljoonaa.

 

Canalin sivuja selatessa löytyi uutinen, joka lämmitti mieltä eli:

CANAL+ televisioi elokuussa kaksi seurajoukkueiden ystävyysotteluturnausta suorina lähetyksinä. Elokuun ensimmäisenä viikonloppuna ohjelmassa on Moskovassa pelattava Railways Cup, jossa kohtaavat AC Milan, Sevilla, Lokomotiv Moskva sekä Chelsea.

Valitettavasti näissä peleissä ei kuitenkaan vielä Dinhoa nähdä, kun kaveri menee olympialaisiin hankkimaan Brasililalle ensimmäisen kullan olympialaisissa yhdessä Paton kanssa :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Milanin kokoonpano alkaa kyllä näyttämään todella hyvältä.

Uefa Cupin voitto on ainakin tuolla nipulla tulossa, scudettosta en olisi niinkään varma. Inter sen kuitenkin taas vie:shades: Paitsi jos Dinho...:thumbsup1:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tällästä suunnittelisin ens kaudeksi, jos olisin Ancelotti

 

---------------------------------Dida------------------------------------

Zambrotta------------Nesta-------------------Bonera----------Jankulovski

-----------------------Pirlo--------------------Flamini--------------------

Pato-----------------------------Kaka--------------------------Ronaldinho

--------------------------------Drogba-----------------------------------

 

Toi Drogba pitäis viel hankkia, ni sit olis aika hyvä :lick:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mikäs on muuten Ronaldon tilanne Milanissa? Onko sillä edes sopimusta?

Ilmiö on tällä hetkellä vapaa agentti. Ensiksi katsellaan, että pääseekö takaisin kuntoon, jonka jälkeen vasta voidaan puhua sopimuksesta.

 

Elikkä Milan pelasi tässä taannoin ensimmäisen harkkapelinsä Cremonesea vastaan. Peli pelattiin aika lailla b-miehistöllä ja peli päättyi 0-0. Kuitenkin Flamster pelasi ensimmäisen pelinsä Milanille ja pelasi vakuuttavasti. Myös vasempana pakkina uurastanut Antonini oli pelanut mallikkaasti.

 

Nestalla on ollut hieman selkävaivoja, jonka vakavuudesta ei taitane olla vielä varmaa tietoa. Tämän seurauksena Milaniin ollaan huhuiltu Fluminensen Thiago Silvaa tai Sao Paolon Alex Silvaa. Molemmat puolustajalupauksia Brasilian maasta, jotka edustavat brasseja olympialaisissa, joihin Milan on kuulemma sendaanut scoutteja. Varsinkin Thiago Silva on saanut paljon kehuja, jonka seurauksena hintaa on reilu 10milj. Alex Silvalla reilu 7milj.

 

Edit: Ja MilanTomille. Itse en haluasi Drogbaa, vaan satsaisin siihen, että Patosta tehtäisiin seuraavan parin vuoden aikana maailman paras kärki, sillä siihen kaverilla on ainekset. Didierilla on jo valitettavan paljon ikää ja veisi liikaa peliaikaa Patolta, Paloschilta (joka taitaa mennä Torinoon Abaten mukana) ja Borriellolta, jolle tulisi antaa tilaisuus. Jos ei osaa käyttää sitä hyväkseen, niin tammikuussa myyntiin ja kaverilla varmasti on vientiä Italian maalla. Itse kovasti toivon, että ensi kaudella meidän hyökkäys on Ka-Pa-Ro -mallia ja Pa-Ro hyökkäyksestähän saamme jo makua tulevissa Olympialaisissa!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×