Jump to content
Sign in to follow this  
Ginga

Lohko D - Joko on Espanjan vuoro?

Recommended Posts

Alkaa kisat uhkaavasti lähentyä ja vielä puuttuu lohkoilta omat osionsa. Tässä osiossa siis pyrimme asiakeskusteluun D-lohkon tapahtumista...

 

Lohko D

 

Espanja

Venäjä

Kreikka

Ruotsi

 

Otteluohjelma:

 

Tiistai 10. kesäkuuta

Espanja - Venäjä

Kreikka - Ruotsi

Lauantai 14. kesäkuuta

Ruotsi - Espanja

Kreikka - Venäjä

 

Keskiviikko 18. kesäkuuta

Kreikka - Espanja

Venäjä - Ruotsi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Venäjästä ei tosiaan tiedä. Valmentaja-nerona Hiddink ja muutama todella taitava kaveri muuten niin tuntemattomassa ryhmässä. Yllätyskortti kaikessa hiljaisuudessa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Venäjästä ei tosiaan tiedä. Valmentaja-nerona Hiddink ja muutama todella taitava kaveri muuten niin tuntemattomassa ryhmässä. Yllätyskortti kaikessa hiljaisuudessa?

Niin monen median/henkilön yllätyskortti, että on pikemminkin yllätys, jos Venäjä jää alkulohkoonsa :rolleyes_ani:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Harmi kun Arshavin ei pelaa parissa ekassa pelissä. No toivotaan että Venäjä hoitaa itsensä jatkoon, ei mikään yllätys olisi. Sitten toivotaan myös että Espanja jää lohkoonsa, jopa kuvottavan Zlatanin Ruotsi voisi mennä ennemmin jatkoon :howler:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Espanjalla on ollut pitkään jo "peikko" selässä arvoturnauksissa,

mutta kyllä (tälläkin kertaa) on vain pakko uskoa Espanjan menestyvän.

 

Venäjä on kyllä mielestäni kisojen mustahevonen ja saattaa yltää

vaikka miten pitkälle. Jännä matsi tänään luvassa.

 

Kreikka- Ruotsi on mielestäni todella selvä 0-0 (:rolleyes_ani:) peli näin etukäteen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kerzhakovin jättäminen pois saatto olla Venäjältä virhe. Jännä huomata et "edellinen Arshavin" Jegor Titov on näemmä laitettu eläkkeelle maajoukkueesta ja Marat Izmailov vaipunu unholaan kokonaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Venäjän peli jotenki aneemista ja väsynyttä vaikka pari oivaltavaa yritystä onkin ollut. Espanjalla enemmän liikettä ja Villa on hoitanu pallot varmasti sisään hienoista esitöistä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Espanja-Venäjä 4-1

 

Espanja avasi EM-kisansa helpohkolla voitolla Venäjästä murskalukemin 4-1

David Villa viimeisteli loistavasti hattutempun ja Cesc Fabregas viimeisteli loppulukemat hienosti 4-1:teen. Espanjalaiset liikuttivat palloa hienosti ja loivat näin vaarallisia paikkoja Venäläisten puolustusalueelle. Erityisesti Fernando Torres sekä Silva väläyttelivät hienoja syöttöjä joista David Villan oli helppo iskeä maaleja. Torres vaihdettiin 54' minuutilla Fabregasiin, Torres loisti ensimmäisellä puoliajalla, mutta oli toisella puoliajalla vähän piilossa ja siksi tämä oli hyvä vaihto.

 

Hieno kisa-avaus Espanjalta. Toivotaan, että tämä vuosi on Espanjan ! :thumbsup1:

 

*** David Villa

** Fernando Torres

* Marcos Senna

Share this post


Link to post
Share on other sites

Noniin molemmat suosikkijoukkoeeni näyttävät aloittava EM-kisat vahvasti ainakin numeroiden valossa.

 

Espanja pelasi ehkä hiukan ailahtelevan ensimmäisen puoliajan ja Venäjä taas tunaroi täysin omassa päässään. Tolppalaukaus maaliksi ja peli olisi voinut olla toisin. Hiukan olen pettynyt Espanjan keskikenttään ja Villaan. Toisaalta Villalta 3 maalia mitä voisi enemmän hyökkääjältä vaatia. Villalta vaan valtava määrä harhasyöttöjä, tuhlattuja paikkoja ja pallonmenetyksiä. Kolmas maali taisi olla hänen ensimmäinen kaksinkamppailuvoittonsa. Keskikenttä taas näytti harhailevan Sennaa lukuunottamatta puolustuksessa välillä ihan väärissä paikoissa ja pelinrakentelu ontui kunnes Ramosille annettiin lupa lähteä nousemaan puolustajan paikalta. Iniesta suoriutui vain toisesta maalistaan omalla tasollaan. Muuten hiukan vaisu tänään.

 

Torres vakuutti ja näytti minkä takia häntä englannin kentillä arvostetaan. Loistavaa pallonpitely taitoa ja pelinlukua. Ensimmäisen puoliajan vaarallisimmat tilanteet lähtivät miltei aina Torresin jalasta, jos Villa olisi jalkaan onnistunut syöttämään ni häkki olisi muutamaan otteeseen heilahtanut. Toisella puoliajalla myös Fabregasin tulo kentälle toi keskikenttään selvästi enemmän varmuutta ja myös Alonson pelinrakentelutaidot tulivat tarpeeseen keskikentän pohjalle. Ramos ja Puyol vakuuttivat myös puolustuksessa. Puyol johti puolustusta ja ilman häntä olisi varmaan omissa soinut useammin kuin kerran. Ramosin nousut taas pakottivat Venäjää leventämään kuviotaan ja näin pelinrakentaminen alkoi vähän takkuisen ensimmäisen puoliajan jälkeen.

 

Harmittaa kyllä, ettei ole mahdollisuutta nähdä Raúlia ja Gutia kokoonpanossa ja varsinkin Gutilla tekisi minusta paljon tässä 2 kärjen taktiikassa, missä Fabregas istuu vaihtopenkillä.

 

Venäjä heikko asenne 2 - 0 tilanteessa johti tänään Espanian selkeään voittoon ja minun kannaltani hyvä niin. Odotan heiltä kuitenkin vielä enemmän ja haluisin nähdä seuraavassa pelissä varman Espanjan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Peli oli eilisen jälkeen kisojen parhaimpia tähän asti. Super Villa paukutti hattutempun ja on vahvoilla voittamaan maalikuninkuuden.

 

Katselin tuossa juttuja jo etukäteen, D-lohkon voittaja saa vastaan kuolemanlohkon © kakkosen, esim. Hollanti tai Ranska...tiedossa kyllä uskomattomia pelejä!

 

Lisätään vielä se, että Venäjä luovutti totaalisesti 2-0 tilanteessa eikä edes hyökkäysintoa enään löytynyt, ennenkuin kavennusmaalin jälkeen. En usko millään Venäjän pääsevän jatkoon.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No 1. jakson jälkeen se 0-0 on todella lähellä. Ruotsi ollut odotetusti selvästi aktiivisempi ja Zlatanilla jokunen hyvä tilanne jo olikin. Kreikalla yksi kaukoveto, muuten umpitylsää peruuttelua mitä nähtiin jo neljä vuotta sitten aivan tarpeeksi. Tuommonen sakki sais nopeasti pudota näistä kekkereistä pois. Katsotaan joskos svedut saisivat muurin vielä jotenkin murrettua.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kreikka-Ruotsi 0-2

 

Ruotsille menivät lopulta selkeästi täydet kolme pistettä. Sinikeltaiset pelasivat juuri niin kuin pitikin. Aktiivisesti mutta tarvittaessa tiputtautuivat itsekin pallon alle kreikkalaisten hyökätessä. Avausmaali syntyi kärkikaksikon yhteispelin tuloksena, pieni siirto Henkeltä ja PAM. Ibra tykitti pallon vastustamattomasti pienellä vauhdilla ylänurkkaan.

 

Kreikkalaiset olivat jatkuvasti avuttomia kun saivat itse pitää palloa. Monesti syöteltiin poikittain omassa päässä ja sitten koitettiin pitkää persroiskintaa yksinäisile kärjille. Kaiken aikaa vain odoteltiin vastustajan virhettä. Niitä sitten muutama tulikin toppareille, mutta osin onnellakin ruotsalaiset onnistuivat kyseiset tilanteet selvittämään. Pelin ratkaisu nähtiin vain hiukan johtomaalin jälkeen. Pallo putosi vahingossa tolpan juureen, jonne eksynyt ruotsalaispakki Petter Hansson sai survottua nahkakuulan verkkoon Nikopolidisin ja Dellasin avustuksella. Tuli kieltämättä repeiltyä tämän seurauksena, hieno maali kyllä oli. Niin ruotsalaista. :tongue:

 

Arvokas voitto Ruotsille, joka seuraavassa pelissään on kovilla Espanjan hyökkäyskaluston kanssa. Kreikka alkaa olla nähty joukkue, jos eivät lohkon heikompia joukkeutia vastaan pysty hyökkäämään edes vähää alusta. Taitoahan siellä olisi rohkeampaan pelityyliin, mutta Rehhagel näyttää pysyvän tavoilleen uskollisena. Onneksi nyt enemmän maalia yrittänyt joukkue voitti.

 

PS. Reini tarjoili kommentaattorin paikalla taas hyvää viihdettä. Etutoppari :mrgreen:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Espanja aloitti tyylillä, Zlatan vapautti Ruotsin kurimuksesta

 

Mietteitä päivän tapahtumista. Tiistaina pelattiin siis D-lohkossa. Tositoimiin pääsivät Espanja, Venäjä, Ruotsi, sekä Kreikka. Itse veikkasin aikaisemmin tiistaina Espanjalle niukkaa voittoa Venäjästä, jälkimmäisestä ottelusta maalitonta tasapeliä.

 

Espanja-Venäjä

 

Viime vuodet arvokisoissa alisuorittanut Espanja aloitti Alppimaiden futisjuhlan omalta osaltaan hienosti. Joukkue uhkui voitonnälkää ja näyttämisen halua alusta alkaen. Joukkueen yhteispeli oli sekin saumatonta alusta alkaen - Espanjan taitavaa pelinrakentelua oli ilo seurata. Ensimmäinen puoliaika oli mielestäni molemmilta hyvä, Espanja kuitenkin teki ne maalit, molemmat upposivat verkon perukoille loistavasti pelanneen David Villan jalasta. Toinen puoliaika oli Espanjalta sekin hieno, lukuunottamatta Villan kolmannen maalin jälkeen startannutta noin 10 minuutin lepsuiluvaihetta, jonka aikana Venäjä sitten tekikin ainokaisensa kulmapotkusta. Espanja kaunisteli pian tämän jälkeen lukemia vielä yhdellä täysosumalla ja peli oli sillä selvä.

 

Espanja aloitti siis kisaurakkansa mallikaasti. Itsekin odotin spanskeilta voittoa, mutta en todellakaan näin selvää tulosta ja näin murskaavaa esitystä. Topparikaksikkoa lukuunottamatta Espanja pelasi joka osa-alueella hienon pelin. Keskikenttä oli lähes koko ottelun heidän hallussaan, mikä on lähes aina varma tae voitolle nykyjalkapalloilussa. Yksi seikka pisti kuitenkin erityisesti silmään - Espanjan tiimihenki oli mielestäni paraantunut selvästi viime arvokisoista. Espanjan maajoukkueen joukkuehenki on näyttänyt rakoilevan viime kisoissa pahan kerran, mikä on sinäänsä ihan ymmärettävää, koska Espanjanssa on aika monenlaista eri "ryhmää". On baskeja, katalaaneja sun muita. Yhteishenkeä on ollut ehkä vaikea löytää, kun jengiä joukkueessa on niin monesta eri "porukasta". Jokatapauksessa, tänään pelaajien välillä oli havaittavissa mitä mainioin kemia, se näkyi vähän kaikessa tekemisessä, ennen kaikkea sitten lopputuloksessa. Joukkueen esittämä lyhytsyöttöpeli oli aivan ensiluokkaista viimeistelyn tapaan. Ainoa, mikä oikeastaan jätti pieniä kysymysmerkkejä ilmaan oli puolustuspeli. Varsinkin yleensä varmaotteinen Puyol esiintyi tänään melko epävarmasti.

 

Venäjästä hieman.. Joukkue lähti otteluun aika puolustusvoittoisella ryhmittymällä, mikä ei kyllä estänyt maata hyökkäämästä ensimmäisellä puoliskolla pirteästi. Venäjä päästi ensimmäisellä jaksolla kaksi maalia, mutta esiintyi silti tuolla jaksolla aika hyvin. Hyvät tilanteet olivat vähissä (no, yksi tolppalaukaus kuitenkin), mutta Venäjä pystyi pitämään palloa ajoittain erittäin mallikkaastikin Espanjan kenttäpuoliskolla. Toisella jaksolla tahti sitten lässähti - ja pahasti. Näytti siltä, että kavereiden kunto loppui, mutta tätä on vaikea uskoa kun maan liigakin on vasta alkanut, eli peruskuntokaudesta on suhteellisen vähän aikaa. Henkisestikin joukkue oli kovin heikko, tämä näkyi monesti etenkin kaksinkamppailuissa, venäläisiä ei vain innostanut yrittää tilanteessa loppuun asti. Ei hyvä. Ei tainnut venakoilla vain riittää usko nousta kahden maalin takaa-ajoasemassa Espanjaa vastaan. Etenkin puolustus tuntui haistattavan koko pelille pitkät paskat. Mitä johtopäätöksiä tästä on vedettävä? Ei taida olla henkisesti (ja ehkä fyysisestikin ?) heikosta Venäjästä jatkoonmenijäksi näissäkään karkeloissa. Tietenkin aivan liian aikaista teilata joukkue täysin - onhan venäläisillä todellinen jalkapallomaailman Midas peräsimessään. Nyt ei taida Hiddinkin tatsi tähän puuhaan kuitenkaan yksin vain riittää, erittäin joukkue ei taida olla yksinkertaisesti vielä valmis näin suuriin koitoksiin. Tiedä sitten, jos Arshavinin ja Pogrebnyakin läsnäolo kentällä siivittänyt koko joukkueen parempaan suoritukseen. Tai sanotaan näin - varmasti edellämainittujen kavereiden läsnäolo olisi Venäjää vahvistanut taitotasolla selvästi, mutta enemmän se jäi tällä kertaa surkeasta henkisestä kantista kiinni. Älkää ottako nyt sillä, että mielestäni pelkästään paremmalla henkisellä kantilla Venäjä olisi vahvan Espanjan voittanut. Ei, ei varmasti olisi, mutta loppunumerot olisivat saattaneet olla hivenen kauniimmat, ja parempi maku olisi Venäjästä jäänyt.

 

+++++ Villa, hattutemppu ja maalisyöttö. Melkoinen ilta Valencian kärjeltä.

++++ Xavi, hienosti toimineen keskikentän ydin. Fiksuja passeja jatkuvasti, ei tehnyt juuri mitään väärin. Yhteistyö Sennan kanssa pelasi saumattomasti.

+++ Iniesta, nerokas syöttö Villan toiseen osumaan. Muutenkin erittäin pirteällä pelipäällä. Onnistui roolissaan.

++ Torres, vaihdettiin melko aikaisin kentällä, mutta pelasi hienosti siihen asti. Muodostaa erittäin vaarallisen kärkiparin Villan kanssa.

+ Zhirkov, löysän Venäjän valopilkku. Armotonta paahtoa alhaalta ylös vasemmalla laidallaan.

 

Ruotsi-Kreikka

 

Veikkasin siis tästä mittelöstä maalitonta tasapeliä. Ensimäinnen puolisko antoi veikkaukselleni hyvin tukea. Ruotsi oli aktiivinen (ainakin Kreikkaan verrattuna aktiivinen) mutta tehoton, Kreikkaa taas hyökkäyspeli ei edes kiinnostanut. Ensimmäinen jakso oli yleisesti ottaen aika kuiva, Ruotsilla oli muutama paikka siinä kaikki. Kreikan taas saadessa pallon silmät tahtoivat lupsahdella. Topparit saattoivat syötellä keskenään pitkiäkin jaksoja, kiirettä ylöspäin ei tosiaankaan ollut. Ruotsi näytti hirmuhitaasti palloa pökkivän Kreikan rinnalla erittäin aktiiviselta, jopa ensimmäisellä puoliskolla, jolla Ruotsikin oli ´suht passiivinen. Toiselle jaksolle Ruotsi lähti kuitenkin melko aktiivisesti, ja peli alkoi aukenemaan pikkuhiljaa, kun Kreikka-topparit eivät enää pystyneetkään pallottelemaan rauhaksiin keskenään alakerrassa. Kreikka tyytyi lähinnä pitkän pallon räiskimiseen, ja toivoi Ruotsin tekevän virheitä. Olisiko se ollut joskus 60 minuutin jälkeen kun Ruotsin konkari-toppari Hansson oli lähellä harvinaisen tyylikästä omaa maalia. Puolustaja päätti mennä Dellasin keskiviivan hujakoilta heitettyyn pitkään palloon kunnolla pään kanssa väliin - viisi senttiä keskemmälle niin Kreikan pojat olisivat juhlineet harvinaisen kaunista osumaa. Omaa maalia ei kuitenkaan syntynyt, ja Zlatan vapauttikin Svergien kurimuksestaan hetkeä myöhemmin. Tämä vapauttava maali oli sitäpaitsi harvinaisen kaunis osuma, suorastaan ikimuistoinen. Nätti seinä H.Larssonin kanssa ja pallo 16 metrin tuntumasta kovaa yläkulmaan. Tunnustusta Nikopolidikselle - veteraanivahti oli erittäin lähellä tehdä kunnon haamupelastuksen. Miehen sormet eivät kuitenkaan ihan riittäneet, ja Ruotsi pääsi juhlimaan maalia. Pian tämän jälkeen Ruotsi teki ottelusta selvän karmean rumalla 2-0 osumalla. On vaikeaa selittää, miten pallo pömpeliin lopulta päätyi, aika moneen se osui, mutta lopulta - kuten niin usein ennenkin - Ruotsi tuuletti pelin ratkaisutta räkämaalia.

 

Ruotsin joukkue pelasi läpi ottelun hienosti. Paikkoja ruotsalaiset loivat ihan mukavasti, ja kaksi onnistumistakin mahtui sitten joukkoon. Viileitä hermoja osoitti myös se, että Ruotsi ei lähtenyt turhaan höntyilemään Kreikan toppareiden pallotellessa alakerrassa ilman mitään kiirettä. Joukkue odotteli rauhaksiin, ja iski Kreikka-pelaajien kimppuun vasta kun oli tarvis. Kaikenkaikkiaan hieno esitys naapurimaalta. Ruotsin jengistä oikeastaan kukaan ei pelannut huonosti, muttei kukaan mitenkään loistanutkaan. Se on hyvä merkki - Ruotsilta ei heikkoja lenkkejä ainakaan tänään vielä löytynyt. Kankean toppariparin pitää pelata tosin aivan taitojensa äärirajoilla Espanjaa vastaan. Tuo ottelu onkin Mellberg-Hansson duon todellinen testi. Passiivisen Kreikan kanssa konkareilla ei ollut probleemia. Ainoa homma, joka Ruotsin pelissä ihmetytti oli hyökkäysstrategia. Keskityksiä viljeltiin mielestäni aivan liikaa. Toki Ruotsilla on kärjessä kaksi ihan hyvää pääpelaajaa Henke & Ibra. Miehet eivät vedä kuitenkaan vertoja kolmelle eliittitason pääpelaajalle, sen he taisivat itsekin tajuta puoliajalla. Toisella jaksolla palloa pelattiinkin enemmän maan kautta.

 

Niin, Kreikasta. Uskomattoman passiivinen esitys. Ihme oli, että saivat edes muutaman vaarallisen tilanteen aikaan. Joukkueen ensimmäisen jakson peruuttelu totuuden nimissä raiskasi jalkapalloa - ja pahasti. Antzas-Dellas-Kyrgiakos-kolmikko syötteli pitkiäkin jaksoja kolmestaan hieman oman rankkarialueen yläpuolella. Jossain välissä pallo luovutettiin luovutettiin Basinakselle tai Katsouranikselle, joka vetikin sitten pitkän pallon Ruotsin rangaistusalueen tuntumaan, missä useimmiten ei ollut yksikään Kreikan pelaaja. Joku voisi kutsua tätä pelinrakentelutapaa alkeelliseksi ja vanhentuneeksi. Ei tässä paljon jaksa Kreikan esittämästä schaibasta skriivailla, joukkue oli aikaisemmin tiistai-illalla esiintyneen pirteän Espanjan täydellinen vastakohta. Aika paljon pitää muuttua, jos haluavat tästä lohkosta marssia jatkoon. Seuraavaksi asettuu vastaan Venäjä, kokeileekohan Kreikan valmennusjohto tuolloin 6-3-1-muodostelmaa?

 

+++++ Ibrahimovic, todella vapauttavan ratkaisumaalin tekijä. Muutenkin teki itsensä jatkuvasti pelattavaksi, vaikka oli läpi matsin vähintään kahden miehen tiukassa vartioinnissa.

++++ Ljungberg, syttyy näköjään aina maajoukkuepaidassa. Juoksi erittäin paljon, ja jakeli paljon hyviä syöttöjä.

+++ Hansson, vuoden upeimalle maalille :thumbsup1: Vahva esitys konkarilta kyllä. Yllättävän innokas puuttumaan tilanteisiin, mikä lähes kostautui omana maalina. Povaan vaikeuksia Espanjaa vastaan, vaikka tämä Kreikka-peli sujuikin mieheltä nätisti.

++ Karagounis, huolimatta muun Kreikan karmeasta pelistä, Karagounis onnistui pelaamaan varsin hyvän ottelun. Yksi harvoista Kreikan pelaajista, joka edes yritti jotain muuta kuin roiskasta pallon kovaa ja pitkälle sen saadessaan.

+ Wilhelmsson, hyvin energinen esitys reisirevähdykseensä asti. Aiheutti vaikeuksia terävine juoksuineen

 

---

 

Ensimmäisten kohtaamisten perusteella, Espanja ja Ruotsi ovat selkeästi ne vahvimmat, kuten ounasteltiinkin. Edellämainitut maat kohtaavatkin seuraavaksi, voittajalle olisi palkintona jatkopaikka. Itse uskon, että Espanja klaaraa tuon ottelun, mutta Ruotsi varmistaa paikkansa myöhemmin Venäjää vastaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toki Ruotsilla on kärjessä kaksi ihan hyvää pääpelaajaa Henke & Ibra.

Mielestäni tuo Larsson on siinä mielessä hyvin samantyylinen kuin norjalainen Morten Gamst Pedersen. Jätkä ei pääpalloissa ole erikoistilanteissa kovinkaan kummoinen vaan melkoisen heikko mutta itse pelitilanteissa käsittämättömän hyvä. Ikä toki alkaa näkymään että ei enää ole ihan parhaimpien päiviensä verossa mutta kelpo pelimies edelleen.

 

Henken puskuista tämä EM -04 syöksypusku Bulgariaa vastaan on kyllä uponnut muistiin lähtemättömästi.

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=0Z1WLwAxgiY&feature=related]YouTube - Henrik Larsson amazing goal 2004[/ame]

 

Ibrahimovic on kyllä v*ttumaisen hyvä. Vaikka jätkä tuntuu diivanoloiselta ja sitä kautta siitä ei haluais "pitää", niin ehkäpä se mulkeroasenne on lopulta se joka tekee siitä loppujen lopuksi noin maagisen pelikentillä. Sitä voi vaan unelmoida mitä Suomikin tekis kun olis tuollainen kärkimies heittää kentälle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olipas väkevä aloitus Espanjalta. Mahtavaa! Fernando Torres ja David Villa näyttivät löytävän toisensa varsin mallikkaasti. Villalle kolme maalia ja suosikin asema maalikuninkaaksi. Senna oli myös mainio keskikentän pohjalla. Ei Espanjalla huonoa pelaajaa ollutkaan. Fabregasille maajoukkueuran ensimmäinen maali. Onkohan avauksessa seuraavassa pelissä?

 

Zlatan pamautti kisojen hienoimman maalin. Ruotsille täysin ansaittu voitto. Isaksson oli mielestäni hyvä, nollapeli ainakin tuli. Kreikka oli todella puolustusvoittoinen eikä saanut juuri tilanteita. Paljon on tekemistä, että puolustavat mestarit selviytyvät alkulohkosta jatkoon.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mielestäni tuo Larsson on siinä mielessä hyvin samantyylinen kuin norjalainen Morten Gamst Pedersen. Jätkä ei pääpalloissa ole erikoistilanteissa kovinkaan kummoinen vaan melkoisen heikko mutta itse pelitilanteissa käsittämättömän hyvä. Ikä toki alkaa näkymään että ei enää ole ihan parhaimpien päiviensä verossa mutta kelpo pelimies edelleen.

 

 

Ibrahimovic on kyllä v*ttumaisen hyvä. Vaikka jätkä tuntuu diivanoloiselta ja sitä kautta siitä ei haluais "pitää", niin ehkäpä se mulkeroasenne on lopulta se joka tekee siitä loppujen lopuksi noin maagisen pelikentillä. Sitä voi vaan unelmoida mitä Suomikin tekis kun olis tuollainen kärkimies heittää kentälle.

Niin, ehkä hieman ylihypetin Henkkeä pääpelaajana. Yleisellä tasolla Larssonia ei voi ehkä erityisen hyväksi pääpelaajaksi kutsua, mutta kokoonsa nähden ruotsalainen pärjää ilmatilassa hyvin. Tämä johtuu pitkälti valtavasta kimmoisuudesta, jonka Henkke omaa. Vaikka en Larssonista pidäkkään, täyttä rautaa tämä ruotsalaiskonkari edelleen on. Hyvin älykäs jalkapalloilija kertakaikkiaan. Muodostaa Ibrahimovicin kanssa yhden kisojen parhaista tutkapareista. Tuo linkkaamasi videon maali on edelleen muistissa, melkoinen osuma - puskemalla :blink:

 

Ibrahimovic on todella taitava ja monipuolinen kaveri, jota kaikki Nerazzurrin fanit rakastavat - vastustajan fanit vihaavat sydämmensä pohjasta. Sinäänsä kyllä ymmärrän miksi, juuri nuo mainitsemasi diivanelkeet ärsyttivät minuakin kun ruotsalaiskärki pelasi kahden vuoden ajan seeprakaravaanissa. Mutta Juven ajoista lähtien olen pitänyt häntä erittäin lahjakkaana pelaajana. Zlatan on todellakin sellainen pelaaja, joka pystyy ratkaisemaan otteluita yksin henkiökohtaisella panoksellaan. Se nähtiin eilen, se nähtiin Serie A:n viimeisellä kierroksella.. Hieno pelaaja kaiken kaikkiaan. Ibrahimovicilla on varmasti enemmän epäilijöitä/arvostelijoita kuin ihailijoita, mutta laittoipa Zlatan taas kaikille arvostelijoilleen luun kurkkuun.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voisin melkein jo tuomita Venäjän lohkon jumbosijalla eilisen esityksen jälkeen. Pitää kuitenkin odottaa vielä seuraavaan otteluun, joitakin mahdollisuuksia jatkopaikkaan on edelleen.

 

Potentiaaliahan Venäjällä olisi, mutta maajoukkue ei näytä olevan vielä tarpeeksi kypsä. Joukkue on täynnä taitureita, mutta sieltä puuttuu pelaajat, jotka tekevät työn. Jotenkin venäläisten asenne näytti siltä, ettei ketään huvita tehdä töitä puolustuksen eteen. aivan kuin kaikki vain haluaisivat pallon eikä paljoa töitä tehdä pallottomana. Esimerkiksi eilen Espanjalla oli Senna kentällä tätä varten, Venäjällä ei ole ketään sennamaiseen työhön. En tiedä mahtaako asenne oikeasti olla tällainen, mutta siltä se ainakin näytti. Eilisen perusteella Hiddinkin Midaan kosketus ei ole tehonnut venäläisiin. Peli olisi tosin voinut olla täysin erilainen jos Venäjä olisi tehnyt tasoitusmaalin tolppalaukauksen sijaan.

 

Tasoituksen jälkeen Venäjää olisi voinut vielä kiinnostaa pelatakin, mutta 2-0 jälkeen Venäjä ei mielestäni yrittänyt tarpeeksi. Tai sitten Espanja vain oli liian hyvä. Villa ainakin näytti jälleen miten maaleja tehdään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Missä muuten on Joaquin ja Vicente?

Joaquin ei taida tällä hetkellä mahtua joukkueeseen, Vicente lienee vielä puolet ahkerampi sairastuvalla loikoilija kuin mitä Litmanen on.

 

Silva on ollut ehkä niistä Espanjan nimettömimmistä jätkistä positiivisin "ylläri" tosin aina hivenen tuppaa hyytymään loppua kohden.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×