Jump to content
Sign in to follow this  
EL AEROPLANO

FC Lahti

Recommended Posts

Oli eilen aika heikkoa Lahden peli kunnes Litti tuli kentälle. Ei juuri ollut kärjessä liikettä ja puolustuksessakin oli Tamun pelaajilla tilaa ja aikaa vaikka kuinka paljon. Keskikenttä ei mene ykköspalloihin ja pallon annetaan pomppia ja odotetaan mitä vastustaja tehdään. Siinä minun pointteja eilisestä pelistä. Kyllä muuttui peli hurjasti kun Kuningas asteli kentälle. Toki se on luonnollista että peli muuttuu kun kentälle tulee kautta-aikain Suomen paras jalkapalloilija, mutta kyllä se toisaalta ihmetyttää miten paljon jo ikämies-iässä olevan pelaajan panos vaikuttaa peliin. Kaikki kunnia Litille kuitenkin hienosta pelistä (jälleen):smile:

 

Itse olen ihmetellyt minkä takia tuo Mika Hänninen on joka pelissä avauksessa, sillä en ole kertakaan nähnyt hänen esittävän kentällä sen ihmeempiä, ja toiseksi vaihdossa olisi samalle pelipaikalle nuoret kaverit Riku Heini ja Kaarlo Rantanen. Muutenkin olen ollut hieman pettynyt Lahden keskikenttään koko kauden ajan. Eilisessä pelissä seurasin jonkun aikaa pelkästään Eero Korteen liikettä ja totesin ettei kovin suurta ollut, tosin tällä kaudella keskikentän puuttuvan liikkeen on paikannut Konsta Hietasen aktiivinen, tasainen pelaaminen. Konstalle:thumbsup1:

 

Kärjestä puuttuu tällä hetkellä kun Litti ei ole kentällä niin sellainen kylmä viimeistelijä. Toki ei Littikään ole mikään kärkipelaaja, mutta jäätävä viimeistelijä ja sitä ei varmasti kukaan voi kiistää (älkää muistuttako Inter-pelistä:joker: ). Drilon Shala tuntuu vetävän pelin alusta asti aivan 120 lasissa, mutta tuntuu että aika harvoin tulee onnistumisia, mutta eilen laittoi nätisti puikot pakilta. Tuolla että kärjestä puuttuu viimeistelijä tarkoitin lähinnä sitä että minun mielestä Rafusta on tullut vähän sellainen hieroja kuten niin monesti tällä kaudella, hänellä on paikka, viivyttelee, harhauttaa, harhauttaa ja sitten on jo monta pakkia edessä. Jonne Kemppinen on pelannut tällä kaudella ihan hyvin, vaikka eihän sitä peliaikaa kuitenkaan niin hirveästi ole tullut, kun on päässyt usein kentälle 10-20 minuuttia ennen loppua, eilen tosin 45 min ja heti teki maalin. Eihän Kemppinen mitenkään juuri kentällä erotu, hän on vain usein oikeaan aikaan, oikeassa paikassa..."Lahden Inzhagi"?:D

 

Puolustuksessa on ollut paljon loukkaantumisia joten se on ollut varsin virhealtis, mutta kyllä Lahden puolustukselle voi antaa mönteisen arvosanan tältä kaudelta. Erityismaininnan ansaitsevan Hietanen, kuten jo mainitsin ja mielestäni myös Pyry Kärkkäinen on ollut hyvä sekä varsin hyvin on Jukka Vanninen pelannut topparin tontilla. Kyllä välillä aiheuttaa ylimääräisiä sydämmentykytyksiä tuo Kalle Eerolan pelaaminen, mutta yllättävänkin hyvin ovat muut sitten paikanneet nuo virheet.

 

Nyt kun tämä ketju tuli vasta näin myöhään kun jo puolet kaudesta on pelattu niin laitanpa omasta mielestäni FC Lahden plussat ja miinukset tähän mennessä tältä kaudelta:

:star::star::star: Konsta Hietanen: Pelannut tasaisesti. Loistava liike. Vaikka usein puolustuksessa ajaakin itsensä pihalle tilanteissa kerkeää lähes aina paikkaamaan. Hyvät erikoistilanteet. Tarkoitan lähinnä kulmapotkuja, sillä vapaapotkut eivät ole kovin kaksinaisia olleet.

:star::star: Jukka Vanninen: Todellinen johtohahmo, jota FC Lahti tarvitsi/tarvitsee nyt kun joukkue on muuttunut. Uskoisin että ilman Vannista ei Lahti olisi näin hyvin onnistunut.

:star: Ilkka Mäkelä/ nuorten esiintuonti: Ilkka Mäkelä on saanut joukkueen pelaamaan loistavasti ja jos homma jatkuu näin niin Lahteen saadaan pitkästä aikaa taas futismenestystä. Ilkka Mäkelä on myös tuonut nuoria pelaajia loistavasti mukaan ryhmään ja kaikenlisäksi he ovat saaneet myös peliaikaa. Toivomäki, Heini, Rantanen jne.

 

:thumbsdown1::thumbsdown1::thumbsdown1: Keskikentän liike: Kuten mainitsin niin liike on ollut varsin vähäistä eikä minusta keskikentän "aivot" Lahden joukkueessa Eero Korte ole erityisemmin onnistunut ja myös Mika Hänninen on ollut myös varsin heikko. Toki plussaa Jukka Veltheimille debyttoinnista ja ihan hyvin on päässyt Veikkausliiga tahtiin mukaan.

:thumbsdown1::thumbsdown1: Kalle Eerola: En tiedä onko se Toivomäen hyvyyttä vai Eerolan huonoutta, mutta nuorukainen on syrjäyttänyt hänet täysin ja on pelannut huomattavasti paremmin kun Eerola. Aikamoisia Hasardeja on Eerolalle tullut. Alkaako ikä painaa?

:thumbsdown1: Rafael: On kyllä tehnyt hyvin töitä ja luonut paikkoja muille, mutta ei ole ollut aivan yhtä jäätävä viimeistelyssä kuin aiemmilla kausilla. Toki on tehnyt 7 maalia, mutta niistäkin kolme 8-1 voitossa Kupsista. Oliko se 7-1 vai 8-1 kun nyt en oikeen muista.

 

Litmaselle myös plussaa, mutta on hieman aikaista vielä sanoa onko onnistuja vai ei, mutta hyvin on Kuningas pelannut ja tuonut aina uutta Lahden peliin.

 

Uskon ja toivon että tällä tahdilla mennään Eurokentille:smile::smile::smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites

jees...

 

lahti on aivan 1. pelaa parasta kauttaan jopa ilman litmasta! viime aikoina vähä ailahdellut, mutta erinomaista peliä läpi kauden! jos mitali sija saavutetaan niin se on aivan mahtava tulos! verrattuna moneen muuhun jengiin joka on satsannu kauteen huomattavasti enempi kuin lahden edustusjoukkue!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lahti on ostanut (vanha juttu!) Mypan Mohamed Fofanan.

 

Mies on Guinealainen, ja on 170 cm, ja painaa 60 kg.

Pelaa keskikentällä.

 

Saa nähdä mihin hän pystyy ensi kaudella!! (LAHTI MESTARIKSI??):shades:

 

No, odotellaan, että kausi alkaa...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uusi-Lahti Cup

 

No Uusi-Lahti Cup on ohi, ja kuten odotettiin LAHTI VOITTI:rules:

 

Joka meinaa sitä, että Uusi-Lahti lehti maksaa FC Lahdelle 15000 euroa :blink:

 

Ja turnauksen kulku;

 

Viikingit:Helppo voitto Lahdelle. Hyvin pelasivat mielestäni Drilon Shala, Konsta Hietanen, ja Lahden keskikenttä.

Rafael loukkaantui 53. minuutilla, ja tilalle tullut Jonne Kemppinen iski pallon maaliin. Siitä propsit jannulle.

 

Maalintekijät: Shala, Hietanen (kaunis) ja Kemppinen.

 

Lahti-Mypa:

 

Jokseenkin surkea ensimmäinen puoliaika, sitten kuhnurit heräsivät, ja pallonhallinta siirtyi Mypan päätyyn...

 

...Maalia ei saatu, joten pilkuille mentiin. Lähimpänä maalia oli pusku ylärimaan noin5-9 metristä (Olikohan se Kemppinen??)

 

Rankkareilla 5-4 voitto. Varsinainen peliaika siis 0-0

 

El Finale: En ollut paikalla pelimatkan takia, mutta kuulemani perusteella hyvällä esityksellä 4-0 voitto Suomen ärsyttävimmästä joukkueesta (HJK):finger:

 

LOISTAVAA LAHTI!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ihan mukavasti on kausi alkanut :thumbsup1: Vielä kun Rafael saa vähän pelituntumaan ja maalihanat auki, niin hyvä tästä tulee !!!

 

Kuningas määrää tahdin :heart:

Jep, mutta Rafaelin kanssa pitää olla kärsivällinen, ja jaksaa odottaa loukkaantumisen jälkeen.

 

Tässä vaiheessa Lahti on ilman tappioita kolmantena. Pisteitä on 8. Seuraava taisto käydään MyPaa vastaan Anjalankoskella. Siitä voitto niin ihan suotuisa tilanne lahdelle.

 

Tämä kausi on koetinkivi sen suhteen, että kestääkö Lahti sille mitalikauden jälkeen asetetut paineet. Jos miehistö pysyy eheänä, ja peliote hyvänä, en näe mestaruus/mitalikaudelle mitään estettä!

 

OI LAHTI ON NIIN IHANA!:kiss:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Varmaan ollut aika karseata sivusta seurattavaa kyseinen tilanne :(

 

Sääriluut poikki - peliura ohi?

Torstai 14.5.2009 klo 21.22

 

FC Lahden vaikeudet jalkapalloliigassa jatkuivat torstaina Myllykoskella.

 

Ottelua MyPaa vastaan oli ehditty pelata vain muutama minuutti, kun Lahden keskikenttämies Jukka Veltheim sai iskun jalkaansa ja tuupertui kentälle. Lääkärin mukaan kyseessä on avomurtuma, molemmat luut säärestä poikki ja pahimmassa tapauksessa koko peliura on ohi.

 

FC Lahdella on muutenkin kokoonpanovaikeuksia, kun kaikkiaan seitsemän pelaaja on sairastuvalla. Ennen Veltheimia loukkaantui Jari Litmanen, joka ottelua edeltävissä harjoituksissa tunsi etureidessä kipua ja on parisen viikkoa poissa kuvioista.

 

Tasapeliin 2-2 päättyneessä ottelussa ei hienouksia nähty. Voimakas kentän pituussuuntaan puhaltanut tuuli oli merkittävässä osassa. FC Lahden Drilon Shala teki kaksi maalia ja oli ratkaista yliajalla, mutta Antti Kuismala MyPan maalissa veti pidemmän korren.

 

Aktiivipelaajista eniten liigaotteluja pelannut MyPan Toni Huttunen palasi maalintekijäksi. MyPan toisen iski rangaistuspotkusta Adailton Pereira dos Santos.

 

STT

Share this post


Link to post
Share on other sites

Harmi Veltheimin kannalta. Varmaan ura ohi? Näytti aika pahalta, olin itse paikanpäällä seuraamassa peliä. Kuului aikamoinen ääni tapahtuneesta. Kaveri joutui varmaan puol tuntia oottaa et pääs ambulanssiin.Tilanteen jälkeen Lahden Fanit huuteli aika sikamaisesti Nakarille vaikka ihan vahinko oli. Kuitenkin pikaista paranemista Jukalle!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tekee perinteiset, eli alkukausi perseillään ja sit lopussa kiritään sijoille 4-6 :drunk1:

 

Tietoa miltä Lahden sairaslista näyttää tällä hetkellä ?? Eikös lähes kaikki ole pelikuntoisia ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tekee perinteiset, eli alkukausi perseillään ja sit lopussa kiritään sijoille 4-6 :drunk1:

 

Tietoa miltä Lahden sairaslista näyttää tällä hetkellä ?? Eikös lähes kaikki ole pelikuntoisia ?

loukkaantuneet on ainakin veltheim,hänninen,heikkinen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hyvät asetelmat Lahti petasi vierasotteluun 4-1 voitolla. Eipä tuo vastuskaan(Dinamo Tirana siis) kyllä pahimmasta päästä ollut. Litti ollu vissiin aika liekeissä neljällä maalisyötöllä. Litin passeista pääsivät pallon laittamaan pussiin Moilanen, Haara sekä Rafael kahdesti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Litti

 

Ei mun mielestä litti ole mikään varsinainen Johtaja enää.

Hän on suomen kaikkien aikojen jalkapalloilija muttei enää mikään ylivoimainen ykkönen veikkausliigassa. Esimerkiksi TamU:n Savolaiset ovat parempia, Interin Mika Ojala, Hongan Vuorinen...ja tietysti Lahden Rafael.

Suoraan sanottuna Rafael on Parempi kuin Litti! Litti antaa hyviä syöttöjä mutta on vanha eikä jaksa juosta. Litti pelaa yleensä viimeiset 15 minuttia, mutta usein silloin on jo liian myöhäistä. Sanokaa mitä sanotte, mutta litti on menneen talven lumia

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei mun mielestä litti ole mikään varsinainen Johtaja enää.

Hän on suomen kaikkien aikojen jalkapalloilija muttei enää mikään ylivoimainen ykkönen veikkausliigassa. Esimerkiksi TamU:n Savolaiset ovat parempia, Interin Mika Ojala, Hongan Vuorinen...ja tietysti Lahden Rafael.

Suoraan sanottuna Rafael on Parempi kuin Litti! Litti antaa hyviä syöttöjä mutta on vanha eikä jaksa juosta. Litti pelaa yleensä viimeiset 15 minuttia, mutta usein silloin on jo liian myöhäistä. Sanokaa mitä sanotte, mutta litti on menneen talven lumia

Eiköhän se Litti ole Veikkausliigan #1, sikäli mikäli jalkapallon peluusta mitään ymmärtää... Sitten asiaan.

 

Europa Leagua, Fc Lahti - Nova Gorica 2-0

 

Maalintekijöinä ottelussa kunnostautuivat

66' [1 - 0] J. Litmanen

79' [2 - 0] P.V. Rafael

 

Elikkäs näin ollen Lahti jatkaa kulkuaan Eurooppa Liigan seuraavalle kierrokselle (3), sille iso :thumbsup1:. Mites muuten seuraava kierros menee? Arvotaanko seuraava vastustaja, vai kulkeeko tämä kaavion mukaan? Siitä voisi joku valaista tietämätöntä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Elikkäs näin ollen Lahti jatkaa kulkuaan Eurooppa Liigan seuraavalle kierrokselle (3), sille iso :thumbsup1:. Mites muuten seuraava kierros menee? Arvotaanko seuraava vastustaja, vai kulkeeko tämä kaavion mukaan? Siitä voisi joku valaista tietämätöntä.

Arvottu jo. Vastaan asettuu Club Brugge Belgiasta. Ei siis helpolla jatkoon mennä, mutta toivotaan ja kassellaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei mun mielestä litti ole mikään varsinainen Johtaja enää.

Hän on suomen kaikkien aikojen jalkapalloilija muttei enää mikään ylivoimainen ykkönen veikkausliigassa. Esimerkiksi TamU:n Savolaiset ovat parempia, Interin Mika Ojala, Hongan Vuorinen...ja tietysti Lahden Rafael.

Suoraan sanottuna Rafael on Parempi kuin Litti! Litti antaa hyviä syöttöjä mutta on vanha eikä jaksa juosta. Litti pelaa yleensä viimeiset 15 minuttia, mutta usein silloin on jo liian myöhäistä. Sanokaa mitä sanotte, mutta litti on menneen talven lumia

Tästä voidaan olla monta mieltä, mutta jos olisit tänään istunut betonijääkulhossa ja katsellut ku Litmanen nuoreni ainakin 10 vuotta, niin luulen että mielipiteesi olisi aivan erinäköinen. Litmanen oli tänään täyttä timanttia!

 

Ja niin oli koko Fc Lahtikin. Helvetin hieno homma koko lahtelaiselle jalkapalloilulle tämä jatkopaikka, sen huomasi pelin jälkeenkin kun voittoa juhlittiin kuin mestaruutta. Yleisö oli myös hienosti mukana tässä matsissa, voi kun tämäkin olisi pelattu Kisarissa, oi sitä tunnelmaa...

 

Oi Lahti on niin ihaanaa!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Supermokke =D !!!

 

Eikohan Litti nimenomaan ole juuri JOHTAJA!!! Ei sun tarvitse olla joukkueesi tai veikkauliigan paras, jotta olet johtaja kentalla. Kylla se kokemus, rauhallisuus ja karisma jonka Litti tuo Lahden joukkueeseen, on ihan omaa luokkaansa. Myos Litin pelisilma ja sijoittuminen on edelleen Suomen kentilla aivan omaa luokkaansa. Onko Litti nyt 36-37v ??? Hidas se on ollut aina, ja nyt tietysti viela huippuvuosiaan hitaampi, mutta ei se miehen tahtia haittaa. Yksikaan Suomen pelaaja ei ole esim yhta hyva rauhoittamaa pelia, kuin Litti...tasta asiasta ei voi edes kiistella. Litti menneen talven lumia....niin olen minakin sanonut monta kertaa, mutta olenpa kiltisti niellyt sanani, ja myonnan Litin edelleen olevan Suomelle ja etenkin Lahdelle todella tarkea pelaaja !!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko tämä taas(!) tätä perus-suomalaisen kateus kun loistaa läpi!:grumpy: Jos joku pärjää, niin sitä pitää olla nälvimässä! Liti on saanut tätä paljon ja Hyypiän Sami on toinen. Molemmat jätkät pelanut maailman huippujoukkoeissa ja silti haukutaan paskoiksi.:nono:

Veikkausliigan tasoa kun kattoo tänä päivänä, niin Liti pärjää vielä monta vuotta.:drunk:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mielenkiintoinen ottelu kyllä tiedossa. Eli ensimmäisenä vieras matka 120 000 asukkaan Bruggeen 30/07. Sieltä pedattava hyvät lähtökohdat 06/08 pelattavaan kotimatsiin. Club Brugge on Belgian toiseksi menestynein seurajoukkue Anderlechtin jälkeen. Ja useiden kymmenien ottelujen eurokokemus. Bruggelta löytyy myös yksi jo edesmenneen UEFA-cupin finaali paikka. Itsekkin olen jo yhden Lahden europelin käynyt katsomassa (Lahti-Tirana) ja täytyy sanoa että Litti-Rafael akselin ollessa iskussaan niin tuossa ottelu parissa on kaikki mahdollista. Tosin täytyy vain toivoa ettei sairaslista kasva enempää sillä joukkue on joutunut nyt europelien alla peluuttamaan muutamia pelaajia tolkuttomia määriä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×