Jump to content
Sign in to follow this  
Romanista

Kausi 2008/2009

Recommended Posts

Näytti tuolla äänestyksessä hienoinen enemmistö olevan season topicin kannalla joten otan vapauden aloittaa sellaisen.

 

Kausi on siis avattu nihkeällä kotitasurilla Napolia vastaan. Pelissä oli nähtävissä paljon hyvää, mutta edelleen tuo viimekaudellakin vaivannut heikko viimeistely näyttää nostavan päätään. Peli olisi pitänyt pystyä ratkaisemaan jo ennen Napolin 10 miehelle joutumista. Plussaa tuossa pelissä oli Aquilanin hienot otteet, Donin varma työskentely maalissa ja myös Menezin kohtalaisen hyvin sujunut debyytti vaihdosta (se maali olisi kyllä pitänyt pystyä tekemään).

 

Jatketaan nyt tähän samaan viestiin vielä tuo tuleva ottelu Palermoa vastaan. Uhkakuvia leijuu ilmassa. Juan ja Baptista missaavat ottelun maajoukkuekiireiden vuoksi. Totti edelleen sivussa loukkaantuneena. Donin pelikunto ei paras mahdollinen. Taddein tilanne vielä epävarma. Eli hieman siipirikkona lähdetään valmentajaa vaihtaneen Palermon vieraaksi. Onneksi laadukkaita penkkimiehiä on nyt hieman enemmän kuin parilla edelliskaudella. Kauden avausvoittoa lähdetään hakemaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annan vielä Menezille anteeksi sen Napolia vastaan missatun paikan pelin lopussa. Kaverihan tuli melkein suoraan lentokentältä peliin. Pari muutakin paikkaa oli siinä pelissä, joten viimeistelyn parantamisella niitä voittoja alkaa tippumaan.

 

Palermoa vastaan taas sitten ongelmaksi tulee sitten loukkaantumiset ja poissaolot. Eli nyt mitataan sitten heti pelaajamateriaalin laajuus. Taddein kuulemma pitäisi olla jo 100% kunnossa, mutta Juanin ja Baptistan poissaolot vaikuttavatkin enemmän. Toivottavasti Doni on kunnossa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toivottavasti Doni on kunnossa.

Mielestäni tämä olisi tärkein asia. Ensimmäisen pelin perusteella Palermo ei kovin vaaralliselta näyttänyt, joten en usko kolmen pisteen olevan kovin kovan työn takana, ellei sitten aleta löysäilemään.

 

Muutenkin nyt on kaksi viikkoa saatu paranneltua joukkuetta ja sopeutettua Meneziä joukkueeseen niin uskon vahvaan esitykseen. Toki myös pikku herättelyä on tapahtunut tasapelin jälkeen. Tällä hetkellä muuten Canal ei ole näyttämässä peliä kuin jälkilähetyksenä, extralla olisi taas tilaa mutten tiedä mistä tökkii, pitänee pommittaa siihen suuntaan...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gazzetton mukaan Artur pelaisi ja Doni huilaisi. Ei siis varma tieto, mutta huhu. Aika ikävä juttu. Onneksi vastus ei ole niin kova.

 

Lisäksi Mirkon selkä on kuulemma kipeä ja saattaa missata tulevan matsin. Olisikohan syytä peluuttaa kuitenkin baptistaa, vaikka onkin juuri palannut maajoukkuekomennukselta?

 

Tietääkö kukaan muuten mitään Perrottan tilanteesta? Onko miehellä vamma vai onko Aquilani vaan vienyt AMC paikan avauksessa? Surkeat EM-kisat Simone kyllä pelasi, mutta mihin mies on kadonnut?

 

Toivoisin että Menez pelaisi. Taddei sen sijaan ei ole pelannut piiiitkään aikaan. Ei varmasti ole mies 90 minuutin kunnossa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuleeko Palermo-Rooma Lauantaina vai sunnuntaina ? Channel4 ilmoittaa että tulisi sunnuntaina, mutta Canal+ ohjelmasivut ilmoittavat että tulisi jälkilähetyksenä lauantaina klo 00.30 ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kausi vasta alussa ja jo nyt lähes puolet avausmiehistä sivussa. Näyttäisi siltä että pelistä puuttuvat ainakin Doni, Totti, Vucinic, Perrotta ja Mexes. Juan ja Baptista vasta palailevat maajoukkuekomennukselta. Taddei pelannut viimeksi kunnon matsin joskus huhti/toukokuussa. Ei hyvältä näytä. Keskuspuolustus ja maalivahti kokonaan uusiksi on jotain sellaista jota ei toivoisi näkevän.

 

Kolme pistettä jos saadaan täytyy olla erittäin tyytyväinen. Mutta kunnossa olevilla miehillä jo tasapelikin Palermosta on saavutus.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mutta kunnossa olevilla miehillä jo tasapelikin Palermosta on saavutus.

No eipä nyt kuitenkaan, ottaen huomioon että Palermokin on muuttunut ja kun katseli Udinese peliä niin ehdottomasti tuollakin kokoonpanolla itse odotan kolmea pistettä tänään, ei tasapeli kauhea pettymys ole (niin kova kuin Napolia vastaan) mutta en itse siihen tyytyväinen olisi. Kuitenkin Baptista,Menez,Vucinic,Aquilani ja De Rossi pelaa, joten maaleja on syytä odottaa. TOKI tuo puolustus nyt hieman jännittää mutta itse uskon Loria/Panucci-akseliin jos he siellä keskellä hääräävät.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ite en nähny peliä.. vasta lopusta ehdin teksti-tv:ltä katsomaan ja kyllä keljutti kovin.:mad: huhhuh..

 

Oliko Menez mukana? Miten pelas?

Vaihdosta tuli kentälle. Ihan ok esitys mutta ei mitään häikisevää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Menez pisti yhen nätin kuljetuksen mutta ei siitä syntynyt sitten isompia. Aika näkymätön loppupeleissä.

 

Oli tuossa pelissä Romalla ihan liian monta heikoa lenkkiä. Taddei ei ollut täudessä iskussa vielä, Okaka ei ole ihan serie-A tasoa vielä ainakaan ilman huippupelaajaa vierellään, Loria-Panucci pari ei ole riittävän hyvä ja DDrkin menetettiin kesken pelin. siinä ei ihan riitä että Aquilani ja Baptista yrittää jotain rakennella. Varsinkin kun Pizarro antoi palloa Palermolle useammankin kerran.

 

Toivottavasti itseluottamus palaa viimeistään siinä vaiheessa kun poissaolleet avauksen mieherkin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Todellakin aivan järkyttävä määrä huonoja syöttäjä, peli muistutti ajoittan Veikkausliigaa ja puolustuksella ei todellakaan niitä parhaimpia päiviä. Turhan helposti Palermo pääsi pitkillä palloilla pelaamaan puolustuslinjan taakse. Pitikin, vittu, tuuletella heti 10 min jälkeen :joker:

 

Toivottavasti tänään ei kuitenkaan samanlaista paskaa, ennen kaikkea haluisin nähdä että Taddei nyt vähän piristyis ja Menez sais maalihanat auki.

 

Juan, Mexes, Perrotta ja DDR ilmeisesti tänäänkin sivussa. Doni kunnossa, Tottikin mahdollisesti avauksessa, uskon ainakin että jossain vaiheessa laitetaan kentälle jos tarve vaatii. Kaikesta huolimatta luulis tän olevan selkee voitto ja toivottavasti myös paikalla oleville suomalaisille Roma faneillekin saadaan hyvä ilta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olipas taas ensimmäinen puoliaika hampaatonta peliä... Pitäis tuollasta joukkuetta vastaan olla jo 3-0 taululla mutta ei. Miksei Menez avauksessa? Taddei ollut aivan hampaaton koko ajan, voisi mielestäni hyvin paikata hänet. Puolustus taas surkeaa...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Häpeällistä. Surkeaakin surkeampi esitys ja tappio Romanialaiselle joukkueelle josta kukaan Romanian ulkopuolella ei ole koskaan kuullut mitään. Ei auta selittelyt loukkaantumisista ja avainpelaajien puuttumisesta. Munaton, saamaton ja virheitä tekevä Roma on jotain mitä ei ole pariin kauteen nähty. Nyt ollaan pohjalla. Ainoa tie on ylöspäin. Spallettilta en kaipaa mitään perinteisiä pelinjälkeiskommentteja että: "pelasimme välillä ihan kelvollisesti, mutta he käyttivät maalintekopaikkansa paremmin". Nyt ei pelattu hyvin!

 

Kovat keinot käyttöön. Pelaajat osaavat pelata tätä peliä. Taktiikka ja tekniikka harjoitukset eivät nyt auta. Kovat otteet peliin, ja pojat juoksemaan ympäri trigoriaa huutojen säestämänä heti huomenna aamuvarhaisella. Vapaapäivät voidaan unohtaa, niin paljon töitä on nyt edessä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aika syvissä vesissä mennään kyllä nyt. Mitään ei kuitenkaan ole vielä menetetty. Jos näin jatketaan niin kyllä sitten menetetään. Tällaiset esitykset tulevat loppumaan ennemmin tai myöhemmin. Suuri kysymys onkin koska esitykset paranevat.Voi olla että se vaatii Tottin pelaamaan 100% kunnossa 90 minuuttisia ja johtamaan susilaumaa. Voi olla että ratkaiseva tekijä on jokin muu seikka.

 

Luulisin että kun saadaan avaukseen ne miehet ketkä siellä ollaan nähtykin niin homma alkaa paranemaan. Tosin menee varmasti pari viikkoa kun loukkaantuneena olleet pelaajat pääsevät omalle tasolleen.

 

Olen myös sitä mieltä että eiliselläkin miehistölle olisi pitänyt cluj peitota. Syy löytyy kuitenkin mielestäni siitä että eilisestä avauksesta ei löytynyt vastuun kantajia. Puolustuksessa ei ollut Mexesiä tai Juania, joista jo toinen olisi pystynyt nostamaan huomattavasti puolustuksen profiilia. DDR:n olisi mielestäni pitänyt olla keskikentän ja koko joukkueen johtaja, mutta ei ihan saavuttanut sitä (pelasi kuitenkin mielestäni ok, mutta kuin rivimies). Vucinic oli liekeissä, mutta ei yksin riittänyt varsinkaan kun muut olivat aika näkymättömissä. Aquiolani yritti, mutta ei ollut hänen päivänsä, eikä taida rahkeet riittää vielä johtamaan joukkuetta. Baptista taas oln liian tuore tässä joukkueessa.

 

Olipas tajunnanvirtaa, mutta tulipa purettua ahdistusta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nukutun yön jälkeen olen edelleen samoilla linjoilla kuin eilen. Kovat keinot käyttöön. Kentällä laiskottelijat ja totaalisesti alle tasonsa pelaavat jampat katsomoon miettimään tekemisiään. Pelataan vaikka primaveramiehillä. Tulos on luultavasti sama mutta saavatpa ainakin kokemusta.

 

Kesäharjoittelussa on tehty jotain totaalisen väärin. Pelaajat näyttävät puolikuntoisilta. Itseluottamus on täysin kateissa, samoin kuin taktiikan noudattaminen. Harjoitusmatseja pelattiin mielestäni liian vähän ja asenne niissäkin oli mitä sattuu. Tuota kurssia on vaikea kääntää nyt kun kausi on aloitettu samanlaisella räpeltämisellä.

 

Loukkaantumiset eivät riitä minulle selitykseksi sekavaan ja saamattomaan peliin. Kentällä oli kuitenkin erittäin kykyneviä miehiä peittoamaan Clujn tasoisen joukkueen. Meillä oli kuitenkin kentällä maailmanmestareita sekä kokeneita CL- ja maajoukkuepelaajia. Taktiikka uusiksi ja pelaajat kuntokuurille, ja mahdollisimman pian.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Viikonloppuna olis sitten vastassa Reggina. Ei mielestäni eroa millään tavalla niistä vastustajista ketä vastaan oll atällä kaudella pelattu. Vain voitto kelpaa ja mielellään selkein numeroin ja ilman että päästetään yhtä maalia enempää.

 

Puolustuksen varmuus on edelleen se kohta mikä huolestuttaa. Mexes saattaisi olla pelikunnossa, mutta varmuutta ei ole. Puolustuksemme tulee olemaan vaikeuksissa ilman häntä. Lisäksi odottaisin että Riise parantaisi pikkuhiljaa peliään. Odotan mieheltä parempia esityksiä, mitä nyt on nähty.

 

Keskikentälle ja kärkeen sitten onkin mielestäni ihan hyvin eri vaihtoehtoja tarjolla. Haluaisin nähdä Spalletilta hieman erilaista peluutusta kuin tähän asti. Pizarro on tietääkseni pois noin kuukauden, mutta Totti palailee pikkuhiljaa kuntoon.

 

Toivomus olisi

 

.....Aquilani.....De Rossi.......

Taddei.....Baptista.....Menez

..............Vucinic..............

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reggina ei ole mikään paras tason mittari mutta huomattavasti tasapainoisempi esitys nähtiin lauantaina kuin aiemmin tällä kaudella. Loukkaantumisten vuoksi Spalletti oli joutunut jälleen hieman sekoittamaan pakkaa, onneksi. Pizarron ja Baptistan puuttuminen avasi paikat avaukseen Brighille ja Menezille. Molemmat käyttivät tilaisuuden loistavasti ja ansaitsevat jatkossakin lisää peliaikaa. Varsinkin Brighin esitys oli sitä luokkaa että minun puolestani Pizarro voidaan vaikka kaupata tammikuussa muualle. Brighiltä erinomaista työskentelyä puolustussuuntaan ja mukana myös hyökkäysten rakentelussa.

 

Kauaa ei kauden ensimmäisestä voitosta ehditä nauttia sillä keskiviikkona vastaan astelee kesällä runsaasti vahvistunut Genoa. Varsinkin Militon kanssa saadaan olla tarkkana. Toivottavasti Mexes ehtii toipua pelikuntoon. Voittokulkua olisi pystyttävä jatkamaan jotta saataisiin kausi takaisin oikeille raiteille.

Share this post


Link to post
Share on other sites

AS Romalle tänään 2-0 voitto kotona Atalantasta. Eipä tuo peli mitään häävin näköistä katseltavaa ollut, mutta tärkeät pisteet plakkariin kuitenkin. Mexesin paluu on ilouutinen, ranskiksen paikallaolo antaa heti huomattavasti enemmän uskoa koko puolustuksen pelaamiseen. Panucci äitynyt hurjaan viimeistelyvireeseen, Vucinicin maali lämmitti myös mieltä.

 

Missäs Baptista on, loukkaantuneena vai mikä?

Share this post


Link to post
Share on other sites

AS Romalle tänään 2-0 voitto kotona Atalantasta. Eipä tuo peli mitään häävin näköistä katseltavaa ollut, mutta tärkeät pisteet plakkariin kuitenkin. Mexesin paluu on ilouutinen, ranskiksen paikallaolo antaa heti huomattavasti enemmän uskoa koko puolustuksen pelaamiseen. Panucci äitynyt hurjaan viimeistelyvireeseen, Vucinicin maali lämmitti myös mieltä.

 

Missäs Baptista on, loukkaantuneena vai mikä?

 

Baptista poissa varmaan pari viikkoa vielä. Peli alkoi näyttää hieman paremmalta muttei vielä riitä. Menez oli aktiivinen mutta aina se viimeinen syöttö/kikka epäonnistui, toki tuli maali hänen syötöstään. Brighi EHDOTTOMASTI yli Pizarron jos tarvii päättää avausta, tekee paljon duunia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Illan CL-ottelu

 

tärkeä vieraspeli tänään, piste(itä) pitäis saada että pysytään mukana!

 

Todennäköinen 4-1-4-1 avaus (Romanews)

 

-----------Vucinic-------------

Ménez--Aquilani-Perrotta--Taddei

----------De rossi-----------

Riise--Panucci-Mexés--Cicinho

------------Doni-------------

 

penkillä:

Artur, Loria, Filipe, Brighi, Baptista, Okaka, Montella

 

Eli Baptista taas kokoonpanossa, saa nähdä tuleeko peliaikaa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×