Jump to content
Sign in to follow this  
Class of 67

Mourinho

Recommended Posts

Ja ennen kaikkea Mourniho on uskomattoman hyvä valmentaja! Uskon että kukaan täällä ei voi tähän asiaan väittää vastaan. Mourinho on kahden edellisen kauden aika nostanut Porton UCL-mestariksi ja lisäksi tehnyt Chelseasta (osittain rahalla) todella laadukkaan ja loistavan joukkueen, vaikka tätä raha politiikkaan en hyväksykkään. Ja vaikka hänen peluuttamansta taktiikka ei ole mitään "unelma" futista niin kyllä pirun tehokasta se ainaki on. Toisaalta, kyllä tolla joukkueella pitäis voittaa kaikki pelit :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen aivan samaa mieltä, siitä että Mourinho on varmasti yksi maailman pätevimpiä valmentajia. Siitä kertoo jo viime kausi. Ei Portolla ollut mikään hirvittävän nimekäs pelaajakalusto, Mourinho osasi luoda oikean taktiikan ja tehdä pelaajista loistavia, valitsemalla jokaiselle oikeanlaisen roolin. Ja myös tämä kausi on osoittanut että kyllä sillä miehellä piisaa taitoa, vaikkakin nyt on ehkä maailman paras materiaali käytössä. Ainakin laajin. Olisiko Ranieri pystynyt samaan ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Viime kauden UCL-voitto Porton ruorissa loistava, alunperin aivan uskomattomalta kuulostanut saavutus.

Mutta finaalissa oli vastassa Monaco..?! Muutenkin yhden kauden perusteella ei voi arvioida oikeastaan YHTÄÄN mitään eikä ketään kun ollaan urheilun saralla.

Erittäin vastenmielinen tyyppi, turhan suuri ego.

Ollut Chelseassa tuloksellisesti hyvä, toistaiseksi. Mutta minkälainen manageri ei olisi kun rahaa on RAJATTOMASTI. Ja kun katselee pelaajien hankintoihin käytettyä rahamäärää niin luulisi että joukkue pystyisi paljon "parempaan jalkapalloon".

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täytyy tästä miehestä sanoa sen verran, ettei oikein jaksa sitä sen ylimielisyyttä enää. Viime kaudella, kun Ranieri oli Chelskin puikoissa, niin ei Chelsea niin paljoa ottanut päähän. Tällä kaudella on kuitenkin saanut muutaman kerran purra hammasta yhteen.

Ranierin aikana joukkue ainakin pelasi iloisempaa palloa...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mourinho osoitti taas tasonsa Carling Cupin finaalissa.

 

"Replays show Mourinho celebrating the goal by putting a finger to his mouth and turning towards the Liverpool fans behind him. The anger and violence on their faces is quite disturbing."

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mieshän yrittää vältellä paineita ja opetella valioliigamanagerin kujeita.

Pakkohan häntä on arvostaa valmentajana, vaikka ei hänestä pitäisikään. Meriitit puhuvat puolestaan: UEFA-cup 02-03, CL 03-04 ja Valioliiga 04-05. CL-voiton arvoa ei kyllä tippaakaan vähennä se, että finaalissa vastustajana oli Monaco. Mielestäni loistava saavutus sellaisella miehistöllä, mikä hänellä oli käytössään. Ei supertähtiä, vaan JOUKKUE, joka toteutti valmentajansa laatimaa pelitaktiikkaa piirulleen.

Chelsean esitykset tällä kaudella ovat yllättäneet ainakin minut. Pitää muistaa kuitenkin, että joukkue uudistui aika tavalla viime vuodesta ja Mourinho ei kuitenkaan ole ollut itse rakentamassa joukkuetta alusta lähtien. Toisaalta hän sai tälle kaudelle varmasti ne pelaajat lisää joukkueeseensa, jotka halusi. Lisäksi hän voi täydentää joukkuetta melkeinpä rajattomasti, mutta ei sekään ole menestyksen tae. Real on kuitenkin mielestäni hyvä esimerkki siitä, että ei menestystä pelkästään rahalla osteta. Pelataan kausi loppuun ja katsotaan, montako pyttyä Chelsealla on ja tehdään sitten analyysit tästä kaudesta. Todellisen analyysin paikka Mourinhosta managerina Valioliigassa on vasta 3-4 kauden jälkeen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Chelsean esitykset tällä kaudella ovat yllättäneet ainakin minut. Pitää muistaa kuitenkin, että joukkue uudistui aika tavalla viime vuodesta

Uudistui ja uudistui. Samat naamat siellä jyllää, kun Ranierin aikana. Ostettiin Carvalho, Drogba, Kezman, Ferreira, Tiago..ja kaikki täysiä floppeja, onnistujia Cech ja Robben. Jos avauksesta löytyy lähes aina Lampard, Duff, Make, Terry, Gallas, Gudjo ja pojat, niin onko siinä sitten sitä uudistumista? Kai jokainen huippuseura uudistuu aina muutamalla nimellä edelliskaudesta. Jos joukkue on kasattu "muutamalla" miljoonalla eurolla, niin onko se ihme, jos ne sattuu "pärjäämään"? Olisi Ranierikin saanut jotain varmaan tällä kaudella aikaiseksi, jos olisi saanut vielä pari milliä tuhlata. Tollasen joukkueen saisi pelaamaan vaikka Keke Armstrong, joten tuskin se Mourinho mikään sateentekijä on. Porton viimekauden CL oli ihan puhdas munkki ja sattumien summa...

 

Olisikohan kiva olla Chelskin juniorikoulussa? "Pääsisinkö pelaamaan"? No et!!! :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rahasta ei kyllä voi puhua, kun Unitedilla on edelleen aina arvokkaampi joukkue kentällä. Ihan sama mitä jostain Drogbasta on maksettu, Tottenham tms. seura olisi saanut hänet puolella hinnalla maksetusta summasta. Portosta ostetuista kavereista ei edes puhuta kun on sponsoroitu vanhaa seuraa...

 

Mourinho ei kyllä ole vielä gurun asemassa, yhdellä kelvollisella Howardin torjunnalla hän tuskin edes olisi Chelseassa. Itsensä korottamisessa hän on kyllä kahden suomalaisen luokkaa. Toinen on yritysvalmentaja ja toinen latomaalari.

 

Ranierikin olisi saanut jonkinlaisia tuloksia varmasti aikaan tuolla sakilla, mutta häntä vastaan puhuu nykyinen työtilanne.

 

Kaikkia edellämainittuja en luokittelisi flopeiksi, mutta yrityksen ja erehdyksen tie on helpompi kulkea, kun ei tarvi huolehtia budjetista samalla tavoin kuin meidän köyhässä maalaisseurassamme. Onnistujista huolisin riveihimme Robbenin, Lampardin, Cechin ja Terryn.

 

Tehokkuus ja pokaalit ovat iloinen asia, mutta silti pohjalla pitää olla peli-iloa, hyökkäävää peliä ja voiton hakemista paikasta kuin paikasta. Jos noilla kriteereillä mennään, niin ei pidä hävitä Barcelonalle laukauksia 13-0 ja roikkua oman maalin tuomassa edussa tai laji kärsii vääryyttä.

 

Lisäksi vielä väheksyn Monacoa vastustajana verrattuna suuriin. :wink:

 

Ilman mitään erityisiä sympatioita jollain tapaa ikävöin aikaa, jolloin esim. Ajaxilla oli resursseja pitää materiaali, jolla pelattiin noin. Nykyään raha puhuu ja ainoa keino pärjätä sille on pelata kuin Kreikka. Ja joskus rahakkaatkin pelaavat niin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

F**K F**K F**K F**K F**K!

Sky Sports cameras picked up Jose Mourinho's rant at Jamie Carragher during the final: "F**k off! F**k off! Get on with the match! F**k off!" Moments later, he continued: "Hey! Hey! F**k off right! F**k off!"

Että näin ulosajon lisäksi. Ferguson olisi teurastettu mediassa moisesta, joten aika päällikkö pitää olla, että selviää päänsilityksellä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ranierin aikaansaannoksia tämän hetkisellä Chelsean joukkueella, epäilen olisiko saanut aikaan mitään. Ranierin aikana Chelsealla oli jo kovia pelimiehiä mm. Crespo, Veron, Hasselbaink, Mutu, Parker sekä aiemmin mainitut Lampard, Terry, Gudjohnsen, Duff.. Ja jos nyt oikein muistan kun pinnistän, niin Ranieri kierrätti pelaajia aika paljon eikä silloinen joukkue päässyt oikein "hitsautumaan" yhteen. Kyllä se tuollakin miehistöllä, mikä Ranierilla silloin oli käytössä olisi pitänyt sijoittua paremmin Valioliigassa. Saihan Ranieri parannettua sijoituksia, mutta pokaalin metsästyksessä kesti vain liian kauan ja menestystä haluttiin isolla raha tukulla ja nopeasti.

 

Mourinholla on menos ensimmäinen kausi Chelskin peräsimes ja taitaa toinenkin pokaali olla matkalla Stamford Bridgelle, toivottavasti ei. Montakos pokaalia Ranieri hommas, ei tainnut hommata yhtään ja rahaa paloi ainakin £100 miljoonaa pelaajakauppoihin.

 

Tuossa alapuolella on Ranierin luotsaaman Chelsean sijoitukset.

 

2000/2001 prem 6th

2001/2002 prem 6th

2002/2003 prem 4th

2003/2004 prem 2nd

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kylläpä kuulostaa katkerien miesten puheilta. Täytyy muistaa, että ennen UCL-finaaliin pääsyä Monacoa vastaan, on molemmat joukkueet tiputtaneet tukun muita huippuseuroja tiputtaneita joukkueita. Voiko joku väittää ettei paras voittanut?

 

Kuinka moni luulee, että Barcelonan kotikentällä Nou Campilla vastustaja pystyy pelaamaan hyökkäävästi? Sellaista joukkuetta vastaan, sellaisen yleisömäärän edessä. Myönnän, 0 vetoa ei ole vakuuttava suoritus, mutta voidaan miettiä maalintekopaikkoja, joita Chelsealla oli ekassa matsissa muutama. Mikäli Belletti ei olisi mennyt Duffin syötön väliin, olisi Joe Cole saanut laitettua pallon tyhjään reppuun, ja olisi saatu yksi veto maalia kohti. Hetkeä myöhemmin Drogba yritti oikeaoppisesti ohittaa maalivahdin, mutta veti harmikseen ohi. Olisiko ollut parempi jos Drogba olisi vetänyt suoraan maalivahdin syliin, ja saanut näin vedon maalia kohti?

 

Toisesta osaottelusta jäi vahva maku suuhun Chelseasta. Osataan puolustaa, ja isketään kun tulee paikka. Eikä neljää maalia tehdä aivan puolustavalla taktiikalla.

 

En muutenkaan ymmärrä mikä ihmisillä on Mourinhon taktiikkaa vastaan? Toiseksi eniten tehtyjä maaleja Valioliigassa, kuka voi silloin moittia taktiikkaa puolustavaksi?

 

Voiei, tulipa avauduttua.

 

Edit : Typot

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo.. Mulla kanssa on sama mielipide, että miksi ihmeessä arvostellaan taktiikka, jos se toimii. Jos United pelaisi samalla tavalla ja voittoja tulisi kukaan täällä ei sanoisi mitään. Ja onhan Mourinho diivan oloinen. Mutta haittaisiko ketään jos Unitedissa olisi tuollainen manageri, joka ottaa voiton taktiikalla millä hyvänsä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mourinho tuo erilaista ilmettä koutsien joukkoon. Uskaltaa olla erilainen, mutta puhuu silti vain tosiasioita. Ei luulisi teidän p****ttä kaivavan jos hän lesoaa, kunhan vaan voittaa kaiken. Säästäkää sättimisen ilo siihen, kun kaveri on edelleen leija, mutta voittoja ei satelekaan enää samaan malliin. Eikös se ole niin paljon kivempaa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kyllä se nyt vaan kuuluu terveeseen fanittamiseen, että v**uttaa kun kilpailija menestyy. Kyllä siinä katkeroituu itse kukin. Mutta Pentti hyvä, jos olet Chelsean menestyksestä noin innoissasi, niin suotakoon se sinulle. Anna siis meidän muiden olla katkeria.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kyllä minä nyt vaan sanon, että jopa Muurisen Antti pystyis voittaa valioliigan Chelsean peräsimessä noilla miehillä. Jhoselle pitää antaa kyllä tunnustusta, että on osannu hankkii oikeita pelaajia. mielestäni heppu saa kuitenkin liikaa arvostusta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mourinhossa on tyyliä.

Ja isolla rahalla ja kova joukkuehan se on, mutta ei se aina sitä sano että sillon voitettas mennen tullen kaikki, tästä hyvänä esimerkkinä real madrid joka välillä takertelee pahastikin ja romahtaa jossain ns "helpoissa peleissä"

täysin.Sellaista ei chealsealle tapahdu, kiitos mourinhon.

Mun mielestä ehdottomasti maailman paras valmentaja ja kaiken lisäksi tyylikäs.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kyllä minä nyt vaan sanon, että jopa Muurisen Antti pystyis voittaa valioliigan Chelsean peräsimessä noilla miehillä. Jhoselle pitää antaa kyllä tunnustusta, että on osannu hankkii oikeita pelaajia. mielestäni heppu saa kuitenkin liikaa arvostusta.

ei ei ei ei näin..

veikkaanpa että jos muurinen pääsis puikkoihin niin chealsea voittais sen ekan pelin ku muurinen on ja loput menis päin v*ttua.

Muurinen tod. näk vaihtais kokonaan pelityylä ja taktiikkaa niin mitä chealsean pelaajat on varmasti kovasti treenannu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kirjoittelenpa omaksi huvikseni ja toivottavasti myös teidän, mielipiteeni miehestä nimeltä José Mourinho.

 

José on kertakaikkiaan loistava valmentaja. Hän taitaa kaiken sen mitä nykyjalkapalloilussa tarvitaan. Ennen, aikana jolloin loistivat vanhanajan Managerit kuten Ferguson, Robson, Atkinson etc., Managerit olivat vahvoja symbooleja johtajuudesta kentän laidalla he laativat taktiikan ja tätä sitten noudatettiin ja he olivat nykyisiä virkaveljiään enemmän mukana scouttaamisessa. Nykyisin se ei kuitenkaan tunnu riittävän. Managerin täytyy olla nykyäivänä enemmän kuin valmentaja. Hänen täytyy olla näkyvä julkisuuden henkilö ja sitä jos jotain José on. Mourinho on kärkäs kommenteissaan ja kylmän välinpitämätön omista mielipiteistään, mutta kärkäs puuttumaan toisten lausuntoihin. Silti hän osaa vetäytyä pois kun on oikea aika (vrt. Sir Alex vs. Wenger). Näkyväisyys julkisuudessa, nuorehko ja taktisesti taitava. Se takaa miehelle täyden luoton Abramovichin siipien alla.

Valmennuksessa jose on yhdistänyt loistavasti taktiikkaa, joka on opittu paljolti herra Robsonilta, ja uutta menetelmää ja hieman rennompaa kuvaa. Pelaajat luottavat häneen koska mies harvemmin empii ostoksissaan, kun hän ilmoittaa haluavansa jonkun pelaajan Chelseaan, tietää pelaaja itse varmasti, että José haluaa juuri hänet, vaikka siirto ei sitten koskaan toteutuisi. Taktiselta kannalta valmennusta ajatellen José käyttää oppejaan loistavasti, mutta silti niihin kaipaisi enemmän syvyyttä, koska kyseisen joukkueen materiaali sen sallii enemmän kuin paremmin.

Jos ajatellaan kaikkien aikojen valmentajia on José varmistanut paikkansa tällä listalla, mutta ei vielä sentään huipulla. Siellä mies on nyt, mutta siellä täytyy myös pysyä. Tämänhetkisten valmentajien joukossa hän on kuitenkin todella korkealla, ainakin Valioliigassa hän on selvä ykkönen toistaiseksi. Kuka tietää jos vaikka vanhat kehäketut sisuuntuneena näyttäisivät, että vielä on kuitenkin oppimista. José on kuitenkin epäilemättä samankaltainen valmentaja kuin herra Rijkaard Barcelonassa, Taktinen, nuorekas, fanien suosima, mutta ennen kaikkea aiheuttaa jokseenkin järkkymätöntä kunnioitusta niin vastustajien pelaajissa, valmentajissa ja kannattajissakin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Melonit?

 

Vaikka United-fani olenkin, on tuosta teidän Mourinhosta vaan pakko tykätä.. tai sanotaan niin, että Jose on näillä kuolemattomilla kommenteillaan kyllä piristänyt managerien välistä sanailua (vrt. Wengerin ja Fergusonin välinen torailu, johon ainakin henk.koht. kyllästyin pahemman kerran). Tässä viimeisin helmi:

 

The ever-quotable Mourinho has also wielded a bizarre analogy to explain the hit-and-miss nature of bringing through his young stars at Stamford Bridge.

 

"Young players are a little bit like melons. Only when you open and taste the melon are you 100 per cent sure that the melon is good," Mourinho added.

 

"Sometimes you have beautiful melons but they don't taste very good and some other melons are a bit ugly and when you open them, the taste is fantastic."

 

"One thing is youth football, one thing is professional football. The bridge is a difficult one to cross and they have to play with us and train with us for us to taste the melon.

 

"For example, Scott Sinclair, the way he played against Arsenal and Man United, we know the melon we have."

 

?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hahah :howler: ,olipas Jose sedältä perinteisen oudosti suollettua "asiaa"

 

Ei sitten hankalammin olisi mietteitään voinut ilmaista,vai että meloneita....

 

Ihmisenä aika räväkäs persoona ja koska hän on Portugalilainen,tavallaan jopa pidän jepestä :blink:

 

 

 

"Sometimes you have beautiful melons but they don't taste very good and some other melons are a bit ugly and when you open them, the taste is fantastic."

Drogba :hug: ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×