Jump to content
Sign in to follow this  
Alix

Man Utd PLC: puolivuotis-tilinpäätös 22.3-05

Recommended Posts

Manchester United PLC julkisti puolivuotis tilinpäätöksensä eilen.

Alla (omasta mielestäni) tärkeimmät huomionkohteet

 

Liikevoitto tippui viime vuoden vastaavalta aikajaksolta £ 12,4 miljoonaan (2004 £26,8 miljoonaa) Syynä ovat laskeneet tv-tulot, Rooneyn hankinta, ja aikainen lähtö UCL:sta.

 

Liikevaihto laski £91,6 miljoonaan (2004 £92,4 miljoonaa)

 

Palkkamenot nousivat 48% liikevaihdosta (2004 40%)

 

Strategia linjaukset ja päätavoitteet jatkossa:

Stadionin laajennus 76 000-paikkaiseksi, valmistuu kauden 2006/07 aluksi.

Parantaa seuran omia media oikeuksia (sis. tv-, mobiili-, internet- ja painettuun mediaan liittyviä kysymyksiä)

Uusien sponsorisopimusten hankinta ja/tai vanhojen uusiminen elokuun 2006 alkuun mennessä, jolloin sopimuksia umpeutuu

Jatkuva pelaajaringin kehittäminen, parantaminen myös jatkossa

 

David Gill kommentoi myös jatkuvia Glazer-uutisia:

 

Tilikauden suurin mediakohu on pyörinyt mahdollisen seura-kaappauksen ympärillä. Prosessi on on aiheuttanut hämmenystä, epävarmuutta ja se häirinnyt valtavasti jokapäiväistä työtämme, koskien kaikkia seuran palveluksessa toimivia ihmisiä. Olen tyytyväinen seuran toimihenkilöiden ammattimaiseen suhtautumiseen, ja toivon kaikkien keskittyvän omaan tehtäväänsä parhaalla mahdollisella tavalla myös jatkossa.

 

Selvää on, että Glazerin oletettu tuleva tarjous on edullinen (£3/osake), mutta me kaikki tiedämme että yrityksiä johdetaan pitkän aikavälin tavoitteilla, ei seuraavaa 6 kuukautta silmällä pitäen. Glazerin tarjousta mietittäessä, pitää pitää mielessä että Glazerin tarjous toisi seuraan satojen miljoonien velat, joka ei ole eduksi velattomalle yhtiölle, ja se ei vastaa seuran tulevia strategialinjauksia millään tavalla.

"Näiden faktojen perusteella voidaan hyvällä syyllä kutsua Glazerin aikeita liian agressiivisiksi, eikä tarjous ole parhaalla tavalla eduksi Manchester Unitedille", Gill muotoilee.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ketä kiinnostaa?

Jos Unitedia koskevat asiat eivät sinua kiinnosta, suosittelen etsimään muualta asioita, jotka kiinnostavat. Tuo olkoon viimeinen vastaava kommentti tällä foorumilla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

what ever. ja kyllhän mua manun asiat kiinnostaa mutta ei mitkään talousasiat.

Eiköhän se seuraava tullut jo heti perään??

 

Uskon, että alkaisi kiinnostaa sinuakin heti talouspuoli, jos seura tahkoaisi "persnettoa". Tällöinhän tilanteen tasaamiseksi jouduttaisiin myymään pelaajia (esim. Leedsin tilanne), jolloin joka ikinen kerta suurimmat tähdet, joista saadaan eniten rahaa, lähtevät ensin.

 

Itse luen mielelläni uutisia, siitä että seura jopa tuottaa rahaa. Tämähän tarkoittaa sitä, että meillä on aina silloin tällöin varaa ostaa vahvistuksia joukkueeseemme tai kehittää stadionia/harjoituskeskusta.

 

Hieman huolestuneena katson kuitenkin palkkakulujen jatkuvaa nousua. Onneksi ManU tosin noudattaa politiikkaa "näytöt ensin, iso palkka vasta sitten", joten uskon että mihinkään NHL tyyliseen totaaliseen hallitsemattomaan tilaan, ei United joudu tälläkään osa-alueella.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nythän tämän tavallista huonomman tilinpäätöksen seurauksena ensi kesän pelaajasiirrot tulee rahoittaa pelaajien myynneillä. Joten luulisi talouspuolen kiinnostavan jos joudutaan harkitsemaan Ruud van Nistelrooyn tai jopa Roy Keanen myymistä, että saadaan joku Casillas tai Essien seuraan. Käsittääkseni ManU ei rahoita pelaajasiirtoja lainarahalla joten pelaajia joudutaan varmuudella myymään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Keane on kyllä viimesin pelaaja joka pitäisi myydä,Ja eipä niillä rahoilla mitä Keanosta saisi ni paljoa ketään ostettaisi.Klebersonia ja Smithiä pitäisin varmoina lähtijöinä,Kenties myös Saha,Carroll myös,mutta hänestä ei mitään edes saa,Mutta itseasiaan niin toivottavasti sitä rahaa käytetään fiksusti,Eikä hankita ketään tusinajämämiestä,niitä on muutenki jo liikaa(Miller,Fortune,Bellion)..Ja jos oikeen pahalta näyttää ni kyllä sitä Rahaa jostain kaivetaan lisää

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×