Jump to content
Sign in to follow this  
G.Rossi

UCL-finaali: Manchester United - Barcelona

Recommended Posts

Posted Image VS. Posted Image

UEFA Champions League Final 2009
27. toukuuta kello 21:45
Stadio Olimpico - Rooma - Italia


Huikea unelmafinaali siis edessä keskiviikkona, sitä odotellessa. Finaalissa kohtaavat kaksi Euroopan tämän kauden parasta jalkapallojoukkuetta, siitä ei liene epäilystäkään. United marssi Valioliigan voittoon kolmannen kerran peräkkäin ja Barcelona nappasi kruunun takaisin itselleen ehkäpä parhaalla pelillisellä kaudellaan moneen vuoteen. Barcelona on mielestäni tällä hetkellä parempi kuin Rijkaardin parhaimpina aikoina. Suuri ottelu ja mahtava jalkapalloilta edessä päin, kun kaksi Euroopan valovoimaisinta joukkuetta iskevät yhteen taistellen Euroopan kruunusta.

Ennakkosuosikkia on vaikea nimetä, 50-50. Barcelonan taktiikka lienee hyvinkin tiedossa jo nyt sillä Guardiola ei ole taktiikkaansa juuri vaihtanut missään vaiheessa. Chelseaakin vastaan Barca jatkoi pelaten samaa peliään koko ajan, lopputuloksena oli yksi laukaus maalia kohden ja sillä mentiinkin jatkoon. United on sen sijaan käyttänyt monenlaisia variaatioita suurissa otteluissa tällä kaudella.

Päivän selvää on ettei Barcelonaa vastaan voi lähteä hyökkäämään vaan pelaamisen pitää perustua puolustamiseen - kuten Unitedin kohdalla yleensä onneksi näin onkin. Chelsea pelasi äärimmäisen puolustavaa jalkapalloa, joka toimi lähes täydellisesti, vasta lopussa kosahti. Tämän ottelun vastakohdaksi nostan Real Madrid - Barcan, jonka Barca siis vei nimiinsä 6-2. Realhan ei saa puolustaa tai valmentajalle tulee potkut, joten hyökkäämään lähtivät - tämän taktiikan lopputuloksesta ei liene mitään kerrottavaa, se käy ilmi numeroista 6-2. Uskon Unitedin pelaavan näiden kahden pelitavan välissä olevalla tyylillä, hieman samoin kuin Arsenalia vastaan. Ei yltiöpäistä hyökkäämistä, mutta ei täyttä kilpikonnaakaan. Silloin isketään kun paikka on - ja tehokkaasti. Vastahyökkäyspeliinhän United on kuin luotu, sitä se on aina ollut.

Sir Alex Fergusonin taktiikalla on suuri merkitys ottelun kannalta, Barcan taktiikkahan siis tiedetään. Ensisijainen näkemys on se, että Unitedin pitää kuitenkin olla se puolustavampi joukkue tässä otteluparissa. Jos kaikki menee nappiin mitään hätää ei ole. Barca saa ihan rauhassa pitää palloa vaikka sen 70% ottelun ajasta ja syötellä 40 metrissä pelaajalta toiselle kunhan United vain pitää pakkansa kasassa, nappaa sen pallon prässillä pariin kertaan, kuljettaa ylös nopeasti ja tykittää maalin jos toisenkin. Noh, näin helppoa se ei varmasti tule olemaan, mutta Barcan "maaginen hyökkäyspeli" ei ole mahdotonta pysäyttää kuten Chelseakin osoitti. United sen sijaan on parempi vastahyökkäyksissä kuin Chelsea ja puolustuskin hoituu samaan malliin, joten lähtökohdat ovat paremmat.

Tekstini perusteella saattaa kuulostaa siltä, että nimenomaan Barcelona olisi tässä se ennakkosuosikki ja täysin niskan päällä oleva joukkue. Sitä en kuitenkaan tarkoita. United ei tule puolustamaan kilpikonna-tyylillä, vaan Barcakin saa nähdä, että Euroopasta löytyy ainakin yksi joukkue, joka pystyy pelaamaan hyvää pallollista futista sitä vastaan. Lähtökohta kuitenkin on ilman muuta se, että Barca pitää enemmän palloa, mutta sepäs ei laisinkaan haittaa varsinkaan jos se peli on yhtä tehotonta hautomista kuin Chelseaa vastaan. Barcelona saattaa olla Unitedia hyökkäävämpi, taitavampi ja luovempi (tosin kyllä ne Barcan hyökkäykset perätoisensa jälkeen aika samanlaisia ovat), mutta Unitedilla on aivan erilaiset aseet voiton saavuttamiseksi. Yksi suuri tekijä on myös Sir Alexin Unitediin luoma voittoresepti. Hällä väliä kuinka perseestä se peli on, aina tulee se yksi maali vaikkapa ihan puun takaa, jolla saavutetaan se vaadittu tulos, joka takaa mestaruuden toinen toisensa perään. Barcelonalla ei tätä venymiskykyä ole, ei ainakaan niin vahvana. Mentaalisesti Unitedilla on mielestäni suuri etu.

Pelinkuva on ennakolta se, että Barcelona hallitsee jonkin verran peliä kuitenkaan maalipaikkoja saamatta. Ratkaisuvoimaa toki löytyy Barcaltakin monen pelaajan muodossa, mutta onnistuuko se luomaan vaarallisia maalintekopaikkoja? Barcan pitää myllyttää peliä saadakseen maaleja. United sen sijaan voi olla ihan peitossa kymmeniä minuutteja kunnes räjähtää se yksi uskomaton hyökkäys. En usko, että nyky-Barca on aiemmin joutunut vastaavan puolustukselliseen testiin mihin se tulee keskiviikkona joutumaan. Suoraviivaisilla syvyyssuuntaisilla hyökkäyksillä United on tehokkaampi repimään Barcan puolustusta hajalle, kuin Barca Unitedin puolustusta lähinnä sillä nopealla lyhytsyöttöpelillään junnaamalla. United on tottuneempi organisoituneempaan rauhalliseen puolustukseen kuin Barcelona La Ligassa.

Unitedin kokoonpanoa onkin sitten mielenkiintoista arvioida. Yksi tärkeimmistä miehistä - Darren Fletcher - on sivussa todella harmittavan pelikiellon vuoksi. Varsinkin tällaisessa ottelussa Barcaa vastaan Fletcher olisi todella tärkeä tekijä. No, onneksi löytyy hyviä korvaajia hänenkin paikalleen. Rooney on usein pelannut varsinkin suurissa otteluissa vasemmalla laidalla, uskon ja ennen kaikkea toivon sen tapahtuvan tälläkin kertaa. Avauskokoonpanoa on joka tapauksessa erittäin vaikea Sir Alexinkin valita, sillä penkille pitää jättää maailmanluokan pelaajia joka tapauksessa. Aloittaako Berbatov vai Tevez, entä Park? Jos jotain pitäisi heittää veikkauksena niin se olisi seuraavanlainen.

----------Ronaldo
Rooney ------------Tevez
----Anderson-----Park
-----------Carrick
--Evra - Vidic - Rio - O'Shea
------------VDS


Siinä minun avaukseni ja seuraavaksi perustelut, että miksi näin.

Puolustuslinja on ensinnäkin on selviö. Ainoa puolittainen kysymysmerkki on Ferdinandin pelaaminen, sekin pitäisi olla 110% selvää. Jos näin ei jostain syystä ole, avauksessa lienee Evans.

Keskikentälle Carrick ilman muuta johtamaan Unitedin puolustuspelaamisen balanssia. Anderson ja Park kompensoivat Fletcherin taistelua ja juoksuvoimaa. He osallistuvat myös vahvasti hyökkäyspeliin puolustuspelin lisäksi, mielestäni tämänkaltaiset pelaajat soveltuvat hyvin juuri Barcaa vastaan. Totta kai olisi suuri päätös jättää Giggs ja Scholes penkille. Rooney samaan rooliin mitä Arsenalia vastaan UCL:ssä ja Tevez oikeastaan rooneymaiseen rooliin myöskin. Uskon Tevezistä olevan enemmän hyötyä tässä ottelussa kuin Berbatovista, yksi suuri syy tähän on tuo taktiikka. Ronaldo kärkeen jotta hänestä ei ole haittaa puolustussuuntaan pelattaessa :D Nojoo, on totta, että Rooney ja Tevez laidoille siksi, että he puolustavat paremmin. Ronaldo on myös osoittanut vaarallisuutensa suurissa peleissä juuri tuolla paikalla pelatessaan.

Siinä olisi yksi vaihtoehto, jolla minä lähtisin Barcaa vastaan pelaamaan.

Voittaja tulee olemaan Euroopan mestari ja siis tämän kauden paras. Odotan ja toivon kummankin joukkueen kannattajilta kunnioitusta toista kohtaan sen verran, että ottelun jälkeen voidaan myöntää, että voittaja oli parempi joukkue (kunhan peli ei ratkea mihinkään selvääkin selvempään paitsiomaaliin tms.) En haluaisi nähdä ottelun jälkeen väitteitä siitä, että häviäjä oli muka parempi, hällä väliä voittiko Barcelona vai Manchester United. Vaikka vastustajan kannattaja inhoaisikin toista, luulisi silti löytyvän miestä sen verran, että myöntää toisen olleen tällä kertaa parempi. Vaikka itsekin inhoan Barcelonaa voin helposti myöntää sen pelaavan fantastista jalkapalloa. Tämä ennakko"varoitus" jo nyt, koska olen huomannut, että aikamoista paskaa tulee niskaan joka suunnasta vastustajaa kohti oli ottelun lopputulos mikä tahansa. Tästä esimerkkinä mm. aiemmat keskustelut vaikkapa Chelsean ja Barcelona välisiä otteluita koskien. Voisi kerrankin olla mukavaa jos ei menisi pelkäksi tappeluksi, edes vähän kunnioitusta vastustajaa kohtaan - itse olen ainakin valmis tähän, toivottavasti kaikki muutkin olisivat.

Keskiviikkoa odotellessa!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Noh mielestäni ainoa tapa miten barca voi voittaa on se että käyttävät unitedin aseita, eli jos pallo menetetää niin unitedin hyökkäys pitää saada poikki samantien, muuten jos ryhmitys ei ole kohdallaan niin united repii sen mitä jäljellä on palasiksi, eikä mielestäni barcan puolustus ole saman tasoinen kuin unitedin, tosin pool kyllä kyykytti tätä osastoa rankasti.

 

Ensimmäisen maalin tekijä on vahvoilla koska tappiolla oleva joukkue joutuu avaamaan peliään ja on näin ollen haavoittuvampi. Myöskin se että keskittyminen täytyy olla 100% sillä vanha totuus 95% keskittyminen on 50% suoritys pätee tässäkin ja ei tarvi tulla kun yksi nukahtaminen niin barca iskee tappavasti, myöskin jos united tekee pelistä "miesten pelin" niin luulen että barcalla tulee olemaan vaikeaa ja luulenpa että fergie käyttää tätä ulottuvuutta myös.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen Rossin kanssa eri mieltä siitä, kuinka Barcaa vastaan pitäisi pelata. Okei, Chelsea nollasi ihan hyvin Barcan sen 180 minuuttia, mutta silti Blaugrana on finaalissa. Täytyy muistaa, että Barcan puolustuksessa on sivussa ainakin Abidal ja Dani Alves. Myöskin Marquez on kysymysmerkki. Tässä piilee pelin ratkaisun avaimet, ManU ei lähde sumputtamaan!!! ManU:n on lyötävä painetta Barcan alakertaan, jolloin maali (tai useampi) tulee varmasti.

 

Unitedilta sivussa on pelikiellon takia Fletcher, mutta se ei menoa tule haittaamaan. United pystyy kolmen keskikentällä vastaamaan Barcan peliin, joten täydellistä pallokontrollia en ennakkoon espanjalaisille pysty lupaamaan. Unitedin laitapeli on niin vahvaa, että on mielenkiintoista nähdä, kuinka Barca pystyy tukkimaan Abidalin ja Alvesin jättämät aukot. Tämä myöskin tiedetään meidän leirissä, joten palloa luultavasti pelataan Ronaldon ja Rooneyn kautta. Tämän takia laittaisin myös Berbatovin avaukseen, koska hän pystyy jakamaan keskustaan tulleita palloja ja meidän laiturit ajaa hanakasti sisälle.

 

Toiveeni avauksesta:

--------------Berba--------------

Rooney-------------------Ronaldo

-------Scholes-----Carrick-------

------------Anderson------------

Evra-----Vidic------Rio----O'Shea

-------------VDS----------------

 

Vaihdosta sitten mahdollisesti pappa-Giggs rauhoittamaan, Park ja Tevez tuomaan energisyyttä. Tämä tulee olemaan meidän heiniä, VAMOS!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Noh mielestäni ainoa tapa miten barca voi voittaa on se että käyttävät unitedin aseita, eli jos pallo menetetää niin unitedin hyökkäys pitää saada poikki samantien, muuten jos ryhmitys ei ole kohdallaan niin united repii sen mitä jäljellä on palasiksi, eikä mielestäni barcan puolustus ole saman tasoinen kuin unitedin, tosin pool kyllä kyykytti tätä osastoa rankasti.

Nimenomaan. Unitedia vastaan (kuten ei melkein Chelseakaan vastaan) saada maalia sillä, että pyöritetään palloa keskialueella. Usein kuulee puhetta siitä, että "taas Barcalla oli pallonhallinta 80-20" jne. Kertooko pallonhallinta sen, että kumman hallussa peli oikeasti on? Ei läheskään aina. Esimerkiksi Chelsealla peli oli hyvin hallussa melkein koko ajan vaikka pallo olikin Barcalla.

 

Ensimmäisen maalin tekijä on vahvoilla koska tappiolla oleva joukkue joutuu avaamaan peliään ja on näin ollen haavoittuvampi. Myöskin se että keskittyminen täytyy olla 100% sillä vanha totuus 95% keskittyminen on 50% suoritys pätee tässäkin ja ei tarvi tulla kun yksi nukahtaminen niin barca iskee tappavasti, myöskin jos united tekee pelistä "miesten pelin" niin luulen että barcalla tulee olemaan vaikeaa ja luulenpa että fergie käyttää tätä ulottuvuutta myös.

Jep. Eiköhän sieltä vähämaalinen peli ole tulossa monen finaalin tapaan. Jännä nähdä lähteekö joukkueet jo alussa pelaamaan vai tarkkailevatko vain. United lähti Old Traffordilla aika kovalla rytinällä heti alussa ja saikin maalin, jonka jälkeen rauhoittui. Usein Unitedilla tosin kestää noin 20 minuuttia, että peli lähtee kulkemaan, varsinkin Valioliigassa hieman heikompia joukkueita vastaan, 20 minsan jälkeen peli onkin sitten pelkkää juhlaa. Tosin tällaista ei nyt varmaankaan finaalissa nähdä...

Olen Rossin kanssa eri mieltä siitä, kuinka Barcaa vastaan pitäisi pelata. Okei, Chelsea nollasi ihan hyvin Barcan sen 180 minuuttia, mutta silti Blaugrana on finaalissa. Täytyy muistaa, että Barcan puolustuksessa on sivussa ainakin Abidal ja Dani Alves. Myöskin Marquez on kysymysmerkki. Tässä piilee pelin ratkaisun avaimet, ManU ei lähde sumputtamaan!!! ManU:n on lyötävä painetta Barcan alakertaan, jolloin maali (tai useampi) tulee varmasti.

Vähän arvelinkin, että tekstini viittaa liikaa siihen, että pitäisi lähteä sumputtamaan. Ilman muuta siis ei. Tarkoitin, että pelin pitäisi olla aikalailla samaa kuin Arsea vastaan. Se ei ollut sumputusta, mutta lähti toki puolustuksen kautta ja panostettiin vastahyökkäyksiin - ja se toimi. Pelissä oli myös paljon hetkiä, jolloin United piti palloa ja vyörytti omia hyökkäyksiä. Tätä siis tarkoitin, ei missään nimessä Chelsean tapaista sumppua. Sellainen saattaa toimia kaksiosaisessa ottelussa, mutta ei sovellu mielestäni finaaliin sitten lainkaan. Painetta totta kai ja kunnolla, mutta ei yltiöpäisesti. Jos liikaa ja liian suurella innolla hyökkää Barcaa vastaan, niin se on itsemurha. Pitää lähteä pelaamaan järkevästi puolustaen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Huikea unelmafinaali siis edessä keskiviikkona, sitä odotellessa. Finaalissa kohtaavat kaksi Euroopan tämän kauden parasta jalkapallojoukkuetta, siitä ei liene epäilystäkään.

Väärin. Meidän kaikkien täytyy nyt muistaa että moraalinen finaali pelattiin jo. Tää nyt on joku tällanen jämäfinaali joka potkitaan alta pois.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täytyy kompata Rossia tässä kohtaa. Painetta pitää antaa, muttei toisaalta saa avata pakettia liikaa. Etenkin Barcan keskikentän kaksikkoon Xavi-Iniesta on päästävä iholle kiinni, jotta he eivät pääse pyörittämään vapaasti peliään. Arsu oli vähän samantapainen haaste, mutta nyt on vastassa astetta kovempia pelaajia. Vastahyökkäyksiin Maunon on panostettava, niistä ne maalit tulee jos on tullakseen.

 

Kokoonpanosta vielä jotakin. O'Shea on varmasti kentällä, ja Rion harjoitukset lupailivat hyvää keskiviikkoa ajatellen. Sitten näistä vakionaamoista luulisi ainakin Vidan, Evran, Carrickin ja R&R kaksikon aloittavan. Tarkempaa analyysiä seuraa sitten myöhemmin...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Väärin. Meidän kaikkien täytyy nyt muistaa että moraalinen finaali pelattiin jo. Tää nyt on joku tällanen jämäfinaali joka potkitaan alta pois.

Joo tää on kyllä totta. Ei edes tiedä että jaksaako millään lähteä Sporttiin kattomaan.

 

Eiköhän hyökkäämällä lähdetä voittamaan. Pitämällä palloa, liikkumalla hitosti ja iskemällä paikoin nopeasti vastaan. Puolustamaan ei kannata lähteä, vaikka siitäkin on pieni pelko perseessä. Näihin europeleihin kun on lähdetty pitämään ensisijaisesti oma pää puhtaana.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Coundown: 2 days to go

 

Ei oo viimesen viikon aikana ajatukset juurikaan muualla pyörineet kuin keskiviikon finaalissa, jäi Hull pelikin aika vähälle huomiolle. Sen verran katsoin, että Rio ei pelannut minuuttiakaan, vaikka pelin oli tarkoitus olla hänelle ns. kuntotesti. Vaikka Ferdinand treenaakin muun edustuksen mukana ja olisi "kunnossa", voidaanko me laittaa finaaliin äijä joka ei oo kolmeen viikkoon pelannut ? Toisaalta luottoa löytyy Evansia kohtaan, oli häneltä loistava ensimmäinen kunnon kausi edustuksessa, mutta yksi finaalin suurimmista kysymysmerkeistä taitaapi olla juuri Rion pelaaminen. Barca pitää nollata finaalissa ja kunnossa oleva Rio olisi elintärkeä palanen puolustuksessa, haparoivaa ja puolikuntoista Rioa ei halua kukaan nähdä (ehkä Barca-fanit :D) .

Share this post


Link to post
Share on other sites

--------------Berba--------------

Rooney-------------------Ronaldo

-------Scholes-----Carrick-------

------------Anderson------------

Evra-----Vidic------Rio----O'Shea

-------------VDS----------------

 

Ehkä...

----------Ronaldo

Rooney ------------Tevez

----Anderson-----Park

-----------Carrick

--Evra - Vidic - Rio - O'Shea

------------VDS

 

Todennäköisesti...

Uskon kyllä Crissen aloittavan kärjessä, Tevezistä en ole niinkään varma.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ehkä...

 

Todennäköisesti...

Uskon kyllä Crissen aloittavan kärjessä, Tevezistä en ole niinkään varma.

VDS

O´shea-Vidic-Evans-Evra

Park-Carrick-Ando-Rooney

Ronaldo-Berbatov

 

Tällaisella lähtisin, tottakai Rion toivoisi pelaavan, mutta en usko siihen. Berbatovin pistäisin ehdottomasti kentälle, kaveri on saanut mielestäni aivan liikaa kritiikkiä, nyt olisi paikka näyttää.. kyllä rupeaa jo syke nousemaan huomista ajatellen.. Veikataan 3-1 ManU:lle. Berba 2 ja Ronaldo maalareina, ja pytty (edelleen) kotiin!!!!!:thumbsup1:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Huomenna on sitten edessä jokavuotiseksi perinteeksi muodostunut visiitti Stadio Olympicolle:mrgreen: Vastustaja tosin saattaa olla hieman hankalampi.

 

Onneksemme voimme todeta, että Barcan poissaolomurheet ovat suuremmat kuin meidän vastaavat. Tosin Fletcher olisi ollut juuri oikea mies Barceloonaa vastaan, mutta Alvesin ja Adibalin puuttuminen jättää Barcaan suuremman aukon kuin Fletcher Unitediin.

 

Kokoonpanosta:

 

Maaliin VDS. Tämä on puolustuksen lisäksi ainoa osa-alue, missä voimme pitää itseämme paperilla selvästi Barcaa parempana.

 

Keskuspakeiksi ainakin Vidic ja mielellään varmuutta tuomaan Rio, jos vain suinkin on kunnossa muussa tapauksessa Evans

 

Laitapakeiksi O'Shea ja Evra taitavat olla aika selviä vaihtoehtoja.

 

Keskikentän keskustaan toivon kolmea miestä, koska Barca todennäköisesti vie pallon hallinna, jolloin kaksi hyökkääjää olisi melko toimettomana (elleivät ne ole Rooney ja Tevez). carrick ja Anderson siihen ainakin menevät. Kolmas mies taitaakin olla sitten Giggs tai Scholes. Scholes saattaisi olla pieni korttiriski kentällä ollessan ja vauhtikin on vähän kyseenalainen, mutta 60 metrisillä syötöillä kärkeen voitaisiin saada aikaan tehokkkaita vastahyökkäyksiä. Giggs osaa tarvittaessa puolustaa ihna mallikkaasti ja osaaa hänkin hyviä syöttöjä antamaan. Sen lisäksi nopeutta löytyy enemmän kuin Scholesilta, mutta aivan yhtä hyvä ei ole pitämään palloa omalla joukkueella. Sen lisäksi kaikki varmasti muistavat Scholesin maalin viime vuoden ottelusta.

 

Laidat eivät ole niin vaikea, juttu kuin keskikenttä. Suurin kysymys tällä alueella on se, pelaako Ronaldo kärjessä vai laidalla. Itse uskoisin, että laidoille tulee Arsenalia vastaan hyvin toiminut Rooney ja Park, jotka tekevät myös puolustuspäähän sen tarvittavan työn.

 

Kärkeen kaikkein mieluiten Ronaldo. Toki se voi olla kahdella kärjellä pelattaessa muodossa Rooney-Berbatov ja Tevezkin voi olla siellä lievänä yllätysvalinta.

 

Vastustaja on paha, mutta usko omiin on suuri. Voittoon uskon ja vaikka tappio tulisikin niin ei se tule yhtä nöyryyttävästi kuin Real Madridille.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Scholesin aloituskokoonpano tasmalleen sama mita olen pyoritellyt mielessani. :thumbsup1:

 

Kärkeen kaikkein mieluiten Ronaldo. Toki se voi olla kahdella kärjellä pelattaessa muodossa Rooney-Berbatov ja Tevezkin voi olla siellä lievänä yllätysvalinta.

 

Kahdella karjella pelatessamme saattaisimme pystya iskemaan Barcan pahimpaan kohtaan eli puolustukseen. Barcan oikealaita ei ole yhta avoin vastaiskun paikoille kun Puyol ollee Alvesin tilalla. Joten murhaava vastaiskupelaaminen ei valttamatta onnistuisi aivan taydellisesti. Mutta antaa Sir Alexin paatta, luotto omiin on kova :lick: Molempien luottaessa vastaiskuihin, saattavat maalit olla kiven alla. Barcan lahtiessa hyokkaamaan raivoisasti, avautunee paikkoja ainakin Unitedille ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ensimmäinen viesti tänne.

Jännityksellä odotan huomista finaalia, menisi nyt vrk nopeasti.

 

Sir Alexilla varmasti vaikea kokoonpanon kanssa kun kaikkia ei saada kentälle jotka sinne kuuluisi.

Itse lähtisin kanssa tuolla jo mainituilla Arsenal-pelin kokoonpanoa täydentäen ja samalla taktiikalla. Arsenal ja Barca pelaa aika samalla tyylillä mutta ehkä Barca on hieman kovempi hyökkäyspäässä. Nyt Barcalla puolustuksessa vajaata ja se pitää huomioida.

Parkin näkisin avauksessa, mies on ollut erinomainen kun kentälle päässyt. Toinen ehkä riski on laitapakiksi O"Shean tilalle Rafael.. O"Shean kokemus toki korvaamaton mutta mutta..

 

Oma toiveavaus..(samoilla linjoilla Rossin avaukseen)

 

...........Ronaldo..............

Rooney..................Tevez

.....Andersson.....Park......

..............Carrick............

Evra....Vidic....Rio....Rafael

............VDS...................

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eiköhän United lähde tällä kokoonpanolla otteluun:

 

Tevez

Ronaldo

Rooney Anderson Park

Carrick

Evra Rio Vidic O'Shea

 

VDS

 

Penkiltä Giggs, Scholes ja mikäli loukkaantumisia tapahtuu niin Berbatov.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sanoisin että avaus on aivan varmasti tämä:

 

Rooney - Ronaldo - Park

 

Giggs - Anderson - Carrick

 

Evra - Rio - Vidic - O'Shea

 

Maalissa toki Van Der Sar. Tämän enempää ei pysty nyt analysoimaan, toivottavasti ottelusta tulee ikimuistoinen (positiivisessa mielessä)... Ja toivottavasti Sportissa tänään paljon punaista!

 

RED ARMY! RED ARMY! RED ARMY! RED ARMY!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Huhhui. Karmivaa. Näin nopeasti laskettuna yhdeksän tuntia kauden huipentumaan. Huikkeeta ja hulppeeta!

 

Toivotaan, että sveitsiläistuomarilla pysyy pää kylmänä, ei itselläni ainakaan erikoisempia muistoja kaverista (/ kavereista).

 

Mutta tärkeimpänä tietysti Man Unitedin kokoonpano.

 

Lähdetään varmasti alapäästä.

 

Maalissa toki VDS. Uskomaton kaveri, jota voidaan pitää ehdottomasti hiukka parempana kuin vastustajan molaria. Huikea venyjä.

 

Toppariparina varmastikin Ferdinand, Vidic. Tätä kaksikkoa voidaan pitää parhaina päivinä maailman parhaana toppariparina. Uskonkin Rion yltävän loistavaan peliin (kunnosta riippumatta). Asenne on kohdillaan.

 

Laidoillakin taitavat aika varmasti olla Evra ja O'Shea (Rafael varauksella).

Loistavia pakkeja hekin. Pystyvät nousuihin.

 

Keskikentän alimpana aloittanee Carrick.

Anderson ja Park tukemaan hyökkäyksiä vähän ylempänä.

Kärkeen heittäisin Ronaldon tai Rooneyn. Ronaldo ei tule kuitenkaan puolustamaan, se on melko varma, joten häntä pitäisin kärjessä. Ja näin ollen Rooney ja Tevez laidoille.

 

Joten kokonaisuudessaan:

 

............Ronaldo.............

Rooney..................Tevez

.....Andersson.....Park......

..............Carrick............

Evra....Vidic....Rio....Rafael

...............VDS................

 

Penkille sanoisin Giggs, Scholes, Berbatov, Evans.

Aivan huikea matsi tulee.

Share this post


Link to post
Share on other sites

YLLÄTYS!

 

Britti puukotettu Roomassa

 

YLLÄTYS!

 

Voi poikia, eivät koskaan opi. Kullit poikki noilta puukkohinaajilta, ihme manneja.

Odottelin, että siellä oltaisiin vasta ottelun jälkeen alettu riehumaan, mutta eipä tuo nyt yllätyksenä tullut. Muutenkin aivan käsittämätöntä, että finaali edes pelataan jossain Roomassa. Mikä ihme tässä nyt on ideana? Toivottavasti tulee nyt sitä bänniä oikein kunnolla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

YLLÄTYS!

 

Britti puukotettu Roomassa

 

YLLÄTYS!

 

Voi poikia, eivät koskaan opi. Kullit poikki noilta puukkohinaajilta, ihme manneja.

Ikävää touhua. Sitten kannattaa varmaan nostaa nämäkin esiin aiheeseen liittyen:

 

Rome Alcohol Ban Ignored

 

Trouble In Rome, Drunk Manchester United Fans Arrested

 

Alkoholikiellosta nyt näki jo kaukaa, ettei se A) toteudu ja B) estä faneja saamasta sitä pakollista annosta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kyllä kädet hikoaa illan pelistä jo nyt. Miksei toi aika voi kulua nopeammin??

 

Asiaan. Oma valintani ManUn avaukseen olisi tämä:

 

-------------Rooney--Tevez

----Park---Carrick---Ando---Ronaldo

-------Evra---Vida--Rio---O'Shea

-----------------VdS

 

Sitten perustelut. Ihan perussetti siis, 4-4-2. Maalivahti ja puolustuslinja lienee noi mitkä on useampaan otteeseen täällä mainittu. Niistä ei sen enempää.

 

Laitureina viilettää Park ja Ronaldo. Evra laittaa yhdessä Parkin kanssa Messin pimentoon. Ronaldo saa enemmän vapauksia hyökkäykseen omalla laidallaan. Keskellä toisiaan täydentää Carrick ja Anderson, joista jälkimmäinen hoitelee enemmän sitä duunia mikä Fletcherille olisi varattu.

 

Kärkeen Rooney ja pienenä yllätyskorttina Carlitos. Tämä siksi, että Barcan pallon pyöritys olisi syytä katkaista jo hyvissä ajoin eikä saa jäädä vain alas makaamaan. Tuosta kärkiparista kumpikin pystyisi hyvään prässipeliin. Berballe en näe käyttöä muuten kuin sitten penkiltä.

 

Keskikentälle on tarjolla toki Scholes ja Giggsy, ja onkin aika todennäköistä että jompikumpi heistä ainakin aloittaa tuoden samalla kokemusta kentälle. Onhan tossa vaikka kuinka erilaisia vaihtoehtoja tarjolla kun hyökkäyspäätä mietitään, Rooney voidaan heittää hyvin laidalle ja Ronaldo piikkiin jne.

 

Luotto omiin on kova ja uskoa on että toinen pytty peräkkäin saadaan Manchesteriin. Unitedilla muutama tärkeä osa-alue ovat vahvempia, kuten maalivahti, puolustus ja taktinen osaaminen. Jos peli venyy vaikkapa jatkoajalle, Manu on vahvemmilla ihan jo kokemuksensa vuoksi.

 

Kahdeksan tuntia enää...

Share this post


Link to post
Share on other sites

tuskin sitä nyt ollaan hirveästi valintavaiheessa mietiskelty, että United pelaa varmuudella finaalissa. Mene ja tiedä.

 

Unitedin olisi siis saatava sumputettua barcan keskikentän näpeltäminen ja käyttää ehkä hieman fyysisyyttä. Barcan Iniesta-Xavi-kaksikkoa lähtisin ottamaan rumasti ja hyökkäyskolmikolle (eto'o-messi-henry) en keksi mitään apukeinoa. Parhaiten toimisi ehkä palloon kiinni suoraan varsinkin Messin kohdalla, Eto'olla ja Henryllä on sen verran ruista ranteessa että heille sellaista perus vartiointia. Eli ei mitään ihmeellistä.

 

Hyökkäyksessä lähtisin pelaamaan tiukasti laitojen kautta. mikäli Tevez pelaa oikealla, olisi hänelle suotava paljon palloja varmuudella pelaavan Sylvinhoa vastaan. Vasemmalta lähtisin itse peliä rakentamaan, mutta kun pitää puolustaa niin laidat sumppuun ja 'ylemmät keskikentät' nopeasti pallon alle. Ronaldo sitten piikkiin juoksemaan Pique & Cacares kaksikosta karkuun. Cacares tuskin pelaa mutta Pique kyllä varmuudella.

 

Laidoissa me häviämme - ja rajusti. Barcalla laidoilla hyökkäyksessä viiltää Messi vs Evra ja O'Shea vs Henry. Vaikka sanon että O'Shean taso ei riitä tälläiseen peliin, niin tarkoitan myös sitä. Henryn taidot yms. asiat ovat niin korkealla tasolla verrattuna O'Sheaan, että olisin jo etukäteen ottanut asian huomioon jos olisin SAF. Toki en tiedä mitä manageri on miettinyt, mutta uskon hänen ottaneen tämän huomioon ja antaneen Tevezille hieman enemmän puolustusvelvoitteita mikäli hän tulee pelaamaan oikealla laidalla.

 

Messi vs Evra. Tässä pitää taas katsella sen puolesta, että Rooney tulee auttamaan Evraa puolustamaan. Evralla riittää nopeus, mutta mikäli Messille siunautuu paljon palloja niin United on suuressa kusessa. Rooney tulisi systeemissäni syöksemään pallot pois Messin jalasta, jottei mies pääsisi todelliseen vauhtiin. Mikäli saa, niin Evralla nopeutta ja fyysisyyttä riittää suhteessa Messiin, joten tämä osa-alue ehkei ole se kaikkein tärkein...

 

Keskellä vastakkain Yaya Toure vs Carrick, jossa tilanne on suhteellisen tasainen. Antaisin kuitenkin voiton Tourelle liikkuvuutensa vuoksi, mutta mielestäni taas Carrickillä riittää sitä pelisilmää joilla syötellä omat vapaaseen tilaan. Toki tässä pelissä keskialue on suuressa sumpussa, joten uskon että pelkästään tv-kuvasta analysoimalla Yaya tulee näyttämään siinä roolissa paremmalta pelaajalta.

 

Keskellä Xavi/Iniesta vs Anderson/Giggs, Barcan syöttömylly on jokaiselle jalkapalloa seuraavalle varmasti tuttu ja ilman sitä katalaanit eivät todellakaan olisi tässä vaiheessa cupia. ManU voittaa tässä selvällä erolla, kun puhutaan puolustuspäähän pelaamisesta, mutta toisinaan hyökkäyssuuntaan pallon pitäminen onnistuu espanjalaisilta huomattavasti paremmin. Tämä alue on ehkä se tärkein, ja tähän kaivattaisiin myös lisämiehiä auttamaan. Mutta sellaisia ei ole joten joudumme tyytymään paljon näihin 2v2 tilanteisiin joista tulee varmasti tasaisia.

 

Itse uskoisin että peli ratkeaa totaalisesti vastahyökkäyksiin. Tässä pelissä ei ole varaa nostaa perus valjupeliin verrattuna miehiä kulmatilanteeseen, vaan on jätettävä suurempi määrä miehiä keskialueelle. Barcalta löytyy nopeita kestäviä juoksuvoimaisia hyökkääjiä, joten tässä saa olla varuillaan. Sama varmasti myös toistuu Barcan näkökulmasta.

 

Mikäli rupeamme katsomaan Barcan puolustuksen heikkouksia, mielestäni pääpeli ei lukeudu niihin. Ehkä Ronaldo pitäisi tulla räpläämään palloa Barcan puolustuskolmannekselle ja hankkia muutama vapaapotku ja iskeä niistä. Ronaldon ihmeellisen vapaapotkun kierre ei varmastikaan ole tuttu muutenkuin videoiden perusteella. En todellakaan toivo Unitedin sortuvan filmaamiseen, mutta mikäli sitä vaaditaan voittoon - sanon että mikä ettei.

 

Epäilisin Unitedin ottavan voiton, koska Barcalta puuttuu puolustuksesta tärkeät pelaajat Alves, Abidal ja Marquez. Varsinkin katalaanien laitapuolustus on haavoittuvainen illalla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Messi vs Evra. Tässä pitää taas katsella sen puolesta, että Rooney tulee auttamaan Evraa puolustamaan. Evralla riittää nopeus, mutta mikäli Messille siunautuu paljon palloja niin United on suuressa kusessa. Rooney tulisi systeemissäni syöksemään pallot pois Messin jalasta, jottei mies pääsisi todelliseen vauhtiin. Mikäli saa, niin Evralla nopeutta ja fyysisyyttä riittää suhteessa Messiin, joten tämä osa-alue ehkei ole se kaikkein tärkein...

 

Jos katsoit Arsenal matsin, joka ratkaisi liigamestaruuden, niin siinähän tuo systeemi oli käytössä. Siinä harjoiteltiin jo valmiiksi miten Messiä vastaan tullaan pelaamaan, eli näin:

 

1) Rooney ottaa Evran paikan puolustustilanteessa.

 

2) Evra kyttää siinä lähellä siltä varalta jos Messi luistelee Waynen ohi. Tälläisiä tilanteita nähtiin useampi juurikin Arsea vastaan. Evra meni keskikentältä tippuvien miesten avuksi keskemmälle, Rooney oli laitapuolustaja lähes yksin.

 

Andolla riittää fyysisyys parhaiten tukemaan puolustusta, pimentänyt aiemmin Stiivit ja Cescit, Andoon on 100% luotto. Yksi varmimpia suorittajia kentällä.

 

Ronaldo odotteli keskiviivan kohdilla koska lähdetään vastahyökkäykseen. Tehnee niin myös tänään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Keskellä vastakkain Yaya Toure vs Carrick, jossa tilanne on suhteellisen tasainen. Antaisin kuitenkin voiton Tourelle liikkuvuutensa vuoksi, mutta mielestäni taas Carrickillä riittää sitä pelisilmää joilla syötellä omat vapaaseen tilaan. Toki tässä pelissä keskialue on suuressa sumpussa, joten uskon että pelkästään tv-kuvasta analysoimalla Yaya tulee näyttämään siinä roolissa paremmalta pelaajalta.

 

Yaya Toure taitaa pelata tosin topparina Piquen kanssa ja Busquets siinä Barcan keskikentän alinpana. Toure on tainnut ennenkin siinä pelata, eikä ole ilmeisesti vakuuttanut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×