Jump to content
Sign in to follow this  
tomine

06.06.2009 Suomi - Liechtenstein

Recommended Posts

Jaahas perustuubahöpinät valmennusjohdolta, Liechtenstein on tosi kova vastus blaa blaa…

 

Kaikki muu paitsi voitto toki tästä matsista olisi täydellinen katastrofi.

 

 

Ensin Liechtenstein nurin, sitten Venäjän kimppuun

Tiistai 2.6.2009 klo 16.50

 

Stuart Baxter varoittaa aliarvioimasta Liechtensteinia.

 

Jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Stuart Baxter haluaa yhä painottaa viime päivien mantraansa: Liechtenstein ei ole välipala ennen Venäjä-ottelua MM-karsinnoissa.

 

- Jokainen, jonka ajatukset ohittavat lauantain ottelun kohti keskiviikon peliä, on tyhmä. Liechtenstein aiheutti hankaluuksia Venäjälle (0-1-tappio) ja Walesille (0-2). Vain Saksa (0-6) oli selkeästi heitä parempi, Baxter muistuttaa.

 

Suomen maaottelut ennalta heikompia vastaan ovat viime vuosina takunneet. Azerbaidzhan kaatui kotikentällä syksyllä rangaistuspotkumaalilla, edellisissä EM-karsinnoissa Bakussa tuloksena oli 0-1-tappio. Moni Liechtenstein-otteluun valittu ei ole varmasti unohtanut maalitonta tasapeliä Andorran vieraana edellisissä MM-karsinnoissa neljä vuotta sitten.

 

Asenne kuntoon

 

Andorra la Vellan ja Bakun katastrofeista Suomen peli on muuttunut hyökkäyssuunnassa huomattavasti aktiivisemmaksi. Liechtensteinkin on tarkoitus kaataa pallonhallinnalla ja kärkkäällä kärkikarvauksella.

 

- Asenteen on oltava kohdallaan, ja pallon takaisin saaminen vastustajalta on tärkeää. Se ei onnistu hitaasti pelaten. Tulemme karvaamaan normaalia ylempää, Baxter myönsi.

 

- Liikkuminen ja sen ajoittaminen erottaa keskinkertaisen ja hyvän pelaajan toisistaan, joten siihen on keskityttävä, Baxter jatkoi.

 

Liechtensteinia ei pyritä murskamaan avausminuuteilla.

- Meillä on 90 minuuttia aikaa voittaa peli, Baxter muistutti.

 

Hyökkäyksen kokoonpanoon Baxterilla on jo varsin selviä ratkaisuja, vaikka joukkue pääsi harjoittelemaan yhdessä ensimmäistä kertaa vasta tiistaiaamuna.

 

- Tulemme käyttämään Mikael Forssellia keskellä ja juoksijoita laidalla. Systeemissämme on siis yksi hyökkääjä, mutta se on vain aloituspiste, joka voi muuttua ottelun aikana, Baxter tuumi.

 

Vaihtoja Venäjä-peliin

 

Maajoukkueen harjoittelu painottuu toistaiseksi tiukasti Liechtensteiniin. Venäjä-ottelun kuvioista on toistaiseksi tiedossa, ettei Baxter laita 19 pelaajan ryhmästään täsmälleen samoja miehiä molempiin karsintaotteluihin.

 

- Muutoksia tullaan tekemään ehdottomasti Venäjä-otteluun, tarvitsemme siihen uutta adrenaliinia ja tuoreutta, Baxter myönsi.

 

STT

Share this post


Link to post
Share on other sites

Että sellastakin sitten tapahtunut...

 

Maajoukkueen maalivahti: Sain kadulla turpiini!

Tiistai 2.6.2009 klo 17.43 (päivitetty klo 20.19)

 

Jalkapallomaajoukkueen maalivahti Niki Mäenpää pahoinpideltiin viikonloppuna Helsingissä.

 

Jalkapallomaajoukkueen maalivahti Niki Mäenpää joutui jäämään sivuun MM-karsintaotteluista tappelussa saamiensa vammojen vuoksi.

 

A-maajoukkueen tiedotuspäällikkö Timo Walden vahvisti Iltalehdelle, että Mäenpää pahoinpideltiin Helsingissä viikonloppuna.

 

- Sain lauantaina Helsingissä turpiini ollessani kadulla. En lyönyt itse ketään. Väänsin samalla polveni niin, että pelaaminen ja harjoittelu on mahdotonta, Mäenpää kertasi tapahtumia.

 

- Ikävä kyllä tällaista joskus vain sattuu. Olen pahoillani, että näin kävi, mutta en ole ryhtymässä asiassa jatkotoimenpiteisiin. Nyt haluan ja toivon saavani polven kuntoon mahdollisimman pian ja toivotan maajoukkueelle paljon onnea tuleviin peleihin.

 

Päävalmentaja Stuart Baxter oli tapauksesta tietoinen jo sunnuntaina.

 

- Juttelin lyhyesti Nikin kanssa heti sunnuntaina, ja hän kertoi, mitä oli tapahtunut ja sen, ettei hän pysty pelaamaan. Sen jälkeen aloitimme välittömästi toisen maalivahdin etsinnän, Baxter sanoi.

 

Baxter haluaa vielä käydä tapahtuneen läpi Mäenpään kanssa.

 

- Tulen varmasti keskustelemaan Nikin kanssa tapahtuneesta lisää MM-karsintaotteluiden jälkeen ja käymme läpi, mitä tapahtui. Vaikka asia tapahtui ennen joukkueen kokoontumista, pitää asia ja olosuhteet selvittää.

 

Palloliitto tiedotti eilen maanantaina, että Mäenpää jää sivuun polven vääntymisen vuoksi. Hänet korvaa maajoukkueessa Otto Fredrikson.

 

Asiasta kertoi ensimmäisenä Urheilulehti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meikäläinen lähtisi tämmösellä kokoonpanolla. Liechtenstein ei ole tehnyt karsinnoissa maaliakaan, eli puolustussumppu odotettavissa ja totaalinen asenneongelma mahdollinen. Kolkka voisi olla tähän otteluun ihan kelpo vahvistus, itse en tosin häntä peluuttaisi, korkeintaan tässä Liechenstain ottelussa mutta ei ainakaan tulevaan kamppailuun Venäjää vastaan.

 

-----------Forssell

-----------------------Tintti

-----Losa----- Litti

---------Roman---Mako

 

Kallio--Hyypiä-Tihinen -Lampi

--------------Jässi

 

Heikkinen on pelannut virheettömästi koko karsinnat, eikä meikäläinen ainakaan näe syytä vaihtopenkillä loikoiluun. Litmasen kunnosta en tiedä, ja Losa on pelannut viime pelinsä ilmeiesti Norjaa vastaan, eli pelituntuma voipi olla hakusessa. Forsselinhan on jo kerrottu aloittavan, ja Tintti lienee melko varma vaihtoehto kentälle.

 

Puolustuslinjaan Kallio tahi moisander ja toiseen laitaan Lampi/Peetu.

 

Tuo Alppien kärpäsenpaska nujerretaan yhdellä läimäisyllä lukemin 3-0. Forssel, Forssel ja Forssel.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oma avaustoive:

 

-------Jässi--------

-Petu-Hyypiä-Tihi-Moisander

-----Roman-Heikkinen------

-Tintti-----Litti------Losa-

---------Forssel----------

 

 

Tuollanen. Jos Forssel pelaa heikosti, Seriffi kehiin. :thumbsup1:

 

E: Onkos se Väyrynen vieläkin sairastuvan puolella?

Share this post


Link to post
Share on other sites

E: Onkos se Väyrynen vieläkin sairastuvan puolella?

Kyllä ja missaa myös Venäjä -pelin eli on ainakin kesän poissa viheriöiltä, Ruotsi - Suomi peliin olisi ilmeisesti toipumassa.. ?

 

Teemu Tainion mietteitä ennen lauantaita:

 

Huuhkajat kohtaavat tärkeässä MM-karsintaottelussa lauantaina Liechtensteinin. Voitto olisi elintärkeä kisahaaveiden ylläpitämiseksi ja sen tietää myös Teemu Tainio.

 

”Täynnä virtaa”

 

Liechtensteinia pidetään välipalana ennen ensi keskiviikon Venäjä-ottelua, mutta Tainio on toista mieltä. Tainio haluaa voiton keinolla millä hyvänsä.

 

- Meillä ei ole mitään muuta vaihtoehtoa kuin voittaa lauantain peli ja vasta sitten keskittyä seuraavaan peliin. Minulle on ihan sama miten Liechtensteinin puolustus aukaistaan, kunhan se aukaistaan, Tainio pohtii.

 

Tainio on luottavainen, että Liechtensteinin sumppu saadaan jossain vaiheessa avattua.

 

- Meillä on isoja pelaajia, joten erikoistilanteet ovat tietenkin yksi keino. Mitä olen nähnyt telkkarista pari viimeistä peliä, niin ne ovat olleet hyviä pelejä ja niissä on ollut juoksuja selän taakse. Ottelun ratkaisu voi olla jopa yksilösuoritus, Tainio miettii.

 

Tainio kärsi taas pienistä vammoista kauden aikana, mutta tervehtyi loppukaudeksi jälleen täyteen pelikuntoon. Tainion edustama Sunderland taisteli viimeiseen otteluun saakka sarjapaikastaan joka lopulta säilyi.

 

- Minulle kausi ei ollut loppujen lopuksi niin raskas. Maaliskuussa minun piti joutua leikkauspöydälle, mutta sainkin pelata. Se oli positiivinen asia. Seuran kohtalo oli tietenkin pieni kysymysmerkki, mutta sekin päättyi onnellisesti. Nyt mies on täynnä virtaa, ”Teme” heittää.

 

MM-karsintaottelu Suomi-Liechtenstein Helsingin Olympiastadionilla lauantaina kello 19.00. Tapahtumatori Olympiastadionin edessä avataan jo kello 15.00.

 

Ottelunhan näyttää luonnollisesti TV viisi aloittaen Studiohöpinöillä kello 18.45 ja itse otteluhan alkaa 19.00.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Huomenna sitten mennään! Valkoinen huppari onkin jo kuivumassa joten omalta osin pääsen valkaisemaan stadikkaa ;)

 

Pakkovoiton paikka on huomenna, mutta toivottavasti se ei näy kentällä sitten liikana yliyrittämisenä ja turhautumisena jos sitä maalia ei heti alkuun saada. Liechtenstein tulee varmasti taistelemaan ihan viimeiseen asti joten mitään helppoa peliä ei ole luvassa.

 

Suomen joukkue lienee kaikille tuttu ja avaus on varmaankin jotain tämän tapaista:

 

Jääskeläinen

Pasanen - Hyypiä - Tihinen - Moisander

Roman - Tainio

Johansson - Litmanen - Juniori

Forssell

 

Baxter onkin jo kertonut, että jonkun verran muutoksia nähdään huomisessa ottelussa puhtaasti sen takia, että keskiviikkona on jo toinen ottelu. Veikkailisin, että Moisanderia kokeillaan tässä matsissa vasemmalla ja myöskin mahdollisesti Lampi voisi aloittaa oikealla. Hyökkäyspää lienee itsestäänselvyys. Jos Litti ei ole täydessä kunnossa niin silloin Junnu 10-paikalle ja Daja laidalle. Keskikentän pohjalla sitten käydään varmaankin kilpailu Tainion ja Heikkisen välillä. Heikkinen kuitenkin on puolustavampi vaihtoehto ja kaiken järjen mukaan ei Liechtensteinia vastaan tarvitse Heikkistä peluuttaa vaan Tainio hyökkäävämpänä pelaajana voi olla omiaan huomenna.

 

Shefkiä tässä toivoisi tietenkin avaukseen, mutta Baxter antanee Miklun vaellella jälleen kerran sen 85 minuuttia kunnes ottaa Kuqin kentälle ratkaisemaan ottelun.

 

Liechtenstein lähtee ainakin minulle täysin tuntemattomalla joukkueella liikenteeseen:

 

Jehle Pete

Bicer Cengiz

 

D'Elia Fabio

Oehri Yves

Ritzberger Marco

Stocklasa Martin

Stocklasa Michael

Vogt Franz-Josef

 

Biedermann Christoph

Büchel Martin

Büchel Ronny

Büchel Stefan

Burgmeier Franz

Polverino Michele

Rohrer Raphael

 

Beck Roger

Christen Mathias

Fischer Benjamin

Frick Mario

 

Joukkue koostuu lähinnä kotimaassaan pelaavista pelaajista joista minulla ei ole juurikaan hajua. Pakko kuitenkin nostaa esille se ainoa nimi jonka tuolta tunnistan. Sienassa pelaava Mario Frick on joukkueen suurin tähti. Pelannut Liechtensteinin maajoukkueessa eniten pelejä ja tehnyt myöskin eniten maaleja. Varmasti se suurin uhka huomenna Liechtensteinin hyökkäyspelissä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jahas kohta saa alkaa suunnistaa kohti stadikkaa.

 

Bäxi varsinkin on asennetta korostanut pitkin viikkoa, ja eiköhän pelaajatkin tiedosta jo ettei aivan puolivaloilla voi lähteä. Ei se Venäjäkään voittanut Liechstensteinia enempää kuin 1-0..

 

Temen ja Moisanderin toivon ainakin löytyvän avauksesta. Miklukin voisi jo niitä maaleja alkaa tekemään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

2-1

 

Liechtenstein sai maalin alkuun, mutta se ei sekoittanut Suomen pakkaa samalla tavalla kuin CL-finaalissa Unitedilla. Suomi hallitsi ja sai kasan kohtuullisia paikkoja, mutta tanaan ei uponnut kuin kahdesti. 3 pakkopistetta otettiin ja vain se lasketaan. Ilmeisesti saasteltiin maalit Venaja peliin ja hyva niin. Kaikki edelleen omissa kasissa, saa nahda onko enaa keskiviikon jalkeen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Suomelle ei ole olemassa helppoja otteluita ja se nähtiin tänään. Miklu näytti jälleen kerran missaavan paikkoja likuhihnalta. Mutta onneksi onnistui viimein, paikka ei ollut läheskään miehen paras pelissä.

 

Roman oli mielestäni Suomen paras pelaaja. Monipuolista syöttelyä ja mikä tärkeintä pallot menivät järjestään omille, oli kyseessä sitten pitkä tai lyhyt syöttö.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kolme pistettä. Hienoa.

 

En odottanut pelistä Suomelle kovinkaan helppoa ja odotukseni kävivät siis toteen. Liechesteinin suurin tähti Mario Frick vei vieraat johtoon, mutta Miklu ja Tintti toivat Suomen ensin tasoihin ja sitten johtoon.

 

+++ Tintti

++ Teme

+ Losa

 

Erityismaininta Shefkille :thumbsup1:

 

Keskiviikkona Karhunkaatoon :crazy:

 

E: Niinjoo, Roma oli tosiaan hyvä. En kuitenkaan jaksa noita plussia enää sorvailla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yhdyn edellisiin, enkä sen kummempia tarinoita jaksa vääntää mutta mielestäni T. Kallio pelasi huolimattomasti, voisi sanoa jopa huonosti. Useita pallonmenetyksiä ja luokattomia syöttöjä. Mieluusti olisin Moisanderin nähnyt tänään pelaamassa, mutta tänään meni näin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

2-1

 

Paska makuhan tosta jäi.

 

Ensimmäisen puoliajan vyörytys jäi tasatilanteeseen toiselle HT:lle mentäessä, eikä 2. puoliaika tarjonnut samanlaista lentoa kuin ensimmäinen. Forssel hakeutui useisiin tilanteisiin loistavasti, tosin avopaikoista ei uponnut taaskaan, syynä paska tuuri ja kaikenmaailman henkimaailman höpinät. Miklun osumahan oli juuri sellainen kuin mies itse haluaa, eli ei liikaa miettimistä ja sitä rataa...

 

Eremenko oli vasemman laidan kuningas ja jakeli maagisia keskityksiä joihin tällä kertaa ei jatkajia löytynyt. Velipoika Roman pelasi myös mahtavasti kera muutaman vaarallisen kudin, kruununa tietysti syöttö Tintin maaliin.. ... ja molempia veljeksiä totisesti tarvittiin, sillä tänään ei ollut Litmasen päivä: vaparit karkasivat liian kauas, ajoittain karkeita pallonmenetyksiä..,sentään mukaan mahtui tutusti utopisia läpisyöttöjä ja pelinrakennusta.... ...silti vaihtopenkki teki varmasti tuossa vaiheessa kutaa, onpahan täydessä terässä Venäjää vastaan, jolloin mies on kullanarvoinen Suomelle.

 

Puolustuksessa haparointia ja kommunikoinnissa oli ajoittain puutteita. Samilta ja Tihiseltä perusvarmoja katkoja ja ilmatilan herruus 100 -0. Loistavasti pelanneen Pasasen vaihtoontulo (reisivamma) oli menetys koko puolustamiselle Lammen loistavasta peluusta huolimatta oikealla laidalla. Riistoja, avauksia, katkoja ja pääpalloja mahtui sekä Peetun, että jatkajan Vekan repertuaariin tänään, toisin kuin Toni Kallion, joka ei taatusti Venäjä -pelissä tuolla esityksellä pelaa!

 

Tästä on totisesti parannettava!

 

+++Losa

++Roman

+Tintti, Miklu

½+ Litti

-Kallio

Share this post


Link to post
Share on other sites

Baxterin on kyllä aika jo tajuta että Miklu ei osaa....

 

Ihan hyvin pelattiin vaikka tämä ei ollut ollenkaan parasta Suomea. Tintti haki liikaa keskelle, ja heti kun jäi laitaan, teki maalin. R.Eremenko oli paras, tuntuu se velipoika löytyvän helposti tuolta kentältä. :smile: Litmanen sitä perussyöttelyä, mutta viimeistelyt olivat kyllä :thumbsdown1:.

 

Tähdet menee:

 

+++ Roman

 

++ Alexei

 

+ Litti

 

Ja IIIISO :thumbsdown1: Toni Kalliolle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kaikki sitä taas studioissa sun muissa hehkuttivat että sieltä se Suomi tulee ja pistelee 5-0, tiesin heti kyseisiä kommentteja kuunneltuani että niin siinä ei tule käymään.

Niin ja jos Suomi yleensä saa tuon 5 tai edes 3 maalia ja pitää oman päänsä puhtaana niin sitten on maailmankirjat sekaisin. Tai no voisihan sitä tulosta tulla paremmin jos Forssel ei heiluisi siellä. En ole koskaan miehestä pitänyt ja tämä vaan vahvensi tuntemuksiani. Kuinka edes noin monta paikkaa voi hukata pelissä ? Ja vielä puhtaita maalintekopaikkoja ettei mitään puolittaisia.

Ja valmennusjohdolle pieni pähkinä purtavaksi: Jos ei nyt aloteta ''sisään ajamaan'' Pukkia ja Dalla Vallea niin koskas. Luulisin että Pukki olisi noista Mikaelinil paikoista tehnyt vähintäänkin 2 reppua.

Ja muutenkin paljon puhutaan tuosta maajoukkoenn nurennuksesta niin miksei sitten toimita niin. Samaa Litmasta lykätään avaukseen pelistä toiseen. Toki hän nyt legenda on ja niin pois päin mutta silti.

Oliko Moisander vaihdossa vai missä oli ? en katsonut kuin avauspuoliajan kokonaan joten en siitä tiedä tuliko kentälle vai oliko koko ajan penkillä. Niin ja vielä tästä niin kutsutusta nuorennuksesta: Kallio vitt*** sieltä ja Moisanderia vaan tilalle. Tai jos Niklas pelaa laituria mielummin niin Psanen keskelle Samin kanssa ja Kallio samaan osoitteeseen eli v******* sieltä.

Suomella on hyvät nuoret tuossa sen tuo U21-ikäisten Em paikka sen jo pitäisi kertoa. Joten sieltä vaan samoja naamoja aikuistenmaajoukkoeeseen. Kyllä niitä nyt siellä on joskus esiintynytkin, mutta enemmän näkisi nousevia tähtiä kuin laskevia sellaisia. Noh siellä Roman ollutkin mutta muita lisää.

Ja Jääskeläinen kanssa jo eläkepäiville maajoukkoeesta ja Maanoja tilalle.

Jos tämä nuorennus nyt tehdään ennen kun Litmasella menee 50v rikki niin olen tyytyväinen. Nuorennus saattaa tiukoissa paikoissa näkyä, mutta kyllä se takasin tulee moneen kertaan kun nyt alettaisiin antamaan vastuuta.

Nyt toki ei nuorille riskejä etteivät jää pois kesän turnauksesta mutta muuten kyllä. Jos Arshavin ja Pavlychenko pelaavat keskiviikkona niin ohhoh, on yllä Suomen otteiden parannuttava.

Siinä on oma ''asiantunteva'' mielipiteeni tämän hetken Suomen maajoukkoeesta :drunk1:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kylläpäs oli jälleen nihkeätä maalinteko Suomelle. En ymmärrä että minkä takia Forssel saa aina vaan aloittaa kärjessä. Nytkin oli pari aivan avopaikkaa, joista oli pitänyt verkon heilua, tai ainakin saada edes laukaisu maalia kohti. JOka paikassa puhutaan siitä, että Miklulla on kipsi päällä, mutta entä jos kyse ei olekaan mistään henkisestä kipsistä vaan siitä, että taidot ei riitä. Ja ärsyttää vielä Miklun pelin jälkeiset kommentit siitä, että kuinka vaikea on pelata yhdellä kärjellä kahta topparia vastaan. Entäs sitten vaikka onkin yks hyökkääjä?,Paikkoja oli silti, mutta ei vain maistu. No yhden sentään teki, mutta muista avopaikoista odottaisin suoraviivaisempia ratkaisuja. Itse toivoisin että kärjessä kokeiltaisiin nuorempia kavereita, esim. nuorten maajoukkueesta. Luulis että sieltä löytyy Miklun tasoisia kavereita, joilla ei ole "kipsi" päällä. Ei sitä kuitenkaan noin vaan nuorten em-kisoihin pääsee, sillä tasoa on niissäkin kekkereissä...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos ei nyt aloteta ''sisään ajamaan'' Pukkia ja Dalla Vallea niin koskas. Luulisin että Pukki olisi noista Mikaelinil paikoista tehnyt vähintäänkin 2 reppua.

Kunhan nyt Pukki näyttäis ensin taitonsa siellä nuorten peleissä. Tuntuu että kaikki pitää poikaa jo nyt suunnilleen messiaana vaikka tuskin kovin moni nähnyt sen edes pelaavan. Ei sitä taida kuitenkaan miesten peleistä vielä hirmuisesti kokemusta edes seurajoukkueessa olla ja Dalla Vallella vielä vähemmän.

 

Ja muutenkin paljon puhutaan tuosta maajoukkoenn nurennuksesta niin miksei sitten toimita niin. Samaa Litmasta lykätään avaukseen pelistä toiseen. Toki hän nyt legenda on ja niin pois päin mutta silti.

Litti ei tänään kyllä ollut parhaimmillaan, hyvänä päivänä kuitenkin kevyesti edelleen oikeassa roolissa joukkueen parhaimmistoa.

 

Suomella on hyvät nuoret tuossa sen tuo U21-ikäisten Em paikka sen jo pitäisi kertoa. Joten sieltä vaan samoja naamoja aikuistenmaajoukkoeeseen. Kyllä niitä nyt siellä on joskus esiintynytkin, mutta enemmän näkisi nousevia tähtiä kuin laskevia sellaisia. Noh siellä Roman ollutkin mutta muita lisää.

Eiköhän ne sieltä ensi tämän kesän jälkeen ala nousemaan, jos ovat tarpeeksi hyviä.

 

Ja Jääskeläinen kanssa jo eläkepäiville maajoukkoeesta ja Maanoja tilalle.

Jos nyt tähän paikkaan tuota tarkoitit niin toivottavasti oli "vitsi".

 

Jos Arshavin ja Pavlychenko pelaavat keskiviikkona niin ohhoh, on yllä Suomen otteiden parannuttava.

Arshavinin kanssa nyt on aika moni muukin maajoukkue maailmassa melkoisessa liemessä jos sille hyvä päivä sattuu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Irtoshan se voitto sieltä. Peli oli varsin nihkeetä hyökkäyssuuntaan ja varsinkin ne viimeiset ratkaisut jäivät uupumaan tai oli muuten vain surkeita. Puolustuksessa nukahdeltiin muutamaan otteeseen ja kerran pääsi Liechtenstein rankaisemaankin.

 

Pelin parasta antia oli ehdottomasti Eremenkon veljekset. Roma heitti jatkuvasti todella tarkkoja puolenvaihtoja suoraan Losan jalkaan ja Losa pääsi (varsinkin ensimmäisellä puoliajalla) niistä sitten pelaamaan palloa maalille.

 

Eniten pisti jälleen kerran vituttamaan Miklun räpellys tuolla kentälle. Teki ehkä maalin, mutta muuten oli jälleen kerran ihan helvetinmoista surffailua siellä kentällä. Silloin joskus Miklu saattoi vielä jollain näppärällä harhautuksella luoda maalintekopaikkoja tai hyvällä laukauksella tehdä maaleja, mutta nykyään mies pallon saatuaan ei tunnut tietävän yhtään mitä sillä pitäisi tehdä. Ja jos se sen pallon vahingossa sitten saa haltuun niin lopulliset ratkaisut ovat paskoja tai sitten niitä ratkaisuja ei nähdä ollenkaan.

 

Sheriffi puolestaan toi jälleen uutta ulottuvuutta Suomen peliin. Varsinkin näitä kääpiömaita vastaan Shefki on erittäin hyvä ase. Tänäänkin jyräsi kaksi miestä kumoon ja pääsi vielä vetopaikkaankin, laukaus olikin sitten vähän epätarkka, mutta loistavasti Sheriffi siinä itselleen maalipaikan loi.

 

Pitää vielä ihmetellä Bäxin peluutusta. Kentällä oli ihan se ykkösmiehitys (pl. Heikkinen) vaikka keskiviikkona on edessä vielä kovempi ottelu Venäjää vastaan. Kokeiluja olisi tässä pelissä voinut tehdä vähän reilummalla otteella. Moisanderia ehdottomasti vain kehiin. Mies on juuri voittanut Hollannin mestaruuden ja oli vielä ihan avarikamaa AZ:ssa joten ihan paskasta pelaajasta ei todellakaan ole kyse. Moisanderin tilalla sitten häärää Köpi Kallio joka on pelannut viimeksi vissiinkin Venäjää vastaan. Kalliolta tosin tänään muutama todella hyvä kaksinkamppailutilanne, mutta siihen se sitten jäikin.

 

Pasanen, Kuqi, Tainio, Litti ja Tintti vissiinkin sivussa keskiviikon matsista :( Toivottavasti pystyttäisiin parsimaan kasaan ainakin Kuqi, Litti ja Tintti. Pasasella ei niinkään väliä ja Heikkinen ottanee muutenkin avaripaikan Venäjää vastaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

2-1

 

No, aika surkeesti hyödynnettiin maalintekopaikat. Liian rennosti alotettiin ja Liechstenstein pääsi tekemää maalin. Sami katsoi vain vierestä kun pallo menee ohitse. Teki onneksi sitten Miklu ekallapuoliajalla yhen maalin joka tuli Juniorin syötöstä. Tintti oli taas kerran mies paikallaan :thumbsup1:. Sheriffi kun oli kentällä niin kaikki kaatui mikä eteen tuli :D. Miestä meni nurin vaikka kuinka paljon. Pääsi Sheriffi sitte paikkaan mutta ei viitsinyt syöttää Miklulle jolla olisi ollut tyhjämaali edessä. Venäjä tulee olemaan kovempi pala. Nämä asiat täytyy korjata viimepelistä Venäjää vastaan : Omat maalit. Eipä muuta. Venäjän kaato olisi todella kova juttu kun siellä pelaavat Arshavin, Pavlychenko, Zhirkov ja maalissa Aknifeejev.

 

 

 

SINIVALKOINEN

 

FORZA FINLAND

Share this post


Link to post
Share on other sites

Baxterin on kyllä aika jo tajuta että Miklu ei osaa....

Pakko tarttua tähän yhteen.

 

Miklulla on ollut pitkä kausi, jolloin maaleja ei ole tullut. Tuollaisen kipsin aukaiseminen on todella hankalaa. Eilen se onnistuminen tuli ja uskon, että niitä onnistumisia nähdään myös jatkossa. Toki meillä on Sheriffi, mutta kyllä Miklu silti on erittäin kova pelaaja ja uskon, että kamppailu kärkipelaajan paikasta tulee jatkossa olemaan erittäin huikea. Tekee varmasti hyvää sekä Shefkille että Miklulle tälläinen kilpailutilanne.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 

Litti ei tänään kyllä ollut parhaimmillaan, hyvänä päivänä kuitenkin kevyesti edelleen oikeassa roolissa joukkueen parhaimmistoa.

.

Niinhän se on, mutta kyllä pitäisi saada joku nuorempi siihenkin jo ennen kuin Litti kokonaan lopettaa maajoukkoeessa.

 

Jos nyt tähän paikkaan tuota tarkoitit niin toivottavasti oli "vitsi".

.

Ei se nyt täysin vitsi ollut. Jääskeläinen on kyllä parempi kuin yksikään Suomen maalivahdeista tällä hetkellä. Sitä vaan tässä tarkoitin että Jussikin on jo 33, joten uutta tarvisi pikku hiljaa sinne saada. (Oletan ettei jatka 40 asti ) Ettei sitten olisi niin suuri pudotus jos heti Jääskeläisen lähdettyä pitää nostaa uusi maalivahti nuorista ja tässä tapauksessa kokomattomista.

 

Arshavinin kanssa nyt on aika moni muukin maajoukkue maailmassa melkoisessa liemessä jos sille hyvä päivä sattuu.

Niin onkin, esim. Hollanti viime vuoden Em-kisoissa.

Mutta kyllä puolustuksen on parannuttava tuohon Venäjä peliin.

Jos puolustuksemme paranee niin uskon että meillä on mahdollisuudet jopa kaataa Venäjä ja sitä kautta koittaa edetä lopputurnaukseen.

 

OT. Jos Suomi voittaa Venäjän pidän Suomen voittomaalin tekijää avatarina Elokuuhun asti, sama myös jos Suomi voittaa Venäjän omalla maalilla sitten laitan sen oman maalin tehneen :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Miklulla on ollut pitkä kausi, jolloin maaleja ei ole tullut. Tuollaisen kipsin aukaiseminen on todella hankalaa. Eilen se onnistuminen tuli ja uskon, että niitä onnistumisia nähdään myös jatkossa. Toki meillä on Sheriffi, mutta kyllä Miklu silti on erittäin kova pelaaja ja uskon, että kamppailu kärkipelaajan paikasta tulee jatkossa olemaan erittäin huikea. Tekee varmasti hyvää sekä Shefkille että Miklulle tälläinen kilpailutilanne.

Miksei lähdettäisi Venäjän kaatoon kahdella kärjellä? Miklu ei saa mistään sisään, joten Sheriffi voisi tulla koko pelin ajaksi auttamaan Miklua kärkeen. Kuqi ja Forssell täydentävät hyvin toisiaan, joten voisi tuota ainakin kokeilla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pelin parasta antia oli ehdottomasti Eremenkon veljekset. Roma heitti jatkuvasti todella tarkkoja puolenvaihtoja suoraan Losan jalkaan ja Losa pääsi (varsinkin ensimmäisellä puoliajalla) niistä sitten pelaamaan palloa maalille.

 

Todellakin. Veljekset olivat eilen ainoita, jotka pystyivät antamaan sen viimeisen syötön kohdilleen. Roman pelasi muutenkin loistavan pelin, teki töitä älyttömän laajalla säteellä. Molemmilta lähti myös makoisat kaukopommit. Hyökkäykseen on saatava lisää tehoja, Venäjää vastaan tuskin saa kokeilla niin paljon kuin perissa viimeisessä pelissä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tiukaksi veti pelin ja mielen. Oma maalikin olisi ollut mukavempaa katsottavaa kuin Liechtensteinin maali. Paikkoja oli vaan Miklun heikkous ja maalivahdin vahvuus tasoitti tilannetta, Venäjää vastaan pitää saada paikoista maaleja, toivottavasti Forselille aukes tilanne kun sai nyt sen haluamansa maalin. Eremenkon veljeksille ei voi muutakuin nostaa hattua, aivan loistavaa peliä :thumbsup1: Pitää vaan hioa timantti valmiiksi Russiaa vastaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×