Jump to content
Sign in to follow this  
Jupe

29.8.09 Manchester United - Arsenal @ Old Trafford

Recommended Posts

Posted Image vs Posted Image


Premiere League @ Old Trafford
Lauantaina 29.8.2009 klo 19.15 (Canal+ Sport1)
Man Utd vs ArsenalViikon huilin jälkeen valioliiga jatkuu jälleen Unitedin osalta, kun Arsenal saapuu Old Traffordille. Edessä on kolme kovaa ottelua (Arsenal, Tottenham, City) valioliigaa, tosin maajoukkuetauko katkaisee noita pelejä ihan urakalla. Joka tapauksessa nämä kolme ottelua tulevat antamaan kuvan mihin suuntaan ollaan menossa ja pisteitäkin pitäisi otteluista saada mahdollisimman paljon. Arsenal pelaa viikolla Celticiä vastaan ja toivottavasti se painaisi edes hieman vielä lauantaina. Kausi on alkanut tykkimiehillä loistavasti ja maaleja on paukuteltu todella kovaan tahtiin. Myöskin United sai maalihanansa auki Wiganin vieraana ja epäilenkin, että 0-0 ottelua ei tästäkään ole tulossa.

Manun loukkaantumishuolet alkavat pikku hiljaa helpottamaan, toki lasaretin puolella ukkoja on vielä ihan kiitettävästi. Ferdinadin piti alunpitäen ilmeisesti pelata jo tässä ottelussa, mutta treeneissä tullut vamma sitten pidenti sairaslomaa. Evans kuitenkin paikkaa ja aloittanee Vidicin kanssa toppareina. Foster on tuurannut Van Der Saria enemmän kuin loistavasti, joten siinä suhteessa ei pitäisi hätää olla. Muita loukkaantuineita Obertan, Hargo ja Rafael. Arsenalkaan ei pääse otteluun parhaalla mahdollisella kokoonpanolla, joten siinäkin mielessä puntit lienee suht koht tasan. Fabregas ainakin tällä hetkellä se pahin huolenaihe tykkimiehillä (ilmeisesti ei pelikunnossa lauantaina), muista mainittakoon Rosicky ja Nasri.

Keskikentälle ilman muuta Fletcher ja hänen kaverikseen sitten Carrick, Scholes tai jopa Giggs. Andersonin vähäinen peliaika viittaa siihen, että ei tässäkään ottelussa ole avauksessa. Gibsonilla tiukkaa päästä edes vaihtopenkille. Laidoilla uskoisin että jatkaa Nani ja Valencia. Kärkeen hyvässä vireessä oleva Berbatov ja Rooney.

Ennakko-odotuksia:
-Jatketaan siitä mihin Wigan ottelussa jäätiin
-Puolustuspeliin huolellisuutta. Arsenalille ei voi antaa yhtä helposti maalipaikkoja, kun edellisissä otteluissa on tehty.
-Kulmapotku treenejä kiitos. Surkeita kulmia koko alkukauden ajan.
-Ja vielä lisää laatua niihin keskityksiin ja helppoihin syöttöihin.

Wigan pelistä jäi ehkä vähän liiankin hyvä fiilis, sillä peli ei sinällään ollut niin selvä kun numerot antavat ymmärtää. Nyt täytyy pelata alusta saakka ja pidetään se hyvä tatsi läpi ottelun. Arsenal hurjassa vedossa ja nyt olisi se paikka pistää pojat takaisin maanpinnalle.

C'Mon United!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kuvan toimimista odotellessa. Itselläni ei siis ainakaan.

 

Pelin henki tulee olemaan se, että ManU yrittää iskeä vastahyökkäyksistä Wengerin Arsenalin hautoessa palloa. Ainakin luulisin SAFin yrittävän sitä, mutta Arsun pelirakentajien syöttelemistaidot ovat käsittämättömät.

 

ManU:

 

-------------Foster------------

O'Shea----Evans--Vidic----Evra

-------Fletcher--Carrick--------

Park-----------------------Nani

------Berbatov--Rooney--------

 

Arsenal:

 

----------------Almunia---------------

Sagna-----Vermaelen--Gallas-----Clichy

-----------Diaby----Song--------------

Bendtner-------Denilson-------Arshavin- tarjolla Eduardo

---------------van Persie--------------- tarjolla Eduardo

 

Ja sillä oletuksella mennään ettei Cesc ole pelikunnossa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jännittää jo etukäteen tämä matsi, varsinkin kun olen itse paikalla livenä katsomassa. :D

 

Toivottavasti tuo ketsuppipurkin avautuminen auttaa jatkossa. Nämä pelit ovat aina olleet tiukkoja vääntöjä ja sytyttävät kummankin joukkueen. Monasti ovat kortit viuhuneet.

Unitedin puolustus joutuu kovimmille kuin vielä kertaakaan tällä kaudella. Toivotaan parasta.

 

Veikkaus 1-0 meille!

 

Mä vilkutan sitten terkkuja! :alien:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jännittää jo etukäteen tämä matsi, varsinkin kun olen itse paikalla livenä katsomassa. :D

 

Mä vilkutan sitten terkkuja! :alien:

Jaahas, kuulostaa ihan hienolta. Onhan tämä kuitenkin yksi näitä Valioliiga-ajan "klassikoita".

 

Ihan mielenkiintoiset lähtökohdat, itse pidän Manua suosikkina mutta peli voi kyllä päättyä miten tahansa. Molemmilla nuo loukkaantumiset kiusaavat jonnin verran. Fabregasin mahdollinen pelikunto pidettäneen salassa mahdollisimman pitkälle. Ronaldo kyykytti Arsenalia moneen otteeseen mutta nyt on laitapakeille ehkä hieman helpompi lähteä pelaamaan. Arsun puolustus on ollut ihan hyvässä kuosissa mutta nyt tulee se todellinen testi kun vastaan tulee Rooney ja Berba. Eiköhän Manunkin puolustus pieneen testiin joudu. Jos jotain pitäisi veikata niin tasurin mahdollisuuden uskon olevan aika suuri, mikä on tässä vaiheessa molemmille tyydyttävä tulos.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vaikka molemmat (varsinkin Arsu) on latonut viime peleissä maaleja paljon niin odotan aikalailla vähämaalista vääntöä.

 

Pari seikkaa mietityttää: ekaks et Fletchin ja kuka se toinen siinä keskellä onkaan niin täytyy pystyä peittämään syöttösuunnat pystyyn ja ohjata ne sivulle. toiseks ne syötöt jotka sieltä pääsee läpi niin miten puolustus ne hoitaa. Arsun keskikentällä on todella laaja syöttövalikoima ja se on myös sen vahvin ase, siellä on aika paljon vikkeliä jalkoja menossa pystyyn jatkuvasti..

 

Ylöspäin pelatessa varmasti tiloja on enemmän kuin aiemmissa peleissä ja tämän luulisi sopivan varsinkin Berballe hyvin.

 

Myöskin parin tulisieluisen kaverin eli Rooneyn ja Gallasin vääntöä on mukava odotella..muutamalta vuodelta on puuttunut se Keano-Vieira vääntö, oisko tässä uusi "vääntöpari" koska molemmat johtavassa roolissa kentällä.

 

Nyt vasta torstai ja kädet hikoo jo.. :smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jaaha, nyt alkavat sitten nämä "tosipelit" kun vastaan tulevat peräkkäin Valioliigapeleissä Arsenal, Tottenham ja City. Tänään tulee olemaan aika tiukka peli kun vastassa hyvän alun saanut Arsenal. 10 maalia kahdessa pelissä ei ole ollenkaan huono saavutus. Sairastuvalla ManUlla jatkavat vielä Ferdinand, VDS, Rafael ja tietysti Hargreaves. Arsenalilla vastaavasti ainakin Fabregas on poissa, joten tuo Arsenalin hyvin toiminut keskikenttä heikkenee hitusen.

Viime kaudella ManUn ja Arsenalin välillä pelattu valioliigapeli OT:lla pelattiin 0-0 ja se varmisti silloin liigamestaruuden. CL:ssä Manu kyllä vei kotonaan 1-0.

 

Avausveikkaus:

 

--------Rooney----Berbatov--------

--Nani--Carrick--Fletcher--Valencia-

---Evra---Vidic--Evans---O'Shea---

--------------Foster---------------

 

Vaihdosta Giggs rauhoittamaan peliä 70' ja mahdollisesti "super-sub" Owen tekemään sen ratkaisumaalin samoihin aikoihin. :icon_lol: Laidalle vaihtoehtona vielä Park pörräämään Valencian tilalle.

 

Oma tulosveikkaus 2-1, maalintekijät Rooney, Carrick :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kyllä vähän jo jännittää...

 

Riippuu paljonkin taktiikasta millä kokoonpanolla lähdetään. Yllätys sinänsä... :D

Jos SAF luulee, että kaksi kk-miestä riittää, niin sitten lähdetään 4-4-2:lla, mikä olisikin se paras vaihtoehto mielestäni, varsinkin kun Fabregas puuttuu, mutta kyllä silti Arsenalin kolmikko on yllättävän kova, varmaan Arshavin pelaa siinä 10-paikalla.

 

Avauskokoonpano voi olla ihan mitä tahansa: Fletcher, Foster, Evra, Vidic, Evans, Rooney lienee ainoita varmoja nimiä.

 

Tää vois olla kova sana:

-----------Foster-------------

Neville----Vidic---Evans---Evra

Valencia-Fletcher-Scholes-Nani

------Rooney----Berbatov----

 

tosin en laittaisi pahitteeksi jos Scholesin korvaisi Anderson.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tää vois olla kova sana:

-----------Foster-------------

Neville----Vidic---Evans---Evra

Valencia-Fletcher-Scholes-Nani

------Rooney----Berbatov----

 

tosin en laittaisi pahitteeksi jos Scholesin korvaisi Anderson.

Tai sitten ei.. :) tänään aivan ehdottomasti keskikentälle kaksikko Fletcher-Carrick. Ei ollu Michaelilta Burnley-peli paras mahdollinen, mutta tänään tulee tasonnosto maalisyötön merkeissä. Fletcher rikkoo ja rakentaa myöskin vieressä, ja vältytään myös pakolliselta paniikilta koska helähtää Paulille toinen keltainen ( ekahan tulee aina jo ennen 30min täyttymistä)..

 

Neville ?? Missä meidän oikeet pakit on ? Viime pelin minkä katoin niin Gary tuli 70min kohdille kentälle, eli onko ees kunnossa.Ehkä kumminkin O'Shea sinne tekemään perusvarmaa duunia.

 

Kaksi isointa kysymystä:

 

Valencia vai Park? Valencia tarvitsee tietysti näytönpaikkoja, mutta perinteisesti mm. UCL:ssä isoja vastaan Park on ollut aika helvetin tärkee pelaaja laidalla puolustusmoraalinsa ansiosta.

 

Berba / Owen ? Molemmat saivat viime pelissä maalitilin auki liigassa. Owenille oli varmasti todella suuri helpotus, että tuli kumminkin suhteellisen aikasin onnistuminen. Berba oli pelannut muutenkin jo hyvin, mutta varmasti auttoi saada myöskin eka maali sarakkeeseen. Kumpi sitten päätyykään avaukseen, niin aikamoinen super-sub löytyy penkiltä valmiina ratkaisemaan ottelu kotijoukkueelle.

 

Näytetään niille !!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Unitedilla sarakkeessa yksi tappio ja Arsnalilla ei yhtään. Tämä aseltema sopii Arsenalille hyvin. United ei voi hävitä ottelua ja Arsenalille ei tapahtuisi juuri mitään tappion tullessa. Henkisellä puolella Arsenal saanee etua otteluun lähdettäessä.

 

Arsenal on pelannut alkukauden hienosti ja tänään United tarjoaa hyvän mittarin vieraille. United taaasen etsii vähän muotoaan ja tänään ei paljon kannattaisi etsiskellä peliä.

 

Tasainen matsi tulossa, jossa tuskin maaleilla juhlitaan. Tosin molemmilla tulivoimaa löytyy, mutta uskon voiton ratkevan keskikentällä. Kumpi joukkue siellä haluaa voittaa kamppailut ja pystyy rakentamaan hyökkäysiä on vahvoilla.

 

United maalissa jatkaa Foster. Evra on selkeä valinta vasemmalle ja yhtä selkä toiseksi toppariksi Vidic. Jos Evans pystyy pelaamaan on toinenkin toppari selvillä. Oikealla silloin O`Shea. Jos Evans ei pelaa toisen topparin paikan ottaa O`Shea tai Brown. Laidalle menee silloin ikinuori Neville.

 

Keskikenttä voi olla mitä vain. Fletcheriä tarvitaan tänään ja kaverina Carrick. Laidoilla Valencia ja Nani. Myös Park voinee olla avausessa, jos halutaan puolustussuuntaan varmistusta.

 

Hyökkäys jatkunee kahdella kärjellä, koska näin on menty harjoitusotteluista asti. Rooney on varmasti avauksessa ja Berbatov hyvin todennäköisesti kaverina. Owen tulee lopussa kiusaamaan väsyneitä puolustajia.

 

Saunanlauteille päästään 1-0 voitto mukana ja maalintekijänä maalipyssy Rooney. Jos Scholes pääsee kentällä on tuloksena vähintään yksi keltainenkortti.

 

 

O

Share this post


Link to post
Share on other sites

Edessä on kauden ensimmäinen ottelu suurta seuraa vastaan. Kuten kaikki tietävät Arsenal on aloittanut kautensa hyvin, mutta Fabragasin poissaololla saattaa olla suuri merkitys.

 

Maaliin taitaa olla Foster melko selvä vaihtoehto. Tuskin sinne Kuzzaa laitetaan.

 

Vidic-Evans kaksikko voisi hoitaa topparin hommat, mikäli Evans pystyy pelaamaan. Jos ei korvaajaksi mieluiten O'Shea

 

Vasen pakki on Evra ja oikealle toivottavasti Brown tai toinen da Silva, vaikka Nevillekin sieltä voi löytyä.

 

Keskikentän keskustaan ainakin Fletcher. Kaveriksi voisi laittaa mielellään Carrickin tai (Carrickin vireestä riippuen) Anderson, sillä heiltä (ainakin Andolta) löytynee enemmän juoksukuntoa kuin Giggsiltä tai Scholesilta.

 

Nani mieluiten vasemmalle laidalle ja toivon mukaan siellä ei ole noita vasenjalkaisia keskikenttäpelaajia. Parkin voisi laittaa mielummin kuin Valencian oikealle koska juoksemista(kestävyys) tullaan todennäköisesti tarvitsemaan tänään.

 

Kärkeen mieluiten Rooney-Berbatov ja Owen sitten vaihdosta, jos sopivalta näyttäää tuolle vaihdolle.

 

Nyt tähän peliin pitäisi saada ainakin sama maalintekovire, mikä oli toisella puoliajalla Wigania vastaan.

 

tulosveikkaus: 2-0 (Rooney, Fletcher)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Avaus tänään:

Foster

Vidic

Brown

Evra

O´Shea

Fletcher

Carrick

Valencia

Nani

Giggs

Rooney

 

Aika erikoinen avaus, Rooney ilmeisesti yksin piikissä. Tosin vastaavia taktisia kuvioita nähtiin jo viime vuonna näitä kovempia joukkueita vastaan.

 

Veikkaus: 2-1, Rooney ja Nani osuvat...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kolme pistettä, mutta esitys olisi voinut olla paljon parempi. Arsenal oli hyvä tänään ja pelasi kaiken lisäksi ilman Fabregasia. Toki meiltä puuttui van der Sar ja Rio. Ensimmäinen puoliaika oli varsin tasaista vääntöä ja Unitedin parhaat tilanteet menivät pilalle Giggsin lukuisten harhasyöttöjen vuoksi ja sitten Arshavin rankaisi upealla maalilla. Foster sai näppinsä väliin, mutta ei tarpeeksi. Ehkäpä Edwin olisi tuon laukauksen saattanut torjuakin, mutta Foster korjasi tilanteen tekemällä toisen puoliajan alussa upean jalkatorjunnan joka oli yksi ottelun ratkaisevia hetkiä. Kiitokset Unitedin maaleista kuuluvat Almunialla ja Diabylle. Mutta hienoa, että Rooney onnistui rankkarissa.

 

Vaikka ottelusta saatiin kolme pistettä en ole tyytyväinen. Arsenal vei peliä aivan liikaa. United ei saa pidettyä palloa kontrollissa tarpeeksi pitkään jotta voisi rakentaa peliä. Samasta ongelmasta kärsittiin mm. Mestareiden liigan finaalissa Barcaa vastaan. Sitten kun United pääsee johtoasemaan niin peliä ei saada ratkaistua lopullisesti. Nytkin Berbatovilla ja Nanilla oli loistavat mahdollisuudet ratkaista ottelu, mutta ei. Sitten neljäs erotuomari näyttää lisäajan pituuden joka on uskomattomat viisi minuutia. Mistähän tuo aika revittiin? Tuossa vaiheessa ajattelin, että Arsenal nousee tasoihin kuten on tehnyt varsin usein viime vuosien aikana. Sitten 30 sekuntia yliajalla pallo Unitedin maalissa ja ajattelin jotain todella painokelvotonta, mutta onneksi linjatuomari näkee tilanteen oikein ja liputtaa paitsion. Huh huh! Wenger vielä lentää katsomoon ja yrittää olla vitsikäs jäämällä aivan Arsenalin vaihtoaition viereen katsomoon. United kannattajat palkitsevat tilanteen aplodeilla. Sitten helpottava vihellys ja homma paketissa. Kolme tärkeää pinnaa mestaruustaiston kannalta.

 

Arvosanat:

Foster 8 Upea jalkatorjunta toisen puoliajan alkuun.

O'Shea 7 Missä Fabio tai Rafael?

Vidic 8 Hyvä, että Vidic on takaisin pelikunnossa.

Brown 6 Kävelevä katastrofi.

Evra 7 Ei virheitä, mutta ei loistanutkaan.

Valencia 7 Ensimmäisellä puoliajalla hyvä, toisella vaisu.

Fletcher 8 Loistavaa peliä. Vielä kun oppisi laukomaan.

Carrick 7 Hieman parempaa peliä.

Nani 7 Pystyy parempaan.

Giggs 6 Surkea. Todella paljon harhasyöttöjä.

Rooney 8 Onnistui rankkarissa ja taisteli tilanteet loppuun asti kuten aina.

 

Vaihtomiehet: Park 6, turha vaihto. Berbatov 7, ei ehtinyt paljoa.

 

Seuraavassa matsissa on sitten vastassa aina paha Tottenham vieraissa. Pelin pitää parantua ja paljon. Toivon mukaan tuohon matsiin saadan Rio mukaan. Puolustus on aivan liikaa reikäjuustoa tällä hetkellä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja saatiinpa sitten peli, josta varmasti riittää keskustelua pitkään ja hartaasti. Jälkipyykki ei tule välttämättä olemaan kaunista.

 

Mutta voittohan sieltä tuli, vaikka ei oikein siltä tuntunut :D. Arsenal oli parempi tänään, mutta kerrankin näin päin, että pisteet jäivät siitä huolimatta kotiin.

 

Uskoisin myös, että tämän ottelun jälkeen Unitedin taktiikkakuvioita mietitään hyökkäyspään osalta uusiksi. Miten voi olla, että miljoonamiehet eivät keksi lähestulkoon muuta tapaa tehdä organisoitu hyökkäys, kuin pelata laidalle ja antaa korkea keskityspallo boksiin, jossa odottaa alle 180cm hyökkääjä? En jaksa ymmärtää tätä. Lisäksi Arsenal sai boksiin kasattua hyvän sumpun, ja Gallas näytti että hän on vielä todellinen peluri. Loistavaa puolustamista häneltä.

Ottelu oltaisiin voitu myös lopettaa muutenkin, kuin aiheuttamalla sydänkohtauksia ja verisuonien poksahduksia fanien keskuudessa. Berbatov ja Nani saavat kyllä katsoa peiliin pukukopissa, ja miettiä miksi se pallo ei ollut maalissa 3. kertaa.

 

Rooneyn rankkarista: En olisi uskonut, että tuomari viheltää kyseisen tilanteen. Kuitenkin mielestäni tuomio oli täysin oikea, sillä Rooney ehti koskea palloon, ja Almunialla oli selkeä kontakti käsillään Rooneyn jalkoihin. Rooney tosin itse menetti tasapainonsa ennen viimeistä kosketustaan palloon, joten Almunia antoi turhan pilkun.

Hieno viimeistely myös pilkulta, vaikka paineet olivatkin varmasti melkoiset.

 

Diaby näytti sitten, miten pääpeli pitää hoitaa. Nautin vahingonilosta maalin synnyttyä hetken, mutta olisihan se voittomaali saanut tulla toisellakin tavalla. Ei näitä yleensä oikein kenellekään toivo liikoja...

Ja olipahan Diaby kyllä toisenkin kerran pelissä "pahanteossa". Jäikö kellekään muulle mieleen yksi huonoimmista filmausyrityksistä pitkään aikaan? Ei minkäänlaista kontaktia ja iso mies päättää rentouttaa yhtä aikaa koko vartalonsa lihakset.

 

Ja sitten, mistä ihmeestä lisäaikaa keksittiin antaa 5min? Joku fiksumpi voi myöhemmin selittää paljonko esim. korteista ja vaihdoista tulee lisäaikaa, mutta mielestäni tuo oli täysin liioiteltua. Esim. sellaisissa matseissa jossa sattuu vakavampi loukkaantuminen, harvoin tulee 5min lisäaikaa, vaikka syytä usein olisikin.

Eihän tällä asialla muuten olisi niin suurta merkitystä, mutta nyt tuon ajan takia saatiin ottelun loppuun melkoinen farssi. Saa nähdä millaiset seuraamukset Wengerin temppuilusta tulee myöhemmin. Toimittajat saivat epäilemättä hienoa kuvamateriaalia, kun Wenger meni seisomaan korokkeelle katsomon puolelle :D.

 

Mutta eivät nämä pelit kyllä jätä ketään kylmäksi. Upea yksilösuoritusmaali, epäselvä rankkari, oma maali, 9 korttia, Wengerin ulosajo. Melkoista viihdettä, enpä muuta sano.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Varovaisella taktiilla SAF lähti ja se näkyi. Tulos ei ole aivan ottelutapahtumien mukainen. United ei olisi ansainnut kolmea pistettä, ei ehkä edes yhtä. Mutta onneksi tulos ratkaisee!

 

Avausjakso oli tuskaista peliä Unitedilta, vaikka jotain näennäistä hyökkäämistä oli havaittavissa. Syötöt eivät kovin montaa kertaa peräkkäin omille mennyt. Onneksi Arsenal sortui lähes yhtä huonoon syöttelyyn. Arsenalin maalissa puolustaminen oli puolittaista ja Foster nukkuin hieman, niin tulos oli nähtävissä. Pelinopeudessa vieraat olivat paljon kotijoukkuetta edellä.

 

Toinen jakso näytti tuskaiselta, rankkari helpotti tuskaa. Tuomio oli aika kova, muttei väärä. Palloa Rooney ei olisi ikinä saanut, vaikka olisi pystyssä pysynyt. Tosin Almunian ulostulo aiheutti "kiireen". Rooneyn rankkari oli varma.

 

Voisin yhden nimen nostaa suurelle jalustalle. Voiton takuumies oli Darren Fletcher! TYömäärä ja esimerkkiä muille riitti viimeiseen vihellykseen asti. Mies on vaihtanut ihan uuden lääkityksen. Viime vuosi on mieheltä hyvä ja tänä vuonna kehitys näyttää jatkuvan. Vanhoilla näytöillä ei näitä pelejä voiteta, oli ne huonoja tai hyviä.

 

Puhtaat paperit Vidic, Rooney, Fletcher ja yhdellä huipputorjunnalla Foster. Negatiivinen esitys Valencialta, Giggs varsinkin syöttöjen osalta, Brown muutamalla sydänvikaisen kiusaamisella.

 

*** Fletcher

** Rooney

* Vidic

 

Fletcher oli aivan huikea! Hiljentää arvostelijat peli toisensa jälkeen. Ei voida syrjäyttää avauksesta. Rooney teki paljon töitä ja huudatti yleisöä maalilla. Vidic on se johon pitää luottaa omassa päässä.

 

--- Giggs

-- Valencia

- Brown

 

Giggsin syöttely oli karmaisevaa katseltavaa. Monta tilannetta kuivui aivan käsittämättömiin ratkaisuihin. Valencia ei kyllä tänään vakuuttanut yhtään. Ei ollut tänään Valencian ilta, milloin tulee olemaan? Brownin tuntuma ei ihan riitä näihin kamppailuihin. Tarvitsee rutkasti matseja alle, jotta huippuvire löytyisi.

 

Tuomari: Paljon kortteja tuli, mutta niissä linja piti. Voisin sanoa miehen olleen hyvä. Rankkari oli kova tuomio, muttei väärä.

 

Tärkeä voitto itseluottamuksen kannalta. Toinen tappio olisi ollut aika paha heti alkuun. Arsenal oli paljon parempi muuten paitsi tuloksellisesti. Onneksi lopun amatöörimainen sohlaaminen ei koitunut Unitedin kohtaloksi. Lähellä oli...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Red Heart!

 

Olipa kyllä erikoinen ja vauhdikas peli.

 

ManUtd:n otteet olivat erikoisen kahtiajakautuneet: hetkittäin hyvää peliä, hetkittäin Arsenal piti palloa. Osa pelaajista pelasi hyvin, osa oli aivan kuutamolla.

 

Rooney teki töitä mielettömästi. Fletcher oli kentän paras, box-to-box peliä alusta loppuun. Vidic ja Evra pelasivat hienon matsin, Foster ja O'Shea ehkä ansaitsevat myös puhtaat paperit. Nani oli omalla laidallaan hyvä, ja muisti myös puolustaa.

 

Mutta Giggs tuhosi useita maalipaikkoja. Carrick pelasi 90% syötöistään alaspäin, ei edes minkäänlaista yritystä avata ylös ja luoda paikkoja. Brown todellakin oli kävelevä pommi. Park ja Berbatov vaihdosta tultuaan korkeintaan tuhlasivat maalipaikkoja.

 

Kyllä ManUtd:n pitäisi lähteä peliin kuin peliin 4-4-2:llä, ainakin kotona. Tällaisella peruuttelulla ja Giggsin peluuttamisella siellä sun täällä ei saada järkevää peliä aikaiseksi. Nytkin maalit tulivat vähän puun takaa, vaikka painostuskausia tosin olikin.

 

No, hyvä että sarja tasoittuu, ja suuresta pelistä tuli 3 pistettä. Kausi on vasta alussa!

 

P.S. Fletch alkaa muistuttaa nuorta Keanoa!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jotain rajaa...

 

Fletcheria ja Keanoa ei kannata mainita edes samassa lauseessa. Hyvinhän poika nytkin uurasti, tuomari Dean tosin pelasti paljon Darrenin osakkeita jättämällä sen käsivirheen/sukittamisen boksissa täysin huomiotta. Toisessa päässä pallo on jo katsomossa ja pilli soi. Hauskaa. Diaby pilasi iltani sitten lopullisesti. Hyvää yötä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Viihdyttävä peli, vaikka sydänkohtaus olikin lopussa erittäin lähellä. Vauhtia ja tunnetta riitti, tuli hetkittäin ihan takavuosien väännöt mieleen. Ok, välillä peli oli heikkoa, kaikki ei pelanneet omalla tasollaan, mutta entä sitten?? Jos voitetaan Arsu kotona, siihen on pakko olla tyytyväinen. Sitä paitsi, nyt ainakin tiedetään kuka vetää jatkossa pilkut.

 

Varsinkin tämä lämmittää mieltä edelleen:

Posted Image

Share this post


Link to post
Share on other sites

Keskiviikon Celtic-pelin ja sitä seuranneen Eduardo-kohun jälkeen ajattelin, että tämä sukellusjupakka iskee päin kasvoja jossain vaiheessa kautta. En vain ehtinyt ymmärtää, että se tapahtuisi näin pian ja näin räikeästi.

 

Tehdäänpä nyt heti alkuun selväksi, että mielestäni Eduardo filmasi törkeästi Celtic-pelissä, ja jos siitä jokin banaani napsahtaa niin se on täysin oikeutettua. Tosin tästä lähtien joka perkeleen filmistä on syytä napsahtaa samanlaista rangaistusta.

 

Ja siten Manu-peliin. Eihän tässä periaatteessa voi muuta kuin itseään syyttää, jos on ns. pelillisesti parempi mutta silti onnistuu ottamaan matsista pyöreät nolla pistettä. Mutta todella ihmetyttää tämä kaksinaamaisuus Englannin mediassa. Eduardoa pidettiin keskiviikon jälkeen suurin piirtein brittifutiksen suurimpana mätäpaiseena, mutta Rooneyn täysin vastaavan tempun jälkeen en ole vielä törmännyt vastaavanlaisiin syytöksiin. Ymmärrän kyllä, että tästä ei voi vaatia samanlaista käsittelyä kuin Eduardon tapauksessa, koska toinen tapahtui UEFA:n alaisessa pelissä ja toinen FA:n pelissä. Mutta voi jumalauta. Kun kyseessä on Englannin maajoukkueen kultapoika, niin tyydytään toteamaan, että olihan se ankara tuomio, mutta kuitenkin ihan reilu sellainen. Ja mikähän v*ttu tuossa Rooneyn kyntämisessä oli miehisempää kuin Eduardolla? Ehkä ero on siinä, että Rooneylta näitä vastaavia on nähty usein ennenkin, mutta kun puhutaan tällaisesta perusbrittiläisestä kovanaamasta, niin eihän se nyt filmi voinut olla!?!

 

Olen aina suhtautunut skeptisesti kommentteihin, että OT:lla pätee ihan eri säännöt kuin muualla, mutta verratkaapa nyt ensimmisen jakson Fletcherin Arshavin-sukitusta ja tuota Rooneyn käsittämätöntä sukellusta. Miten ne tuomiot voivat mennä noin päin? Ja tilannetta ei voi ohittaa ainoastaan sillä tosiasialla, että pian tuon Arshavin-rikkeen viheltämättä jättämisen jälkeen herra itse kuittasi tilanteen komealla kaukovedollaan.

 

Kaikista häpeällisintä oli, että Helsingin Sports Academyssa Manun kannattajat kehtasivat viheltää Eduardolle, kun hän tuli vaihdosta kentälle. Tämä siis sen jälkeen kun Rooney oli käynyt heittäytymässä oman komean suorituksensa koko maailman nähtäville. No tämä nyt kertoo enempi kyseisen paikan älyköistä, mutta pakko oli asia mainita.

 

Eikä siinä mitään, Arsenal saa syyttää tappiosta itseään, mutta jonkinlaista perspektiiviä näihin juttuihin on saatava. Ja kyllä, olen alkoholin vaikutuksen alaisena.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eduardoa pidettiin keskiviikon jälkeen suurin piirtein brittifutiksen suurimpana mätäpaiseena, mutta Rooneyn täysin vastaavan tempun jälkeen en ole vielä törmännyt vastaavanlaisiin syytöksiin.

Niin, Eduardon kaatumisessa ei tainnut olla minkaanlaista kontaktia. Rooneyn kaatumisessa taas oli. Toki varmasti sapettaa tuollainen havio kun itse tekee tai lahjoittaa pelin kaikki 3 maalia! :icon_lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tosiaan, näyttää siltä, että filmaamiset ovat tulleet takaisin brittikentille! Jos nyt ikinä ovat sieltä lähteneetkään!?

Eiliset 3 peliä mitä katoin putkeen, CHE-BUR, BOL-LIV ja MANU-ARS, niin oli yllättävän paljon sukeltamista, outoa kaatumista ja tuomarille valittamista. Ja kyllä, myös Poolin pelissä! Britti tuomarit eivät kyllä ole niitä parhaimpia, eivätkä todellakaan vastaa pelin tasoa! :boxing:

Olisikohan tässä kuitenkin pelaajien, valmentajien ja fanien syytä katsoa peiliin ja miettiä hetken. Uusi tuomareita ajetaan sisään ja heistä ei valmiita huippuja tule yhdessä kaudessa, jos koskaan! Mutta, onko parempi saatavissa??? Missään?:stuckup:

Tony Asuinmaa???:silence:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Loistavaa, että 3 pistettä tuli, vaikka peliesitys ei välttämättä sen väärtti ollutkaan. Kotimatsi ja Rooney yksinäisenä kärkenä "kiusaamassa" vastustajan puolustajia, oli mielestäni Fergulta aika vaisu ratkaisu. Arsulta puuttui Fabregas, eli ilmeisesti pelättiin Song-Diaby-Denilson-akselin pallonhallintaa, just.. Manun vaisuuteen vaikutti mielestäni kuitenkin eniten hyökkäävien pelajien vaisut otteet. Giggs oli pitkästä aikaa melko kehno, yritti vähän turhan vaikeita, Nani aikast yössä, Valencia oli mielestäni taas ihan nolla, tekisi mieli kehua kaveria jostain, mutta ei paljon aihetta, Pre-seasonilla pääsi sentään keskittämään yleensä, ja sai täälläkin kehuja tyyliin; vilkku päälle ja pakista ohi, mutta kun kaverilla ei ole vasenta jalkaa ollenkaan, niin valioliigassa kaverin kulmalippujuoksut suljetaan aika tyystin. Ja Rooney ei :shades:kärkenä ole hirvittävä pelote.. Sitte se matsi, Laittaisin Fosterin saranasormien piikkiin sen maalin, oli otettavissa, upea paikkaus jalkatorjunnalla toisella jaksolla, pelasti manun. Rooney, selvä pilkku ja "ehkä" varma viimeistely. Kyllä se Fletcherin taklaus hidastusten perusteella melko selvältä pilkulta vaikutti, Suoraan sukille, eikä osu palloon muutakuin käsillään, Fergu oli tämänkin asian nähnyt vähän toisin...huhhuuh. Tuosta Manun voittomaalista turha kai sanoa mitään, hieno pusku?? Mielestäni Manu olisi korkeintaan tasurin ansainnut, mutta 3 pojoa kelpaa mainiosti, eihän se Burnleykään mitään ansainnut... Tästä on hyvä parantaa :shades:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rooney filmannut pätkääkään tuossa tilanteessa. Ihmetyttää, että edes tommosta puhutaan. Tilanteessa oli selvä kontakti, jonka Rooney kyllä haki tilanteessa, mutta filmaamisesta ei ollut tietoakaan. Aivan naurettavaa edes verrata Eduardon tilanteeseen, joka oli jotain aivan järkyttävää antifutista. Enemmänkin Arsenalfanina ihmettelisen Almunian ulostuloa tuossa tilanteessa.

 

Manu oli pelillisesti aivan paska. Samanlaista haihattelua, kuin Burnley pelissä. Toisaalta tämä ei oel mitään uutta Manun edellisiin alkukausiin verrattuna. Tätähän tämä on ollut aina.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rooney filmannut pätkääkään tuossa tilanteessa. Ihmetyttää, että edes tommosta puhutaan. Tilanteessa oli selvä kontakti, jonka Rooney kyllä haki tilanteessa, mutta filmaamisesta ei ollut tietoakaan. Aivan naurettavaa edes verrata Eduardon tilanteeseen, joka oli jotain aivan järkyttävää antifutista. Enemmänkin Arsenalfanina ihmettelisen Almunian ulostuloa tuossa tilanteessa.

Tässä vielä kyseisestä tilanteesta still-kuvaa:

Posted Image

 

Itse näkisin tilanteen näin: Rooney juoksee helvetinmoisella vauhdilla palloon, ja lopussa kurkottaa jalallaan saadakseen palloon kosketuksen. Jos ketään muita ei olisi ollut lähelläkään, olisimme nähneet perinteisen nurmella liukumisen , sillä tuossa vauhdissa tuollainen kurkottaminen saa tasapainon pettämään.

Tilanteessa Almunia tekee kuitenkin täysin turhan ja kortin arvoisen tempun, ja tulee tunkemaan kätensä väliin. Mitään syytä tähän ei kuitenkaan ole. Luulisi että ammattitaitoinen maalivahti näkisi tuosta tilanteesta, ettei siitä voi saada vaarallista laukausta aikaan, varsinkin kun tilanne on noin sivussa maalista.

 

Tuossa vielä videona Rooneyn rankkari, ja lopussa hidastusta tilanteesta.

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=y_apXTNs5Ek]YouTube - Manchester United 2 Arsenal 1 English Premier League: Wayne Rooney Goal[/ame]

 

Ja aivan naurettavaa verrata Eduardon tilanteeseen. Hän kun olisi voinut tilanteessa yrittää vielä rehellistäkin maalia (pienestä kulmasta tosin), mutta teki mitä teki. Ja tuo Eduardon leimaaminen syntiseksi sukeltajaksi on myös naurettavaa, UEFA:n pitäisi ehdottomasti lopettaa asian tutkiminen ja myöntää että näitä nyt vain tapahtuu.

Niin kauan kun futiksessa ei ole videotuomareita, ei näitä kabinettipäätöksiä mielestäni pitäisi tehdä. Varsinkaan tällaisessa tilanteessa, joita olemme mm. tuossa loisteliaassa Gerrardin hypocrite-videossa nähneet enemmänkin. Dudu teki pahan virheen, mutta ei kyseiseen tapaukseen voi ottaa täysin uutta linjausta käyttöön. Tai jos tällainen linjaus otetaan sääntökirjaan mukaan, en halua edes kuvitella kuinka monen ottelun jälkeen vastaavia tutkintapyyntöjä tullaan esittämään. Epäilisin että Wenger on moista saattanut jo ehdottaakin jollekin taholle tuosta Rooneyn tilanteesta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Siis päivän selvä pilkku tuo Rooneyn tapaus. Mutta niin oli se Fletcherin tapaus jossa hän kaatoi sen venäläisen, mutta turha siitä arsenal fanien on kiukutella, koska seuraavasta hyökkäyksestä tuli maali.. ja turha arsenal fanien on kiukutella siitä loppuhetken maalista, koska katsoin sen juuri digiboksilta, niin se oli päivän selvä paitsio!

 

Kyllä me oltiin taas aika luokattomia eilen, mutta aivan sama, jos kolme pistettä loppujen lopuksi tulee. Pelin pitää parantua huomattavasti, jos aiomme edes taistella Valioliigan mestaruudesta. Oltaisiin voitu tehdä eilen monta maalia enemmän jos Giigs olisi onistunut niissä syötöissä, mutta ei sitä voi vanhalta mieheltä kaikkea odottaa :)

 

Kiitos taas Unitedin porukoille Sports Academyssä. Oli mahtava tunnelma. Jatketaan samaan malliin ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×