Jump to content
Sign in to follow this  
jone

Angola

Recommended Posts

Kuka näistä voittaa Norsunluurannikko, Kamerun, Nigeria vai Ghana ?

 

Selvää taitaa olla kuitenkin se, että Malawi jää vikaksi :-)

 

Angolan turnauksessa on 368 pelaajasta ja 208 pelaa Euroopan kentillä.

 

Ranska 69

Englannin Valioliiga 23 pelaajaa

Saksan Bundesliga 16

Italian Serie A 7

 

Tarjolla jälleen taktisesti köyhää, mutta viihdyttävää futista, jossa

pelataan enemmän tunteella, kuin järjellä. Näin siis ainakin yleistäen, vaikka

esim. Egypti ainakin karsinnoissa pelasi jo yhtä tylsästi, kuin Italia

pahimmillaan. Kehitystäkö ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Äkkiseltään tulee mieleen nimekkäimmät pelaajat Ghanasta, Essen yms yms. Mites Nigeria? Ohan sielläki pelureita, enkä tarkota Martinsia. Eikös Epygti ole hallitseva mestari? Vissiin jo kahdesti peräkkäin voittanu? Eli laitetaan tohon et finaalissa Epygti - Nigeria?

 

Siellä tosiaan välillä pelataan suurella tunteella ja niinku siinä yhdessä Jean-Pierre Guselan kappaleessa lauletaan: mustat miehet iloitsee! :smile_ani:

 

olisko mm-karsinnoissa Epygtin pudottanu Algeria musta hevonen? Tosin en tiedä, onks se edes kisoissa mukana...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Saas nähä, tuleeko koko kekkereistä mitään, ton Togon bussia vastaan tehdyn hyökkäyksen jälkeen. Ainakaan Togon en usko osallistuvan, ja jos ne vetäytyy, on siellä varmaan muitakin jotka ovat vähintään siinä kinthaalla.

 

Ja sitte seuraavaksi tulee mieleen, että jos tänään Angolassa näin, niin miten kesällä E-Afrikassa? Turvallisuushan on siellä mietittänyt isosti alusta lähtien, eikä mua ainakaan kovasti vakuuta nää Alajan lausunnot siitä että "kyllä kaikki ne paikat mihin turistit menee, kyetään tekemään turvallisiksi". Eikös se tarkota sitä että älkää vaan tampiot poiketko polulta?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo, paska juttu, ja tosiaan ihan varmasti samanlaista on ainaki uhkana myös kesällä. En tajuu miks näitä kekkereitä täytyy ylipäätään väen vängällä ängetä tämmösiin maihin, jossa riski on vielä normaalia 100x suurempi!?!?

 

Tarkotan siis MM-kisoja, AM-kisat tietty luonnollisesti järkätään tuolla?? Kyl se siitä hoituu, pysyy vaan turvallisissa paikoissa... Perkeles! No ei siinä, kuten sanottu, nykyään toi terrorismi yms uhka on valitettavasti olemassa, vaikka kisat järkkättäs Kiirunassa tai Kuusamossa, mut väitän että se olis pienempi ns. sivistyneellä alueella, jossa ei ole valmiiksi mitään sotaa tai muuta poliittista kärhämää kytemässä. Valmiudet turvallisuuden takaamiseen on oikeesti huomattavasti korkeammalla jne jne jne.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Angola-Mali:

 

Ei pettänyt ainakaan eka matsi. 4-0 vaihtui 4-4 vikan vartin aikana !

 

Pääministerimme faija oli oikeassa. Tolta rodulta joku entsyymi

puuttuu, eihän toi oo muuten mahdollista.

 

Mali ei edes aloittanut mitään kiriä, 4 maalia varttiin vain tuli. Angolan

pojat lähti vielä 4-5 jätkällä hyökkäämään 4-2 tilanteessa, kun 3min

oli lisäaikaa jäljellä, on ne oikeita neroja, joka iikka :-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Näytti menevän kavereilla tunne järjen ohi, ja kybällä. Kansallistunne tikissä, kotikisat, yleisö hulluna ja pelureilla tarve näyttää omille.

 

Kyllä siellä voi näköjään tapahtua ihan mitä vaan

 

Ja nää jengien nimet on hienot, niinkun Veikkaajan hyvästä rapsasta kävi ilmi. Erämaan Ketut, Mustat Antiloopit, Lannistumattomat Leijonat, Liekit, Oriit, Varpushaukat, Elefantit, Mustat Pantterit, Karthagon Kotkat, Faaraot, Mambat, Superkotkat ja Kupariluodit.

 

Ja sokerina pohjalla: ORAVAT!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Juu, aikamoinen nousu! Väitän, että vastaavanlaista mittelöä ei tulla näkemään kesällä MM-kisoissa... Jännää meininkiä, eikä siinä kaikki, samassa lohkossa viel Algeriakin. Huhujen mukaan, mm. IS-veikkaajan liitteessäkin, Angola tullaan vääntämään jatkoon vaikka väkisin? Kukahan se putooja sitte mahtas olla? Huomenna muuten pitäs olla aika varma Algerian voitto Malawista? Kertoimet vedonlyöntipuolella kohdallaan vielä, 1.60 Nordicilla. Laitoin jo Barcan kautta vedot sisään...

 

Niin ja sitte viel se, että Togohan nyt kuitenki aikoo pelata kisoissa? Togon hallitus on käskenyt joukkueen vetäytyä ja palata kotiin. Pelaajat kuitenki aikoo pelata huomenna Ghanaa vastaan. Togon hallitus on sanonut, että jos pelaajat kentälle menevät, he eivät edusta Togon valtiota... Tämäkin aikamoista vääntöä, ja tämänkään kaltasta peliä ja pelleilyä ei varmaankaan nähdä ens kesänä kisoissa! Eikä toivottavasti semmostakaan, mikä tähän touhuun johti:(

 

Hatu kattu, holla patu vatu, pah, zah, daga lah!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeh, ja tuli muuten tossa mieleen että näyttäsi se sama entsyymi joka angolalaisilta puuttuu, puuttuvan myös suomalaisilta lätkänpelaajilta? Ja pääministerimme faijaltahan puuttuu sen lisäksi aika monta muutakin entsyymiä :)

 

Sitäpaitsi suomenkielikin on ihan kun Afrikan kieli. Pistää vaan joka toisen sanan loppuun bulu ja joka toisen sanan loppuun bele

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo, on nää kyl ihme kekkerit! Malawi (mikä se on? missä?) voitti sit Algerian 3-0!! Algerialla piti olla ennakkojen mukaan jopa mestaruudesta taisteleva porukka, jossa pelaa kuulemma paljon näitä jotain Zidanen kaltasia ns. kahden kansalaisuuden pelaajia Ranskasta?? No, 3-0. Näissä kisoissa kyl mikään ei ole varmaa, eilen se 4-0, alle vartissa 4-4, ja nyt tää. Toinen peli on Norsun luu - Burkina Faso. Norsun luun pitäs olla selkeesti ennakkoon suosikki, mut saas nähdä? Mikähän maa tommonen Burkina Fasokin mahtaa olla?:nerd: Oli mulla maantieto koulussa aina väh. 8, jopa 9 usein, mutta Afrikan karttakokeessa en osais laittaa tätä oikeaan paikkaan? Mikähän sen pääkaupunki on? Murkina City? Drogba laittaa pallot pömpeliin ja näyttää perään kieltä...

 

Hulu kottu, zaga belle, bah, laga dah, ah zah!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mikähän maa tommonen Burkina Fasokin mahtaa olla?:nerd: Oli mulla maantieto koulussa aina väh. 8, jopa 9 usein, mutta Afrikan karttakokeessa en osais laittaa tätä oikeaan paikkaan? Mikähän sen pääkaupunki on? Murkina City? Drogba laittaa pallot pömpeliin ja näyttää perään kieltä...

Tähän oli nyt pakko vastata, kun Burkinan pääkaupunki on niinkin mielenkiintoisen niminen kuin Ouagadougou.:howler: Ja maa tosiaan sijaitsee siinä Ghanan pohjoispuolella...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeh, ja tuli muuten tossa mieleen että näyttäsi se sama entsyymi joka angolalaisilta puuttuu, puuttuvan myös suomalaisilta lätkänpelaajilta?

Toki voi olla noinkin, mutta on eri asia ottaa dunkkuun puolessatoista

erässä paremmiltaan, kuin vartissa huonommiltaan mahdottomassa

tilanteessa.

 

Tosin kuninkaalliset länsinaapurimme ei olisi onnistuneet kumpaisessakaan

uroteossa.

 

Southamptonkin hävisi joitain vuosia sitten Leedsille, vaikka johti 70min

jälkeen 3-0 ja vastapainoksi otti tasurin Poolilta, vaikka oli tappiolla

0-3 75min jälkeen. Olin katsomassa molemmat paikanpäällä.

 

3-0:sta nousu vikan vartin aikana on harvinaista, mutta 4-0:sta

nousu vaatii jo viholliselta naivia ja idioottimaista pelaamista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nih, mutta muuten täsmälleen samat syyt molemmissa: kansallistunne, kotikisat, tarve näyttää yleisölle ja lopussa pelko päällä.

 

Oli muuten aika pätevää juttua tuolla toisessa säikeessä näistä Afrikan pojista ja pelaamisesta, fakta kun on ettei noissa maajoukkueissa oikeen tunneta käsitettä hyökkäävä pelintekijä. Kärkiä riittää ja maailmanluokan puolustavia keskikenttämiehiä kyllä.

 

Pistän tähän niin ei tarvi sieltä kaivella:

 

Toinen "puute" on mielestäni todellisten playmakereiden puuttuminen. Afrikan maat ovat pystyneet tuottamaan hyviä pelaajia monille paikoille, mutta ei sellaisia maagisia rakentajia. Mielestäni tämä näkyi aika selkeästi Norsujen pelissä, keskikentällä ei ole pelinrakennusvoimaa. Pikemmin luotetaan voimaan ja nopeuteen sekä yksittäisten pelaajien suorituksiin. Afrikan parhaat kk-miehet ovat pääsääntöisesti ansioituneet puolustussuuntaan. Tähän varmasti tulee paranevan valmennuksen myötä korjausliike. Se kuitenkin vienee vielä joitakin vuosia. Ja ennen tätä Afrikan parhaat pysyvät MM-kisoissa haastajina.

 

Juuri näin, kyllähän ne parhaiten maailmalla menestyneet ja tunnetuimmat afrikkalaiset ovat tällä hetkellä pääsääntöisesti joko hyökkääjiä tai juuri tuon 'holding' -roolin keskikenttämiehiä. Ja vieläpä omalla paikallaan pitkälti ehdotonta maailman kärkeä olevia kavereita kuten Essien, Mikel, Touré, Keita, Makoun, Sissoko, Song, Diarra jne. Siitä ja ihan pätevistä puolustajista johtuen Afrikan maat voivat hyvin tehdä MM-tasolla monen maan pelaamisesta hyvin hankalaa, mutta harva kuitenkaan pystyy avaamaan yhtään kovempien maiden puolustuksia ja saamaan montaa maalia aikaan. Se, että Afrikasta tulisi enemmän luovia pelaajia voisi vaatia sitä, että pelitapa yleisesti maiden sarjoissa muuttuisi vähemmän kulmikkaaksi ja fyysiseksi, koska tietysti olosuhteet luovat tietynlaista kehitystä automaattisesti. Aikamoiseksi törmäilyksihän peli ajoittain uhkaa mennä näissäkin väännöissä, niin viihdyttävää kuin se usein onkin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jep, jep, ja yllätykset jatkuivat kun norsunluu tuhersi 0-0 Burkinan kanssa... Epygti voitti Nigerian, no se nyt ei ollu ihmeellinen asia, jos hallitseva mestari siis vei. Tänään Rops-Tunisia:smile_ani: Vaan eipä siellä taida Ropsin pelureita kuitenkaan maajoukkuessa olla...? Siis niile jotka nyt ihmettelevät, niin kyseessähän toki Sambia-Tunisia. :baseballhat: Vedonlyöntipuolelta sen verran, että Sambialle tarjotaan ihan Ropsin veroista kerrointa, eli siihen kokeillaan sitä!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja Gabon hakkasi Kamerunin, tosi kyynisellä esityksellä.

 

Säästä hei ihmeessä rahasi, nää päättyy ihan miten sattuu. Olisiko syynä just se, ettei kunnollisia pelintekijöitä tosiaan ole kellään. Eli vaikka olisi kuinka selkeä painostus, paikkojen luonnista kiikastaa, ja sen myötä maaleista. Ja kaiken sen painostuksen keskellä altavastaajilta nopea pisto ja verkot soi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vai olisiko sama juttu, kuin edellisissä venäjällä järkätyissä

kiekon mm kisoissa. Paikallinen mafia määrää lopputulokset

joillekkin jengeille ? Silloinhan venäjäkin otti kuokkaan

vaikka keneltä. Silloin oli ainakin vahvoja huhuja asiasta ja

ainakin muutama vedonlyöntifirma lopetti tarjonnan joistain

peleistä. Kannattaa seurata esim. will hilliä.

 

Siis ei edelliset venäjällä, vaan 2000 kisat. Toiseksi edelliset.

 

Venäjän pelit:

Ranska 8-1

Usa 0-3

Sveitsi 2-3

Latvia 2-3

Valkovenäjä 0-1

Ruotsi 4-2

 

Ja venäjälle kunniakas 11. sija kotikisoissa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vai olisiko sama juttu, kuin edellisissä venäjällä järkätyissä

kiekon mm kisoissa. Paikallinen mafia määrää lopputulokset

joillekkin jengeille ? Silloinhan venäjäkin otti kuokkaan

vaikka keneltä. Silloin oli ainakin vahvoja huhuja asiasta ja

ainakin muutama vedonlyöntifirma lopetti tarjonnan joistain

peleistä. Kannattaa seurata esim. will hilliä.

 

Siis ei edelliset venäjällä, vaan 2000 kisat. Toiseksi edelliset.

 

Venäjän pelit:

Ranska 8-1

Usa 0-3

Sveitsi 2-3

Latvia 2-3

Valkovenäjä 0-1

Ruotsi 4-2

 

Ja venäjälle kunniakas 11. sija kotikisoissa.

 

Niin juuri, tuolla aikaisemminhan jo kirjottelinkin siitä jutusta, jonka mukaan esim. Angola ängetään isäntämaana jatkoon vaikka väkisin... Ja tosiaan näissä melkein kaikissa peleissä on tullu vedonlyöntiin "yllättävän" isot kertoimet. Eli en yhtään ihmettelis ton teorian paikkansa pitävyyttä ainakin osittain? Kyl noita "yllätyksiä" on tullu kyl oikeesti tosi paljon, melkein kaikkiin peleihin! Mene ja tietä....

 

ps. Muistan nuo kisat Venäjällä. Sillonhan oli Venäjällä viel unelmajengi kasas, Buren veljekset yms. Ja tosiaan nenään tuli Latvialta! Ja kerroinhan ei varmasti ollu Latvialla ihan pieni... Näissä samoissa kisoissa myös Karalahti ja Tikkanen souti juovuksissa Dnepr-joella hävityn puolivälierän jälkeen... lol

Share this post


Link to post
Share on other sites

No nyt on sitte normalisoitunu nämä pelit ja ns. suosikit on vieny, ja melkeinpä kaikki ennakkoon jo veikatut meni/mennee jatkoon. Angolakin sinne ängettiin yllättäen mukaan... Kaikkein vakuuttavin ollu kai Epygti, joka voitti lohkonsa puhtaalla. Muistatteko muuten semmosta levyä ku Iron maiden in egypt?:lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

×