Jump to content
Sign in to follow this  
carnera

AS ROMA ja tyhjät katsomot

Recommended Posts

AS ROMA attendance average 2009-2010 36 000. Viime sunnuntaina Olimpicolla näkemäni Siena peli pudottaa keski-arvoa edelleen. Siis distinti sudista katsoessa yleisöä oli vain curca sudissa. Molemmat pitkät sivut ja curva nord ammottivat tyhjyyttään ja näkymä oli suorastaan masentava. Ja 6.12 2009 näkemäni ROMA-LAZIO ei myöskään odotuksiani vastannut. Väkeä 54 000 eli kolmasosa katsomosta tyhjänä ? Vihollisen eli LAZION peleissä käy vielä selkeästi vähemmän katsojia.Outoa kerrakseen. Oli siinä minulla selittämistä mukanani olleille ihmisille, miksi hyvätasoinen ja viihdyttävä jalkapallo ei kiinnosta paikallisia. Varsinkin, kun ollaan käyty peleissä myös Englannissa ja Saksassa, joissa katsomot ovat aina täynnä ja meininki infernaalinen. Aihe on kuulemani mukaan huutavan iso kysymys myös Roomassa. Eikä aiheetta :brokenheart:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kyllähän stadioni on liian iso. Silti jos vertaa tunnelmaa Barcan kotimatsiin missä kävin syksyllä, niin olimpicon fiilis oli n. 100 kertainen, vaikka porukkaa on niissä peleissä missä olen käynyt, ollut n. 35 000 - 45 000. Stadio Franco Sensiä odotellessa ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uusi stadioni

 

Olimpicon läheisyydessä sijaitseva tyylikäs Stadio Flaminio soveltuisi mainiosti jalkapallon pelaamiseen, mutta on puolestaan liian pieni. Flaminion kapasiteetti on muistaakseni n. 30 000. Vastikään jossain haastattelussa kapteenimme Totti esitti hartaan toivomuksen, että hänkin ehtisi vielä urallaan pelata uudella Sensi stadionilla. Siinä tapauksessa uuden stadionin paalutustyöt pitää aloittaa jo tänään...meinaan kyllähän Tottin hieno ura on jo kääntynyt ehtoon puolelle. Ei voi mitään. Todennäköisesti Totti halusikin lausunnollaan vauhdittaa paikalleen jämähtänyttä stadion hanketta

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tyhjät katsomot Serie-A matseissa taitaa nykypäivänä olla ongelma jo lähes joka kaupungissa. Saksaan ja Englantiin verrattuna Italian stadionit ovat museo tavaraa. Vanhoja ja ränsistyneitä. Monessa vielä juoksuradat pilaamassa tunnelmaa. Katsomoväkivalta ja muutenkin agressiivinen käytös katsomoissa pelottaa varsinkin lapsiperheet pois. Niinpä moni valitsee mieluummin pelin katsomisen kotona maksukanavilta.

 

Toivottavasti Juven oma stadion projekti poikisi vastaavia myös muille seuroille. Roomaankin mahtuisi hyvin kummallekkin seuralle omat stadionit 40000-50000 kapasiteetilla. Taloustilanne valitettavasti kummallakaan ei tällähetkellä taida olla paras mahdollinen. Mutta mahdollinen uusi omistaja AS Romalle voi muuttaa tilannetta kummasti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×