Jump to content
Sign in to follow this  
KyyhkyBoy

Mali

Recommended Posts

Elikkä varmaankin monien mielestä voi tuntua todella turhalta ketjulta, mutta kun en löytänyt ollenkaan muista Afrikkalaisista jengeistäkään ketjua, niin olkoon sitten oma suosikkimaajoukkueeni Mali sitten ensimmäinen Afrikkalainen jengi tähän aihealueeseen :smile_ani:

 

Eli hieman tietoa Malin maajoukkueesta ylipäätään:

Malihan on jo monta vuotta kolunnut läpi Africa Cup of Nationsia, melko vaihtelevilla tuloksilla. Tänä vuonna matka päättyi jo alkulohkoon, kun Algeria naapurimaa Algeria paineli jatkoon keskinäisen matsin perusteella. 2008 matka päättyi myös alkulohkoon, kun Nigeria meni kakkosen jatkoon maalieron perusteella. 2006 ei päästy edes Afrikan kisoihin mukaan. Malin jalkapallon taso on kohonnut todella paljon viime vuosien aikana, kun 70-80 joukosta ollaan käyty 30 parhaan maan joukossakin. Tällä hetkellä Malihan on FIFA-rankingissa sijalla 53, juuri yhden sijan Suomea edellä.

 

Malin jalkapalloliitto, nimeltään Fédération Malienne de Football, on perustettu 1960, ja FIFAan liityttiin vuonna 1962. Vasta vuonna 2002 Les Aigles (The Eagles), kuten joukkueen lempinimi kuuluu, pelasi ensimmäisen karsintaottelunsa. Joten melko nuoresta maajoukkueesta on kyse. Malin suurimpiin "saavutuksiin" kuuluu esim. 1972 kakkossija Afrikan kisoista, ja U-20 MM-kisoissa vuonna 1999 Mali sijoittui hienosti kolmanneksi. Malihan ei ole ikinä selviytynyt MM-kisoihin, esimerkiksi 2010 MM-karsinnoissa jäätiin kolmanneksi karsintalohkossa Ghanan ja Beninin taakse. Beniniin eroa oli yksi piste.

 

Maan suurimpiin jalkapallotähtiin kuuluvat mm. FC Barcelonan Seydou Keita, Real Madridissa nykyään varamieheksi lopsahtanut Mahamadou Diarra (joka on myös Malin maajoukkueen kapteeni), Sevillassa pelaava Frederic Kanoute, joka päätti lopettaa maajoukkueuransa 2010 Afrikan kisojen jälkeen ja Juventuksen Mohamed Sissoko. Pienimpiin tähtiin kuuluvat mm. Mamadou Bagayoko, joka pelaa Nicessä, Stoken hyökkääjä Mamady Sidibe ja puolustaja Souleymane Diamoutene, joka pelaa nykyään Barissa Italiassa, lainalla Leccestä. Mies kävi lainapestillä AS Romassakin 4 pelin ajalla.

 

Elikkä tälläistä tänne alkuun, saa tänne sitten muutkin tulla kirjoittelemaan kuin minä, tänne vaan asiaa jos on jotain sydämmellä :smile:

 

Edit. Ja varmaankin monet miettivät että miksi juuri Malia kannatan, ja syynä on se, että olimme kerran tuossa pari vuotta sitten kuukauden miitaisella loma/työmatkareissulla vanhempien kanssa juuri Malin pääkaupungissa Bamakossa käymässä, ja siillähän sitten pystyi tutustumaan paikalliseen futiskulttuuriin, ja se teki itselläni vaikutuksen, kun yli puolet kansasta tienaa alle yhden dollarin päivässä, ja silti voidaan sanoa vaikka hyvää huomenta vaikka kuinka on elämä kurjaa. Hieman toista se on täällä, kävellään vaan ohi ja näytetään myrtsiä naamaa. Joten siinä pientä selitystä miksi. Voisihan sitä vaikka kirjan samantien kirjoittaa reissustani... :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja Malihan tulee pelaamaan seuraavan maaottelunsa, kun Les Aigles pelaa ystävyysottelun Tripolissa Libyaa vastaan. Matsin pitäisi olla selvää pässinlihaa Malille, mutta katsotaan nyt vielä. Veikkaanpa että melko reservipelaajilla matsi pelataan. Väännetään ennakkoa kun saadaan kokoonpanoja jostain kaivettua esille...

Share this post


Link to post
Share on other sites

2012 Africa Cup of Nations karsinta

 

Elikkä karsintalohkot 2012 Afrikan kisoihin on julkistettu ja arvottu. Mali joutuu A-lohkoon Kap Verden, Zimbabwen ja Liberian kanssa.

Hieman ennakkoa lohkosta ja muista joukkueista:

 

Kap Verde FIFA-ranking: 100

 

Kap Verden futismaajoukkueen taso on noussut viime aikoina. Parhaimmillaan joukkue kävi vuonna 2007, kun se oli FIFA-rankingin sijalla 67. Kaikki maajoukkueen avainpelaajat pelaavat ulkomailla, suurin osa Portugalissa (Kap Verde on Portugalin entinen siirtomaa). Avainpelaajiksi voisi nostaa esimerkiksi keskikenttäpelaajan ja joukkueen kapteenin Liton, joka pelaa Academicassa Portugalin ykkösliigassa. Miehellä on jo 55 peliä Kap Verden paidassa, ja maalejakin on syntynyt jo 30. Toinen pelaaja jonka voisi nostaa, on Osasunassa liksaa tienaava Dady. Mies on pelannut vuodesta 2007 asti Osasunassa, ja saanut ihan mukavasti peliaikaakin. Maajoukkuetasolla mies ei taas ole pelannut kuin kaksi peliä.

Kap Verden pitäisi olla melko helppo peli Malille voittaa, mutta siellä saarella voi olla yllättävän vaikeaakin pelata. Malin kotipeleissä on taas pakko ottaa ne pisteet.

 

Zimbabwe FIFA-ranking: 117

 

Zimbabwen futiskehitys on taas ollut alaspäin, kun vuonna 1995 Zimbabwe oli vielä sijalla 40, mutta nyt on jo pudonnut 100 huonommalle puolelle. Zimbabwen kokoonpanosta löytyy muutama omassa kotisarjassaan pelaava mies, mutta suurin osa pelaajista palloilee ulkomailla. Avainpelaajista pitää ainakin nostaa tällä hetkessä Manchester Cityssä pelaava, Sunderlandissa lainalla oleva Benjani Mwaruwari. Hänenkin peliaikansa on viime vuosien aikana tippunut, mutta mielestäni hän on edelleen Zimbabwen paras pelaaja. Toinen pelaaja joka kannattaa nostaa, on Joseph Ngwenya, joka pelaa tätä nykyä Turkin Antalyasporissa. Mies on saanut siellä hyvin peliaikaa, ja maaleja on syntynyt noin joka toisessa pelissä. Tuo pari Mwaruwari - Ngwenya on varmasti Zimbabwen ykköshyökkääjistö.

Malin kannalta tämä on melko samanlainen peli kuin Kap Verde -peli, Zimbabwessa voi suurella yllätyksellä kotijoukkue taistella paljonkin. Mutta kun Bamakoon päästään, on Zimbabwe aivan varmasti löytävissä.

 

Liberia FIFA-ranking: 160

 

Liberia on pudonnut sellaiset sata sijaa sitten George Weahin kulta-aikoijen. 2001 Liberia oli 70 parhaan tiimin joukossa maailmassa, mutta siitä ollaan tultu sellaiset sata sijaa alas. Joukkue tarvitsisi kipeästi uutta tähteä kuten Weahia, mutta sellaista ei näytä olevan tulossa. Vaikka melkein kaikki pelaajat pelaavat ulkomailla maajoukkueesta, ei sieltä pahemmin tähtiä löydy. Tärkeimpinä avainpelaajina ovat puolustaja Theo Lewis Weeks, joka pelaa Ankaragücüssa Turkissa. Mies on lainalla Ankarasporissa, kun ei ole pahemmin tullut peliaikaa. Toinen avainpelaaja on joukkueen kapteeni Oliver Makor, joka pelaa vasta kolmostason joukkueessa, nimeltään Panachaiki FC:ssä. Mies on pelannut nuorempina vuosinaan mm. Grenoblessa ja Toursissa, mutta siellä ei ole tullut peliaikaa ollenkaan.

Tämä peli pitäisi Malille olla aika helppo nakki, mutta kuten 2006 World Cup -karsinnoissa kävi, Liberia voitti kotonaan 2-0. Mutta veikkaanpa että Malin nykyrosterilla Liberia on helppo voitto, kuka siellä ikinä valmeentaakaan Les Aiglesia.

 

Uskon että Mali painelee helposti tästä lohkosta jatkoon, kakkoseksi veikkaan Kap Verdeä niukalla erolla Zimbabween. Liberia jää sitten aika varmasti viimeiseksi tässä lohkossa. Ensimmäinen Malin peli on sitten MM-kisojen jälkeen, tarkalleen ottaen 3.9.2010. Silloin pelataan Kap Verdeä vastaan vieraissa.

 

Toivotaan onnea Les Aiglesille karsintoihin! Allez Les Aigles! :boogy:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ettei mene ihan yksin puheluksi niin Afrikan karsintojen lohkot oli pitkälti arvottu, että jokaiseen pääsi selkeästi paras maa. Malille sattui sinänsä hyvin ja ainoat jotka oikeastaan voi aiheuttaa harmia hyvänä päivänä ovat Kap Verde ja Zimbabwe. Molemmilta mailta kuitenkin tosiaan löytyy ainakin se yksi pelimies.

 

Itse ainakin odotan/oletan Yatabarén nousua maajoukkueessa, kun Kanoute lopetti. Hyökkäyspäässä pitäisi näin olla enemmän tilaa ja tekihän Yatabaré yhden maalinki tämän vuoden Afrikan kisoissa. Saa nähä nyt sitten miten pelaaminen sujuu, kun hän taisi päästä pelaamaan Ranskan pääsarjaan Boulognen riveihin.

 

PS. Tarttuiko Malin pelipaita heti ensi reissulla mukaan? ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Libya - Mali ennakkoa

 

Jep, elikkä huomenna Mali siis sittenkin pelaa FIFAn mukaan harjoitusmatsin Libyaa vastaan Tripolissa. Ihme sekoilua siellä FIFAn päässä että onko matsia vai eikö ole, mutta siis 03.03.2010 on siis huomenna ja huomenna pelataan.

 

Libya FIFA-ranking: 115

 

Libyan maajoukkueessa voi hyvinkin sanoa, että suurin osa pelaajista tulee omasta sarjasta, ne jotka ulkomailla pelailevat niin pelailevat sitten Afrikan sisällä tai sitten Saudi-Arabiassa. Maa on FIFA-rankingin sijalla 115, ja Libyan futis on viime vuosina ollut laskussa, kun vuotena 2004 oltiin sijalla 61 maailmassa. Avainpelaajia ei ole mielestäni kuin joukkueen kapteeni, veskari Samir Aboud, joka pelaa Al-Ittihadissa Tripolissa. Libyan päävalmentaja on kroatialainen Branko Smiljanic, joka valmensi ennen Libyan päävalmentajan pestiä Al-Ittihadia.

 

Matsin pitäisi olla sellainen melko helppo peli Malille, mutta niin monta kertaa on Les Aigles ottanut liian rennosti ja sitten on tullukkin nokille. Mutta uskon silti, että Kotkat pystyvät voiton puristamaan. Allez Les Aigles! :boogy:

 

Joo hyvä vaan että saadaan muitakin kirjoittelemaan, ettei ihan yksin täällä tarvitse avautua :D. Joo, tuota Yatabareahan ollaankin huhuiltu seuraavaksi Malin tähdeksi Kanouten lopetettua maajoukkueuransa jo nyt. Muistaakseni olivat Valioliigassa kiinnostuneita miehestä 2009 siirtoikkunalla, mutta siirtoa ei sitten tullut. Yatabaresta kiinnostuneet seurat olivat jos oikein muistan Everton ja Newcastle, joten ihan varmasti kovasta tulevaisuuden pelurista on kyse. Nykyäänhän mies pelailee Boulognessa, ei ole vielä kovin paljoa peliaikaa saanut, mutta luulen että sitä tulee tulemaan lisää myöhemmin kun pääsee kunnolla näyttämään taitonsa. Toivon kyllä sitä vaan ettei miehestä tule sellaista kiertolaista kuten esimerkiksi Diallosta joka kiertää paikasta toiseen. Tällä hetkellä Malin ykköshyökkääjät ovat kyllä mielestäni Bagayoko Nicestä ja sitten ottaisin Stokesta Mamady Sidiben, mutta vetäisin rohkeana vetona Yatabaren penkille valmentajana jos olisin. Malin koutsin paikkahan on muuten auki tällä hetkellä, eiköhän pistetä paikanhakemus vaan vetämään :lol:. Toivottavasti sinne saataisiin joku hommansa osaava henkilö koutsaamaan, kuten Nigeriakin hommasi Lars Lagerbackin. Vaikka itse Svennis sinne jos kerran on paikkaa etsimässä... :smile:

 

Ja vielä Grinchielle, että kyllähän se silloinen paita tarttui matkaan mukaan sieltä kun lähdettiin, ihan aitokin oli, ostin paikallisesta futiskaupasta, jos sitä sellaiseksi voi kutsua :mrgreen:. Nyt se on käynyt jo melko pieneksi, olenkin yrittänyt etsiä kovasti tuota uutta mitä ne käyttivät Afrikan kisoissa, mutta Subside Sportsin mukaan tuota paitaa ei tehdä ollenkaan myyntiin, vain maajoukkueelle. Päätin sitten ostaa Real Madridin paidan Mahamadou Diarran painatuksella.

 

Varmasti muuten aion vielä matkata itse sinne Maliin, se oli jotenkin niin huikea paikka ja "sai omat silmäni auki"...

 

Edit. Vielä semmoista, että en tuntunut mistään löytävän joukkueiden kokoonpanoja, CAF ja FIFA koluttu, niin oisko kellään tietoa mistä löytyisi tälläisen vähän pienemmän profiilin matsin kokoonpanoja? Kiitokset jos joku lähettää jotain...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Muuten hyvä paitsi, että matsi ei ole Malin heiniä :smile_ani:

 

Tuota FIFA:n rankingia voi käyttää vessapaperin korvikkeena. Toki maajoukkuetasolla Libya ei ole esittänyt mitään sitten kultaisen sukupolven, 2003-2008. Kuitenkin seurajalkapalloilussa ja etenkin futsalissa Libya on varteenotettava maa. CAF:in seurajoukkuekilpailuissa eteneminen semi-finaaliin on ollut viimeaikoina rutiinisuoritus ja futsalissa on napsahtanut vuoden 2008 AM-kisat ja vuoden 2009 futsalin MM-kisoissa paikka. Eli tärkeimmillä osa-alueilla Libyalla on pullat uunissa ja on vain ajasta kysymys, koska sadon hedelmät kypsyy. Syy nykyiseen Libyan tilaan on yksinkertaisesti maan parhaimman pelaajan poistuminen kansainvälisiltä pelikentiltä, jos nimi Tarek Al Taib ei kerro mitään niin olet missannut täydellisen helmen. Hänen rinnallaan Aboutrikat ja muut Afrikan keskikenttäpelaajat ovat tusinapelaajia ja on ylivoimaisesti Afrikan ja Libyan parhaimpia keskikenttämiehiä kautta aikain.

ja klik. Myös aikaisemmalla valmentajalla, Benzartilla, on osuutta asiaan. Hän ajoi liian paljon nuoria pelaajia sisään ja kovakädellä poisti vanhempia runkopelaajia, kunnes tuli siihen pisteeseen että joukkueen keski-ikä on hieman alle 25v. ja suurin osa vailla kunnon kokemusta. Tilanne meni lepsuiluksi ja kaiken huippu kun viimeisissä karsinnoissa pelaajilta loppui kunto tunnin jälkeen ja kramppeja yksi toisensa jälkeen. Saas nähdä mihin Branko pystyy nykyisellä materiaalilla ja mielenkiinnolla odotan mitä pelitapaa tulee juurruttamaan joukkueeseen.

 

Sitten itse ottelusta. Mali saapui eilen aamulla Tripoliin ja ottivat ensituntumaa pelikenttään seitsemältä iltapäivällä pidetyissä harjoituksissa. Vieraiden avausta ei ole vielä julkistettu, mutta tässä on lista mukaan lähteneistä pelaajista.

 

Abdoulaye Diakité et Almamy SOGOBA. Amara Konaté, Mamadi Sidibé, Abdoulaye Maïga, Issa Traoré, Mahamadou Mariko, Mahamoud Fall, Lassine Diarra, Cheick Fanta Mady Diarra, Boubacar Dembélé, Bougadary Fomba, Boubacar Sidiki Koné, Moussa Coulibaly, Lassana Fané, Issiaka Illiassou, Samba Sow, Abdou Traoré, El Hadj Mahamane Traoré, Aboubacar Tambadou, Modibo Maïga et Bakary Coulibaly.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Muuten hyvä paitsi, että matsi ei ole Malin heiniä :smile_ani:

 

Tuota FIFA:n rankingia voi käyttää vessapaperin korvikkeena. Toki maajoukkuetasolla Libya ei ole esittänyt mitään sitten kultaisen sukupolven, 2003-2008. Kuitenkin seurajalkapalloilussa ja etenkin futsalissa Libya on varteenotettava maa. CAF:in seurajoukkuekilpailuissa eteneminen semi-finaaliin on ollut viimeaikoina rutiinisuoritus ja futsalissa on napsahtanut vuoden 2008 AM-kisat ja vuoden 2009 futsalin MM-kisoissa paikka. Eli tärkeimmillä osa-alueilla Libyalla on pullat uunissa ja on vain ajasta kysymys, koska sadon hedelmät kypsyy. Syy nykyiseen Libyan tilaan on yksinkertaisesti maan parhaimman pelaajan poistuminen kansainvälisiltä pelikentiltä, jos nimi Tarek Al Taib ei kerro mitään niin olet missannut täydellisen helmen. Hänen rinnallaan Aboutrikat ja muut Afrikan keskikenttäpelaajat ovat tusinapelaajia ja on ylivoimaisesti Afrikan ja Libyan parhaimpia keskikenttämiehiä kautta aikain.

ja klik. Myös aikaisemmalla valmentajalla, Benzartilla, on osuutta asiaan. Hän ajoi liian paljon nuoria pelaajia sisään ja kovakädellä poisti vanhempia runkopelaajia, kunnes tuli siihen pisteeseen että joukkueen keski-ikä on hieman alle 25v. ja suurin osa vailla kunnon kokemusta. Tilanne meni lepsuiluksi ja kaiken huippu kun viimeisissä karsinnoissa pelaajilta loppui kunto tunnin jälkeen ja kramppeja yksi toisensa jälkeen. Saas nähdä mihin Branko pystyy nykyisellä materiaalilla ja mielenkiinnolla odotan mitä pelitapaa tulee juurruttamaan joukkueeseen.

 

Sitten itse ottelusta. Mali saapui eilen aamulla Tripoliin ja ottivat ensituntumaa pelikenttään seitsemältä iltapäivällä pidetyissä harjoituksissa. Vieraiden avausta ei ole vielä julkistettu, mutta tässä on lista mukaan lähteneistä pelaajista.

 

Abdoulaye Diakité et Almamy SOGOBA. Amara Konaté, Mamadi Sidibé, Abdoulaye Maïga, Issa Traoré, Mahamadou Mariko, Mahamoud Fall, Lassine Diarra, Cheick Fanta Mady Diarra, Boubacar Dembélé, Bougadary Fomba, Boubacar Sidiki Koné, Moussa Coulibaly, Lassana Fané, Issiaka Illiassou, Samba Sow, Abdou Traoré, El Hadj Mahamane Traoré, Aboubacar Tambadou, Modibo Maïga et Bakary Coulibaly.

Tosi isot kiitokset kun laitoit vähän enemmän tietoa Libyasta. Itse kun en tiennyt sitten oikein mitään Libyan pelaajistosta ja joukkueesta :smile:.

 

Aika tuntemattomia nimiä löytyy tuosta Malin kokoonpanosta, hienoa että ollaan saatu sentään Sidibe matkaan mukaan Stokesta. Myös Modibo Maigan mukaan saaminen Le Mansista oli tärkeää, kuten myös Mahamane El Hadji Traoren. Muuten melkoisen tuntemattomia nimiä itselleni, mutta matsihan onkin ystävyyspeli. Mutta missäs on Mahamadou Diarra? Eikö miestä otettu mukaan vai?

 

Isot kiitokset almobaballe kokoonpanoista ja muista :smile:. Mistäs löysit tiedot muuten? Pistä linkkiä vaan kun olen itse yrittänyt etsiä jo iät ja ajat...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nuo löytyi hieman epävirallisesta Malin jalkapalloliiton sivuilta. http://www.malifootball.com/ ja itse uutinen on tässä.

Kiitokset tiedosta. Tässä olisi hieman sitten omia kokoonpanoarvuitteluitani:

 

Sogoba

Coulibaly-A. Maiga-Konate-Kone

Sow

Abdou Traore-Issiaka Illiassou

Issa Traore

Modibo Maiga-El Hadji Traore

 

Kokeillaan siis 4-1-2-1-2:sta, jossa maaliin nappasin Sogoban AS Realista. Puolustuksessa on laidalla Moussa Coulibaly ja Boubacar Kone Marokosta. Keskellä on sitten oman maan puolustaja Konate ja Maiga. Puolustavana keskikentällä on Lensin Samba Sow, laitureina toimivat oikealla Abdou Traore Bordeaux'sta ja Illiassou Egyptistä. Hyökkäävänä keskikenttämiehenä toimii Issa Traore, joka pelaa Iranissa. Ja hyökkääjinä toimivat Le Mansin hyökkääjä Maiga ja Nicen hyökkääjä Mahamane El Hadji Traore. Hyökkäyskaksikosta luultavasti toinen otetaan vaihtoon ja puolustusveikkauksen ovat aika villejä veikkauksia. Myös laiturit voivat olla erilaiset.

 

Matsia odotellessa sitten. Onko kellään tietoa mistä tuota matsia voi seurata ns. liveseurantana?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kuten odotinkin Libya voitti ottelun lukemin 2-1. Bakary Coulibaly vei Malin johtoon kun peliä oli pelattu vajaa vartti. Vartti myöhemmin Mohammed Sa'ad toi Libyan tasoihin rangaistuspotkusta ja kymmen minuuttia ennen loppua Khaled Al Delawi otti keskikentältä tulleen pitkän pallon haltuun ja boksin ulkopuolelta nosti pallon veskan yli maaliin. Ottelu oli muuten tasaväkinen paitsi, että Libyan hyökkäyskaluston nopeus ja vikkelyys oli Malin puolustukselle myrkkyä. Että näin...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Libya - Mali 2-1

 

Joo elikkä matsi päättyi sitten Libyan voittoon, luvuin 2-1. Itse onnistuin seuraamaan matsia eräältä Libyalaiselta TV-kanavalta internetin välityksellä, joten tässä hieman koostetta matsista.

 

1. puoliaika

 

Alku oli mielestäni melkoista pallonpyörittelyä, katseltiin vain että miten vastustaja pelailee. Sitten vartin kohdilla syntyi ensimmäinen maali, kun Egyptissä pelaava Bakary Coulibaly vei Kotkat johtoon. Vartti myöhemmin Libya kuitenkin pääsi tasoihin, kun Malin puolustus teki typerän virheen puolustusalueella, josta Libya sai sitten rangaistuspotkun. Vaikka vähän tykkäisinkin Malia tukea tässä tilanteessa, mutta mielestäni tuo oli aika selvä rankkari. Sen jälkeen Mali vähän kuin mielestäni lamaantui, ja kuten almobaba sanoikin, että nopeat Libyan hyökkääjät olivat vaikeita pideltäviä Malin puolustukselle.

 

2. puoliaika

 

Toisella puoliajalla jatkui tuo Malin pienehkö lamaantuminen mielestäni, muutamaa paikkaa lukuunottamatta. Itse voisin myös antaa krediittiä Libyan puolustukselle, linja pysyi hyvin koossa ja piti Malin hyökkääjät hyvin kiinni. Mielestäni Coulibaly pelasi ihan hyvin hyökkäyksessä, muut Les Aiglesin pelaajat eivät niinkään mainittavasti. Sitten kun kymmenen minuuttia oli matsia jäljellä, Libya rankaisi. Libya rakenti pitkän pallon hyökkäyspäähän, ja Khaled Al Delawi nappasi hyvin pallon haltuun ja iski pallon Malin verkkoon nostollaan. Kymmenen viimeisen minuutin aikana Mali yritti painaa, mutta sitä draivia ei enää ollut tankissa riittävästi. Itse annan paljon krediittiä Libyalle tuosta matsista, puolustus oli mielestäni oikein hyvä. Itselleni matsi oli pettymys, ja tuo 80. minuutin kohdilla syntynyt maali kirvelee varmasti kaikkia Malin pelaajia, faneja, sekä itseäni. Malin valmentajanahan toimivat Mory Goita ja Fanyeri Diarra. Varmastikin molemmat ovat vain väliaikaisia koutseja, kun uutta etsitään.

 

Nyt nukkumaan tämä pettymys ohi...

 

Edit. Ja meni kyllä sitten ihan väärin tuo avauksen veikkauskin... :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei pidä unohtaa että nykyinen Libyan valmentajahan vei samaisen maan viime vuoden Välimerenkisoissa pronssille ja joukkue ei tehnyt maaliakaan kokokisoissa. Ainoastaan rankkarikisoissa :lol: .

 

Eipä tullu katottua peliä, mutta ei tainnu muillakaan afrikkalaismailla mennä ihan nappiin noi reenit pelit. Hyökkäyspeli on vain jostain syystä melkoinen riesa. Mutta valmentaja pitäs pikku hiljaa olla jo nimettynä, tulee muuten hivenen kiire saada joukkue iskuun kisoja varten.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja uusin FIFA-ranking -päivitys on julkaistu, jossa Mali on tippunut kolme sijaa alemmas, nyt sijalla 57.

 

Vieläkään ei ole selvinnyt kuka on uusi koutsi Malin joukkueelle. En ole myöskään valitettavasti päässyt näkemään yhtään huhua että ketä sinne olisi menossa, mutta epäilenpä että ei sinne isoja nimiä ole matkalla. Svennis menikin jo Norsunluurannikkoon päin, ja siellä voikin tulla tulosta jos saadaan pakka kokoon kesän MM-kisoissa. Mutta en kyllä Svennistä odottanutkaan Kotkien koutsiksi, olisihan se aikamoinen lottovoitto ollut jos se olisi tapahtunut :D

 

Mutta seuraillaan tilannetta, Libya -harjoitusmatsihan vedettiin apuvalmentajan voimin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tänne voisin hieman kirjoitella jonkinlaista päivittelyä, kun yleensä tulee vain kirjoitettua maajoukkuematsien aikana, vaikkapa siitä miten on viime viikko mennyt Malin pelaajilla.

 

 

Lauantaina Valioliigassa oli pelaamassa joukkue jota Mamady Sidibe edustaa, eli Stoke. Joukkue otti kuokkaan 2-0 Hullilta, ja Sidibe sai istua penkillä koko matsin. Paljon ei ole peliaikaa tullut Sidibellekkään, kun kaksi häkkiä on tällä kaudella mies tehnyt. Noh onhan siellä kovempiakin miehiä häntä edellä.

Readingissa taas pelaa kaksikin Malilaista pelaajaa, kun siellä pelaavat laituri Jimmy Kebe ja keskikenttämies Kalifa Cisse. Kebe pelasikin lauantaina koko matsin kentällä, kun taas Cisse ei ollut mukana matsin kokoonpanossa. Kebellä on kulkenut ihan mukavasti, yhteensä 9 maalia Readingissa tällä kaudella.

 

Italiassa pelaa kaksi pelaajaa Malista, Souleymane Diamoutene Barissa ja Mohamed Sissoko Juvessa. Diamoutenen Bari hävisi lauantaina Romalle kotona lukemin 1-0, eikä Diamoutene päässyt kentälle.

Juventus taas joutui nöyrtymään Udineselle selvästi 3-0. Mohamed Sissoko pelasi täydet minuutit tuossa matsissa, jonka myös itse katselin. Momo on pelannut perushyvää peliä tällä kaudella.

 

Espanjassa pelaa yhteensä neljä Malilaista, Real Madridissa Mahamadou Diarra, Barcelonassa Seydou Keita, Sevillassa Frederic Kanouté ja Xerezissä Sidi Yaya Keita. Diarra pelasi ihan perus peliä, ja pitkästä aikaa täydet 90 minuuttia. Keita pelasi Barcelonassa tiistaina Arsenalia vastaan kelpo pelin, ja lauantaina Bilbaoa vastaan mies ei pelannut. Kanoute iski maalin, kun Sevilla voitti Tenerifen 3-0. Kanouten peli ei ole viime aikoina kulkenut, saa nähdä jos se tästä lähtisi rullaamaan. Sidi Keita pelasi myös Gijonia vastaan, kun Xerez nappasi 2-2 tasapelin heitä vastaan. Sidi Keitasta on tulossa luottomies Xerezille.

 

Ranskassa pelaa aika paljonkin Malin pelaajia, ainakin puolesta niistä löytyy Kotkien pelaajia. Brodeaux'ssa Abdou Traoré ei ole saanut peliaikaa paljoakaan, eikä useasti ole ollut penkilläkään. Nice jäi 0-0 tasuriin Sochaux'n kanssa, Nicessähän pelaa jopa kolme Malin pelaajaa, Mamadou Bagayoko, Mahamane Traore ja Drissa Diakite. Bagayokolle on peliaikaa viime aikoina tullutkin, ja Diakite on useasti avauksessa. Traore taas on usein vaihdosta kentälle tuleva pelaaja. Saint-Etienne peittosi Le Mansin, jota Maiga edustaa. Maiga on valahtanut useasti vaihtomieheksi. Valenciennes otti 1-0 voiton Lillesta, maukkaan sellaisen kun Mamadou Samassa pääsi iskemään voittomaalin 80. minuutin kohdalla. Samassalle viimein peliaikaa ja maalihan sieltä syntyykin. Muualla ei pahemmin draamaa ollut, Adama Coulibaly ja Sammy Traore pelasivat Auxerren ja PSG:n välisessä matsissa, ja Djimi Traoren Monaco pelasi 0-0 tasurin Montpelierin kanssa. Samba Sowin edustama Lens hävisi 1-0 Marseillelle.

 

Tälläistä "päivittelyä" tällä kertaa...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Unaf 2010

 

Niin eipä muistanu mainita että viime viikon lopulla pidettiin tuommoinen pieni turnaus alle 20-vuotiaiden UNAF (Union of North African Football)-turnaus. Mukana pelasi Marokko, Algeria, Tunisia ja Mali. Turnaus pelattiin niin että kaikki pelasivat kerran toisiaan vastaan. Mali voitti kaikki pelinsä ja kruunattiin turnauksen mestariksi. Mali voitti ensimmäisessä pelissä Marokon 2-0, Tunisian 1-0 ja Algerian 2-1. Algeria taisi tulla kisassa toiseksi ja Tunisia kolmanneksi.

 

Turnauksen maalikuninkuuden voitti Malin Amara Malle. En kyllä tiedä monta osumaa kaveri teki, mutta olettaisin että tulevaisuudessa voidaan kuulla lisää tästä kaverista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niin eipä muistanu mainita että viime viikon lopulla pidettiin tuommoinen pieni turnaus alle 20-vuotiaiden UNAF (Union of North African Football)-turnaus. Mukana pelasi Marokko, Algeria, Tunisia ja Mali. Turnaus pelattiin niin että kaikki pelasivat kerran toisiaan vastaan. Mali voitti kaikki pelinsä ja kruunattiin turnauksen mestariksi. Mali voitti ensimmäisessä pelissä Marokon 2-0, Tunisian 1-0 ja Algerian 2-1. Algeria taisi tulla kisassa toiseksi ja Tunisia kolmanneksi.

 

Turnauksen maalikuninkuuden voitti Malin Amara Malle. En kyllä tiedä monta osumaa kaveri teki, mutta olettaisin että tulevaisuudessa voidaan kuulla lisää tästä kaverista.

Juu, unohtuikin mainita tuosta viime viestissä. Eli kuten sanottuakin Malin alle 20-v voittivat tuon Pohjois-Afrikan mestaruuden. Matsejahan oli kuitenkin vain kolme, ettei hirveästi kannattaa tulevaisuuden huippu-unelmia nostella esille, ja olihan tuo pelkästää Pohjois-Afrikan joukkueiden välillä. Ja Libya ei jostais syystä ollut mukana. Eikä Pohjois-Afrikan junnujen taso ole kovinkaan niin hyvä muuhun maailmaan verrattaessa. Mutta mistäs sitä tietää, niinhän ne Keita ja Diarrakin nousivat junnuista maailmalle.

 

Mallesta on ollut puhetta jo melko kauankin. Mieshän pelaa tällä hetkellä AS Bamakossa, joka on ihan kohtuu hyvä seura Malissa, ei kuitenkaan mielestäni niitä aivan huippujoukkueita, mutta kärkikastissa kuitenkin. Sen verran vielä, että Malleahan ei valittu kuitenkaan turnauksen parhaaksi pelaajaksi, vaan kyseinen pysti meni Ayman Trabelsille, Tunisialaiselle pelaajalle. En tiedä sitten, itse veikkaan että Amarasta tulee sellainen peruspelaaja jossain ranskalaisessa Ligue 1:sen joukkueessa, tai sitten ei pääse ollenkaan maailmalle näyttämään taitojaan. Toivon vahvasti että olen väärässä.

 

Alkavat nuo tähdet tuolta pikkuhiljaa vähentyä, kun Kanoutella alkaa olevan jo parhaat vuodet ohi, ja Diarralla alkaa olemaan peliaika kortilla Realissa. Keita on mielestäni tällä hetkellä paras Malilainen pelaaja, peliaikaa tulee paljon ja maalejakin syntyy. Miehestä on tullut todella tärkeä pelaaja Barcelonalle ylipäätäänkin. Nuorten pelaajien pitää nousta esille, kuten esimerkiksi Mustapha Yatabaré, jonka pitäisi taistella itselleen enemmän aikaa kentällä Boulognen kärjessä. Hyvä juttu että on taistellut kuitenkin penkille itsensä, mutta se ei kyllä tällä hetkellä riitä tuon tasoisessa joukkueessa. Mutta onhan mies vielä nuorikin, pitää muistaa antaa aikaakin, mutta ei kuitenkaan niin kauaa että aika olisi jo ajanut ohi.

 

Edit. Ai niin unohtuikin vielä mainita Juvessa pelaava Mohamed Sissoko, pelaa hyvää kautta ja ottanut paikan avauksessakin siellä jo melkeinpä itselleen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niin taisinkin vain sanoa että Malle oli maalikuningas eikä turnauksen paras pelaaja. Afrikassa muutenkin pelaajat nousee pintaan vasta 20 paremmalla puolella, vaikka poikkeuksiakin toki löytyy. Normaalisti voidaankin odottaa että pelaaja on parhaimmillaan juuri ennen 30-vuotispäiviään, vaikka nykyään jo odotetaan 21-vuotiailta "yli-inhimillistä" tasoa. Kestihän Chamakhillakin kehitys 25-vuotiaaksi asti ennen kuin niitä maaleja on alkanu tulemaan kohtuudella ja tasaiseen tahtiin.

 

Itse ainakin uskon Yatabarén nousevan parin kauden sisällä vakiokäreksi Ranskan sarjassa. Voipi olla että on semmonen perus afrikkalainen kärki, joka tekee vajaa 10 maalia kaudessa, mutta parempi sekin kuin ei mitään. Taitaa noin muutenkin olla afrikkalaismaiden tilanne pienessä kriisissä valmennuksen suhteen, vaikka uusia lupauksia on tulossa. Marokollakin noussut jo pari hyökkääjää esille, joista kuuluisin lienee El Hamdaoui. Ainut ongelma vain että valmennus on aika heikkoa, maajoukkueisiinkin saadaan vain b-tason eurooppalaisia valmentajia. Harva saakin jonkun Svenniksen tasoisen valmentajan peräsimeensä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Malin jalkapalloliitto on julkistanut ehdokkaat, jotka ovat ehdolla maajoukkueen uudeksi päävalmentajaksi. Kyseiset henkilöt ovat Alain Perrin, Alain Giresse ja Patrice Neveu. Ihan kovan luokan koutsinimiä, varsinkin Alain Perrin. Kaikki ehdokkaat ovat kotoisin Ranskasta. Hieman lisää ehdokkaista:

 

Alain Perrin

 

Alain Perrin on kovan luokan valmentajanimi. Mies on valmentanut mm. Lyonia, Sochaux'ta, Portsmouthia ja viimeisinpänä Saint-Etienneä. Etiennestä tuli potkut joulun aikoihin, ja siitä lähtien Perrin on ollut työttömänä. Kovan luokan koutsi kuitenkin, kuten sanottua, voittanut mm. Lyonin kanssa Ligue 1:sen mestaruuden kaudella 2007-08 ja 2007 Coupe De Francen Sochaux'n kanssa. Myös Lyonin kanssa oli tullut Coupe De France, vuonna 2008. Lyonissahan tuolla 07-08 kaudella Perrin teki kovaa jälkeä, kun Lyon voitti mestaruuden silloin, ja voitti yhteensä 39 ottelua 59 ottelusta. Perriniä huhuiltiin myös Ranskan maajoukkuekoutsiksi kesällä 2008, kun hän jätti Lyonin.

 

Alain Giresse

 

Alain Giresse on melko kokenut valmentaja, joka on entinen pelaaja. Hän kuului joukkueeseen, kun Ranska voitti Euroopan mestaruuden vuonna 1984, mukana olivat mm. Michel Platini ja Jean Tigana. Giresse on valmentanut PSG:tä, Toulousea, FAR Rabatia, Georgian maajoukkuetta ja viimeisinpänä Gabonin maajoukkuetta neljä vuotta. Gabonin peräsimessä mies on tehnyt hyvää työtä, ja Gabonin FIFA-Ranking sijoituskin on noussut hyvien esitysten seurauksena, josta nähtiinkin pilkeittä tämän vuoden Afrikan kisoissa. 2010 MM-kisojen karsinnoissa Gabon voitti mm. Togon karsinnoissa.

 

Patrice Neveu

 

Kolmas ehdokas on Patrice Neveu, joka on valmentanut myös sekä maajoukkueita että seurajoukkueita, viimeisinpänä Kongon demokraattista tasavaltaa. Neveu ei ole ollut niin menestynyt valmentaja kuin esimerkiksi Perrin, eikä myöskään ole päässyt isojen seurojen ruoriin. Nigeriä ja Guineaa on mies valmentanut Kongon ohella. Pelaajanakaan Neveu ei ole ollut kovin menestyksekäs.

 

Joo, elikkä itse haluaisin tuon Perrinin ehdottomasti valmentamaan, kokemusta löytyy ja taitoakin aivan varmasti. Neveuta en missään nimessä haluaisi, kokemusta ei löydy paljoa eikä meriittejä. Kakkosvaihtoehtona itselläni olisikin Giresse.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Perrin ja Giresse ilmeisesti on nuo vahvimmat ehdokkaat. En muista oliko juuri Giresse vai joku toinen ranskalaisvalmentaja joka oli halukas Marokonkin päävalmentajaksi, joten siinä mielessä Perrinkin voisi olla lähempänä sopimusta. Neveun CV ei näytä kovin kaksinaiselta, onko peräti tullu Egyptin Ismaili SC:stä potkut kesken kauden??

 

Onko ilmoitettu milloin päätös tulee? MM-kisojen jälkeen? Afrikan kisojen karsinnat on kuitenkin jo menossa että tiedä sitten.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Perrin ja Giresse ilmeisesti on nuo vahvimmat ehdokkaat. En muista oliko juuri Giresse vai joku toinen ranskalaisvalmentaja joka oli halukas Marokonkin päävalmentajaksi, joten siinä mielessä Perrinkin voisi olla lähempänä sopimusta. Neveun CV ei näytä kovin kaksinaiselta, onko peräti tullu Egyptin Ismaili SC:stä potkut kesken kauden??

 

Onko ilmoitettu milloin päätös tulee? MM-kisojen jälkeen? Afrikan kisojen karsinnat on kuitenkin jo menossa että tiedä sitten.

Ei ole tietoa tuosta Neveun episodista, mutta viimeksi mies valmenti Kongon Demokraattista Tasavaltaa. Ei tietoa tuliko siellä potkut, mutta Ismaili SC:tä on kyllä mies valmentanut vuoden 2007 ajan Wikipedian mukaan. Luultavastikin valmentajavalinta tehdäänkin Perrinin ja Giressen välillä, näin sanoo Malifootball.com.

 

Päätöksen aikaa ei ole julkistettu, mutta loogiselta tuntuisi jos tuo tehtäisiin ennen syksyä, kun Malin Afrikan kisojen karsinnat alkavat 3.9 Kap Verdeä vastaan. MM-kisojakin ennen se voi tapahtua, mutta oma veikkaukseni on sitten kisojen jälkeen. Malin jalkapalloliiton mukaan katsotaan valmentajanvalintaa taloudellisesta näkökulmasta ja siitä, kuka sopisi joukkueelle parhaiten. Oma valintani olisi edelleen Perrin. Giresse voisi sopia hyvin nostattamaan Marokon maajoukkuetta takaisin jaloilleen, ja jos kerran huhujakin sinne suuntaan on, niin sinne vaan sitten.

 

Saa nähdä sitten kun tuo valmentajavalinta tehdään, että alkaako sitten kulkea paremmin kuin Keshin alaisena. Itse en pitänyt yhtään Keshistä enkä myöskään miehen pelitavasta. Afrikan kisat meni niin ja näin, eikä MM-karsinnatkaan menneet niin mainittavasti, ja jälleen jäätiinkin rannalle kun Ghana painoin kyseisestä lohkosta jatkoon. Perrinillä olisi kokemusta, kuten myös pystejä, ja kuka ties Mali menisi pitkälle Afrikan kisoissa vuonna 2012 ja ehkäpä jopa pääsisi mukaan Brasiliaan vuoden 2014 MM-kisoihin. Se olisi hieno saavutus kyllä valtiolle, joka on yksi maailman köyhimpiä.

 

Toivotaan parasta, ja jos Perrin tuon paikan saa, niin menestystä ainakin.

 

Edit. Ai niin unohtuikin mainita, että myös Roger Lemarrea yritettiin värvätä Malin päävalmentajaksi, mutta mies ei ollut vastannut mitään pyyntöön, joten se oli siis kieltäytyminen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Noista kahdesta se uusi valmentaja varmasti löytyy. Keshi ei ole muutenkaan vielä lyhyellä valmentajaurallaan onnistunut haalimaan mitään suurempia meriittejä.

 

Nyt kun tarkemmin kävin katselemassa niin Giresse oli itse vihjaillut siihen suuntaan jossain haastattelussa, että olisi valmis valmentamaan Marokkoa, joten se ei tietenkään ole vielä täysin varmaan. Marokon jalkapalloliitto on tainnut vahvistaa että uusi valmentaja astuu peräsimeen MM-kisojen jälkeen ja oliko jotain puhetta peräti että palkka on aika suuri, jonka myötä huhut kertovat että Le Guen tai Domenech olisi tulossa Marokon valmentajaksi. Ranskalaiset varmasti olisivat Domenechin lähdöstä innoissaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sieltähän se päätös sitten tulikin jo näin aikaisin vaikka itse eri lailla arvailinkin. Eli valmentajaksa valittiin sitten Alain Giresse. Ei tullut sitten sitä meikäläisen toivomaa Perriniä koutsaamaan Malia, mutta minkäs teet. Kyllä Giressekin pystyy ihan varmasti hyviin valmentajantaitoihin Malin penkillä, muun muassa Gabonin peräsimessä miehellä kulki yllättävän hyvin, sai joukkueen todelliseen lentoon.

 

Tässä vielä koko juttu FIFAn sivuilta:

 

Giresse gets Mali job

 

 

Former France midfielder Alain Giresse has been named the new coach of Mali.

 

The Mali Football Federation had been seeking a new coach after sacking Stephen Keshi following their first-round exit at the CAF Africa Cup of Nations earlier this year.

 

Giresse, who led Gabon to a good performance in that tournament, is due to arrive in the Mali capital, Bamako, in the next few days to discuss the terms of his contract.

 

"The executive committee has selected Alain Giresse as new coach of Mali," a statement from the the Mali Football Federation read. "He is expected to arrive in Bamako in the next few days for contract negotiations."

 

Tässä vielä linkkiä siihen FIFAn uutiseen ja Malifootball.comin juttuun:

 

FIFA: http://www.fifa.com/worldfootball/news/newsid=1196820.html#giresse+gets+mali

 

Malifootball.com: http://www.malifootball.com/201004201085/m-alain-giresse-nouveau-selectionneur-du-mali.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja jälleen on tullut uusi FIFA-rankingin päivitys, jossa Mali on nyt noussut kolme sijaa ylöspäin. Entinen sija oli 57 ja nykyinen on 54. Malin edellä ovat 53. sijalla Peru ja 52. sijalla Burkina Faso, kun taas Malin takana on 55. sijalla Tunisia ja 56. sijalla Unkari.

 

Varmaankin johtui tuosta valmentajanvaihdosta tuo nousu, mutta vaihteleehan tuo FIFA-ranking yhtä paljon kuin sää Suomessa, eli paljon :mrgreen:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×