Hyppää sisältöön


Kuva
- - - - -

Mali


 • Kirjaudu vastataksesi
497 vastausta aiheeseen

#481 KyyhkyBoy

KyyhkyBoy

  Junior Member

 • Members
 • 2 037 Viestit
 • LocationJyväskylä

Lähetetty 04.02.2016 - 19:09

Malin viimeaikaiset hyvät otteet eri maajoukkuetasoilla ovat jatkuneet myös kotimaan sarjoissa pelaavien pelaajien mestaruusturnauksessa. Maa on nimittäin edennyt ensimmäistä kertaa historiassaan loppuotteluun asti. Alkulohkosta Mali painoi jatkoon toisena ja pudotuspelivaiheessa kampesi tieltään Tunisian ja tänään semifinaalissa Norsunluurannikon. Finaalissa vastaan asettuu Kongon demokraattinen tasavalta.
 
Kyseessähän ei ole siis mitenkään merkityksettömiä pelejä vaikka niin voisi kuvitellakin, sillä nämä ottelut FIFA laskee mukaansa virallisiin otteluihinsa, joka siis vaikuttaa myös FIFA-rankingiin.


#482 KyyhkyBoy

KyyhkyBoy

  Junior Member

 • Members
 • 2 037 Viestit
 • LocationJyväskylä

Lähetetty 08.02.2016 - 02:39

Ei ollut Malista lopulta haastamaan Kongon demokraattista tasavaltaa finaalissa, vaan takkiin tuli 3-0 -lukemin. Saavutuksena hopeakin on upea, sillä tuskin kukaan oli ennen kisoja veikkaillut Malia finaaliin.#483 KyyhkyBoy

KyyhkyBoy

  Junior Member

 • Members
 • 2 037 Viestit
 • LocationJyväskylä

Lähetetty 25.03.2016 - 23:13

Mali kaatoi tänään AFCON-karsintapelissä Bamakossa Päiväntasaajan Guinean 1-0 -lukemin. Voittomaalin viimeisteli Molla Wagué 82. minuutilla. Itseltä ottelu jäi näkemättä. Lopputuloksen myötä Mali nappasi lohkon ykkössijan takaisin itselleen. Pelit jatkuvat jo maanantaina Päiväntasaajan Guineassa, kun sama nippu kuin tänäänkin asettuu vastaan.#484 KyyhkyBoy

KyyhkyBoy

  Junior Member

 • Members
 • 2 037 Viestit
 • LocationJyväskylä

Lähetetty 28.03.2016 - 20:25

Ja toisessakin Päiväntasaajan Guinea -ottelussa päädyttiin samoihin lukemiin, kun Kotkat hakivat Mustapha Yatabarén komealla 89. minuutin kudilla kolme pistettä vierasreissulta. Mali repi näin ollen kahden pisteen kaulan kakkosena olevaan Beniniin lohkossaan. Karsinnat jatkuvat Kotkien osalta kesäkuussa Etelä-Sudan -vieraspelillä.#485 KyyhkyBoy

KyyhkyBoy

  Junior Member

 • Members
 • 2 037 Viestit
 • LocationJyväskylä

Lähetetty 07.06.2016 - 16:32

Mali varmisti osallistumisensa ensi talven Afrikan mestaruuskisoihin virallisestikin nyt. Viime viikonloppuna joukkue kaatoi vieraissa Etelä-Sudanin 3-0 -lukemin ja näin ollen on jo pistemääränsä perusteellakin ainakin parhaita lohkokakkosia kaikista karsintalohkoista.  :thumbsup1:


 • Jahnny tykkää tästä

#486 KyyhkyBoy

KyyhkyBoy

  Junior Member

 • Members
 • 2 037 Viestit
 • LocationJyväskylä

Lähetetty 24.06.2016 - 18:00

Juuri arvottiin Kairossa Afrikan karsintalohkot MM-kisoihin 2018. Ei käynyt Malilla kovin kummoinen tuuri, sillä maa arvottiin luultavastikin "kuolemanlohkoon" yhdessä Aubameyangin tähdittämän Gabonin, Hervé Renardin Marokon ja aina kovan Norsunluurannikon kanssa. Kaikki kolme kovia nippuja joten hyvin saavat Kotkat pelata jos meinaavat MM-kisadebyytin Venäjällä tehdä. Hankalaksi menee kyllä...

 

E. Ja karsinnathan alkavat 3. lokakuuta vierasottelulla Norsunluurannikkoa vastaan.#487 KyyhkyBoy

KyyhkyBoy

  Junior Member

 • Members
 • 2 037 Viestit
 • LocationJyväskylä

Lähetetty 08.10.2016 - 22:05

Malille harmittava 3-1 -tappio Norsunluurannikon vieraana MM-karsintojen avausottelussa. Harmittava sen takia, koska luvattoman helppoihin henkilökohtaisiin virheihin kaatui lopulta tämä peli.

 

Kotkat aloittivat pelin pirteästi ja siirtyivätkin ensimmäisenä ottelussa johtoon, kun kommunikointi Norsujen puolustuksen ja maalivahdin kanssa ei oikein pelittänyt, jonka seurauksena Sambou Yatabaré pääsi sujauttamaan Malin yllätysjohtoon Bouakéssa. Johdossa Kotkat olivat kuitenkin vain sellaiset reilut kymmenen minuuttia, ennen kuin Jonathan Kodjia paukutti boksin rajalta Norsut tasoihin. Tästä vain viisi minuuttia myöhemmin Malin toppari Salif Coulibaly ohjasi todella typerästi Serge Aurierin keskityksen omaan maaliin ja muutaman minuutin tämän jälkeen Gervinho iski puolivolleyn melko helposti Oumar Sissokon taakse. Näin Malin johtoasema kääntyi kahden maalin takaa-ajoasemaksi noin kymmenessä minuutissa. Toisella puoliajalla Kotkat eivät kummempaa takaa-ajovaihdetta saaneet valitettavasti silmään.

 

Tarjolla olisi tosiaan ollut tänään enemmänkin, joten harmittamaanhan tämä tappio jää. Lohkon toisessa kamppailussa Gabon ja Marokko pelasivat maalittoman tasapelin. Karsinnat jatkuvat Malin osalta noin kuukauden päästä Bamakossa Gabonia vastaan.


 • Jahnny tykkää tästä

#488 KyyhkyBoy

KyyhkyBoy

  Junior Member

 • Members
 • 2 037 Viestit
 • LocationJyväskylä

Lähetetty 20.10.2016 - 17:00

Eilen arvottiin Afrikan mestaruusturnauksen lohkot. Mali päätyi lopulta samaan lohkoon Ghanan, Egyptin ja Ugandan kanssa. Paha lohko ja jatkoonpääsykin voi olla lopulta hankalaa, mutta katsotaan kuinka käy. Ghana ja Egypti ovat kovia vastustajia, Uganda puolestaan ainakin ennakkoon lienee lohkon heittopussi. Mali avaa kisat tärkeällä ottelulla Egyptiä vastaan 17. tammikuuta, jonka jälkeen vastaan tuleekin sitten jo Ghana.#489 KyyhkyBoy

KyyhkyBoy

  Junior Member

 • Members
 • 2 037 Viestit
 • LocationJyväskylä

Lähetetty 13.11.2016 - 01:13

Mali pelasi tänään toisessa MM-karsintaottelussaan Bamakossa Gabonin kanssa maalittoman tasapelin. Hieman pettymykseltä tulos tuntuu, siltä ennakolta kyseessä oli luultavasti se lohkon "helpoin" ottelu. Onneksi myös Marokko ja Norsunluurannikko pelasivat omassa keskinäisessä ottelussaan maalittoman tasapelin ja näin ollen Mali on edelleen vain kolme pistettä jäljessä lohkoa johtavaa Norsunluurannikkoa. Itseltä jäi valitettavasti ottelu näkemättä, joten analysointi saa tällä kertaa jäädä.

 

Karsinnat jatkuvatkin sitten vasta ensi vuoden elokuussa, kun matka käy Marokon vieraaksi. Seuraavaksi maajoukkue kääntääkin katseensa vuodenvaihteen jälkeen alkaviin Afrikan mestaruuskisoihin.#490 KyyhkyBoy

KyyhkyBoy

  Junior Member

 • Members
 • 2 037 Viestit
 • LocationJyväskylä

Lähetetty 30.12.2016 - 20:48

Giresse julkisti Malin joukkueen tammikuussa alkaviin Afrikan mestaruuskisoihin.

 

Gardiens (3)
 
Djigui Diarra (Stade malien de Bamako, Mali)
 
Soumaïla Diakité (Stade malien de Bamako, Mali)
 
Oumar Sissoko (Orléans, France)
 
Défenseurs (8)
 
Ousmane Coulibaly (Panathinaïkos Grèce)
 
Hamari Traoré (Reims, France)
 
Molla Wagué (Udinese, Italie)
 
Salif Coulibaly (T.P Mazembé, R.D Congo)
 
Mohamed Oumar Konaté (Renaissance Berkane, Maroc)
 
Youssouf Koné (Lille, France)
 
Charles Traoré  (Troyes, France)
 
Mahamadou N'Diaye (Troyes, France)
 
Milieux (9)
 
Yacouba Sylla (Montpellier, France)
 
Adama Traoré (AS Monaco, France)
 
Mamoutou N'Diaye (RS Antwerp, Belgique)
 
Lassana Coulibaly (Bastia, France)
 
Sambou Yatabaré (Werder Brême, Allemagne)
 
Samba Sow (Kayeseryspor, Turquie)
 
Ives Bissouma (Lille, France)
 
Souleymane Diarra (Ujpest, Hongrie)
 
Falaye Sacko (Vitoria Guimaraes, Portugal)
 
Attaquants (6)
 
Moussa Maréga (Victoria, Guimarães, Portugal)
 
Mustpaha Yatabaré (Krademir Karabukspor, Turquie)
 
Adama Traoré (T.P Mazembé, R.D Congo)
 
Bakary Sako (Crystala Palace, Angleterre)
 
Moussa Doumbia (Rostov, Russie)
 
Kalifa Coulibaly (La Gantoise, Belgique)
 
Tuosta ryhmästä pudotetaan vielä kolme pelaajaa, jotka jäävät varasijalle. Huomattavimmat poissaolot lienevät Troyes'n Adama Niane ja hänen kaimansa, Middlesbrough'n Adama Traoré, jota kovasti huhuttiin kisakoneeseen. Traorén poissaoloa Giresse perusteli sillä, että hän valitsi ennemmin pelaajia, jotka tietävät maajoukkueen ja Nianen poissaolon syyksi hän sanoi sen, että Troyes ei pelaa Ranskan korkeimmalla sarjatasolla. Muita huomioita pelaajistosta ovat Modibo Maïgan poissaolo sekä Oumar Sissokon, Kalifa Coulibalyn ja Bakary Sakon paluut. Kalifalle paikan maajoukkueeseen avasi Abdoulay Diabyn loukkaantuminen. Falaye Sacko ja Mazemben Adama Traoré saivat ensimmäistä kertaa maajoukkuekutsut. Mali harjoittelee turnausta varten Marokossa.
 
E. Vähemmän yllättäen lopullisesta joukkueesta ovat pudonneet Falaye Sacko, Mazemben Adama Traoré ja Souleymane Diarra


#491 KyyhkyBoy

KyyhkyBoy

  Junior Member

 • Members
 • 2 037 Viestit
 • LocationJyväskylä

Lähetetty 17.01.2017 - 13:39

Tänään starttaa vihdoinkin Malin kisarupeama, kun vastaan asettuu klo 21 Egypti. Alkulohko on haastava, eikä sitä helpota se fakta, että seuraavassa pelissä Kotkat kohtaavat sitten Ghanan, joten todennäköisyydet ovat luultavasti sen puolella, että Malilta karkaa jatkopaikka käsistä jo kahden ottelun jälkeen. Kisoissa on kuitenkin jo tähän asti nähty yllättäviäkin tuloksia ja tasaisia otteluita, joten turhia piruja seinille ei kannata maalailla, vaikka haaste onkin nuorelle joukkueelle iso. Tosiaan, sukupuolenvaihdos on iskenyt lujaa Malin joukkueeseen ja yksittäistä tähtipelaajaa on hankala löytää. Sen sijaan jengistä löytyy lukuisia mielenkiintoisia tulevaisuuden nimiä. 

 

Vastaan asettuu ensimmäistä kertaa seitsemään vuoteen kisoihin saapuva Egypti, jolta kuitenkin löytyy saman verran myös mestaruuksia tässä turnauksessa. Mohamedit Salah ja Elneny ovat tuttuja nimiä suuremmallekin yleisölle ja heidän lisäkseen joukkueesta löytyy esimerkiksi Braga-kärki Ahmed Hassan ja Hullin laitapelaaja Ahmed Elmohamady. Puhutaan siis joukkueesta, joka voi turnauksessa mennä pitkällekin. Faaraoiden koutsina toimii kokenut Héctor Cúper.

 

Malilta on varmuudella sivussa tänään vammojen vuoksi Adama Traoré ja Soumbeïla Diakité. Kokeneen Diakitén puuttuminen maalilta avannee U20 MM-kisojen sankarille Djigui Diarralle paikan maalille, sillä Oumar Sissoko ei ole parin haparointinsa jälkeen ollut Giressen suosiossa. Harjoitusotteluissa ennen kisoja Kotkat hävisivät Burkina Fasolle 2-1 ja voittivat paikallisen marokkolaisen joukkueen 2-0. Oma avausveikkaukseni on seuraavanlainen:

 

Sako - Marega - Doumbia

L. Coulibaly - Sylla © - Sow

Koné - S. Coulibaly - Wagué - O. Coulibaly

Diarra

 

Sambou Yatabaré lienee myös mahdollinen vaihtoehto joko laidalle Doumbian tilalle tai keskikentälle Samba Sow'n paikalle. Huomattavaa myös muuten sellainen tilastofakta, että Mali ei ole koskaan hävinnyt kisojen avausotteluaan.

 

E. No mönkäänhän se avausveikkaus meni:

 

Marega

Sako - Sylla © - L. Coulibaly - Mamoutou N'Diaye - S. Yatabaré

H. Traoré - S. Coulibaly - Wagué - O. Coulibaly

Sissoko#492 KyyhkyBoy

KyyhkyBoy

  Junior Member

 • Members
 • 2 037 Viestit
 • LocationJyväskylä

Lähetetty 17.01.2017 - 23:04

Maaliton tasuri lopulta lopputuloksena Egyptia vastaan. Sinänsä hyvä, että tappion joukkue vältti, mutta jopa voittokin olisi ollut otettavissa, nimittäin sen verran heikko oli Faaraoiden esitys tänään. Vain pari hyvää maalintekopaikkaa Egyptille siunaantui ja näistä Kotkat selvisivät. Mali puolestaan sai runsaasti sellaisia puolittaisia maalintekopaikkoja etenkin keskityksistä. Ehkäpä tasuri oli kuitenkin tänään oikeutettu tulos.

 

Positiivisesti mieleen jäivät Hamary Traoré, joka vasemmalla laidalla nollasi Salahin käytännössä täysin ja vaihdosta sisään tullut virallisen maajoukkuedebyyttinsä tehnyt Yves Bissouma, joka väläytteli toisella puoliajalla taituruuttaan.

 

Urakka jatkuu lauantaina Ghanaa vastaan, joka omassa ottelussaan kaatoi tänään Ugandan 1-0 -lukemin André Ayew'n rankkarimaalilla.#493 KyyhkyBoy

KyyhkyBoy

  Junior Member

 • Members
 • 2 037 Viestit
 • LocationJyväskylä

Lähetetty 21.01.2017 - 20:03

Ghanaa vastaan 1-0 -takkiin. Harmittaa, sillä Mali käänsi ottelun ensimmäisen puoliajan Ghanan hallinnan jälkeen oikeastaan täysin itselleen.

 

Giresse lähti otteluun 4-4-2 -muodostelmalla, korvaten Egyptiä vastaan avanneen Lassana Coulibalyn Mustapha Yatabarélla. Ensimmäisellä puoliajalla tuo muodostelma ei selvästikään toiminut. Ghana pääsi vapaasti hallitsemaan palloa ja Asamoah Gyan lopulta rankaisikin 20. minuutilla. Puoliajalla Giresse otti sisään Bissouman Samboun tilalle ja siirtyi 4-2-3-1 -muotoon. Samalla Marega siirtyi oikealle laidalle. Toisen puoliajan aikana Mali hallitsi palloa ja loi muutaman kohtuullisen maalipaikan, samalla pitäen Ghanan paikat käytännössä nollissa. Muutama tilanne Ghanan boxissa myös nähtiin, mistä pallo olisi voitu viedä pilkulle, mutta tänään ei valitettavasti niin käynyt. Toisen puoliskon hallinnasta huolimatta ottelusta Kotkille jäi luu käteen ja jatkopaikan nappaaminen hankaloitui.

 

Viimeisessä ottelussa vastaan asettuu Uganda, jolta toivotaan tänään ihmettä Egyptiä vastaan. Viimeinen ottelu on pakko voittaa, eikä sekään välttämättä enää Malille riitä...#494 KyyhkyBoy

KyyhkyBoy

  Junior Member

 • Members
 • 2 037 Viestit
 • LocationJyväskylä

Lähetetty 14.02.2017 - 13:33

Giressen tilanne Malin päävalmentajana on tällä hetkellä aika tukala. Liitto toivoisi, että ranskalainen itse eroaisi, mutta kuulemma ei aio tätä tehdä. Hänen sopparinsa Kotkien kanssa päättyy marraskuussa. Kisojen perusteella entinen pelaajalegenda on kyllä pelillisesti pudonnut jo nykyjalkapallon kelkasta, enkä usko, että Giresse on oikea mies kehittämään uutta Malin pelaajasukupolvea eteenpäin. Oudot pelaajavalinnat avauskokoonpanoissa nostivat lisää kysymysmerkkejä ainakin allekirjoittaneen pään päälle kisojen aikana. Sanotaanko näin, että eihän turnaus mikään täydellinen epäonnistuminen ollut, mutta mahdollisuuksia olisi ollut parempaankin.

 

Kisojen jälkipyykkiä on pesty etenkin mediassa mm. kapteeni Yacouba Syllan toimesta, joka on kertonut Malin paitavalmistaja Airnessin epäammattimaisesta toiminnasta. Esimerkiksi otteluun Ugandaa vastaan Oumar Sissoko joutui lähtemään harjoituspaita päällään, sillä virallinen maalivahdin pelipaita ei ollut saapunut. Vastaavia puuhasteluja oli ollut muitakin ennen kisoja ja kisojen aikanakin...


 • Jahnny tykkää tästä

#495 KyyhkyBoy

KyyhkyBoy

  Junior Member

 • Members
 • 2 037 Viestit
 • LocationJyväskylä

Lähetetty 17.03.2017 - 18:58

Jaha, Malin jalkapalloliitto on hyllytetty toistaiseksi FIFA:n toimesta, koska poliitikot maassa ovat osallistuneet maan jalkapalloliiton toimintaan... Mali saa taas kilpailla, kun poliitikot eivät enää liitossa toimi... No, onneksi ei ole mitkään arvokisakarsinnat tällä hetkellä käynnissä...

 

Aiheesta lisää: http://www.fifa.com/...ot-2876348.html

 

E. Bänni nyt kumottu.  :thumbsup1:


Viimeksi muokannut KyyhkyBoy, 29.04.2017 - 22:20.


#496 KyyhkyBoy

KyyhkyBoy

  Junior Member

 • Members
 • 2 037 Viestit
 • LocationJyväskylä

Lähetetty 23.05.2017 - 19:16

Giressen valitsema joukkue, joka kohtaa Gabonin Afrikan mestaruuskisojen 2019 karsintojen ensimmäisessä ottelussa:

 

Aly Yirango

Oumar Sissoko

Germain Berthé

 

Hamari Traoré

Salif Coulibaly

Mohamed Konaté

Ousmane Coulibaly

Mahamadou N'Diaye

Boubacar Kiki Koyaté

Bakaye Dibassy

 

Diadié Samassekou

Yacouba Sylla

Mamoutou N'Diaye

Tongo Doumbia

Lassana Coulibaly

Adama Traoré

Ives Bissouma

 

Kalifa Coulibaly

Adama Niane

Cheick Diarra

Moussa Doumbia

Adama Traoré

 

Mielenkiintoisina niminä esiin pomppaavat mm. Sporting CP:n Kiki Koyaté ja Amiens'n Dibassy, joilla ei aiempaa kokemusta A-maaotteluista ole. Aly Yirango palaa maajoukkueeseen hieman pidemmän tauon jälkeen sekä kovasti mukaan odotettu Ligue 2:n maalikuningas Adama Niane on myös mukana. Nämä 22 pelaajaa kohtaavat siis Gabonin 10. kesäkuuta Bamakossa.#497 KyyhkyBoy

KyyhkyBoy

  Junior Member

 • Members
 • 2 037 Viestit
 • LocationJyväskylä

Lähetetty 29.05.2017 - 15:22

Mali nappasi eilen toisen arvokisamestaruutensa ikinä millään tasolla, kun Afrikan U17 -mestaruusturnauksen finaalissa kaatui Ghana 1-0. Malin futishistorian ensimmäinen kansainvälinen pokaalihan tuli juuri samaisessa kilpailussa kaksi vuotta sitten. Hienoa!

 

E. Malihan pääsee myös mukaan Intiassa järjestettäviin U17 MM-kisoihin. Sinnekään ei lähdetä kommenttejen perusteella pelkästään ihmettelemään:

 

Objectives in India:

“To do the continent justice, because we will be representing Africa and then Mali. We’ve reached the World Cup final before and we want to improve on that.” 
Mali coach Jonas Kokou Komla


#498 KyyhkyBoy

KyyhkyBoy

  Junior Member

 • Members
 • 2 037 Viestit
 • LocationJyväskylä

Lähetetty 11.06.2017 - 00:30

Mali kaatoi Gabonin Afrikan mestaruuskisojen ensimmäisessä karsintaottelussa Bamakossa. Ottelu päättyi Kotkien 2-1 -voittoon. Maalintekijöinä kunnostautuivat Kalifa Coulibaly ja Yves Bissouma. Itseltä jäi valitettavasti ottelu näkemättä...


0 käyttäjää lukee aihetta

0 jäsentä, 0 vierasta, 0 anonyymiä käyttäjää