Jump to content
Sign in to follow this  
klumpen

Suomalainen suosikkiseurasi?

Recommended Posts

Otsikko kertonee sen olennaisimman. Topikin tarkoitus on yksinkertaisesti siis kartoittaa paitsiolaisten suosikkeja Suomesta. (Ja kieltämättä tarkoitus siinä sivussa on herätellä vielä lisää keskustelua tälläkin puolella, joka viime aikoina on mukavasti osoittanut piristymisen merkkejä. :smile:)

 

Sana on luonnollisesti vapaa myös perustelujen, tärkeysjärjestyksen (kotimaiset seurat keskenään/suhteessa ulkomaisiin/mitä ikinä) ja kaikkien mahdollisten muiden kommenttien osalta. Esim. onko niitä yksi ja ainoa tai useampia, esim. liigaseura ja se oma divariporukka.

 

Hyvin monella täällä varmasti kuitenkin jonkinlainen suosikki kotimaisiltakin kentiltä löytyy, vaikkei se täällä sen kummemmin keskusteluissa tahi muutenkaan ilmi tulekaan. Erityisesti näitä olisi kiinnostavaa tänne saada.

 

Toki jos yksikään kotimainen joukkue ei saa aikaan minkäänlaista liikahdusta sydämessä, saa senkin kertoa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jatketaanpa vielä sen verran, että erityisesti kiinnostaisivat ne, jotka yleensä eivät tällä puolella keskusteluissa käy. Useiden kohdalla kuitenkin mielipiteet käyvät jutuista ilmi, mutta niiden vähemmän keskusteluihin osallistuvien kohdalla ei ja utelias kun olen, haluan tietää myös ne. :rolleyes:

 

Kiitokset toki silti Roopelle ansiokkaasta kontribuutiosta. :thumbsup1:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne, jotka suomifutis-osastoa lukevat varmaan tietävät oman suosikkijoukkueeni:

 

FC Honka.

Espoolainen joukkue, joka pyrkii pelaamaan viihdyttävää peliä ja pitämään pallon maassa. Nuori lupaava valmentaja, Bana. Hyviä pelaajia, Vuorinen, Puustinen, Otaru, Hakanpää. Veikkausliigassa Honka on pelannut neljä kautta ja sijoitukset ovat: 4-4-2-2 eli tällä kaudella on liigamestaruuden vuoro :shades:.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pakko se on olla FC Viikingit, vuosaarelainen kun olen. Niiden kotistadion on tuossa muutaman sadan metrin päässä.

 

Toinen on 6. divarissa pelaava Palloseura Trikiinit, joiden väreissä debytoin tulevana toukokuuna.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mitään totista fanitusta ei yksikään joukkue Veikkausliigassa meikäläiseltä osakseen saa, mutta JJK, MIFK ja TamU ovat suomalaisista jalkapallojoukkueista lähimpänä omaa sydäntä. Sen lisäksi tulee toivottua onnistumisia ennemminkin yksilöille, kuten Vuoriselle, Eremenkolle. Litmaselle, Tintille..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oma suosikkini on PEPO, koska pitäähän oman kaupungin(Lappeenranta) seuraa kannattaa. Jos Veikkausliigasta pitää lempparia hakea on se varmaan Mypa, koska heidän pelejään on tullut eniten katsottua. Toki aina on sellaisia pelejä jossa tulee toivottua jommankumman osapuolen voittoa, mutta kumminkin Mypa on se veikkausliigassa ykkönen. Myös Hongan pelityylistä tykkään ja heillekkin tulee toivottua menestystä...

 

Toivotaan että Pepo pärjää ensi kaudella hyvin ja tulen(-mme) näkemään hyviä pelejä :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

KuPS ja TamU ovat itselläni eniten seurannassa, lähinnä kotipaikan takia. Liian vähän veikkausliigaa on tullut seurattua, mutta jos tänä kesänä tekisi parannuksen.

KuPS tulee ainakin puoli kautta lentämään Dicksonin voimin ;). Toivotaan että taiturin otteet auttavat myös muuta joukkuetta, ja hyvät otteet seuraavat myös syksyyn jos ja kun Dickson on ehtinyt hankkia työpaikan muualta maailmalta.

 

TamU onkin itselläni uudempi tuttavuus, ja erityisesti odotan Jusu Karvosen nousevan korkealle tasolle. Viime kaudella näytti jo väläyksiä taidoistaan, ja kunhan pojalle tulisi vähän fysiikkaa lisää voidaan odottaa hyviä suorituksia. Innolla odottelen aurinkoisia kelejä jotka täyttäisivät Ratinan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kyllähän se on JJK kun täällä päin asuukin. Katsojaluvut ovat olleet hyviä vaikka melkein tiputtiinkin viime kaudella liigasta. En tiedä onko se mitenkään niin viihdyttävää futista mutta pitäähän sitä oman synnyinkaupungin joukkuetta kannattaa tottakai. Viime kaudella kävin viidessä pelissä, ja ensi kaudella pitää taas käydä Harjulla katselemassa matseja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

TamU! Menee ihan asuinpaikan perusteella, enkä muuta liigasta seuraakkaan kuin Unitedin pelejä. Tammelassa kävin aikoinaan paljonkin mutta Ratinasta en pidä yhtään.. Kurja tunnelma.

Share this post


Link to post
Share on other sites

PJK:n kasvattina on pakko sanoa, että PJK:lle löytyy aina paikka sydämessä. Pirkkala tuntuu edelleen kodilta, vaikka en ole asunut siellä sitten vuoden 2003. Nykyinen kotipaikkani on ehkä hieman outo, ainakin pieni kulttuurishokki oli edessä, kun muutettiin tänne.

 

Veikkausliigasta sympatiat menevät TamUlle ja TPS:lle. TamUn symppaus johtunee juuri siitä, että asuin siinä Tampereen kyljessä suuren osan lapsuusvuosistani ja sitä myötä tulee toivottua onnea ja menestystä kaupungin seuralle. Viime kaudella seurasin paljon myös TPS:ää, osin Rautiaisen takia. Nyt alkavalla kaudella tulee varmaankin katseltua taas Tepsin pelejä, vaikka Pasi ei enää puikoissa olekaan. Hieno joukkue, niin kuin on TamUkin.

 

Vuoden parin sisällä on muuten mielenkiintoista seurailla Veikkausliigaa ja katsella vanhojen vastustajien edesottamuksia kotoisessa liigassa. Viime kauden B:n SM-sarjasta jäi muutamia vastustajan pelaajia mieleen, jotka saattaisivat lyödä itsensä läpi liigatasolla piakkoin, muutaman vuoden sisällä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

HJK on jostain syystä iskeytynyt suosikiksi. En muista sitten johtuiko se siitä Mestarien liigaan pääsystä, mutta joskus noihin aikoihin kun alkoi seuraamaan jalkapalloa niin HJK jäi mieleen. Joskus tietenkin oli Jokeritkin hetkellinen suosikki, mutta sitähän ei enää olekkaan. :jester:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kaippa se on tähän sanottava MP (Mikkelin Palloilijat).

Junnarina tuli käytyä katsomassa kaikki MP:n pelit. Tuolloin joukkue pelasi vielä Veikkausliigassa ja joukkueen riveissä pelasivat mm. Jussi Jääskeläinen, Ilkka Mäkelä, Juuso ja Jokke Kangaskorpi etc. Nykyään joukkueessa pelaa muutama hyvä ystäväni, joten senkin takia tulee seurattua joukkueen edesottamuksia suht tarkasti. Harvoin tosin pääsee paikanpäällä, mutta pari kertaa kesässä nyt kuitenkin.

 

Veikkausliigaa tulee seurattua suht harvakseltaan, johtuen etäisyyksistä. Yksinkertaisesti ei vain jaksa ajella niin pajoa, että paikanpäälle aina pääsisi. Tosin tv, teksti-tv ja lehdet tulee tsekkailtua aina. Myöskin pienempien joukkueiden edesottamuksia tulee seurattua suht tiiviisti (myös paikanpäällä). Jalkapallo itsessään on hieno laji, joten mitään suurta suosikkia ei välttämättä tarvitse ollakaan että peleissä viihtyy. Toki oman kylän joukkueet sarjatasosta huolimatta saa sympatiaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

TPS ja KuPS, TPS iskee selvästi parhaiten Suomalaisista joukkueista, Turussa on tällä hetkellä edes jonkun verran kulttuuria ja hieno stadion, ja kotikaupungin joukkuetta eli KuPSiakin pitää tietysti kannattaa, mutta ei vaan ole ikinä iskenyt niin paljon kuin Tepsi

Share this post


Link to post
Share on other sites

JJK on nykyisin ehdoton ykkönen Jyväskylän suunnalta kotoisin olevana, mutta toisena on FC Lahti, koska olen asunut Lahdessa jo lähes 10 vuotta ja käynyt paljon niiden pelejä katsomassa. Kolmas on sitten ROPS, koska isäni oli kotoisin sieltä. 80-ja 90-luvuilla ROPS olikin ykkössuosikkini.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ilves

 

Vaikka en ole Tampereelta lähtöisin (tosin nykyään asun Treella) niin jo pikkupoikana kannatin ilvestä...en enää muista mistä tämä tuli, mutta tosiaan pienestä pitäen huusin Ilveksen nimeen ja vuosi 1998 oli järkytys kun ilves lopetti toimintansa ja tilalle tuli Tampere United, jokin siinä vaan silloin vitutti??!!

 

Mutta onneksi 2000 luvulla Ilves alkoi murista uudelleen ja tällä hetkellä näyttää todella hyvältä sen suhteen että tie divari 1:seen on saavutettavissa... joten edelleen Ilves murisee...

Share this post


Link to post
Share on other sites

HIFK!

Olen jo sen verran vanha "gubbe", että kävin katsomassa otteluita jo 70-luvulla kun HIFK viimeksi oli voimissaan. Silloin tuli muutama mitallikin hankittua!:thumbsup1: Viime vuosina joukkoe on taas piristynyt ja pelaa nykyään 2-divarissa. Ennen sitä meni muutama vuosi 3- ja jopa 4-divarissa.

Oma junnu pelaa Tipsissä(Tikkurilan palloseura), mutta niillä äijät pelaa 3-divaria, eikä sitä tuu pahemmin seurattua. Tipsin naiset pelaa SM-liiga, joten siinä on vähän enemmän seurattavaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

AC Oulu oman kylän joukkue. Jokainen kotipeli tulee tällä kaudella katsottua paikanpäällä, ellei tule sairastumisia tai jotain muuta vastaavaa. Sen voin luvata, että jos joku paitsiolainen tulee eri paikkakunnalta katsomaan peliä, niin voin tarjota makkaran tai kaksi. Viihdyttävä joukkue, mukavat pelaajat ja uutta stadionia ollaan rakentamassa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hjk on oma suosikki veikkausliigassa,en tiiä mistä on lähteny,mutta aina olen pitänyt heidän pelityylistään,myös se on varmaa vaikuttanu kun Klubi pelas mestareiden liigassa.Toine suosikki on oman paikkakunnan joukkue eli Lopa,ovat olleet 2 vai 3 kertaa peräkkäin kakkosessa omassa lohkossaan toisia ja ovat tänäki kesänä oman lohkonsa suurimpia suosikkeja Ilveksen kanssa.Myös se on vaikuttanu kun Lopan kotikenttä Harjun urheilukenttä on tossa vajaan kilsan päässä niin pääsee kätevästi kävellen alle 10min kattoo matsii.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×