Jump to content
Sign in to follow this  
Royfish

Nhl 2009-2010

Recommended Posts

No niin Tikka (ja muutkin)!! Nyt alkaa ne änärin loppuväännöt, joista ainaki viime keväänä oli kovia jorinoita, vääntöjä ja vetopohdintoja.

 

Oma veikkaus:

 

Itäisen vie vihdoin viimein Ovetskin ja Capitals! Näin ainakin toivon käyvän.

 

Läntisen voittaja San Jose? Tai Vancouver? Chicago tuskin... Toivottavasti ei ainakaan Detroit!

 

Kovia pelejä. Finaalissa siis Washington-San Jose. Washington vie 4-2 voitoin mestaruuden?! Juhannuksen tienoillahan tää on selvä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Capitals kyllä on suurin suosikki, vaikka Montreal ottikin voiton ekassa pelissä. Pingviinien Fleury tuntuu maalinsuulla olevan snadisti epävarma. Sitten on toki anti-jääkiekollinen Devils, joka on Brodeurin johdolla aina mahdollinen finaalijoukkue. Buffalo on Millerin takia musta hevonen. Siellähän oli tuo Buffalo-Boston sarja alkanut ihan mielenkiintoisesti. Pieni joukkokähy ja Bostonin Chara oli päästetty liian aikaisin jäähyltä. Oli ehtinyt pelaamaan minuutin verran ennenkuin tuomarit huomas :embarassed:

 

Lännessä nuo sarjat vois olla tasasempia kun idässä. Colorado ja Detroit haastavat takuulla San Josea kovasti. Ja ehkä Vancouverilla on pieni paikka ravistella ikuisen luuserin titteli pois harteiltaan.

 

Heitetään nyt veikkauksena, että finaalissa pelaa Buffalo-Vancouver ja Canucks vie sarja 4-3.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pari matsia käyty melkeen joka parissa ja kukaan ole vielä saanut kahta voittoa, aika tiukkaa.

 

Idässä Washington ei vaan mene sillä kamikazemeiningillään kovin pitkälle, varmaan ne Montrealin mikkihiiret kepittävät lopulta, mutta sitten onkin jo tiukkaa, tulee vastaan sitte Philadelphia tai Boston.

 

Devils-Flyers mennee Devilsille, niillä on puolustus sevverran hyvässä formussa eikä Brodeur ole suorastaan huono...

 

Boston on myös sen verran Buffaloa parempi että uskosin niiden tiputtavan ne, vaikka Buffalon veskari onkin aika maaginen.

 

Ottawa saattaa tiputtaa pingviinit mutta saas nähä. Toi on sellanen pari etten uskalla sanoa mitään. Voi jopa olla että tästä parista löytyy toinen Stanley Cup -finalisti?

 

Eli Idästä finaaliin joko Devils tai ton vikan parin voittaja.

 

Lännessä San Jose on kuitenkin niin paljon Coloradoa parempi ettei edes nekään voi tätä paria ryssiä. Vai voiko? Mutta viimeistään seuraavalla kiekalla Detroit nitistää ne melkeen 4-0.

 

Jos Niemi pitää tasonsa, Chicago kepittää Nashvillen Jos ei niin sitten ei.

 

Vancouver on liian kokenut Kingseille.

 

Sama juttu Detroitilla Phoenixia vastaan, paitsi että niiden mokesta on kiinni paljon.

 

Detroit on konferenssifinaaleissa jos niiden mokkepeli riittää ja vastaan tulee öhh Vancouver? Chicago? Vancouver? Chicago? Sanosin että jos Niemi kasvaa voittavaksi pudotuspelivahdiksi niin Chicago, ja silloin ne saattaa mennä ihan finaaliinkin asti.

 

Ja jokatapauksessa meinaan että voittaja tulee lännestä. Ei riitä idän jengeillä taso ihan päätyyn asti? Paitsi Pittsburghilla mutta se kyllä vaatisi Crosbyn lisäksi muiltakin viime vuotisella tasolla pelaamista. Ja sitä ei vaan olla tällä kaudella nähty.

 

Eli, toivon - ja melkeen uskonkin - että Chicago lopulta voittaa. Mutta tasasta tulee oleen, muissa sarjoissa paitsi niissä joissa San Jose on mukana...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aika paljon ton ylläolevan mukaan just tällä hetkellä, paitsi ettei ollut Devilsistä, kuitenkaan. Jännää, niin surkeasti kun Flyers runkosarjan lopussa hiihteli. Capitals-Flyers siis tulossa, uskon että Flyers hoitaa. Paitsi että hienoa olisi nähdä konferenssifinaalina Washington ja Pittsburgh. Sitä vihan määrää...

 

Toinen pari Pittsburgh ja todnäk Boston ja siitä pingviinit jatkoon aika heittämällä, mestarit ryhdistäytyneet ihan hyvin.

 

Joten: idästä uskon edelleen Pingviineihin.

 

Lännessä Detroit menossa Sharkseja vastaan - svedut nousussa joten papat jatkoon kuitenkin, mikäli vaan mokkepeli kantaa.

 

Toinen pari Chicago ja Vancouver, todnäk. Sen verran nyt jo selvillä ettei Niemestä valitettavasti ole, eli Sedinit jatkoon ja Detroitia vastaan.

 

Finaalissa Pingviinit-Detroit? Vancouver? Sanon että Detroit kuitenkin. Ja se se vasta ympäripyöree onkin. Kuitenkin uskon että nuoret mestarit paremmalla veskarilla kepittää papat. Eli idästä sittenkin?????

 

Mutta eihän näistä ihan oikeesti tiedä, joka sarja on niin omansa ja jokasen voi noin huipputasolla kääntää jokin pieni yksittäinen hetki, hoki on niin momentumpeli.

 

Eilinenkin viides Chi-Nash jumalauta! Tokan erän lopussa Chicagolle 3-1 kotona ja ylivoima. Vaihtoehdot alottaa kolmas erä joko kahden tai kolmen maalin johdossa ja mitä tekee ylivoimalla Kane? Täysin typerä selän taakse syöttö suoraan vastustajalle, ne läpiajoon ja alivoimalla 3-2. Sitten kolmannen erän alkuun ensin helppo kassi Niemelle ja tasotus ja sitten puolivälissä erää Nashvillen johtomaali. Vika minsa alkaa, Hossa ottaa typerän hyökkäyspään jäähyn ja Chicago joutuu alivoimalle. Eli periaatteessa näyttää että over and out ja Nashville katkasemaan sarjaa kotiinsa.

 

Eli ite ryssitty. Ei ole Niemestä voittamaan, ei ole Kanesta vastuunkantajaksi eikä ole Hossastakaan ja siitä vaan lomalle koko jengi, mutta mitä tapahtuu? Nashville pyörittää ylivoimaa ja puoli minsaa ennen loppua NIIDEN hyökkääjä antaa ihan vaan hiukan harkitsemattomasti päädystä maalin eteen, kun ei malta pitää sitä kiekkoa siellä kuitenkaan. Chicago katkasee, tulee ylös, Niemi veks ja ilman veskaria justiinsa Kane 14 sekkaa ennen loppua alivoimalla 3-3. Ja tän Kanen roistosta sankariksi -homman jälkeen justiinsa se toinen roisto Hossa kruunaa koko jutun ja tekee jatkoajalla heti vitoselta jäälle päästyään voittomaalin ja Chicago voitoissa 3-2 johtoon.

 

Siinä sitä momentumia ja pienestä oli kiinni, ei vaan ihan kokemus ja maltti riittänyt Nashvillellä kuitenkaan. Perkama, pienestä on kiinni kun huiput pelaa!

 

Eli, mistä vitusta näitä tietää? Ei sitten mistään...

 

Paitsi että Niemi ei Chicagolle kannua voita, se on jo selvää. Tai....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo, aikamoisia vääntöjä.... Ja aikamoista lottoa myös, kuten todettua jo yhdestä suusta!

 

Tässä muuten tullaan taas just siihen, ettei kiekkosarjassa runkosarjan sijotuksella ole oikeastaan mitään merkitystä! Tästä oon jonkusen kerran "keskustellu" kendomiehien kans... Riittää ku olet 8 parhaan joukossa, ts pääset pleikkareihin! Ekaks tahkoot sen runkosarjan 100 peliä ja voitat tai olet toinen. Sitte putoot heti parilla pelillä, niinku NJ Devils nyt.

 

Sama muuten kotoisessa liigassa. Siellähän tehdään historiaa tai sivutaan sitä. Ennätyshän on 5. sijalta mestaruuten, eli HPK oli viides. Nyt taitaa kuitenkin tulla historiallinen mestaruus 6. sijalta. Siis tässäkään ei Jyp hyötyny hevon kakkaa runkosarjan voitosta, niinku mestaruutta ajatellen! Huvittavaa tosiaan ku kaikki kiekkofanaatikot aina suu vaahdossa mesoo näistä sijotuksista ja kotieduista. Sitte spekuloidaan näitä hyviä ja huonoja pleikka-vastuksia ym. yms. Niillähän ei SM-liigassa, änäristä puhumattakaan, ole vitunkaan merkitystä!! :thumbsup1: Kuitenki loppupeleis jokainen peli/joukkue on voitettava, jos mielii sen kannun nostaa! Sama se siin onks vastas runkosarjan kolmonen vai kutonen, yhtä pitkiä ne pelit on ja voitettava molemmat! Siitähän kehkeytyykin semmonen kysymys, et miks ihmeessä tuhlata voimia pelatakseen 2-3. sijasta runkosarjas, vaan sijottas neki voimat pleikkareihin. Lukkohan näissä sai eniten ehkä kuonoonsa tänä vuonna.´No toi nyt vaan tommonen vertauskuvallinen kysymys....

 

Ajatelkaas jos futiksessaki olis pleikkarit! Eka nyt Chelsea voittas runkosarjan ja sit Sunderland tai Fulham tulis säälipeleistä ja pudottas ne rankuilla!!:lol:

 

Huh, huh, onneks täällä pitkän runkosarjan voittaja on myös sarjan oikee voittaja!!

 

Sellasta, mut joo, siltikin uskon Washingtonin voittavan runkosarjan lisäks koko paskan. Ens yönä katkolla Vancouverille, Phoenix näköjään tasottaa sarjan, nyt 1-4, 2 erää pelattu.

 

Lämmää päähän!!

 

Ai niin ja sit viel kaiken huippuna on kiekon arvokisat, MM- ja olympiakin. Ekaks pelataan 4 joukkueen alkulohko, josta kaikki 4 pääsee jatkoon, sitte 6 joukkueen välisarja, josta vielä ainaki 4 menee jatkoon.... Kuitenki tosi hyvä et Suomi sai sen tärkeän pisteen Kiinalta.... LOL!!

 

Muutetaanki toi otsikko SM-liiga + änäri 2010 ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Älä älä tuo tähän kotimaan tökkimistä, se on ihan oma lajinsa. Just täsmälleen sama juttu kun miesfudiksen ja naisfudiksen välillä.

 

Meinaan, jopa SM-liigakin menee sen kaljanhörppimisen oheistoimintana jotenkin mutta eihän sitä kukaan selvin päin kattele jos lätkästä puhutaan :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Katsoin sen eilisen Detroit - Phoenix matsin. Detroit kaatui

pelkästään maalivahtiin oli kenttäpelissä selkeästi parempi.

 

Jännä nähdä game 7 se ratkaisee onko Detroit kokenut, kuten Lasse

sanoi vai Wanha, kuten moni muu sanoi :-) Pienestä kii, ootko kokenut

vai vanha.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vai onko kokenu ja vanha kehäkettu?:icon_lol:

pienestä se on kiinni, paitsi mustilla kavereilla.... Tosiaan ite toivoisin kojootteja jatkoon, mut saas nähdä nyt sit kuin käy? Ja juu, jätetään SM-liiga pois, totta jorisee Lasse. Yhdyn joka sanaan, siis vain sanaan yhdyn:superhappy: Eikä se oikeen mee nykyään ees sen kaljan juonnin taustaympäristönä, ku sen muutaman kerran kaudessa.

 

Ens yönä sitte katkolla Ovetskinille, Bostonille ja Chicagolle. Veikkaan et muut voi vielä mennä viimiseen peliin, mut Ovetskin menee jatkoon jo nyt!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo mä olen taas tänään että eihän se kanna se Detroitin mokkepeli ja finaalissa on Pingviinit - Canucks ja idästä nousee valo :)

 

Mut SITTE kun Detroit kepittää Phoenixin mä olen taas että kyllä ne Detroitin svedut vaan voittaa koko humpan ja pääsevät jalmari ja ilmari taas kastamaan lapsiansa kannusta...

 

Eikö oo hienoo että kun vuorollaan veikkaa jokasta niin voi sitte jälkeenpäin sanoa että mähän kyllä tiesin niin tän alusta alkaen?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo, mä oon muuten ihan varma et Detroit tai Phoenix menee tosta jatkoon...

Ja Washington kans, jos se ei mee ni lativarmasti sanoisin Montrealin menevän jatkoon...:superhappy:

 

No saas nähä tosiaan kuin käy, katellaan huomenis, mut en kyl uskalla laittaa vetoa Washingtonille ens yöks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ens yönä sitte katkolla Ovetskinille, Bostonille ja Chicagolle. Veikkaan et muut voi vielä mennä viimiseen peliin, mut Ovetskin menee jatkoon jo nyt!

Boston ja Chicago marssivat jatkoon, mutta Ovetskin hävisi Halakille. Suomen mediassa ainakin jo uumoiltiin, että noinkohan Habs pystyy Halakin johdolla venymään yllätykseen ja tiputtamaan Washingtonin. Halakilla oli viime yönä vaatimattomat 53 torjuntaa, torjunta% oli 98! Kyllä Ovetskinin tippuminen olisi kovin mahdollinen pommi, ja avaisi Pingviineille paljon helpomman tien finaaliin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo, perkeles, vielä eilenkin illalla mä uskoin Ovetsikinin jatkoon, mutta.... Hitto, jos Montreal ton sarjan sittenkin vie, niin niinku sanoit on Pingviineillä helpompi tie. En henk.koht toivois niitä enää finaaliin, enkä ainakaan Detroitia!! Ja nythän tässä tilanteessa Montrealilla on kaikin puolin henkinen yliote. Ne on noussu 3-1 tasoihin, ennakkoon altavastaajia, niillä ei siis ole mitään muuta ku voitettavaa. Taasen Ovetskinin Capitalseilla just toisin päin...

 

Itäisessä näitä näköjään tulee enemmänkin, Bostonki oli 6. ja Flyers 7. jos vielä Montreal niin aika ylläristä joristaan jo! Läntinen onki sit menny ihan kaavan mukaan, 1. 2. ja 3. jo jatkossa.

 

Toi Ovetskin on kyl monen muun taitodiivan ohella semmonen fiilispelaaja. Jos menee vituks, ni sit menee kunnolla, jos taas onnistuu, ni sitte loistetaan. Siis henkiseltä puolelta paljon kiinni, kuten Jagrilla ja kumppaneilla aikanaan. Näitten pelureitten pitää olla tähtiä ja se täytyy niille isoon ääneen kertoa, muuten ei luistin kulje ja kiukuttaa....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vakuuttavasti hoiteli Red Wings tuon 7. ottelun ja eteni jatkoon. Meitin Valtteri keräsi muutaman tehopisteen. Sitten seuraavaksi San Josea vastaan. Detroit on kenttäpelaajien osalta kovempaa valuuttaa, mutta molarien osalta Sharks on vahvempi. Niemi voitti Rinteen, mutta seuraavaksi tulee vastaan Luongo. Samalla mitataan sitä, että onko Canucksin svedu-kaksosista tekijöiksi koviin matseihin. Vai ovatko runkosarjapullamössöä. Blackhawksille voisi povata muuten hyvää, mutta Marian Hossaa paha karma tuntuu seuraavan, eli viimeistään finaaleissa tulee noutaja...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joh, jos katotaan vaikka veskareiden kautta tätä humppaa niin Detroit karahtaisi sittenkin jo San Joseen, oli se viimeöinen hörppäys siinä Phoenixin ainoassa sitä luokkaa. Paitsi uskon että pappojen paineensieto on niin paljon parempi että tän aidan ne vielä ylittää, mutta ehkä niukin ja naukin.

 

Chicago ei taas ole niin paljoa parempi kuin Vancouver ettei veskariero vaikuttaisi. Veikkaan että lännessä sittenkin Vancouver-Detroit. Tai sitte sarjoissa tapahtuu taas joku ihme momentum joka kääntää asetelman...

 

Idässä jäljelläolevista paras on Pingviinien Fleury vaikkei Rask ole paljoa jälkeen jäänyt. Siitä parista kuitenkin tulee idän finalisti, Washingtonilla kun ei riitä moken lisäksi edes puolustus. Ne on kasannu jenginsä ihan samalla kaavalla kun afrikkalaiset fudisjengit.

 

Ja kun kerta Detroit meni jatkoon niin viittaan tohon edelliseen: kaikki rovot Washingtonille ensi yönä!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovetskin petti teitin!! Halak otti taas hyvin koppeja, tällä kertaa 41. Seuraavalla kiekalla siis Penguis-Canadiens. Semmonen ottelupari, ettei oikeen toivo kummankaan menevän jatkoon. Ihan Sakun puolesta täytyy toivoa, ettei Habs nyt ainakaan loppuun asti mene. Sitten taas Crosbyn pojalle tulee pikkusen liikaa yhdelle keväälle, jos ensiks ratkoo Olympia-finaalin. Ja ottaa toisen kannun ja sormuksen peräjälkeen. Täältä siis peukkuja Bruins-Flyers pariin. Voisko se sitten vihdoin olla Philadelphia? Monta kertaa ovat olleet yksi suosikki ja pleijjareissa on käyny ohrasesti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No niin se perkeles teki! Tää on taas kerran se hetki kun lausun nää sanat: en ikinä enää lyö vetoa änärikiekosta!! Kunnes taasen jo ens viikolla, ku löydämme varman Pittsburghin, joka hävii jatkoilla...

 

Lisäks vituttaa toi energiajuomamainos, joka aukee joka kerta tohon päälle ku tänne sivustolle tulee. Eiks sen vois ottaa pois? Mainostakaa sitte edes kaljaa, jos jotain mainosrahoja haluutte!:boogy:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ihan Sakun puolesta täytyy toivoa, ettei Habs nyt ainakaan loppuun asti mene.

Väkisinkin on tullut mieleen viime kauden Ankat ilman Sakua ja tän kauden Ankat

Sakun kanssa. Vastaavasti myös viime kausien Canadiens Sakun kanssa ja

tän kauden Canadiens ilman Sakua.

 

Yksi mieshän ei jengiä tee, mutta väkisinkin tulee mieleen, että noin

loukkaantumisherkkä kaveri 1./2. kentän leaderinä on riski, koska

ko. rooliin ei ressuista paikkaajia löydy. Varsinkin, kun vielä näki

olympialaisissa kaverin nykyvauhdin.

 

En tiedä, Sakuhan kanssa on sellainen instituutio, ettei häntä saa

arvostella, joten pannaan tähän loppuun, että hyvin se vetää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No, kyl mä uskaltasin vielä sen verran arvostella, et oisko se Saku vähä jopa yliarvostettu?? Loukkaantumisjuttujen yms lisäks oon joskus epäilly sen henkilökemioitten toimimista eri porukoissa? Sehän on mm. tapeellu omissa reeneissä omien pelikavereitten kesken yms. yms. Ja jos kuulopuheita on uskominen, ei hänen isänsä ainakaan ole ollut maailman helpoin ihminen, ku on toiminu noissa erilaisissa kiekko kuvioissa?

 

Instituutio, eri hyvin sanottu, ja oisko tosiaan "ylipelattu" semmonen...?

Aika jännä tosiaan myös tuo näkökohta minkä toit esille, eli Montreal nyt ilman ja Sakun kanssa. Siinähän kysymys? Toki ei yks mies sadetta tee suuntaan tai toiseen, tai sitte....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pelaajana Saku ei varmasti ole, sitä Suomessa monesti mielletään. Toki 1995 oli, sanoisin ylivoimaisesti, maailman paras NHL:n ulkopuolinen pelaaja. Itsellä asiassa toki painaa teini-iän, nyttemmin jo hieman laimennut, TPS-fanitausta. Nostaisin kuitenkin Koivun persoonana jalustalle. Ei ole sattumaa, että on monta kautta Canadiensin kapteeni. Sakua arvostettiin Montrealissa erittäin korkealle monta vuotta. Ei niinkään taitotason vuoksi, joka ei ole koskaan ainakaan pisteiden muodossa hiponut liigan huipputasoa. Vaan kapteenina ja johtajana. Eikä syövästä toipuminen takaisin huipulle tätä arvostusta ainakaan vähentänyt. Kovin moni ei ole Pohjois-Amerikan urheiluhistoriassa saanut yhtä pitkiä aplodeja.

 

En usko, että Habsin menestymättömyys suoraan korreloi Koivuun. Mutta osatekijähän se saattaa olla. 30 vuoden aikana kaksi kannua ja niistäkin 1993 oli aika yllätys. Ankat taas oli tällä kaudella kokonaisuudessaan huonoja. Saku ei siellä säväyttänyt, mutta tuskin kuvittelivat saavansa mitään 80-100 pisteen miestä.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Eikä syövästä toipuminen takaisin huipulle tätä arvostusta ainakaan vähentänyt. Kovin moni ei ole Pohjois-Amerikan urheiluhistoriassa saanut yhtä pitkiä aplodeja.

QUOTE]

 

 

Ja oli aplodit ansainnut! Tämä oli todella arvostettava suoritus, sitä ei voi missään nimessä vähätellä. :thumbsup1:

 

Jos olet TPS-taustainen niin onnittelut sulle eilisestä myös!:superhappy: Vaik ei enempää SM-liigasta sit puhutakaan!

Share this post


Link to post
Share on other sites

ähh SM-liigaa...

 

...ja aplodeja. Jos kaveri saa sairauden ja sitte hyvällä hoidolla siitä toipuu niin mikä arvostettava suoritus se on? Hieno juttu kyllä kerta kaikkiaan ja loistavaa että toipui pelikuntoon ja kaikkea sellasta muuta ylistävää ja positiivista.

 

Mutta eihän sillä ite pelaamisen kanssa ole mitään tekemistä. Oli sillä sitte tukka päässä tai ei.

 

MÄ SANON ETTÄ PUUROT ON TOSSA VASEMMALLA JA VELLIT SITTE ENÄMPI OIKEELLA PUOLELLA, EI ALETA SEKOTTAMAAN YKSINKERTASIA ASIOITA!!! TÄÄ ON LÄTKÄSÄIE JA TÄÄLLÄ PUHUTAAN VAAN YKSINKERTASESTI JA SELKEESTI!!! JA HI-TAAS-TI!!!!!

 

KIITOS TPS! KIITOS LEIJONAT 1995! KIITOS TALVISOTIEMME VEGETARIAANIT!!!!! EI TAISTELLUT LOORDI TURHAAN 2006!!!!! KIITOS KUULUU KOKO JOUKKUEELLE!!!!!

 

...ja pari missiä mullekin?

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 

...ja pari missiä mullekin?

Kyllä sulla on missejä ollut, enemmän kuin kenelläkään muulla tässä porukassa.

 

Kaukalofutiksessakin päästit kolmesta vedosta neljä sisään, siinä oli ehkä

unohtumattomin missisi. Liukutaklaavan pakin rooli kaukalopallossa myös

poiki missejä kyllä ihan molempiin kainaloihin.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

×