Jump to content
Sign in to follow this  
Räppärikovis

Everton FC kaudella 2010-2011

Recommended Posts

Eiköhän sitä voisi jo tehdä tälle oman aiheen, onhan Valioliigan alkuun enää 18 päivää!

 

Marouane Fellaini on palannut harjoituksiin, joten on vielä hyvinkin mahdollista, että mies tässä reilun kahden viikon aikana saavuttaisi jonkunlaisen pelikunnon :boogy:.

 

Uudelle Valioliigakaudelle on tehty myöskin uusi "25 pelaajan sääntö", eli jokainen liigajoukkue nimeää 25 pelaajaa syyskuun ensimmäiseen päivään mennessä, eikä nimilistasta puuttuvia pelaajia saa käyttää. Alle 21-vuotiaita saa lisätä listaan vapaasti. Lisäksi listalla pitää olla vähintään 8 "kotona kasvanutta" pelaajaa, mutta tämä tarkoittaa sitä, että pelaaja on ollut jossakin walesilaisessa tai englantilaisessa seurassa vähintään kolme vuotta 16 ja 21 ikävuoden välillä.

 

Evertonin koko ykkösjoukkue on pelikelpoinen, sillä Evertonilla on 9 "kotona kasvanutta" ja seitsemän alle 21-vuotiasta pelaajaa.

 

Ihan hyvä, että Valioliiga takaa myös omien junnujen edut seurassa. Tekee kyllä tiukkaa esim Cityllä näiden uusien sääntöjen kanssa.

 

Evertonin sivuilla oli myös juttua Goslingin tilanteesta, mutta en jaksanut sitä ruveta referoimaan, joten lukekoon kiinnostuneet sieltä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Asiaa olit Sheedy pistellyt ilmoille,eipä Evertoniin periaatteessa tarvitse ketään hankkia jos kukaan ei lähde poiskaan.

Terveenä ollessaan kokoonpano näyttää asialliselta ja pystyy haastamaan valioliigassa minkä joukkueen tahansa,jos nyt jotain saisi toivoa niin se olisi yksi pääpelivoimaa omaava huippu toppari.

Nyt on jopa rosterissa senverran kovia pelimiehiä että pienet loukkaantumisetkaan ei pitäisi venettä vielä paljon keikuttaa,tosin meillä ei nuo loukkaantumiset ei tunnu olevan niin kovin pieniä,mitä nyt viime kausia muistelee(esim.toissa kaudella kaikki hyökkääjät lasaretissa).

Kauden alkuun olisi heti kolme ei niin vaikeata peliä,jos niistä saisi hyvin pisteitä ja kauden vähän paremmin käyntiin kuin viimeksi.

Mielenkiinnolla uutta kautta odotellaan.COYB!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Komppaan herroja Sheedy & Lineker. Loistava uutinen! Jos kohtuu korvaaja löydettäis, Pienaar saa mun puolesta vaikka vaihtaa maisemaa - kunhan se hyödyttää meitä vaan rahallisesti :D

 

Edit: Loistavaa tekstiä kauden ennakkotunnelmista Sheedyltä! Oli kirjoitettu vielä sydäntä hivelevästi sinilasien läpi - tällaiselle iso :thumbsup1:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Normi kauden avaus,turpaan tuli 1-0 Blackburnilta.

Todella tahmeaa ja mielikuvituksetonta paskaahan toi peli oli,Rovers prässäsi hyvin ja vei tilan pois.

Mutta muutenhan Rovers pelaa ihan kauheeta jalkapalloa ja eipä nuo kovin montaa paikkaa saanutkaan ja maalikin oli hieman kyseenalainen,joku tuomari olisi voinut viheltää vaparin tuosta tilaanteesta mistä maali syntyi,Howartillahan oli jo pallo hallussa kun Roversin hyökkääjä juoksi päin ja pallo tippui maalivahdilta ja taisi olla Kalinic joka pisti pallon maaliin.

Hävitty silti mikä hävitty,turha alkaa selittelemään.Eipä meiltä monikaan pelaaja oikein tasolleen päässyt,Baines ja Jags pelasi ihan OK.Ei kautta että se alkaisi hyvin,edes tasapelillä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jep kausi avattu ja sama räpellys jatkui niin viime kauden alussa. Toki Blackburn saa kiittää 3 pojostaan Tim Howardia. Mä en tilanteessa nähny mitään kyseenalaista aivan selvä Howardin kämmi se oli. Kauhea määrä harhasyöttöjä ja kaksinkampailutappioita nähtiin, Blackburn ei kaunista jalkapalloa pelaa, mut pelaa sitä omilla vahvuuksillaan ja siitä oli siis tuloksena 3 pojoo. Vaikee taas sanoa mitä Moysin päässä on liikkunu kun on avaukseen herrat Nevillen ja Osmannin laittanu kun paikoille ois parempiakin vaihtoehtoja tarjolla Coleman, Billy yms., tietty Neville Nevillen pojallahan on kapteeninauha kädessä ja sitä kautta varma paikka avauksessa. Kotimatsiin Wolvesia vastaan on kyl pakko lähtee kahdella kärjellä niin yksin Saha kärjessä jäi ja myös Heitingan luulis pääsevän kentälle ei toi puolustus kauheasti vakuuttanut vaikka maalista sitä ei voi syyttää. Toivottavasti se oikea vire nyt nopeasti löytyisi ettei taas annettaisi kauden alussa tasoitusta liikaa muille jengeille.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Newsnowia selatessani löysin highlightsit ja mielenkiintoisen syöttötilaston Artetan ja Pedersenin välillä, jossa osoitettiin Artetan maestromaisuus.

Eihän tuo kerro mistään muusta kuin että Arteta vetää omaa jogba bonitoaan keskiympyrässä. Sopii äärimmäisen mainiosti Roversille :smile: juuri sitä mihin jamaan kyseinen maestro haluttiin ajaa tuossa pelissä kotijoukkueen puolesta pistääkin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eihän tuo kerro mistään muusta kuin että Arteta vetää omaa jogba bonitoaan keskiympyrässä. Sopii äärimmäisen mainiosti Roversille :smile: juuri sitä mihin jamaan kyseinen maestro haluttiin ajaa tuossa pelissä kotijoukkueen puolesta pistääkin.

Juuri näin. Allardyce oli lukenut läksynsä ja viime kauden vastaavasta pelistä oppineena pisti 10 miestä pallon alle ja rautajalat kiinni vastustajaan keskikenttään.

 

Evertonin syöttöpeli oli tosiaankin melkoisen tehotonta, eikä eteenpäin päästä näin pelaavia joukkueita vastaan. Ainoa ase olisi nopeutta laitoihin ja peli leveäksi...saa nähdä kuinka Wolves-peliin (jotka tulee samalla taktiikalla Goodisonille kuin viime kaudella ja parkkeeraa bussin boxin edustalle) saadaan homma toimimaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hyvää huomenta herra Moyes kuka kusi tänään sun aamumuroihin? Avauksessa Hibbert? Morjens! Ja kun vastustaja tasoittaa paniikki vaihdot kentälle, Osman? Tyyppi ei pysy pystyssä hetkeekään ja luulis edellisen pelin näytöt riittävän reserveihin pariks kuukaudeks. Penkkiä kuluttaa Coleman jota hehkutetaan lupauksena, no ei se siel penkillä kehity ja näyttöjä anna, sama juttu Rodwell. Seuraavaan kotipeliin sit voidaan lähteä ilman yhtään kärkipelaajaa. No joo paska peli paska tulos, tuomari täysin hukassa tosin se ei peliä ratkaissu vaan Evertonin vitun aneeminen esitys, luokattomia keskityksiä ja vastuunsiirtelyä. Ja se kelle paikat tuli oli Billy ja esitys luokkaa Osman. Kyllä taas menee tätä menoa kausi pilalle täysin kun alkukaudesta jo kontataan tällä lailla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Taas on näköjään Hibbert poimittu täällä perussyntipukiksi paremman puutteessa. Mieshän pelasi yhtä huonoa kesoa lukuunottamatta hyvin. Kyllä se on Moyes, joka saa katsoa näiden kahden esityksen jälkeen peiliin. Ei mitään taktisia muutoksia vaan hakataan päätä tiukkaan puolustusmuuriin 90 minuuttia. Nyt ei voi syyttää loukkaantumisiakaan enää. Toivottavasti tämän päiväistä ottelua tutkitaan pitkään ja hartaasti taktiikkapalavereissa, koska tätä se tulee tällä kaudella heikompia vastaan kotona olemaan. MCCarthy, Allardyce & co. on löytäneet lääkkeet Evertonin hyökkäyksen pysäyttämiseen ja muutkin tulee niitä hyödyntämään jatkossa.

 

Tämän päivän ylivoimaisesti heikoimmat kentällä Bilya ja Pienaar. Käsittämätön määrä harhasyöttöjä varsinkin etelä-afrikan pojalla. Ei todellakaan mitään £60 000 viikkopalkkaa näillä näytöillä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hibbertiä ei voi täysin syyttää mut kyllähän Wolvesin tasoisia jengejä vastaan pitää lähteä hyökkäämään ja mitä siinä kaavioossa tekee Hibbert? Myöskään 4-5-1 taktiikaa en hima peleissä ymmärrä. Eiköhän siel liigacupissa oon kentällä Mucha, Coleman, Yobo ja Yakubu, parhaiten onnistu pääsee sit vaihtopenkille Villaan vastaan ja ehkä säkällä vaihdosta kentälle, pois lukien Mucha.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kaksi peliä alla, 1 piste. Otteluista, joiden olin laskenut tuottavan 4-6 pistettä. Kaikki kunnia vastustajille, mutta totuus on, että me olemme olleet surkeita. Niin surkeita, että otteiden on konkreettisesti muututtava tai kauden saa paketoida (jälleen kerran!) hyvinkin nopeasti.

 

Ehkäpä hyvä kesä antoi vääriä signaaleja. Valioliiga on valioliiga, eikä virheitä anneta anteeksi. Kysykää Tim Howardilta, kysykää parivaljakolta Heitinga & Saha. Pieniä virheitä sinänsä, mutta suurin vaikutuksin.

 

Eihän tuon eilisenkään pelin olisi pitänyt tuohon ratketa. Everton hallitsi peliä sata-nolla, mutta jotenkin saamatonta on touhu kun hommaa pitäisi alkaa laittamaan halki poikki ja pinoon. Eilisestä jää mieleen huono tuomari, Cahillin kyseenalainenkin maali (ok: kai se on oikeus ja kohtuus, että maali tulee sitten noin kun selvä rankkari jää saamatta sokean tuomarin takia), Wolvesin halpa tasoitus (Beckfordin tilanne olisi voinut tuottaa saman tuloksen!) sekä Moyesin kyvyttömyys tuoda peliin voiton kannalta olennaisia muutoksia.

 

Hibbertiä ei kannata alkaa syyttelemään. Jätkällä on rajalliset resurssit, mutta pelaa vahvuuksillaan ja tekee nöyrästi duunia. Ei missään nimessä unelma, mutta ei se eilen(kään) Hibboon kaatunut. Osmanin heittäisin kyllä menestystä hakevasta Evertonista siilistä hattuun. Köykäisellä kääpiöllä ei vaan tehdä näissä karkeloissa mitään. Pienaar oli vaisu, samoin Bilya, joka ei tunnu löytävän sopivaa pelipaikkaa ja joka on laittanut kengät vääriin jalkoihin. Arteta pelasi kapteenin arvolle sopien hyvin, mutta se ei yksistään riitä...

 

Ei kai tässä auta kun uskoa parempaan. Tosin seuraavat kaksi peliä Aston Villaa ja Manua vastaan (liigassa) tuskin tuovat paljoakaan lisää pistesarakkeeseen.

 

En silti koskaan ikinä milloinkaan edes harkitsisi kääntymistä Pimeälle Puolelle. En edes leikilläni. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

10 vuorokautta aikaa Evertonin pelastamiselle

 

Taas on näköjään Hibbert poimittu täällä perussyntipukiksi paremman puutteessa. Mieshän pelasi yhtä huonoa kesoa lukuunottamatta hyvin. Kyllä se on Moyes, joka saa katsoa näiden kahden esityksen jälkeen peiliin.

Moyes se suurin pelle oli, eikä peli Hibboon kaatunut. Pelissä olisi kuitenkin ollut enemmän sisältöä, jos siellä oikealla laidalla olisi pelannut Coleman, joka olisi luultavasti hakenut enemmän keskitys- ja vetopaikkoja, eikä olisi möhlinyt niitä KOLMEA (laskin ihan itse :nono:) keksitystä, jotka Hibbo antoi.

 

Pienaar ja Osman kyllä eilisen perusteella joutaisivat 20 miljoonalla pilaamaan Tottenhamin ja tilalle terve hyökkääjä sekä yksi PUHDAS laituri, joita meillä ei ole yhtään.

 

Jos tilanne olisi paljon pahempi, voisi harkita Martin O'Neilliä Moyesin korvaajaksi. Hän osaisi ainakin kunnioittaa nuoria pelaajia (esim. Carew oli joskus sata kertaa huonompi kuin Vaughan, mutta nyt on joukkueen ykköshyökkääjä. Vaughan sen sijaan pääsee kentälle vain, jos Saha, Beckford, Yakubu ja Cahill ovat loukkaantuneita. Tosin nyt Vaughanin nostaminen eliittipelaajaksi voi olla jo liian myöhäistä, mutta nähtäväksi jää, miten käy "seuraavan Rooneyn" eli Baxterin, Colemanin, Anicheben, Rodwellin ja Gueyen kanssa).

 

Tietääkö muuten kukaan, kuinka ihmeessä Cityn sheikki suostui antamaan noin 10m Evertonille Bilyä varten tai mistä joskus 20 vuotta sitten lotossa puoli miljoonaa voittanut Bill Kenwright kaivoi rahat Fellainiin?

 

Siksi kysyn, kun mietin, että nyt niille rahoille olisi aikamoista käyttöä, jos Yakia, Yoboa, Osmania ja muita ihania kumppaneita ei kerran millään saa päästää menemään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Laitetaanpa nyt vaikka ranskalaisin viivoin jotain kommentteja yläpuolelle:

 

-Fellainin hankintaa edelsivät McFaddenin (tammikuussa) ja A.Johnsonin myynnit. Eiköhän niillä selity ainakin osa rahoituksesta. Paljon mielenkiintoisempi kysymys on millä rahoilla Yakubu ostettiin? (Bilya -kysymys oli toivon mukaan vitsi...)

 

-Vaughan on saanut mahdollisuuksia, mutta jokainen yritys on päätynyt loukkaantumiseen. Pystytkö nimeämään jonkun hyvän nuoren pelaajan, jolle Moyes ei ole antanut mahdollisuutta, mutta on myöhemmin menestynyt muualla? En minäkään.

 

-Eiköhän Moyes olisi hankkinut niitä laitapelaajia jos taktisiin suunnitelmiin laitahyökkääjien käyttö kuuluisi.

 

-Pienaarista ja Osmanista saa myymällä korkeintaan £10 miljoonaa jos on tuuria. Yak ja Yobo puolestaan varmasti myydään heti jos joku niistä suostuu jotain kohtuullista tarjoamaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Pystytkö nimeämään jonkun hyvän nuoren pelaajan, jolle Moyes ei ole antanut mahdollisuutta, mutta on myöhemmin menestynyt muualla? En minäkään.

 

 

Mulla on sellainen kutina, että Jutkiewiczista voi tulla vielä kohtuullinen pelimies. Se, ettei jäbä saanut mahkua Evertonissa, on toinen asia. Onhan noita muutama, mutta ei ne välttämättä Evertonia vahvistaisi (Danny Fox esim.).

Share this post


Link to post
Share on other sites

(Bilya -kysymys oli toivon mukaan vitsi...)

Hitto, unohdin koko Lescottin :wallbang:!

-Eiköhän Moyes olisi hankkinut niitä laitapelaajia jos taktisiin suunnitelmiin laitahyökkääjien käyttö kuuluisi.

Olen kyllä kuullut joskus mm. 19 valioliigajoukkueesta, joilla on pelaaja, jonka mieleipaikka on keskikentällä jommassa kummassa laidassa :rolleyes_ani:.

 

-Pienaarista ja Osmanista saa myymällä korkeintaan £10 miljoonaa jos on tuuria. Yak ja Yobo puolestaan varmasti myydään heti jos joku niistä suostuu jotain kohtuullista tarjoamaan.

Minusta pitäisi hyväksyä se tosiasia, ettei Yakista voi odottaa mitään kymmentä miljoonaa lähellekään. West Hamin kuusi miljoonaakin oli itselleni kuin lottovoitto, mutta ilmeisesti tappiolla myyminen ei tule Kenwrightille kertakaikkiaan kysymykseen, vaikka pelaajasta ei olisi mitään hyötyä seuralle (onkohan kukaan muuten keronut Jumalan siunausta kaikille toivottelevalle Kenwrightille, että ylpeys on syntiä :angel:?).

 

Ja Pienaarista: muistaakseni joskus itse laitoit tänne foorumille linkin, että Tottenham olisi valmis ostamaan Pienaarin 14 miljoonalla punnalla. Nyt on kyllä helppo kysyä, miksi Pienaaria ei silloin myyty. Tuskin miehen hinta nytkään alle kymmentä miljoonaa (= Donovanin, miehen joka pystyy pelaaman sekä laidalla etää kärjessä hinta) olisi.

 

Jos nyt ei kuitenkaan mitään ihmeellistä siirtomarkkinoilla sopimus ym. jupakoiden vuoksi tapahdu, pitäisi ainakin Anichebea ja Colemania peluuttaa. Myös Vaughania, Baxteriä tai Gueyetä kannattaisi kokeilla, kun ei tuo hyökkäyspeli paljoa huonommaksi voi mennä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on sellainen kutina, että Jutkiewiczista voi tulla vielä kohtuullinen pelimies. Se, ettei jäbä saanut mahkua Evertonissa, on toinen asia. Onhan noita muutama, mutta ei ne välttämättä Evertonia vahvistaisi (Danny Fox esim.).

Danny Fox on tosiaan ihan lupaava kaveri ainakin Championship -tasolla. Muistaakseni kärsi paljon loukkaantumisista Everton -vuosinaan eikä päässyt sen takia Gary Naysmithin dominointia häiritsemään. Pelaa muistaakseni Burnleyssä tällä hetkellä..?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hitto, unohdin koko Lescottin :wallbang:!

 

Ja Pienaarista: muistaakseni joskus itse laitoit tänne foorumille linkin, että Tottenham olisi valmis ostamaan Pienaarin 14 miljoonalla punnalla. Nyt on kyllä helppo kysyä, miksi Pienaaria ei silloin myyty. Tuskin miehen hinta nytkään alle kymmentä miljoonaa (= Donovanin, miehen joka pystyy pelaaman sekä laidalla etää kärjessä hinta) olisi.

 

Jos nyt ei kuitenkaan mitään ihmeellistä siirtomarkkinoilla sopimus ym. jupakoiden vuoksi tapahdu, pitäisi ainakin Anichebea ja Colemania peluuttaa. Myös Vaughania, Baxteriä tai Gueyetä kannattaisi kokeilla, kun ei tuo hyökkäyspeli paljoa huonommaksi voi mennä.

Se Pienaarin 14 miljoonan punnan siirtohuhu oli joku Daily Mailin tarina, joista on 99% muutenkin täyttä sontaa. Ainoa asia, mitä olen Pienaarin siirrosta täällä kommentoinut, on se etten usko miehestä todellakaan saatavan mitään yli 10 miljoonaa puntaa keneltäkään. Tarkkaa taloutta pitävä Spurs ei varmasti tarjoa tuollaista summaa viimeistä sopimuskauttaan aloittavasta pelaajasta, jonka saavat ensi kesänä halutessaan bosmanilla. Pienaar ei mahtuisi Spursilla edes avaukseen vaan rotaatiopelaajaksi menisi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eipä tullut lauantain peliä nähtyä mutta eipä tuo kommenttien perusteella ilmeisen hyvin mennyt.

Maalit pelistä tuli tossa juuri katseltua,meidän maali oli aika tyypillinen Cahill maali ja Wolvesin tasoitus oli puolustukselta taas samannäköistä kun viime kauden alussakin,peruutetaan melkein maalivahdin syliin eikä sitten saada syöttöä poikki josta vastustaja tekee helpon maalin.

Odotettu alku Evertonilta kaudelle.

Nyt sitten Cupin pelistä avausvoitto ja nuoria kentälle. Toivottavasti Villan peli meni sekaisin Newcastle rökäletappiosta ja lauantaina sitten otetaan myös voitto liigassa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×