Jump to content
Sign in to follow this  
Van Mane

Lukas Hradecky

Recommended Posts

Pikkuhuuhkajien ja tanskalaisen Esbergin maalivahti Lukas Hradecky on herättänyt hyvillä esityksillään Valioliigan jättiläisen eli Manchester Unitedin.

 

"20-vuotias Hradecky oli ManU:n testattavana reilu viikko sitten ja tämän jälkeen seuran manageri Alex Ferguson lähetti The Daily Mailin mukaan tarkkailijansa seuraamaan Suomen ja Espanjan välistä alle 21-vuotiaiden EM-karsintaottelua.

 

Suomi tasasi pisteet muun muassa Hradeckyn loisto-otteiden ansiosta tähtiä vilisevän Espanjan kanssa maalein 1-1.

 

Manchester United etsii korvaajaa Tom Heatonille, jonka se päästi viime kauden päätteeksi Cardiff Cityyn."

 

Lähde: http://www.mtv3.fi/urheilu/futis/uutiset.shtml/arkistot/futis/2010/08/1171564

Share this post


Link to post
Share on other sites

En tiedä moneltako on mennyt ohitse Lukas Hradeckyn valinta vuoden 2013 parhaaksi Tanskassa pelaavaksi maalivahdiksi.

 

Itse olen seurannut Hradeckyn otteita lähinnä Brøndby IF:n YouTube-kanavalta, kun ei ole noihin Tanskan Superligan otteluihin pahemmin streameja löytynyt. Hradeckyllahan on Superligassa tälläkin kaudella eniten nollapelejä, kun niitä on kasaantunut kahdeksan kappaletta ja suomalaismaalivahti on pelannut kaikki pelit. Maininnan arvoista on myös, että pääsi kantamaan kapteeninnauhaa syksyllä muun kapteeniston ollessa poissa kentältä. Hienoa, että arvostusta löytyy joukkueessa.

 

Tällä hetkellähän Hradecky seuroineen on 19 ottelun jälkeen Superligassa neljännellä sijalla sarjataulukon kuuden parhaan (sarjassa 12 joukkuetta) asettuessa näin:

1. FC Midtjylland: 36

2. Aalborg BK: 33

3. FC København: 31

4. Brøndby IF: 26

5. Odense Boldklub: 25

6. Randers: 24

 

Eli tiukkaa kilpailua käydään neljästä ensimmäisestä sijasta. Kaksi ensimmäistähän menevät Mestareiden liigan karsintakierroksille, kun taas kolmas ja neljäs taitavat mennä suoraan Eurooppaliigaan ellen ole tajunnut väärin. Uskon Hradeckyn todennäköisesti pelaavan ensi kaudella vähintään Eurooppaliigaa, sillä onhan Brøndby IF paperilla nyt hieman eri luokkaa kuin moni muu noista seuroista. Mestaruus ratkaistaan näillä näkymin FC Københavnin ja FC Midtjyllandin välillä.

 

Mahdollistahan on myös, että vasta 24-vuotias Lukas Hradecky nähtäisiin yllättävänkin pian vartioimassa maalia kovemmassakin sarjassa. Tällä hetkellä Lukas on varmaankin sitoutunut joukkueeseensa, sillä jätti Esbjerg fB:n ja Eurooppaliigan tältä kaudelta sivuun, koska sai mahdollisuuden pelata toisessa Tanskan menestyneimmistä seuroista. Ehkä kuitenkin parin kauden päästä siirto esimerkiksi Valioliigaan tai Bundesliigaan voisi tulla ajankohtaiseksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lukas pelasi kauden 10. nollapelinsä, kun Brøndby IF kaatoi kotonaan lukemin 1-0 Hradeckyn entisen seuran Esbjerg fB:n. Muutama loistava torjunta otteluun mahtui ja yksi torjuttu rangaistuspotkukin.

 

Jos vastaavat otteet jatkuu, niin helposti matka jatkuu johonkin joukkueeseen joko Englannin, Ranskan, Saksan, Italian tai Espanjan pääsarjasta. Ei pitäisi olla myöskään minkäänlainen kysymys, että kuka löytyy Huuhkajien maalitolppien välistä, kun Niki Mäenpää näyttää jäävän ensi kaudeksikin Eerste Divisieen.

 

 

(1:40 eteenpäin)

 

Tanskan Superligassa Brøndby IF on pysynyt hyvin mukana tahdissa ja mahdollisuudet ensi kauden peleistä Euroopassa. Tilannehan näyttää seuraavalta, kun otetaan sarjan kärkipuolisko eli kuusi ensimmäistä joukkuetta kahdestatoista:

 

1. Aalborg BK: 46 (25 played)

2. FC Midtjylland: 45 (25 played)

3. FC København: 39 (25 played)

4. Brøndby IF: 39 (25 played)

5. Esbjerg fB: 33 (25 played)

6. FC Nordsjælland: 32 (24 played)

 

Siis viides ja kuudes seura ovat vaihtuneet tuosta viime katsauksesta. Kärkikaksikosta Aalborg BK on noussut FC Midtjyllandin edelle ja johtaa pisteellä. Hradeckyn Brøndby IF löytyy maalieron (goal difference +6) puolesta samoissa pisteissä olevan FC Københavnin (goal difference +11) alapuolelta. Eroa kärkijoukkueeseen siis näin ollen 7 pistettä ja toiseen sijaan 6. Kauttahan on jäljellä vielä kahdeksan kierrosta eli paljon voi tapahtua.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×