Jump to content
Sign in to follow this  
Royfish

Huuhkajat EM-karsinta 2012

Recommended Posts

Joo, totah, niin.... Suomi kaatu ihan saappaat jalassa isommalleen. Ei 2-0 ole häpee hävitä MOLDOVALLE! Vastassa oli kuitenkin kokenu kehäkettu, viel omalla Chicinau-areenallaan, kiehuvassa hornan kattilassa. Sinne on aikasemmin kellistettu isompiakin futismaita, Hollantiki sai lähtee vaan tasuripiste taskussa takas Damiin... Ohan Moldovas kovia jätkiä, pelaavat Ukrainan ja Venäjän sarjoissa. Tosiaan ku Suomen huuhkajat koostukin lähinnä ykkösessä ja kakkosessa pelaavista nuorukaisista. Taiskos siel yks peluri olla Ruotsin ettanis käyny try-outilla?

Et ihan kelpoesitys! Viel ku kenttä oli savinen ja huonos kunnossa, pallokaan ei perkele pyöriny meille. Vai kehtaako joku olla eri mieltä??

 

Siis toisin sanoen nää EM-karkelot varmuudella ohi, ennen ku alkovatkaan, ja yks futishistorian noloimmista farsseista!! Ei auta mikään selitys, ei.... . Ei tähän voi sanoo mitään! Vituttaa äärimmäisen suunnattomasti, hävettää ja sietääki hävetä!! :sob:

Ainoastaan alkoholi auttaa nyt tähän! Johonki tää on pakko purkaa.... Pää pystyssä tiistaina Hollantiin, mitäh? Vaik kuin ois ni, saatana ei, tää ooli noloa!! Hyvää yötä!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pistetääs tällekin puolelle:

Ankeaahan tämä muttei mitenkään odottamatonta. Jo alku oli ihan karseeta: ekaan puoleentoista minsaan ensin Hyypiä jättää miehensä vapaaksi ja heti perään lahjottaa rankkarirajalla pallon vastustajalle. Ulosajo ihan oikeen, jos ei olisi nostanut vasenta kättään niin olisi ehkä päässyt keltasella. Mutta olipas kankee, just niinkun vanhukset pakkaa kauden alussa oleen. Jos tästä nyt tuli kahden ottelun panna, niin se pelaa tänä syksynä enää San Marinoa vastaan ja kyssäri kuuluu, vaivautuuko? Ja toinen kyssäri, kannattaako vaivata?

 

Litti alotti suorastaan surkeesti, mutta paransi heti perään oikeen kunnolla ja jakeli tuttuja yhden kosketuksen syöttöjään lopun puoliaikaa. Oli taas kerran selkeesti jengin paras ekalla jaksolla. Oli kuitenkin selvästi ihmeissään Losan liikkumisesta - se kun souti just niillä paikoilla missä Litin piti.

 

Losalta laskin EKAN 25 MINSAN AIKANA kolme älytöntä yksinkuljetusta ja kolme erilaista hienoa kikkaa jotka kaikki 6 (KUUSI!) kappaletta päätyivät siihen että pallo oli moldovalaisilla. Kahdenkymmenenviiden minsan aikana! Onko ihme ettei peli näyttänyt sujuvan? Siihen vielä päälle että se sotki omalla touhuilullaan myös muiden pelaamisen. Tokalla jaksolla Losa oli mies paikallaan paitsi että vitutti se kaatuilu. Summana: se mies on sellanen että sen touhujen ansiosta pallo voi olla kummassa maalissa tahansa. Ratkaisija isolla ärrällä... mutta ehdottomasti maajoukkuepaikan arvoinen summana.

 

Hämäläinen oli hyvä. Fredriksson ei suorastaan huono muttei kyllä tehnyt yhtään huippupelastustakaan.

 

Porokaraa en nähnyt ollenkaan, toppareina pelasivat keskikenttämiehet ja laitapakkeina topparit. Tämä oli lauma, ei joukkue. Saapas nähdä tiistaita, yleensähän tällaisten kuritusten jälkeen ollaan ryhdistäydytty. Ei vaan auta edes tasuriin asti joten se on pyöree nolla tän tuplamaaottelun jälkeen.

 

Ja hei ihan loppuun: Mursun maajoukkue ei tiputtanut kertaakaan yhtään pinnaa näille kääpiöille. Ei kertaakaan. Kellekään. Ne voitti jokaisen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo, vaikka itekin oon joskus Mursua mollannu, ni sen aikaan tosiaan vietiin Azereita yms aina 3- tai 4-0. Nyttemmin melkein toisin päin... Azereilleki on hävitty. Mut en mä tässäkään nyt Baxteria lähtis erottamaan. Onkohan se vaan perkele nyt niin, et Moldova ja muut saavuttaa Suomea? Ja Suomi ei ainakaan nyt oo menny viime vuosina eteen päin alkuunkaan... Päinvastoin! Ja sanottakoon tälläkin puolella, et tuskinpa kukaan voi olla eri mieltä siitä, etteikö Moldova ois voittonsa ansainnu? Ne maalit oli viel komeita! Hurajei numajei Tiraspol Sheriff!! Saiskohan jostain moldovalaista luumuviinaa tai punkkua ees?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja hei ihan loppuun: Mursun maajoukkue ei tiputtanut kertaakaan yhtään pinnaa näille kääpiöille. Ei kertaakaan. Kellekään. Ne voitti jokaisen.

No mutta toisaalta silloin oli tää kultainen sukupolvi parhaimmillaan, ei se pelkästään Mursun hyvyyttä ollut, että silloin pärjättiin noille...Pelattiin isojakin futismaita vastaan loistavaa futista muutaman kerran silloin, mutta se aika on nyt takana ja nyt voisi oikeasti alkaa se sukupolven vaihdos. Nyt tuntuu, että tiistaina tulee semmoinen 3-0, 4-0 tai 5-0 selkäsauna vähintään. Mutta toisaalta Suomihan on parhaimmillaan aina, kun se ei ajattele olevansa ennakkosuosikki.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo olihan se, kultanen. Vai oliko, kun muistelee tarkemmin niitä pelureita? Ja jos oli, niin riivatun kapea rinki jokatapauksessa jonka pärjäämisen lisäksi rampautti pahat loukkaantumiset. Mursusta sen verran että kun ajattelee näitä viimeisiä koutseja Möller Nielsen - Mursu - Hodari - Baxter niin ne on menneet hassusti puolustus-hyökkäys-puolustus-hyökkäys, ja ainoa näistä joka on saanut jengin pelaamaan tasapainoisesti ja formussa niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaan on yllätysyllätys Mursu. Ja tossa on sentään mukana EM-kullan voittanut koutsi ja Fulhamin Eurofinaaliin vienyt pappa myös. Ei huonommin, eihän?

 

Ja sitten tää Baxter ja sen peluutukset: kuinka moni Moldovaa vastaan joutui pelaamaan itellensä oudolla paikalla? Losakin sanoi ekasta jaksosta että vissiin viis vuotta sitten ovat viimeksi Litin kanssa vetäneet tolla asetelmalla. Miten se voisi yhtäkkiä tosta noin toimia, kun puhutaan saman paikan pelaajista ja ratkasusyöttöjen antajista?

 

Mutta aika onttoa rypistelyähän tämä, siihen asti kunnes saadaan tuli pelureiden silmiin. Ja sekin on vähän sama kuin kaikessa muussakin, sitä pitää opetella hiljakseen ja pienestä pitäen. Ei se yhtäkkiä maaotteluihin tule, jos hemmot on tottuneet vetelemään hiukan arasti ja puolilla valoilla koko ikänsä. Ensin junnareissa ja sitten liigassa jossa sielläkään "ei ole oikeen fiilistä kun ei ole katsojia".

 

Vittu, sotureita joita pelätään ja joita vastaan pelaamista vihataan!

 

Mä henk koht ottasin tiistaina miljoona kertaa mieluummin vastaan vaikka 0-6:n muutamalla veripäätappelulla, parilla punasella ja puolella tusinaa keltasia kun jonkun sisäsiistin, ujon ja hollantilaisille helpon tuutilullaan ja 0-2:n. Sellasen jonka jälkeen vastustaja onnittelee meitä hyvästä pelistä. Mieluummin semmonen esitys jonka jälkeen kukaan ei kättele ketään!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Molemmissa näkökulmissa on pointtinsa, solidaarinen kannanotto... Sillon tosiaan tää kultanen sukupolvi, jos nyt ihan kultasesta voi puhua, mut kumminkin, oli tosiaan jopa 10 vuotta nuorempaa. Ja toisaalta jo Möller-nielsenin aikaan esim Norja ja Kreikka kellistettiin 4-0, jos ei täysin heitä muisti härän peppua? Toisaalta, onkos sillä mitään merkitystä kuitenkaan eiliseen...? Oi, niitä aikoja, ku Azer sentään voitettiin 2-1:superhappy:

 

No, mutta tiistain peliin. Het sillään tuntuis luontevalta tosiaan piirtää tulosvetolappuun Oranjelle rumatkin voittolukemat, mutta... Kuten taas sanottu, Suomi on näitä selkeesti isompiaan vastaan pelannu aina paremmin. Kyllähän Oranjet ton vie, 2-0 tai jotain, ellei Suomi saa jollain konstilla nopeeta 0-1 maalia, ja sillä pystys ainaki vähäks aikaa sokeeramaan... No se selviää myöhemmin. Ja tämänki asia jo tuolla toisella osastolla sanoin, eli kyllä, se sukupuolen ja polvenkin vaihdos ehkä olis jo paikallaan!! Se siis on paikallaan!! Mielellään alkaen tiistaista. Kasper Hämäläinen ja muut vaan avaukseen! Ei sitä muuten koskaan opi!

 

Vielä loppuun Otto Fredrikssonin kommentti txt-tv:ssa: ehkä hieman lepsuiltiin ??? siis ehkä hieman?? Mitähän se ois ollu jos oikeen tosissaan ois munittu??:dielaughing:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos vanhoja muistellaan, niin Kuuselan aikaan oltiin pinnan pääsyt Meksikon MM-kisoista... oi niitä aikoja. Oli h-tin hengetön esitys koko porukalta (no Hämäläinen tsemppas hyvin), eka paha veto vastustajan maalia kohti tulee 91 min, jonka Väyrynen veti hyvästä paikasta ohi. Missä olivat Suomen hyökkääjät. Hollannilta tulee nekuun 3-0, 4-0. Toivo laitettava nuoriin, alle 21-vuotiaat aloittivat karsintansa hyvim.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pistetään nyt tämäkin molempiin säikeisiin:

 

Toi asenne:

Viimesten vuosien aikana on päässyt pahasti se wanha Hakkaa Päälle -asenne hiipumaan. Onko yhteensattumaa, että se on hiipunut hiljalleen sinä aikana kun pelureita on päässyt Eurooppaan ja telsusta pakkaa huippufudista?

 

Eurooppa on niin paljon arkipäiväsempää kuin ennen, silloin kun mestari ja cup-voittaja pääsivät pelaamaan yleensä yhden vieraspelin Euroopassa ja sen lisäksi oli käytännössä vaan A-maajoukkuepelit päälle, junnumaajoukkuejutskathan ei olleet missään prosessoidussa formussa. Telsusta näytettiin käytännössä Eurofinaalit plus joitain satunnaisia maaotteluita ja ehkä joku puolisen tusinaa brittiliigamatsia per kausi.

 

Olisiko niin, että silloin jokainen Euroopassa pelattu matsi oli pelureille mallia "kerran elämässä"? Olisiko myös niin, ettei pelureilla ollut sisäistettynä vastustajien ylivoimasuus kun ei oltu katseltu niitä telsusta joka viikko? Pelit oli ainutkertasia ja niihin ei lähdetty etukäteen täysin lyötyinä.

 

Tämä tuli mieleen, kun mietin omia pelejä tältä kaudelta. Alkukaudella vastustajat tuli ihan normisti päälle ja matsit oli tasasia. Sitten käytiin nappaamassa ikämiesten hopeat SM-turnauksessa ja johan on ollut ero. Ne, jotka ovat olleet samalla tasolla meidän kanssa ovat tulleet ihan sikatsempillä vastaan ja pärjänneet sillä paremmin kuin keväällä, ja ne jotka ovat heikompia ovat valuneet alusta alkaen melkeen omalle rankkualueelle puolustamaan ja antaneet meille helpon voiton. Nytkin viikolla oli aika hupaisaa, kun meidän 5-2 voiton jälkeen vastustajat oli yhtä Hangon keksiä ja taputtelivat toisiaan hartioille että olipas loistava peli, näin hurjaa vastustajaa vastaan :)

 

Mutta, se pelaamisen raivo pitää kyllä myös opetella pienestä pitäen ja sitä raivoa en ole nähnyt moniin moniin vuosiin. En junnupeleissä enkä miesten. Mä sanon yhden sanan ja se on Pullamössö.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Veikkausliigasta kolme jätkää avauksessa, koska viimeksi ? Kertooko tämä enemmän veikkausliigasta vai

maajoukkueesta ? TPS:n jätkä ainoona hyökkääjänä tokajaksolla, mitä voi odottaa ? Toisin, kuin Lasse, mun

mielestä Litti oli heikko myös ekan jakson lopussa. Normaali Litti peittää paljon myös puolustussuuntaa syöttö-

linjoja, nyt ei. Normi Litti panee syötöt 80% omille, nyt ei. Normi Litti ei ikinä epäonnistu 10m syötöissä, kun

vastustajaa ei ole välissä, nyt joo. Normi Littiä ei enään ole.

 

Englanti oli loistava !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jep, aasinsilta vähän toiseen juttuun, eli Englanti vei 4-0! Niinhän se loisti MM-karsinnoissakin, mut sit ihan totuuden hetken koittaessa hyyty totaalisesti? Tietysti myös vastus kovenee, karsinnoista kisoihin. Mutta äkkiseltään jos vertaa nyt pe vastusta, Bulgaria, viime kesän vastuksiin, ni samaa tasoa. Siis Slovenia, Algeria, no USA nyt vähän kovemp? Et mikähän ihmeen "Suomi-ilmiö" siinäkin? Perkele...

 

En tota peliä nähny, muuta ku tuloksen, ja eihän se tosiaan huono voi olla, 4-0. Oliks Berbatov Bulgarialla?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Litti on niin outo: mä olen liputtanut sen mielessäni eläkkeelle jo niin monet vuodet että mä en sano enää siitä ja sen avauksessa olemisesta juurikaan mitään - ennen vieraspeliä Walesia vastaankin olin että nonni, mutta miten siellä kävikään. Sen harjotteluinto ja itsekuri on niin huikea etten tiedä vaikka vetäisi vielä viiskymppisenä :) Mutta jos faktana ajattelee niin en mäkään sitä enää avauksessa näe. Vikalla puolella tunnilla tai vartilla sen sijaan oikeenkin hyvin, kun vastus on jo vähän hapoilla ja tarvitaan peliin uutta rytmitystä. Se pistää edelleen palloa liikkeelle niin kuin ei kukaan, ja jos siihen rinnalle vaihtaa yhden kärjen tuoreempaan niin voisihan se olla aika huikee täsmäase. Ja sitten se pelaa huomenna koko matsin ja syöttää Oranjet nurin...

 

Baxterin suhteen alkaa kyllä usko hiljalleen hiipumaan. Tuo Moldova nyt oli vaan yksi matsi, mutta pitäisihän tolle mullilaumalle jokin tolkullinen pelitapa saada, ja aika monta matsia se on sitä tapaa jo luonut. Tietty, niillä pelureilla mennään jotka parhaita on, ja jos eivät ole riittävän hyviä niin minkäs siinä koutsi tekee. Mutta kuitenkin, onko se ihan pakko peluuttaa melkeen puolta jengiä itselleen vierailla pelipaikoilla? Ja vaihtaa jostain ainakin tulokseltaan onnistuneesta Belgi-pelistä niin monta peluria?

 

Ja joo, Jone, en tota ollut hahmottanutkaan mutta kais sitten: VEIKKAUSLIIGA RULES!!! Sieltä löytyy pelureita jotka melkeen pärjää moldovalaisille. Voi ja heh mutta ihan en pysty tohon hymiötä laittaan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Suomalaisen jalkapallon nykytasoa kuvaa, että Hollanti oli nostanut karsintapeliin meitä vastaan jonkun ilmeisesti naismaajoukkueen normaalirinkiin kuuluvan pelaajan. Vasempana pakkina nimittäin näkyy pelaavan joku Anita :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Huolimatta Reiskan kommenteista pelin jälkeen oli eilen kohtuullinen ilta. Pidän paljon Reinistä studiossa, koska

hänellä on omat vahvat mielipiteet. Olen vain osittain hänen kanssaan samaa mieltä siitä, että Suomen olisi pitänyt

toka jaksolla hyökätä huomattavasti enemmän. Lähtökohta mun mielestä oli, että jollei mene yhtään omiin, niin

on mahdollista saada jotain. Yhtään ei mennyt omiin, mutta luu jäi käteen. En oikein ymmärrä, että tekeekö se, että

omiin olisi ropissut pari lisää, tappiosta jotenkin kunniakkaaman ? Väykkä oli loistava ja olen Muurisen kanssa samoilla

linjoilla, että Litti ja Sami (+Johansson) pitää kylmästi heivata pois. Tosin en ikinä usko, että Muurinen olisi antanut

tuollaista lausuntoa vaan sopulit on saanut irrotettua taas lauseen sieltä ja toisen täältä.

 

Samaan aikaan katsoin streaminä Englannin matsia ja on se vakuuttavaa menoa. Ei nyt mikään nappipeli, mutta

varma voitto !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jepu, eli nähään laivalla! Ollaan yhen hytillisen kans sinne tulos! Ja sit vedetään!! ;)

 

ps. ooks Redi pelaamas niitä svedujen suppoja vastaan? Mun yks kaveri on, eli sitä peliä ekaks kattoon ja sit Råsundalle! Toivotaan hyvää säätä!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moit!

ps. ooks Redi pelaamas niitä svedujen suppoja vastaan?

Mun yks kaveri on, eli sitä peliä ekaks kattoon ja sit Råsundalle! Toivotaan hyvää säätä!

*

Otanpa pelisukat varmuudex mukaan niin on hyvä "hiihdellä" laivallakin!

Nähdähä ja natitaan muutamat jo mennessä, tulles voi olla sukat solmus...

Share this post


Link to post
Share on other sites

laitetaanpa tännekin, kun oli niin "jännä" vääntö Marinoa vastaan.... Huh, huh, noloin peli aikoihin! Aikas tehotonta, ja tuomari täysin kuutamolla! Mitäs sanoo asiantuntijat? Sehän oli selkeetä selkeempi pilkun paikka? Tuleepa mieleen se edellinen lahjontapeli Liechteniä vastaan..... Sillonhan oli tuomari lahjottu, siltä se vaikutti nytkin?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Todella, 5-0, ei jätä juuri selityksille sijaa.... Saapahan nyt sitten Ruåtsalaismedia laittaa sen tutin leijonan, tai huuhkajan nokkaan, ihan luvan kanssa! Nolo, nolompi, huuhkajat....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Väliajalla esittelivät niiitä Ruotsin jalkapallo kouluja. Suomessa vois vaihtaa oppiaineista Ruotsin kielen jalkapalloksi joka koulussa ja kieltää salibandyn lailla :) Eiköhän sitten joku slatani kasvas tännekkin....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei tuu Zlatania, eikä Bahramiakaan jos/kun persut pääsee hallitukseen nyt ja Halla-aho maahanmuuttoministeriks!! ;)

Pelkkiä Pasasia, ei ne jaksa futailla, ku pakon edestä treeneissä, kerran viikossa, sinnekin vaan jos saa isiltä autokyydin....

 

Zlatanhan ei suinkaan ole Vaxjölaista tahi Sundsvallilaista sukujuurta, kuin ei varmaan Bahramikaan, ja olihan siellä se Toivonenkin! Perkeles, sehän on meidän mies!! Toivosen Olli, suoraan Kyyjärveltä!! ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Se kasvaako Suomeen Zlataneita on hallituksen muodostelusta kiinni! Kattokaas, jos nyt sitte kuitenki esim. Halla-aho pääsee maahanmuuttoministeriks, tulee enemmän Pasasia... :superhappy:

 

Eihän se Zlatan, eikä Bahramikaan ole juurikaan Skånelaista tahi Sundsvallilaista sukujuurta... Entäs Toivonen?? Meidän mies! Toivosen Olli, suoraan Sevettijärveltä!! :superhappy:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Noh, Svedut pääsee nyt fudisjengissään ulosmittaamaan postiivisella tavalla Ruotsiin tullutta maahanmuuttoaaltoa, kun ovat saaneet sen kautta nämä lahjakkuudet pelaajistoonsa perussvenskien oheen. Ja tuskin se "lahjakkuusvirta" on kuivumassa, sillä eiköhän maahanmuuttajataustaiset lapset / nuoret fudiksen valitse lajikseen ensisijaisesti edelleenkin, heidän kulttuureissaan tuskin mikään homokyykkä tai lätkä merkkaa yhtään mitään.

Ja Olan isähän oli Rixun miehiä, olikohan niitä kuuluisa esi-Panttereita vai mikäs se kisujengi siellä onkaan :thumbsup1:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Katos, perkele, oikeesti siis meidän kylän miehiä, jos se Rixusta! Se jengi on tää Hyyenan edustama HC Pantterit, jota vissiin tarkotit? Ne reenaa tosissaan, itsehän pelaan ikärihöntsää... ;) Siis vapise Redman ja Tervakosken Pato, me ollaan fuusioiduttu FC Hämeenlinnan kans, saatte heinäkuun matsissa kylymää kyytiä! Tai sitten ei..... Mutta olut on ainaki jälkipeleis kylymää! :smile_ani:

 

Juu, tuohon ítse asiaan vielä, niin tosiaan tuo maailman suurin/yks suurimmista, eli kuningas potkupallo lienee luonnollisin valinta näille mamuille. Ruotsissahan on näitä syrianskoja aivan hitosti. FC Syrianska pelaa nyt allsvenskanissa, Assyriska ykkösessä, ja alemmissa divareissa on joka kylällä joku Jönköpings syrianska Atletico :smile_ani:

 

Ja ohan muuten meilläkin jo kohta fifty/sixty, Hetemajt, Kuqit, Eremenkot.... Mutta miks nää ei meillä loista???? Tai loistaa miten loistaa......

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

×