Jump to content
Sign in to follow this  
Royfish

FiFa-ranking

Recommended Posts

Niin, hienosti sijalla 86... Ei tuo näky kyllä silmiä hivele, Moldovakin löytyy ylempää. Unkari sijalla 44, joten eihän sitä huonommalle hävitty lainkaan!

 

Olikos se missio palloliitolla olla 10 parhaan joukossa mihinkä mennessä? Tie on pitkä! Tosin se tais olla Euroopan 10 parhaan joukossa, tässä listallahan on koko maailma.

22 sijaa tultu alas päin, ei tosiaan hyvin mene. Ei se entinenkään sijoitus hurjan korkeella ollu.....

 

Ite näkisin realistiset mahdollisuudet olla tuossa 30 - 40 maan joukossa, jos hyvin onnistuis?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei välttämättä ihan niinkään korkealla. Siinä ~40 paikkeilla tuntuu olevan se maksimi. Tietenkin mikä ettei korkeammalle mikäli alkaa tulemaan parempia yksilöitä ja löytyy semmonen valmentaja. Sitä päivää odotellessa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Suomi oli Hodgsonin aikana parhaimmillaan sijalla 33 rankingeissa, joten jos Suomi pystyisi pelaamaan

useammat karsinnat suunnilleen samalla tavalla, niin sijoitus olisi reilusti 30:n paremmalla puolella.

 

Tuo Fifa-ranking on kuitenkin absoluuttisen tason mittaamiseen varsin huono väiline,

varsinkin mitä lähemmäs kärkeä mennään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuli taas mieleen, kun tuolla pimeestä neljältä iltapäivällä himaan könysin: joku voisi joskus tehdä vähän tutkivaa journalismia ja tsekata, millä tasolla muualla maailmalla pelataan siellä, missä on yhtä pimeetä ja yhtä kylmää kun ihan eteläisimmän Suomen ulkopuolella. Pk-seudun ja Turun seuduthan on ihan omansa, lämpöä riittää ulkona pelaamiseen suht jees paitsi jos on kunnon talvet, sellaset kun pari viimistä (no joo, eikä tarvi olla edes niinkään paha talvi siihen ettei pelaamaan tai höntsäämään pysty). Mutta vaikka olisi lämpönen talvi niinkuin nyt saattaa olla, niin liian pimeetä on joka tapauksessa täälläkin pohjoisemmasta puhumattakaan - ja sillä pohjoisemmalla mä meinaan jo niinkin etelää kuin Tampere esmes.

 

Meinaan, vaikka olsi mitkä hallit niin siihen todelliseen tasoon tarvitaan että pojat pääsee höntsäilemään. Ja siihen ei se normi 2-3 hallivuoroa viikossa riitä mihinkään.

 

Tai no, eipä siihen hirveän paljon journalismia tarvita kun tsekkaa maapallon: Ruotsin voi laskea vek, kun niiden jalkapallon painopiste on Suomea etelämpänä. Norjassakin sama juttu vaikka siellä nyt Trondheim on kyllä joten ehkä joo sitten ne voidaan laskea mukaan. Muuten mitäs on: Kanada muttei pohjoisella pallonpuoliskolla muita. Entäs eteläisellä? Ei edes Uusi-Seelanti.

 

Latvia joo, Slovenia joo, Kreikka joo ja vaikka mitä mut niissäkin pikkumaissa sentään pojat voi lähteä kotiovelta pallon kanssa pompotteleen läpi vuoden.

 

Pahalta takamatkalta me tullaan aina lähteen muihin maihin verrattuna - mikä ei tiettykään tarkota etteikö mekin voida välillä kisoihin päästä, ja ihan vaikka MM-kisoihinkin. Ehkä jotain sijaa 30 voidaan pitää tavoitteena mutta edes 20 sakkiin? Öh, nope.

 

Niinhän se Möller Nielsenkin sanoi kun Suomesta lähti ettei täällä ole mitään muuta estettä menestykseen kuin talvi. Ja se hemmo sentään tietää sekä pohjoisen maan jalkapallosta ja mestarien koutsaamisesta aika helkutan paljon.

 

Mikäs tässä sitte oli se punanen lanka: Vittu AHISTAA!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×