Jump to content
Il Capitano

Alex Del Piero

Recommended Posts

Jos jollekkin pelaajalle täytyy tehdä oma thread niin Del Pierolle :smile_ani:

 

Mutta sitten asiaan, mahtava kapteenimme täyttää tänään 36v - Onnea siis Alexille siitä :partyhat:.

 

Vaikka vuodet vierii ja ikä kertyy löytyy Del Piero silti Juven tärkeimpien pelaajien joukosta. Mistä se kertoo, Juven ikääntyvästä pelaajapolitiikasta vai. Ei vaan Del Pieron lähes ainutlaatuisesta ammatimaisuudesta ja pelitaidoista. Voisi sanoa että maailmassa ei ole yhtään Del Pieron oloista tai ehkäpä "tasoista" persoonaa ja pelitaidoiltakin hän on yhä eliittiä. Tämä on Kapteenin 18 kausi Juvessa ja toivottavasti ei viimeinen :proud:

 

Onnea siis vielä kerran Alessandro Del Piero :star:

 

[video=youtube;C-Svt_A1CDE]

 

tässä vähän vanhempaa Del Piero kamaa...ja tässä vähän tuoreempaa

 

[video=youtube;cFZAYjq0Wk8]

[video=youtube;pKciBztBfvw]http://www.youtube.com/watch?v=pKciBztBfvw

[video=youtube;aSwtrE9W_RA]http://www.youtube.com/watch?v=aSwtrE9W_RA

Share this post


Link to post
Share on other sites

Buon compleanno Capitano!

 

Hieno pelaaja, hieno kapteeni, hieno ihminen!

 

On uskomatonta ajatella, että kaveri on ollut jo vuodesta 1993 ammattikentillä. Del Pierolla ei ole koskaan ollut mitään suurempaa aallonpohjaa urassaan, vaikka vakava loukkaantuminen tietenkin laittoi kaiken seis hetkeksi. Tietynlainen alamäki vuosina 2005-2006 Capellon aikanakin oli vain näennäistä. Del Piero oli paljon vaihdossa, mutta maaleja tuli 20 kaudessa.

 

Tämä kausihan on ollut puolestaa ihan ihmeellinen. Del Piero on pelannut jokaisessa Juven pelissä ja on selkeästi ollut se mies kentällä joka on tuonut presenssillään jotain extraa joukkueen peliin. Ei aina maalin muodossa, mutta aina sitä yllätyksellisyyttä ja briljanssia mitä ei peruspelaajilta löydy.

 

Hieno mies kentän puolella ja pukukopissakin. Tuntuu kuin hän olisi syntynyt uudelleen Del Nerin aikaan. Vähän kuin Del Pieron olemus liittyisi koko joukkueen ilmeeseen, ja toisin päin. Milan-pelissä, kun hänet otettiin vaihtoon, oli ilme ihan erilainen kuin joskus vaihtoon vastentahtoisesti tullessan. Marchisiolle kapteeninnauha käteen, onnentoivotus ja vaihtoon. Loppupelin Alex olikin Del Nerin kanssa valmentajan boxissa huutamassa ohjeita tiimille. En ole tätä ikinä Alelta ennen nähnyt. Del Neri on monta kertaa todennut, että Del Pieron antama boosti joukkueelle on todella arvokasta. Voi olla, että tämä ei ole vain sanahelinää.

 

Hieno mies myös privaatissa, mitä ilmeisimmin. Yksi niistä harvoista SUPER-tähdistä, joka on , ainakin minun tietojen mukaan, kyennyt säilyttämään oman identiteettinsä ja säilymään jotenkin ihmisenä kaikesta tuosta kunniasta, ihailusta, maineesta ja rahasta huolimatta. Tämä on kovin vaikeaa, ja kuten on monesta huippupelaajasta nähty, on ura viinan, huumeiden ja naisten vetelyn jälkeen ohi jo 25-vuotiaana.

 

Forza Ale!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Il Capitano

 

Pinturicchio ei vanhene koskaan:

 

Zidane hehkutti Del Pieron tekemää maalia

 

"Uransa vuonna 2006 päättänyt jalkapallolegenda Zinedine Zidane kehui ex-joukkuekaveriaan Alessandro Del Pieroa, joka teki komean maalin viime ottelukierroksella Bresciaa vastaan.

- Näittekö Del Pieron viikonloppuna tekemän maalin? Minut yllättää se, että hän pystyy yhä pelaamaan tuolla tasolla, ”Zizou” sanoi Football Italian mukaan."

 

Matri: Del Piero on roolimalli

 

"Italian jalkapalloliigassa pahasti kompuroineen Juventuksen nuori hyökkääjä Alessandro Matri kehui calciomercato.it:lle kokenutta joukkuekaveriaan Alessandro Del Pieroa.

- Alessandro on roolimalli kentällä ja sen ulkopuolella. Hän pysyy aina rauhallisena eikä tee hulluja juttuja, ei edes tällaisina vaikeina aikoina. Hän on hyvin päättäväinen kentällä ja haluaa aina pelata, Matri hehkutti 36-vuotiasta hyökkääjää."

 

 

Del Pieron nettisivuille myös ilmestyi haikea video Japanin katastrofin uhreille:

 

www.alessandrodelpiero.com

 

Videon voi katsoa myös youtubesta:

[video=youtube;TVG_UTLr7Ok]http-~~-//www.youtube.com/watch?v=TVG_UTLr7Ok&feature=player_embedded

 

Kyllähän Capitanolle soisi vielä yhden Scudeton ennen eläkkeelle jäämistä :)

 

Posted Image

Share this post


Link to post
Share on other sites

Re: Alex Del Piero

 

Goalin mukaan juven presidentti Agnelli on ilmoittanut että tämä on Del Pieron viimeinen kausi joukkueessa... :( Joskus se loppu tulee mutta silti tuntuu haikealta, on mies antanut niin paljon tällaiselle perus fanillekin ettei tiedä miten osaa kannattaa juvea enää, tuntuu että jotain puuttuu. Saa nähä loppuuko peliura kokonaan, vai pelaako kenties vielä alempitasoisissa mittelöissä. KIITOS kapteeni <3

http://www.goal.com/en/news/10/italy/20 ... t-juventus

Share this post


Link to post
Share on other sites

Huhuja on paljon liikkunut Del Pieron uudesta seurasta. La Gazzetta Dello sportissa kirjoiteltiin että sveitsiläis joukkueen Fc siionin edustajat olisivat tulleet tänään tapaamaan Del Pieron agenttia/ veljeä. Kyseessä olisi 2v soppari. Kyseisessä joukkueessahan pelaa jo Gattuso. Olisi toisaalta mukava nähdä Dellua vielä europaassa, mahdollisesti myös chämppärissä tai eurooppa liigassa :P Ainakin kovat pelihalut miehellä itsellä vaikuttaa vielä olevan :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei onnistunut Sionin Gattuso -syötti. Sion putosi jo eilen ehdokkaiden listalta kun Del Piero kohteliaasti kieltäytyi sopparista. Sen jälkeen Tottenham ja etenkin UCL-futista takaamaan kykenevät Celtic ja Braga olivat pinnalla, mutta pisimmän korren vei australialainen Sydney FC.

 

Sydneyn pomo Scott Barlow tuoreeltaan uudesta värväyksestä:

 

“This is huge for Sydney FC, huge for the A-League and huge for Australian football,”

 

“We feel honoured that Alessandro has decided to play for Sydney FC and we share his excitement that a move to Sydney FC will create a lasting legacy for football in this country."

 

“I want to thank Tony Pignata and Lou Sticca for the outstanding work over the last few days in progressing discussions with Alessandro and look forward to Tony finalising the contract in Italy over the coming days.”

 

Todentotta tekee varmasti kutaa A-Liigalle ja aussien futikselle. Aikaisemmin kun Sydney nous lehtien sivuille kiinnostuksellaan, niin silloin sieltä peräänkuulutettiinkin, että eivät voisi kuvitella ketään parempaa roolimallia/esikuvaa/mannekiinia aussien futikselle kuin Del Pieron. Varmasti Aasiassakin kiinnostaa tämä uusi käänne ja kyllähän tuo kaappaus nostaa A-Liigan profiilia ja tunnettavuutta. Pinturicchio on nyt liigan kansikuvapoika ja tähänhän miehen luonne ja asenne sopivat mitä parhaimmin. Cannavaron sanoin futis- ja urheilumaailman hienoin persoona. Del Piero haluaa myös pelata viimeiset vuotensa, joten ihan höntsäämään ei ole il Capitano sinne menossa ja liksaa nostamaan. MLS oli kauan pinnalla, mutta il Fenomeno Vero päättikin ryhtyä ensimmäisenä viemään aussien liigan mainetta eteenpäin ja siitä täytyy nostaa hattua Alexille. Tottakai olisin mielelläni nähnyt vielä Del Pieron euroopassa ja etenkin Mestareiden Liigassa. Olisi ollut helpommin toteutettavissa pyrähdys paikanpäälle ihailemaan Juven seurahistorian suurinta vielä kerran... Nyt sitä tuskin koskaan enää tapahtuu. Mutta onneks oon tosiaan niiden etuoikeutettujen joukossa, jotka saivat livenä omin silmin todistaa tuota silkkaa taikuutta. Kaikkea hyvää Alelle uudelle valloitukselle !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aika mielenkiintoinen valinta ADP:lta. Enköhän tule katsomaan streamilta paria ottelua. Vaikka Milanistan pitäisi periaatteessa vihata Del Pieroa, niin sitä en harrasta, Del Piero on erittäin hieno pelaaja ja parempi se on myöntää.

Komppaan jokaista IFV:n sanaa tälläkin kertaa.

 

Tota joo, olisko Del Piero sitten Mäksän korvaaja? :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aika mielenkiintoinen valinta ADP:lta. Enköhän tule katsomaan streamilta paria ottelua. Vaikka Milanistan pitäisi periaatteessa vihata Del Pieroa, niin sitä en harrasta, Del Piero on erittäin hieno pelaaja ja parempi se on myöntää.

Komppaan jokaista IFV:n sanaa tälläkin kertaa.

 

Tota joo, olisko Del Piero sitten Mäksän korvaaja? :D

Tottakai suoraan yksyhteen... ;D Tai no jos ei ny kuiteskaan. Kuitenkin hieman o tullu mutkia matkaan ja Del Pieron siirto ausseihin ei ookkaa niin satavarmaa kuin alunperin Sydney FC:n edustajien antamat lausunnot ovat antaneet ymmärtää. Southampton ois kuulemma tullut myös apajille ja tarjonnut Pinturicchiolle sopparia. Oishan se toki aika mielenkiintoista nähdä il Capitano vielä vanhuuspäivilläänkin Valioliigassa. Sotonin vapareihin tulis kyl kertaheitolla lisää vaarallisuutta. Ois kyl aikamoinen kaappaus viel Sotonin leiristä kun vasta menivät yllättämään värväämällä Gaston Ramirezin Bolognassa. Urheilullisesti tuo Sotonin valinta ois tietenkin kovempi veto Del Pierolta ja seuraikoni itsehhän korosti haluavansa pelata vielä pari kautta tosissaan futista. No mutta saa nähdä minkälaista pahvia sieltä todellisuudessa ollaan Sotonin suunnalta tarjottu ja mikä on tuleva Alexin päätös. Kertaantuis kyl mun Sotonin pelien ihan tarkoituksella väijymiset heti kerta heitolla.. Eli tarkoituksella eikä siitä sattumasta, että pelaavat vain nyt jotain mielenkiintoista sakkia vastaan... No mut eipäs mennä viel asioiden edelle..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toki S'oton olis ihan ok valinta, mutta jotain mielenkiintoisempaa kyllä tarvis. Liverpoolikin on hyökkääjäpulassa kääntänyt katseensa mm. Del Pieroon, Forsselliin, Heskeyyn, Oweniin, Darius Vasselliin ja Robbie Fowleriin. :D

 

Mutta mikäköhän meni sitten mönkään tässä Sydney-siirrossa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toki S'oton olis ihan ok valinta, mutta jotain mielenkiintoisempaa kyllä tarvis. Liverpoolikin on hyökkääjäpulassa kääntänyt katseensa mm. Del Pieroon, Forsselliin, Heskeyyn, Oweniin, Darius Vasselliin ja Robbie Fowleriin. :D

 

Mutta mikäköhän meni sitten mönkään tässä Sydney-siirrossa?

Niin eihän Soton mikään ManU ole, mutta Del Piero haluaakin viimeisiltä vuosiltaan mahdollisimman paljon pelaamista ja nauttia vielä futiksesta. Del Pieron iässä ei ole kovin realistista huippukunnossakaan lähteä johonkin isompaan kisaamaan pelipaikasta ja varmaan Alex on itsekin ymmärtänyt jo nuo elämän realiteetit. Ei se keho enää yhtään nuorene. Jalalla Alex jää jälkeen, mutta tottakai kaikki muut ominaisuudet kokemuksesta pelitaitoihin ovat korvaamattomia ja etenkin jollekkin Sotonin kaltaiselle Alexilla voisi olla paljonkin tarjottavanaan. Peliäly, laukaus ja pallolliset taidot ovat kuitenkin yhä eliittiä. Lähinnä varmaan kyse on enemmänkin siitä, että Del Piero haluaa kartuttaa kaikki vaihtoehtonsa ja odottaa muidenkin tarjoukset. Alex menikin vähän ärähtämään kun Sydney oli kiirehtinyt ilman hänen lupaansa julistamaan siirron jo varmaksi, kun kuulemma mistään tuollaisesta ei oltu vielä sovittu ja siirtokaan ei oltu lyöty lukkoon. Sydney FC pysyy kuitenkin kilvassa mukana ja eilen illalla on ilmeisesti ollut uusi tapaaminen, jossa neuvotteluja on jatkettu.

 

EDIT: Napolin superlupaus Lorenzo Insigne sai vast´ikään kutsun Prandellin maajoukkueeseen ja debytoi siis Azzurri -paidassa maaottelutauon aikana. Insigneltä kysyttiin esikuvaa ja napolilaistähti nosti ylitse muiden idolikseen Alessandro Del Pieron. Kaikki Alexin maalit on kuulemma tullut kersana vahattua ja Insigne on aina haaveillut omaavansa samanlaisen kierteisen laukauksen, joita Pinturicchio viljelee. Ei se o kummakaan, että oon tykästynyt Insignen pelityyliin. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Omasta mielestäni olisi mielenkiintoisempaa, jos Del Piero vaikka palaisi kasvattiseuraansa Padovaan. Serie B:n tempo ei ole varmasti yhtä fyysisesti rasittava kuin A tai Valioliiga. Mutta viitsiikö Del Piero olla niin "huonolla" tasolla? Ja riittääkö Del Pieron kunto tasoa korkeammalle enää 37-vuotiaana?

No, saa nähdä vielä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Omasta mielestäni olisi mielenkiintoisempaa, jos Del Piero vaikka palaisi kasvattiseuraansa Padovaan. Serie B:n tempo ei ole varmasti yhtä fyysisesti rasittava kuin A tai Valioliiga. Mutta viitsiikö Del Piero olla niin "huonolla" tasolla? Ja riittääkö Del Pieron kunto tasoa korkeammalle enää 37-vuotiaana?

No, saa nähdä vielä.

Niin Padovahan ois tosiaan toisaalta voinut tulla kysymykseen, mutta Del Piero poissulki itse jo ajat sitten peliuran jatkamisen mahdollisuuden Italiassa. Halusi nimenomaan muualle kartuttamaan uusia kokemuksia ja tuulia uralleen. Uskon, että Del Pierolla olisi varmasti ollut vielä annettavaa Serie A:ssa isojen ulkopuolella peliaikaa saadessaan tai Valioliigassakin. Kintut ovat hidastuneet ja se on selvä, mutta ei se pelikäsitys, pallotatsi ja kuti ole mihinkään kadonneet. Ja Alex jos kuka on osoittanut uransa aikana, että koskaan ei pidä sanoa ei koskaan ja Pinturicchion uraa ei noin vain kuopata.

 

Viime metreille kilvassa oli mukana Sydney FC:n lisäksi siis Southampton ja tuorempaina yhteydenoton tehnyt Rodgers ja Pool, mutta nyt on viimein ilmeisesti tässäkin siirtosaagassa tultu ratkaisuunsa. Tänään Del Piero ilmoitti, että on valinnut Sydney FC:n seuraavaksi osoitteekseen. Sopimus on kaksivuotinen ja Alex on oman viestinsä mukaan erittäin onnellinen tästä mahdollisuudesta ja uudesta seikkailustaan urallaan. Del Piero kohteliaasti kiitti kaikkia hänestä kiinnostuneita osapuolia ja on ollut yllättynyt, että mistä kaikkialta onkaan saanut vielä tässä vaiheessa uraansa tarjouksia. Italialaiset seurat eivät tulleet kuulemma kysymykseen, koska Alexin mielestä ei olisi ollut oikein edustaa saapasmaassa enää mitään muuta kuin Juventusta. Del Piero vahvisti Liverpoolin tehneen konkreettisen tarjouksen hänelle, mutta hän tarvitsi kuulemma jotain muuta uralleen. Uutta haastetta Alex odottaa malttamattomana kuin pikku lapsi. Sydney on kaupunkina kuulemma juuri täydellinen valinta. Alex haluaa maalata paljon maaleja ja voittaa, mutta myös luoda nimeä liigalle ja nostaa futiksen asemaa ennestään ausseissa. Haaveissa loistavat jo täydet stadionit ja se ilo, mitä hän voi myös italialaista verta omaaville ausseille tarjota jalkapallon kautta. Del Piero kuitenkin korostaa, että tuntee itsensä edelleen 100% pelaajaksi ja menee ausseihin pelatakseen tosissaan. Alex on kuntonsa puolesta valmiina ja on kuulemma treenannut kesän kovaa. Myös hänen henkilökohtainen personal trainer matkaa mukana ausseihin. Tunneskaala on valtaisa 19 Juventus vuoden jälkeen ja Alex korostaakin, että kuinka valtaisa tämä askel on hänen urallaan kun huomioi, että kuinka harvoin Alex onkaan seuraa urallaan vaihtanut. Niinpä - Padovasta heti junnuna Juventukseen ja siellä 19 peräkkäistä kautta ja nyt on aika vasta vaihtaa maisemaa... Käsittämättömän hienoa nykyfutiksessa.

 

Aussien agentti taustotti siirtoa, että on jo kolme kuukautta tehnyt sen eteen töitä ja ensimmäinen tapaaminen Alexin veljen Stefanon, joka on siis il Capitanon agentti, tapahtui jo viime kauden päätöskierroksella Atalantaa vastaan. Del Piero on kuulemma jo pitkään ihaillut Beckhamin työtä MLS:n eteen ja tämä seikka on varmasti ratkaisevassa asemassa tässä siirrossa. Alex haluaa tuoda A-Liigalle tunnettavuutta ja kasvattaa sen profiilia. Del Pierolla on todella paljon faneja jo valmiiksi Australiassa, joten vastaanotto tulee olemaan huikea. Australiassa on n. 22 miljoonaa asukasta ja niistä peräti miljoonalla on italialaista verta syntyperässään. Australian A-liiga on kuulemma nykyään samalla tasolla Italian Serie B:n kanssa, joten urheilullisesta näkövinkkelistäkin katsottuna täysin pelkkää höntsääkään ei ole luvassa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eli oliko Mäksäkin melkein täysverinen Serie B -tason kärki? :D Mille tasolle MLS sitten vertautuu, huonompi kuin aussiliiga?

 

No joo, taas hieno kirjoitus. Hieno juttuhan tämä on Australian jalkapallolle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Noniin ! Ny o Alex päässy laatuseuraan kun kainaloihin on tarttunut Shinji Ono ja itse Emile "**un maantiejyrä" Heskeyy ! Kelpaa kotipuolessa esitellä kuvaa kera mairean hymyn.

 

Posted Image

"What key opens the defence ? HESKEYYY ! "

 

 

Viisi päivää Del Pieron debyyttiin A-Liigassa !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jep, aivan uskomaton vapari. Jotkut sydneyläiset olivat jo heittämässä pyyhettä kehään Del Pierosta, kun ekassa pelissä ei tullut maaleja. Mutta tässä matsissa syntyikin sitten se eka maali.

Transfermarktin mukaan, myös maailman paras pelaaja aka Heskey osui tuossa pelissä 15 minuuttia tuon Del Pieron vaparimaalin jälkeen Newcastle United Jetsin paidassa. Myös entinen Blackburn-peluri Brett Emerton pelasi tuossa pelissä oikeana laitapakkina Sydneyn joukkueessa ja syöttikin joukkueensa toisen maalin.

 

2-3 päättyi ja Sydney hävisi siis kotonaan. A-liigassa on nyt siis pelattu kaksi kierrosta ja Sydneyllä on vielä pistetili avaamatta. Toivottavasti Sydneyn kesäkuussa palkattu uusi englantilaiskoutsi Ian Crook osaa käyttää Del Pieron vahvuuksia hyväkseen. Del Pieron ympärillehän tuo joukkueen pelitapa varmaan kannattaisi luoda, koska onko A-liigassa yhtäkään noin kovaa peluria?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Del Pieron ympärillehän tuo joukkueen pelitapa varmaan kannattaisi luoda, koska onko A-liigassa yhtäkään noin kovaa peluria?

Kyllä sieltä muutamia helmiä silloin tällöin löytyy. Esimerkiksi viime kauden jälkeen Central Coastista lähti Mustafa Amini takaisin Dortmundin junnuihin, ja kyseessä on vasta 19 -vuotias peluri. Toinen nuori lähtijä oli Curtis Good Melbourne Heartsista, hänellä oli suuntana Newcastle. Mutta eihän tuo liiga keskimäärin Del Pieron tasoon verrattuna samantasoinen ole.

Share this post


Link to post
Share on other sites

onko A-liigassa yhtäkään noin kovaa peluria?

 

Kyllä sieltä muutamia helmiä silloin tällöin löytyy. Esimerkiksi viime kauden jälkeen Central Coastista lähti Mustafa Amini takaisin Dortmundin junnuihin, ja kyseessä on vasta 19 -vuotias peluri. Toinen nuori lähtijä oli Curtis Good Melbourne Heartsista, hänellä oli suuntana Newcastle. Mutta eihän tuo liiga keskimäärin Del Pieron tasoon verrattuna samantasoinen ole.

Nyt ois ollu paikallaa nukkua päikkärit ennen kuin lähtee aivan lapasesta tuo satuilu.. Tai sitten tarkastaa ainakin 20 kertaa, että mitä tulikaan kirjoitettua, ennen kuin postaa tänne.

 

No kaikella kunnioituksella noita mainitsemiasi pelaajia kohtaan ei heistä kellään ole mitään asiaa edes saman kovakantisen väliin Del Pieron kanssa. En ala aliarvioimaan molempien potentiaalia ja lahjoja nyt tässä kun ei ole herrojen uraa tullut seurattua... Kuitenkin on paikallaan miettiä noita mittasuhteita - yhtään ottamatta pois Aminin tai Goodin saavutuksista. Nuo siirrot on varmasti ollu molempien uran kannalta todella merkittävät, joten ei siinä. Kuitenkin kumpikaan ei ole edustanut uuden seuransa edustusjoukkuetta vielä kertaakaan ja molemmat on 19-vuotiaita. Del Piero nousi 18-vuotiaana Juventuksen edustusjoukkueeseen ja kun Pinturicchiolla tuli mittariin 19 vuotta niin edellisellä kaudella maailman parhaaksi pelaajaksi valittu ja maailmalla sellaiseksi myös yleisesti julistettu Roberto Baggio oli syrjäytetty vaihtopenkille - nuoren Del Pieron toimesta. Täällä verrataan reservipelejä jauhavia janttereita elävään legendaan.. huh huh. Ensimmäisellä kaudellaan 18 -vuotiaana johdatti Juventuksen Serie A:n mestariksi yhdeksän vuoden tauon jälkeen. Seuraavalla kaudella Juventus voitti uuden tähdensä johdolla Mestareiden Liigan ja ylsi UCL:n finaaliin yhteensä kolmena kautena peräkkäin ! Noustuaan Juven edareihin ja syrjäytettyään Baggion Del Piero oli 90-luvulla maailman top 3 pelaaja ja olisi ansainnut voittaa Ballon d´Orin 1997. Monet uskovat, että ilman tuota surullisen kuuluisaa pahaa polvivammaansa Del Pierosta olisi tullut jotain vieläkin suurempaa.

 

Lyhyesti lueteltuna muutamia saavutuksia: 8 Scudettoa, maailmanmestaruus, EM-hopeaa, Serie A:n maalikuninkuus, Serie B:n maalikuninkuus, 2 x U21 EM-kulta, Euroopan paras U21-pelaaja, kultainen kenkä -palkinto, valittu useaan otteeseen Euroopan tähdistöön kauden päätteeksi.. Del Piero on voittanut Mestareiden Liigan ja pelannut neljässä UCL:n finaalissa. Del Piero on voittanut myös UCL:n maalikuninkuuden kahteen otteeseen.

 

Juventuksessa Del Piero on kaikkien aikojen maalintekijä. Ikoni on myös eniten otteluita Juven riveissä pelannut pelaaja kautta aikain. Del Piero on myös eniten kausia Juventuksen kapteenina edustanut pelaaja. Noista ennätyksistä saisi kirjoitettua useammankin postauksen tänne, mutta yleisesti voi ajatella että 9/10 seuraennätyksistä on Del Pieron nimissä. Il Fenomeno Veron kohdalla lista ennätyksistä ja meriiteistä voisi jatkua loputtomiin.

 

Mitalien ja valintojen lisäksi Del Pieron on ollut kunnia vastaanottaa Standing Ovation Bernabeulla kahdesti ja myös Old Traffordilla.

 

 

Nyt puhutaan pelaajasta, joka 37 -vuotiaana kykeni tulemaan penkiltä sisään kun muulla joukkueella oli jo päät allapäin ja ratkaisemaan viime minuuteilla otteluita, jotka lopulta oli myös ratkaisevassa asemassa mestaruuskamppailussa. Kyseessä on lajia pelaava elävä legenda. Jalka on hidastunut, mutta ilmiömäinen pallotatsi ja pelisilmä löytyy yhä ja vertailukohtana viime kauden mestaruusjoukkueesta ainoastaan Pirlo luki peliä siellä aivan omissa sfääreissä yhdessä Juven ikonin kanssa. Alexilla on se harvinainen lahja kuningaslajissa kyetä ratkaisuihin, joita muut eivät keksi yrittää edes unissaan. Niille, jotka eivät voineet nauttia Alexin noususta jalkapalloilevan maailman korkeimmalle jalustalle 90-luvulla ja joutuvat tyytymään youtuben klippeihin, niin jotain osviittaa voisi antaa esim. se kuinka Maradona on kertonut valitsevansa Del Pieron aina Zidanen edelle.

 

 

Robbie fowler lienee nimekkäin pelaaja A-Liigassa ajanjaksolla eDP. Niin ja Dwight Yorke on kans uransa ehtoopuolella pelaillut ausseissa.

 

Joten vastaus kuuluu: EI OLE OLLUT.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt ois ollu paikallaa nukkua päikkärit ennen kuin lähtee aivan lapasesta tuo satuilu.. Tai sitten tarkastaa ainakin 20 kertaa, että mitä tulikaan kirjoitettua, ennen kuin postaa tänne.

 

No kaikella kunnioituksella noita mainitsemiasi pelaajia kohtaan ei heistä kellään ole mitään asiaa edes saman kovakantisen väliin Del Pieron kanssa. En ala aliarvioimaan molempien potentiaalia ja lahjoja nyt tässä kun ei ole herrojen uraa tullut seurattua... Kuitenkin on paikallaan miettiä noita mittasuhteita - yhtään ottamatta pois Aminin tai Goodin saavutuksista. Nuo siirrot on varmasti ollu molempien uran kannalta todella merkittävät, joten ei siinä. Kuitenkin kumpikaan ei ole edustanut uuden seuransa edustusjoukkuetta vielä kertaakaan ja molemmat on 19-vuotiaita. Del Piero nousi 18-vuotiaana Juventuksen edustusjoukkueeseen ja kun Pinturicchiolla tuli mittariin 19 vuotta niin edellisellä kaudella maailman parhaaksi pelaajaksi valittu ja maailmalla sellaiseksi myös yleisesti julistettu Roberto Baggio oli syrjäytetty vaihtopenkille - nuoren Del Pieron toimesta. Täällä verrataan reservipelejä jauhavia janttereita elävään legendaan.. huh huh. Ensimmäisellä kaudellaan 18 -vuotiaana johdatti Juventuksen Serie A:n mestariksi yhdeksän vuoden tauon jälkeen. Seuraavalla kaudella Juventus voitti uuden tähdensä johdolla Mestareiden Liigan ja ylsi UCL:n finaaliin yhteensä kolmena kautena peräkkäin ! Noustuaan Juven edareihin ja syrjäytettyään Baggion Del Piero oli 90-luvulla maailman top 3 pelaaja ja olisi ansainnut voittaa Ballon d´Orin 1997. Monet uskovat, että ilman tuota surullisen kuuluisaa pahaa polvivammaansa Del Pierosta olisi tullut jotain vieläkin suurempaa.

 

Lyhyesti lueteltuna muutamia saavutuksia: 8 Scudettoa, maailmanmestaruus, EM-hopeaa, Serie A:n maalikuninkuus, Serie B:n maalikuninkuus, 2 x U21 EM-kulta, Euroopan paras U21-pelaaja, kultainen kenkä -palkinto, valittu useaan otteeseen Euroopan tähdistöön kauden päätteeksi.. Del Piero on voittanut Mestareiden Liigan ja pelannut neljässä UCL:n finaalissa. Del Piero on voittanut myös UCL:n maalikuninkuuden kahteen otteeseen.

 

Juventuksessa Del Piero on kaikkien aikojen maalintekijä. Ikoni on myös eniten otteluita Juven riveissä pelannut pelaaja kautta aikain. Del Piero on myös eniten kausia Juventuksen kapteenina edustanut pelaaja. Noista ennätyksistä saisi kirjoitettua useammankin postauksen tänne, mutta yleisesti voi ajatella että 9/10 seuraennätyksistä on Del Pieron nimissä. Il Fenomeno Veron kohdalla lista ennätyksistä ja meriiteistä voisi jatkua loputtomiin.

 

Mitalien ja valintojen lisäksi Del Pieron on ollut kunnia vastaanottaa Standing Ovation Bernabeulla kahdesti ja myös Old Traffordilla.

 

 

Nyt puhutaan pelaajasta, joka 37 -vuotiaana kykeni tulemaan penkiltä sisään kun muulla joukkueella oli jo päät allapäin ja ratkaisemaan viime minuuteilla otteluita, jotka lopulta oli myös ratkaisevassa asemassa mestaruuskamppailussa. Kyseessä on lajia pelaava elävä legenda. Jalka on hidastunut, mutta ilmiömäinen pallotatsi ja pelisilmä löytyy yhä ja vertailukohtana viime kauden mestaruusjoukkueesta ainoastaan Pirlo luki peliä siellä aivan omissa sfääreissä yhdessä Juven ikonin kanssa. Alexilla on se harvinainen lahja kuningaslajissa kyetä ratkaisuihin, joita muut eivät keksi yrittää edes unissaan. Niille, jotka eivät voineet nauttia Alexin noususta jalkapalloilevan maailman korkeimmalle jalustalle 90-luvulla ja joutuvat tyytymään youtuben klippeihin, niin jotain osviittaa voisi antaa esim. se kuinka Maradona on kertonut valitsevansa Del Pieron aina Zidanen edelle.

 

 

Robbie fowler lienee nimekkäin pelaaja A-Liigassa ajanjaksolla eDP. Niin ja Dwight Yorke on kans uransa ehtoopuolella pelaillut ausseissa.

 

Joten vastaus kuuluu: EI OLE OLLUT.

Eikös se kävellyt vetten päällä kans? Vai olikos se joku toinen heppu? ;) Eiköhän kaikki ymmärrä, että Del Piero on tunnetuin pelaaja ketä siellä tällä hetkellä on tai on ylipäätään koskaan ollut. Mun mielestä tuo Kyyhkyboyn kommentti tuossa edellä oli ihan hyvä, koska ainakin minulta nuo siirrot oli menneet ohi. Tuskinpa hänenkään tarkoituksena oli vetää yhtäläisyysmerkkejä noiden kavereiden ja Del Pieron välille.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×